Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63951) k.kristof válasza Zedz (#63950) üzenetére


k.kristof
őstag

Mondogattak olyanokat, hogy több raid ugyan nem lesz, de mesélni valójuk még akadna. Szóval a Legiont megelőző patch előtt is lehetne nagyobb content patch, ami egy kis új sztorit hoz be, de a Blizzardot ismerve ennek kicsi a valószínűsége, az annak idején belengetett Farahlon se fog már bekerülni soha.

(#63952) Zedz válasza k.kristof (#63951) üzenetére


Zedz
addikt

Ha nem lesz több raid, akkor hogy akarják kihúzni jövő őszig? :F :F

(#63953) Arnold2 válasza Zedz (#63950) üzenetére


Arnold2
őstag

Attól függ. Fogjuk rá hogy igen.
Legjobb tudomásom szerint új story már nem jön ki a játékban és Gul'Dan-nal történik, ami történik.

(#63952) Zedz: Hamarabb fog azért jönni a Legion. Nem merek becsülni mert megkapom, hogy milyen naiv vagyok, de ősznél azért hamarabb fog jönni :)
S hogy addig mivel akarják kihúzni? Pass, ezt csak is a Blizz tudhatja. :)

[ Szerkesztve ]

(#63954) Zedz válasza Arnold2 (#63953) üzenetére


Zedz
addikt

Ha még is tippelni kellene? Esetleg tavasz? Mert én maximum azt látom reálisnak. Már a nyár is késő lenne, ha már kijött az utolsó raid.

Kíváncsi vagyok a jelenleg tényleg aktív játékosszámra. :))

(#63955) k.kristof válasza Zedz (#63952) üzenetére


k.kristof
őstag

Amivel SoO megjelenése és a WoD megjelenése között :P Nagyon bele kellene húzniuk, ha tavaszra ki akarják adni a Legiont, már mennie kellene a bétának és akkor is klasszisokkal jobbat kell produkálniuk, mint a WoD béta alatt. Még egyszer csúnya lenne elkövetni azt a fiaskót, ami a WoD megjelenése volt (az utolsó előtti béta build ment ki végül az éles szerverekre láthatóan). Én inkább nyár közepére tippelnék, de nem tartom elrugaszkodott ötletnek a szeptembert sem.

(#63956) #57919488 válasza Zedz (#63952) üzenetére


#57919488
törölt tag

Dolgoznak rajta: Pepe ... ;]

(#63957) Skyhunter válasza Zedz (#63954) üzenetére


Skyhunter
senior tag

Mikor adják ki a következő negyedéves jelentést+játékosszámot?

(#63958) Zedz válasza #57919488 (#63956) üzenetére


Zedz
addikt

Erre a sz*rra van idő, de megmenteni a címet, arra nincs. :DDD

(#63955) k.kristof : Én a helyükben nem merném meglépni a nyarat sem, nem hogy a szeptembert. :Y

(#63957) Skyhunter: Nem tudom. :(

[ Szerkesztve ]

(#63959) Skyhunter válasza Zedz (#63958) üzenetére


Skyhunter
senior tag

Sajna a Blizzardra egyre inkább igaz és jellemző a mega-gigacégek profitorientáltsága. Minél kevesebb befektetéssel a lehető legtöbb nyereséget termelni.... testközelből tudom, mert egy nagy multinak dolgozom én is. :(

Magasról tojnak a WoW-ra és a játékosok kívánalmaira... egymillió szorosát megkeresték már a beleölt pénznek, de ahelyett hogy legalább pár instát+scenáriót összedobnának, inkább újradolgozzák a régit, meg átfestenek egy-két mountot jó ójróért és dollárpapáért. [meg behozzák Pepét (omg) ] Szánalmas... :(((

Sajnos még mindig nem találtam jobbat a wow-nál, rengeteg órát toltam bele, még mindig sok kiaknázatlan dolog és acsi maradt hátra, így a legnagyobb sírásom és egyet nem értésem ellenére tovább játszok vele.. ;]

(#63960) Zedz válasza Skyhunter (#63959) üzenetére


Zedz
addikt

Igen, sajnos velem is ez a baj, hogy rendszeresen visszatérek a játékhoz. Egyszerűen nincs jobb nála, annyira mély és érdekes a sztorija, a világ, hogy ezeket a hatalmas bakikat is elnézem a játéknak. Persze a fő bevétel forrás gondolom már a HS és HotS lett, de azért még mindig van 5.5 ( vagy már csak 2-3? :DDD ) millió játékos, akikkel azért törődniük kellene.

Más cím össze tenné a két kezét ennyi playerért, de sajnos a Blizz megteheti, hogy hébe-hóba kiszúrja a szemünk valamivel, és le tudják az évi jó cselekedetük.

(#63961) kenwood válasza Zedz (#63954) üzenetére


kenwood
veterán

szerintem augusztus vege,szeptember.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#63962) nonsen5e válasza Zedz (#63960) üzenetére


nonsen5e
addikt

Szerintem viszont egyre gyengébb a WoW sztorija, amit ebben a kiegben is összehoztak azt nehezen nevezném még csak középszar sztorinak is.
Aztán a Legion-on is látszik az (hasonlóan a WoD előtti állapothoz), hogy előhoznak a süllyesztőből valami nagy régi nevet / neveket amiket vélhetően mindenki ismer, aztán arra építenek egy értelmetlen sztorit.

A többivel nagyjából egyetértek.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#63963) BoneDragon válasza #57919488 (#63956) üzenetére


BoneDragon
veterán

Komolyan ennél lejjebb már nem adhat a blizzard. Először a szelfi, most meg a fejeden tojó madár... és csodálkoznak, hogy sírva menekülnek az emberek a játékból. Ráadásul ezeket úgy harangozzák be, mintha világ megváltó innovációk lennének. Nekem ciki amit ezek leművelnek a warcraft világgal. Bah, bocs ez így most kijött, régóta érett bennem. :(

[ Szerkesztve ]

(#63964) warcat válasza kenwood (#63961) üzenetére


warcat
veterán

Május-június, vagy bezár a bazár.
Áprilisban,max május elején prepatch,addig meg eléldegélnek február-márciusban béta invite hype meg hírekkel

EA: It's in the crate!

(#63965) Zedz válasza nonsen5e (#63962) üzenetére


Zedz
addikt

A WoD-os sztorit nem annyira ismerem, mostanában pótolom videókkal és írásokkal a lemaradásom. Én még mindig leginkább a WC3-as sztorit tartom etalonnak, az akkori időket, sztorikat, karaktereket ...stb. Én lassan már jobban szeretek karaktereket felhúzni, mint az end contenttel játszani. Bejárni a már jól ismert helyeket, a jól ismert zenék kíséretében, ezt eljátszom félévente egyszer, aztán sajnos ennyi számomra a WoW. :(

Mit nem adnék érte, ha a WoW-ot megelőző időkben történt eseményekkel lehetne fejlődni. Mondjuk visszamenni valahogy a Caverns of Time-on keresztül, végigvezetni azokat az eseményeket MMO nézetből, és úgy szerezni XP-t. :)) Mint mondjuk Stratholme bukása, csak szintezésre kialakítva.

"Aztán a Legion-on is látszik az (hasonlóan a WoD előtti állapothoz), hogy előhoznak a süllyesztőből valami nagy régi nevet / neveket amiket vélhetően mindenki ismer, aztán arra építenek egy értelmetlen sztorit."

Nekem is teljesen ez az érzésem az új kiegészítővel kapcsolatban. :(
Sokszor ment a sírás a fórumokon és egyéb kommunikációs csatornákon, hogy a BC volt a legjobb, kérjük vissza Illidant és hasonlók, erre mit ad isten? The Legion. Vagy inkább The Kifogytunk az Értelmes Ötletekből és Visszahozzuk azt Amit Minél Többen Megvesznek Illidan Miatt.

Lehet úgy is fogalmazhatnék, hogy régen "lelke" volt a játéknak, amit a pénz és modern játék trend időközben kiölt szeretett címünkből.

(#63966) Wolverine válasza Skyhunter (#63957) üzenetére


Wolverine
félisten

2-4 héten belül.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#63967) nonsen5e válasza Zedz (#63965) üzenetére


nonsen5e
addikt

Mi lesz a következő a Legion után? :D
Újabb alternatív tér-idő-mittudiménvégülmiaWoD-sík és "Icecrown Citadel was merely a setback"?

Amúgy bár a végén a SoO-s résszel számomra eléggé elrontották, amikor belekeverték a sárkányokat, meg garrosh-sha cuccot meg miegyebet, de a Panda sztorija meglepően jó volt, ha attól eltekintünk, hogy "nem Warcraft".
De ott már eleve a küldetések is lekötöttek, mert értettem is, hogy most mit és miért, a WoD ebben is messze gyengébb (1-2 kivételes résztől eltekintve).
Remélem ilyen szempontból azért összehoznak valami jobbat Legionre.

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#63968) Zedz válasza nonsen5e (#63967) üzenetére


Zedz
addikt

Nem fognak, nem is várom, mert csak még mérgesebb lennék rájuk. ;]

(#63969) k.kristof válasza nonsen5e (#63967) üzenetére


k.kristof
őstag

A MoP nagyon jól összerakott kiegészítő volt, soha nem fogom megérteni a pandák miatt fújolókat. Erős lore, amit jól megtámogattak a küldetésekkel, instákkal és scenariokkal. Ütemesen érkező content patch, ami ha mást nem, új küldetéseket és scenariokat hozott, hogy tovább vigye a lore-t. És egy olyan kontinens, ahol az elejétől tudtam repülni, ha elértem a max szintet, és ezért motiválva voltam, hogy kimászkáljak a világba, felfedezzem, és mindig volt valami, ami lekötött. Hol a pet battle, hol az archeology, hol mountfarm, valami mindig volt.

(#63970) laceszgamer válasza k.kristof (#63969) üzenetére


laceszgamer
addikt

A probléma csak anyni volt, hogy úgy illett a Warcraft világába a panda ( jó tudom W3-ban is poén kedvéért volt ) mintha a Gyűrük Ura világába tettünk volna pandákat... sehogy, komolytalan volt eléggé. Ettől független én is végig aktívan voltam MoP alatt is, de sose igazán tudtam emgbékélni ezzel a pandás-keleti világgal.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#63971) DrGonzo22


DrGonzo22
őstag

Én örülök, hogy nem sietik el a dolgot; a realmünkön (Silvermoon) kb. egy hete volt az első mythic Archimonde kill, mi 3/13-nál tartunk, szóval van még mit csinálni - legnehezebb 20 motivált embert összeszedni, de ez egy másik téma. Világviszonylatban 191 guildnek van meg a 13/13 Mythic, szóval még rengetegen vannak, akiknek HFC aktuális. A 6.2.3 patch viszont ijesztő, a +10 ilvl-lel tulajdonképpen pont a játékélményt vennék el tőlünk; az hogy a mythic dungeon-ből 725-ös loot is eshet engem teljesen hidegen hagy, de a +10 ilvl a HFC gearre totál hazavághatja a raidezni szeretők terveit. Ha a Blizz április/május előtt kijön ezzel a patch-csel, akkor lehet hogy én is beállok a károgók közé.

(#63972) warcat válasza DrGonzo22 (#63971) üzenetére


warcat
veterán

Ha valor patchre gondoltál,az elég egyértelműen az ünnepi szezonra van pozicionálva,ez lesz a tartalom december hónapra.
Még korai tippelni mikor érkezik,de nem később mint dec.1 (kedd) vagy plusz egy hét

EA: It's in the crate!

(#63973) Zedz válasza laceszgamer (#63970) üzenetére


Zedz
addikt

Na ez meg a másik. Egy komplett kiegészítőt húzni az amúgy easter eggként szereplő pandákra? W3-ban jópofa volt abban a pár bónusz küldetésben, meg online mint tavern hero kivehető volt. Aztán WoW-ban volt róluk pár említés 1-2 küldetésben, lehetett találni a földön hevert korsókat, amik tőlük származtak. De ennyi. Misztikumnak és poénnak jó, de egy egész kiegészítőnek? Azt mondjuk aláírom, hogy a zónák szépek voltak, a küldetések jópofák, játékmechanikailag nem volt rossz a dolog, de a miért pont a pandákkal kellett ezt eljátszani? Ennyire szigetet akartak csinálni, mehettünk volna Kul'Tirasba. :DDD

(#63974) Arnold2 válasza Zedz (#63973) üzenetére


Arnold2
őstag

Jaj ne szidjuk annyira már a pandákat.
Mindenki elismeri, hogy egy faszán összerakott kiegészítő volt. Szinte mindenkinek tetszett. S most akkor nem mindegy, hogy panda, medve-disznó-ember, vagy elf?
Rendesen meg lett pakolva történettel, háttértörténettel, kerek volt az egész.
Nekem speciel inkább panda/csillámpóni mint mééég egy orc, még egy sárkányos, még egy trollos (miért követelik őket annyian, nem értem) kiegészítő.

Legion meg dettó. Mindenki mondta hogy milyen király volt BC, azt kéne visszahozni. S erre mikor visszahozzák: haldoklik a wow, semmi eredeti nincs benne (főleg úgy szokott ez elhangzani, hogy kb 1/3-át láttuk az új kiegészítőnek), meg hogy Illidennél nem tudtak volna jobbat kitalálni..

Full olyan érzetem van, hogy bármit csinálhat a Blizz az szar lesz. De azért stikában játszunk vele, meg beloggolgatunk, meg nem találtam ennél jobb MMO-t.
Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs akkor meg az...

/ennyi volt mára a kifakadás. a fanboy visszakotródik fanboyulni

(#63975) nonsen5e válasza Arnold2 (#63974) üzenetére


nonsen5e
addikt

Én csak leszögeztem, hogy kicsit nagyban eltértek az addig megszokottól, de ettől eltekintve nagyon is szerettem, és első naptól kezdve, nem csak az idő szépítette meg nekem a Pandát. Ugyanúgy ahogy Én pl. a Catát is szerettem, de Én a mostani kiegészítőtől kiborulok. Lehet, hogy szép BC, jó BC, de számomra ez a mostani akkor is gyenge.

Játszok, játszok még mindig, de ha nem lenne gold token, nem játszanék, így azt a heti 2 raidet ingyen játszhatom. A raid továbbra is tetszik, de azon kívül jelenleg más nem, és csak azért nem fizetnék. Ugyanúgy, mint, hogy jelenleg a raid az egyetlen egy dolog, amit jobbnak érzek WoWban mint máshol.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#63976) Zedz válasza Arnold2 (#63974) üzenetére


Zedz
addikt

Én úgy vettem észre, hogy amikor kijön egy kiegészítő, akkor fújnak rá, majd kijön még egy, és az előzőt már nem is tekintik annyira rossznak. MoP alatt a MoP is kapta a savat. :DDD

Én igenis szidom a pandákat, mert szerintem az stílus és úgy kompletten az egész körítés minden, csak nem Warcraft. Ahogy írtad, orkok, trollok, sárkányok, az RTS korszakban alkotott remek dolgokat kellene tovább vinni. Persze nem 2-3 kiegészítőn keresztül, de annyi minden történt, hogy nem értem, miért ezeket a hordótestű idióta pandákat kellett elővenni.

Játékmechanikailag tényleg jó volt, ezt írtam is, hogy alapjában véve a küldik jók voltak, a zónák meseszépek, a kivitelezés majdnem hogy 10/10. De a téma? Kérlek Blizzard, miért...

"Full olyan érzetem van, hogy bármit csinálhat a Blizz az szar lesz."

A szar egy erős kifejezés, de nem annyira megragadó már, mint régen volt. Miért nem mernek merőben más dolgokat bevállalni? Miért nem mernek meglépni komolyabb változtatásokat? Inkább visszanyúlnak 10 évvel ezelőtti dolgokhoz, hogy biztosabban megtetsszen a rajongóknak, és biztosabb pénzt hozzon a cím? Ez sem egy elhanyagolható tényező, de mivel már messze nem a WoW a fejős tehén a családban, és a játékos szám drasztikusan csökken, úgy gondolom nem is lehetne jobb alkalom kísérletezni.

Megjegyzem vannak nagyon jó elgondolások a Legionben, az új PvP és artifact rendszer miatt biztosan ki fogom próbálni, de ezt miért nem lehetett valami új köntösben tálalni?

(#63977) Cathfaern válasza Zedz (#63976) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Miért nem mernek merőben más dolgokat bevállalni?"
Ezért ;]
"Én igenis szidom a pandákat, mert szerintem az stílus és úgy kompletten az egész körítés minden, csak nem Warcraft."

[ Szerkesztve ]

(#63978) Zedz válasza Cathfaern (#63977) üzenetére


Zedz
addikt

Nem pont ilyenekre gondoltam. :D
Például más konfliktusokra. Miért nem eresztik Sylvanast a világra? Miért nem akarja az Alliance visszaszerezni Lordaeront, ha már Andorhallért egyszer megküzdöttek? Mi a helyzet Kul'Tirassal? Egy rakás dolgot elő lehetne húzni abból a kalapból. :( Pandák, BC 2.0... többre is képesek.

(#63979) k.kristof válasza Zedz (#63978) üzenetére


k.kristof
őstag

Sylvanas pont a Legionben fog nagyobb szerepet kapni, de szerintem ennek a fő oka az, hogy nem tudnák eladni a játékosoknak. Hiába lenne a sztori folytatása, a nagy részüknél ugyanúgy csapódna le, mint a Cataclysm: kaptak öt zónát, és kész, hiába újította fel a Blizzard szinte kompletten Kalimdort és Eastern Kingdomst.

(#63980) Cathfaern válasza k.kristof (#63979) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"hiába újította fel a Blizzard szinte kompletten Kalimdort és Eastern Kingdomst"
Ami az egyik (ha nem A) legnagyobb hiba volt a WoW történelme során, ahogy ők is elismerik. Mondjuk akkoriban jó ötletnek tűnt, én se elleneztem.

(#63981) Zedz válasza Cathfaern (#63980) üzenetére


Zedz
addikt

Miért tartod hibának?

(#63982) Cathfaern válasza Zedz (#63981) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

1. Az egyik legunalmasabb questelési "metódus" időszakában implementálták: még nem volt olyan jó a sztorivezetés mint MoP és főleg WoD-ban, viszont már maguk mögött hagyták a hagyományos RPG-s questelést, azaz amikor nem csak végigmész egy útvonalon, hanem szépen felfedezgeted a dolgokat (tehát nem egyik hubról a másikra jársz).
2. Régi playereknek elveszett a nosztalgia faktor, új playereknek viszont ugyanúgy lapos és nyögvenyelős a questelés egy single player rpg-hez képest
3. Hatalmas logikai törést vezettek be a lore idővonalába, ami pont az új playereket zavarja meg a legjobban. Ugye most lvl1-60-ig: Cataclysm ideje, 60-70 BC, 70-80 WotlK, 80-85 megint Cataclysm. Látszólag az ég világon semmi se indokolja, hogy a playerek elmenjenek Outlandra lvl60 után. (ha már itt tartunk, nem ártana utólag betenni egy BC-WotLK és WotLK-Cataclysm átkötő questchaint is, mert oké annó voltak eventek, de újak ezekből már kimaradnak. Megjegyzem hasonlóan, aki nem tolta végig MoP-ot, annak halvány lila gőze se lehet arról miért is megyünk Draenorra)
4. Vanillában szépen fel volt építve a világ, minimálisan persze épített az RTS-ekre, de ha azokból semmit se ismertél, akkor is szépen megkaptad a bevezetést a lore-ba (én nem játszottam az RTS-ekkel, mégse volt olyan érzésem, hogy na most valamit nem értek miért történik). Viszont így hogy a Cataclysm sztorivonalára lett felépítve a lvl1-60, elég sok sötét folt lett (szerintem). Másként mondva Vanillában arról szóltak a questek, hogy ismerd meg a világot, míg most arról hogy ismerd meg a világot + a cataclysm sztoriját. Innentől kezdve az elsőre mindenképp kevesebb idő (quest) marad.
5. Személyes vélemény, de annyira zónákra és azon belül hubokra lett osztva a világ, hogy néha az ember úgy érzi, mint ha nem egy nagy világ lenne, hanem Super Marioban lépkedne egyik szintről a másikra, ahol nem igazán logikus miért jön egy havas pálya után egy tüzes. Igen, volt pár régi quest ami átesett a ló másik oldalára és szó szerint a kontinens tetejéről el kellett menni az aljára (Ungoro "Zeldás" quest chain :) ), de az jó volt, hogy néha a szomszéd zónába át kellett ugrani, illetve igazából 1-2 "epic" quest chainnél még az se gond ha nagy távokat át kell utazni (csak ezek számát ésszerű szinten kell tartani)
6. Összeségében iszonyat erőforrást beleöltek, miközben igazából így pár év távlatából semmit se adott hozzá a játékhoz, mivel összeségében régi játékosoknak rontottak a nosztalgiafaktoron, új játékosoknak meg nehezebb érthető lett a játék sztorija és unalmasabb lett a questelés. Miközben a cél az lett volna, hogy új játékosokat jobban megtartsák.

Igazából a régi questelési rendszernek egy fő problémája volt: nem mindig volt egyértelmű hol is tudnál fejlődni. Ezt viszont egyszerűen meg lehetett volna oldani egy olyan táblával amit be is vezettek végül, ami elirányít a következő javasolt fejlődési helyre. Illetve pár plusz quest(chaint) kellett volna berakni, hogy a zónák jobban össze legyenek kötve (ez valahol nagyon jól megoldott volt, lásd elwynn-westfall-redrige-duskwood, de olyan 30-40 körül hirtelen eltűnt a talaj az ember lába alól és ugrált egyik zónáról a másikra).

Kicsit analóg a dolog az LFD / LFR problémájával. Iszonyat szívás volt amikor az ember 1 órán át vadászott groupot egy 5 fős dungeonre, 20 perc volt mire mindenki odaért az instához, és akkor derült ki hogy a healer már mentve van, vissza kell menni városba embert keresni, amit meg már a tank nem akart megvárni és leavelt. De erre nem az LFD lett volna a jó válasz, hanem a most bevezetett Looking for Group meg a cross-realm technológia. Ugyanez igaz LFR-re is.
Elindulhatnék abba a nagyon messzire vezető irányba, hogy ha LFD nem kerül be a mai formába (azaz marad a HC-kon a napi lockout), akkor sokkal lassabban lehetett volna megszerezni a dungeon geart, tehát több értelmes (!) kontentet adott volna a casualoknak, akik így nem unják halálra magukat, és nem kell bevezetni a mai formában az LFR-t. Akkor pedig lenne értelme sok dungeont csinálni, mert sok playernek adna contentet, tehát a raiderek is élvezhetnék a változatos dungeonokat, és nem lenne az mint most, hogy alig van dungeon egy kiegben.

(#63983) Whysperer válasza Cathfaern (#63982) üzenetére


Whysperer
addikt

Szaisztok .. Mindigvanilla óta healer és tank voltam. msot WoD-ba még 0 perces játék időm van ,de szeretnék vissza menni barátok miatt főként. Viszont Shaman healeremet szeretném folytatni. Csak nem tudom ,hogy mennyire hasznos egy shaman healer manapság.. vag yinkább tankoljak a warriorommal vagy palammal? Köszönöm kapok innen onnan infoókat csak szeretek több nézőpontot meghallgatni.

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#63984) #57919488 válasza k.kristof (#63969) üzenetére


#57919488
törölt tag

A MoP egyik es talan legnagyobb negativuma, hogy tulsagosan leegyszerusitettek a Classokat.
Sajnos kiegrol kiegre ez tortenik Cata ota es meg Legion-ban is varhato tovabbi spell nyirbalas.
Nekem nem jott be a MoP de azt elismerem, hogy a WoD-rol sokkal de sokkal tobb problemat lehetne felsorolni mert ez a kiegeszito meg a Beta allapotot sem eri el :(

(#63974) Arnold2:
Ha nem lenne a WoW Token meg merem kockaztatni, hogy nem lenne tobb mint 1M elofizeto.

[ Szerkesztve ]

(#63985) Arnold2 válasza Zedz (#63976) üzenetére


Arnold2
őstag

Az egyik véleményemet (#63977)-ben Cathfaern szavakba öntötte már ;]

Inkább visszanyúlnak 10 évvel ezelőtti dolgokhoz, hogy biztosabban megtetsszen a rajongóknak

Mert másról sem volt hangos a hivatalos fórum, mint hogy a Burning Legion, meg Illiden. S mikor megadják ezt a játékosoknak. :S
(Warlock-ként én speciel tapsikoltam örömömben :) )

De akkor mit hiányolsz most? Régen minden jobb volt, de mi? Nagyjából Black Temple patch közepe óta játszom (kvázi BC vége). És nagyon nem éreztem úgy, hogy régen minden jobb volt. Sőőt! Más volt.

Ezért nem értem, hogy mire hivatkoznak ennyien a múltból? A 40 fős raidek, a csak buffolásra alkalmazott paladinok? Vag esetleg a PvP rendszer?!
Nem ironikusan kérdezem, kíváncsi vagyok. Mert egy és ugyan azt a játékot játsszuk, de mikor ide jövök a PH! WoW fórumára mást sem olvasok, csak negatív kritikákat. S lassan elgondolkodok azon, hogy mi baj van velem, mert nekem tetszik a játék. Ha csak 10 percem van, akkor arra is kapok megfelelő szórakozást, ha meg egy fél délutánom van, akkor arra is találok magamnak elfoglaltságot.

Az utolsó bekezdés nem Neked szól, inkább általánosan. Csak néha besokkolok a sok negatív kritikától (ami nem baj ha van, csak az 50-ik után annyira már nem természetes a mosolyom :) ).

(#63986) Whysperer válasza Arnold2 (#63985) üzenetére


Whysperer
addikt

Én annyit azért beletudnék extranak rakni,hog y 3 raides RAID.. 3 raid grp közöesen egy nagy raid-ben és együtt kelelne dolgoznia grpoknak ahhoz,hogy összetudjanak közösen hozni egy fightot a győzelemért. lehetne sima ami msot van ,hog y boldog boldogtalan beeshessen,de Jó volt egy igazán koncentrálós együttmüködös.

Mert amti Írsz 40 főseket ott azért volt ,hogy 4 hunter boss fight alatt kite-olt. miközbe 4 tank tankolt és stb... szóval azért nekem ezek hiányoznak.

[ Szerkesztve ]

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#63987) Cathfaern válasza Whysperer (#63983) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Igazából ez mindenképp pozitív változás a WoW történelme folyamán: manapság már nincs olyan hogy egy adott cast adott spece (pl. healer shaman) nem hasznos, vagy gyenge lenne :) Szóval simán játszhatsz a Shamannal.

(#63988) Whysperer válasza Cathfaern (#63987) üzenetére


Whysperer
addikt

Köszönöm. mert mindenki azt közölte velem,hogy Shaman nem jó most és mindoig má shealer visznek helyette. Ezért kérdeztem. De akkro kitartok a jó öreg shaman mellett 8) ha már 9 éves

[ Szerkesztve ]

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#63989) Skyhunter válasza Whysperer (#63983) üzenetére


Skyhunter
senior tag

Munkából írogatok, néha itt kell hagyjam, így megelőztek a válaszadással.

[ Szerkesztve ]

(#63990) Zedz válasza Cathfaern (#63982) üzenetére


Zedz
addikt

Teljesen egyet értek azzal, amit leírtál. Kicsit kaotikus az egész.

(#63984) K_mester: Mintha most megpróbálnák egyedibbé tenni a classokat, hogy a mage tényleg magenek érezze magát, a lock locknak ...stb. Bár erre már tettek ígéretet, jó szokásukhoz híven. Csak tudnám mi a fenére megy el annyi fejlesztési idő, ha nem erre. :U ( Arra a szaros Pepére, tudom. :DDD )

(#63985) Arnold2:

Elnézést ha félre érthető voltam, lehet rosszul fogalmaztam. Nekem a játék működésével, játémechanikával nincs problémám. Üdvözlöm az újításokat, nagyon sok minden egyszerűbbé tette az ember életét, a Legion újdonságait is szintúgy várom, ki szeretném próbálni. Szerintem a játék ilyen szempontból kiegészítőről kiegészítőre fejlődik, a WoD-os raidek nekem személy szerint nagyon tetszettek, megfelelő nehézségűnek találtam azt a párat amiben voltam (HM és kis Blackrock). Persze vannak akik szerint csak butul a játék, de nem tudom mennyi embernek lenne kedve mondjuk a dungeonig elsétálni, és szenvedni a csapattal. Nekem az "új" talent rendszer is bejön, fightonként cserélgetni a pontokat, megtalálni a saját játékstílust egy teljesen jó dolog. Én is mindig el tudom magam foglalni, sőt, elég ha csak leülök fishingelni közben a guilddel beszélgetek.

Amivel nekem problémám van, az a körítés. A pandák, az ismét előrángatott hype-olt nevek. Nekem is warlock a mainem, Gul'dan megjelenése és szerepeltetése nálam egy hatalmas piros pont, de megint ott vagyunk mint Garroshnál, hogy jójó, nem rossz, de legyen már vége és jöjjön valami új. E helyett átrángatják a következő kiegészítőbe, holott szerintem egy sima pre-eventtel le lehetne zárni ezt a részt.

Szóval nem rossz a játék. Alapvetően a sztori sem mondható rossznak, de én valamiért mégis többet várok az egésztől. Mindezektől függetlenül nálam még mindig kedvenc, és valószínűleg ennyi év után már az is marad. :))

(#63991) Janusz001 válasza Whysperer (#63986) üzenetére


Janusz001
őstag

Jó is volt bc -ben wotlk kijövetele előtt a 3*40 -es pvp raid az ellenséges fővárosokba a főmuftikat levadászni, 8 tank, sok sok heal, aztán a végén a maci reward :) Hajnal 3-4 kor volt kezdés, mert akkor kevésen voltak a fővárosokban, aztán sokszor lett wipe a vége, nekem is vagy 3-4 kör után lett meg az acsi... hát mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet.

(#63992) Whysperer válasza Janusz001 (#63991) üzenetére


Whysperer
addikt

meg nem alád vágtak valamit hanem 1 hétig körcsöltél rajta,hogy meglegyen a valamid. Azért az Én shamanom még Totem questekből gyüjtötte be a totemeit. NE félj akkoriban senkinek nem votl 500 karaktere mert elég volt egyet is rendesen questeltetni meg gearezni. Ezen azért hiányoznak WOW-ból.

Most is " gyere gyorsan kezd el játszani mire vissza jövök 13.-án addigra jóbb geared lesz mint nekem"

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#63993) DrGonzo22 válasza Zedz (#63990) üzenetére


DrGonzo22
őstag

"Mintha most megpróbálnák egyedibbé tenni a classokat, hogy a mage tényleg magenek érezze magát, a lock locknak ...stb." - Arnold2-höz hasonlóan én is feltenném a kérdést: melyik kiegészítőhöz képest "egyedibbek"? Ahhoz a BC-hez képest, ahol a mage felrakta a debuffot 5x Scorch-csal, majd spammelte a fireballt, meg időnként frissítette a debuffot (de volt egy igazán kreatív frost "spec" is a kieg vége felé, csak frostboltot kellett castolni, tényleg jobb volt régen minden... A másik nagy kedvenc, a wotlk alatt is nagyon jó volt a mage egyedisége/változatossága, a három ág közül lehetett is játszani a fire-t, a fire-t és végül persze a fire-t. De akkoriban minden jó volt, mert igazi talentfáink voltak, aminek segítségével valódi és kreatív buildek sokaságát élvezhettük (oh wait...). Nem beszélve arról, hogy akkor még rendesen voltak spelljeink (amik ki sem kerültek action barra). Régen még olyan dolgok is megtörténtek, hogy Naxx-ban FFB volt a filler, majd Ulduarban már a fireball! Aztán kijött ToC és vele együtt megjelent az arcane mage (csak kár, hogy ezzel együtt a fire meg kuka lett, mert ugye a régi jó talentfának köszönhetően mindig volt 1 to go spec, a többi pedig szemét).

Viccet félretéve, most egy class egyes speccei jobban eltérnek egymástól, és változatosabb/bonyolultabb a játékmenetük, mint anno 2-3 classé együttesen. Az adott spec spell/ability poolja közel teljes mértékben átfed a valóban használtakkal. A talentok valós és szükséges választásokat kínálnak. Egy adott classnak jellemzően több specce is játszható, ezeken belül a talentokkal, játékmenetben is eltérő al változatokkal.

Egy adott class teljes kijátszásához szükséges skillcap is meghatványozódott; hol voltak régen az olyan spellek, mint a Prismatic Crystal, az összes movement talent... Ma elvárás a 99,9%-os uptime, régen ennek a közelében sem voltunk, volt mozgási és dps szakasz; ma aki nem tud mozgás alatt dps-elni, az nem versenyképes. A mai komplexitáshoz nem nagyon lehet hozzáadni, úgy, hogy az adott játékos még képes legyen megtartani a 100%-os kontrollt. Abszolút értékben már nem kell több spell/ability, mert már most a kezelhetőség határán járunk (közel 50 rendszeresen használt keybinddal játszom, mit akartok még ehhez hozzáadni, szerintetek mi az a szám, amit még kontrollálható módon uralni lehet?). A Blizz nagyon jól látta, hogy ha új ability-ket hoz be, akkor azoknak "helyet kell csinálni".

(#63994) Zedz válasza DrGonzo22 (#63993) üzenetére


Zedz
addikt

Ha végig olvastad a hozzászólásom, akkor mint írtam, az efféle újításoknak én is örülök. Én ilyesmikre gondolok, és ezért harapok, hogy például a frost mage mellett ott kullogott a Water Elemental. Miért kell a warlockot játszania a magenek? Miért nem volt jó az a 40 vagy mennyi másodperc? Miért kell minden classnak healelnie saját magát? Vagy éppen resselnie? Vagy a mage féle time warp, miért nem volt elég a sámánok blood lustja? Hunter miért rakja el a petet? Warlocknál mondjuk ráfogható, hogy feláldozza és megkapja a képességét, de a hunter? :F

Persze így könnyebb csapatot építeni, mert ha mondjuk nem jön X class, akkor valamennyire Y tudja pótolni. Megértem, elfogadom, van benne logika. Én azzal is egyet értek, amit írtál, hogy régen sem volt ez sokkal jobb, sőt nem is írtam, hogy "bezzeg 2008-ban volt az igazi".

(#63995) DrGonzo22 válasza Zedz (#63994) üzenetére


DrGonzo22
őstag

A WE a frost mage ikonikus "kísérője" lore szempontjából teljesen lényegtelen, hogy cd vagy pet (én cd párti vagyok, de nagyjából lényegtelen kérdésnek tartom); a warlock démonjaihoz semmi köze a WE-nak, ez egy idézett elementál, nem véletlenül nincs egyedi neve, akárhányszor újat készítesz, az egy új gólemnek minősül, míg a wlock ugyanazt a démont idézi vissza TN-ből. A mage-nek nincs self healje (gearben random módom megjelenő leech stat-ból tud csak gyógyulni, kb. elhanyagolható mérétkben, régi content szólózásában segít). TW: mert ez egy raidcooldown, és így szinte biztos, hogy mindig elérhető lesz (én még legalább 2-3 másik classnak odaadnám). Petless hunter: ott van 3 spec, minek kell mind a 3-nak pet? lore szempontjából is értelmetlen, hiszen a MM hunter képviseli a w3 törpe puskás/NE archer unitokat, ezeknek pedig nem volt petjük, a kutyatartóknak ott a BM.

Minden olyan változtatást, ami a raideken a downtime-ot csökkenti üdvözölni kell (buff/ress...). Sokkal jobb a 4-5 órás raidek alatt plusz egy-két 5-10 perces irl szünetet kapni, mint visszafutkosással... vacakolni.

[ Szerkesztve ]

(#63996) Zedz válasza DrGonzo22 (#63995) üzenetére


Zedz
addikt

Az Invocation már nem healel? Rég volt magem. :B

(#63997) #57919488 válasza DrGonzo22 (#63993) üzenetére


#57919488
törölt tag

50 keybind? Volt regen igen de mar jo ha 10-15 korul van az atlag Class-ok tobbsege.
Pl. Druid es Shaman pofonegyszeru lett a regi valtozatokhoz kepest es szamomra pont ettol lett egyforma es unalmas az osszes Class.
Shaman-al kotelezoen csak az adott Totemeket tudom lerakni mert nincs valasztasi lehetosegem, mintha csak sima spell-ek lennenek.
Druid-al meg maga a Shapeshifting lett egy termeszetes dolog es egyaltalan nem erezheto, hogy a jatekos kezeben van az iranyitas hiszen automatikusan a kezunkbe adja a spell-el az adott form-ot.
A Hunter szamomra szinten egy eszmeletlen unalmas Class lett pedig regen nagyon szorakoztatonak tartottam azt, hogy az ellenfelet nem volt szabad tul kozel engedni mert tehetetlen leszek (melee range-ben ugye korlatozott dolgokat lehetett csak hasznalni: Raptor Strike + Trap talan, tul regen volt :B ).
Most meg mit szamit hiszen ott a Barrage es szinte 50%HP le is jott az ellenfelrol mert nem a Hunter tehetetlen melee kozelben hanem az ellenfelek a Hunterek ellen xD

Valahol mintha irtak volna egy Blue Post-ban, hogy nem azt akarjak, hogy a Class-ok legyenek szorakoztatoak hanem PvE kozben a jatekmechanizmus (gondolom itt a szakitas meg egyeb dolgokra gondolhattak).
Jah nagyon jo csak ha nem erdekel az endgame PvE akkor magyarul lottek minden mas szorakozasnak ami a Classokkal kapcsolatos.

[ Szerkesztve ]

(#63998) Zedz válasza #57919488 (#63997) üzenetére


Zedz
addikt

Az új PvP rendszer lehet fel fogja kavarni ezt a fajta unbalancet. Olvastam valahol, hogy a legkissebb ês legnagyobb gear közt valami 7% lesz a különbség.

(#63999) DrGonzo22 válasza #57919488 (#63997) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Igen, én 6.2 alatt is 50 keybinddal játszom pve mage-et, és aki ennél kevesebben játszik, az egyszerűen nem bindol be minden fontos dolgot.

"ha nem erdekel az endgame PvE akkor magyarul lottek minden mas szorakozasnak ami a Classokkal kapcsolatos" - ez átfogalmazva valahogy így hangzik: ha nem érdekel a wow endgame tartalma, akkor lőttek minden szórakozásnak ami a wow-val kapcsolatos. Valóban, ha valakit nem érdekel egy játék, akkor tényleg nem fogja élvezni.... például engem nem érdekel a Counter Strike, és pont ezért nincs is feltelepítve a gépemre. Nem olyan bonyolult dolgok ezek:)

(#64000) #57919488 válasza DrGonzo22 (#63999) üzenetére


#57919488
törölt tag

Ezt kar igy leszukiteni, hogy WoW = PvE / Raid es minden mas 0.
Soha nem erdekelt ez a fajta szorakozas WoW-on belul megis hosszu eveken keresztul elofizeto voltam/vagyok mert volt 100 (szerk: -jo valoban picit tulzas de nem maga a szam a lenyeg :) ) masik dolog amit szorakoztatonak tartottam.
A jatek vilagat karaktereken keresztul tarjak elenk vagyis azokon keresztul eli at a jatekos, szerintem egy hatalmas vilagot sokkal unalmasabb leegyszerusitett karakterekkel jatszani. Lehet PvE-ben jot tett a jateknak de ezt a reszet nem tapasztaltam :N
Mindenesetre ha Mage-el 50 keybind all rendelkezesedre el nem tudom kepzelni mennyi kellett volna egy klasszikus regimodi Shaman/Druid-hoz :P :B

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.