Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrandeP
addikt
válasz vilmaboy #25301 üzenetére
Horvát és Románt nem különösebben érdekli, pláne a Horvátot... román, mindenkivel úgy viselkedi ahogy, ott még jobban megy korrupció és a fizetés is kevesebb, mint nálunk.
A szlovák - cseh népséget meg ne keverjük ide, tudjuk miért élvezzük a fokozott figyelmüket..
Ráadásul minek mennék cseh-szlovák részen mikor ott van Ausztria, jobb és olcsóbb a pálya, asszem 50km a különbség is talán... tehát elhanyagolható...
[ Szerkesztve ]
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
vilmaboy
őstag
válasz GrandeP #25302 üzenetére
én sajnos jártam eleget románban. egyetlen szerencsém az volt, hogy mellettem volt minden esetben egy román-magyar állampolgár, aki perfektül beszélt románul. csak e miatt nem szivattak rongyá. igaz akkoriban náluk nem nagyon rohangált olyan luxus sportautó amivel mi utaztunk. szerintem nagyrészt emiatt szedtek ki.
[ Szerkesztve ]
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Bmikoca
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudok Win7-alá telepiteni UMAX AstraSlim SE tipusú szkennert?
Üdv-Miki -
Hunork
veterán
válasz spista222 #25303 üzenetére
Üdv!
Megy az Error Scan már, csak jó sokáig tart...mint a laptop feléledése...innen írok most...
Majd, ha kész lesz, még írok neked egy rövidet!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
vilmaboy
őstag
egyéni avatart hogy lehet igényelni?
-
vilmaboy
őstag
-
-
Dell XPS
veterán
válasz #48613632 #25284 üzenetére
Hali,
Ismerőseim hazaköltöztek, (szerencsétlenek) nem tudják a mai napig miért kellettek mindenféle papírok, számlák, egy feltöltős sim megvásárlásához. Én segítettem nekik, hiszen első dolgok az lett volna hogy vásárolnak egy telefont, ügyeik intézéséhez....
Üdv, Dell XPS
-
Geryson
addikt
Sziasztok! Hogyan tudok egy emberre rákeresni itt? Nem a hozzászólásaira (vagy akár arra is, tök mindegy), de privit akarok írni neki. Sőt, a nevére sem emlékszem pontosan, csak egy részére, hogy "akoska", de van még valami szám is mögötte. Tipp?
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
GrandeP
addikt
válasz Geryson #25318 üzenetére
Jó kérdés... csillagot nem ismeri a rendszer ...
Tehát akkor tudsz rákeresni rendesen, ha tudod a teljes nevét...
Itt kicseréled a saját nevedet, a már tudott ra...
http://prohardver.hu/tag/geryson.htmlAmúgy részletes keresésnél tudsz, hsz-re szűkíteni, ehhez szintén kell tudni a teljes nevet...
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Hunork
veterán
válasz spista222 #25309 üzenetére
Oké, tök nem vagyok magamnál... lement, most ért véget, íme:
Viszont szépen nem állítottam át az alapértelmezett GB-ról Sectorra az egységet...
Nem baj, most megint lemegy, és majd írok, de szerintem sincs semmi komoly gond, mint ahogy eddig sem volt, csak meglepődtem a kondíció értékén..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Bubicica
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne: Mikor bekapcsolom a gépet, egy fekete képernyő fogad. Alaplap nem sípol, se normált, se semmilyet. A ventillátorok forognak. Resetre nem válaszol, csak kikapcsolásra. Aggódom. Nagyon.
Részletek:
Új konfig, 3 napja lett összerakva, eddig kifogástalanul működött. Egyetlen problémája az volt, hogy a gyári procihűtő iszonyatosn hangos volt (6000-ren pörgött, AMD Phenom II X4 965) - rendeltem is egy új hűtőt, amit még nem szereltem fel. BIOS-ban annyit állítottam, hogy lejjebb vettem a proci Volt ellátottságát egy kicsivel, hogy ne pörgesse annyira.
Ami az esetet közvetlen megelőzte: játszottam, a játékból kidobott hibaüzenettel (előfordult már régi konfiggal is), ezután leállítottam a gépet, majd megpróbáltam újraindítani, lám, a semmi fogadott. A hőmérsékleteket folyamatosan figyeltem játék közben kíváncsiságból, a normál értékeken belül volt - Proci 40-45 fok körül, mag hőmérséklet 50-55 körül.
A konfigom egyébként:
alaplap: Gigabyte 990XA-UD3
proci: AMD Phenom II X4 965 - gyári hűtővel egyelőre
Videókártya: Sapphire Radeon HD 6870
táp: ThermalTake Hamburg 530W
Memória: hirtelen nem tudom fejből pontosan (munkahelyen vagyok): 2x4 G Kingston
Merevlmez: szintén nem tudom pontosan: Western Digital 1 Terás Sata III-mas vinyó
Ventik: 1 elülső és 1 hátsóAki bármilyen segítséget tud nyújtani, vagy vannak tippjei, hogy mi lehet a baj, kérem segítsen! A gyomrom folyamatosan görcsben van.
(U.i.: nyitottam neki topicot, mert hátha másnak is van ilyen baja, de nem nagyon népszerű, ha itt kapok egy kis segítséget, akkor azt nyugodtan be lehet zárni)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bmikoca #25305 üzenetére
Vélhetően sehogy, mert XP-s a legfrissebb drivere....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Satyricon
addikt
válasz Bubicica #25323 üzenetére
Táp Táp Táp... Ez az első 3 szó, ami eszembe jut... Ugyanis Pár nappal ez előtt én is szívtam pont ugyanezzel a problémával. Ne aggódj, lehet hogy csak nincs megfelelően rádugva a táp csatija az alaplapra. Nézd meg a 24 pineset és a proci mellett lévő táp csatit is! Ha jól van rádugva, akkor lehet elszállt a Te tápod is. De még mielőtt erre gondolnál, szedd ki egyenként a memót, aztán a vga-t és a procit. ha ekkor se sípol(mint ahogy nekem se tette) akkor nagy valószínűséggel meghalt a tápod...
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
vilmaboy
őstag
válasz Bubicica #25323 üzenetére
nem lehetett egy áramingadozásod? Vannak tápok amik levédik magukat, ha áramingadozást észlelnek, mégpedig úgy, hogy nem indulnak el egész addig, amég a villás dugót nem huzod ki a seggükből, majd visszadugod és máris működnek. Nézd meg ezt a verziót, hátha csak ennyi a baj. Ha nem, akkor alaplapra, memóra gondolnék, bár ezesetben a speaker csipogna. Mindig mondom, hogy egy asztali konfignak mindig legyen része egy ups, vagy egy túláramvédő hosszabító, de a userek 90%a sajnál 10eFt-ot a 200ezres konfigjának megvédésére.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz vilmaboy #25329 üzenetére
Nem tudom vadi új volt-e vagy sem, használtan vettem januárban, de egyáltalán nem volt poros, karcos, tökéletes állapotban volt mikor hozzám került, szerintem nem sokat mehetett... Én kb. fél évet használtam, és pár nappal ez előtt csinálta ezt a hibát, amikor újra összeraktam a gépet! Pedig előtte tökéletesen üzemelt! Fogalmam sincs mi lett vele...
Szerk.: Emiatt az eset miatt nálam ott kezdődik a tápegység, hogy FSP BlueStorm II... Akit érdekel miért, az olvasson vissza jó pár hsz-t, leírtam...
[ Szerkesztve ]
-
Bubicica
csendes tag
Rendben. Akkor, ha hazaértem elkezdődik a szétbontás... Szerencsére van egy tartalék tápom, ha az lenne.
Hallottam még olyat is, hogy az elemet érdemes kivenni 30 másodpercre, hogy a BIOS visszaállítsa magát. Azzal kezdem majd.
Majd írom, hogy mire jutottam!
-
Satyricon
addikt
válasz vilmaboy #25334 üzenetére
Az egész gép darabokban volt másfél-két hónapig! Még a vízhűtésem is a legkisebb darabra szép volt szedve!
Szerk.: bubicica: Igen, nekem is forogtak-világítottak a ventik, csipogás meg a kanyarba se volt! Azt hittem a hangszóró is megd*glött...
Szerk2.: Én is csináltam bios resetet, de nem reménykedtem benne... Nem is segített! Neked azért hátha segít!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Srácok
Még két napig itthon vagyok szabin, és van pár felesleges 1000-resem... Tudnátok mondani újabb, II. vh-s fps játékokat, amikkel érdemes játszani? Olyanokra gondolok, mint régen a MOHAA, COD, csak modernebb grafikával! Imádtam ezt a két játékot, eszméletlen jó játékélményük és hangulatuk volt! Na ilyen játékokat mondjatok már légyszi. Lehet steames is, legalább nem kell elmennem a cdgalaxisba!
-
Hunork
veterán
válasz spista222 #25309 üzenetére
Szia!
Na, kérlek, közben hunytam picit (éccakás voltam), de lement az Error Scan is, ezúttal Sector egységgel. Hőmérséklet sem változott, semmi problem.
És ez érdekes, itt is zöld minden...Vélemény?
Remélem, hogy akkor ez csak jót jelenthet...
Szektorhibák javítására amúgy létezik valami otthonra elérhető dolog? Ebben a témában teljesen járatlan vagyok..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
vilmaboy
őstag
válasz Bmikoca #25338 üzenetére
Te srác!
"hogy hogy hogy? Mi a kérdés? Nincs meg valami hozzá?" ebben neked mi a fika? Írd le a kérdésedet normálisan és akkor biztosan elsőre kapsz rendes választ. Honnét kellett volna kitalálnom, hogy driver problémád van, vagy csak nem tudod hogyan kell feltelepíteni egy drivert, esetleg nem működik a win beépített scannerprogijával stb... Hogyan kell felrakni? Markolóval bökd meg... És még én fikázok...
-
spista222
addikt
válasz Hunork #25339 üzenetére
Ha hibás a szektor akkor azt nem lehet javítani csak helyettesíteni.
A legtöbb HDD-nel van saját gyártói programja amiben low level format segítségével áthelyezi a hibás szektorokat. HDD függő hogy mi lesz belőle. Maxtornál pl teljesen eltűnnek a hibás szektorok és akár újra 100/100%-os lesz a hdd, WD-nél csak áthelyezett szektor lesz belőle és a sentinel % egy pontot sem fog változni, Seagate-nél valamelyest javul a kondíció a többiről most így hirtelen nem tudok nyilatkozni.
Azért jobb a HD sentinel mert ott nem csak zöld(olvasható) és piros(hibás) szektor van hanem színátmenet ami jelöli az egyes szektorok olvasási sebességét. -
fraba
aktív tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezek vásárolni - illetve még kacérkodok a gondolattal - egy bluetoothos fejhallgatót. Leginkább zenét hallgatnék rajta, egy galaxy s plusról. Valakinek valami ötlete konkrét típusra? Egy iránymutatásként szolgáló linket egy ezzel a témával foglalkozó threadre is megköszönnék!
üdv.
-
vilmaboy
őstag
itt a nagy fejhallgatós topik. ott laknak a téma szakijai ott lehet előbb segítenek.
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
Hunork
veterán
válasz spista222 #25341 üzenetére
Köszönöm a gyors és részletes választ!
Ami a fura, hogy itt is minden csuda-zöld volt, semmi damaged szektor...mondjuk, tudom, 47 szektor az nem sok...Ja, és az enyém Seagate!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Lompos48
nagyúr
válasz Hunork #25345 üzenetére
Én óvatossá válok már az első "bad sector" megjelenése után. Igaz, hogy egy csomó beépített technikai hókusz-pókusz segít ilyenkor, de maga a rossz szektor megjelenése egy strukturális hibával jár. Ezt nem mechanikai behatás okozza, hanem a kristályszerkezet hibája, ami időben evoluál(hat) terjedelmét növelve. Nagyon rég, amikor még megabájtokban számolták a kapacitást (első HDD-m 20MB-s volt , ... még megvan a polcon), ha jól emlékszem a Norton Disk Doctor nevű programmal volt a lemez leellenőrizhető, akár szektoronként. Ha rosszat talált, azt egyszerűen kiiktatta a használatból. Akkor láttunk ilyet, hogy ugyanazon a helyen a "kór" terjedt, mint a rozsda, penész, vagy amit akarsz. A fizika ugyanaz maradt, tehát továbbra is történhet ilyen. A folyamat sebessége megjósolhatatlan.
-
spista222
addikt
válasz Lompos48 #25347 üzenetére
Igen ha a lemez szerkezete rossz akkor megjósolhatatlan mi lesz.
De pl nekem volt egy seagate hdd-m amin áramkimaradás miatt keletkezett rajta egy rossz szektor és utána 10 év alatt sem lett több.
Ugyanez igaz a tápegység hibára, ha az miatt szaporodik meg a rossz szektor vagy bármilyen más bejegyzés a SMART-ban akkor csere után nem biztos hogy tovább romlik a kondíció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs