Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Technoman
üzenetére
…valami okból hosszabb időre (30-120 percre) megállítom -Pause-al- a filmet…
- egyszerű, nem így állítod meg, hanem leállítod (stop). Ha csak kimerevíted a képet, ami ugye más dinamikatartomány, mint a pár perc múlva aktiválódó képernyővédelem, akkor sajnos nem tud normálisan visszaváltani. -
AlyrArkhon
senior tag
válasz
Technoman
üzenetére
Szerintem ha már felmerül a kérdés, akkor jelenleg 'nem' a válasz.
Ahogy a legutóbbi hitvitából is látszik, sokan tudják, sokan nem tudják a két dolgot egységben kezelni, lásd 'miért nem veszel ilyen-olyan lejátszót' kontra 'miért nem veszel ilyen-olyan tévét'?
Szerintem per pillanat a tévé egy nagyságrenddel nagyobb költség, mint a box. Amit jó esetben mérlegelni lehet, hogy egy kompromisszumosabb tévé mellé a _neked_ hiányzó szolgáltatásokat mennyiért nyújtja egy box, illetve mennyivel kerülne többe egy olyan tévé, ami nyújtaná azokat?
Meggyőződésem, hogy érdemesebb a tévé 'okosságaiból' engedni az ár oltárán, mert valószínűleg jobban jár bárki, ha a lehetőségeket úgy válogatja össze (főleg, ha kicsit a jövőbe is próbál látni), hogy az általa elvárt képmegjelenítésre ideális tévét választja egy 'okosítóval' mellé, mintha okosító nélkül oldaná meg ugyanezt csak tévével. És ez szerintem kb minden kategóriára igaz, a legbelépőbbtől a milliós cuccokig. Arról nem is beszélve, hogy egyszerübb az esetleges fejlődés esetén boxot cseréni, mint tévét...
Ha a jövőben kevésnek bizonyul a tv smart rendszere, veszel új tévét megint sokszázezerért, kontra veszel egy akkori fejlettebb boxot párezer, pártízezer forintért? Nem mindegy...
Akinél meg a jelenlegi tévé ellát számára megfelelően minden smart funkciót, az nem is kerül ide a topikba. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Technoman
üzenetére
Nekem inkább úgy tűnik, ő egy Strong Leap-S3 boxról (S905Y4) ír, legalábbis amire válaszolt, abból ez jött le.
-
nfsu17
veterán
válasz
Technoman
üzenetére
Attól, hogy te úgy látod, hogy 2.39, attól még a hasznos képarány lehet 16:9.
Magyarán egy minimális fekete csík a kép hasznos része, a többit a tv teszi oda.
pl: the good nurse 720...keress rá 'ott', és nézd meg sample képet, annak méretét, meg amit látsz 'benne'...hasznos rész/fekete csíkok -
gyűrű
addikt
válasz
Technoman
üzenetére
Ezeket úgy tudod kikerülni hogy nem frissítést csinálsz. A 19-es ről kiexportálod a médiatárat a filmappákba, külön különt választasz az exportnál. Utána a másik friss telepítésnél pedig helyi mediatár beolvasást választasz, így csak a mappában lévő nfo t, és képeket veszi figyelembe, nem lesznek kitörölt filmadatok sem. Az eredmény megegyezik a 19-esel.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Technoman
üzenetére
A homaticsra gondolsz
?
Ha igen akkor annyit írt nekem a Facebook Dune oldal kezelője, hogy a készülék nem lesz megváltoztatva csak hozzáadják a saját felületüket egy applikáció formájában így akik hozzávoltak szokva a korábbi Dune "tudáshoz és felülethez" azok is érvényesíthetik ezt az új készülékben csak itt az Android rendszer lesz az alapértelmezett."Ha homatics kezeli a CoreElecet akkor az Új Dune készüléken is valószínű menni fog"
Amúgy én is kiváncsian várom mert akkor lehetne egy CoreElecképes új eszköz és egyben lenne egy olyan készülék ami egyben Dune mert akkor letudok játszani BD isot (DV kezeléssel is) menüvel és normálisan
Blurayen kívűl a Dune lejátszó volt az amivel normálisan bug nélkül tudtam BD isot fogyasztani. Kodi alatt is volt ilyen fejlesztés de nem tökéletes. -
gyűrű
addikt
válasz
Technoman
üzenetére
Igen android alatt az omega már tudja, ill. van az omegának egy speciális változata, ami a profil7 dvket is lejátszhatóvá tette, ami eddig nem volt, pl firesticken, vagy más androidos boxon. Én azt használom már pár napja, és eddig rendben megy. Nexus nem ad semmi újat ezért azt nem is teszem fel semelyik eszközömre, kivéve a coreelec. mert ott nincs más.. de azt már nem nagyon használom.
-
válasz
Technoman
üzenetére
Linux alatt a natív filerendszerek használat (EXT4, XFS, btrfs stb) mindig jobb teljesítményt fog nyújtani, gyorsabb lesz és/vagy alacsonyabb CPU használattal fog menni, hiszen ezek "erre vannak tervezve", általában kernelszinten támogatottak, míg a nem natív (NTFS, reFS, HFS+ és társaig) driverei általában userspace-ben futnak.
Ez persze nem jelenti azt hogy automatikusan gyorsabb lesz a LAN-os másolásod, de lehet ugyanolyan sebesség mellett kevésbé fogja a CPU-t terhelni (ezeket te is tudod tesztelni akár).
-
Technoman
őstag
válasz
Technoman
üzenetére
Még egy kérdésem lenne (biz' isten az utcsó
)
Ha a te általad ajánlott EXt4-et használnám a fenti lejátszóhoz és hálózatról másolnék rá Win 11-es laptopról, akkor a fenti állítás igaz?
"Ha linuxot használsz kizárólag, ill. linux / partíciónak (/usr, /var ... stb. ami linux-specifikus binárisokat ill. forrást tartalmaz) lesz, akkor az adatátvitel sebessége ext4-nél jobb lesz, mint ntfs-nél. Ha dual boot rendszerben vagy (linux mellé win-t használsz), a közös partíciókat (ld. /home, ill. win-es adatok part., amit visszalinkelsz) formázd ntfs-re, mivel a win-es ext4 támogatás még csak tákolmány szinten van, viszont a linuxos ntfs támogatás nagyon kiforrott." (Innen másolva)Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi (cca: 80MB/s) GB LAN hálózatról történő másolási sebességem is nagyobb lesz?
-
gyűrű
addikt
válasz
Technoman
üzenetére
Valamikor 10 éve talán a Nox volt az alap felszín. azzal kezdtem. De már nem foglalkozom vele. A függőleges menü ami szinte mindenhol használatos, azt szeretem én is, ráadásul a nox klónokra rá kéne állni az agyamnak, mert full másként működnek. Jelenleg nincs másik olyan felszín amibe belefognék. Ebbe kb. mindent beleraktam ami most lehetséges.
-
Beni2360
félisten
válasz
Technoman
üzenetére
Elviekben lementheto a gépedre és aztán egy másik kártyára kiirhato.
De ha másik kártya akár 10 Mb-l kisebb nem fog végig futni. Hiába mind kettő pl 16 GB-s a maradék MB-k nem egyeznek. Ellenőrizd az eredeti méretet és az új kártyáját is. Mivel arra a méretre fogja az új kártyát alakítani. Nagyobb kel valamivel. -
nfsu17
veterán
válasz
Technoman
üzenetére
CoF jól mondja.
Ilyen adathalmaznál jobb lenne belsőre tenni.
Én egy 4GB-os cl4-es kártyával kezdtem, még azzal is egész tűrhető volt a rendszer, a borítóknál, kiegészítőknél volt kicsit lassabb.
A 64GB-os cl10 nem hozott akkora gyorsulást, hogy letépné a (hiányos) hajam, de jobb lett.
Aztán belsőre áttéve még kicsit jobb lett a helyzet, de semmi számottevő napi sima használatban.
Aztán ott a 'felezős', ami még tovább gyorsítaná.
Én nem használok adatbázist, borítókat, semmit, szóval talán ezért nem akkorák a különbségek a fentiek között -
cof
veterán
válasz
Technoman
üzenetére
Gyorsabb lesz. Szimpla CE használatnál nem vennél észre különbséget de a borítók, leírások betöltésénél már igen, csak egyszer tölti le és utána már cache-ből dolgozik. De a legjobb az lenne ha eMMC-re tennéd a CE-t, fényévekkel gyorsabb mint bármilyen mSD. Akár Android mellé, akár helyette ha nem használod.
-
-
blakey
titán
válasz
Technoman
üzenetére
Rajtad nem segít, de ezért jó pl. egy központi adatbázis, könnyen költöztethető.
Tiszta telepítést ajánlok, illetve annyit megtehetsz, hogy a 19.3-as rendszerre felteszed a trakt.tv-t, összehozod a szinkronizációt, minden nézett, nem nézett, stb-t szinkronizáltatsz és a másik rendszeren megcsinálod ugyanezt és akkor talán meglesz az adatbázis szinkronizációja. A beállításokat nem tudod átmenteni, pontosabban nem ajánlott. -
-
Joshi
titán
válasz
Technoman
üzenetére
"Ha a TV-re teszem, ahogy Joshi kolléga tanácsolta még rosszabb a helyzet"
Akkor ott valami a tévé beállításával lesz. Esetleg használsz CEC vagy hasonlót? Ilyenkor mindent is érdemes kikapcsolni. Főleg a tévé beállításaiban néznék körül. Írd le pontosan mit kapcsolsz be a tévé beállításaiban. -
gyűrű
addikt
válasz
Technoman
üzenetére
Semmi köze ahhoz hogy x3-as a box. Nekem a GT-Kingen is csinálja, pedig az sokkal erősebb hardver. Változó hogy mikor milyen anyagokkal, van hogy sima hd-vel is. Néha feliratnál is. A Leián nem volt ilyen, azt biztosan tudom, és az utóbbi 1-2 hónapban vettem jobban észre, csak mostmár sűrűbben látom pont ez miatt.. Megnéztem többször a playerdebugban, és nem dobott framet, amikor mégis megreccen.. Nem tudom mi a hiba...
-
blakey
titán
válasz
Technoman
üzenetére
Leírnád (körülírnád) a hibát, amit látsz? Mert szeretném tudni/látni, hogy mit keressek az adott anyagon. Elmúlt 2 hétben nem tapasztaltam semmilyen hibát (mindig a legújabb Nightly-val), feliratos filmeket nézek vegyesen, van, ahol a szoftveres gyorsítás megy (NF) és van, ahol a hardveres.
-
Joshi
titán
válasz
Technoman
üzenetére
Tesóméknak vettem egy X96 max plus lejátszót 19.3 Mártixal és mielőtt odaadtam nekik több filmet is megnéztem az én Sony A1 tévémmel de nem akadt semmi. Nem lehet hogy a tévé beállításában kellene keresni a problémát? Nekik XH9096 tévéjük van mint neked, de ugye ezért most nem nézek meg náluk egy filmet.
-
Technoman
őstag
válasz
Technoman
üzenetére
Hát megnéztem a lehetőségeket. Elszomorító. Sajnos, a20-ason is röccög a film, mindkét CPU állásban. (LotR.The.Two.Towers.2002.EE.2160p.UHD.BluRay.REMUX-TRiNiTY) .
Ha a TV-re teszem, ahogy Joshi kolléga tanácsolta még rosszabb a helyzet
Sajna, bele kell nyugodnom ez (905x3) ennyiért, ennyit tud.
Most vagy veszek egy jobb gépet: pld Zidoo Z9X (most úgy is BF-re -10k), vagy amit írt joydrv visszamegyek az utcsó Leia-ra, hátha ott megjavul.
+ vagy megvárom a 905x4-eseket, hátha.... -
blakey
titán
válasz
Technoman
üzenetére
A CE-20 Kodi Nexus és alfa állapotú. Nem azt írom, hogy használhatatlan, mert nem az, de ne frissíts, hanem egy új kártyán próbáld ki. Megnézem az említett anyagot, de simán el tudom képzelni, hogy S905X3 esetében más a lejátszás képesség, mint S922X esetében, erre korábban is volt példa. Tegnap is néztem egy feliratos filmet, semmilyen akadást nem vettem észre Vim3 Pro-n.
-
Technoman
őstag
válasz
Technoman
üzenetére
Sajnos, nem jött össze a röccenésmentes mozizás.
Sem úgy, hogy a CPU-t állítottam, sem úgy, hogy közben a Skint is cserélgettem (a két alap + Aeon)
Semmihez máshoz nem nyúltam, csak a hangot tettem DD/dts kompatibilisre.
Próbáltam 19.3 utcsóval és a 19.4 Nightly-val is.
Igaz, nem egy 4Gb-os 720p-s filmet néztem rajta (LotR.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.Extended.2160p.UHD.BluRay.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.HDR.HEVC.HuN-TRiNiTY 116GB), de ha jól emlékszem a dobozára, még a 8K-t is vinnie kéne.
Na, mindegy, találtam az oldalon, még egy újabb Nightly-t, valami 20-as Nexust, azzal még dobok egy próbát. -
joydrv
aktív tag
válasz
Technoman
üzenetére
Nekem ezt a feliratoknál csinálta egy időben, ha túl sok film és sorozat volt hozzáadva a rendszerhez.
Az utolsó Leila nightlykban ezt kiküszöbölték. Emiatt nem is váltok Mátrixra. Tökéletes, már kb. 7-8 hónapja megy nonstop 7/24-ben, Aeon Nox Silvo felülettel, ami azért nagyon is csili-vili
, de semmi röccenés soha. Pedig mostanában alaposan megszaporodtak a feliratos sorozatok - box H96maxX3 + 2 NAS. Ha van időd és egy üres kártya, tedd fel rá az utolsó Leila Nightlyt, próbáld ki azzal is.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Technoman
üzenetére
Köszi
Azt tudom, hogy ott kell csak arra voltam kíváncsi, hogy ebben a formában működne-e. Van egy Sony 55XH9096 TV-m azon egyszerű dolgom van mert 99%-ban akkor kapcsolom be a TV-t amikor Filmet néznék az X96-on. De van egy Philips is anyu szobájában ott egy picit másabb a helyzet mert a TV-re rá van kötve egy VodafoneTV és anyum azt szokta nézni :D, ott nem lenne jó ha TV bekapcs és elindulna az X96Max -
-
blakey
titán
válasz
Technoman
üzenetére
Nagyon sok feliratos filmet nézek, nincs röccenés legújabb 19.2 Nigthly-n. Jelen állás szerint nincs olyan indokom amiért a CE 9.2-t részesíteném előnyben. Annyira jó már az új CE (Nightly), hogy ha sokáig így maradna akkor is elégedett lennék. Minden javítás már inkább az új Kodit érinti. A 1080p SDR ellenére is néha használom CE alatt a Netflixet, HBO-t, és nincsenek olyan problémák, amik korábban előjöttek, pl. a röccenés feliratok esetében, HDR10+ után az info rossz adatokat mutatott (javítva lett a 24-ei Nightly-ban).
-
Beni2360
félisten
válasz
Technoman
üzenetére
az igazság az, hogy én is mindent felirattal nézek, hétköznapokon sorozatok minden este 2 rész. És éppen az Android mellett levő 9.2.6-n mennek és ott nem észlelek ilyen hibákat. A .2.7-t vissza frissítettem 2.6-ra mert avval voltak gondok. taln próbáld meg a 6-sat.
---------------------kemuri78
A matrix rc2 meg a kártyán van és ott sem ászleltem ilyan hibákat. Ott az eredeti skin van használva.
Az is közre játszhat talán a röccenésekben ha másis kin van futtatva.
A röccenés volt egy ideig de általában csak az első felirat megjelenésénél aztán már nem. De ez még a Leila alatt volt de már eléggé régen talán a 9.2..... elött.
------------------
Gondolom majd még jönnek a guruk és hozzá szolnak, hogy mi lehet a gond nálatok. -
Technoman
őstag
válasz
Technoman
üzenetére
De elképzelhető. Akkor nyugodt szívvel törölhetem, ugye?
Most már nem fogom formázni, mert baromi nagy adagról van szó (14TB)
Ha esetleg egyszer ext4-re formázom a vinyót, azt a későbbiek folyamán, a Windows (8.1) is felismeri?
Nem értek hozzá, hálózatban szoktam a lapitopról másolgatni és nem akarok két szék közé ülni. -
-
blakey
titán
válasz
Technoman
üzenetére
Ránéztem, először megnéztem, hogy mégis milyen anyag, elég érdekes, CE 19.2 Nigthly + Vim3 Pro, nem tökéletes, van 4 db képkocka ugrás, Apple TV 4K-n viszont tökéletes, "vajsima" a lejátszás, olyan mintha madzagon húznák.
Amúgy az mp4 néha problémás lehet, próbáld meg mkv-ba tenni. Bár tény, hogy egyszerűbb ha nem kell ilyenekkel foglalkozni.#84791 nfsu17
Az s905x3 a h264 kodeket 4k30 fpsig 'szereti' - nem, ez pont az S922X, A311D esetében fordult elő míg az S905X3-on tökéletes volt, persze szabványos AVC 4K 60fps-ig, de már ez sem igaz, mert szépen megy nálam az is egy jó ideje. Kernel probléma és Amlogic firmware problémára utalt a dolog, legalábbis ez volt a visszajelzés. -
nfsu17
veterán
-
blakey
titán
válasz
Technoman
üzenetére
Mivel CEC-t használsz így szerintem örülj, hogy működik a dolog, mert sok esetben komolyabb hibákkal is meg kell küzdeni. Nézd át a CE/Kodi CEC beállításait és esetleg a TV-n is. Ha nem változik semmi akkor várj, hogy valamelyik eszköz fw frissítése esetleg megoldja a problémát.
-
blakey
titán
válasz
Technoman
üzenetére
Talán még egy verzió lesz a 9.2-es rendszerhez ami egyben javítás és előkészítés, hogy aki szeretne az tudjon hibamentesen a Matrixra frissíteni, Kodi 18 már nem "fejlődik", vége. A fejlesztés a Matrixra öszpontosul a Kodinál és a CoreELEC-nél is. Napról-napra jön javítás a Matrixra, lassan semmi előnye nincs a korábbi Kodinak.
-
-
gyűrű
addikt
válasz
Technoman
üzenetére
Ha nem vagy ott az advancedsettingsben akkor állítsd be az ares wizardban.
-
Zsadi
őstag
válasz
Technoman
üzenetére
Hdd töredezettség?

Van ez az [Ares wizard] kiegészítő, abban is lehet puffert állítani.
De majd biztos jön valaki akinek más ötlete is van.
(advancedsettings.xml átírása stb., vagy más módon)*szerk: Ja, visszaolvasa Minix-el nincs ez, akkor a töredezettség lehet nem játszik.
-
Beni2360
félisten
válasz
Technoman
üzenetére
Passzív a Hub, lévén 3,5"-es vinyókkal dolgozom - Nálam is 2 db 3.5" HDD volt tápokkal és mire rájöttem, hogy miért akad meg és néha lefagy és újraindul. Rádugtam egy 1A tápot mivel volt a HUB-n bemenet és megszűnt minden hiba, Hidd el nálam egy Ugreen HUB volt.
Egy tagnak a zidoon 3 db dual dokkoló volt rajta és neki is jelentkeztek hibák. Ott egy 5 A box táp megoldotta a gondját. -
Zsadi
őstag
válasz
Technoman
üzenetére
Ez jó Nálad?
Kodi kadenciahelyes lejátszás beállítása
Alapból a CE így van beállítva, ellenőrzés:
Először kapcsold Profi módba a beállításokat (Settings > Expert)
(így minden beállítás elérhetővé válik).
> Settings > Video > Playback:
Adjust display refresh rate to match video: On start / stop
Sync playback to display: off -
djnice
veterán
válasz
Technoman
üzenetére
Az S912 sajnos zsákutca, az új 4.9 kerneles ng verzió nem fog rajta menni, a teljes HDR támogatáshoz pedig az kell (metaadatok pontos kiküldése és HDR10+), továbbá a Kodi 19-et is el lehet felejteni rajta.
35-40$ körül szerezz be egy X96 Max Plus-t, jobban jársz vele. -
ztsoft
őstag
válasz
Technoman
üzenetére
Ha a hálózati elosztót lekapcsolom (ebbe van dugva szinte minden, playa, vinyó, stb), akkor egy hangos kattanást kíséretében áll csak le a vinyó.
Nem ismerem a mostani HDD-k felépítését, de a régieknél pont a hangos kattanás jelezte, hogy a fejek biztonságos helyre kerültek, nem érhetnek a lemezekhez.
Ha viszont csak a playa tápját húzom ki, a vinyó szépen csendben leáll
Ez esetben a fejek simán maradhatnak a lemezek felett, így egy kisebb ütés is fizikai sérülést okozhat.
-
blakey
titán
válasz
Technoman
üzenetére
(Érdekes, ha először az U9-áramtalanítom és csak utána kapcsolom le az elosztón a WD-t, szépen leáll
) - oka egyszerű, áramtalanítás után a Minix teljesen kikapcsolt állapotba kerül, míg CE kikapcsolással egy ún. köztes megoldás lesz, azaz az USB-ket nem kapcsolja le. Míg az U1 S905 volt addig az U9-H S912-es ami nem egy tökéletes támogatottságú SoC.
Tudod, vennék egy új TV-t (Sony/Panasonic) Gondoltam ha úgy is már 4K lesz, akkor már legyen meg egyúttal a Multi HDR támogatás is. - pont ehhez lett volna jobb az új SoC-ok valamelyike, pl. a Minix után és mellett nagyon elégedett vagyok a a Khadas Vim3 Pro/L és X96 max+/Air boxokkal is, ezek szintén CE által támogatottak és a HDR jobb valamint az új CE is jobban "muzsikál".
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó Samsung Galaxy Tab A9 4/64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor, MS4010
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

?
)
A röccenés volt egy ideig de általában csak az első felirat megjelenésénél aztán már nem. De ez még a Leila alatt volt de már eléggé régen talán a 9.2..... elött.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vargalex
DoItYourself