Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12001) mb702


mb702
tag

sziasztok!

A következő gondom van:
Mikróhullámú netem van, (PANWA2204A router) és a gépem kábellel csatlakozik hozzá. Egy laptopon is szeretném használni a netet (wifi-vel), kaptam egy TP-LINK TL-WR340GD router-t. Konfiguráltam a leírás szerint, csak nincs net (se a "madzagos" gépen, se a laptopon). Mi a teendőm, meg lehet ezt így oldani? Köszi a válaszokat előre is!

(#12002) mezis válasza mb702 (#12001) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Hova érkezik az internet a TP-LINK TL-WR340GD router-be ?

[ Szerkesztve ]

mezis

(#12003) mb702 válasza mezis (#12002) üzenetére


mb702
tag

szia!

A WAN portjába.

[ Szerkesztve ]

(#12004) Gülredy


Gülredy
tag

Sziasztok, a következő a problémám:

Van egy ADSL-es internetem, (bejelentkezős net) de (még) nincs routerem.
Van két laptop is a házban, de így, egyszerre csak egy géppel tudunk netezni.
Olvasgattam már jó pár helyen a megosztását, és láttam sok helyen hogy meg is oldották, de én valahogy nem tudtam kijönni belőle.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy le tudnátok-e írni, részletesen, hogy miként lehetne megosztani a netet wifin, egyik laptopról a másikra, úgy, hogy csak egy gépre van (kábelen) bedugva a net? FONTOS! Az egyik gépen win 7 van a másikon win xp!

A következőket próbáltam már:
Az adsl-es kapcsolatnál beállítottam, hogy engedélyezem más felhasználóknak hogy ennek a gépnek az internetkapcsolatát használják, próbáltam beállítani a wifinek a 192.168.0.1 -es ip-t mert azt írták, hogy a windows állítólag csak ezen keresztül látja a másik wifit. (bár ez nem tudom mennyire igaz) Próbáltam a wifis kapcsolatnál is engedélyezni a internetkapcsolat használatát, csináltam már új hálózatot is amelynek az volt a neve, hogy "alkalmi (számítógépek közötti) hálózat beállítása, amely állítólag a net, és fájlok megosztására van. De ezek után se történt semmi. Egyik gép sem látja a másikat. Egyáltalán semmit se! Írták azt is, hogy AD-HOC hálózatot kell csinálni, de lehet hogy hülye vagyok ehhez, de sehol nem találtam erről értelmes leírást.

Kérlek titeket, ha tudjátok részletesen írjátok le mi a megoldás!

Előre is köszi!
Üdv!

(#12005) sixer66 válasza Gülredy (#12004) üzenetére


sixer66
senior tag

Esetleg egy olyat meg lehet próbálni, hogy....
Van ugye az ADSL net ami rá van dugva mondjuk az 1.es számú laptopra.Ott belemész A hálózat kezelés menüpontba a vezérlőpultban, és ott van hogy adapter beállítások.Jobb klikk a vezeték nélküli adapterre és tulajdonságok.Ott van ugye sok minden, többek között A TCP/IP Protokoll 6-os verzió és van a 4-es.Rámész a 4-esre és kijelölöd... tulajdonságok.
Ott beállítod amit írtál is IP-t a 192.168.0.1 Alhálózati átjáró helyére csak kattints oda és kiadja 255.255.255.0. ÉS persze a megosztás fülön kijelölöd hogy Megengeded a hálózat más felhasználóinak hogy használják a netedet!Ezzel kész eddig.
Most a 2.es számú laptop amin XP van ott belemész a Hálózati kapcsolatok fülre és ott is megtalálod a Vezeték nélküli adapter Ikonját.Ugyan az.....jobb klikk->Tulajdonságok->és megkeresek ugyan ezt a TCP/IP Protokoll 4-es verziót kijelölöd Tulajdonságok. És ott a következőket állítsd be...IP 192.168.0.2.....Alhálózati átjáró szintén...255.255.255.0...Alapértelmezett átjáró...192.168.0.1...És alatta az Elsődleges DNS kiszolgáló.....192.168.0.1.....Mindkét gép újraindít..
Nem tudom, hogy ez segít e, egy próbát megér. ;)
Üdv

(#12006) nagyvixi válasza localhost (#12000) üzenetére


nagyvixi
tag

dehát én válaszoltam amit irtt irtak kérdésemre arra,a cds dolgot le is irtam,másra hogy lehet hogy még nem.D kioktatás helyett inkább egy rendes lelkiismeretes embert várnék aki segitségemre lenne és segitene:-( Esetleg ha te tudsz nekem segiteni életet mentenél vele,mert családunkban már kicsit készek vagyunk hogy nem megy a net csak fizetjük és nincs időnk még embert se kihivni és megcsináltatni meg pénzünk se:-(

Légyszives ha tudsz valami segitséget irj le nekem,van két laptop és egy router,upcn jön a net,és wifin akarom őket használni,mit állitsak és hogy a routerbe nagyjából hogy menjen..mert itt valami hálókártya ip meg hexadecimális beklónózásról irnak a routerbe és egy szót sem értek:-( Kérlek segits.

:O

(#12007) Gülredy válasza sixer66 (#12005) üzenetére


Gülredy
tag

Egy picit ezzel előrébb jutottam, már tud csatlakozni rám a másik laptoppal, de még internet mindig nincs a másik gépen. Esetleg tud valaki valami megoldást?

(#12008) localhost válasza nagyvixi (#12006) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Nem kioktattalak:KÉRDÉS milyen típusú az a router ?

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#12009) localhost válasza localhost (#12008) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Kérdés

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#12010) sziada5925 válasza localhost (#12008) üzenetére


sziada5925
aktív tag

A másik topicban azt írta, hogy SMC 7004-es típusú, ha jól láttam. Már ott is írták, hogy ez nem egy Wifis router, szóval itt kezdődne a problémája. Arról nem is beszélve, hogy ilyen SMC routert akkor se fogadnék el, ha hozzámvágnák.

Üdv: Ádám

(#12011) localhost válasza sziada5925 (#12010) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Én már nem tudom követni :( Pattogunk a topicok között.

Láttam több kérdést és kapott több választ, erre ugyanott tartunk ahol a legeslegelején ?

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#12012) nagyvixi válasza sziada5925 (#12010) üzenetére


nagyvixi
tag

a tipusában ne mvoltam biztos azt hidtem 7004-es de nem az lehet.Itt a lényeg az lenen mégis hog yáltalánosságban mit kéne a routerben beállitani vagy laptopon ahhoz hogy menjen a wifi a ké t laptoppal,upc van.Valami mcadresst kell clónozni a routerbe meg hexadecimális számokat kell kikopizni valahonnan meg ilyenek.Szóval kéne valami segitség:-( :O

köszönöm!!!

(#12013) localhost válasza nagyvixi (#12012) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Áhhhh! Ennek a topicnak az egyes számú hozzászólásában gyakorlatilag minden le van írva vagy ide van linkelve. Olvastad már ?

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#12014) nagyvixi válasza localhost (#12013) üzenetére


nagyvixi
tag

még nem és nagyon megköszönném ha belinkelnél egy két ilyet! :B

(#12015) ArchElf válasza nagyvixi (#12014) üzenetére


ArchElf
addikt

egyes számú hozzászólásra???
egyébként meg: gyorskeresés, jobb felső sarok? :K

AE

[ Szerkesztve ]

