Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#75451) tom_tol válasza Kékes525 (#75446) üzenetére


tom_tol
addikt

"Ez nem magyarázat, mert a többi országban összesen, nagyságrendekkel több ilyen ember volt."
Ezt honnan tudod? Jöhet erre vonatkozó statisztika. 80+ beteg embereknél mik voltak az oltás utáni reakciók.

(#75453) mozso válasza #20749568 (#75449) üzenetére


mozso
senior tag

A fejlődését hogyan hátráltatja, ha nincs többet apukája egy 9-12 éves gyereknek? Többünknek volt ilyen mostanság a baráti körben.

Milyen érzés, amikor azt kell mondania a szülőnek, hogy nincs bicikli, foci, futás, mert nem bírja? Vagy egy séta az 300méter és utána pihenjünk... Ilyen ismerősöm is van.

(#75454) Kékes525 válasza tom_tol (#75451) üzenetére


Kékes525
félisten

"Ezt honnan tudod?"

Onnan, hogy nem közölték. Ha a nem közlés hitelességét kétségbe vonod, akkor ugyanazon az alapon kétségbe vonható a norvég eset is. Ha pedig azt mondod, hogy még közölhetik, akkor a válaszom az, hogy ugyanúgy kiderülhet a norvég esetekről is, hogy mégsem a vakcina okozta a halálukat.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#75455) Parci válasza #20749568 (#75452) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tényleg nehari, de olyan vesszőparipád ez, mint lacának az oltásmentes káposzta. ha nem mondtad el tízezerszer, akkor egyszer sem. ismerem a véleményed. nem értek vele egyet maradéktalanul, egyes részeiben talán. és egyébként egy szétb.szott szív vagy egy halál nem tehető oda egy gyerek nehézségei mellé egy az egyben, mert csupán ég és föld a kettő minden értelemben, semmiben sem hasonlítanak.

miért NE kellene áldozatot hoznia egy-egy rétegnek egy olyan járványban, ami mindenképp atom negatív mindenkire nézve? a gyerekek is szenvedő alanyai ennek az egésznek, az ő áldozatuk ez az elcseszett másfél év, nagyapa áldozata az, hogy belehalt, a te áldozatod az, hogy nem jártál szórakozni ezer éve és szar a fizud.

ha pedig "vége", megrázzuk magunkat, elsiratjuk a halottakat, számba vesszük a rokkantjainkat, rehabilitáljuk a gyerekeinket és megyünk tovább előre.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#75457) Parci válasza #20749568 (#75456) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

vannak hülye rendeletek, ha utólag megfejtik, hogy nem ért sokat az iskolai szivatás, akkor kár volt érte. úgy amúgy a vírus erejéhez, járványhoz mérten önmagában arányos szerintem.

közben kiderült, hogy barátom anyukája is long-covidozik, egy volt osztálytárs is, és ezek véletlenül derülnek ki, nem arról van szó, hogy tudok a volt osztálytársakról. nekem nagyon-nagyon úgy tűnik a rendelkezésre álló infók alapján, hogy sokkal rosszabb ez az egész, mint azt gondoljuk. elég vacakul is fogjuk érezni magunkat emiatt egy év múlva, egyre inkább meggyőződésem. még elég sok minden benne van a pakliban. és egyébként még a gyerekek esetében is, én például a legfrissebb irodalom alapján már annyira nem kultiválom azt sem, hogy ők elkapják :(

a gyerekek egyébként rugalmasabbak, jobban regenerálódnak és sokkal hamarabb túl lesznek a nyűgökön, ha tényleg vége lesz őszre, mint azt gondoljuk. mindenképpen hamarabb, mint te vagy én egy szívizom-gyulladáson.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#75458) lacafaca válasza Parci (#75455) üzenetére


lacafaca
őstag

Figyelek am ;]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#75460) tom_tol válasza mozso (#75453) üzenetére


tom_tol
addikt

"A fejlődését hogyan hátráltatja, ha nincs többet apukája egy 9-12 éves gyereknek? Többünknek volt ilyen mostanság a baráti körben."
Konkrétan mennyien voltak. Covidban ha igazak a számok 320 ember halt meg 20-50 év között. Bár nem találtam korcsoportos statisztikát 2019-ben 1219-en haltak meg közlekedési balesetben. 2020-ban az első három negyedévben 531-en. Bármikor elmehet egy 9-12 éves gyerek apukája.

"Milyen érzés, amikor azt kell mondania a szülőnek, hogy nincs bicikli, foci, futás, mert nem bírja? Vagy egy séta az 300méter és utána pihenjünk... Ilyen ismerősöm is van."

Ez is egy betegség. Adjunk némi időt a felépülésre. Ha valaki három hónappal a fertőzés után nehezen kap levegőt ne vegyük már rokkantnak. Semmi bizonyíték nincs arra vonatkozóan hogy idővel nem regenerálódik a szervezet. Hogy ez mennyi idő és hogy mennyire lesznek maradandó károsodások ahhoz aligha elég három hónap.
Másik. Long covid 10%. Ez honnan? Még nem elemeztem teljes pontossággal a számokat de nálunk figyelembe véve a korházban eltöltött időt és az ápoltak számát előzetesen megkockáztatom hogy kevesebb a károsodott egyén mint a halott. Magyar adatokat nem találtam, ha vannak azt is érdemes lenne átnézni.

(#75461) attiati


attiati
veterán

[Nyugdíjas érdekvédők: nem kérünk a kínai vakcinából!]

A 60 év felettieknél is csak olyan oltóanyagot szabad használni, melyet:
- az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyott
- és a későbbiekben az unión belüli szabad mozgást biztosítja.

Ez utóbbira eddig nem is gondoltam.

(#75462) bigdady válasza Parci (#75445) üzenetére


bigdady
nagyúr

Egyébként amit mond hogy az oltásoknál van egy patogén feltöltés amit mellőzött az FDA is, azt érti valaki micsoda? Írt pár könyvet a muki, hogy milyen alapossággal azt nem tudom

[ Szerkesztve ]

(#75463) Micsurin válasza attiati (#75461) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Külön riasztó, hogy olyan vakcinát szándékoznak alkalmazni, amelyek elölt vagy legyengített vírust tartalmaznak, hiszen ez az oltási szövődmény kockázatát és a szervezet jelentősebb megterhelését jelenti egy már eredendően veszélyeztetettebb korcsoportnál, azaz az időseknél.

lol..., akkor ezek influenza oltást sem szoktak beadatni ugye?

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#75464) Rage47


Rage47
veterán

Mitől alakul ki long-covid esetén a durva fáradtság? Mi zajlik le a testben? Ismerösömnél minden oké otthon, de kint 100 méter megtétele után elfárad, mellkasi fájdalom, légszomj kicsit, mintha futott volna csomót. 3. hete.

(#75465) Kékes525 válasza attiati (#75461) üzenetére


Kékes525
félisten

[Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?]

"Yang Xiaoming, a Sinopharm leányvállalata, a CNBG elnöke azt mondta, a hatvan évesnél idősebbek esetében további kutatási adatokra van szükség ahhoz, hogy biztosat tudjanak mondani a vakcina hatékonyságáról."

Biztosan tudja Orbán, hogy ezzel a húzásával újabb 100 ezreket tart vissza az oltástól. Azt is tudnia kell, hogy a kínai vakcina nem növeli, hanem csökkenti a népszerűségét. A híveinek is a döntő többsége elutasítja. Kizártnak tartom, hogy 100 és ezermilliárdok ellopása után néhány milliárdért ekkora cirkuszt csináljon. Az internet adótól is meghátrált, pedig az ehhez képes sokkal kevesebb ellenállást váltott ki. Lehet, hogy nem lesznek tüntetések miatta, de a kevés vakcinázó és a híveinek számának csökkenése jelezni fogja az ellenállást. Nem értem, Orbán pragmatikus politikus. Kíváncsi vagyok, hogy vajon mi áll hat ez mögött.

