Hirdetés
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Dell XPS ajánlotta, hogy ide forduljak a kérdésemmel.
Van egy Asus K52F típusú notebookom. Felértékelte ~75 ezer Forintra. Azt szeretném kérdezni, hogy ezért az árért, milyen asztali gépet kérhetnék-vehetnék (ha eladnám nem cserélnél) reálisan? Játszani szoktam időnként ETS 2-vel, NFS, illetve 1-2 szimulátorosabb játékkal is. Szóval valami olyasmit szeretnék, amin ezek a játékok medium beállításon elmennének 1080 pixelben. Létezhet ennyiért ilyen gép? Maximum 10 ezret hozzácsaphatok a gépen kívül. -
Edorn
senior tag
Ha monitoron csak vga bemenet van, a gépen pedig csak HDMI, akkor egy ilyen átalakító megfelelő hozzá?
http://ipon.hu/webshop/product/delock_65346_hdmi___vga_adapter/212012
Ha igen, de a minőség nem jó, akkor tudtok ajánlani jobbat ebből az áruházból?AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Szabó0922
tag
sziasztok tudtok ajánlani olyan programot amivel egy zenéböl egy részletet ki lehet venni csengő hangnak?
-
dienesoft
csendes tag
Sziasztok!
Nagy gázban vagyok, nem tudom, mitévő legyek. Számomra most már kiszűrhetetlen, hogy mi baja van a gépnek, ezért szeretném a PC-doktorok segítségét kérni, mert már az idegbaj kerülget.
A gép nagy újításon ment át, mert az előző alaplapom elköszönt 6 év után.
Kénytelen voltam bővíteni egy-két alkatrészt. Vásároltam egy, még 10 évig garanciális GEIL Evo Veloce 8GB-os 1 modulos DDR3-at, 1333Mhz-n futtatom, valamint vettem egy ASUS M5A78L-M LX3-as alaplapot. Benne van még egy Sapphire ATI HD7870-es kártya is (legfrissebb Catalyst van rajta). Rá friss Windows 8.1, aztán "gyí,te paci". Természetesen minden gyári órajelen futtatva, nem vagyok az overclock híve.
Újratettem mindent, csodásan ment egy hétig. Aztán elkezdett a napokban nagyon gyanús dolgokat csinálni.Először is:
1. Kiléptem egy játékból (kb 5 percre léptem be, csekkoltam, hogy megy-e) és amikor kiléptem, abban a pillanatban egy "memory management" hibával kékhalálozott a jószág.
2. Devil May Cry-ban, átvezető videó végén, 1 óra játék után szürke függőleges csíkokkal fagyott szét a gép (GSOD), úgy hogy a hang közbe ment, de egyébként minden megállt.
3. Youtube-videó nézés 6.percében "memory management" kékhalálos döglődés újra, hang befagyva (loopolva), újraindítás után krikszkrasz a windows betöltés képe után, az után újraindítva megint ment tovább.Ekkor gondolkodtam egy BIOS, valamint egy hangkártya frissítésben. Feltettem az ASUS által legújabb hangkártya drivert és BIOS-t, mire a gép azt csinálta, hogy minden egyes gépindításkor visszadobott a beloginoló Windows képernyőjére, fekete villogó kép kíséretében. Miután nagy nehezen letiltottam és letöröltem a hangkártya drivert, azóta megszűnt ez a probléma.
Amikkel próbálkoztam:
1. Végigfuttattam egy memtestet az éjszaka, 9 óra 15 perc alatt, nem ír hibát.
2. Furmark 15 perces Burn-In test többször is, FULL-HD, de nem fagyott meg. (A proci hőfoka terhelés alatt 60-61, a videokari 55-60 között mozog)Mit próbálgassak még? Gyárilag rossz az alaplap? Meghalt a vidikártya? Vagy mindezek ellenére a RAM lehet hibás? Vagy proci? (AMD Phenom II X4 960T Black Edition-ről van szó)
Most próbálkozom még egy Windows 7 telepítéssel, ha ott kijön a hiba, legalább valamilyen hibakódot kiír majd...(remélem). Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
Godimodi
tag
válasz rover45 #62241 üzenetére
Köszi szépen,így már bejön.Próbáltam a Ctrl+F5-öt,de sajnos az nem ment.
Egyébként látványos a különbség sebességben,legalábbis nekem.Bár azért jó lenne platformot váltanom és 8Gb ramot beszereznem,mert ez így megint csak idő kérdése,hogy mikor válik nehezen használhatóvá.BMW - MINI gyári, új alkatrészek 50-70% kedvezménnyel: http://bit.ly/m/kekfeher
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha kiszeretném emelni egyik hirdetésem, akkor miért nem tudom kiválasztani az sms-es fizetést?
Samsung S9
-
Bone123
HÁZIGAZDA
T-Home IPTV HDMI-jét valamilyen kábellel rá tudom Dell U2311h monitoromra kötni?
A monitoron van HDCP képes DisplayPort és DVI bemenet, HDMI-t nincs. Létezik HDMI-DVI ill. HDMI-DP kábel?
-
GiGaBiTeX
csendes tag
Hello!
Tudtok mondani olyan PCI IDE vezérlőt amire 2 eszköz (DVD+HDD) köthető és felismerik az újabb UEFI-s lapok ?
Fontos lenne az is, hogy bootolni lehessen róla. -
dennis.nol
tag
Sziasztok:
Lehetséges-e valahogy eltüntetni a leválasztható eszközök közül a rendszervinyót és az írót (ahci-ban vannak), mert nem szeretném ha valaki véletlenül - vagy én megszokásból - leválasztani bármelyiket is.
-
Met
nagyúr
720p-s mkv filmeknél észrevehető a minőségromlás ha csak S-videon kötöm össze a tv-vel a media playert?
Foglalt a HDMI a tv-n, a hang meg optikain megy az erősítőbe."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
rtcwfan
tag
Jó az új skin!
I'll make him an offer he can't refuse.//C3 Audi 100 2.3E Avant Automatic 1990// Return To Castle Wolfenstein *BEST*///
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Ez mitől lehet?
Az oldal nem megfelelően van átirányítva. A Firefox azt észlelte, hogy a kiszolgáló olyan módon irányítja át a kérést, hogy az soha nem fog teljesülni. Ez a probléma sokszor a letiltott vagy visszautasított sütik miatt jelentkezik. Miért írja ezt ki?
Találkozott már valaki ilyennel?
Köszi
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
GNorbi
tag
Sziasztok!
XP SP3-at szeretnék telepíteni, bebootolom, betölti a fájlokat, azután pedig kiírja, hogy nincs telepített merevlemez a gépben.
Mi a helyzet ilyenkor?
Köszönöm előre is.
-
Vakegérke
félisten
-
Kube
senior tag
válasz GNorbi #62269 üzenetére
Múltkor egy netbooknál ütköztem hasonló szituációba. Oda az alaplap chipsetjéhez tartozó SATA drivert kellett leszednem, onnan asszem beleintegráltam a telepítőbe, de külön is belehet tölteni egy adathordozóról. Utána minden rendben.
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
TeamViewerrel hogy tudok távolról telepíteni? (Windows 8.1 alatt)
Hiába kapcsoltam ki az UAC-ot a kliens gépen, amikor elindítok egy programtelepítést távolról, akkor onnantól kezdve nem férek hozzá a kliens géphez, csak ha ott helyben kilépek a telepítőből. Hogyan szerezhetek teljes adminisztrátori jogosultságot a kliensgéphez, hogy tudjak távolról is telepíteni?
-
peter889
őstag
Köszi az infót. Amikor kiveszem a hangkártyát rögtön a helyére betehetem a modemet? Nem szükséges a kivétel után újraindítás?
Így jók lesznek a lépések?
-eszközkezelőben eltávolítás (esetleg csökkentett módban)
-gép kikapcsolás
-hangkártya kiszedése - modem betétele
-gép bekapcsolása normál módban, modem telepítése, esetleg újraindítás[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
Skacok!
Ingyenes kiadványszerkesztőre valami bevált javaslat?
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
seederking
őstag
Sziasztok
Szerintetek használtan egy HD 4850 512mb vga vagy egy új Nvidia N210 1Gb vga a jobb választás?
4850 spec :
ATi
Series: Radeon HD 4k
GPU: RV770
Release Date: 2008-06-25
Interface: PCI-E 2.0 x16
Core Clock: 625 MHz
Shader Clock: 625 MHz
Memory Clock: 993 MHz (1986 DDR)
Memory Bandwidth: 63.552 GB/sec
FLOPS: 1000 GFLOPS
Pixel Fill Rate: 10000 MPixels/sec
Texture Fill Rate: 25000 MTexels/secNV N210 spec :
Graphics Engine GeForce 210
Interface PCI Express x16 2.0
Memory Type DDR3
Memory Size(MB) 1024
Memory Interface 64 bits
Core Clock Speed(MHz) 589
Memory Clock Speed(MHz) 1000
DVI Output 1
D-SUB Output 1
HDMI-Output 1
HDCP Support Y
HDMI Support Y
Dual-link DVI Y
Display Output (Max Resolution) 2560x1600
RAMDACs 400
DirectX Version Support 10.1
OpenGL Version Support 3.1
Card Dimension(mm) 157*70*35mm -
JSandor
tag
Sziasztok!!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek ezt a routert mennyiért lehetne eladni ? http://asus.com/Networking/RTN12_D1/ Figyelembe véve, hogy alig használt (mindössze pár órát ment, egy karcolás sincs rajta, minden tartozék megvan beleértve a doboza is) de viszont nem mostanában vásárolt, ezért garancia már nincs rajta. Előre is köszönöm!