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#12016) sziada5925 válasza nagyvixi (#12012) üzenetére


sziada5925
aktív tag

Akkor először szerintem nézd meg a routered pontos típusát. Ha nem wifis, akkor sok repülhetsz is, nem lesz vezeték nélküli kapcsolattal interneted a 2 laptopon. A router menüjébe be tudsz lépni webes felületen keresztül? (beírod pl.: Firefoxban, hogy 192.168.x.x attól függ, hogy milyen routered van). Új kapcsolatot hozol létre, itt a Cable re kattints. Majd meg fogja kérdezni, hogy a MAC cím klónozást akarod-e alkalmazni, feltéve ha ismeri a routered ezt a funkciót. Ide azt a címet kell beírni, amit a UPC-nek megadtatok.
A linkelésről meg annyit, hogy a hozzászólásoknál visszalépsz az elsőre, ott sok hasznos információ van összegyűjtve. Nézegesd át, ha nem találsz választ a problémádra, akkor írj ide és ne használj több topicot ugyanarra a problémára.

Üdv: Ádám

(#12017) mezis válasza mb702 (#12003) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!
Én egyszerűen a TP-Link egyik LAN portjához csatlakoztatnám (TP-Linken DHCP Off).

(A WAN porthoz csatlakozás esetén bonyolultabb a beállítás. Itt vagy a szomszédos fórumon már leírtak ilyen csatlakozáshoz való beállítást is.)

mezis

(#12018) fixedgear


fixedgear
tag

üdv!
dlink wifi routert szeretnék lekódolni,tudna valaki esetleg privátban segíteni?
de ha itt válaszol azisjó :R:R

LG Optimus 2X P990

(#12019) localhost válasza fixedgear (#12018) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Hát ha itt kérdezel, az is jó!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#12020) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Sziasztok !

Úgy döntöttem jövök kérdezni, véleményeket kérni. :)

Szóval az alábbi gondom volt. [link]

Írtam is benne, hogy megoldottam a gondot jelenleg annyival, hogy alrébb pakoltam a router-t, és energiagazd-ban közepes energiamegtakarításra állítottam a wifi-t 220-ról is.

Szóval a kérdés az lenne, hogy érdemes lenne olyan csatornára állítanom a router-t, ami egyáltalán nem használt? Mert próbáltam 1-esre tenni, csak pl. úgy a telóm nem is jelentkezett fel a wifi-re.

Előre is köszönöm a válaszokat. :)

Véleményem szubjektív...

(#12021) kali válasza hackeeeee (#12020) üzenetére


kali
legenda

sok wifi képes eszköz (mobiltelefon, pda...stb) nem kedveli a szélsőséges csatornákat, van, hogy bizonyos esetekben egyáltalán nem is látja például az 1-es vagy a 13-as csatornán sugárzott hálózatot! ilyenkor érdemes általában 3 és 9 közötti értéknél maradni!
az alábbi alkalmazás segítségével feltérképezhető az elérhető közelségben lévő wifi hálózatok képe, a lényeg, hogy milyen csatornákon mennek a hálózatok; wirelessnetview (nem kell telepíteni, csak futtatni!)
olyan csatornát érdemes keresni, aminek lehetőség szerint a szomszédos értékei is szabadok, ha esetlegesen nincs olyan, akkor a gyengébb jelerősségű hálózatok között kell szelektálni, esetleg gyakorlati próbálgatással is!
látom odaát ajánlottak már másik - ilyen jellegű - progit, akkor gondolom feltérképezted már az elérhető wifi hálózatokat?!?!

[ Szerkesztve ]

(#12022) hackeeeee válasza kali (#12021) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Igen fel, ott utolsó kommentben írtam is az általam látott dolgokat, és kérdeztem is, hogy mit lenne érdemes használni. Csak ott utána már nem kaptam választ, azért jöttem a "céltopicba" érdeklődni.

Viszont auto-n 13-as csatorna van beállítva, azon tökéletesen műxik a teló is.

Véleményem szubjektív...

(#12023) kali válasza hackeeeee (#12022) üzenetére


kali
legenda

akkor amit érdemes lenne kipróbálni; 10 és 11 - ezek szomszédos értékei is szabadok, kevesebb az átfedés a hálózatok között!

(#12024) hackeeeee válasza kali (#12023) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Értem, köszi. Akkor meglesem. Bár az átpakolás megmarad mostmár, mert így jó volt, csak mostmár biztosra akarok menni, hogy jó legyen. Mondjuk ugye 13-ból velem együtt 2 van.
11-esből 2 van, 10-esből nincs is, csak 8-as van, szintén 2.

A másik kérdés, az energiagazdálkodásban a wifihez kapcsolódó energiagazdálkodás mit takar, mennyit ér-nem ér, ha állítgatjuk?

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12025) Ace Ventura


Ace Ventura
addikt

Sziasztok!
Nem nagyon értek, sem a wi-fi-hez, sem a vezetékes hálózatokhoz.Olyan gondom van, hogy van egy vezetés nélküli routerem, és egy 4mb/s inviteles netkapcsolatom, ezen jön a tv is.Ha a laptoppal szeretnék csatlakozni a wifihez, akkor hálózati biztonsági kulcsot kér a laptop.Ez mi?

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#12026) baliii


baliii
senior tag

Hello mindenkinek!
Két darab, hálózatokkal kapcsolatos kérdésem lenne:
-az egyik: lehetséges-e az, ha mondjuk egy routerre rákötök vezetékkel egy másikat, ami szintén wifit szór szét?
-másik: az lehetséges-e, hogy egy routerre rákötök egy asztali pc-t, ami wifi-t szórna valahogy szét?
előre is köszönöm, üdv!
B

(#12027) kali válasza hackeeeee (#12024) üzenetére


kali
legenda

odaát azt nem írtad, hogy a 11-es is használt a közelben.
az energiagazdálkodás számíthat, főként akkumulátoros módban képes visszavenni a notiknál rendszer!

Ace Ventura; vélhetően titkosítva van a kapcsolat, és wep/wpa/wpa2 kulcsot kér a csatlakozáshoz! ez a kulcs, a router adminisztrációs felületén állítható be!

[ Szerkesztve ]

(#12028) hackeeeee válasza kali (#12027) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Akkor lehet nem volt, akkor viszont bocsi. Most lestem, ahogy írtad, hogy mit lehet érdemes, most megnéztem, és van használatban 11-es. Most hálózatnál, és akksis használatnál is közepes energiagazdálkodás van beállítva.

Véleményem szubjektív...

(#12029) kali válasza hackeeeee (#12028) üzenetére


kali
legenda

külön a wifi modul energigazdálkodási beállítását is érdemes ellenőrizni, ott külön beállítható néhány dolog!
nincs is olyan csatorna, aminek a két szomszédos értéke is szabad? akkor olyat keress - a korábban linkelt alkalmazás segítségével -, ahol a szomszédos értékek jele gyenegébb!

baliii; 1; lehetséges! 2; lehetséges, ha az asztali is rendelkezik wifi modullal!

[ Szerkesztve ]

(#12030) hackeeeee válasza kali (#12029) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nha hamarosan dobok képet a csatornákról, és akkor láthatod pontosan. :) 1 pillanat.

Őő.. Ezeken kívül van ott még más? Ott én csak ezt látom, vagyis ugye több energiahasználatos részt.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12031) kali válasza hackeeeee (#12030) üzenetére


kali
legenda

az eszközkezelőben konkrétan a wifi modul tulajdonságaira nézz rá; a speciális és az energiagatdálkodási fül alatt szoktak lenni bizonyos beállítási lehetőségek - a wifi modul és az illesztés típusától függően! sőt, bizonyos moduloknál külön profilban is lehet ilyen dolgokat állítani - az illesztő és/vagy külön specifikus gyártói alkalmazás adta funkciók által!

(#12032) hackeeeee válasza kali (#12031) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Jham, értem. Nekem ott energiagazd. fülön annyi van, hogy kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg, semmi több.

Nos itt vannak a csatornák, az 1. az enyém, és közben bejött már egy 3. 13 channel is szintén maxos jelerősséggel:

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12033) kali válasza hackeeeee (#12032) üzenetére


kali
legenda

ezek szerint olyan nincs, ahol a két szomszédos érték is szabad, így próbáld ki simán a szabad csatornákat, elvileg egy 12-es, 10-es, 9-es, 7-es...stb valamivel jobb kell, hogy legyen, mit amikor olyat használsz, amin már amúgy is van másik hálózat!

(#12034) hackeeeee válasza kali (#12033) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Értem, akkor próbálkozom. :K

Mondjuk hála az égnek, ahogy írtam is, az elpakolás megoldotta a fő problémát, mert az nagyon gáz volt, hogy relatív rádiózni sem tudtam néha, mert annyira zavarta egymást a 2, vagy nem tudom mitől lehetett.

Véleményem szubjektív...

(#12035) hackeeeee válasza hackeeeee (#12034) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Meg is lestem, hát 12-esen úgy néz ki vmennyivel jobb a helyzet azért.Telefon gyorsabban megnyitja az oldalakat. Viszont a néhai csomagkimaradások megvannak azért, bár ez gondolom a wifi sarára tehetőek fel.

Véleményem szubjektív...

(#12036) Ace Ventura válasza kali (#12027) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Lehet, csak sajna nem tudok bemenni a felületre, ráadásul az egyik laptopommal simán felcsatlakoztam, csak a többivel nem tudok.A kulcsot én biztosan nem állitottam be.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#12037) localhost válasza Ace Ventura (#12036) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Ezt a programot megfuttatva azon a gépen, ami felkapcsolódik - megmondja, hogy mi a jelszó. Ezt kell beírni a másikon.
nem hackereszköz, tehát nem a WIFI-ből, a levegőbe nlevő jelből mazsolázza ki, hanem a gépeden beírt jelszót.

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#12038) PonPon


PonPon
senior tag

Sziasztok!
802.11n vs. panel tapasztalat van valakinek?
egy 4 emeletes épületbe szeretnénk egy internetet használni, lehet rá esély az ilyen routerekkel?

(#12039) kali válasza PonPon (#12038) üzenetére


kali
legenda

elég kicsi a valószínűsége, hogy egy darab router elég lesz a négy szint minden pontjának a lefedésére, sőt...

(#12040) ntomka válasza PonPon (#12038) üzenetére


ntomka
nagyúr

Ha vasbeton, akkor kevés lesz még lehet 2 is. Ha tégla, akkor szerintem alul felül 1-1 simán megteszi. Nagy szerencsével középen egy.

ツ Headphones on - World off

(#12041) mb702 válasza mezis (#12017) üzenetére


mb702
tag

Köszi a segítséget, az általad javasolt kábelezési mód és a DHCP off a TP-Link-en megoldotta a problémámat, müxik a net!

(#12042) hackeeeee válasza PonPon (#12038) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

941-es tplinkről azt tudom, hogy egy 3 emeletes társasházat belő saroktól sarokig, ezt haver mondta, akik beépítették. Panelben nem tudom, mennyire menne, amennyit tudok, hogy 3 emelten ment tuti, teszteltük, úgy, hogy középen volt a router. Mármint a 941-es TP-Link.

Mindenféleképp azt mondom, hogy hasonló kategóriás kell, tehát 3 mimós, szerintem.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12043) Coolby


Coolby
tag

Milyen kültéri vevővel érdemes WIFIt vadászni?

Mivel közelemben van több ingyenes wifi szogáltatás ezért előszeretettel használom, használnám őket, ha elég erős lenne a jelük.
A kertben jól működik, de a falakon belül már jóval gyengébben.

Megoldás arra keresek milyen vevő egységgel , kábelezéssel tudnám eljuttatni az asztali gépemre is.

Tanácsot kérek:
-Vevőre
-Kábelre
-Aszali gépbe Wifi kártyára az ügyben.

Előre is :R :R :R

Üdv.

(#12044) Coolby


Coolby
tag

Helló még egyszer,

Van egy ilyen routerem: zyxel NBG 318S

1. ) Következőt csinálja, állandóan újra indul, local area connection unplugged, aztán keres és újra csatlakozik, egy darabig működik, aztán újra megszakad.

Nem mozgatom a kábelét csak úgy magától, áramot mindig rendesen kap tehát azért sem szakadozhat.

Valakinek volt már hasonló tapasztalata Zyxel routerrel?

2.) Amúgy ezt a homeplug funkcióját itthon ki tudom használni? Ha igen hogyan?

:R
Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#12045) Coolby


Coolby
tag

Anybody? :D

(#12046) PonPon válasza hackeeeee (#12042) üzenetére


PonPon
senior tag

Köszönöm szépen a kommenteket! :R

Ha több antennája van egy routernek, akkor valamelyik helyére lehet rakni kültéri antennát is?
Zyxel NBG420N -t néztem, a Bandwidth Management miatt.

és még egy ostoba kérdés: na van egy 802.11n -ez routerem, és egy 802.11g-s eszköz csatlakozik rá, akkor 802.11g-s kapcsolat jön létre? sebesség annyira nem számít, inkább a 802.11n hatótávolsága, tehát messzebb jutok egy n-es routerrel?

[ Szerkesztve ]

(#12047) Truman válasza PonPon (#12046) üzenetére


Truman
senior tag

"Ha több antennája van egy routernek, akkor valamelyik helyére lehet rakni kültéri antennát is?"
Ha javarészt n-es klienseid vannak a házban, akkor nem célszerű. Inkább köss rá a LAN portjára egy különálló Access Point-ot, és arra egy kültéri antennát.

A Zyxel NBG420N elég drága a tudásához képest. Akkor már inkább TP-Link TL-WR1043ND-t ajánlom, csak 1-2 ezerrel drágább, de ezen már van USB csatlakozó és gigabites Ethernet csatlakozókat találsz rajta (ami azért nem hátrány). A sávszélesség menedzselés is elérhető, csak éppen QoS néven van.

"na van egy 802.11n -ez routerem, és egy 802.11g-s eszköz csatlakozik rá, akkor 802.11g-s kapcsolat jön létre?"
Természetesen, felülről kompatibilis.

"sebesség annyira nem számít, inkább a 802.11n hatótávolsága, tehát messzebb jutok egy n-es routerrel?"
Elvileg igen, a G-s kliensek is stabilabb kapcsolatot kapnak.

[ Szerkesztve ]

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#12048) Truman válasza Coolby (#12043) üzenetére


Truman
senior tag

A legjobb ha ilyenkor nem PCI-os Wifi kártyával próbálkozol. Hiszen gépet nem tudod mozgatni a jobb vétel reményében, továbbá ha a PCI-os kártyára antennát kötsz, valószínűleg túl hosszú antennakábelt kell csinálnod, ami hatalmas jelveszteséget okoz.
A legjobb megoldás a cserélhető antennás USB-s adapter (amihez csak USB hosszabbító kell), pl.:TP-Link TL-WN422G. Ha nem elég a kábel, csak az USB-t kábelt kell növelned, nem pedig a nehezen szerelhető antennakábelt. Erre bármilyen kültéri panel antenna megteszi, ha még mindig gyenge a jel.

Hasonlóan jó megoldás az kliens üzemmódba állított Access Point is. Bár konfigurálása nehézkes lehet, mert webes felületen keresztül történik. Viszont UTP kábelből is csinálhatsz akár 100 m-t is ha kell. Egy olcsóbb példa: TP-Link TL-WA501G

[ Szerkesztve ]

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#12049) Truman válasza Coolby (#12044) üzenetére


Truman
senior tag

Firmware-t frissítettél már? Ahogy nézem a legutóbbi frissítésnek szép hosszú a hibalajstroma.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#12050) PonPon válasza Truman (#12047) üzenetére


PonPon
senior tag

köszi szépen Truman!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.