Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hevizms
addikt
1-2 nap azt rendberakja ha jól értettem
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
-
RedCat
senior tag
A remote.conf hol van LE alatt?
Samban néztem, de configfiles és almappáiban nincs, userdata\keymaps üresHol keressem még?
-
AtHoS
nagyúr
Ma végre megérkezett a K1 plus
Online nem talált hozzá újabb FW-t, így egyelőre marad az amivel érkezett
DVB-T jól működik, de android alatt alapból nem kezeli a smartcard olvasót [link], így a kódolt csatikat nem tudtam megnézni hogyan viszi, de az alap csatornákkal nincs gond (S és Q 99%-osra írja)
Most viszont nincs időm foglalkozni vele, majd estefelé ha hazaértem bepróbálok egy LE-t feltenni rá
read-only mode on the forum
-
RedCat
senior tag
Ez alapján Link meg tudtam csinálni, hogy a Harmony-t több gombot is fel lehessen venni.
-
Shane83
csendes tag
Sziasztok!
Először is boldog karácsonyt kívánok minden kedves topiktársnak!
Megérkezett a Beelink M18-as boxom. Android alatt hibátlanul működik a távirányítója. De "természetesen" LE alatt meg sem nyekken. Elolvastam az összefoglalóban, hogy előfordul, hogy LE alatt nem működik elsőre, ezért az Android rendszer remote.conf-ját kell bemásolni a "Hálózat > LIBREELEC > Configfiles"-ba. A másolás megtörtént, viszont a távirányítóra ugyanúgy nem reagál az LE alatt.
Valakinek bármilyen ötlete, tippje lenne esetleg? Előre is köszönöm a segítséget! -
AtHoS
nagyúr
Na LE szépen felmászott, mégpedig envagyok által ajánlott Alex féle K1plus-ra készült "utolsó" buildje [link]
Mivek tök nulla tapasztalattal indultam neki - ráadásul menet közben kiderült, hogy a legbonyolultabb felállást kellene abszolválnom /tuner+usb-s smartcard reader [link] / MindigTV alapcsomaghoz / -, így jó pár órát elszórakoztam a DVB-T tuner beizzításával, mivel összefoglalóban nulla infó van ehhez Itt jelezném, hogy az összefoglaló 13-as pontjában az amnlinux-os link már nem él, mivel megszűnt a weboldal [link], oroszul lehet hamarabb találtam volna infót, de azzal meg erősen hadilábon állok
Szóval sikerült kiderítenem, hogy aktiválni kell a tvheadend server kiegészítőt, majd azt is sikerült kideríteni, hogy szgépen böngészőben kell felkonfigurálni [link]
A MUX-ok lekeresése kis problémába ütközött, merta választható előre definiált frekik közül hiányzott kettő, amit kézzel kellett felvinnem -> kimásolva egy véletlenül OK-ra végződőtt freki beállításaiból.
4.0 verziót aktiváltam tvheadend-ből, de míg android alatt pikk-pakk ment a csatornakeresés, addig itt a biztosan működő frekiken többször egymás után el kellett indítanom a keresést, hogy OK-nak találja és megkapja rajta elérhető csatornákat.Aztán ugye az előbb linkelt leírásban említik, hogy tvheadend kliens-t is fel kell rakni (megjegyzésként azért leírom, hogy jelen topik hozzászólásaiban is szerepelnek ezek megemlítve, de egy szó sem esik sorrendről, így telepítettem a 4.0 szervert és a klienst, de böngészőből többszöri BOX újraindítást követően sem tudtam elérni a szerver konfig felületét.Amint viszont leszedtem a klienst, újraindítást követően egyből sikerült ráugrani a szerver konfigra ), ami ilyen sorrendben már automatán megfelelő IP címen tud csatlakozni a szerverhez és a beállításokban engedélyezve a TV-t, meg is jelent a megfelelő menüpont a KODI-ban és néhány csatorna elérhető is
üröm:
- természetesen a conax kártyával elérhető csatornák nem jönnek (remélem csak egyelőre)
- jó pár ingyenes csatorna nem ad sem képet, sem hangot, gyakorlatilag nem használhatóak (pl. M1)
- néhány csatorna - természetesen az ingyenesek közül - csak úgy működik, ha kiválasztása után egyből választom a közvetlen mellette levőt, majd ismét kiválasztom amit nézni szeretnék
- csatorna váltásnál erősen bufferelget, emiatt akadozik a csatorna ráadásul ezt akár fél percen keresztül is eljátszaJelenleg ott tartok, hogy a conax kártyaolvasó használatához aktiváltam az OSCAM kieget, aminek konfig felületét el is értem és itt a READERS "fülön" a USB scan látja a kártyaolvasó eszközt. Viszont ezt bazira kézzel kellene felkonfigolni, amihez egyelőre tök hülye vagyok, így hajnal 4-kor hagytam a fenébe és inkább mentem aludni, mert közel volt már a reggeli melóbakelés ideje és pihenni is illene
Jól jönne némi szakavatott segítség, mert ahogy kivettem vanak itt a fórumon páran, akik "profiba" nyomják és minimális időráfordítással nagyon sokat tudnának segíteni
ui.
Gyári Android alatt és közvetlenül TV-be kötve az antenna kábelt mindenféle felmerült probléma nélkül megy a csatornakeresés és foghatóak az ingyenesen fogható csatornák jó minőségbenread-only mode on the forum
-
Piedon
tag
válasz Piedon #12071 üzenetére
Most frissítem a leírást,
és ahogy látom nincs pcsc addon S905 alá, de ha valaki tudja, hogy van-e egyáltalán, ne tartsa magában az információt, köszi.Update: Vak vagyok, az amlinuxmedia.com-on lenne, de az oldal már nem elérhető, ha valaki lementette, akkor ossza meg, köszi.Mint mindig, elég lett volna azbest hozzászólásást elolvasnom, hogy ki kell menteni a 7.0.1-ből, de ha valakinek megvan, akkor szóljon.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Piedon #12071 üzenetére
Helló!
Próbálgattam már ezerrel mindenféle server konfig beállítást de nem akarja megtalálni
Többször linkeltem már az olvasót: [link] ez egy AU9540 cucc
OSCAM USB scan így látja:
USB Devices
Bus 001 Device 003: ID 058f:9540 Alcor Micro Corp. AU9540 Smartcard Reader
iProduct 2 EMV Smartcard Reader
iSerial 0
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. 4-port hub
iProduct 1 USB2.0 Hub
iSerial 0
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
iProduct 2 DWC OTG Controller
iSerial 1 dwc2_b
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
iProduct 2 DWC OTG Controller
iSerial 1 dwc2_aread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Piedon #12074 üzenetére
Aha, ezek vannak a Linux-os mappában
PCSC_CCID_note.txt
ccid-1.3.12_alcormicro.tar.gz
pcsc-lite-1.5.5.tar.bz2
libusb-0.1.12.tar.gzA PCSC_CCID_note.txt tartalma:
=====================================================
= =
= Alcormicro Smart card reader =
= Linux TARBALL Package Release Note =
= =
=====================================================
If use ubuntu 10.04, it need install GCC and g++.
==================================================
# sudo apt-get install build-essential
# tar zxvf g++deb.tar
# cd g++deb
# sudo dpkg -i *.deb
===================================================
If the version of libusb is under 0.1.9 , it need to update to latest one.
Otherwise skip step1.
=========================================
[Optional]
Step1. Install libusb
# tar zxvf libusb-0.1.12.tar.gz
# cd libusb-0.1.12
# ./configure
# make
# make install ( Login as a root to install driver )
=========================================
Step2. Install pcsc-lite
# PKG_CONFIG_PATH=$PKG_CONFIG_PATH:/usr/local/lib/pkgconfig;export PKG_CONFIG_PATH
# LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:/usr/local/lib; export LD_LIBRARY_PATH
# tar xjf pcsc-lite-1.5.5.tar.bz2
# cd pcsc-lite-1.5.5
# ./configure --disable-libhal
# make
# make install (Login as a root to install driver)
Step3. Install ccid driver
# tar zxvf ccid-1.3.12_alcormicro.tar.gz
# cd ccid-1.3.12_alcormicro
# PCSC_LIBS="-L/usr/local/lib -lpcsclite" ./configure --enable-usbdropdir=/usr/local/pcsc/drivers --disable-pcsclite
# make
# make install (Login as a root to install driver)
Note:
Make sure pkg-config already installed.
./pcscd
Add PATH=$PATH:/usr/local/sbin
To verify the function of the reader, the user can execute
/pcsc-lite-1.5.5/doc/example/pcsc_demoread-only mode on the forum
-
Game78
tag
Sziasztok!
Ma próbáltam a MiniMx-et erről:LibreELEC-S905.aarch64-7.0.2.008.img /eddig szépen ment erről/ frissíteni .az update mappába raktam a
LibreELEC-S905.aarch64-7.0.2.0011.img verziót,de mikor elindult nem volt hang.Találkozott már valaki hasonlóval?Utána próbáltam a 10-es végüt,aztán az lett a vége hogy vissza raktam a 008-at,azzal megint hibátlan.Mi lehet a gond?Annyit vettem észre hogy a hang beállításoknál bluetooth van bejelölve,de nem lehet állítani,Alsa kéne legyen gondolom mint a mostaninál...Kellemes Ünnepeket Kívánok mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Game78 #12078 üzenetére
A device tree-t is tedd az update mappába.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Shane83
csendes tag
válasz DoItYourself #12067 üzenetére
DoItYourself:
Köszi szépen! Sikerült találni olyan remote.conf fájlt, amivel működik az M18 távirányítója. Bár 1-2 gombot szívesen átraknék másik gombra. Ezt esetleg, hogy lehet át mappelni? Ha lenne valami tutorial, azt nagyon megköszönném.Valamint olyan kérdésem lenne még, hogy hogyan tudok létrehozni hálózatot az M18 LE box és a Windows PC között, hogy a boxon lássam a Windows PC winchesterét? Elkerülve az USB-re másolgatást. Képben vagyok a számítástechnikával, de a hálózatokhoz mindig is hülye voltam.
Ha esetleg lenne erről is valami szájbarágós tutorial, akkor már duplán lennék nagyon hálás. -
werszomjas
addikt
USB-s DVB-T tuner csak a TVheadend alkalmazással működik, nincs vmi más lehetőség? Nálam nagyon nem akar működni.
Végig csináltam a leírtakat, sikerült is mindent beállítani, volt TV adás, majd a box ki/be kapcsolása után már nem megy a TV, folyamatosan azt írja, hogy megszakadt a kapcsolat. PC alól sem érem a a TVheadend beállításokat, pedig ugyanazon a címen próbálom, amiről a box újraindítása előtt ment.
Talán itt lehet a gond nálam. Az IP címhez azt kell beírni, amit a system infoban ír a boxra?
üdv
-
Piedon
tag
válasz werszomjas #12082 üzenetére
Amennyiben a médialejátszón megy és nem külön szerveren a TVHeadend, akkor 127.0.0.1.
Tehát böngészőből sem lehet elérni a TVHeadend-et? Nem kapott új ip címet a médialejátszó?
SSH-n belépve, megy a TVHeadend?[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
válasz Piedon #12083 üzenetére
Na beírtam neki ezt a 127.0.0.1 címet és elindult a TV.
De megint kikapcsoltam, majd vissza, és most megint nem megy, nincs kapcsolat. Hiába maradt bent a 127.0.0.1 amivel meg az előbb ment.
Böngészőből sem megy most, előbb ment, újraindítás után megint nem megy.
Böngészőből azon az IP-n tudok belépni, amit a system infoban ír: IP:9981/ port.SSH-n belépve, megy a TVHeadend?# ezt nem tudom, ezt hol kell megnézni?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Piedon
tag
válasz werszomjas #12084 üzenetére
Bocsánat, az utolsó mondat (az SSH-s) érvénytelen, ha a böngészőből látod a TVHeadend-et.
(Amúgy az SSH-n belépve azt jelenti, hogy egy terminálprogramon keresztül pl. Putty belépve a médialejátszóra, egy "ps ax" parancsot kiadva látni lehet, hogy fut-e a tvheadend. Ehhez már alap linuxos ismeretek kellenek.)
[ Szerkesztve ]
-
Game78
tag
válasz Karel2 #12079 üzenetére
Igen beleraktam ,átneveztem.
blakey
Igen beleraktam ,átneveztem.
dtb.img ----látszólag minden úgy ment mint mikor sd-re telepítettem a LibreElec-et.Boot-nál szépen telepített,még azt is meg néztem hogy az update mappából ki is törli ilyenkor a két fájlt.
Ezeket raktam bele:
dtb.img---ez a kszaq oldaláról a device tree mappából az alábbi verzióhoz tartozó./xxx.010/
LibreELEC-S905.aarch64-7.0.3.010[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz Game78 #12086 üzenetére
Realtek-es dtb-t tettél fel?
Nálam minden gond nélkül működik a 11-es Mini MX-en és Mini MXIII-on is.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Shane83
csendes tag
Valaki tudna nekem segíteni ebben a Samba-s megosztásban Windows 7-el? Ha jól gondolom ez az SMB dolog takarja, hogy a box-on lássam az előre beállított megosztási mappát, amibe majd a filmeket kell bemásoljam. Tényleg hülye vagyok ezekhez a hálózati dolgokhoz, ezért kéne valami szájbarágós leírás.
Előre is köszönöm! -
bogabi
senior tag
válasz Shane83 #12090 üzenetére
Windows mappát megosztod, share jogokat beállítod pl. csak olvasásra Mindenkinek (everyone) - de lehet, hogy Vendég/Guest-nek is kell adni jogot, majd az NTFS jogosultságoknál (mappa tulajdonságai, biztonság fül) szintén adsz olvasási jogot mindenkinek - itt is lehet, hogy kell adni a Vendég/Guest-nek is. Ezek után már a lejátszóból kell tudni tallózni az adott mappát. Ha esetleg feliratot is akarsz majd szedni pl. Kodi-val, lehet, hogy írási jogot kell majd megadni, mert a Kodi a film mellé teszi a feliratot. De ez nem biztos, próbáld ki.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok. Mostanában elég sűrűn előfordult hogy androidon kodin nézem a filmet és egyszer csak kilép! Nem a kodiból lép ki teljesen csak a lejátszásból mintha stop-ot nyomnék. A másik fura dolog (ez már kezdetek óta előfordul) hogy filmnézés közben egyszer csak felugrik az android hangerő szabályzás (nem kodi hangerő) egy pillanatra. Az első problémára a kevés 1gb ramra tippelek mert állandóan fut a tTorrent és az Es file Explorer ftp szerver funkció és gondolom néha elfogy a ram. Az android hangerő ikon felugrása viszont nem tudom miért lehet. Természetesen LibreELEC alatt minden rendben csak néha nem tudok átváltani androidról mert töltök vagy seedel a tTorrent.
Az eszköz beelink mini mx S905 1gb.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz junkpod #12094 üzenetére
Egyszer próbáltam le alatt a transmission(azt hiszem ez a neve) torrent klienst de nagyon fapadosnak találtam és még csak azt se tudtam beállítani hova töltsön. De lehet teszek vele még egy próbát. A tTorrent-él az tetszik hogy van webui így akár filmnézés közben is be tudok rakni egy letöltést telefonról. Ez nagyon hiányozna.
-
werszomjas
addikt
válasz Piedon #12085 üzenetére
Megnéztem Puttyban, beírtam hogy "ps ax" kiírt sokmindent, de van benne egy ilyen sor:
2731 root 0:00 sh /storage/.kodi/addons/service.multimedia.tvheadend/bin
Totál összevissza működik. Az előbb beírtam neki az IP-hez azt az IP-t amit a rendszerinfónál ír, és elindult a tv, újraindítás után megint eltűnt. Most meg már se a 127.0.0.1.-re se a 192.168...-ra nem indul el.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Piedon
tag
válasz werszomjas #12097 üzenetére
Furcsa, kicsit kevésnek tűnik nekem ez a sor, nem maradt le a vége?
Amúgy TVHeadend 4.0 vagy 4.2 lett feltelepítve? Mert én a 4.2-t telepítettem fel a tárolóból.
Nekem ez van:
2965 root 0:12 /storage/.kodi/addons/service.tvheadend42/bin/tvheadend -B -C -u root -g video -c /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.tvheadend42
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Eladó Ryzen 7 5800X3D félkonfig generációváltás miatt!
- Ryzen 5 2600, RX 6600XT stb. (Komplett PC HDD, SSD nélkül)
- Asus GTX 1060 6GB Asus strix H270F i5-7600k 2x8gb DDR4 Gamer pc eladó
- NinkBox Raspberry Pi 4 Model B 4GB RAM + 64GB SD starter kit (ház, táp, hűtés, SD kártyaolvasó...)
- McAfee Total Protection - 6 eszköz 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs