Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#266101) -=RelakS=- válasza Wombath (#266100) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

"Ne főzzetek zsíros láncot, mert tönkreteszitek a waxot."

Jepp, szmötyis viaszból kapartam le nem keveset a megszilárdult tömb aljáról.

Paraffin olajos dolgot is meg tudom erősíteni. A paraffinos viasz szó szerint izzad melegítéskor, illetve ilyen csúszós zsíros réteget alkot a viaszon. Úgy látszik, hogy annyit nem öntöttem bele, hogy gépzsír állagú legyen.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#266102) Tin válasza Wombath (#266100) üzenetére


Tin
veterán

Köszi, ismét tanultunk valamit. De ha ennyire vágod, leírnád dióhéjban a főzés előtti tisztítás (mivel-mikkel meddig), majd a főzést (mivel és meddig), csak hogy legyen egy olyan tapasztalata is, aki tényleg elpöcsölt vele?

Benzinbe aztán alkoholba áztatás, köztes vízzel lemosás nélkül, direkt alkoholból kivétel után szárítással vajon megkerülhető lenne a felületi rozsda?

[ Szerkesztve ]

(#266103) marel09


marel09
csendes tag

Üdv!


Mi a neve magyarul annak az izének, ami innen hiányzik, és hol tudok szerezni egy olyat? Vadiúj bringa, hányattatott szállítás, kiesett a dobozból szerintem. Nukeproof Neutron V2 agy. Értelemszerűen enélkül lötyög a kerék a villában, kb 1 centi hiányzik.

[ Szerkesztve ]

(#266104) orbano válasza Tin (#266102) üzenetére


orbano
félisten

elképesztően sok dolog kell a felületi rozsdához egy ilyen felületen főleg mert nem hagyod sokat levegőn, utána meg megy úgyis a levesbe.
van szénacél késem, ami sokkal kényesebb anyag, de annak is sokkal több kell, hogy elszíneződjön. és ha lesz is rajta 17 molekulányi rozsda a felületén, majd kidolgozza magából a wax, ahogy minden mást is, menet közben azért fog leválni bőven acél a láncról, meg minden más, ez nem egy részecskegyorsító, vagy biolabor :)
az olaj a lényeg, mert az egy összefüggő filmet képez, így megakadályozza a wax és az adalékanyag kötődését a lánchoz. egy kis láthatatlan rozsda semmit nem fog okozni.

másik tipp, kíváncis vagyok ezzel kapcsolatban ki mire jutott: én még 90+ fokos hőmérsékleten kiszedem a láncot a waxból és le is törlöm azonnal, így sokkal kevesebb fölösleg marad, és nem lesz minden tele waxszal utána. de még így is kimerevedik a lánc, amikor kihól, ami nekem azt mutatja, hogy bőven amradt benne elég wax. ha követem az utasítást, és akkor veszem ki, amikor a teteje már hártyásodik (60 fok körül), akkor brutál sok wax marad a láncon. kísárleteztem 60 és 90 között mindennel, de a legvégén az amradt, hogy a legjobb, ha még akkor kiveszem, amikor forr a víz.

A vér nem válik VAZZE!™

(#266105) Tin válasza orbano (#266104) üzenetére


Tin
veterán

Nem aggódom a lánc kezeletlen felületén megjelenő minimális rozsdásodás miatt, főleg a fedés miatt, egyszerűen csak kíváncsi vagyok, hogyan lehet elkerülni. Például nyilván úgy, hogy felületkezelt láncot használok, de ez nem az. Amúgy vadiúj volt a lánc.
Én a Brigéciol D3-ba áztatás -> vízben lemosás -> citrus alapú tisztítóba áztatás -> vízben lemosás -> izopropil alkoholba áztatás -> vízben lemosás -> szárítás -> waxolás (ami az én esetemben Smoove-ozás volt).
Így utólag gondolkoztam, hogy biztos nem a Brigéciol és nem is az izo-alkohol marta meg a láncot, hanem szerintem a középső, citrusos tisztító (ez az, amúgy elég jó). Az már megmarta korábban is az első lánc felületét tisztításnál, de ugye azt olajozod, és ennyi.
Ezért kérdeztem, hogy önmagában se a benzin, se az alkohol nem kellene, hogy megmarja a fémet, szóval valószínűleg ez a citrusos tisztító és a vízben elmosás lehetett a bűnös.

(a waxolás részbe nem akarok beleszólni, beszéljétek meg, mert érdekel mire juttok, de az nálam távlati terv csak)

(#266106) Tin


Tin
veterán

Megjött végre a csere-Karoom. Köcsög DPD tegnap nem csöngetett be, ma meg elvitte a csomagot a szomszédos kerületben lévő csomagpontra, miközben egy másik csomagot meg kiszállított, nem is értem, miért olyan nehéz feladat ez. Szóval mehettem el érte.

Ezt a készüléket direktben a Hammerhead küldte, a szériaszáma magasabb a bikeinn-esénél, gyanítom hogy ez frissebb gyártás lehet, bár az 73%-os akkuval érkezett, ez meg 59%-ossal. De amúgy ezen is a 2022 februári firmware volt, szóval gondolom mindegyiken az van. Bontatlan dobozt küldtek, és mivel a tartót, az adaptert és a kábelt nem küldtem vissza (a supportot kérdeztem, azt mondta tartsam meg), így most van tartalék belőlük. Ennek végre nem nehéz benyomni a gombját, és mindig érzékel. Holnap kipróbálom, nagyon remélem, hogy ennek már nem lesz baja.

(#266107) chubby2o6 válasza marel09 (#266103) üzenetére


chubby2o6
senior tag

A kulcsszó a Nukeprof Neutron V2 end caps [link] , itt már megtalálod a tiedhez valót.

(#266108) Fall-N válasza Tin (#266105) üzenetére


Fall-N
veterán

Nem tudom, de én alapból kihagytam volna ezt a citrusos tisztítót. Én ha waxot készítenék elő, akkor csak benzint és isopropylt használnék. Ez a citrusos tisztító csak azért népszerű mert környezetbarát, de szerintem semmi keresnivalója a bicikli közelében. Mint látod, csak nem tesz jót, ha nincs erős bevonat a láncon. Nagy bajt sem okoz, de ha el lehet kerülni más szerrel, akkor miért ne kerüljék el?

(#266109) Tin válasza Fall-N (#266108) üzenetére


Tin
veterán

Abszolút, én is erre a következtetésre jutottam. Jók voltak a vélemények, olajozás előtti tisztításhoz nagyon jó, de nem erre való. Legközelebb a benzin+izo kombót próbálom ki. Retkes lánchoz amúgy remek a Brigéciol D3, de ahhoz utána mindenképp kell víz.

Még annyit: milyen benzint használtok? A sebbenzinnek nevezett gyógyszertári tisztaságút, amit benzinum-nak neveznek? Vagy az úgynevezett mosóbenzint?

[ Szerkesztve ]

(#266110) orbano válasza Tin (#266105) üzenetére


orbano
félisten

ezt írni is akartam, csak nem láttam revelanciáját, de a savas dolgok baromi gyorsan oxidálják a nyers acélt.
és igen, a brigéciol és az alkohol (egy bizonyos ideig) nem fog semmi gondot okozni. bár én biztos benzint/petróleumot használnék, a brigéciolt akkor jó, ha vastag szennyeződést akarsz hosszú áthatási idővel tisztítani egy felületen, ahol a benzin elpárologna. de mivel elmeríted benne, és nagyságrenddel több az oldószer, mint a kosz, így a benya/petróleum a célravezetőbb, sőt jobb is, mert utána alkohollal könnyebb kimosni. ha már vizezel, akkor sokkal nehezebb dolgod van kimosni a láncból a maradék oldószert, mert már nem csak apoláris folyadék van ott.

A vér nem válik VAZZE!™

(#266111) Dark Archon válasza marel09 (#266103) üzenetére


Dark Archon
addikt

Így saccra ritka nagy szívás erre vadászni. Miért nem reklamálsz?

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#266112) Toobee válasza marel09 (#266103) üzenetére


Toobee
veterán

Nincs abba a védő műanyagba szorulva, ami a keréknél volt? Velem például ez történt, kellett keresnem egy kiütőszerszámot, annyira összegyógyult a csomagolással.

https://barbieripnk.hu/

(#266113) andrisbandi válasza Tin (#266105) üzenetére


andrisbandi
őstag

Ezt gugliztam ki anno; az alap a kőolaj, ami egy kutyulék.
Különböző forráspontokon, különböző párlatok csapódnak le.
Így jönnek; benzin, petróleum, gázolaj.
- A petróleum további párlásával jön létre a nafta/ foltbenzin.

Láncmosáshoz ugyan azt tudják.

Viszont az üzemanyagok túl büdik panelbe.
És volt akinek rozsdásodni kezdett tőle a lánc. #244303
Adalékolják kokszosodás ellen, öntisztulásra. Lehet az kap le valamit a láncról. Akkor a jövőben ezt nem ajánlgatom tovább...

A petróleum nálam is bevált.
Utána még vízmentes alkohollal is átöblögetem.
Ezzel a kettővel nem rozsdásodik.

Ha lesz még igazi tél, és sós levet kap a nikkelezés nélküli lánc, szerintem attól is rozsdás lesz.

---

Brigéciol D3, de ahhoz utána mindenképp kell víz.
- Nem a víz a lényeg, azt írta itt nemrég egy hozzáértő kolléga.

A D3 föláztatja az olajos koszt. (Nem leoldja.)
Ezt az emúziót kell lecsapatni/kefélni/üvegben lerázogatni.
Bármilyen folyadékkal. A víz a legolcsóbb és a legegyszerűbb.

[ Szerkesztve ]

【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

(#266114) marel09 válasza Toobee (#266112) üzenetére


marel09
csendes tag

Nem volt védő műanyag a dobozban... :Y

(#266115) marel09 válasza Dark Archon (#266111) üzenetére


marel09
csendes tag

Reklamáltam, küldenek egy párt, de gondoltam amíg ideér addig is használnám a bringát...

(#266116) Tin válasza andrisbandi (#266113) üzenetére


Tin
veterán

Köszi, kerestem akkor petróleumot, azt nem fikázta senki. Akkor az + izo alkohol lesz. Bár ezzel a lánccal már elmegyek idén szerintem, de jobb előre tudni.

A Brigéciol D3 lényege, ahogy írod is, hogy olcsón tudsz vele tiszítani, amit aztán vízzel lemoshatsz. Annak a lényege az olcsóság és ahogy írod, az utólagos újrafelhasználás.

(#266117) orbano válasza Tin (#266116) üzenetére


orbano
félisten

[link]
[link]

A vér nem válik VAZZE!™

(#266118) Hasaggymeg válasza jjeahh (#266082) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

:R ...melyik a kisebb?

6030D...ma ettem kis szalonnakrémet (szalonna, tojás, hagyma) indulás előtt mert kívántam a friss kenyeret, de nem is ment valami fényesen, majdnem leszálltam a vesztőhelyen felfelé ahol minap sziesztáztam. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#266119) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Küng esett az EB TT-n. Visszaült, és végig tekerte, de nagyon durván nézett ki. Aki nem bírja a vért talán ne nézze meg a képet.
[kép]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#266120) lsebestyen válasza .LnB (#266119) üzenetére


lsebestyen
addikt

Ilyen sisakkal hagyták visszaülni? Még egyszer elesik, az a sisak nem sokat fog védeni. :F Értem, hogy EB cím (ami bringasoknal amugy nincs tul porogve), de talán az élete ennél többet ér.

(#266121) Wombath válasza Tin (#266102) üzenetére


Wombath
HÁZIGAZDA

Benzinben leáztatom a gyári ragacs túlnyomó részét, aztán 3x10 perc ultrahangos mosó, először egy direkt erre a célra kitalált lötyben (ASonic általános tisztító koncentrátum), aztán sima aldis zsíroldós löttyben, végül denaturált szeszben. Ez utóbbi egy külön üvegben van, és úgy merítem a vízzel töltött ultrahangos tisztítóba, és ilyenkor már nincs fűtés nyilván. Ezután kívülről áttörlöm a láncot, kifújom kompresszorral, és megy a viaszba, ott elvan 15-20 percet, közben néha jól meglötyögtetem. Én ilyen 80 fok körüli hőfokon veszem ki, letörölgetem, kihül, és kész. Ez az első főzés menetrendje. Később már általában csak lemosom a láncról a kosz nagyját, aztán forrásban lévő vízzel egy tésztaszűrőben leöntöm, és kész, onnan törölgetés és némi alkoholos szárítás után megy is a viaszba vissza. Ha nagyon koszos lett, vagy éppen igényem van rá (a bringával való molyolás a kedvenc ZEN időtöltésem :D), akkor az UH-s tisztítást meg szoktam ismételni.
A Brigeciol-D3-at meg 2000-et oda használom, ahol nincs viasz. Gyerek, asszony bringáján pl. De tudom ajánlani ezt a cuccot, nekem nagyon bejött. Csak kissé drágább, mint a Brigéciol.

Szerk: most látom, hogy te is használod ez a habzót. Hát én nem szoktam áztatni benne a láncot, ráfújom, megkefélem, lemosom, és már szárítom is. Így nincs is ideje semminek korrodeálódni, mert elég gyorsan lekerül róla minden hatóanyag, aztán már megy is a viaszba.

[ Szerkesztve ]

(#266122) semmiho


semmiho
tag

Trickstuff Piccola klón Kínából. Negyedáron... :)
https://www.lewisbike.com/disc-brakes-lv2.html

Ha valaki rendelne, írjon PM üzit nekem, mert simán beszállnék +1 szettel! (nulla gyakorlatom van vámos+áfás rendelésekkel, bevallom töredelmesen...)

[ Szerkesztve ]

(#266123) Hasaggymeg válasza lsebestyen (#266120) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Modernkori gladiátorok, életüket is adhatják a győzelemért...és a nép szórakoztatásáért. :( ...egy ilyen ütés után a mezei halandónak CT következik és minimum néhány órás kötelező megfigyelés a kórházban.🤨

semmiho...reméljük ez a Lewis mondjuk legalább egy Carl és nem Jerry. ;]...mondjuk a honlap elég igényes. :F [link]

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#266124) Tin válasza Wombath (#266121) üzenetére


Tin
veterán

Na, ez marta meg a láncom. De már akkor is, amikor olajozas előtt felfújtam a hátsó sorra, megpörgettem a láncot, vegigkeféltem, majd lemostam - ahogy javasolja a gyártó. Pár percet volt rajta, és a kezeletlen felületet megkapta. Nagyon jó tisztító, de neked végig kezelt (nikkelezett, bármi) a láncod, vagy sima nem rozsdamentes acél?

(#266125) flash- válasza Tin (#266116) üzenetére


flash-
veterán

petróleum az teljesen jó, morgan blue lánctisztitójának is az az egyik fő komponense,érezni is az illatán nekem is szépen oldja,de a legvégénizo alkohollal szoktam áttisztitani.
brigi d3 nem káros a vázra?(és hogy emiatt inkább a citromsárga 2000 -es az ajénlott)többektől hallottam már hogy az megtámadja a festést

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#266126) Blackhole13 válasza semmiho (#266122) üzenetére


Blackhole13
senior tag

Ennek mi a selling pointja egy ugyanennyibe kerülő 4 dugattyús XT szetthez képest?

(#266127) Tin válasza flash- (#266125) üzenetére


Tin
veterán

A vázra lehet, de én csak a láncot áztattam bele, de úgy hogy nem volt fent a bringán.

(#266128) Fall-N válasza semmiho (#266122) üzenetére


Fall-N
veterán

Egész igényesnek néz ki, ahogy láttam a honlapjukon van valami 4 dugattyús fékjük is, az sem néz ki rosszul. [link]

(#266129) jjeahh válasza Hasaggymeg (#266118) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A két első linken lévő keretesebb verziók kisebbek, de vaskosabbak a keret miatt. A harmadik linken lévő könnyebb, vékonyabb, de a szárai szélesebbre nyúlnak és hosszabbak, keskeny fejen kissé lazán áll. A decathlonban is van amúgy keskenyebb fejre való szemüveg, de drágább, a fotochromatikus lencse nem víztiszta és nem állítható az orrtámasz gumi bizbasz, ami azt jelenti, hogy vagy illik az orr formájához vagy nem... zsákbamacska. Az NRC-knek szabadon hajlítható bármerre.

#266123 Hasaggymeg: első és egyetlen eladott fék árából vettek egy stock weboldal design sablont. Most én vagyok a szkeptikus :DDD . Szerintem a webdesign gyakran semmit nem mond el a termék minőségéről, jó példa erre a gagyi weboldalas Wolfpack, zavar az oldaluk, de simán rendelnék tőlük gumit, ha olcsóbb lenne :D . Féket és hajtást kb. 50 helyen el lehet szúrni, így nem mernék ennyire ismeretlen márkától venni.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#266130) .LnB válasza lsebestyen (#266120) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Én sem értem, hogy hogyan tekerhetett ezután végig. Ilyen TT-n szerintem nincs minden versenyző mögött egy orvosi kocsi. Szóval valószínűleg a svájci edző és Küng döntött arról, hogy továbbmegy. Amint beért a célba, már körülvették az orvosok. De ez akkor is nagyon "kérdéses" szitu..Sőt, nem szabadott volna engedni visszaülni.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#266131) andrisbandi


andrisbandi
őstag

Black Hole Trail

【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

(#266132) Hasaggymeg válasza jjeahh (#266129) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

:R

Más...túlélő csomag then and now. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#266133) jjeahh válasza Hasaggymeg (#266132) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Na nálam a fröccs nincs, helyette van sokkoló, medvespray, pár energiaszelet, pár gyorskötöző. Végül lehet mégsem cipelek többet, mint te, a medvespray kb akkora lehet, mint a fröccsöd :D .

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#266134) .LnB válasza Hasaggymeg (#266123) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Megvan a "diagnózis".
-agyrázkódás
-arccsont törés
-kéz törés

Így tekert be. :U Elég szomorú.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#266135) Napfénysüti válasza lsebestyen (#266120) üzenetére

Ezen én is csodálkoztam, lehet még egy hasonló bukás (amire ilyen állapotban nagyobb az esély) aztán ott is marad... :(

Més que un club!

(#266136) 6030D válasza Hasaggymeg (#266132) üzenetére


6030D
Ármester

Még egy légycsapót is berakhatsz. Jobb megelőzni.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#266137) Hasaggymeg válasza jjeahh (#266133) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Jó kis medvespray az akkor, én csak nagyobbakat láttam. :F

#266134.LnB...erről beszélek, agyrázkódással hogyan lehet valakit visszaengedni a kerékpárra mikor még a kórházból is csak esetleg aláírt nyilatkozattal engednek haza. :F Orra alá tolták a nyilatkozatot aláírásra? :U

#266136
6030D...
16e pénz (ment a faxom vizsgálatokra, hogy felírják esetleg ötért :U ) és egy év múlva kuka. :( Addig hellyel-közzel hordani fogom...asszem. ;]

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#266138) 6030D válasza Hasaggymeg (#266137) üzenetére


6030D
Ármester

Jánosban nem használnak ilyet? ;]
Fél évesen eladni valakinek féláron...
Leginkább meg örülni, hogy ha nem kell használni, és elkönyvelni rezsinek. :K

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#266139) Hasaggymeg válasza 6030D (#266138) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

De igen, ampullást amit le kell törni, felkell szívni fecskendőbe, vigyázni a mennyiségre, felrakni rá a tűt és szépen beszúrni magadnak csupasz comboldalba (nem akár ruhán keresztül is mint a másikat), izomba, a kellő mélységbe...vagyis ha nem igyexel 3x meghalsz amíg végre összejön. :D
Majd egyszer úgy járok ezzel is mint láncbontómmal, eddig csak mást segítve használtam úton. :D

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#266140) jjeahh válasza Hasaggymeg (#266137) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Van belőle 150ml, 225ml, 370ml, 400ml, a 150 és 225ml mezzseb-kompatibilis, a nagyok már nem férnek semmilyen zsebbe. Enyém most ekkora, kb. mint egy dezodor spray, csak ennek nagyobb a feje.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#266141) Hasaggymeg válasza jjeahh (#266140) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Felbosszantani a medvét jó lehet. ;] ...mondjuk a nyugalom amit áraszt a hurcolása gondolom megfizethetetlen. ;) Dezodorról jut eszembe, lehet be kellene fújd magad vele előre, biztos ami biztos alapon. :DDD :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#266142) 6030D válasza Hasaggymeg (#266139) üzenetére


6030D
Ármester

Majd egy órát fetrengtél az avarban, lett volna rá időd. :N :R

jjeahh: Enyém most ekkora, kb. mint egy dezodor spray, csak ennek nagyobb a feje.
Ez beugratós? Inkább nem nyitom meg.... :DDD

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#266143) jjeahh válasza Hasaggymeg (#266141) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Sajnos nem áraszt semmilyen nyugalmat :DDD . 150ml talán már elég, ha nem 1 tonnás ideges medvét kell lefújni, de állítólag 225ml-től felfele a tuti, lehetőleg 10m hatótávolsággal. Én mondjuk annak ellenére, hogy már nagyon gyakran találkozok medvével, nem tőlük félek, hanem a pásztor kutyáktól, arra meg bármelyik spray bőven elég.

#266142 6030D: :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#266144) ZolkoW válasza -=RelakS=- (#266093) üzenetére


ZolkoW
őstag

update: 244 km-nél járok a főzött láncommal, és nekem nem tűnik hangosnak. Tegnap pont eltekert mellettem egy országútis, éktelen hangos lánccal, szóval szerintem az enyém még rendben van. Amúgy meglepődtem rajta, és én sem vittem túlzásba a pucolást, be is b*szna, azért használtam a csepegtetőset is, hogy minél kevesebb időm menjen vele.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#266145) semmiho válasza Blackhole13 (#266126) üzenetére


semmiho
tag

Trickstuffot ismerem jól, 5+ éve használok egy szettet. Megbízható, 4-dugattyús fékekkel vetekedő fékerő ( [link] ), szuperkönnyű (a 2 fék nekem ~320g), csapágyazott forgáspontok, jó adagolhatóság. A féknyeregben a dugattyú nemesacél, nem sérülékeny kerámia. :) 100% szervizelhető minden pontja. Minden. Ellentétben sajnos a Shimano fékekkel (kellett kidobnom XTR fékkart már...).

Ha ennek csak 3/4-ét tudja a kínai koppintás, már megérheti. ;)

(#266146) ZolkoW


ZolkoW
őstag

ha már kaja téma, most újból felfedeztem ezt, szerintem rohadtjó: [link]
Nem tudom, hogy mikor évekkel ezelőtt kóstoltam, még más volt-e, de akkor nem jött be, és a Lidl-öst vettem inkább utána, de most ez sokkal jobban ízlik. Tömörebb, gyümölcsösebb, jobban tartja az alakját, stb..

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#266147) Friczy válasza parandroid (#266095) üzenetére


Friczy
senior tag

Működik, bár ezt a Tufo a saját gumijához ajánlja, de persze betölthető más gumiba is, ha a szelepet ki lehet venni. A Tufo gyárt sokféle gumit, klasszikus szingót, amit fel kell ragasztani a hozzávaló felnire peremes szingót, ez normál országúti kerékkel használható, nem kell hozzá külön belső, meg egy rakás tubelesshez való külsőt is, ezekhez van ez a lötyi, emellett van olyan lötyije, amit nem előre kell betölteni, hanem akkor, amikor defekted van. A szokásos tubeless folyadékokhoz képest az a plusz, hogy nagyobb nyomást viselnek el, bár jártam úgy, amikor ezt használtam, hogy amikor a 8 bart belefújtam, akkor elengedte (8-12 bar az üzemi nyomása annak a CS33-nak, amit akkor használtam). De utána töltöttem bele ismét, és óvatosan 6 barra felfújva a túra maradék 5-600 km-én semmi gond nem volt vele. A szelepet szereti eltömíteni, részben emiatt álltam vissza hagyományos belsős megoldásra.

(#266148) jjeahh válasza ZolkoW (#266146) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Valami hasonlót én is szoktam venni lidl-ben, jó, mert nem kell rágni, hamar lemegy. Kár, hogy nálunk nincs Aldi... mondjuk van Kaufland, amit Magyarhonban nem láttam.

Más, a 17-én aliról rendelt Boodun téli cipőmet nem akarják feladni, pedig egyre kíváncsibb vagyok, egyrészt a valaha volt legjobb kesztyűmet is ők gyártották, másrészt ezek szerint nem kispályások, ha jól értem a Fox-nak és Northwave-nek is bérgyártanak, a kínai de felsőbb kategóriás Santic-nak is. A Boodun a saját márkájuk. Mindenesetre ha a cipő valamiért nem válna be, kesztyűt még fogok tőlük rendelni, mert marhajók.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#266149) Wombath válasza Tin (#266124) üzenetére


Wombath
HÁZIGAZDA

Sima deore lánc (CN-M6100) amivel használtam.

(#266150) andrisbandi válasza semmiho (#266145) üzenetére


andrisbandi
őstag

https://www.ebay.com/itm/266366655477

Kínait Kínából csak körültekintően érdemes venni. Pl az aliexpress vissza adja a pénzed, ha nem küldi el a csalafinta eladó a terméket.
Az Ebay és az Amazon is hasonló piactér, onnan is kellett már visszakérnem a vételárat mert becsapott a kínai.

Közvetlenül a gyártónál vásárolni rizikósabb Kínából. Én csak Paypal-el fizetve mernék.

A vámolós vásárlás szintén lutri.
Sokmindentől függ a végső sarc összege.

Kivételek is vannak, amikor a maximumot sajtolják ki. Pl Amazon, ők a szabályok szerinti összegeket kifizettetik előre. Hasonló a helyzet ha nagy külföldi postaszolgálatokkal intéződik a szállítás, akárhonnan. A célországban hivatalosan bekérik a vásárlási dokumentumokat, kimatekolják a költségeket, és fizetés után adhatják át a terméket.

A magyar postás szállításnál van esély hogy nem a maximum összköltséget kell fizetni. Ilyenkor az eladó helyi postaszolgálata indítja a csomagot, az eladó által megadott információkkal. Ők a vevőnek próbálnak kedvezni.

A magyar vámon fizikailag átvilágítva a műszaki cikkek, pl teló, táblagép, stb, automatikusan vámeljárás alá kerülnek. A bringás cuccok át szoktak csúszni, és a magyar Posta is el szokta legtöbbször fogadni a küldő informálását. Sajnos ez nem törvényszerű, de lehet kicsit segíteni ezen a dömpinggel együtt vásárláskor, pl 11.11, Kari.

Amit csengetni kell; áfakülönbség, vám; ami lehet talán 0-50% közötti (értéktől, és termékkatágóriától is függ), eljárási díj kb 4-10e Ft.

Nem vagyok szakértő, csak vásároltam régebben néhány alkalommal külföldről. Azóta szigorodtak a vámszabályok. Az ebay-es, vagy alis topikban lehet tudnának aktuálisat mondani.

【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.