Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7951) Wentar válasza Jarlaxle (#7939) üzenetére


Wentar
csendes tag

Én személy szerint nem ajánlom a vistát, Mint egyszeri IT szakember annyit tudok róla elmondani hogy egy sebtében összetákolt válsz az uj mac os-re és sajnos csak arra jó hogy nagy marketingel beharangozva a tudatlan usereket megszabadítson egy kis pénztől. A vista kernel kb 10x annyi memót eszik mint egy xp pro sp2. alapjáraton az aero bekapcsolásával egy 2 giga memóriával ellátott rendszer (teljesen friss rendszer, nem fut semmi más ami enné a memót) memóriájából 40-44 százalékot eszik meg. 1 gigás gépekre halál felrakni ha az ember akar valami 3D-s alkalmazást is futtani. Wowban a köv változás ment végbe vista xpre cserélése után: Vistával 800x600 tökéletes 1024x768 már rángat mindezt medium detailben. Xp-vel full high-on 1280x800 ban egy reccenés sincs max egy egy nagyvárosban lehet lassulást tapasztalni. Több alkalmazáson is kipróbáltam és mindegyik klasszisokkal rosszabbul futott vista alappal. Természetesen kilehet iktatni a vista sok csicsáját és a végén elérhető egy xp sp2 memóriafelhasználása de ez annyira ledegradálja a vistást hogy a végén egy vista néven futó win2000-et fogunk kapni!

[ Szerkesztve ]

Ívfényes termitkarabély eladó (önvédelmi, tömegoszlatási célokra tökéletesen megfelelő)

(#7952) -FreaK-


-FreaK-
veterán

Üdv!
Én is épp outland előtt járok, konkrétan lvl56-on(hamarosan 57). Szerintetek hol lenne a legérdemesebb feljlődnöm? Jelenleg blasted lands-en járok, még nem voltam az 55-60as területek nagy részén, pl epl, tanaris, winterspring stb. Olyan hely kéne ahol jó sok quest teljesíthető a lehető legkevesebb mászkálással egy fury warri számára:)
Az alapján amit írtatok 58on rögtön megyek is át outland-re.
Más: alchemy-t hol lehet megtanulni 300 fölött? Ha jól sejtem Silvermoon city-ben, már csak azt kéne tudnom hogy jutok el oda. BC-m még nincs meg de szerintem ma rendelem is meg.
Megint más: Minap kisesett blasted-en életem első epic-je(eredeti serveren) mégpedig egy Freezing Band képében. Szerintetek mennyiért lenne érdemes beraknom AH-ba(ragnaros-horda oldal, ha számít)?

(#7953) bobace válasza -FreaK- (#7952) üzenetére


bobace
őstag

Nagyon ügyi vagy ha ezeket a területeket eddig el tudtad kerülni, én anno már minden zegt bejáram szinte, nekem Winterspring volta kedvenc, de ilyen szinten már bizony mászkálni kell.
Ha megjött a BC és áthasitasz a portálon akkor eljutsz Thrallamrba "recsivel". Ott van is Alchemy trainer. Amire te gondolsz az Shatratt City, oda később mész szerintem, bár érdmes egy portal útján vagy gyalog minél hamarabb eljutni oda, márcsak az Azerothi portalok miatt is.
A gyűrű árára a wowhead linken irt Buyout price sokszor mérvadó lehet hogy bemérje az ember az árat, ott 100g-t írnak, hát nem tudom, annyiért talán elmegy, de majd a ragnások megmondják.

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#7954) nierthen válasza -FreaK- (#7952) üzenetére


nierthen
tag

sosem volt mage karim, de, ha itt van, márpedig van, akkor mondja már meg, hogy negyvenhéten, amire a gyűrű szól lehet már szakosodni frostra? ha igen, akkor ez a gyűrű az "Increases damage done by Frost spells and effects by up to 21" érhet 100G-t egy twinknek

Nierthen#2767

(#7955) Ptech válasza nierthen (#7954) üzenetére


Ptech
őstag

Lehet, elég sok talented megvan már akkorra, bár nemtom ki twinkel lvl 47-en.

