Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Két problémám lenne:
1.) Adatátmentés. Régi gépről ( Hitachi HDS728080PLAT20 ATA Device (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133 IDE-s) + Gigabyte GA-M61SME-S2 v2 + Win 7 64bit) -> újra (WD Blue 1TB EZEX + Gigabyte B75M D3H + Win 8.1 pro). Egyetlen tápom van (Chieftec GPA iArena 400W). Hogyan lehetne esetleg kivitelezni egy full kezdőnek, aki még BIOS-t sem látott soha? Annyi választ kaptam, hogy a táp és a merevlemez megy át a régi gépbe és sima ügy....
2.) Van egy NEC ND-4550A ODD-m. 9 éves darab kb, de tökéletesen teszi a dolgát. IDE-s csatlakozós (elvileg), viszont szeretném az új gépbe kötni, mivel voltam olyan balga és nem vettem ODD-t a géphez. Annyira nem is szeretnék rá költeni.... Nekem csak annyira kéne, hogy betudja akár lassan is, de olvasni a lemezeket... Még írni sem akarok vele!
Nagyon hálás lennék, ha valaki ki tudná nekem ezeket olyan szinten fejteni, hogy meg tudjam magamnak csinálni!
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e.
Az a helyzet, hogy van egy régi gépem, illetve egy új. A régiből lett átszerelve a táp, tehát nem lehet egyszerre a kettőt működtetni. A régi HDD-mtől szeretnék majd megválni, de a rajta lévő személyes dolgok kellenének. Mivel az új alaplapom nem fogadja az IDE-s Hitachi merevlemezem, így a mostani WD 1TB-mat kell rákötni a régi alaplapra elvileg. Illetve átpakolni a tápot a régibe persze. Egy totál kezdőnek hogyan érdemes nekikezdeni? Valaki pontokba tudja nekem szedni, hogy tudjam követni? A feladatot nehezíti, hogy BIOS-t nem láttam még, talán azt sem tudom, hogy melyik gomb kell hozzá. Továbbá a Hitachin egy Win 7 a WD-men meg Win 8.1 van. Honnan tudja a gép, ha mindkettőt rákötöm, hogy melyik induljon el? A WD particionált 2db ~500GB-ra.- Hogyan lehet ezt kivitelezni totál kezdőként?
- Honnan tudom, hogy mindent jó helyre dugok-e be?
- Csak szétszedem, és menni fog vagy kell-e más is hozzá, leválasztás stb.?
- Nincs-e adatvesztési veszély?
- Nem törhetek-e el semmit?
- Illetve a személyes fájlok mellett hogyan lehetne áthozni a nyomtató driverét, mert 8.1-en gyakran írja, hogy foglalt, az eszköz nem található stb., miközben 7-en nem volt ilyen gond?Köszönöm a segítséget!
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz Lompos48 #84008 üzenetére
Értem, köszi. Viszont szeretnék vele kicsit foglalkozni is, hogy ne maradjak ezen a semmi szinten.
Illetve nem akarok ennyiért pénzt költeni. Egyéb ötlet esetleg, hogy van-e valami leírás róla, vagy csak pár jó tanács kezdőként?(#84013) mezis: Köszönöm, de mire fel a linux? Mit tud, amiért érdemes lenne lecserélni?
-
SkiDev
senior tag
Dehogy szoktam, ha lehetőség van rá még a banki átutalást is mellőzöm, a kp a biztos.
Csak azért akartam belekezdeni, mert érdekel milyen a lelkivilága egy gépnek. Telefonon már molyolgattam, most a PC jött volna. Akkor csak ha rákapcsolom mindkettőt a régire, így simán nem fog menni?Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
Még mindig nem értem mire kell a Linux, ha az egyik HDD-n Win7 van, a másikon Win 8.1, ahhoz, hogy egyik HDD-ről a másikra lementsek minden adatot és leformázzam a régi IDE-met
"Bocs, de mit kapcsolsz mire ?" ~ Tehát akkor ha a tápot és az új Western Digital SATA HDD-met rákapcsolom a régi Gigabyte GA-M61SME-S2 v2 lapomra, akkor kell egyáltalán valami még hozzá, hogy Hitachi HDS728080PLAT20 ATA Device-ról lementsem a dolgaimat + a nyomtató driverjét? Valami BIOS beállítás? Mert ha így mind2 cuccom rádugom a 61-es lapra és bekapcsolom a gépet, mi fog történni?
-
SkiDev
senior tag
Akkor nincsen semmi gond! Jövő hétvégén veszek egy nagy levegőt, a két cuccot átkötöm a régi gépre, átrakok minden személyest, majd visszateszem. Akkor nincs gond. Ha nem jön össze, akkor visszapakolom az újba . (Pont alkalmas az ifjúságnak összeszorított foggal valami újat tenni nemzeti ünnepünkön
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy korábbi laptopra (konkrétan rokoné) lett vásárolva Windows (gondolom OEM - alapból a gépen volt), alján matrica van. Mivel a gép elromlott (alaplaphibás), így nekem adta, hátha fel tudom valamire használni. Na most, olyan lehetséges-e, hogy én is meg ő is ugyanazt a Win matricát/kódot használnánk, akár mindketten frissítenénk Win 10-re vagy csak CD-s változatnál lehet? Nemrég meglátogatott és leírta magának a kódot, de azt mondja, neki a Win 10-hez nem kellett....
Előre is köszönöm a választ!
-
SkiDev
senior tag
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy ha szeretném kipróbálni az új laptopom, viszont csak FreeDOS van rajta, egy Windows vásárlásáig mit kéne rátennem?
Linux / Ubuntu / esetleg egy Win 7,8 mint próbaverzió? Létezik még valahol 30 napos próbaverzió?
Az első kettőről hogyan lehet váltani majd az új rendszerre?
Utóbbinál? Ha Win 7-et töltök le és majd beírom a kódot addigra, akkor már működni fog?
Honnan szerezzek Win 7 isot? Akárhogy szeretnék folyton a Win 10-et dobálja a képembe....Bocs a sok kérdésért, sosem csináltam még ilyet, azt sem tudom, hogyan álljak hozzá....
-
SkiDev
senior tag
válasz quailstorm #89705 üzenetére
Köszönöm! A linken elérhető rendszereket kód nélkül meddig fogom tudni használni?
-
SkiDev
senior tag
Hohó
Először örülök, ha odáig el fogok jutni, hogy felmenjen a Win 7 x64
Banki műveletet egyelőre nem tervezek, csak általános felhasználásra kéne rá valami addig, míg egy rendszert nem kerítek valahonnan.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Ide is szeretném beírni a kérdésem, ha nem gond, mivel azonnal kéne válasz!
[link]Előre is köszönöm!
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem tud-e valaki olyan connected watch órát, amelyik olcsó, elég ha csak jelzi a hívásokat/üzeneteket, ezen felül elegáns és talán szabványos gombelemmel működik ?
Válaszokat előre köszi!
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
A helyzet az, hogy találtam a garázsban elfekvőben egy régi tápkábelt.
Pont gépet építek, gondoltam felhasználhatnám hozzá, bár nem tudom mennyi idős, de nem mai. Illetve nem úgy néz ki, mint a többi ilyen kábel, van rajta valami dobozka.Intel Pentium G3250 + GTX 750 Ti + 8GB RAM + HDD + alaplap kerülne rá. Nem lehet baja?
Mérőm nincs hozzá, így max éles tesztben próbálhatnám ki saját géppel, csak gondoltam előtte megkérdezlek Titeket!Köszi előre is!
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Sürgősen kéne segítség!
Ismerős letöltött tegnap egy Daemon Tools-t, persze nem hivatalos oldalról (letoltokozpont.hu) és bekapott vele valami böngészős vírust, valami lineage123 vagy micsoda volt. Beállította magát kezdőlapnak meg keresőmotornak, ezeket visszaállítottuk, alkalmazásokból kitöröltük vele a Daemon Toolst is.
A gép ennek ellenére egy i5 + SSD kombóval belassult. Megpróbáltam neki a Malwarebytes-ot, de telepítés után exe hibával leáll. Ennek ellenére a tálcán kis ikonként ott van, írja, hogy frissíteni is akar, de elindítani rendszergazdaként sem lehet.
Indíttattam vele Windows Defender Teljes körű keresést, még annak az eredményét várjuk.Ilyenkor mit lehetne tenni?
Gyászos a szitu és teljes visszaállítás kéne vagy ki lehet valamivel ölni?
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Köszi a válaszokat!
Az Adw-t kipróbáltuk, először az is megadta magát, másodjára sikerült... Gondolom összeakaszkodott a Defender kereséssel, mert mindent bezárt akkor.
Most egyelőre gyorsnak tűnik a gép már, mint volt.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok! A helyzet az, hogy havernak a gépén elég ronda vírus-csomag volt (beépült a chromeba barként, ikonokat rakott ki, windows defendert kikapcsolta, malwarebyte-ok mind exe hibával kiléptek). Adwcleaner és HitmanPro is gyalult. Látszólag eltűnt minden probléma, viszont a Chrome-ot nem tudja újrarakni (mivel a Mozillával együtt azt is kukázta). Valami blokkolja, nem ír ki semmit, rákattint a telepítőre, de egyszerűen semmi. Ilyenkor mit lehetne? %Temp% fájlok törölve, CCleaner is futott.
Mozilla rögtön visszatelepült.Választ köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
A helyzet az, hogy egyik pillanatról a másikra elment az internet.
Egy darabig még működtek a WiFis eszközök, gépen is jelezte a kapcsolatot, sőt a Google keresés működött, de onnan sem töltött be egy oldal sem.
Csináltam egy resetet, majd rebootot a router címéről, visszaállitott mindent, most már net sincs. Kábeleket atneztem, hibaelharitot futtattam, semmi. Mindig azt írja ki, hogy az adott oldal DNS címe nem található,utána rögtön Nincs internetkapcsolat.
Múlt héten 3 napig csinálta elvileg ugyanezt (fater mondta, nem voltam itthon), hazajöttem, működött. Most nekem sem megy.
Telekom, optikai, telefonnal közös, Huawei HG8245H router. Telefon működik,van vonal.
Power, PON, LAN1, TEL1, WLAN ledek folyamatosan égnek.
Ilyenkor mit tudnék csinálni vele?
Választ köszönöm!Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 2015.10. havi HP ProBook 455 G2 (AMD A6-Pro 2+3C , 4GB RAM, WD 750 GB HDD, R5 M255 2GB). Win 10
Nem akart bootolni sehogy sem (HP logó után elfeketedett). Elvittem szervizbe, újratették. Most nincs rajta semmi, kezdetben laggolt-megfagyott az egér, majd másnapra megint előjött a bootprobléma. Majd megint megjavult, bebootol, de 3-4 perc után megint megfagy az egér, csontrafagy utána netezés közben. Próbáltam már Youtube-ot nézni, 4 perc és megállt a videó, mozgattam az egeret, az is megfagyott. Csak a bekapcsoló hosszan nyomása kapcsolja ki.
Memtestet ment 5 órán keresztül, 0 hiba. HDD tesztet csináltam a BIOS-ból, hibátlan.
Most kipróbáltam, hogy ubuntu-t indítok el pendrive-ról telepítés nélkül. Minden alkalommal az ubuntu feliratnál a töltés kifagy, vártam vele 3 órát, nem csinál semmit, ebből arra engedek következtetni, hogy nem a Win a hibás. Gépen kipróbáltam ugyanezt, teljesen működik, bootol, videóztam is rajta, így jónak kell lenni a pendrive-nak.Szerintetek ez alaplap lenne?
Válaszokat köszönöm!
Remélem nem probléma, hogy ide is feltettem. Csak úgy láttam, ez a topic pörög.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
i5-2500/Sapphire HD 7770 GHz/4 gb ram/Chieftec GPA-400S8/Gigabyte B85M-D3H/WD 1TB EZEX/ WD 250 GB AAJS/Zalman Z9
Olyan problémám van, hogy random felpörög valami a gépben, néha netezés közben, néha meg ha megnyitom mondjuk a Letöltések mappát, esetleg a HDD Sentinelt. Pontosan olyan hangja van, mint amikor a CD-t betesszük ODD-be és elkezdi beolvasni. Felpörög 2-3 mp-ig, utána leáll ez a hang.
HDD Sentinelt néztem eddig, mindkettő 100%-os. Csak erre tudtam gondolni, mert az utolsó alkatrész a 250-es HDD volt bele, de rá pár hétre kezdte kiadni a hangot.
Vagy nagyon poros lenne a gépem és azért csinálja ezt?Választ köszönöm!
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Valakinek volt már dolga D-Link DIR-826L routerrel? 1Gbps nettel (falból egyenesen mérve ~700 Mbps volt) megfelel átlagos felhasználásra?
2-3 PC lenne rácsatlakoztatva.Választ köszi!
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésben fordulnék hozzátok, hogy egy CPU-hűtő-csere + pasztázás után a SHURE BETA 58A kondenz mikrofon gerjedős ciripelős hangot ad ki, jack-csatlakozók ellenőrizve, szerintetek mit lehetne csinálni vele?
Beszúrtam egy linket is, akinek hallásról könnyebben megy.Köszönöm 600 ember és a streamer nevében is!
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok,
Probléma akadt a gépemmel. Hazahoztam 4gb ramot, beletettem a gépbe (biztos hogy jó, mert ma használtam másik gépben és ebben is volt már, így kompatibilis vele). Beindult a gép, viszont a Gigabyte feliratnal folyton leállt és újraindult. Majd kihozott egy töltés ablakot, dual BIOS címen, betöltött 100-ra és megint újraindult. Gigabyte felirat után MBR Error 1 jön ki és valamit a nem lévő floppyval akar. Kivettem a RAM-ot, de most már az eredeti 2x2 GB RAMmal is ezt dobja ki. CD olvasóm nincs, így nem tudom mit tehetnék, a BIOS menü bejött.
Segítségeteket köszönöm!Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz Aryes #111922 üzenetére
Minden héten ugyanúgy csinálom. Mivel ingáztatom a 4gb ramot. Mert otthon 4 fent a koleszban 8 van, még újat nem tudtam venni.
Tápot lekapcsolom > tápkábelt kihúzom > belepattintom a +4-et > tápkábel vissza > táp felkapcs és indít.Ez mindkét helyen működött.
Éjszaka és most délelőtt is próbáltam kezdeni vele valamit, de tanácstalan vagyok. HDD Sentinel USB t csináltam, de 100%os. Windows pendriveot is bedugtam, de bármilyen javítást indítok, lefagy és újraindul.
Néha kihozza a szomorú smileyt is, hogy újraindul a gép.
Inaccessible Boot Device Error. Illetve sima indításnál már nem ír MBR hibát, hanem a Számítógép diagnosztizálását írja, tölt kicsit, majd megfagy a töltés és újraindul.[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
válasz Aryes #111924 üzenetére
parketta és hajópadlo van alattam, még szőnyeg sincs a közelben
Megprobalom kompresszorral kifújni, hátha az baja,
hogy nagyon poros... Tavaly nyáron volt takaritva[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
válasz SkiDev #111926 üzenetére
Akinek hasonló lenne a problémája, ajánlom kifújni kompresszorral, mivel megjavult. Elindult, sokkal gyorsabb is lett. Eddig csak olvastam, hogy megoldja, de tényleg csodát tesz, ha tiszta a gép belseje.
-
SkiDev
senior tag
válasz madmaxxx #111931 üzenetére
Szoktam én néha, csak a sűrített flakonos levegő drága, kompresszort meg mindig ismerőstől kell kérni, hamarosan lett volna a tisztítás amúgy is, csak a jobb időre vártam. Ennek a galibának hála, ez hamarabb jött el.
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok! Sürgősen szeretnék segítséget kérni. Van előttem egy cca. 10+ éves, egymagos Celeronos Dell Vostro, meg kellene valahogy oldanom, hogy a görgetésnél ne fagyjon meg másodpercekre az oldal. (Win 8.1 32 bit, 3GB RAM)
Jelenleg Opera van rajta (ami ugye nem nyert), Chrome kilőve, Midori nem is futott, Brave és Maxthon is elvérzett. Nem létezik valamilyen rendkívül alacsony erőforrású, esetlegesen magyar nyelvű böngésző?
Köszönöm előre is!Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz Cs1csó #118443 üzenetére
Már nincsen nálam a laptop, pontos típusa ha jól rémlik Dell Vostro A860. Sürgősen vissza kellett adnom neki, mert az üzenetem után egy órával később jönni akart érte. Egy egymagos N560 (?) típusú processzor van benne. De már visszaadtam, megmondtam neki, hogy inkább vegyen egy 20 ezres gépet, még az is jobb ennél... Ettől függetlenül köszönöm mindenkinek a válaszát. Processzor cserét nem akar (nem is tudok), SSD-re nem hiszem, hogy költene, így a Pole Moon került fel rá, egy fokkal élhetőbb. Bár tekintve, hogy még talán egy évig nem akarja lecserélni, ha lesz egy kis időm, lehet teszek fel neki rá egy XP-t a Win8 helyett. A linuxot nem tudom mennyire tudná kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy ilyen fajta 20 méteres kábelt.
Digi 1000-es netünk van, kipróbáltam egy gyengébb és egy erősebb géppel is, de nem tudja a 100 Mbps-t sem. Kipróbáltuk egy másik kábellel és 600+ Mbps, tehát a hálózattal biztos nincs baj. Ilyenkor mit lehet tenni? Lehet reklamálni átverés miatt, ha már egy ideje megvan, de nem volt lehetőségem próbára? A zacskón is Cat 6U van, neten azt írják még 100m-ig is 1 Gbps-ra képes. Elég gyér így 20m-en....Köszi szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Megnéztük azóta, nem a kábellel van a gond.
Másik aljzatba dugtuk, ott 700 Mbit. Tehát most ott járunk, hogy az egyik kivezetése 700 Mbit, a másik 100 Mbit.Emlékeim szerint többet is tudott, csak kérdés mitől ment tönkre.Illetve most találtunk leírást, van egy GE és egy FE portja. Net szerint a GE 1000-es, az FE 100-as....[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne. Most építek havernak PC-t és két olyan problémával futottam össze, ami eddigi összeszerelős "pályafutásom" alatt nem találkoztam.
1.) Adott egy FSP Fortron SP500-A tápegység, amelyen CPU csatlakozóból csak 1x4 pin van. Az alaplapon - Giga B85M-HD3G - viszont 2x4 pin található. Keresgéltem a neten, de valahol azt írják, hogy a gyártótól függ mennyit kér, valahol meg azt, hogy csak a legerősebb processzorokhoz van felszerelve kettő. Szükségem lehet rá vagy valami átalakítóval orvosolható?
i5-4570 + RX 470 4GB + 16 GB RAM + A400 SSD + WD 500 GB HDD2.) A másik probléma, hogy ezen az alaplapon (Giga B85M-HD3G) csak 1 db SYS_FAN csatlakozó van, viszont nekem a gépházban 3 ventilátor is. Ha bemegyek egy számtech boltba és kérek 4 pines elosztót, az megoldhatja ezt?
A segítséget köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Minden játék indításánál, illetve Alt + Tab váltásnál csak játékok esetén (nem játékról (pl. Chrome) -> játékra) valamit zenél 1-2 mp-ig. RX 470 GPU van a gépben. Viszonylag friss telepítés, a Steam, a vírusirtók és az AMD driver megy. Utóbbira gondolok a nagy frissítés után, de nem találom sehol, hol lehet kikapcsolni.
-
SkiDev
senior tag
válasz SkiDev #122778 üzenetére
Sziasztok!Minden játék indításánál, illetve Alt + Tab váltásnál csak játékok esetén (nem játékról (pl. Chrome) -> játékra) valamit zenél 1-2 mp-ig. RX 470 GPU van a gépben. Viszonylag friss telepítés, a Steam, a vírusirtók és az AMD driver megy. Utóbbira gondolok a nagy frissítés után, de nem találom sehol, hol lehet kikapcsolni.Megoldódott. Játékbeli átfedést kapcsoltam ki.
-
SkiDev
senior tag
válasz FistXL #122780 üzenetére
Otthon > Média és rögzítés bal oldalt alul > ott a fogaskerék > Jobb oldali oszlop Beállítások fül > Itt mindent tiltottam > KiX-elni a programot. De elered a bal felső sarok fogaskerék ikon és Általános fülön is.
Viszont ígyis előjött, ha képernyőfelvetelt csinálok, így azt nem érdemes használni.
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Ismerős laptopját próbálom gyorsítani, alaphelyzetbe állítottam, mert előre telepített Win 10 Home volt rajta. Végigcsinálta, állítgattam, törölgettem, majd a "netplwiz" paranccsal akartam a jelszókérést kiszedni, ami sikerült is, viszont valamiért letiltott a rendszergazdai jogosultságról. Nem tudok visszamenni ugyanerre a parancsra, mert kiírja, hogy felhasználó/jelszót kér, viszont csak a "Nem"-re lehet menni, hasonló a helyzet a helyreállításnál is. Nem engedi a gépet Alapállapotba visszaállítani, mert rendszergazdai jogosultságot kér. Ilyenkor mit lehet tenni? Pendrive-ról MediaCreationTools-sal tudni fogja, hogy nem Win 10 Pro-t, hanem Home-t akarok feltenni? Mivel ugyebár kiválasztani nem lehet, csak Win 10.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
VHS kazettákat akarok itthoni körülmények között digitalizálni, mivel sok kazi van, és csak pár perc tartalom kéne róluk. Van egy LG AC280Y videó nálam, scarttal összekötöttem a monitor-TV-mel, ami jelenleg másodlagos kijelzőként működik. HDMI-vel hozzá van kötve a videokártyámhoz, ahogy az elsődleges monitorom is. Az lenne a kérdésem, hogy OBS-sel valahogy meg lehet így oldani, hogy a másodlagos monitort rögzítse scarton keresztül? Láttam, hogy lehet kapni ezt a VHS digitalizáló átalakítót [link] , csak nem akartam már várni rá olyan sokáig. Ebben a formában megoldható, hogy a TV-t felismertessem az OBS-sel vagy muszáj lesz szereznem egy ilyen easycap usb-s mütyürt?
Köszi szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Üdv ismét!
Egy olyan probléma lenne, hogy adott egy only D-Sub csatlakozós monitor, illetve egy 1050 Ti, amin DP, HDMI és DVI-D van. A 3 csatlakozó közül bármelyik alakítható? Azt már ismerős kárán megtanultam, hogy a passzív DVI-D - VGA átalakító nem működik.
Erre [link] vagy erre [link] gondoltam.... Valamelyik működőképes?Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok
Egy Acer Veriton gépben szeretnék CPU hűtőt cserélni, mert tönkrement (maxon pörög bootoláskor már). Leszedtem róla a régi hűtőt és akkor jött a feketeleves. Benne maradt 4 kis pöcök, amit nem tudok leszedni. Vettem hozzá új hűtőt, most akkor nem lehet feltenni? Neten sem találtam semmit.
Előre is köszönöm a segítséget!
[kép]
[kép]
[kép][ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
válasz SkiDev #125112 üzenetére
Sikerült. Óriási nehézségek árán, de leszedtem. Aki esetleg hasonlóval futna össze, neki itthagyom, hogy 775-ös lapon nem csak oda van illesztve, mint a régi amd lapoknál, hanem ragasztva van (bravó Intel ). Egy használaton kívüli bankkártya segítségével körben a ragasztót szét kell feszegetni, és kijön. Most már csak imádkozzunk, hogy a lap nem sérült meg.
-
SkiDev
senior tag
Azt hittem mindegyik ilyen volt. Először csináltam ilyen alaplapot, ezek szerint akkor az Acer volt a nagyon okos....
Plömplöm: muszáj volt, mert elromlott. És mivel alacsony büdzsé van rá, illetve kevés idő, így nem kerestem csavaros megoldást helyette.
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
válasz plömplöm #125118 üzenetére
Én is néztem, de nem tudom szétszedni a pattintós gyári hűtőt, hogy rászerkeljem, mert nincs rajta csavar. Ettől függetlenül ráment, stabil minden, hisz képes 36-40 fok között tartani a kis E5700-ast jóval kevesebb zajjal (igaz itt is furcsa módon hangos, de már akkor sem annyira)
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ide is beteszem, de szeretnék minél hamarabb segítséget kapni, mert nehéz így az online oktatáson részt venni jövő héten. [link]
Azóta annyi történt, hogy elindítottam egy Aida stressztesztet, 15 perc múlva megnéztem hol jár, erre az üres asztal fogadott (valószínűleg újraindult) és szénné volt fagyva, mivel az egér sem jelent meg. Utána kétszer rápróbáltam, kuka, szóval kinyomtam a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
válasz Csupingo #126398 üzenetére
Igen, nekem is az a következő, hogy próbálom pakolgatni/felezni a memóriát. A CPU hőfok alapjáraton 50 fok alatti, terhelés alatt 65, de ugye addig el sem jut.
A memóriát nem értem, a memtest kétszer futott hiba nélkül. Utána a Windows diagnosztika pedig hibát talált.
[kép]
Én is belenéztem korábban az esemenynaploba, de nem értek hozzá. Kilistáztam információk nélkül.
[kép] [kép] [kép]
A többire holnap ránézek, köszönöm!Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz Csupingo #126398 üzenetére
Átrendeztem a memóriákat, ugyanúgy megfagyott, igaz negyed óra kellett hozzá. Kiszedtem az egyik RAM-ot, majd a másikat 3 helyen próbáltam ki, képet sem adott. Kiszedtem, betettem a másikat, most jelenleg már 3 órája megy, mentem két LoL meccset is, gond nélkül futott. Ezek szerint a memtest sem teljesen megbízható.
Érdekes, pedig a másik gépemben működött, mert albérletben van egy 4. generációs Intel konfig, ahol minden héten megy. De most már leellenőrzöm, hogy ott jó-e.
OFF: Aztán, ha megunom ezt a folyamatos szívást, akkor beruházok egy 8-9. generációs i3-ra.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, láttam pár smart TV kérdést itt, ezért írok ide, bocsánat, ha nem jó.
Haver lecserélte a régi soundbarját erre: Samsung HW-T420.
Ehhez a Samsung TV-hez kötné: ue50tu7022kxxh.
A probléma az, hogy a soundbart összekötve a TV-vel a TV-n megszűnik a WiFi. A régivel nem volt ilyen problémája. Sok mindent próbált már, megvolt a gyári beállítások visszaállítása is, de eredménytelen. Ajánlottam neki, hogy húzza ki a soundbart, mire küldte, hogy most megint megy a WiFi a TV-n. Ha nincs a kettő összekötve, akkor működik. Optikain csatlakoznak, mert a TV-n csak WiFi és HDMI van, míg a soundbaron Bluetooth. Szóval nem nagyon tudnak máshogy kapcsolódni. Mit lehetne kezdeni vele?Előre is köszönöm!
-
SkiDev
senior tag
válasz mezis #133335 üzenetére
Azt mondja, hogy a mélynyomó kábelen csatlakozik a soundbarhoz. Abban az esetben, ha a telefonról játszik le zenét BT-n keresztül, akkor a soundbar szól, a TV-n pedig van WiFi. A soundbar és a TV nem fér meg egymástól, ha a TV a forrás ezek szerint.
Borisz76: Igen, ne haragudj, hogy kissé felemásan írtam le. Annyit szerettem volna megfogalmazni ezzel, hogy az optikai kábelen kívül nincs más mód őket összekapcsolni. Mivel már futottam felesleges köröket, hogy ajánlgattam milyen módon kapcsolhatná össze őket, viszont kiderült, hogy valamilyen kapcsolódási formátum mindig hiányzott az egyikből.
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Munkatárs gépét kéne újratennem, egy Acer Aspire V5 netbook-ról van szó, valami 1 GHz-es athlonnal és 2 GB RAM-mal. Elég lassúcska - finoman szólva - Windows 7-tel.
Amennyiben csak Windows játszik, szerintetek Win 8 vagy Win 10 32 bit-et kellene rátennem? Pár éve úgy emlékszem a 8-ast ajánlották, mert könnyebb az öreg gépek számára, ez az állítás most is él? Vagy fejlődött azóta annyit a Win 10?Előre is köszönöm!
-
SkiDev
senior tag
Akkor ráengedem a Win 10-et, aztán meglátjuk.
Vismajor01: Én sem értem mit szeretne vele, én csak segíteni próbálok neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BMW topik
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Mobil flották
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok