Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13801) frovery


frovery
senior tag

LE alatt hogyan lehet külső szerverhez kapcsolódni, milyen cammal?

(#13802) szabi__memo válasza Lifeforce (#13800) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ami ma működik annak nagy része hack. Rendes android api-val működő cuccra gondolok. Hogy a hivatalos friss kodi menjen ne csak a tákoltak

(#13803) adi1234


adi1234
tag

Sziasztok .

Kodi alatt ki milyen torrent klienst használ ? Hogyan kell beállítani ?

Elég tanácstalan vagyok a témában . :)

[ Szerkesztve ]

:)

(#13804) junkpod válasza Bucy (#13793) üzenetére


junkpod
nagyúr

Akkor nagy valószínűséggel a fájl a hibás, dobhatnal egy privát linket, ránéznék.

Box's don't touch!

(#13805) davenport


davenport
aktív tag

Lehetséges hogy valakinek hasznos lehet, a NEXBOX A95X AV kimenetének kiosztása megegyezik az összefoglalóban írt/képen szereplő kiosztással.

A Valueliine VLVP22400B20 számú kábel nem jó hozzá, mert nem ilyen a kiosztása.
Egy Nokia ca-75u kábellel próbáltam, azzal remekül ment.

No money, no honey.

(#13806) azbest válasza szabi__memo (#13802) üzenetére


azbest
félisten

a videodrivernek, az androidnak megfelelően kell ezt kezelnie (lollipop és marshmallow hozott be olyan api hívásokat, amivel le lehet kérdezni és be lehet állítani felbontásokat kerülőút nélkül. Talán a kodi 17 már fogja is ezeket alkalmazni.

[ Szerkesztve ]

(#13807) paolinho


paolinho
őstag

Egy hete rendelkezem egy Beelink M18-as médialejátszóval. Az Összefoglalót gyakran vissza-vissza olvasgatva próbáltam a mélyére nézni azoknak a lehetőségeknek, amelyet a LibreELEC + Kodi kombó tudna nekem nyújtani. Én egy olyan szerény igényekkel rendelkező felhasználó lennék, akinek tulajdonképpen arra terjedne ki elsősorban az érdeklődési köre, hogy a hálón keresztül 1-2 Gb terjedelmű filmeket nézegethessek a készülék kiokosította TV-vel. Viszon engem kifejezetten bosszant, ha félbehagyok egy mozit, akkor a LE alatt a Kodi elfelejti, hogy hol van ez a pont, és nem kínálja fel a folytatás lehetőségét. Ugyan ez a helyzet az órával. Mindig 2015.01.01. 1.00 órára áll indítás után. Erre sincs sajna megoldás LE alatt. Viszont ezek a problémák nem állnak fenn, ha Android alól indítom a Kodi-t.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek nekem nem lenne alkalmasabb egy S912-es készülék? Én tudnék LE nélkül élni, de a Kodi adta lehetőségek nagyon tetszenek. A mostani készülékemhez képest milyen hátrányokkal járna, ha beruháznék egy ilyen lejátszóba? Vagy ez hülyeség lenne?

(#13808) Technoman válasza paolinho (#13807) üzenetére


Technoman
őstag

Szerintem felesleges lenne venned ezekért a "hibákért" egy 912-est (A 912-re jelenleg nincs LE)

Félbehagyott film esetén a folytatáshoz kapcsold be a Beállítások/Videó/Fájllisták/Alapértelmezett műveletnél a "Folytatást"
Az óránál pedig, nálam úgy müxik a dolog, hogy -mivel mindent áramtalanítok- : Router bekapcs, majd egy perc múlva (cca ennyi idő alatt szokott a Net felállni) kütyü bekapcs.
Van ennek egy elegánsabb formája, a késelteléses indítást, de azt majd a nálam okosabb emberek leírják
Sajnos a legtöbb olcsó kütyüben nincs aksi, így a pontos időt sem tudja tárolni, mindent a netről szedd, a bekapcsolása pillanatában.

[ Szerkesztve ]

(#13809) Beni2360 válasza paolinho (#13807) üzenetére


Beni2360
félisten

Kodi elfelejti, hogy hol van ez a pont, - hát eddig 4 készülékem volt és mindegyik ott folytatta ahol abba hagytam a filmet. Csak nagyon rövid rész lejátszásnál volt, hogy elölről kezdte.
--------------------------------
Ugyan ez a helyzet az órával. Mindig 2015.01.01. 1.00 órára áll indítás után. - egy készüléknél kb még a LE. elején volt ilyen, hogy nem tudtam beállítani a dátumot. De ez megoldódott egy hét alatt. Azóta ilyen probléma csak a helytelen KODI beállításoknál fordul elő.
-------------------------
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek nekem nem lenne alkalmasabb egy S912-es készülék? - Hát e miatt nem kell az S912 készülék.
--------------------------------
Szerintem a te készüléked mindennek megfelelne de valami nincs jól beállítva benne és ezért jönnek ezek az anomáliák. vagy kifogtál egy hibás készüléket. :F
Valakivel meg kellene nézetned aki talán mélyebben benne van a boxok lelki világában.
Dobjál meg egy privivel hátha össze hozunk valamit. Holnap Du leszek csak.
Sokáig fogalmaztam megelőztek. :Y

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#13810) paolinho válasza Technoman (#13808) üzenetére


paolinho
őstag

Köszi szépen mindkettőtöknek a tanácsot!! Azt hiszem, akkor még próbálkozom, csak néha annyira zsákutcának érzem az egészet, de persze tuti velem van a baj.

(#13811) gulac12 válasza paolinho (#13810) üzenetére


gulac12
tag

Nekem is M18 van és gond volt a rendszeridővel, én a forumtársak segítségével az alábbiak szerint állítottam be és működik:

Az LE rendszeridő beállítása: Rendszer - Beállítások - Megjelenés - Nyelv - Időzóna (ország) - Hungary. Ha a rendszeridő mégsem működne, időkiszolgálót kell beállítani (hármat is lehet) a Rendszer - LireELEC - Hálózat - NTP szerverek útvonalon. Ajánlott időkiszolgálók: time.kfki.hu - pool.ntp.org - 0.hu.pool.ntp.org - ntp.telekom.hu (Állítsuk be (főleg WIFI esetén) a Kodit, hogy induláskor várjon a hálózatra, akkor pontos lesz az idő kijelzése, nálam nem működik.)

(#13812) junkpod válasza paolinho (#13807) üzenetére


junkpod
nagyúr

Mindegyik problémádra van megoldás, nem igaz, hogy nincs.
Annyiszor leírtak itt, tuti 100-at kidobott a kereső.
(Mellesleg javaslom a médiatar használatát)

Box's don't touch!

(#13813) paolinho válasza gulac12 (#13811) üzenetére


paolinho
őstag

Köszi szépen, megnézem ezekkel az opciókkal is, hátha...

(#13812) junkpod: Hidd el keresem folyamatosan a megoldást, és használom a keresőt is, ettől függetlenül a gond nálam még fennáll, és ezeddig nem sikerült megoldást találnom a kérdéses problémákra.
Minthogy pl. én a Kodi "gyorstalpalót" is átnéztem, de annyi minden megváltozott azóta, amióta az született. Pl. én a Port.hu scraper-jét egyáltalán nem találom, ergo nálam majdnem minden film és hozzá kapcsolódó anyag angol nyelven fut. Erre is jó lenne, ha lenne valami, szóval hosszú még az út, amit nekem itt be kell járnom, hogy egy kicsit is képbe kerülhessek az eszközzel.
Jelenleg a 7.0.2.009-es LE fut nálam, de arra gondoltam, hogy talán ki lehetne próbálni a 11-est, vagy esetleg a 12c-s upgrade-et. Hátha ezek kezelnék azokat a számomra problémás dolgokat, amelyek nálam igényként jelentkeznek.

Ami a filmfolytatási opciót illeti, azt különösen annak tükrében nem értem, hogy ezt a korábbi 809-es Android MIniPC-m simán kezelte, még ha ki is húztam a konnektorból a tápját. Mondjuk azon micrSD-ről néztem a filmeket, mert a NAS-ról erőteljesen akadozott.

(#13809) Beni2360: este jelentkezem priviben, köszi!

[ Szerkesztve ]

(#13814) Lifeforce válasza szabi__memo (#13802) üzenetére


Lifeforce
őstag

Ennek semmi köze az android apikhoz, hanem a gyártókhoz.
Az a jellemző, hogy minél drágább egy készülék (ismertebb márkák esetében), a gyártó jobban odafigyel a firmwarekre.
Lásd HiMedia, Zidoo ...stb.
Ezalatt nem a Beelinket vagy a Tronsmartot értem, aki 2000 OEM példánnyszámokra cimkét ragaszt, bár azért ők is igyekeznek. Szóval ilyen OEM készülékeknél felejtsd el a megfelelő firmware supportot.
És ami a lényeg, ha ez másként lenne, nagy részetek meg sem venné a készüléket, mert Dolby és egyéb licencekkel olyan ára lenne, meg sem vennék. Így ez, és egyéb más hackolás ránk marad romolókra :)

(#13815) TCr válasza paolinho (#13813) üzenetére


TCr
veterán

Szia!

Az S905 elején én is szívtam a KODI-val (helytelen, de más jellegű beállítás miatt), emiatt sokszor újratelepítettem.
Az egyik ilyen újratelepítésnél nekem is elb@szódott az időbeállítás, fixen egy dátumot mutatott és az óra sem moccant, bármit csinálhattam vele.

Úgyhogy szerintem ez a hiba önmagában nem orvosolható, javaslom, hogy te is írd fel újra a LE képfájlt a microSD kártyára, majd telepítsd újra a kütyüdön.
Lehet, hogy ezáltal a másik gondod is megoldódik.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#13816) vargalex válasza TCr (#13815) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Az LE csak a rendszer indulásakor frissíti az időt. Ha nincs még net kapcsolat, nem érhető el a time server, a szolgáltató, vagy bármi más blokkolja a szükséges portot /IP-t, akkor ezt nyilván nem tudja megtenni.
Ha ilyen problémátok van, akkor célszerű bekapcsolni a Várakozás a hálózatra opciót (akár jó nagy időintervallummal), vagy esetleg cron scriptet írni az idő manuális szinkronizálására.

Szerk.: a Várakozás a hálózatra opciónál sem vagyok benne biztos, hogy mit ellenőriz az LE. Ha csak azt, hogy kapott IP címet, akkor előfordulhat, hogy a router a LAN oldalt már kiszolgálja, de a WAN kapcsolata még nem épült fel. Márpedig a SoHo eszközök jellemzően először a LAN interface-t húzzák fel. Ekkor ugye megint csak az van, hogy nem éri el a time servert.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#13817) TCr válasza vargalex (#13816) üzenetére


TCr
veterán

A hálózat fenn állt, ugyanis ez idő alatt (míg állt az óra) feltelepítettem (netről) a szokásos addonokat, beállítottam a YT kliens, stb... minimum egy órát elmolyoltam vele úgy, hogy közben újraindítgattam.

Egy barátomnak telepítettem múlt héten 007-et a MiniMXIII kütyüjére nálam úgy, hogy a saját példányom helyére (kábelek) tettem.
Az istenért nem lehetett beállítani a NAS-om forrásként, mindig hibára futott, amikor az SMB opciót választottam.
Viszont manuálisan hozzá tudtam adni, de csak a teljes elérési út megadásával.
Ezután ismét megpróbáltam SMB-t tallózni, de továbbra is csak a hibaüzenetet dobta.

Minimum 10-15 alkalommal telepítettem már LE-t a saját MiniMXIII készülékemre, ebből 1 alkalommal fordult elő az időbeállítós hiba.
Ugyanebben az időszakban az is előfordult nálam (szintén egyetlen egy alkalommal), hogy nem tudtam "automatikusan" magyar nyelvre váltani.

Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy igenis valami félremehet LE telepítéskor, amit egy kb. 3 perces újratelepítés megoldhat.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#13818) pinnacle válasza paolinho (#13813) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Universal Movie Scraper-nél itt a port.hu, nekem ezzel jött be a magyar tartalom. Ahol lehet, mindent hu-ra állítottam. Filmen jobb egér, így lehet változtatni a keresőn is. Nekem volt egy film, amit a The Movie Database-el találtam meg.

(#13819) szabi__memo válasza davenport (#13805) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Nem elég a dugaszokat felcserélgetni???

(#13820) blakey válasza pinnacle (#13818) üzenetére


blakey
titán

A TMDB és a TVDB mindent megtalál amit nem azt megcsinálom, azaz belépek a TMDB oldalára és frissítem az adatbázist. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#13821) davenport válasza szabi__memo (#13819) üzenetére


davenport
aktív tag

Nem, sajnos, ha itt kicsit lejjebb görgetsz van egy táblázat. Az első sor az, ami a TV boxhoz szükséges kábel kiosztása, és a második sor pedig az olcsóbb kábeleké amik nem jók, mert a test nincsen jó helyen.

No money, no honey.

(#13822) szabi__memo válasza davenport (#13821) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Jó hogy legalább 4 fajta van. Könnyű akkor így kábelt vásárolni. :(((

(#13823) GZoli7 válasza szabi__memo (#13822) üzenetére


GZoli7
senior tag

A lényeg, hogy a gnd stimmeljen, a többit már úgy dugja be az ember, ahogy működik.

(#13824) vargalex válasza TCr (#13817) üzenetére


vargalex
Topikgazda

LE telepítésnél legfeljebb az SD kártyára írás során történhet valami hiba. Ahogy írtam, az órát csak induláskor próbálja beállítani, az hogy te utána addonokat telepítettél, már nem érinti az idő szinkront...

Alex

(#13825) doso21


doso21
kezdő

Sziasztok.
Folyton csak ámulok és bámulok a kodin.
Megérkezett az új lejátszóm (kínai T96 Pro+ 3GB/32GB), lehet a gyári rendszer nem a leg tökéletesebb (de igazából türelmetlen csak, eddig 2x írta, hogy alkalmazás nem válaszol... persze, mert egyszerre vagy 10 programot töltöttem le a play áruházból, de várakozás után nem volt gond. :D ), de pl a HBO_GO (amire elő vagyok fizetve) meg gond nélkül vele, így biztos nem nyúlok hozzá. :D
IMDB és TRAKT beállítása után szuperül mutatja a film infokat és a már megnézett filmeket is látom, + folytatja ahol abbahagytam.
Valamint ami a legnagyobb meglepetés volt számomra, hogy a Yatse nevű távirányító programmal gyakorlatilag feleslegessé válik az infra távirányító :D

[link]Play

[link]Youtube

Elnézést az offért ha az csak nekem volt újdonság. De nagyon tetszetős, hogy a már meglévő filmek, sorozatok, IPTV és kiegészítők között lehet szépen tallózni, előzeteseket megnézni, majd egy gombnyomásra megy a film a lejátszón... vagy a lejátszási listához adja.
A kiegészítőkben is lehet működni, úgy hogy zavartalan a lejátszás közben.
Pl Exo+ban lehet keresni és ha megvan akkor szintén mehet a lejátszás.

[ Szerkesztve ]

(#13826) envagyok válasza doso21 (#13825) üzenetére


envagyok
veterán

Egy újabb fan :)

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#13827) Technoman válasza doso21 (#13825) üzenetére


Technoman
őstag

Yatse:
Semmi gond, hogy ezt beírtad, szerintem ezt még nagyon nem veséztük ki itt (ennél sokkal lényegtelenebb dolgokról is, oldalakig menően ment már témázgatás)
Egyébként nekem is nagyon bejön ez a Yatse app.
Bekapcsolása után automatikusan szinkronizál + ami még nagyon tetszik, hogy ha mást nézek a TV-n, ha a telón rábökök egy kedvenc filmemre -hála a CEC-nek- a lejátszás során még át is kapcsolja a HDMI bemenetet.

Lustáknak (azaz nekem), ez egy fasza dolog :DD

(#13828) paolinho válasza TCr (#13815) üzenetére


paolinho
őstag

Köszi, én is így terveztem, hogy újratelepítem a LE-t, aztán reménykedem a változásban.

pinnacle: Köszi, ezt is meg fogom nézni a Port.hu kapcsán.

(#13829) zsoika


zsoika
addikt

Sziasztok! Van egy Egreat A1 androidos boxom(4.4.4)Allwinner A31s quad-core Cortex A7 van benne. Letöltöttem egy új filmet ami 10bites és kodin lejátszva lassú és szétesett a kép a hang meg 1-1pillanatra megszakad.
Az kodiban látom hogy a 4mag majdnem 100%-on megy ,sőt néha 100%-ra ugrik.....gondoltam ekkor akad meg. Úgy gondoltam ,hogy kipróbálom számítógépen VLC-vel (i5 ös proci röhögve viszi+r9 280)....ez esetben is akadozik a hang időközönként illetve volt olyan 1x amikor szétesett a kép( másik hdmi kábellel).
Kérdésem az lenne, hogy a topikban lévő box-ok hogy bírják a 10bites filmlejátszást?

[ Szerkesztve ]

(#13830) doso21 válasza Technoman (#13827) üzenetére


doso21
kezdő

Nekem főleg a sok információ, és hogy minden szinkronban van.
Sorozatok szépen sorba szedve.
Annó WD lejátszóval napokat töltöttem el azzal hogy mindenféle főzött romok után tudjak borítót, meg album infót rendelni manuálisan a filmekhez.
Itt meg minden megy magától. (miután a megfelelő kiegészítők be lettek állítva)
Így mindenképp klasszisokkal használhatóbb. :)
Asszonykának is tetszett, pedig eléggé szkeptikusan fogadta.

(#13832) MADAND51 válasza MADAND51 (#13831) üzenetére


MADAND51
csendes tag

Bocsi, a formázás rettenetes, nem hagyja magát.

[ Szerkesztve ]

(#13833) Osynho


Osynho
addikt

Miért lehet nagyon lassú a letöltés az M18-ra kötött hdd-re? PC-router-box. Amikor elindítom, megy szépen, aztán lelassul. Nem fut semmi a gépen, a hálózat nincs leterhelve. (szerk: újraindítottam a boxot, most helyreállt a sebesség. Ez elég idegesítő).

[ Szerkesztve ]

(#13834) Technoman válasza doso21 (#13830) üzenetére


Technoman
őstag

Haha, ezek szerint mindketten szívtunk ezzel a JukeBoxos ilyen-olyan féle op.-on lévő megoldásokkal.
Én is még WD-vel kezdtem a komolyabb MP-zést, aztán jött a Dune korszakom, majd megnéztem a többi megoldást (Popi), majd a behaló Dune-om után jött a Mede8er korszakom, majd végül egy -a többihez képest- egy filléres "vacakkal" folytattam, s beszippantott a KODI világa.
A maga nemébe mindegyik rendszer jó volt, csak nyűgös volt a katalogizálás.
Íme egy kis időcsík, az elmúlt évekből:
- a katalogizáláshoz kell egyPC/Lapitopi
- aztán egy progit letölteni
- de a letöltött progi sz@r, gyerünk egy másik progit letölteni
- megvan a jó progi! Akkor a progira, hálózaton felmásolni a 5657465764 db filmjeim/sorozataim adatait
- ja, hogy ez néha behal (pld iDune), de nincs más
- új lejátszó! Végre van egy normálisan működő prog a Mede8er-hez, de ehhez meg kell egy másik, hogy a Med értelmezni tudja
- de ehhez, meg totál át kell írnom a régi Dune-el kompatibilis katalogizálás mappát, mert ennek más a logikai strukturája
- igen van a MED-be is gyári JukeBox, de az meg gagyi kinézetű és nem túl informatív
- de a sorozataimat meg csak ezzel tudom megcsinálni

Na, ezután felüdülés a KODI

[ Szerkesztve ]

(#13835) Bucy válasza Technoman (#13834) üzenetére


Bucy
aktív tag

Én eddig kitartottam a WD mellett, de már rég lemondtam a JukeBox-ról, viszont már YT sem ment, meg szinte semmi, nem is foglalkoztam vele, csak néztem a filmeket meg a sorikat, most meg nem győzöm átnézni a lehetőségeket. :)

[ Szerkesztve ]

(#13836) Szabadh


Szabadh
tag

Van egy Beelink Gt1.
Es vannak a full hd videók
Miért akad néha a kép? Nem a kadencia helyes ugrasokra gondolok. Azok nincsenek. Hanem egy egy ugrasra. 1-2 kepkocka kimarad. Mintha nem birna a hardver.
Processzor terhelés 10% ot sem eri el.
Nem jo se 1080p 60 hertzen, se 24 en.
A net villámgyors, kábellel van a hálózatra kötve.
Kodi, mx player, archos, mindegyiknél van hiba.
Mi lehet rosszul beallitva?

(#13837) Technoman válasza Szabadh (#13836) üzenetére


Technoman
őstag

Nálam is volt ilyen probléma és nem hálózatról játszottam a filmet (tehát ez kizárva).
Az esetleges hiba felderítésére, ajánlom Multibit kolléga válaszát
Érdemes szétmuxolni a filmet hangsávokra, lehet, hogy te is belefutottál ilyen verzióba.

Bucy: én is szerettem a WD-met, de sajnos az idő elszállt felette (ha jól emlékszem, még a 24p sem ment neki)

[ Szerkesztve ]

(#13838) DoItYourself válasza Technoman (#13834) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Vegyesen használom a Movies/TV Shows szekciót és a könyvtár nézetet ( Videos>Files). Amit nem ismer fel a scraper az ugye nem is látszik, csak fájl nézetben. Eléggé nagy a gyűjteményem, először fel se tűnt, hogy valami hiányzik. Biztos van valami triviális megoldás, amivel ki lehet listázni a hiányzó fájlokat, de eddig még nem jöttem rá.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#13839) DoItYourself válasza MADAND51 (#13832) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Valami magyarázatot, vagy előzményt adj meg légy szíves.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#13840) Beni2360 válasza Szabadh (#13836) üzenetére


Beni2360
félisten

Most, hogy olvasom a hsz-t beugrott nekem is volt tavaly nyáron hasonló ugri bugri, mire rájöttem, hogy a kodiban a hang beállításnál nem szabad a 2.0-ról elállítani. nekem akkor akadt meg is ált a kép és fagyizott.
a többire nem tudok semmit. :U

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#13841) Technoman válasza DoItYourself (#13838) üzenetére


Technoman
őstag

A KODI-nál (feltételezem ezt használod) én a sorozatoknál a XEM-et használom, mert az olyan egzotikus sorozatokat is megtalál, amit aTVDB ill. a TMDB sem talált meg (pld web epizódokat)
Filmnél nálam minden megvan.
Mivel szintén nagy filmbázissal rendelkezem (cca 8 TB-nyi videó), fontos , hogy minden rendbe legyen. Ez nekem majd' 1 hétig tartott.

(#13842) junkpod válasza DoItYourself (#13838) üzenetére


junkpod
nagyúr

Videó fájl nézetben végignéztem és egyből feltűnik ami mellett nincs stúdió logo vagy rendes poszter.

Box's don't touch!

(#13843) MADAND51 válasza DoItYourself (#13839) üzenetére


MADAND51
csendes tag

Bocsánat, előtte beírtam, de nem formázta a táblázatot és törölve lett.
LAN sebességteszt X96-os boksz. A rendszer a következő (100-as elméleti sebesség): Pc – Router – Lan kábel (24 m) - Router – Boksz – Pana plazma TV

Jellyfish H264 típussal történt (hevc és hevc-10 bites videókat a boksz lejátssza, de az Eminent nem, azért nem azzal). A videók elvileg 30 sec hosszúak.

A tesztelés Android Kodi 16.1, Kodi 17.0. SPMC és LE 12c alatt, és összehasonlításképpen a régi Eminent 7075 között történt.

A Kodi 16.1 nem használható rendesen, időnként menetközben leállt a működése, a 17.0 nem csinált ilyent.

Az SPMC sokkal többet várt az indítás után a lejátszás elkezdésével, mint a többi, valószínűleg ennek köszönhető a viszonylag nagyobb pontosság. A videók akadás nélkül mentek (még pld. a 120 Mbps-es lejátszás is, csak az már 65 sec-ig tartott).

András

[ Szerkesztve ]

(#13844) macikacaj


macikacaj
újonc

Nemrég megjött a Beelink GT1-em, maximálisan meg vagyok elégedve vele, ami nekem kell arra tökéletes.
Csak egy dolog hiányzik nekem, tudom set top boxként használni?
Egyszerűen sehol nem találtam megoldást erre. Kodival esetleg megoldható? Köszi

(#13845) junkpod válasza macikacaj (#13844) üzenetére


junkpod
nagyúr

Mit szeretnél pontosan? Van beépített vagy külső tünetek és azt szeretnéd használni vagy iptv streameket nézni?

Box's don't touch!

(#13846) junkpod válasza MADAND51 (#13843) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ezt a lejátszási idő változatosságot nem értem.
Ha a pufferelesi idő alatti megállásokat nem méred bele a lejátszási idobe akkor szerintem elfogadhatatlan egy lejatszotol, hogy nem a film eredeti lejátszási idejeig tartson a lejátszás.
Ha hangja is lenne a teszt filmnek akkor az elmelyulne vagy csuszna a szinkron?

Box's don't touch!

(#13847) DoItYourself válasza junkpod (#13842) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

A sorozatos könyvtáramnál ez működik, de a filmesnél csak akkor mutatja a posztert, ha belépek az adott film könyvtárába. Most, hogy leírtam beugrott a megfelelő keresőszó: missing movies. Este megnézem mit lehet ezekből kihozni: Add-on:Missing Movie Scanner, Add-on:Missing Movies, Kodi wiki: Incorrect and missing videos - itt azt írják a 8-as pontban, elég lenne a kodi.log fájlba belenézni, ott vannak felsorolva a fájlok, amihez nem talált semmit se a scraper.
(#13845) junkpod: a google billentyűzetet én már letakarítottam a telómról, először vonzó volt, hogy automatán kiegészíti vagy javítja a bevitelt, később már csak simán idegesített. ;)

(#13841) Technoman: nem a scraper-el van baj, hanem rosszul vannak elnevezve a fájlok. Az egy hét munkát akarom megspórolni. Átnézhetném egyesével, de egyszerűbb lenne csak azokra szűkíteni a listát, amiket nem talált meg.

(#13833) Osynho: ha Total Commander-el másolsz, az elég furán mutatja a másolási sebességeket. Az elején megszalad, amíg betelik a TC puffere, aztán belassul.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#13848) Technoman válasza DoItYourself (#13847) üzenetére


Technoman
őstag

Hogy vannak elnevezve? Csak azért kérdezem mert nálam eléggé egyedileg (a scrapper részéről bénán) is vannak filmek elnevezve és -többségében- sikerült megtalálni őket.
Minden filmem magyarul -nyelvtanilag helyesen- van a mappában elnevezve, évszám nélkül, egy adott témában a sorrendiséget követve.
pld
007 (01) Dr. No
Alien 1. - A nyolcadik utas, a halál (feliratos, rendezői v.)
Batman 3. - Mindörökké Batman
Gyűrűk Ura - Hobbit, A 1. - Váratlan utazás (rendezői változat)

Persze voltak ezekből gondok , kavarodások (de nem mindegyik sorozatnál!), de szvsz még mindig a Kodiba "manuálkodom" mint egyesével átírjam, a vinyón lévő fájlok neveit.

[ Szerkesztve ]

(#13849) MADAND51 válasza junkpod (#13846) üzenetére


MADAND51
csendes tag

Én sem értem, szerintem is addig kellene tartani ameddig a film tart - azaz 30 mp-ig. Természetesen a stoppert csak akkor indítottam amikor a lejátszás elkezdődött. Több mérést csináltam és az átlagokat vettem, de tény, hogy pl. a 30 mp-es 100 Mbps-os filmet 41 mp-ig játszotta szép folyamatosan. Telefon stopperjével mértem és 1 mp-nél többet biztos nem tévedtem. Viszont a kisebb bitrátásnál meg előbb befejezte (60 Mbps-nál 28,7 mp).

(#13850) blakey válasza Technoman (#13848) üzenetére


blakey
titán

Az elnevezéseket úgy kell megadni ahogy az eredeti film van elnevezve, a felsoroltak közül 2 megvan és tökéletesen megtalálja, azzal meg nem kell foglalkozni, hogy 1. vagy 2. mivel bejelölőd, hogy gyújteményekbe szedje és onnantól kezdve dátum szerint sorba lesz rakva az összes oda tartozó film. Ha rendezői változatod van akkor azt esetleg a TMDB-n fel kéne vinni és utána nem lesz gond az eredeti elnevezéssel, bár én ezzel nem nagyon foglalkozom, azaz megvan a rendezői változatom és nincs meg a sima, így nem zavar ha nincs külön jelölve, de jó hogy felhoztad, mert lehet megcsinálom a TMDB-n. :)
Ha nem akarunk bajlódni az ellenőrzésekkel, javítgatásokkal akkor célszerű az eredeti címet használni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.