Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#265151) sepyi


sepyi
aktív tag

A tisztán hidraulikus fékeknél, (tehergépjárműveknél levegő-folyadék hibrid) nincs visszahúzò rugò. A főfékhengerben lévő dugattyút tolja vissza egy rugó, aminek célja a rendszerben lévő nyomás elengedése. A dugattyúkat a tárcsa üti vissza az egyébként 0 nyomású rendszerbe. Ezért tud a fékpofák kopása ellenére a fék ugyanott fogni. Magyarul a pedálút nem lesz nagyobb.Önbeálló.A nyergekben lévő rugók szerepe a betétek kiesését akadályozzák. Nincs hidraulikus fékem a bringán, de ha igaz, hogy kicsinyített változata az autónak, akkor elég behatárolhatò a hiba. Tételezzük fel hogy a tárcsa centirozott, a nyereg jó helyen van ( kerék visszarakáskor behúzott fékkel középre kerül) és kipròbáláskor fékezés után nem megy vissza a dugattyú. Személyautòknál az esetek 90-ában ilyenkor valamilyen fizikai szennyeződés akadályozza a dugattyú mozgását. Egy levált tömítésdarab egy pici rozsdadarab.

[ Szerkesztve ]

Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)

(#265152) dom1n0


dom1n0
senior tag

Mentem ma egy lightos kört hatvan-jászfényszarun, ~30km, végre már jól éreztem magam ma a bicón, kipróbáltam az új itt ajánlott specialized nyerget, nem rossz nyereg, viszont picit keményebb mint a meglévő selle, illetve a gyári cube-nál is keményebb picit, szokni kell.
Ami meglepő volt ma, összejött egy szakaszra egy PR, nem tudom hogy sikerült, mert direkt nem foglalkoztam sebességgel, tempóval, hr-el, csak érzésre mentem ahogy jól esik.
És ellátogattam a helyre, ahol volt a crash is 3 hónapja, ez mentálisan sokat segített, utána már jobban elkezdtem néha nyomni neki :)
Egy kép a placcról:

(#265153) lsebestyen válasza fulton (#265146) üzenetére


lsebestyen
addikt

Linkeljétek már pls a két geot, született a témában vagy 30 hsz, de geo táblát még egyikhez sem láttam hivatkozásként. :U

(#265154) Dark Archon válasza fulton (#265146) üzenetére


Dark Archon
addikt

Mondjuk erre az is igaz, mint autóra: lehetőleg csak magánszemélytől érdemes vásárolni, bolttól nem.

De most linkeljünk fultonnak újra kerékpárokat, mintha ő nem tudna keresni, hogy totál ignorálja az egészet, és megint feleslegesen utazzon valami szarért :D

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#265155) Csokicsibesz válasza lsebestyen (#265153) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Teljesen őszintén megmondom nekem ez a geo érzékelés még mindig egy ilyen mambo-jumbo.
Kb. 5 évig használtam a Big Nine-t arról váltottam a Luxra. Érdekes módon nem tudnám neked megmondani, melyiknek hány fok a fejcsőszöge.

Az érződik, hogy a Lux hoszabb, meg stabilabb magasabb tempónál, de nem tudom azt mondani, hogy ez csak a geo miatt van. Teljesen más a felfüggesztés, a kerekek, más a villanyak hossza, szélesebb a gumi stb.

Szerintem maga a kormány magassága, tucni hossza sokkal jobban érződik mint 1-2 fok valahol a bringán.

[ Szerkesztve ]

(#265156) Dark Archon válasza Csokicsibesz (#265155) üzenetére


Dark Archon
addikt

Hidd el, ha Csepelről ülsz át valamire, minden fokpercet, tizedmillimétert érzékelni fogsz ;] :DD

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#265157) Ringman válasza Csokicsibesz (#265155) üzenetére


Ringman
nagyúr

Outinal a nyeregcsoszog kb mindegy, offsetes nyeregcsovel es nyereggel korrigalhato, a fejcsoszog helyett inkabb a trail szamit es a stucnihossz+kormanyszelesseg, ez adja meg vegso soron a kormanyozhatosagot.

van aki erzekenyebb ezekre, van aki nem.