(#7956) -conrad- válasza -FreaK- (#7952) üzenetére


-conrad-
addikt

53-58-ig Azsharában voltam az egyik kiskarimmal, felesleges questeket csinálni, mert ott 1500 xp egy mob, (elite-ek) és nem kell sehová sem menni onnan. Unalmas grind, de a leggyorsabb. Én nem szelek át kontinenseket 500 xp miatt, mikor 4 mob megölése többet ad.
Jah, és ezekből a dragonkinekből esik a kék sárkány funpet, ami meg eladható AH-ban párszáz G-ért.

(#7957) Jarlaxle válasza Wentar (#7951) üzenetére


Jarlaxle
senior tag

Pont ezért lepődtem meg hogy nálam tényleg jelentős az fps javulás (1280x1024 minden maxon) Konfigomat az adataimnál tudod megnézni. Csinálok majd pár screenshotot, mind xp és vista alatt.

(#7958) bobace válasza Jarlaxle (#7957) üzenetére


bobace
őstag

Hát ilyen konfiggal én már ezen nem lepődnék meg... Nézd meg az enyém :D Nekem kb 40%-al volt lassabb.

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#7959) Wolverine válasza -FreaK- (#7952) üzenetére


Wolverine
félisten

Amíg nincs BC-d, nem mehetsz Outlandre, ezt kalkuláld be.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#7960) Luos válasza nierthen (#7954) üzenetére


Luos
tag

nekem van mage karim, és pár okból nem vettem volna meg, az egyik hogy outlandon szinte jobbat kapsz, sose szerettem azt ami csak egyféle dmgre ad upot, első karim volt és nem volt rá pénzem :). persze van aki csak azért megveszi mert epic.

(#7961) nierthen válasza Luos (#7960) üzenetére


nierthen
tag

az epic az nem = lila?

Nierthen#2767

(#7962) -FreaK- válasza -conrad- (#7956) üzenetére


-FreaK-
veterán

Erre még nem gondoltam, bár őszintén szólva nem tudom h mennyire menne nekem az elitek levágása, azért a warri nem túl erős ezek ellen. Meik mobokról van szó konkrétan?
Azért a questek sem 400xp-t adnak.. ezen a szinten olyan 10-11k + a mobok leölése. Ezért ez jobbnak tűnik mint a folyamatos grind, bár azért kipróbálom aztis.

Kössz a többieknek is a helpet. Alchemyt akkor már tudom, de azért szívesen megnézném silvermoont is. Ha jól rémlik akkor az az új terület epl fölött ugye? Ha most fejből fól emlékszem a térképre akkor viszont oda gyalog nem tudok elmenni(meg mivel BC-s terület). Jhoanna-nak( lehet nem jól írom a nevét) van outlandre is power leveling guide-ja?

(#7963) -FreaK- válasza Wolverine (#7959) üzenetére


-FreaK-
veterán

Tudom, azért írtam h valszeg még ma megrendelem:)

(#7964) SzlobiG válasza Nevar (#7943) üzenetére


SzlobiG
félisten

Mi is pont tegnap csináltunk 3v3 teamot.:D Igen valóban nem a BS volt a szar, mert ahogy aréna lehalt utána kb egy órával már jó volt.:)

(#7965) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Üdv mindenkinek!
Ma igencsak termékeny nap volt. Reggel összefarmoltam 300.000.XP-t, így már egyre közelebb vagyok a 62-höz. Sikerült egy 61-es Tauren Druidát kiirtanom (Ő kezdte, nem voltam Shadowform-ban, gondolta Holy lehetek). És nagy boldogan questelgetnék tovább, amikor felbukkant ismét az a büdös tehén egy még büdösebb ork társaságában, és pusztán az illatukkal kiütöttek.
(Sajnos szag ellen nem vég a bubi, írok a Blizzard-nak hogy bugos. :DDD ).

Átkukkantottam egy kicsit Terokkar Forest-be is, mivel egyszerűen nem kapni ételt és italt ott, ahol mostanában quest-elgetek. Így mindig át kell mennem Shattrath City-be piáért.

Délután megvolt az első komolyabb instám, Blackrock Lower Spire (Ha jól emlékszem), ahol eszement jól éreztem magamat. És ez volt az első eset hogy nem healer-ként mentem le egy instába.

Jó kiskutya! Fekszik a kutya! Jó kutya! Amilyen nagy melák, olyan könnyen feladta.

Insta végén ilyen a jó záróbeszéd. Mindenki gratulál mindenkinek. Azt hiszem nem lehetett senkire sem panasz. Egy wipe volt csak, de a Paladin megmaradt így tudott resselni.

Termékeny nap volt. Remélem a holnapi is az lesz.

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#7966) Luos válasza nierthen (#7961) üzenetére


Luos
tag

De az epic = lila :) kék = rare(ritka) , zöld = (un)common

Vistaboy, ha valaki egyszer elkezdi a raidelést akkor onnantol nincs megállás :) nekem mc volt az első, én még 60as voltam mert még nem volt bcm, a többiek már 70esek, aztan funbol lementünk, csak pont mielött behivtak akkor disenchantoltak egy-két nekem valo cuccost..:) azutan mondjuk maskor mi vegigvertük ubrs-t is, az is jó volt nagyon, főboss nagyon jó :)

(#7967) Ptech válasza Vistaboy (#7965) üzenetére


Ptech
őstag

Mi meg funból leugrottunk MCbe. Ilyet még nem láttam, hogy egy run alatt essen mindkét Bindings of the Windseeker, de most kiestek. Gyorsan be lett szerezve a többi hozzávaló, egy ürgétől aki végülis nem tudta befejezni a questet, még egy kis AQ, és a main tankunknak új játékszere lett: [link]

:)

(#7968) anxius


anxius
aktív tag

Megvolt első Alteracom,11dik lettem damageben:)

(#7969) Wolverine válasza Vistaboy (#7965) üzenetére


Wolverine
félisten

Kaját/piát lehet szerezni Telredorban, ha Zangarmarshról beszélünk, sőt, Orebor Harborage-nél is :P (ja, ez spec. nem LBRS volt a képeiden, hanem UBRS :DDD)

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#7970) Bencus88


Bencus88
nagyúr

lvl60 és megvan 180K meg szedtem 2000 honort meg pár tokent.Megfogadom tanácsotok és gladira költöm majd csak el.Gondolkoztam mounton, de sok a token amit elkérnek érte:(
60-ra tanulás 43 arany volt így nemtom mikorra gyűlik össze az 510 arany a ridingre:(

(#7971) Jarlaxle válasza Jarlaxle (#7957) üzenetére


Jarlaxle
senior tag

XP 20fps
Vista 50fps

(#7972) Petie válasza Bencus88 (#7970) üzenetére


Petie
veterán

skillt akkor is meg kell vennii ha tokenért veszed a pacit

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#7973) Luos válasza Jarlaxle (#7971) üzenetére


Luos
tag

basszus de szeretnem igy latni a wowot..aa nagyon szep, terrokar nekem kicsit mashogy nezett ki :D

(#7974) (Kolombusz)


(Kolombusz)
veterán

GMA X3100-al próbálta már valaki a játékot?

(#7975) mobal válasza (Kolombusz) (#7974) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

c2d -vel minimumon kb 25 - 30 viszi persze soloban. nem probáltam de mondták hogy kb hogy fut notin.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#7976) Bencus88 válasza Petie (#7972) üzenetére


Bencus88
nagyúr

Persze ezt tudtam:)

(#7977) aBONiE


aBONiE
csendes tag

Most kezdtem szombaton egy Human Priestet Bloodscalpon.
Elégjó:)
most vagyok 11es, és mivel jó sok barátom van bs-on, van 26g-m :DDD
Egyszerűen nem tudok leállni vele :)

(#7978) Darth_Revan válasza (Kolombusz) (#7974) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Tapasztalataim szerint mivel nincs saját memóriája, ezért ahogy előttem is írták, csak ha solozol akkor játszható (max 20-30fps). Ha raidelni is szeretnél akkor sajnos kevés lesz, mert raidnél sok a megjelenítendő 25 ember a VGA-nak, ezért az FPS max 10-15,röviden, akármilyen beállítás mellett raidre alkalmatlan (meg bármi más eseményre ahol 10-nél több játékos+npct kell egyszerre megjeleníteni, röviden még Karazhan is húzós) . Ha raidelni is szeretnél akkor dedikált memóriával rendelkező VGA kell.

[ Szerkesztve ]

(#7979) sasa311 válasza Jarlaxle (#7971) üzenetére


sasa311
veterán

kizárt, hogy ezt a vista-xp okozná.

ott valami gebasz van az xpden, pl driver.

mod.: Nézd az én configomat, nekeem ott ahol a képet csináltad kiakad 85 fps-en.(minden maxba).
Szóval az XP-den valami nem kóser, a vista meg baszott nagyot fog a gépeden.

[ Szerkesztve ]

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#7980) nak0n válasza Darth_Revan (#7978) üzenetére


nak0n
aktív tag

Nagyon sokáig egy 1600MHz Celeron + 128MB integrált videó + 1 giga RAmos géppel toltam. Full minimumon minden, SSCben volt 8-9 FPSem, de meg lehetett szokni, kénytelen is voltam sajnos megszokni. A mostani gépem kicsit jobb, 2.2 GHz Core2 2 giga RAMmal és 256os 8600GT-vel. Ezzel full maximum grafikával 60 FPS mindenhol. irtózatos a különbség a kettő között, minden területet be kell járni újból, de ami a lényeg: gyenge géppel is lehet raidelni.

(#7981) Vistaboy válasza Wolverine (#7969) üzenetére


Vistaboy
veterán

Nemtom, akkor lehet hogy én voltam a vak, én nem láttam vendort. Majd jobban szétnézek.

Akkor legyen Upper Blackrock Spire (Annyi Blackrock insta van, hogy néha keverem). :DDD

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#7982) Jarlaxle válasza sasa311 (#7979) üzenetére


Jarlaxle
senior tag

Mondasz valamit, csak egyszerűen nem tudok rájönni hogy mi a gond, mind2 oprendszeren ugyanazok a programok vannak fenn, ugyanazok a driverek ugyanazokkal a beállításokkal. Nah ha majd lesz kedvem akkor újrarakom az xp-t hátha megoldódik.

(#7983) Polacheck válasza Bencus88 (#7970) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Szólj, ha kell kölcsön...

less qq more pewpew!

(#7984) bobace


bobace
őstag

Hát komolyan nincs is jobb így reggelente, mint a feltörekvők előző napi élménybeszámolóit olvasgatni, annyira feelinges.

Én még mindig intel gma900-as őskövülettel játszom, és solozni még ez is jó, sok emberes környezetben viszont 10 fps alatt van néha erősen.

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#7985) mobal válasza nak0n (#7980) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

jah addonok nélkül. monnyuk 8 - 9 FPS egy Prince Enfibíííí (sry nemtom pontosan hogy iják) -nél gázos :)

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#7986) nierthen


nierthen
tag

annyira könnyű pölö a bombázós napi q, meg a herb farmolás, meg úgy általában minden ezzel. hihetetlen sebességnövekedés. többet a taxira sem költök. nem mintha sok lenne az, de akkor is! jöhet a netherdrake repu!

szerrk: nem találtam a neten olyan mobot, ami akár csak egy reput is adnak a netherhez, ti is csak itemgyűjtögetős-leadós repuszezést tudtok a q-kon kívül?

[ Szerkesztve ]

Nierthen#2767

(#7987) Jarlaxle válasza nierthen (#7986) üzenetére


Jarlaxle
senior tag

[link] Itt minden létező infót megtalálsz a netherwing repuval kapcsolatban.

(#7988) Vistaboy válasza Polacheck (#7983) üzenetére


Vistaboy
veterán

Ha elérek 70-re, és kell 5000g az Epic Flying Mount-ra, akkor számíthatsz rám... :DDD :P

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#7989) nierthen válasza Jarlaxle (#7987) üzenetére


nierthen
tag

köszi. ott sem találtam reus mobot. :( tepsi alakú lesz a s*ggem, mire kifarmolom...

Nierthen#2767

(#7990) Polacheck válasza Vistaboy (#7988) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Annyi kp ritkán szokott lenni nálam, általában áruban tartom a cuccokat, úgyhogy szólj előre...

less qq more pewpew!

(#7991) Wolverine válasza Vistaboy (#7988) üzenetére


Wolverine
félisten

Előbb úgyis a 800g-s 225-ös skill kell majd :P (mondjuk az questelésből simán megvan; én lvl70-en ~4000g-t szedtem össze csak a rewardokból :DDD Igaz, Nagrandban lettem 70-es.)

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#7992) Polacheck válasza Wolverine (#7991) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Igen, nekem is kb 1k goldot kellett csak kifarmolnom a mounthoz, mire 70 lettem már 4k megvolt. Nagyon jön a pénz outlanden ha dolgozol érte. Ráadásul a kezdeteknél nem voltak daily questek, szóval még nehezebb volt, mint most, amikor játsza össze lehet szedni párszáz goldot naponta.

less qq more pewpew!

(#7993) sasa311 válasza Polacheck (#7992) üzenetére


sasa311
veterán

mondjuk mikor mi megcsaptuk a 70et még hónapokig 50G volt egy primal fire / water / air, mert mindeki craftolta magának a szarokat, úgyhogy akkor kicsit effektívebben lehetett farmolni :))
Ja meg instant repopp elemental platón ftw.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#7994) Polacheck válasza sasa311 (#7993) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Ez mondjuk tény.

less qq more pewpew!

(#7995) Darth_Revan válasza nak0n (#7980) üzenetére


Darth_Revan
veterán

"gyenge géppel is lehet raidelni"

Végülis jah, csak akkor 2 dolgot tehetel:
1) úgy fordítod a kamerát, hogy falra nézzen, ekkor játszható sebességű -> kissebb játékélmény és kevésbé vagy hateékony a raidben, váratlan eseménynél nem tudsz mit csinálni és ezért elwipeotlatod a raidet

2) az akció felé fordítod a kamerát -> a 8-9FPS tönkre teszi a játékélményt, lassabban tudsz reagálni a dolgokra és ezért elwipeoltatod a raidet

(#7996) sasa311 válasza Darth_Revan (#7995) üzenetére


sasa311
veterán

BC előtt (és BCben is karazhanban) egy celeron gépen raideltem, sose volt 10 FPS felett, de inkább 5 körül a húzósabb helyeken.
Sose basztam el a dolgom és mindig tudtam normálisan reagálni. Úgyhogy ez kifogás.txt aki a lassú gépre meg a laggra fogja, hogy nub ;]

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#7997) Polacheck válasza sasa311 (#7996) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

jaja. Tanusíthatom. Jó géppel is elrontja most is :DD

less qq more pewpew!

(#7998) Cyno


Cyno
tag

Vki nem tudja, hogy miért mindig 60Hz-en indul a gama? Amikor elfelejtkezem feltoltolni, csak azt veszem észre, hogy a szemem már csak vmilyen massza. Természetesen CRT moncsiról van szó.
A Vista kontra XPre meg csak annyit, h nálam semmivel sem lassabb Vista alatt.

(#7999) Cyno


Cyno
tag

Ma megcsináltam HC SP-t, ez volt a napi. Disenchantoltam a dropokat, de igyekezetemben elfelejtettem lootolni a bosst. Mindezt persze már teleport után esett ls. Beírom partyba -> mindenki röhög. Ok, go back. Szokás szerint mindenki megköszönte az instát és bb. Ekkor kapom a kedves sorokat, miszerint minden insta reselve és normálra visszaállítva. :Y :DD

[ Szerkesztve ]

(#8000) Vistaboy válasza Polacheck (#7990) üzenetére


Vistaboy
veterán

Vedd úgy hogy előre szóltam. :P

Amúgy ha ilyen tempóban haladok, kb. egy hónap múlva meglesz a 70. Mondjuk ha Márc. 10.-ig nem lesz meg, akkor lesz egy kis szünet, mert most anyagilag csődben vagyok.

Amúgy addig direkt nem költök semmire, már 250g-m van. Ha meglesz a 70, egyszerre megveszek mindent. Év végéig meg csak a kölcsönöket törlesztem vissza. :DDD

Amúgy ma elég jó napom volt, Ramparts-ot végignyomtam vagy háromszor, és voltam Scholomance-ban is. (Képet most nem csináltam). Lett 200-250K körüli XP, egy jó staff, csizma, kesztyű. Már nincs is semmi cuccom instás és quest-rew-eken kívül. Még vagy 170K kell a 62-höz. Holnap már meg akarom lépni. :P

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.