Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#266104) orbano válasza Tin (#266102) üzenetére


orbano
félisten

elképesztően sok dolog kell a felületi rozsdához egy ilyen felületen főleg mert nem hagyod sokat levegőn, utána meg megy úgyis a levesbe.
van szénacél késem, ami sokkal kényesebb anyag, de annak is sokkal több kell, hogy elszíneződjön. és ha lesz is rajta 17 molekulányi rozsda a felületén, majd kidolgozza magából a wax, ahogy minden mást is, menet közben azért fog leválni bőven acél a láncról, meg minden más, ez nem egy részecskegyorsító, vagy biolabor :)
az olaj a lényeg, mert az egy összefüggő filmet képez, így megakadályozza a wax és az adalékanyag kötődését a lánchoz. egy kis láthatatlan rozsda semmit nem fog okozni.

másik tipp, kíváncis vagyok ezzel kapcsolatban ki mire jutott: én még 90+ fokos hőmérsékleten kiszedem a láncot a waxból és le is törlöm azonnal, így sokkal kevesebb fölösleg marad, és nem lesz minden tele waxszal utána. de még így is kimerevedik a lánc, amikor kihól, ami nekem azt mutatja, hogy bőven amradt benne elég wax. ha követem az utasítást, és akkor veszem ki, amikor a teteje már hártyásodik (60 fok körül), akkor brutál sok wax marad a láncon. kísárleteztem 60 és 90 között mindennel, de a legvégén az amradt, hogy a legjobb, ha még akkor kiveszem, amikor forr a víz.

A vér nem válik VAZZE!™

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.