(#265158) mauimagic válasza Csokicsibesz (#265155) üzenetére


mauimagic
aktív tag

[Egy kutatás] szerint a bringások nagy része egy vakteszten azt sem veszi észre, ha más nyergen ül...
Ebből mindenki levonhatja magának a következtetést, hogy az épp aktuális geo változtatás a saját szakágában valóban a szokásos 2 évenkénti "game changer", vagy egy újabb marketing bullshit ;)
Mondom ezt egy dánkántrival meg egy murvával, tökéletesen immunisan a divatbringákra.....;]

[ Szerkesztve ]

(#265159) parandroid válasza Csokicsibesz (#265155) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én 3 országútit használok kvázi párhuzamosan, mind teljesen más jellegű modell, az egyik ráadásul női. Mind fasza, pedig gyakorlatilag látatlanba, illetve egy rövid próba után vettem meg őket. :DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#265160) Hasaggymeg válasza sepyi (#265151) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A bringákon annyiban különbözik, hogy ott a fék munkahengernek (remélem jól nevezem) vissza kell menni a helyére mert hallod ha a tárcsa ütögeti vissza és zavaró, ezért lehet az a billegő gumitömítés.

#265158mauimagic...ja, azt sem tudja milyen nyergen ült, de érzi milyen merev a telója, vagy 1,5°-al laposabb a homlokcsöve. :U Amúgy meg erre is csak azt lehet mondani, hogy ha a zsoké faxán érzi magát a moderrrrn és aggggressszív bringáján akkor faxán is tolja neki. :DD

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#265161) Csokicsibesz válasza mauimagic (#265158) üzenetére


Csokicsibesz
tag

Igazából a frissítéseknek azért szokott értelme lenni, mert azért vannak tervezési hibák, pl. az előző generációs Luxnál a felfüggesztésben lévő link nem volt jó megtervezve és tört. Ezt a Canyon javította az új generációnál és akinek a régebbiben ez eltörik ez az elem az kap a helyére egy újat.

Lehet még javítani kábel elvezetésen, vagy éppen BB-nél el lehetne hagyni a pressfit-et, láncvilla hosszon lehet csiszolgatni, esetleg a felfüggesztés karakterisztikáján. Ennek a longer, slackernek is van egy vége szerintem.

Olvasgatok angol nyelvű forumokat, ott pl. az elől-hátul 120mm mozgó Specialized Epic Evo az etalon bringa. De szerintem ott a monti az inkább ilyen trail jellegű bringázást jelent, míg szerintem nálunk inkább fitness orientált a történet.

500-600 méter magas hegyekre szerintem felesleges 100mm felé menni rugózásban, mert elég limitáltan tudod kihasználni. Nyilván a nagyobb rugóutban benne van, hogy kevésbé kell figyelni mert a bringa megoldja, elnéztél egy követ, na bumm 140mm-es villa lenyeli és szevasz.
Itt nincsenek fél órás lejtőzések meg szipi-szuper trail rendszer. Az enduros meg DH-s arcoknak van pár épített pályája, amin 1-2 perc alatt leérnek, meg vannak az erdei túrautak és csók.

(#265162) Friczy válasza Rat.Sand (#265127) üzenetére


Friczy
senior tag

Az nem csak tömítés, annyira nem, hogy az önbeállás fontos része is. Abban a rugalmas kis izében a dugattyú képes elmozdulni is, így állítódik utána automatikusan, ahogy fogy a pofa.

(#265164) Friczy válasza Ringman (#265157) üzenetére


Friczy
senior tag

A trail viszont szoros összefüggésben van a fejcsőszöggel, mert a legtöbb villa már szinte teljesen egyenes :)

(#265165) Ringman válasza Friczy (#265164) üzenetére


Ringman
nagyúr

az csak optika, valójában 43-44-45 és 50 mm között szokott lenni az offset/fork rake, a trailt valóban a fejcsőszög határozza meg, de az a külsőmérettől is függ :)

szerk:
Low vs. High Trail Bikes? What is Bicycle Trail?

[ Szerkesztve ]

(#265166) -=RelakS=- válasza Hasaggymeg (#265160) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Meg mikor valaki érzi, hogy 10 grammal nehezebb a bringa, de hogy naponta több tíz dekával ingadozik a súlyunk, az nem számít :D

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#265167) arcitec válasza flash- (#265004) üzenetére


arcitec
addikt

Ugyan már, aki motorozott, annak ez nem lehet probléma, motoron is a jobb az első fék. ;) Szokás kérdése, persze akkor lehet bibi, ha több bringa is van ...

(#265168) orbano


orbano
félisten

Adott:
- Nem-boostos QR monti váz
- 73mm-es középcsapágyház
- Shimano BB-MT801 68-73mm középcsapágy
- 1, azaz egy darab gyűrű a jobb oldalon, ahogyan elő van írva
- Shimano FC-M7100-1 (q = 172mm, cl = 52mm)
Eredmény:
- A biztonsági szeg nem megy be a helyére, nem nyúlik át eléggé a tengely a baloldalra

WTF? Valakinek ötlet? Sz*rjam le és vegyem ki az alátétet a csapágy alól? :F

A vér nem válik VAZZE!™

(#265169) vlevi válasza arcitec (#265167) üzenetére


vlevi
nagyúr

"motoron is a jobb az első fék."
Szoktam is használni, ezért időnként meglepődök, hogy bicajon meghúzom, és alig történik lassulás. Akkor eszembe jut, hogy jaaaa, a másik. :)

(#265170) dellfanboy válasza vlevi (#265169) üzenetére


dellfanboy
őstag

akkor meg jol is jartal mert en ma reggel kanyarbol kijovet, csavartam a jobb markolatot oszt csodalkoztam, hogy nem tortenik semmi.. :DDD (nah meg a markolat se nagyon forgott)

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#265171) fulton válasza lsebestyen (#265153) üzenetére


fulton
addikt

Tegnap egy Cube Agree gtc sl próbáltam 2014-es de annak tudatában ültem rrá amit mondott a boltos hogy 3-4 éves model. (azoknak meg a geója tudtam hogy egyezik az új agree-val, ezért mentem el kipróbálni.
Felülve éreztem hogy nagyobb a drop mint számok alapján kéne éreznem, + utólag képeket is megnézve láttam hogy mintha lentebb is lennék - nem tudtam hova tenni.
A kerék feltűnően beleért a cipő orrába, szintén nem ezt vártam a geó ismeretében...ez akkor vált érthetővé mikor este ezek miatt utána jártam és kiderült tök más geón ültem mint amit hittem. Amit nem lehetett érezni, az a váz..egy jó gumi megfelelő nyomással többet ér sztem (bár alu vázon nem ültem).. hiába karbon nem éreztem azt a merevséget hogy annyira hatékony lenne a hajtásom általa stb..nekem ez nem érzékelhető. De az egész élményt tönkre vágta a nyikorgó lánc borzalmas állapotban volt a bicó.
Ami érdekes, az irányítás nem tűnt élesnek hiába verseny szögek meg rövid tengelytáv (ha jó a geó ismeret),..elhittem hogy lazább fejcső, pedig elvileg nem az 73 as ez is. Az irányítás is stabilabb volt, ezek szerint rövidebb elérésnek köszönhetően, most nem éreztem bizonytalanságot nagy sebességnél, 50 el is mentem és jó volt. Egyedül a felsőcső fogás volt nagyon közel.

a most próbáltat, a cube agre gtc 2015 alapján vittem be: [kép]
a próbált scultura 6000: [kép]
és a nem próbált Agree C62: [kép]
A nyereg ülés pozicióját mindegyik fixre vettem hogy hiteles legyen a drop és elérés a bicókoon. a stack, reach és középcsapágy esés nyereg és fejcső szög az pontos, a többi maszlag mint nyeregcsőhossz stb nem módosítottam csak a kulcs értékeket.

Az agree-ban tetszik a stack 591, amolyan se nem tipikus endu se nem race, és a 72.5 fokos fejcsőszög..sportos endu ilyesmit kerestem. Meg a megjelenése is, és az ára is jó.
Scultura ezzel ahogy látod sok volt nekem elérésben. Ott mivel meredekebb a fejcsőszög nem szívesen mennék 100-ra le stucniban, inkább a agree-t növelném ha úgy van. kb ennyi. Am teljesen megszoktam most második útra az országúti filinget, tetszik. Teljesen kényelmes volt leszámítva a felső cső fogás közelségét és hogy néha bezavart a kerék beleérésse a lábfejbe, meg picit volt mély a drop, de az is csak akkor mikor ráfeküdtem a kormányra (stucnit tökig felszedettem). Kezem nem állt/nyomta el, jobb volt mint a merida di2 105 fogása, vagy az elérés miatt..ezen egy ultegra 2014 es di2 szett volt. Semmi bajom nem volt a 60km en testileg. Szóval akár egy TCR M\L is jöhet, csak ott megint a tengelytáv zavar. Akkor már inkább 72.5 fokos nagyobb táv a cipőtől,,agree.

