Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#266150) andrisbandi válasza semmiho (#266145) üzenetére


andrisbandi
őstag

https://www.ebay.com/itm/266366655477

Kínait Kínából csak körültekintően érdemes venni. Pl az aliexpress vissza adja a pénzed, ha nem küldi el a csalafinta eladó a terméket.
Az Ebay és az Amazon is hasonló piactér, onnan is kellett már visszakérnem a vételárat mert becsapott a kínai.

Közvetlenül a gyártónál vásárolni rizikósabb Kínából. Én csak Paypal-el fizetve mernék.

A vámolós vásárlás szintén lutri.
Sokmindentől függ a végső sarc összege.

Kivételek is vannak, amikor a maximumot sajtolják ki. Pl Amazon, ők a szabályok szerinti összegeket kifizettetik előre. Hasonló a helyzet ha nagy külföldi postaszolgálatokkal intéződik a szállítás, akárhonnan. A célországban hivatalosan bekérik a vásárlási dokumentumokat, kimatekolják a költségeket, és fizetés után adhatják át a terméket.

A magyar postás szállításnál van esély hogy nem a maximum összköltséget kell fizetni. Ilyenkor az eladó helyi postaszolgálata indítja a csomagot, az eladó által megadott információkkal. Ők a vevőnek próbálnak kedvezni.

A magyar vámon fizikailag átvilágítva a műszaki cikkek, pl teló, táblagép, stb, automatikusan vámeljárás alá kerülnek. A bringás cuccok át szoktak csúszni, és a magyar Posta is el szokta legtöbbször fogadni a küldő informálását. Sajnos ez nem törvényszerű, de lehet kicsit segíteni ezen a dömpinggel együtt vásárláskor, pl 11.11, Kari.

Amit csengetni kell; áfakülönbség, vám; ami lehet talán 0-50% közötti (értéktől, és termékkatágóriától is függ), eljárási díj kb 4-10e Ft.

Nem vagyok szakértő, csak vásároltam régebben néhány alkalommal külföldről. Azóta szigorodtak a vámszabályok. Az ebay-es, vagy alis topikban lehet tudnának aktuálisat mondani.

【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.