Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
Szerintem hívj fel egy szintetizátorokkal foglalkozó szaküzletet és ők csipőbőbl mondják neked a frankót. Google a te barátod... Hívj fel 2-3 boltot, vagy szinti oktatókat. tuti javasolnak neked.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
eami
veterán
a 4GB sokkal praktikusabb ha nagy felbontású textúrákkal dolgozik egy játék. Hamarabb tölt, simábban megy a játék is. Idővel a játékok igénylik is... ha megnézed manapság az 1GB a minimum követelmény a 2GB az ajánlott. Innen egy lépés csak hogy minimum legyen az a 2GB.
Ha belefér akkor én a 4GBost választanám a helyedben. Ezek a cuccok amúgy semennyire sem értékállók... nyilván egy 4GB verziót hamarabb el tudsz majd adni később mint egy kisebbet. Szerintem ezek elketyegnek még jó darabig.
-
MaxxDamage
félisten
Azt szokták mondani, hogy 4GB akkor kell, ha SLi vagy CF -et csinálsz (tehát 2db azonos VGA) , mert a GPU ereje elöbb elfogy mint a VRAM mérete...
pl. nekem 1db GTX770-OC -m van és csak 2GB -os , de mindenre elegendő !
későbbiekben a VRAM hiába lenne 4GB ha a GPU lesz "gyenge"
egyedüli kártyaként nem éri meg azt az árat a 4GB -os verzió..../más VGA-s külön topikva órákat zengtek és vitatkoztak erről a témáról, de pl. itt van egy példa nV oldalon 2GB vs. 4GB VGA (GTX770 2GB VS. GTX770 4GB) érdemes megnézni, hogy mi a különbség a 2 közt... kb. semmi/ SLi esetén ajánlott a 4GB -os verzió !
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
eami
veterán
erre azt tudom mondani hogy tavaly laptoppal amiben a GPUhoz 512MB RAM volt de a windows még hozzápakolt +1,5GB memóriát, még ki tudtam tolni olyan nagyobb címeket mint Tomb Raider, Bioshock Infinite, Outlast, DmC, ami így hirtelen eszembe jut. Ha nincs még ott az a kis extra RAM akkor biztos nem ment volna. Amúgy figyelni kell a webshopok árait, elég gyakran van az hogy csak pár ezer forint választja el a 2GB vs 4GB verziót. Ennél ez árkategóriánál meg gondolom nem az a pár ezer forint fog számítani.
-
TaylorXIII
őstag
Mantle alatt pl több vram kellhet állítólag. Ez majd még kiderül később mert eddig nincs túl sok Mantle játék. A másik meg az, hogy van már olyan játék aminek a max grafjához ajánlott a 3gb VRAM. Titanfall az. Az meg, Ha nem sokkal drágább szerintem vehetnéd a 4 gbost is. Én úgy gondolkoznék, hogy ha 1 éven belül cseréled a karid akkor vedd a 2 gigásat ha meg nem akkor vedd a 4 gigásat. Persze a Titanfall kicsit érdekes mert annyira nem szép, hogy indokolja de mégis kell neki a 3gb insanenél részletességnél. [link]
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
spiritex
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Játékhoz egyáltalán nem kell gyors ram. A méret inkább számít (egy bizonyos pontig). Játékhoz bika vga kell meg egy elég erős proci.
1600-on pl a CL7 kiválló a CL8 jó a CL9 elmegy a CL10 már gyengének a CL11 pedig nagyon gyengének számít időzítés szempontjából.
Innen van egy egyszerű képlet miszerint +/- 266MHz ér fel +/-1 CL értékkel. Tehát 1600 CL8 kb olyan gyors mint egy 1866 CL9-es ram.
Az, hogy a sebesség vagy a szűkebb időzítés számít az alkalmazás függő is.
#nincsbennetarcsi
-
eami
veterán
ha rendszert gyorsít akkor szerintem teljesítményt is, nem ?
amúgy nem a mérettől függ a gyorsaság, hanem gyártóktól, modellektől, felhasznált elemektől (ram, vezérlő, csatoló, stb..) függően vannak gyorsannak és lassabbak.V300 kingston pont jó példa arra hogy az első szériát még gyorsabb memóriával gyártották a mostaniak meg fele olyan gyorsak csak.
legalább 120GB amúgy erősen ajánlott szerintem, ha esetleg megerősítést vársz arra hogy a picit olcsóbb 60as megéri e.
Az is igaz még, hogy minél nagyobb annál hosszabb az életciklusa.
De nézz be az SSD topikba.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Igen.
Sebesség (V300):
60GB — 150MB/s Read and 50MB/s Write
120GB — 180MB/s Read and 133MB/s Write
240GB — 191MB/s Read and 142MB/s Write
480GB — 450MB/s Read and 208MB/s WriteTartósság, (V300):
Total Bytes Written (TBW):
60GB: 32TB
120GB: 64TB
240GB: 128TB
480GB: 256TB#nincsbennetarcsi
-
tomazin
veterán
én diablo3-at átraktam az ssd-re és meg tudom mondani, hogy a csapatból kinek van ssd-n meg kinek nem. kb 5-10seccel hamarabb vagyok ott töltés után.ha olyan játékot tolsz, ami használja a vinyót, akkor igen sokat segít. én amiatt raktam át, mert HC-zok(ha meghalsz, akkor meg vagy halva) és azóta kevesebb lett az emiatti halál közeli élményem.fps-t NEM fog adni.
320gb totálisan felesleges, ha nem tolsz egyszerre 4-5 játékot, vagy dolgozol 5gb+-os adatbázisokkal. Egy ps/visualstudio stb. szerintem nem éri meg azt a pluszt.szerintem
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
"a ssd-re csak oprendszert teszek, akkor ami van játék pl a belső hdd-n annak a betöltési ideje nem lesz gyorsabb?"
mivel amikor elindítod a játékot azt a hddről kell beolvasni, így a játék betöltése nem lesz gyorsabb. az oprendszer a gép elindulásakor fog betöltődni, ergo azt az időt már megkapod az elején. amikor a játékot elindítod, akkor már nem, vagy csak nagyon minimálisat kell az ssdről olvasnia (vezérlők, dll-ek amit a game használ), de mivel maga a játék a combos (gondolom az is felpattint vagy 5-10gigát), így az nem lesz érzékelhetően gyorsabb.
-
őstag
Itt adott egy nagyon, nagyon komoly félreértés.
A HDD és az SSD nagyon, de nagyon nem egyenlő egymással. Olvass utána a működési elvüknek, semmi közük kb egymáshoz.
Az "új cucc" amit te emlegetsz, az az SSD, ezeknek az élettartama írásban van megadva, azaz megadják, hogy hány TB írást garantálnak az SSD memóriachipjeire. Az SSD-re ha kegyetlenül sokat írsz, akkor pikk-pakk tönkremennek. Évben számolva. Mint szoktam emlegetni, az enyémnek az én szokásaim mellett kb még 8 éve van hátra.
A lényeg, hogy a "pár gigás vinyóidat" egy SSD-vel összemérni olyan, mintha azt mondanád:
Milyen sz.rok ezek a Forma1-es autók, egy versenyen elnyomnak 2-3 tank üzemanyagot, és 2-3 versenyenként cserélni kell bennük a motort, mikor az én 30 éves Ladám még most is elmegy 10 literrel, és nem volt benne motor cserélve. Igaz hogy kicsit ketyereg, na de szénért menni jó a tüzépre.
Mindennek megvan az előnye, és hátránya...
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Qru
MODERÁTOR
1: Rá van írva mi van a cd-n. De általában fw frissítő progi szokott lenni, manual. Ha samsung ssd-d van akkor viszont érdemes, mert rajta vana Magician anélkül meg nem megy a rapid mód.
2: Milyen procid van? Maga a B85-ös chipset támogatja az 1600-at de a memvezérlőd lehet nem az 1600MHz-es ramokat (a prociban van a memvezérlő).
3: Wint úgy telepítünk ssd-re, hogy csak az ssd legyen rákötve az alaplapra (meg max odd) hdd ne. Mivel hdd is volt csatlakoztatva a lapra win telepítés közben kihelyezett oda indítási file-okat ami nélkül értlemeszerűen nem indul a win.
Kvázi olyan mintha kulcs nélkül akarnád elindítani a kocsid.4: Elvileg nem kéne valóban. Klónoztad a rendszert vagy szűz telepítés volt?
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
XMP-s a ram? Mert akkor engedélyezd azt. Ha nem akkor a feszültséget és az időzítést is beálíltottad vagy csak a frekit vetted fel? Ha csak frekit akkor instabil lehet a ram (sok ram a szabvány 1,5V-nál csak magasabb feszültségen tudja az 1600MHz-et (általában 1,6-1,65V-on)) és visszaáll alapra (by spd értékek).
Húzd újra a win-t, vagy ne vedd ki a hdd-t mellőle.
Akkor passz.
#nincsbennetarcsi
-
Lenry
félisten
nem, ez csak simán egy SATA hosszabbító.
neked SATA-IDE konverter kell. mondjuk egy ilyenGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest