Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61951) orion1025 válasza senki11 (#61947) üzenetére


orion1025
őstag

Ez laptoptól függ....

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#61952) Dell XPS válasza senki11 (#61947) üzenetére


Dell XPS
veterán

" újrahasznosított gap-pad" ? Chipset, GPU ?

ahogy a kolléga mondja: típus!

Üdv, Dell XPS

(#61953) BigBlackDog válasza senki11 (#61947) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Konkrétan milyen prociról lenne szó? Milyen felhasználás mellett? Alapjáraton (doksiszerkesztés, html böngészés) előfordulhat 40-45 fokos minimum is, terhelve max. 70-75(-80) fok környékén meg kéne állnia a melegedésnek. De a pontos értékekhez kéne a proci pontos típusa, és a felhasználás módja.

(#61954) Piftuka válasza draff (#61875) üzenetére


Piftuka
veterán

(#61875) draff válasza Piftuka (#61853) üzenetére:
"Nálam viszont a MAXELL pen a menő - mármint - a tönkremenő.
[..]
Nálam nem igazán a "megbízhatóság miniatűr szobrai", az egyszer biztos!"

Nekem egy valószínűleg éppen ugyanolyan (fekete színű, "kitolhatós" kialakítású? :-) ) speciel évek óta megbízhatóan teszi a dolgát.

De a félreértések elkerülése végett, még véletlenül sem a saját tapasztalataimra alapozva mondom, hogy a Kingston megbízhatatlan (ahogyan azt sem mondanám egy darab Maxell pendrive-val szerzett tapasztalat alapján, hogy "megbízható").

Hanem...

(#61877) spiritex válasza Piftuka (#61853) üzenetére
"Lehet, hogy az SSD-ikkel voltak gondok, amik vagy user error miatt voltak vagy rossz széria miatt, de hogy én még elromlott Kingston pendrive-ot nem tartottam a kezeim között az is biztos."

Ha érdekel benneteket a téma, akkor kérdezzétek meg djculture fórumtársunkat! ;) Szerintem szívesen mesél nektek is a Kingston termékek "legendás megbízhatóságáról".

(Ő a szakmájából adódóan nagyon sok termék alapján tudta nekem is elmondani a véleményét. Engem is meglepett a tény, hiszen anno, a 2000-es évek eljén az egyik "sztármárka" vitathatatlanul a Kingston volt, az ő hosszú távon működő termékeivel és "örökélet garanciájával".
A dolgok változnak... a jelek szerint már a Kingston cégnek sem éri meg tartós fogyasztási cikket gyártani.)

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#61955) orion1025


orion1025
őstag

Na meg elég tág fogalom a gap-pad és a paszta esete.Mert azt lehet úgy is értelmezni, hogy a chipseten gap-pad, de a CPU-n paszta.De úgy is lehet, hogy a CPU-n pad és paszta egyszerre.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#61956) Piftuka válasza E300TD (#61901) üzenetére


Piftuka
veterán

"Sikeresen megformáztam a Recovery partíciómat WII Backup managerrel WBFS-re. Az ismert visszaállítók nem nagyom komálják. Van valami ötlet mivel tudom visszahozni?"

Mit értesz ez alatt? Melyik szoftverekkel próbálkoztál? És mi a hibajelenség, ill. hibaüzenet az egyes programokban?

"Aquila non captat muscas."

(#61957) orion1025 válasza Piftuka (#61954) üzenetére


orion1025
őstag

Akkor ezek szerint betojhatok, mert Kingston az SSD-m is :DDD

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#61958) draff válasza Piftuka (#61954) üzenetére


draff
aktív tag

Nem egy MAXELL-em van, hanem kettő. Tehát tudok viszonyítani.
És mind a kettő afféle "kitolhatós".
Az egyikkel semmi bajom, míg a másik az folyton szarozik. Már átcseréltem a belsejüket a házakban, mert a jó az legalább villogtatja a LED-jét, ha valami adatmozgás van, míg a másik teljesen sötétben csinálja - vagyis - olyan neki a tok-kialakítása, hogy nem tud kijönni belőle a fény.
Még a "kitolókája" is fekete neki ...

