Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz #65675776 #25847 üzenetére
Mondjuk, ha van kiegészítő CPU csatlakozás, akkor annyira nem kellene erőltetni a 20-as csatlakozás 12V-ját... ettől független sem értem, hogy miért van 3.3V ból is 3 meg 5 V-ból is kettő gyanítom a kompatibilitás miatt csak..
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Vakegérke
félisten
Ne nyomd össze! Csak egy parányit nyomj rajtuk, hogy feszüljenek a foglalatban.
Szerintem lapcserére semmi szükség, ha másik táppal nem volt gondod.
Aztán van még egy lehetőség. Mi lenne, ha cserélnél tápot a barátoddal?[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
spista222
addikt
válasz #65675776 #25847 üzenetére
Amikor még a 20 tűs szabvány kialakult akkor még csak a ventik mentek róla P1-P2-P3 régebbi P4 semmi zabáló nem volt rákötve. Elvileg egy ilyen érintkező 3-5A-t tud.
Ha a 4 érintkezős 12V-os CPU tápcsatiból indulunk ki 125W felett kell a 8-as csatit használni vagyis kb10 A felett ebből ugyancsak 5A/érintkező jön ki.
A PCI-e megjelenésével és 12V-os zabálásával már túllépi az 5A-es korlátot ezért lett a 20-ból 24 tű így az alaplap a procin kívül 12V-on már 125W körül ehet.
Ha valakinek PCI-e-es lapja van PCI-e-es kártyával aminek nem kell plusz tápcsatlakozó akkor oda a 20 érintkezős fő tápcsatlakozó kevés lehet, így nem csoda hogy szerencsétlen 12V-os ág érintkezője elég.5V; 3,3V-os érintkezők:gondolj bele hogy ugyanakkora teljesítmény átviteléhez(legyen pl 100W) az alacsonyabb feszültségeken 5V esetében 2,5szeres áram 3,3 V esetében 4X-es áram szükséges vagyis annyival több vezeték is.
moha21 A processzor külön kap enni általában össze sincs kötve a két 12V egymással a lapon belül, vagyis hiába kötsz rá akár 8-as tápcsatit abból csak a proci kap enni a többi ugyanúgy azon az 1-2 szálon kapja a kaját.
[ Szerkesztve ]
-
romi77
tag
hali mindenkinek
olyan problémával fordulok hozzátok ,hogy
word of tanks inditáskor csak egy fehér ablak jön be
és utána semmi reakció
x55u laptopon probálomválaszokat előre is köszönöm
üdv romi77
-
nagyúr
válasz romi77 #25855 üzenetére
Lehet hogy az integrált laptop vga nem tetszik neki. Nézzd meg a játék adatainál hogy támogatja e a laptopban lévő vga-t.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
moha21
veterán
válasz spista222 #25853 üzenetére
Oké, de elég ciki, hogy mostani tápegységek-et 2000-es dátumhoz köthető lapokhoz terveznek.
"A processzor külön kap enni általában össze sincs kötve a két 12V egymással a lapon belül, vagyis hiába kötsz rá akár 8-as tápcsatit abból csak a proci kap enni a többi ugyanúgy azon az 1-2 szálon kapja a kaját."
Van itt egy MSI K7N2 lapka ami megy kiegészítő CPU csatival, de nélküle is. 3000+ -so barton CPU.
Más: molex szerint 20-as AWG mellett 5,5 A míg 18-nál 7,5 A a terhelhetőség . Nem tudom a 3 A honnan jött.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
nagyúr
válasz romi77 #25860 üzenetére
Milyen windowson akarod próbálni? Ha nem megy, akkor kompatibilis módban próbáld meg telepíteni.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok,Kellemes Hétvégét Mindenkinek!Még mindig megjelenik a szám címe a VLC buborékban.Teendő? Laci.
Soha többé ...
-
spista222
addikt
válasz moha21 #25858 üzenetére
Oké, de elég ciki, hogy mostani tápegységek-et 2000-es dátumhoz köthető lapokhoz terveznek.
Ez van sokan örülnek neki hogy nem kellett minden egyes új platformhoz új tápot is venni.
Van itt egy MSI K7N2 lapka ami megy kiegészítő CPU csatival, de nélküle is. 3000+ -so barton CPU.
Az átmeneti lapokon 462-ben és 478-ban még össze vannak kötve de láttam már olyat is hogy bár volt rajta 12V-os CPU tápcsatlakozó mégis csak 5V-ról evett a CPU.
775, 939 utáni lapoknál 90%-ban teljesen független az alaplapon a két 12V.Más: molex szerint 20-as AWG mellett 5,5 A míg 18-nál 7,5 A a terhelhetőség . Nem tudom a 3 A honnan jött.
Nem nézegettem konkrét szabványokat a 3-5A csak hasból jött és nagyon nem is lőttem mellé. Az egy dolog hogy egy teljesen új csatlakozó tüske 5,5A-t bír de ha agyon van már használva vagy bármi behatás érte a csatlakozót akkor ez az érték jelentősen csökkenhet.
-
nagyúr
válasz romi77 #25864 üzenetére
Hát lehet xp kompatibilis módban kellene elindítani a telepítőt. Ha nem megy, akkor a 64 bit nem tetszik neki.
Írják, hogy másnak is van problémája 64 bit alatt. És a 32-es xp volt a nyerő a srácnak.
Vagy még próbáld meg másik mappába/meghajtóra telepíteni. Ha nem megy, akkor marad az xp."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
moha21
veterán
válasz spista222 #25863 üzenetére
"Az egy dolog hogy egy teljesen új csatlakozó tüske 5,5A-t bír de ha agyon van már használva vagy bármi behatás érte a csatlakozót akkor ez az érték jelentősen csökkenhet."
Persze csökkenthet, de ennyi erővel a tápra is mondhatjuk, hogy nem 400 W-os, mert öregszik benne az elko. Másik meg, hogy a csatlakozókat is felülméretezik a mérnökök.
Egyébként ha jó a kötés akkor nem nagyon öregszik a csatlakozó.
Szerintem inkább az anyagon spórolnak egyes tápgyártók és itt is lehetett ez a gond.
"Ez van sokan örülnek neki hogy nem kellett minden egyes új platformhoz új tápot is venni."
Nem azért, de aki PC-zik az tudja, hogy évente kell fejleszteni majd mindent. Nem azt mondtam, hogy minden gépcserénél legyen új táp, de legalább egyszer válthattak volna.
Akkor lehet nem lennének manapság divatos 5 V-on 200W-os "kamutápok".Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
nyunyu
félisten
válasz moha21 #25858 üzenetére
Intel eloiras P4 ota, hogy kulon tapcsati kell a procinak, nem veheti fel az ATX tapcsatirol a 12V-ot.
Ezt a korabeli amds lapoknal nem mindig tartottak be, Asus A7N8X-en pl. nem is volt ATX12V, meg is egett miatta a Chieftec tapom tapcsatija
Bezzeg az Intel D945GCLF lap el sem indult ATX12V nelkul, holott a rajta levo Atom boven etetheto lenne a sima ATX tapcsatin levo 1db 12V labrol is.
De nem, forraszthattam ATX12V tapcsatit a 60W-os miniITX tapra[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
F34R
nagyúr
Az ugy nevezett Liquid Coolereket miert emlegetik vizhutesnek , holott ha jol tudom nem tartalmaz azt. Illetve hosszu stabil mukodeshez ezt vagy inkabb hutobordas megszokott leghutes ajanlott ?
-
moha21
veterán
Srácok!
Valamelyik nap kerestem ftp-t. Lett ajánlva 1, de az linux alatt működik.
Másik ftp tudtok ajánlani? Tehát olyat amihez regisztrálok és ad 1-2 giga tárhelyet és ezt akár total commander vagy filezilla segítségével bárhonnan bármikor elérem.
-
enginev3.0
félisten
Nincs valami olyan weboldal, vagy itt ph-n belül topic, ahova android játék eredményeket lehet feltenni? egyfajta versenyzős dolog. fruit ninja, doodle jump stb stb....
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
moha21
veterán
válasz GrandeP #25871 üzenetére
Nem, mert azt akarom vadidegenek kollegák is elérjék, de nem akarom a profilomhoz hozzáférjenek. javarészt pdf-ek lennének rajta.
(#25873) F34R : Szia! Köszi ezt már próbáltam. Jó csak 1 hónap után legyalult mindent.... data.hu meg használhatatlan.
Ja és azt megemlíteném, hogy sok dokumentum nagyobb, mint 100 MB..
[ Szerkesztve ]
-
eriklili
tag
Sziasztok!
Mi az Aktuális ára ma egy SONY CCD-TRV27E típusú videófelvevőnek.
Van egy,amit eladnék,csak kipróbálva volt,de nem tudom mennyi kérjek érte.Eredeti Japán és minden hozzávalója megvan Hama tokban volt idáig tartva.
Előre is nagyon köszi,ha válaszolna valaki!!Eriklili /Anna
-
falaci2002
tag
Sziasztok!
Vettem egy remek HP 3070A Nyomtatót. Az XP-m nem látja a szkennert, illetve a szkenner az XP-t. Az ügy folyamatban van a HP vevőszolgálatnál is.
USB-s a kapcsolat. Van egy laptopom amin WIN7 van, és azzal semmi gond.
Összehasonlítva a két gép hálózati protokolljait, az XP-ből hiányzik bizonyos "kapcsolati rétegbeli topológiafelderítő protokoll válaszolója"nevezetű protokoll.
Ha jól jártam utána, ez a dolog teszi láthatóvá az XP-t a többi rendszer számára a hálózaton, vagy valami ilyesmi.Ez elméletileg letölthető a Microsoft oldaláról, de nekem nem sikerül. Letöltés előtt vizsgálnia kéne az eredetiséget, de azt írja, hogy újabb verzió kellene. Ha letöltök valami újabbat az meg nem fut végig, 70%-nál megáll és kész. Angol nyelvű fájlt sikerült letölteni, de nem telepíti a nyelv miatt.