Így próbák után, azt tudom mondani, hogy a magamfajta abnormális végtagok , 92.5 belső lábhossz, hosszú karok, 185cm magasság, és rövid tözsnél, nem fog jól illeszkedni egy nagy váz. Hiába sokan rávágnák hogy az XL váz is kéne, nem kéne. Pont hogy a rövid törzshöz kell méretezni a vázet ez esetben, és azt alakítani a végtagoknak megfelelően, az lesz az igazi járható út, ez az én véleményem a dolgok ismeretében :)

[ Szerkesztve ]

(#265172) Hasaggymeg válasza -=RelakS=- (#265166) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Várjá má, gyorsabb is lesz tőle mérhető másodpercekben. :D

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#265173) Lacerta válasza ReFleXx (#265149) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Vagy 15 éve úgy tekerek, amióta 7 sebességes láncból csak hulladékot kapni, szóval igen. :D

(#265174) lsebestyen válasza fulton (#265171) üzenetére


lsebestyen
addikt

Itten van 3 Cube összehasonlítva, évjáratok: 2013, 2022, 2018.
Ilyesmire gondoltam. :B

(#265175) fulton válasza fulton (#265171) üzenetére


fulton
addikt

Mivel a meridán olyan 2 cm rövidebb fogás esett jól, az agree az pont idevaló lenne ,számok alapján. és a váz sem lenne kicsi alám látszatra, gyártó is azt ajánlja.
#265174lsebestyen: :R ok

[ Szerkesztve ]

(#265176) monster95


monster95
tag

Sziasztok
Valaki ismer olyan ingyenes appot amely tudja követi a sport tevékenységeim?Leginkább kerékpározásra lenne használva.Fontos hogy az útvonalat is tudja rögzíteni térképen ,
megtett km számát is tudja követni…..
Köszi

(#265177) jjeahh válasza monster95 (#265176) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Strava a sportolók facebookja.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#265178) monster95 válasza jjeahh (#265177) üzenetére


monster95
tag

És ez ingyenes?

(#265179) balintbaba válasza monster95 (#265178) üzenetére


balintbaba
tag

Igen, de vigyázz, a Strava csúszós lejtő. 1 hónap múlva már azért fogsz visszajönni a topikba, hogy megkérdezd milyen Garmint vegyél. ;]

(#265180) jjeahh válasza monster95 (#265178) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Az alap verzió, ami a fontosabb dolgokat tudja, igen és ha fizetsz nekük, további ficsőröket kapsz.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#265181) itouchfan válasza fulton (#265171) üzenetére


itouchfan
senior tag

Szerintem ez nagyon túl van tolva ez a geo kérdés. Ha veszel egy nagyjából jó bringát (és most arra gondolok hogy ami az ajánlásnak megfelelő, tehát neked nem egy 53as vagy 62es méretűt, hanem egy 57-58-ast), akkor azon 100%, hogy az alkatrészek (nyeregcső, stucni, kormány magasság/hézagolok száma, kormány drop, flare) mindent be fogsz tudni állítani úgy, hogy tökéletes legyen.

De mondok személyes példát, most hogy majd egy hónapig nem ültem az outin, ma felülve tök hosszúnak, nyújtózkodósnak éreztem, de amikor sokat megyek és megtalálom a jó pozíciót, nyilván a hátam, hajlékonyságom is alkalmazkodik, akkor meg azt érzem hogy kb derékszögben hajlított karral is simán jó és baromi kényelmes a "fekvős" a pozíció. Tehát ezzel csak azt akarom mondani, hogy úgyse azt fogod véglegesnek érezni, amit egy-egy, életed első outis tekerései alatt érzel, teljesen más feeling lesz napi szinten használni.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#265182) vlevi válasza monster95 (#265178) üzenetére


vlevi
nagyúr

Igen, ez a része ingyenes.
De tud olyat is, hogy szegmens.
Ez az a kijelölt szakasz (lehet 200méter, de többtíz km is), amit valaki egyszer megjelölt, hogy itt szeretné mérni az időt.
Ez abban jobb, mintha a teljes edzésidőt méred, mert abba mindíg benne lesz az a +/- félóra, amíg kijutsz a városból, a rendes kerékpárútra, ahol lehet tolni neki.
Másik pedig, hogy nem kell stopperrel indítani, megállítani, mert a Strava a GPS koordináta alapján automatikusan jegyzi.
És akkor a Strava külön jegyzi, hogy ki, mikor mennyi idő alatt ment itt végig, és kőkeményen statisztikázza.
pl. neked is jelez, ha megdöntötted a saját rekordodat.

(#265183) Friczy válasza itouchfan (#265181) üzenetére


Friczy
senior tag

Ahogy mondod. A négy bringám közül három gyökeresen eltér, egy gravel, egy országúti (ezt vehetjük egy stílusnak), emellett egy trekking jellegű ebike, valamint egy fekvő. Bármelyiket használom hosszú időn át kizárólagosan, átülve a másikra az első pár kilométer roppant bizonytalan, utána már sima ügy.

(#265184) velizare


velizare
nagyúr

jonas meg roglic mögül most szakad le kuss. olyan hegyen mennek, hogy a motoros megborul. meg köd.

a piros maradt, szokásos jumbo 1-2-3 lett végül.

[ Szerkesztve ]

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#265185) dom1n0 válasza velizare (#265184) üzenetére


dom1n0
senior tag

Hát nem semmi amit itt a pokolban is letett az asztalra a Jumbo megint, nehéz mit írni.
Annak különösen örülök, hogy Kuss-on maradt a piros végül, igaz csak picivel, sajnálom a végén a kis leszakadást, de ebből is látszik, hogy Roglic-ot, Jonas-t megy amennyit tud a hegyen, házi bajnokság van.

(#265186) Friczy válasza dom1n0 (#265185) üzenetére


Friczy
senior tag

Érdekes volt Jonas nyilatkozata, azt mondta, hogy örül, hogy Kuss megtartotta a pirosat, és szeretné, ha Kuss nyerné a Vueltát.

(#265187) velizare válasza dom1n0 (#265185) üzenetére


velizare
nagyúr

nagyon érdekes volt a leszakadása. 2km-nel a vége előtt kidurrant a lufi, Jonasék ellovagoltak előle a ködbe. kb. 20 mp hátránnyal beérte az addigi negyedik Landát, akit a végén visszaelőzött, és vele együtt ért be, de a különbség inkább csökkent Jonasékhoz képest. gyakorlatilag a leszakadása után Roglic már nem erőltette a dolgokat, Kuss meg vett két mély levegőt, és változatlan tempóban ért be.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#265188) velizare válasza Friczy (#265186) üzenetére


velizare
nagyúr

ha már szeptemberben jön a Jumbo Mikulás, akkor a mi fiúnknak is hozhatna egy szakaszgyőzelmet. ;]

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#265189) Napfénysüti válasza parandroid (#265159) üzenetére

Van aki tud alkalmazkodni a géphez és van aki Imike. ;] :DDD

Tényleg róla tud valaki valamit? Nagyon eltűnt. Csak nem talált egy megfelelő bringát? Vagy átnevezte magát fultonra. :DD

Més que un club!

(#265190) szuszinho válasza Napfénysüti (#265189) üzenetére


szuszinho
őstag

:C

(#265191) Fall-N válasza Friczy (#265162) üzenetére


Fall-N
veterán

Igen, ezzel nincs is semmi gond, így oldják meg az önbeálló fékbetét és tárcsa közti távolságot. De nem ez húzza vissza a dugattyút.

DE itt azon van a lényeg, hogy a hidraulikus munkahengerben nincs semmilyen rugó, mert nincs rá szükség a müködési elve miatt. Az olaj áramlása ami mozgatja a dugattyút. Elég megnézni a munkagépeket, amiben hidraulika van. Annyi a különbség a méreten kívül, hogy az olajnyomást a szivattyúk hozzák létre, nem kézi pumpálással, mint egy fékkar esetén. Ott is ahogy leáll a szivattyú a nyomás leesik és visszahúzza a dugattyút. Nincs a munkahengerben rugó. Géptanban ezt nevezik kettős működésű hengernek. Az egyszeres működésű munkahengernél a dugattyú önsúlya állítja kezdő pozícióba a dugattyút.