(#61959) Piftuka válasza senki11 (#61947) üzenetére


Piftuka
veterán

"Meg tudná valaki mondani, hogy mennyi az átlagos cpu hőmérséklet egy laptop esetében?"

Ahogyan a többiek is mondták, erősen rendszerfüggő.

Mindamellett egy átlagos (értsd: nem kiemelkedő hűtésű/szellőzésű) noti esetében semmi kirívó nincsen a 60°C körüli CPU hőmérsékletben, ami intenzív terhelés hatására még 10-20°C-ot nőhet.

Hogy mi az ideális "riasztási" hőmérséklet? Ez pedig kicsit "ízlés dolga" is.

Anno, a TBird procis időkben a Motherboard Monitor riasztási hőmérsékletét 80°C-ra, a lekapcsolási hőmérsékletet 90°C-ra állítottam be.

Jelenleg a "Core i" processzoros gépemnek a BIOS-ában 85°C-os lekapcsolási hőmérsékletet adtam meg. Más kérdés, hogy még előbbi esetben sem sűrűn fordult elő, hogy a CPU 60-65°C-nál jobban felmelegedett.

Mindkét esetben asztali rendszerekről van szó, de abból a szempontból lényegtelen, hogy a CPU milyen "hőterhelést" bír ki. Nyilván az ideális az, ha minél hűvösebb van, de nem kell megijedned a fentebb említett, egyébként viszonylag magas értékektől a notebook esetében.

A merevlemezeknek kevésbé kedvező a rendszer meleg hőmérséklete. Azokat inkább kell félteni. Igaz, azok laptop esetében ilyen szempontból is strapabíróbbak asztali gépekbe szánt társaiknál.

"Aquila non captat muscas."

(#61960) Krakesz27 válasza Vakegérke (#61950) üzenetére


Krakesz27
tag

ok,köszi :)

(#61961) Vakegérke válasza draff (#61958) üzenetére


Vakegérke
veterán

Nem ilyen véletlenül a "villogós"? Nekem ilyen van.
Ha igen, akkor elképzelhető, hogy erről van szó, csak eladott nekik a cég egy nem túl jól sikerült szériát, és átcimkézték.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#61962) Piftuka válasza draff (#61958) üzenetére


Piftuka
veterán

"Nem egy MAXELL-em van, hanem kettő. Tehát tudok viszonyítani."

Kedves draff, ne haragudj, de nem... Nem tudsz. :-) Egy szervizes szakember kezén havi szinten adott szériából átfutó több tucat, vagy több száz!!! termék, az viszonyítási alap.

Egy otthoni felhasználó által évek alatt "elkoptatott" két-három darab termék, az nem.

(Ezért is említettem, hogy a saját tapasztalatom alapján nem merném kijelenteni egyetlen termékre sem, hogy megbízható, vagy éppen az ellenkezője.
Ha így lenne, akkor nem vennék merevlemezt, ugyanis az első 13 évben az összes gyártó - beleértve az azóta ténylegesen, vagy "beolvadás" által megszűnt - termékeiből elhalálozott nálam min. 1-1 darab. De micsoda butaság lenne tőlem csak emiatt nem bízni az egyikben, vagy a másikban.

Még egy példa arra, hogy a saját nézőpont mennyire torzíthatja a valós eredményt:
A 2000-es évek elején az addig csak és kizárólag "betonstabil", minőségi tápjairól híres Chieftec kihozott egy hibás tápegység modellt. Az olyan szinten rosszul sikerült, hibás darab volt, hogy az összes boltban, az eladott példányok döntő többsége - meghibásodva - visszakerült pár napon, de max. 1-2 hónapon belül a szervizbe.

Mégis volt 1-2 felhasználó, aki azt írta, "nem tudom, mi bajotok ezzel a tápegységgel, nekem tökéletesen működik?". Mondjuk 100.000 eladott tápegységből mindössze 1028 volt, amelynél nem jelentkezett valami miatt a gyártási hibából eredő probléma. ("Emlékezetből hasraütés" az adat, de tényleg kb. ilyen brutálisan rossz meghibásodási rátája volt annak a PSU-nak.)
Mégis... aki éppen azt a nagyon kevés, jól működő darabot fogta ki a maga szemszögéből nézve elégedett vásároló volt, és meg volt győződve a termék kiválóságáról.
Márpedig az adatok és a tények ismeretében arra a típusra kijelenthető volt, hogy a "hulladék" kategóriát képviseli. (Ha jól emlékszem aztán a Chieftec el is ismerte - tehetett volna mást? - a hibát, és vissza is hívta cserére az adott szériát mindenhonnan.)

Summa summarum: jó dolog, ha valami működik, és szomorú, ha meghibásodik, de egy átlagos felhasználó véleménye egy termék megbízhatóságáról önmagában véve nem mérvadó. Mindössze erre szerettem volna rámutatni. ;)

"Aquila non captat muscas."

(#61963) Vakegérke válasza Krakesz27 (#61960) üzenetére


Vakegérke
veterán

Idáig nincs mit. Ha sikerül az akció, akkor köszönd.

Na, sikerült?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#61964) senki11


senki11
aktív tag

Köszönöm a válaszokat. Tudtam, hogy ez egyébként típusfüggő, de kíváncsi voltam, hogy nagy átlagban mik a tapasztalatok. Egyébként egy asus 1005ha-ról van szó (intel atom n270). Most egy cooler master két ventis külső laptop hűtével 60-65 fokon ketyeg a masina. A gap-pad-ra ezért írtam hogy újrahasznosított, mert csak a ventit cseréltem. A régi hűtőbordát raktam vissza, de szerelésnél egy kicsit sikerült megfogdosnom a pad-ot. Később megtisztogattam, bepasztáztam és úgy raktam vissza. Most lekötöm a cooler mastert és úgy fogom nyúzni egy kicsit. Anno azt hiszem járt már az érték 90 körül is :)

(#61965) TigerCat válasza cekkk (#61878) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Eszközök Aláírás Megjegyzés jobb felül
Az első (Eszközök) gombra kattints

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#61966) reflxx válasza Vakegérke (#61880) üzenetére


reflxx
aktív tag

Köszi szépen most pöpec. :R Semmi akadás!! A Malware talált 15 vírust azután hogy avast 3 teljes rendszervizsgálat után 0-át :DDD

(#61967) orion1025 válasza reflxx (#61966) üzenetére


orion1025
őstag

Az Avast annyira is való.Az install és uninstall alatt elfogyasztott áramot sem éri meg....A Bitdefender a másik jószág....

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#61968) reflxx válasza orion1025 (#61967) üzenetére


reflxx
aktív tag

és a malware elég helyette?
vagy akár mindkettő maradhat?

[ Szerkesztve ]

(#61969) orion1025 válasza reflxx (#61968) üzenetére


orion1025
őstag

A Malware csak kereső ingyenesként, a spybot maradhat, kevés az erőforrás igénye.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#61970) Vakegérke válasza reflxx (#61966) üzenetére


Vakegérke
veterán

Őszintén örülök, nagyon szívesen. :)

Ha víruskergetőt akarsz váltani, ajánlom a Panda Cloud-ot. Mióta használom, semmit nem szívtam be. Nem kérdezősködik, nem hisztizik, csak teszi a dolgát.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#61971) spiritex


spiritex
veterán

Azt meg tudnátok mondani, hogy a mikro hifi-n miért van elöl egy mp3-player jack bemenet? Miben különbözik ez a bemenet a hifi hátulján levő 2 rca-s Aux-In bemenettől? Mi lenne, ha az mp3-lejátszót, okostelót, tabletet a hátulján levő 2 rca-ba kötném és nem az elején levő mp3-player jack bemenetbe?

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#61972) E300TD válasza Piftuka (#61956) üzenetére


E300TD
tag

legtovább az EaseUS -zal jutottam (mondjuk FAT12-nek ismeri fel a WBFS partíciót) :
[link]

némelyik, pl. acronis, file-onként felismerni véli, partícióként nem, bár egy 15GB partícióról lementett 30 Gb-nyi file-t egy könyvtárba :Y

[ Szerkesztve ]

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, akkor a világ megismerheti a BÉKÉT. (Jimi Hendrix) A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire"

(#61973) shadow1901 válasza spiritex (#61971) üzenetére


shadow1901
aktív tag

Biztos bemenet a jack aljzat? Nem fülhallgató kimenet?

Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!