Vagy csak azt akarja bizonyítani, hogy mi mindent megteszünk? Egy hétvégén az egész országot képesek vagyunk beoltani? "Sajnos nem sikerült, de nem rajtunk múlt" -fogja majd mondani. :F

Amúgy én úgy tudom, hogy rendkívüli esetben lehet, akkor, ha az engedélyezettek nem biztosítanak elég adagot.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#75466) Kékes525 válasza Rage47 (#75464) üzenetére


Kékes525
félisten

"Mitől alakul ki long-covid esetén a durva fáradtság? "

A szív és a tüdő teljesítményének nagy fokú csökkenése miatt.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#75467) Sir Pocok válasza Rage47 (#75464) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Én helyében komplex kardiológiai vizsgálatra mennék sürgősen!

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#75468) Kékes525


Kékes525
félisten

[Itt vannak a részletek a Sinopharm vakcinájáról]

"Taot idézve a lap azt írja, egyetlen oltásnak sincsen ennyi mellékhatása, ráadásul eléggé meglepő nem várt hatásokat is felsorol a tájékoztató fejfájás vagy helyi izomfájdalom mellett. Ezek a következők:

magas vérnyomás
látásvesztés
ízlelésvesztés
a menstruáció késésé nőknél
inkontinencia és vizeletvesztés." :F

Hát látásvesztést elég nehezen tudom elképzelni. A magas vérnyomás és az ízlelésvesztés arra utalna, hogy aktív, szaporodásra képes vírus is maradhat az oltásban. Ezt is nehezen tudom elképzelni.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#75469) t72killer válasza envagyok (#75393) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az idősotthonokat elvileg kőkeményen védik még Mo.-gon is, mégis bejut ha kint 1000rel tombol a járvány. Elég virulens a cucc, elég egy fals negatívra tesztelt (tünetmentesen ~50% esélyes PCR-nál is) postás, vízvezetékszerelő, stb.

50alattiaknak meg még ha nem is zsák+krematórium, ott a longcovid, amit több ismerősöm is élvez már hónapok óta - fogalmuk sincs, hogy bármikor normalizálódhat-e az életük és mozoghatnak-e úgy valamikor, mint régen.

#75395: igen, valami egyéb oknak kell lenni, mint ami pl a svájci esetnél volt. Ami nem világos, az a 41éves portugál ápolónő, Sonia Acevedo esete, amire instant igértek eredményt mégsincs semmi már egy hete.

#75400: hóttziher, de nekik egyébként is megvannak a saját csatornáik.

#75468: ha az első adagot a jobb, a másikat a bal szembe adják, akkor elég valószínű a látásvesztés:K.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#75470) Sir Pocok válasza Kékes525 (#75468) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Én megmondom őszintén látok némi összeesküvést a keleti vakcinákkal szemben.

Egy ekkora hatalom mint Kína miért ne tudna normális oltást lefejleszteni?

Mert ha mondjuk második vagy harmadik generációs vakcina lenne azt mondom, hogy skeptikus vagyok, mert fejlettebb technológia, de azért egy első generációs vakcinával illene elboldogulniuk.

Illetve másik része a dolognak, hogy én a gazdag arabokat nem úgy ismertem meg, akik bármit beadnának maguknak, ezzel szemben a szaudiak és egyesült arab emírségiek oltatják magukat vele.

Szóval nem tudom mi az igazság, de józan ésszel belátható, hogy vannak olyanok akik érdekeltek abban, hogy a kínaiak ne nyerjenek piacot.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#75472) Kékes525 válasza Sir Pocok (#75470) üzenetére


Kékes525
félisten

Egyetértek.

Talán ezzel vitatkoznék egy kicsit:

" ezzel szemben a szaudiak és egyesült arab emírségiek oltatják magukat vele."

Ott sem mindenki gazdag, a plepsznél el tudom képzelni.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#75473) attiati válasza Kékes525 (#75465) üzenetére


attiati
veterán

Hogy megállítható vele a napi X mrd forint kár a gazdaságban (és az emberek a pénztárcájukkal szavaznak). Baromira szorítja az idő gazdaságilag és a 2022-es választásra is. Minden nap számít.

Hogy orbán mindig a hangos úttörő akar lenni, csak úgy tud kitűnni egy ilyen kis ország vezetője. Így tud nagyobbnak látszani, mint amilyen.

Idegesíti, hogy nem az ő kezében van az irányítás és Brüsszel mögött kell kullognia.

(#75474) Kékes525 válasza attiati (#75473) üzenetére


Kékes525
félisten

"Hogy megállítható vele a napi X mrd forint kár a gazdaságban (és az emberek a pénztárcájukkal szavaznak). "

Én is erre gondoltam elsőnek. Azonban, ha ez a célja, akkor ezt be kellett volna vezetnie. Népszerűsítő, felvilágosító kampányt kellett volna az oltásokkal úgy általában indítaniuk és utána pedig a kínai és az orosz vakcinát kellett volna népszerűsíteni. Legalább a híveik között többen hinnének benne. De így a hatalmas elutasítottság miatt kizártnak tartom, hogy ez miatt tenné. A közvéleményt véleményét pedig pontosan ismeri, mert minden héten a századvég rendszeresen csinál felméréseket.

A másik kettő lehetséges, de kevés a döntéshez, mivel több kárt okoz ezzel, mint hasznot.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#75475) t72killer válasza Z.É.T. (#75471) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+#75466: A szív-tüdő végre bekerült a köztudatba úgy bő fél+ évnyi sunyítás után (mitől halt meg Tóth Bendegúz ugye?), a veseproblémákról még nem sok szó esett.

Őszintén én a szaglást-ízlést se szívesen áldoznám be egy életre képzelt gazdasági érdekek védelme érdekében.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#75476) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Virológia Pécs - FB-ról

🧬🦠Mit mesélnek a hazai SARS-CoV-2 „Angol mutánsok”?
-Elemzés-

Az Angliában, Dél-Afrikában és Brazíliában egymástól függetlenül létrejött SARS-CoV-2 vírusvariánsok eltérő mutációs mintázataikban közös tulajdonságként létrejött az N501 jelzésű mutációs változás is.

A kiemelt médiafigyelem előtt is ismertek voltak már új mutációk, melyek a régi variánsok helyét idővel átveszik. Gondoljuk például a D614G jelzésűre a tavalyi évből, amely gyorsan átvette a globális előnyt más variánsokhoz képest. A vírusok evolúciója pontosan így működik, azok a variánsok lesznek a gyakoribbak, amelyek hatékonyabb terjedést, jobb fennmaradást érnek el.

Az N501 mutáció azt jelöli, hogy a vírus tüskefehérjéjét alkotó aminosav láncolaton az 501-es pozícióban található aminosav cserélődött le a mutáció hatására.
[Az aminosavak a fehérjék építőkövei, ezek sorrendje és a lánc felgöngyölödése alkotja a végső fehérje formáját. A forma, az aminosavak sorrendje, az aminosavak jellege, mind-mind befolyásolja egy fehérje működését.]
Ezen kívül számos eltérő, funkciójában is jelentős mutáció alakult ki a világ több pontján.

❓Mit jelent ez a gyakorlatban?
Ha egy jobb terjedést mutató mutáció bukkan fel az elsődlegesen tudományos kihívás – meg kell ismerni pontosan mit és hogyan módosít a mutáció a vírus működésében.
Másodsorban, de ezzel párhuzamosan pedig járványügyi kihívás, hiszen, ha egy variáns gyorsabban és több emberhez jut el, az a kórházi kezelések számát is növeli – így a lassítás az egyetlen fegyver. Ennek köszönhetőek a pár hete kezdődött országhatár és belföldi lezárások is, illetve minden valószínűség szerint jelentős részben az N501 variánshoz köthető a Nyugat-Európában jelenleg tapasztalható harmadik járványhullám is.

💉Amennyiben egy új mutáció a vakcinák „kikerülésével” fenyeget, jelenlegi ismeretek szerint a Dél-Afrikában kialakult variáns részben képes erre (Az E484K változás miatt) – az a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a vakcinák hatékonysága a tünetes megbetegedés tekintetében az ismert 94-95%-ról valamelyest csökkenhet. Ez nem jelenti, hogy hatástalan a vakcina, ugyanis az immunválasz és az immunrendszer jóval összetettebb, mindenképpen érdemes tehát azt a vakcinát felvenni, amely elérhető, hiszen a kórházba kerüléstől és súlyos betegségtől minden bizonnyal megvéd majd. A vakcinagyártók természetesen folyamatosan utána fejlesztik a vakcinakomponenst az újabb, működésében jelentős eltérést mutató vírusvariánsokhoz.

❓Mit mesélnek tehát a hazai genomok?
Száz kiválasztott reprezentatív mintából 5 esetben igazoltuk, minden esetben utazási előzmény nélkül. Ez helyi terjedést jelent, amely tekintettel az Anglia és Magyarország közt fennálló repülési aktivitásra és embermozgásra, cseppet sem meglepő. A variáns Szeptember 20-i angliai megjelenését követő hónapban csak Magyarországról 10 ezer regisztrált utazási esemény történt (mellékelt kép).

A teljes vírusgenom evolúciós leszármazási vizsgálatai alapján, a jelenleg elérhető adatokkal összevetve (ez később változhat ahogy több vírusgenom lesz elérhető), a hazai vírus eredete December 14 és 17 közötti Angliai fertőzésekhez vezethető vissza. Magyarország az 54. ország ahol igazoltan felbukkant a vírus új variánsa (mellékelt kép).

⚠️Mit jelent ez mindannyiunk számára?
Átlagemberként semmit, azok a védelmi magatartások melyeket eddig is használtunk, továbbra is indokoltak. Elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb ez a variáns legyen a domináns, ám nem mindegy, hogy az átmenet milyen gyors. Így járványügyileg, a kórházi nyomás növekedésének elkerülése érdekében indokolt az új variáns vizsgálata és fékezése – ezzel magyarázható számos ország ide vonatkozó korlátozása.

Tudományosan fontos a mutáció viselkedésének vizsgálata, a vírusgenom adatok folyamatos figyelése, új vagy már ismert mutációk leírása mielőtt azok gondot okoznának – Ezt a Virológia Pécs laboratóriuma folyamatosan, a járvány kezdete óta végzi, szoros együttműködésben a Biotechnológiai Nemzeti Laboratórium kiváló kutatóival (Szeged).

ℹ️Források:
https://cov-lineages.org/global_report_B.1.1.7.html
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.01.06.425392v1


(#75477) t72killer válasza Z.É.T. (#75476) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

0. kérdés: honnan is tudjuk, hogy ezek a mutációk az említett országokban fejlődtek ki és nincs belőlük valami durvább góc máshol? Rögtön a hozzánk legközelebbiről írták már, hogy Belgiumban sokkal korábban megvolt, ahonnan ugye mindenféle ereszcsatornákon terjedhetett európában.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#75478) Kékes525 válasza t72killer (#75477) üzenetére


Kékes525
félisten

Pontosan sehonnan. Ott izolálták először. Ez az elfogadott, belgiumi hamarabb előfordulásról nem tudok.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#75479) Reggie0 válasza lafaty80 (#75399) üzenetére


Reggie0
félisten

Aki nem gondolta, hogy ez lesz, az nem itt elt az elmult 20 evben.

(#75480) t72killer válasza Kékes525 (#75478) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sajnos paywall-os: "Corona-Variante seit Monaten in Belgien – Warum schlug niemand Alarm?" 21.12.2020

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#75481) Stanlee válasza Drizzt (#75401) üzenetére


Stanlee
őstag

A kovetkezo miatt van tele a zacsi:

A politikusok ugy tekintenek ram es az osszes tobbi polgarra itt Nemetorszagban/Bajororszagban, mintha kis oktondi ovodasok lennenk es nem tudnank gondolkozni. Mindig megy a terles, magyarazas, hitegetes. Egyik se mer kiallni a nep ele es elmondani, hogy igazabol nem tudjuk, hogy mi a teendo, celtalanul sodrodunk az esemenyekkel.

