Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64023) fraba


fraba
aktív tag

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
Adottak a képen látható paraméterek (földszinti a ház, 1 szintes):

A villanyoszlopról - ahol véget ér az RJ45 kanóca - be kellene juttatni valahogy az internetet a lakásba. A villanyoszlopra bármilyen magasságban fel lehet szerelni egy wifis eszközt (akár az ablak magasságában is). A villanyoszlopot és a házat ugyan összeköti egy 230V-os hálózat, UTP nincsen a föld alatt, sem felett, és nem lehet kihúzni kábelt. A 230V-os elektromos hálózaton átvitt internettel próbálkoztunk már, de az valahogy nem szolgáltat stabil összeköttetést, inkább nincs internet, mint van, nem megbízható.
Maximum egy routerbe dugott SIM kártya által nyert mobilinternet sebességét kell tudja a hálózatnak.

(best) case 1: 1 eszköz felkerül az oszlopra és az az egész házat beszórja. ilyet nem valószínű, hogy találunk.
case 2: 1 eszköz felkerül az oszlopra és a házban felkerül egy repeater, ami beszórja a házat az oszlopon lévő eszköz jelét ismételve
case 3: esetleg mégiscsak a villany hálózaton keresztül átvinni a jelet, de akkor olyan eszköz kell (összesen 4 db), ami tuti nem akad össze egymással (ha külön fázison vannak, ha egy fázison vannak).

A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e mondani olyan eszközt vagy eszközöket, amikkel ezt a problémát át lehet hidalni? Közel sem határtalan a pénzügyi keret, de kezdünk kifogyni a lehetőségekből.

Nagyon köszönöm a segítségeteket!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.