(#61974) spiritex válasza shadow1901 (#61973) üzenetére


spiritex
veterán

Nem-nem, tuti bemenet (mellette van külön a fülhallgatónak is), és szól is minden, ha oda kötöm, tehát csak technikailag érdekelne, hogy miben térhet el a hátsó rca bemenettől, mert van valami alacsony-magas szintű bemenet-kimenet téma, amihez nem értek, szerintem ehhez lehet köze.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#61975) orion1025 válasza spiritex (#61971) üzenetére


orion1025
őstag

Ha bemenet az a jack, akkor az csak kényelmi funkció, hogy ne hátulra kelljen eszközöket dugiszálni.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#61976) Kube válasza spiritex (#61974) üzenetére


Kube
senior tag

Nem hinném hogy lenne bármilyen eltérés, szimplán egy lehetőség az RCA megoldás.

No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.

(#61977) spiritex válasza orion1025 (#61975) üzenetére


spiritex
veterán

Oké, köszi nektek, akkor nem aggódom túl a dolgot! :)

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#61978) Lompos48 válasza spiritex (#61977) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Valmi még lehet a kényelmen kívül. A lejátszók nagyobb jelszintet adnak, mint az Aux "vonalszintje". Lehet ezt is ellensúlyozza. Kipróbálható mugyanakkora hangerőbeállításnál melyi szól hangosabban, az előlapi vagy az Aux.

(#61979) spiritex válasza Lompos48 (#61978) üzenetére


spiritex
veterán

Rendben, köszi, holnap kipróbálom! Valami ilyesmire számítottam. A "vonalszint"-et egyébként miért hívják vonalszintnek? A "szint"-nek van valami jelentősége? Mert angolul simán "Line In" a neve.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#61980) spiritex válasza spiritex (#61979) üzenetére


spiritex
veterán

Tehát le lehet egyszerűsíteni a kérdést úgy, hogy minden olyan eszköz, aminek nincs hangerőszabályzója, az vonalszintű kimenetet szolgáltat és az szabványosan meghatározott szintű, erősségű? Tehát pl. cd-lejátszó, media-player, tv audio out-ja, stb...

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#61981) beeeeerka


beeeeerka
tag

Sziasztok,

Mit javasoltok [erre] ?

Üdv: B.

- Na, jó, jó ... de EZ ... mivel jön le ? - Hát ... gondolom ... majd ... IDŐvel. - Híííííííííííííííííííííííííííííííííí ...

(#61982) TigerCat válasza beeeeerka (#61981) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Átírod a kiterjesztést .mp4-re és kész.
TotalCommanderben mindet megoldod 1 perc alatt, ha több is van.
Az mp4-et minden lejátssza, ráadásul plusz infókat tudsz tenni a fájlba, mint az mp3 esetén.

[ Szerkesztve ]

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#61983) TigerCat válasza TigerCat (#61982) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Öööö, elb...tam.
Na mindegy, törölni már nem tudom...
:N

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#61984) draff válasza Vakegérke (#61961) üzenetére


draff
aktív tag

NEM

(#61985) Piftuka válasza reflxx (#61968) üzenetére


Piftuka
veterán

Az AVAST pedig az egyik legjobb vírusirtó (naprakész frissítéssel, folyamatos fejlesztéssel), de érdemes használni mellette az IOBit Malware Fighter szoftvert is.

A kettő együtt meglehetősen megbízható, és garantáltan megtalálja az ismert kártevőket. Nem elhanyagolható tény, hogy mindkettő ingyenes megoldás.

Én a Comodo Firewall programmal együtt használom őket, amely pedig évek óta a legjobb szoftveres megoldás (katt ide és ide)

Azt még halkan megjegyzem, hogy az AVAST tökéletesen együttműködik a Comodo Internet Security-vel is, ami vírusirtót is tartalmaz. (Elég ritka, hogy egy számítógépen két vírusirtó hiba nélkül tud együtt működni, ill. együttműködni.)

/Források:
www.iobit.com
http://www.matousec.com/

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#61986) Süvi


Süvi
őstag

Sziasztok!

A Windows8 most több alkalommal nehezen áll le és bekapcsoláskor ezt írja:
" A számítógép hibába ütközött. A probléma miatt újra kellett indulnia a gépnek. A Microsoft részére küldendő file-ok:
C:\Windows\minidump\010714-17378-01.dmp
C:\Users\user\AppData\Local\Temp\WER-128544-0.sysdata.xml
C:\Windows\MEMORY.DMP

Valaki találkozott már ilyennel?

Köszönöm

(#61987) Lompos48 válasza spiritex (#61980) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Ez így kellene legyen ideális esetben. Ezért illeszthetők egymáshoz a berendezések. Standardok rögzítik ugyan, de van aki betartja, van, aki nem.

Érdemes kicsi beleolvasgatni:

http://www.soundlightcrew.hu/cikkek/Hangositasi_tanfolyam_1ea.pdf, [link],

(#61988) spiritex válasza Lompos48 (#61987) üzenetére


spiritex
veterán

Köszi! :R

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#61989) dennis.nol


dennis.nol
tag

Most tettem újra a gépem (xp-ről 7-re - teljes takarítás volt) és a belső dvd-írót, ill. a vinyót - amin a rendszer is van - leválaszthatónak írja. Vajon miért? Ilyennel még nem találkoztam. Most először vannak ahci módban az eszközök - talán ez?!

[ Szerkesztve ]

(#61990) rover45 válasza dennis.nol (#61989) üzenetére


rover45
senior tag

Igen :) Ne foglalkozz vele, így van jól ;)

(#61991) Qru válasza dennis.nol (#61989) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen az ahci mód miatt, ez a két újítás van a ide-hez képest benne (az ncq és hot swap).

Bővebben: [link]

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#61992) dennis.nol válasza Qru (#61991) üzenetére


dennis.nol
tag

Hmmm...még sosem vetettem bele magam ebbe, de a linkelt cikk elgondolkodtatott. Azt hittem "sokkal" gyorsabb lesz ahci módban.

Gondolom probléma nem lesz vele, ha most, telepítés után inkább visszaállítom (csak nehogy valaki pendrive helyett lehúzza a vinyót vagy a dvd-t)?!

Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#61993) rover45 válasza dennis.nol (#61992) üzenetére


rover45
senior tag

Ha telepítés után visszaállítod, jó eséllyel nem fog bebootolni a rendszer :)

[ Szerkesztve ]

(#61994) forintuser


forintuser
őstag

Cs srácok.Nem tudjátok véletlenül, hogyha viszem a kocsimat műszakira, és kérek olajcserét. Lehet vinni olajat magammal?Megkérdeztem az ürgét, de valami új jogszabály miatt lekoptatott.Hogy neki könyvelni kell a ki, meg a bejövő olajmennyiséget.Vagy mi a tököm.. :F Igaz ez?
Van vagy 25% kedvezményem a bárdinál, kár lenne kihagynom..

Holnapkészítést vállalok.

(#61995) Impressa válasza forintuser (#61994) üzenetére


Impressa
őstag

Lehet történt ilyen változtatás, de én erre azt mondom neked, hogy cserélje le az olajadat, és kannába visszatöltve adja vissza, így nem lesz többletmennyisége. Egyébként meg csökken a haszna, ha nem tőle veszed meg az olajat, és ez itt a lényeg. :)

(#61996) Qru +1 :)

[ Szerkesztve ]

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#61996) Qru válasza forintuser (#61994) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Kamuzott, nincs ilyen. Vidd máshova akkor a kocsit, ne a saját jó drágán mér teszkó olaját öntse már bele...

#nincsbennetarcsi

(#61997) forintuser válasza Qru (#61996) üzenetére


forintuser
őstag

Köszi nektek. :R

Holnapkészítést vállalok.

(#61998) rover45 válasza forintuser (#61994) üzenetére


rover45
senior tag

Ez mekkora szar szöveg már :D
Keress másik helyet, én a szűrőket és az olajat is magamnak szoktam beszerezni, csak a munkadíjat fizetem a szervizben :)

(#61999) Tiboy86 válasza BigBlackDog (#61904) üzenetére


Tiboy86
tag

Köszönöm szépen!

(#62000) Potyka03


Potyka03
senior tag

Sziasztok. Milyen videó felvevő programot ajánlotok ami kis méretü fájlt tud csinálni,de minőségben is jó?
Frapset használtam eddig,de az nagyon eszi az FPS-t,és tú lnagy fájlokat csinál :S

Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.