November 2-an bejelentettek, hogy lockdown light, mert:
- 545 ezer fertozott van az orszagban
- 2 het alatt haromszorosara nott az intenziven kezeltek szama (2243)
- napi 12 ezer fertozott es 49 halott

Teljes egyetertes reszemrol, tenyleg szomoru a helyzet. Bezarjak az ettermeket, kormost (fodraszt nem?), 10 utan nincs alkoholertekesites. 10 foben es 2 haztartasban maximalizaljak a kapcsolattartast.

Mit ertunk el a fenti megelozessel? Semmit.

December 10-en eldontik, hogy mivel meg szarabb a helyzet, mint 5 hettel korabban volt, ujabb intezkedesek kellenek. Mi volt 10-en?
- 1.242.203 fertozott. Csak hogy erzekeltessem, 5 het alatt 700 ezer uj fertozott
- napi 23,5 ezer friss fertozott es 440 halott
- 4339 intenziven apolt

Tenyleg nagyon rossz a helyzet, a light intezkedeseknek semmi haszna, szoval meg kemenyebben meg kell huzni a nadragszijat, jon a karacsony, szilveszter, ossznepi kornavirus partik, es halottak tomegeit vizionaljak. Merkel egy nagyon hatasos, elsiros hangu beszedeben a nephez mindenkit ker az egyittmukodesre, de most meg egy kicsit, es utana minden jo lesz, egy honap mulva akkor megnezzuk a helyzetet es ujra dontunk. Ugye minden boltot bezartak, iskolak ovodak zarva, belvarosban maszk. 9 utan kijarasi tilalom, stb.

Mit van ma januar 16-an?
- kb. 2 millio fertozott
- napi kb. 25 ezer friss fertozott es 1244 halott
- 5125 intenziven apolt beteg

Lassan 2,5 honapja mindig ugyanaz a lemez, meg egy kis megszoritas itt, meg egy kis megszortas ott, de mar nem vagyunk messze a celtol.

Mi a cel? Keves napi friss fertozott? Amikor fele ennyi fertozott volt akkor a halottak szama volt 49, most meg 1244, az azt jelenti, hogy 25x annyi ember hal meg naponta, mint 10 hettel ezelott. Elertunk-e valamit? Nem.

Akkor se, most se latogathatod az oregek otthonat, nem fertozodik meg tobb 60+-os korosztalybol, mint december elejen, megis a halottak 96%-a onnan jon.

Es mit tesz a politika az oregek vedelme erdekeben? Semmit.

Szoval emiatt a sok minden miatt van tele a zacsi, mert egyszeruen korlatozas korlatozas hatan, de nulla latszat, sot, inkabb csak romlik a helyzet...

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#75482) t72killer válasza Stanlee (#75481) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"A politikusok ugy tekintenek ram es az osszes tobbi polgarra itt Nemetorszagban/Bajororszagban, mintha kis oktondi ovodasok lennenk es nem tudnank gondolkozni. "

A polgárok többsége ilyen, Németországban is. Szted hány % tudja egyáltalán nagyjából, hogy mi az a vírus, baktérium, sejt, DNS?

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#75483) Depression válasza Stanlee (#75481) üzenetére


Depression
veterán

"mintha kis oktondi ovodasok lennenk es nem tudnank gondolkozni."
Sosem gondoltam volna, hogy valaha is egyet fogok érteni egy politikussal. ;]

De, hogy meg ne haragudj, szívesen elolvasnám, hogy a te gondolkodásod milyen eredményre jutott.

[ Szerkesztve ]

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#75484) hellboy válasza Stanlee (#75481) üzenetére


hellboy
csendes tag

Élég riazstó a helyzet a számok alapján akkor Németországban.
Megértem. hogy eleged van a bezártságból, korlátozásokból.

De,
"Akkor se, most se latogathatod az oregek otthonat, nem fertozodik meg tobb 60+-os korosztalybol,
mint december elejen, megis a halottak 96%-a onnan jon."
Gondolom nem az össze német 60+-os öregötthonban éli az életét.

"Szoval emiatt a sok minden miatt van tele a zacsi, mert egyszeruen korlatozas korlatozas hatan,
de nulla latszat, sot, inkabb csak romlik a helyzet..."
Abba belegondolsz hogy mi lett volna korlátozások nélkül.

#75474 Kékes525
sztem a kinai vakcina is azért kell mint a budapest-belgrád vasíút
a végén ennek a beszerzési módját is titkoksítani fogják 30 évre.

[ Szerkesztve ]

"sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"

(#75485) llax válasza Stanlee (#75481) üzenetére


llax
senior tag

"mert egyszeruen korlatozas korlatozas hatan, de nulla latszat, sot, inkabb csak romlik a helyzet"

Szerintem nem kell ahhoz se orvosnak, se matematikusnak lenni, hogy legalább valami távoli elképzelésed legyen arról, mi lenne, ha meg sem próbálnák csökkenteni az emberi kontaktok számát és meg sem próbálnának rávenni, a terjedés esélyét kisebb-nagyobb mértékben mérséklő megoldások (pl. maszk) használatára az embereket.

Kiindulva a vírus becsült R0 értékéből, egy teljes szabadon engedés 2-3 hónap alatt hozott volna az elmúlt 1 évi összesnél sokkal durvább számokat, mivel (kis népsűrűségű országok távolságtartó népeit leszámítva) mindenütt garantáltan összeomlik az eü. és rövidesen utána akár a gazdaság is...

Az húzd meg - ereszd meg intézkedéseknek van egy nagyon is látványos hatása: a világ civilizált országaiban az eü. teljesítőképességén belülre sikerül szorítani az egészet...

[ Szerkesztve ]

(#75486) Kékes525 válasza hellboy (#75484) üzenetére


Kékes525
félisten

"sztem a kinai vakcina is azért kell mint a budapest-belgrád vasíút"

Nem ugyanaz a nagyságrend. A vasút több nagyságrenddel drágább és ezért sokkal több lenyúlható. Másrészt sokkal kevesebb embert irritál, mint a vakcina. Ráadásul az idősek, akik a vakcinát kapják a Fidesz legfőbb támogatói. Pont azokat fogja elidegeníteni a Fidesztől.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#75487) attiati válasza Kékes525 (#75474) üzenetére


attiati
veterán

Szerintem elszoktak tőle, hogy az emberek véleményére adjanak.

1. hatalom
2. emberek
(most mégis ez utóbbin múlik minden)

Eddig elég volt, ha a társadalom többségét megnyerik, a többi majd megszokja. Politikában nem cél a 70-100% támogatottság.
Most mégis erre lenne szükség, különben visszaüt rájuk és a társadalom egészére.

Egyszerűen nincs ebben gyakorlata a fidesznek, hogy hogyan kell transzparensen és politika mentesen meggyőzni. Szerintem éppen azt látjuk, hogy a társadalom feléhez szólnak. Az eddig megszokott módon és eszközökkel.

Ehhez jön a lépéskényszer a gazdaság miatt.
Igazi satuhelyzet a fidesznek. Az európai hatóságoktól függnek (bizalom és beszerzés szempontjából.

[ Szerkesztve ]

(#75488) t72killer válasza llax (#75485) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az a baj, mint sokminden másnál, fentről diktált korlátozásokkal ez nemigazán megy, vagy kb lőni kell. Az agyakban kéne rendet csinálni, hogy mosson kezet, ne tüsszögjön összevissza, stb. És akkor semmiféle korlátozás-karantén nem kell.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#75489) Kékes525 válasza attiati (#75487) üzenetére


Kékes525
félisten

"Szerintem éppen azt látjuk, hogy a társadalom feléhez szólnak."

Általában igaz. De pont most a kínai vakcinával viszont szinte senkihez sem, hisz hatalmas az elutasítottsága, még a Fidesz hívők között is. Ezért sem értem, hogy mi a motiváció.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#75491) tom_tol válasza Stanlee (#75481) üzenetére


tom_tol
addikt

Megértelek. Megnéztem az arányokat nálunk és semmi nem igazolja a német korlátok sikerességét.
November 10-től Január 16-ig
összes fertőzött DE 3,67x, SE 3,88x
halottak 4,33x, 1,74x
napi fertőzöttek 2,08x, 1,9x
intenzívnél van komoly különbség 2,28x, 6,13x

(#75492) Z.É.T. válasza daneel_hu (#75490) üzenetére


Z.É.T.
őstag

"Nekem sokkal jobb most a szaglásom mint a covid előtt", igaz, mindennek halszaga van :DDD

Örülök :)

(#75493) laszlohu válasza Stanlee (#75481) üzenetére


laszlohu
addikt

Az öregek otthonát MO - on látogatni, mintha 1 x Müller Cecília azt mondta volna, hogy plafonig érő plexifallal elválasztva az ottlakókat a látogatóktól lehetséges.

(#75494) mozso válasza Kékes525 (#75489) üzenetére


mozso
senior tag

Csak nekem tűnik úgy, hogy már csak formalitás az engedély?

A Sinopharm kínai gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcináinak gyártási folyamatait ellenőrizték Pekingben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői - mondta el az MTI-nek szombaton telefonon nyilatkozó Lukács Ferenc, az Intézet Hatósági Ellenőrzési Főosztályának vezetője.
[link]

(#75496) fatal` válasza mozso (#75494) üzenetére


fatal`
titán

Történhet ez akármivel, én ebből köszönöm, de nem kérek.

(#75497) zolisx4


zolisx4
őstag

Igazából hány fajta Kínai vakcina van,mintha valahol olvastam volna hogy nem egy.
A másik született egy megállapodás az Uniós tagállamok között hogy közösen szerzik be a vakcinát.Most nekem úgy tűnik hogy az Uniónak nem sikerül hozzájutni a vakcinához amit szétoszthat,ez most nekem úgy tűnik hogy nem OV hibája.
Az esetleges rossz más forrásból beszerzett vakcina,azt a neve mellé lehet írni.
De ugye a megállapodásban az is szerepel talán hogy nem is lehet magán akciókat szervezni az oltóanyag beszerzésre.

[ Szerkesztve ]

(#75498) fatal` válasza zolisx4 (#75497) üzenetére


fatal`
titán

Azokra az oltóanyagokra nem lehet, amiből kötött le az Unio. A kínai és az orosz nem ilyen, valószínűleg nem véletlen.

Én nem oltatom magam olyan vakcinával, aminek a kutatási fázisai nem transzparensek és nincsenek az EU-ban engedélyezve.

Ez az egész csak arra jó, hogy az oltási hajlandóságot mégjobban aláássák, egy szokásos zsíros mutyiért.

(#75499) Coyot válasza tom_tol (#75491) üzenetére


Coyot
őstag

És hogy van a szomszédos országokban? Szerintem továbbra is azokhoz kellene hasonlítani svédországot - bár úgy elég szarul fest a kép.

Má' nem

(#75500) Stanlee válasza hellboy (#75484) üzenetére


Stanlee
őstag

A napi halottak 96-97%-a 60+-os generaciobol kerul ki. Minden 3. halott valamilyen apolasi intezmenybol kerul ki.

A korlatozasok elott es utan is ugyanugy a fertozottek 22-24%-a 60 feletti, es a halottakon beluli aranyuk sem valtozott.

Az idosek vedelme alatt nem csak azt kell erteni, hogy az oregek otthona hermetikusan le van zarva, hanem azt is, hogy mondjuk akiket otthon latnak el es jar hozzajuk apolo naponta, az milyen jol vedekezik, hogy ne terjessze el a napi 5-10 ellatotja kozott a virust.

A kotelezo heti 2 PCR az nagyon keves, mivel akar 2 napig is pozitivan apolnak es latogatjak a betegeket az apolok. Orregek otthonaban sokaig alig volt gyorsteszt, vagy azert, mert nincs ra penz vagy azert, mert nincs ra ember, aki elvegezze a mintavetelt.

Nezz ra egy sved halalozasi grafikonra, es egy nemetre. Svedeknel eleg szabad a vedekezes, hasonloan felfutott a fertozes es halalozas szama, mint a megszorito Nemetorszagban. Ha igy nezzuk, akkor a nagy megszoritasoknak sok haszna nincs.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.