(#265192) tisn


tisn
addikt

halasan koszonom mindenkinek a bicajvasarlos tippeket
vegul nemetorszagbol jott egy
Cube Nulane Pro FE grey n black 2023

hetfon megerkezett
ma beuzemelodott, es megvolt az elso probakor

nagyon jo bringa, mar beleszerettem :)

(#265193) fulton


fulton
addikt

Korábban volt szó a lánc gyári kenésről, jelzem nálam megbukott a dolog. Semmire nem jó. 100 km ha kibír utána nem hogy lánchang, hanem nyikorgó száraz lánchang. nulla.. nem érdemes szenvedni vele, megveszed lemosni róla és mehet a wax. De legalább ezt is tapasztaltuk :) ja és Connex 908 a lánc, lehet ez is számít(kenő anyag miatt).

(#265194) andrisbandi válasza tisn (#265192) üzenetére


andrisbandi
őstag

Elvitted itteni Cube szervízbe beüzemelni?
Esetleg így van Magyarban is garija?

【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

(#265195) tisn válasza andrisbandi (#265194) üzenetére


tisn
addikt

nem, egy hozzaerto srachoz vittem beuzemelni. rakott bele pecsetet, de nyilvan nem sokat er. szerintem nincs is cube szerviz szegeden...

(#265196) Lacerta válasza fulton (#265193) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Talán mert az valójában nem kenés, hanem egyszerű korrózióvédelem. :DDD

(#265197) fulton válasza Lacerta (#265196) üzenetére


fulton
addikt

Itt valaki azt mondja kenés, mind1, * és kész :D
Itt a bringa boltos tulaja mondja nekem, hogy csinálom hogy elmegy a láncom 10k.
Mert hogy neki a kmc lánc, 2500 km alatt meghó. Mondom neki mivel kened?
Azt mondja nem keni semmivel, mert a gyári kenés pont addig tart ki neki, míg elnyúlik a lánc, így felesleges kennie....öööö csak pislogtam. no comment

[ Szerkesztve ]

(#265198) Ixion77 válasza fulton (#265193) üzenetére


Ixion77
őstag

"Korábban volt szó a lánc gyári kenésről, jelzem nálam megbukott a dolog"

Ugyanezt tapasztaltam gyári Deore lánccal. Talán itt a fórumon olvastam hogy a gyári nagyon jó, mert még összeszerelés előtt, az alkatrészek egyesével vannak olajozva, ezért egy ideig nagyon jó. Én kb. 500 km után alaposan leoldottam a gyári kencét és a koszt, utána waxoltam, másnap kipróbáltam, és nem győztem csodálkozni mennyivel jobban ment a bringa.

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#265199) andrisbandi válasza Fall-N (#265191) üzenetére


andrisbandi
őstag

Amit te mesélsz, meg a linkelt szaki magyarázata a dugattyú visszahúzásra az olaj által, ahogy nagy nyomásból visszatér a mentes helyzetébe, és húzza magával a dugattyúkat, az nagyobb gépekre vonatkozhat.

Nézd meg amit már linkeltek bicajos videót.
https://youtu.be/vQXFFgRButo?t=73

Félbevágva és animáción is bemutatják a visszatérést.
A féktest nyúlványaként a belsejében egy erős gumi fogja a dugattyút.
Ez egy picikét tud nyúlni a dugattyú kibújásával.
Feszültség alatt van, amit az olajnyomás ellensúlyoz. A fékkar elengedésével a nyomás lecsökken, a gumi visszarántja a dugattyút.

A két oldalon talán 1-1 mm amit ténylegesen ki be kell járniuk a dugattyúknak.
Végletekig kikönnyített fékrendszeren, mini furatokon, jelképes mennyiségű olajjal.
Gondolom ezért találták ki a gumis visszahúzást, a gépeknél bevált olajos ide túl lassú, vagy elégtelen lenne.

【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

(#265200) fulton válasza Ixion77 (#265198) üzenetére


fulton
addikt

Akkor még "hagyján" ha elment 500at. irénke is annyit kér egy énekért :DDD
nálam 80 km után nyikorgás szörnyű..nem is kinlasztottam a harmadik láncom, lekentem smoove, aztán ma mentem vele és álom ahogy megy a hajtás :B full csendes finom

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.