Lényeg, hogy erre lenne szükségem: WINDOWSXP-KB922120-V5-x86-HUN.exe
[link] A linkről képtelen vagyok letölteni, máshol meg nem találtam.
Ha valaki tudna segíteni a letöltésben, vagy emil címemre el tudná küldeni a fájlt, nagyon megköszönném!
Köszi: Laci
-
Realradical
őstag
válasz falaci2002 #25885 üzenetére
szerk: bár ez V6. Ötös verzió fenn van Isohunton esetleg kapd le onnan.
[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Realradical
őstag
válasz Realradical #25886 üzenetére
Ja most realizáltam, hogy angol verzió nem jó neked. Akkor marad a Windows update-en keresztüli turkálás sajna. Még egy ok, hogy miért ne használjunk magyar nyelvű Windows-t
-
DonThomasino
veterán
Adott egy config routerral, egy hálókártyával.
Ha egy másik routert dugok a működő router egyik lan portjába
akkor azt hogy/el tudom el/érni?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
GrandeP
addikt
válasz DonThomasino #25888 üzenetére
Elöbb fel kell konfigolni a 2. számú routert kikapcsolt dhcp-vel...
Másképp nem megy..
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Realradical
őstag
válasz DonThomasino #25888 üzenetére
Dugd össze az első routert a modemmel meg a gépeddel. Engedélyezd a DHCP-t ha eddig nem volt (valószínűleg ezt skippelni lehet majd). Adj a routernek egy nem-default címet, mint 192.168.1.100. Mentés után húzd le az egyest, tedd a helyére a kettest. Tiltsd le rajta a DHCP-t és adj neki egy címet, mint 192.168.1.1 pl.
Ezek után szedd le a kettest, dugd be az egyest a modemre. Annak az egyik lan portját kösd össze a kettes router lan portával. Ezek után mindkét routert kéne tudnod kezelni a saját címén a böngészőben.[ Szerkesztve ]
-
falaci2002
tag
válasz Realradical #25887 üzenetére
Köszi az észrevételt!
Én is azt töltöttem le amit ajánlottál, és sajnos a nyelv nem stimmel.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok.
A discovery-n megy a felfedezes izgalma cimu sorozat reklama. Valaki meg tudna mondani melyik egyuttesnek melyik szama megy a reklam alatt? Igy elso hallasra Europe-ra gondolok. Meg tudja valaki mondani?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
szymre
csendes tag
Win 7 64 bit oprendszer gépem adatai adalapomon.
Adott egy Epson DX7450-es nyomtató megosztva printer serveren tp link router: TL-WR2543ND be van állítva minden elvileg.
Nyomtat az asztali gépről is és a lapitopiról is viszont nem elérhetőek a nyomtatási beállítások.
Nyomtatás előtt szeretném ugyanúgy beállítani a nyomtatási tulajdonságokat mint amikor csak az asztali gépen volt feltelepítve driver-el a nyomtató.
Most is feltelepítettem a nyomtató drivert az asztali gépre de azt egy másik nyomtató ként látja a gép.várom az ötleteket!
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz Satyricon #25892 üzenetére
Hátha itt tudnak segíteni.
Egyébként ezt keresed?[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Jackie001
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy nem rég raktam össze egy gépet, és mikor egy ablakom aktív pl MSN beszélgetés egyszer csak gondol egyet és inaktiválja! (Tehát mikor írok gondol egyet és inaktív lesz az ablak, szóval hiába írnék elkezd pittyegni, hogy most minek nyomkodom a billentyűket. Ilyenkor megint rá kell kattolni az ablakra hogy ismét tudjak írni) Tudna nekem valaki segíteni, mert ez borzasztóan idegesítő és nem mellesleg alig tudok gépelni. Próbálkoztam a win-t újrarakni de ez sem segített!Másik: Vettem bele egy Wifi kártyát és sokszor csinál úgy a net, hogy egyszerűen lecsatlakozik a hálózatról! Miért lehet ez?
Előre is köszi a válaszokat!
Jackie
-
törölt tag
válasz Jackie001 #25897 üzenetére
SEGÍTSÉG!
Van egy Be Quiet E5 500W-os tápegységem. Ezen található 3db Fan csatlakozó. Eddig 2 volt rádugva, de a mai nap rádugtam 3-at. Gép bekapcsol megy tökéletesen, de a 3db ventilátort amit rádugtam nem forog, és a táp ventilátora se működik, de az összes többi csatlakozó kiválóan működik. Leszedtem az összes ventilátort, de a táp továbbra se forog, gép meg megy
Mi lehet a baj kérem segítsetek! -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz #97716736 #25898 üzenetére
Valami baja van a tápomnak topic lesz neked jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- ASUS VivoBook X556UQ (i5-7200U, MX940, 8GB DDR4, 256gb SSD)
- CANON PwerShot G3X
- iMac 21.5" 4096x2304 3,4GHz i5 8GB DDR4 Radeon Pro 560 4GB 1TB + billentyű
- Mechanikus billentyű (taktilis/tactile) kapcsoló vásár (Akko, outemu)
- Jó ideje mellőzött, tesztelt, pormentes Chieftec iARENA GPA-500S8 80+ 6+2pin VGA csatival
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest