Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74855) Samus


Samus
addikt

Mivel lehet a legyegyszerűbben tölteni az SLA és VRLA akkukat? Tudjátok, a zárt savas akkukról van szó, amik leginkább szünetmentesekben fordulnak elő. A Boomboxhoz kellene valami, ami tartja az autós fej memóriát, nagyon egyszerű tölteni (nem kell hozzá semmi extra, a legjobb lenne, ha csak rákapcsolnám a feszt, és magát szabályozná, mint a NiCd akkuk, ja igen, nincs ilyen akkum...).

Az a baj az autórádiókkal, hogy a memory 12V konkrétan az, ahonnan működés közben is szipkázza az áramot, tehát nem úgy működik, hogy van egy állandó 12V, ami csak a memóriát tartja, és a kapcsolóág, amiről "működik", hanem fordítva. Működés közben 600mA-t vesz fel (a végfokot nem tudom lekapcsolni, bár semmi nem hajt, mert RCA-ról megy külső erősítővel), kikapcsolva 10mA-t vagy kevesebbet (a multim csak századig mér, 0.01-et mutat), szóval nem opció Lithium celláról járatni, mert pár óra alatt lemeríti. Építettem egy 3 cellás pakkot, BMS-el, legvéső esetben ezzel fog menni, van XL4015-ös CC/CV töltőelektronikám is, de a táp csak 12 voltot tud (PC), így sohasem tudom fullra tölteni a pakkot.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.