Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13385) cekkk válasza Zola007 (#13383) üzenetére


cekkk
veterán

Az interneten böngészve a villámhárítók kiépítésének áráról csak nagyon szórványos információt találtunk, hiszen ez függ a ház nagyságától, alakjától, tetőszerkezetétől (is). Nagyjából számolva egy 100 négyzetméteres ház mechanikus védelmét 100 ezer forint körüli összegből lehet megoldani, míg a többlépcsős rendszer kiépítése milliós nagyságrendű kiadást jelent.
[link]
Volt egyetemi tanárom Husi Géza. Ha jól emlékszem debreceni vagy, lehet mond neked valamit ez a név.

Nem egyszerűbb akkor már megcsinálni neki egy rendes külön hálót?
Egyszerűbb, de nem is arról volt a vita, hanem, hogy nem dugós, hanem közvetlen csatlakozós, de meglehet csinálni konnektorosra is.

Villámvédelemről volt szó, nem mérőhelyről. A mérőhely + szonda egyébként is költség, ha van benne külön villámvédelem, ha nincs.
Azért hoztam fel, mert nem hiszem el, hogy egy normális villám védelem ennyiből ki jön, ami kis megszakítókban is van távolság azon egy közeli nagyfeszültségű villám simán áthúz és nem érsz vele semmit.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.