(Úgy emlékszem régen volt olyan topik, ahol megmondták a hardver árát, de ha jól emlékszem az pc configokra volt és nem is találom, szóval gondoltam itt kérdezek, bocsi ha nem ide kellett volna!)
[ Szerkesztve ]
-
peter0117
tag
Sziasztok! Windows xp rendszerem van. 2X1GB ram . Elkezdeke böngészni és egyszerűen befagy a gép. Proci nem pörög memória pedig feladatkezelőbe 2.3 Gb ot mutat amit használ. Winhcester teker mint állat. és semmi. folyamatokba nem látok semmit ami használná a memóriát vagy procit. mégis megfagy és 2Gb fölött mutat. ami ugye lehetetlen .nem? memtestet csináljak? Vagy ezt okozhatja rossz állapotú merevlemez. mert kettő van benne. A rossz állapotún csak filmek vannak semmi rendszerfájl. pls Help
-
rover45
őstag
válasz peter0117 #62282 üzenetére
A 2,3Gb XP-n szerintem elég sok ...
Ha a rendszered a "jobb állapotú" merevlemezen van, akkor elvileg a másik, rossz állapotú miatt nem kéne ezt csinálnia. Nekem ez a winchester tekerésarra hasonlít, amikor kevés már a szabad terület a rendszerpartíción.
Első körben kitakarítanám az induláskor betöltődő programok listáját, meg végigtolnék egy vírus/parazita keresőt. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok! Nemrég kérdeztem a topikban egy régi gépről. Azóta feltelepítettem az XP-t, és felraktam azokat a drivereket amiket megtaláltam hozzá(VGA, ethernet). De egy dolgot még mindig nem találok: a hangkártyát. Pl. GTA SA el sem indul, mert azt írja nem találja az illesztőprogramot.
Képek:
(tudom hogy csak az alaplapéra lesz szükség)
Alaplap: [link]
CPU: [link]
VGA: [link]Valaki nem tudja hogy milyen néven keressem a drivert?
-
Kube
senior tag
válasz AeSDé Team #62291 üzenetére
Menj az eszközkezelőbe, jobb klikk a kérdőjelesre, tulajdonságok, részletek fül majd hardverazonosító az elsőt a listából nyomasd be a googlebe, legalább meglátod milyen driver kell hozzá.
De azt hiszem Realtek ALC650 6-channel audio van benne szóval a Realtek oldaláról letöltesz egy drivert és jó lesz.
Ha nagyon nem megy, privátban segíthetek.
Egyébként sztem ez lesz az, innen az audiot szedd le
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Vakegérke
félisten
válasz AeSDé Team #62291 üzenetére
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
pimmi
senior tag
Sziasztok, keresek egy olyan weboldalt ahol egy linket találtam, ide fel lehetett tölteni a saját fotomat akár és ezután adott egy linket amit ha bemásoltam a cimsorba elindult egy video ami az én feltöltött képemet tartalmazta a jelenetekben, sajna nem talállom a linkjét, esetleg valaki ismeri ezt?
köszi -
t420s
aktív tag
üdv!
ac3 filterben kimeneti formátumnak mit válasszak?
PCM 16bit? 24bit? 32bit? 48bit?Kérdés, mit tud a hangkártyám ugye. Conexant Cx20590 @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-2] PCI
-
draff
aktív tag
válasz Vakegérke #62293 üzenetére
Hello!
Nézegettem az egyik asztali gépemet (DELL GX270) a monitoromon (Benq G2000W).
Néha nekiáll rajta hullámzani a kép. Azt vajon miért csinálja?
Valami zavaró jeleket szedne össze az éterből,
vagy rossz és szűretlen a számítógép tápja - megjelenik rajta valami interferenciás 50 Hz vagy annak valamely felharmonikusa. (2003-as gyártmány) Halna be a tápegysége?
És nem is mindig csinálja ...
A másik gépemmel (Dual Core procis) - amit állandóra szoktam használni - azzal egyáltalán nem csinálja. -
Vakegérke
félisten
Hopp, egy érdekesség.
Ha az Sg.hu a lapcsalád tagja, akkor miért nem enged belépni az itteni adataimmal?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest