Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33001) Immy válasza rosco111 (#33000) üzenetére


Immy
őstag

Valamilyen qos nincs engedélyezve routeren?
Tp-link beépített tűzfalját ideiglenesen tiltsd le és próbáld ki.

Routeren a wifi beállításoknál ezeket nézd még meg:
Enable WMM
Enable Short GI

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#33002) rosco111 válasza Immy (#33001) üzenetére


rosco111
csendes tag

Köszi a választ, kikapcsoltam a firewall-t - semmi változás.
A 2 dolog amit írtál az enable volt.

(#33003) Immy válasza rosco111 (#33002) üzenetére


Immy
őstag

Ezeket még rakd vissza default értékre:
Beacon Interval
RTS Threshold
Fragmentation Threshold
DTIM Interval

Van más eszközöd, ami wifi képes?

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#33004) rosco111 válasza Immy (#33003) üzenetére


rosco111
csendes tag

Semmi változás.

Laptopom wifije ki van kapcsolva, más cuccom nincs.

(#33005) kabino válasza mezis (#32973) üzenetére


kabino
újonc

Szeva Mezis!
Akkor tehát elméletileg lehetséges a kapcsolat kialakítása a felvázolt módon?(A rendszergazda engedélyével)Ha igen, hogyan?Alapjaiban elmondanád?
Kösz.

(#33006) mezis válasza kisguly (#32999) üzenetére


mezis
nagyúr

Igen. 3 HSz-el odébb javítva. :o

mezis

(#33007) Gézengúz válasza mezis (#33006) üzenetére


Gézengúz
addikt

Nem törlik a modik? Mondam, hogy lesz még belőle probléma... :U

(#33008) vufi


vufi
újonc

Sziasztok!

Hol is kezdjem, rámmaradt egy dráva kábeles "hiper szuper" vevő amit gondoltam megnézek belülről:D Eléggé meglepett amit láttam egy lecsupaszított AP volt benne antennával jo kis sufni tuning, na de nem is ez a lényeg. Nincs meg ugye a burkolata az Ap nak ill semmiféle papírja így nemtudom a pontos típusát. A chipre az van irva rtl8186, hosszas és fájdalmas keresgélés után erre bukkantam http://www.livediesel.de/?page_id=45, http://www.livediesel.de/?page_id=139, ránézésre ez az az alaplap tehát elméletileg Edimax 7206APg vagy LogiLink WL0027 de ez még csak mindig a talán. A problémám az hogy sehogy sem birok belépni a kezelőfelületre elv. 192.168.2.1 lenne az ip de nemmüködik, talán a drávások másik firmwaret tettek a kütyüre de ezt nemhinném, reseteltem ugy sem jó. Ha a hálozati kapcsolat ip beállitásait manuálisra állitom, ill automatára, az ipconfig nem írja az alapértelmezett átjárót olyan mintha nem kommunikálna egymással a két szerkentyü,/dl/upc/2014-01/02/476655_yvzdxgouhjhr4ifh_ipconfig.jpg pedig a win csatlakozott hozzá, kapcsolat állapotánál a fogadott csomagok nem mozdul. Szoval itt a harci feladat, valahogy kikéne derítenem milyen a típusa és hogy tudok belépni a configba bármiféle segítséget örömmel várok:D Köszi előre is és boldog új évet

(#33009) Immy válasza rosco111 (#33004) üzenetére


Immy
őstag

Ha laptopon wifivel vagy fent, akkor is produkálja ugyanazt a jelenséget, mint a telefonoknál?

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#33010) VegyesTamás


VegyesTamás
senior tag

Létezik valami életképes wifi antenna/usb-s wifi antenna bármilyen windowson buherálható wifis antenna ami mondjuk tudna majdnem 1 km-t látni? :)

(Életképesre gondolok, mint nem ebayes akár10k wifi ingyennet-ként hírdetett vackok :D)

[ Szerkesztve ]

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#33011) bzoly


bzoly
aktív tag

Sziasztok,

Segítséget kérnék.
Adott két router, ami WDS-el szeretném ha látnák egymást. Mindkettő lakásban van.
Jelenleg az egyik két antennás, a másik 3, a kapcslat most eléggé instabil, mondhatnám nincs is.
Mennyire működőképes lehet a dolog egy kültéri antennával? Ha igen milyennel?
Rálátás nincs, mert a lakások egymás alatt vannak.
Segítségeteket, tanácsotokat kérném. Előre is köszi.

Zoli

(#33012) alienpapa


alienpapa
senior tag

Van néhány program a gépemen, ami interneten keresztül szeretné frissíteni magát, de mindegyikük hibát ír ki frissítés megkezdése előtt. Ez nem lehet véletlen, biztos, hogy valamilyen beállítási probléma lesz a ludas. A windows tűzfalat kikapcsoltam de a hiba ugyanaz maradt. Mi lehet a gond? Lehet a routert kéne beálltani?

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#33013) And válasza VegyesTamás (#33010) üzenetére


And
veterán

"[..] ami mondjuk tudna majdnem 1 km-t látni?"
(Ez ugyan egy néhány hetente felbukkanó kérdés, de: ) ez rohadtul nem a wifi-eszközön múlik. Szinte bármely kliens / AP is kilométeres kapcsolatra képes, ha a megfelelő feltételek adottak. Ezek: tisztességes antenna rövid kábellel, tiszta /zaj- és zavarmentes/ csatorna, és a legfontosabb: optikai rálátás illetve zavartalan terjedési zóna a felek között. Ha ezek hiányoznak, akkor sokszor tíz wattos EIRP-vel sem fog menni, ha pedig a felsorolt tényezők adottak, akkor szinte bármilyen, legális keretek között működő eszközzel összejöhet egy pár kilométeres kapcsolat. Ebben a kérdéskörben szinte mindenki a wifi-eszköznek tulajdonít különös jelentőséget, ezért is lehet eladni a tragikusan ócska, óriási hazugságokkal jellemzett klienseket (és hamisított csodaantennákat), pedig az áthidalható távolság - egy bizonyos szintig, nem túl extrém távokig - sokkal inkább a körülmények függvénye.
#33011: "Jelenleg az egyik két antennás, a másik 3, a kapcslat most eléggé instabil, mondhatnám nincs is.
Mennyire működőképes lehet a dolog egy kültéri antennával?"

Nem igazán reális, több okból sem. A kültéri antenna kültérre való, beltérre felesleges, nagy és drága. Annak nem sok értelme volna, ha szomszédos lakásokban méteres nyílású paraboloidokat irányítanánk egymás felé vastag, esetleg vasbeton fallal elválasztva. Ha egymás felett / alatt lévő lakásokról van szó, akkor pláne. Többantennás routerek előnye (főleg a MIMO) egyetlen antennával amúgy is elveszne. Nem a térerőről van szó, mivel szintén gyakori közhiedelemmel ellentétben a többantennás kivitel nem "erősebbet" jelent. Sajnos a fúrás-faragás nem megkerülhető: vagy kültérre (falon kívül) szereled az antennákat, hogy lássák egymást, de rövid távra ez sem túl kifizetődő / értelmes dolog, sokkal jobban jársz, ha kikábelezed a hálózatot.

(#33014) Casterke


Casterke
tag

Valaki tudna segíteni abban, hogy adott egy TL-WDR4900 és egy TL-WA901N repeter módba kapcsolva nem nagyon akar működni.. Repeter módban gondolom DHCP-off gateway-az 192.168.0.1 és jelszó ok és még mit kel beállítani?

(#33015) bzoly válasza And (#33013) üzenetére


bzoly
aktív tag

Köszönöm, hogy segítesz.
Pont a fúrást faragást szeretném elkerülni, mert még nem láttam szép megoldást :)
A kültéri antennát az alsó lakás elé tenném, hogy felfelé, a másik lakás felé nézzen.
Így esetleg? Vagy esélytelen? :F

(#33016) VegyesTamás válasza And (#33013) üzenetére


VegyesTamás
senior tag

Tudom, hogy az adót kéne tuningolni, meg lebontani a házakat, a fákat meg kivágni főleg nyáron :D csak kiváncsiskodtam, hogy egyáltalán létezik-e ilyen vevőegység megfizethető áron ami kicsit erősebb a társainál, aminek annyira nem számítanak a körülmények, és lakott területen kertesházak közelében, fák mellett képes-e a sima ap-ket látni, ilyen messzebről is.

[ Szerkesztve ]

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#33017) mezis válasza Casterke (#33014) üzenetére


mezis
nagyúr

A LAN IP-jét átállítottad ? (Mert az eredeti valószínűleg ütközik a routerével.)

mezis

(#33018) mezis válasza bzoly (#33011) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

A WDS-t nem ajánlom. Nyűgös: csak ugyanazon gyár azonos chipsettel rendelkező készülékei között működik. A sebességet meg nem felezi, hanem tizedeli. A titkosítás meg csak TKIP lehet. Az meg már nem is számít titkosításnak.

Ha a két lakás közvetlenül egymás fölött van. akkor a fenti lakásban a padló közelében, a lenti lakásban meg a lehető legmagasabbra elhelyezett WiFi eszközökkel (antennákkal) lehet kísérletezni, "lyukat" keresni. (Konkrét tapasztalat: egy két szintes lakásban a WiFi router a padláson, laptop a földszinten (2 födém és esetleg fal is van közben) és hosszas kísérletezéssel sikerült stabil kapcsolatot (kb -70 dBm -InSSIDer-) kialakítani. De a beépített antennás routert kb +-5 cm-es pontossággal kell egy bizonyos helyen tartani !)

[ Szerkesztve ]

mezis

(#33019) And válasza bzoly (#33015) üzenetére


And
veterán

Hát ha a szomszéd lakásban is hasonlóan járnak el, akkor akár működhet is. De a kábelezést, konzol vagy antennatartó felszerelését így sem lehet megúszni.
#33016: "csak kiváncsiskodtam, hogy egyáltalán létezik-e ilyen vevőegység megfizethető áron ami kicsit erősebb a társainál, aminek annyira nem számítanak a körülmények"
Úgy tűnik, nem fogadod el: mindegyiknek számítanak a körülmények, nincs kivétel. Igen, vannak nagyobb teljesítményű kliensek, bár USB-s kivitelben a limitált tápellátás ennek eleve határt szab. A nagyobb távú link egy lánc, amelynek a wifi-eszköz csak egy láncszeme. Lehetnek akármilyen jó tulajdonságai, ha a jelet nem tisztességesen (alacsony csillapítással) vezeted, nem jó helyre szerelt és korrekt antennát használsz, vagy egyszerűen nincs meg a rálátás. Akkor cseszheted, hogy neked "nagy teljesítményű" kliensed van, mert nem mész vele semmire. Aukciós oldalak és apróhirdetések telis-tele vannak relatív olcsó, hangzatos (ugyanakkor fizikailag lehetetlen) adatokkal felvértezett USB-s kliensekkel, amelyekről némi utánajárással kiderül, hogy egyrészt antenna nélkül azok se érnek sokat, másrészt - az adóoldali teljesítményükkel szemben - a vételi érzékenységük abszolút nem kiemelkedő, inkább teljesen átlagos. A legjobb "erősítő" a korrekt, relatív nagy nyereségű és jól elhelyezett antenna, amely adás- és vételi irányban is hatásos (ellentétben a megnövelt adóteljesítménnyel).
#33018: Van benne igazság, de messze nem minden, ezen feltevések egy része elavult közhely.
1.) A WDS nem egyértelműen felezi a rádiós sebességet. Ez csak wireless repeater-módban van így, de a két egyenrangú (és való igaz, lehetőleg azonos chipsettel és szoftverrel rendelkező) eszközzel létrehozott WDS-bridge esetén nincs semmilyen felezés, éppen úgy működik, mint AP-kliens topológia esetén.
2.) A titkosítás sem csak TKIP lehet. Sok évvel ezelőtt is működött például Broadcom-chipsetes - de nyilván ez sem kizárólagos - routerek esetén a WDS-mód WPA PSK titkosítás mellett. A közelmúltban beüzemelt, AirOS-sel rendelkező, pont-pont kapcsolatot megvalósító kültéri eszközeim között is simán megy a WDS-bridge sebességfeleződés nélkül és WPA2 PSK mellett.
3.) "De a beépített antennás routert kb +-5 cm-es pontossággal kell egy bizonyos helyen tartani !"
Ennek a kiküszöbölésére találták ki a kétantennás diversity-módot, messze a MIMO előtt (802.11a/b/g esetén is, mert lényegében bármilyen egy stream-mel működő összeköttetéshez jó).

[ Szerkesztve ]

(#33020) bzoly válasza mezis (#33018) üzenetére


bzoly
aktív tag

Köszönöm, lehet megpróbálok egy kisérletet valami kölcsön külső antennával

(#33021) bzoly válasza And (#33019) üzenetére


bzoly
aktív tag

köszi

(#33022) VegyesTamás válasza And (#33019) üzenetére


VegyesTamás
senior tag

Ezt mind értem, tudom. Csak arra voltam kíváncsi, hogy a megfizethető kategóriában melyik a legerősebb usb wifi antenna, ami nem kamu.

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#33023) mezis válasza VegyesTamás (#33022) üzenetére


mezis
nagyúr

[link]

Egy ilyen bármelyik "lecsavarható" antennáshoz csatlakoztatható.

? 2.4 GHz ? 5 GHz ?

Megfizethető: erősen függ a család anyagi helyzetétől. Elfelejtettél adatot közölni... ;]

mezis

(#33024) Phyllobates válasza Gubek-Einste (#32892) üzenetére


Phyllobates
csendes tag

Nem, nincs benne semmi ,,speciális" karakter.
A router D-Link, az adapter TP-Link. Lehet, hogy ez a baj? :F A wifis-routeres dolgokhoz abszolút hülye vagyok. :D

..The Aesir rides out to war, with armor shining bright, followed by the Einherjer, see Valkyries ride..

(#33025) eINN válasza VegyesTamás (#33022) üzenetére


eINN
csendes tag

Szia Tomcat333!

Bocsáss meg, még a fórumon új vagyok a szakmában talán nem, :)))
Osztom "And" észrevételét, mit jelent számodra az hogy legerősebb usb wifi antenna?
Azt, hogy semmit nem kell csinálni, csak egy nagyon erős antennát feltenni, és minden ok? Ez természetesen igaz is lehet, ha minden változó állandó marad. De mi van, ha átgondoljuk a dolgot, biztos, hogy "vásárolni" kell neked valami mást? Nem elég ha megfelelően választasz szobát, csatornát, frekvenciát ? Milyen messze vagy az adótól? Köztetek milyen falak, és más akadályok vannak? (Könyvespolc,konyha, esetleg mikróval, vasbeton falak stbstb?)
Ne haragudj, csak arra akartam utalni, ha valaki azt mondja, XYZ cucc a legjobb, vajon az neked tényleg elegendő-e? Sajnos (hál istennek) a gyakorlat azt mutatja, hogy lehetnek más megoldások is.
- PL:
Nézd meg, hogy melyik frekvencia a legkevésbé foglalt, és arra állítsd az adót fixen.
- Nézd meg fizikailag, hogy a két pont között milyen akadályok vannak, ha eltávolíható, vagy a vevő/adó pozíció változtatásával feloldható ez az akadály, akkor azt érdemes megcsinálni. (Pár méter megoldható usb toldóval, ami pár száz forint, nem kell eszközt váltani)
- Esetleg próbálkozhatsz kisebb sebességgel "only b/g" azon ált. stabilabb a kapcsolat.

Üdv:
eINN

eINN

(#33026) perfegor17


perfegor17
senior tag

Sziasztok van egy dlink dwl-g122-es wifi usb adapterem.A gép valamiért nem ismeri fel és villog rajta Lnk led de a gépen semmi jele.Mi lehet a baja?

(#33027) mezis válasza perfegor17 (#33026) üzenetére


mezis
nagyúr

Bizonyára kiírta, hogy nem talált drivert hozzá. Kerestesd az interneten vagy keresgéld sk.

mezis

(#33028) mezis válasza Phyllobates (#33024) üzenetére


mezis
nagyúr

Nem, a router is és az USB-s kliens is lehet bármilyen gyártmányú. Vannak op. rendszerek, amik nem is fogadnak el ékezetes, stb karaktereket, kódokat. És ha nem megfelelő a driver, kezelő szoftver akkor is lehet gond a password elfogadásával. Tegyél próbát egy "Live Linux"-al. (Pl Ubuntu 12,04.03)

mezis

(#33029) Casterke válasza mezis (#33017) üzenetére


Casterke
tag

Igen 192.168.0.254-en volt, de az volt a baj, hogy én egy olyan routerre akartam repeat-elni ami switch volt és átjárónak pedig a Fő router-t adtam meg elvileg így is kellet volna mennie, de mid1 mert most hogy a másikra kapcsolódok jó. :C

(#33030) upsyka


upsyka
aktív tag

sziasztok!

megpróbálom érthetően leírni a problémámat/észrevételemet,hátha tudtok valami okosat mondani rá...
szóval adott egy upc-s modem+router /technikolor7200/ amihez wifin kapcsolódott eddig a laptop,portforward beállítva,működött rendesen,utorrentben /2.2.1/ alul zöld pipa,igaz tesztnél azt írta port nincs nyitva,de a torrent oldal mindíg aktívnak jelzett!egyéb okok miatt be kellett üzemelnem egy asus n10+ os routert repeaternek dd-wrt firm-el ezen leírást követve sikerült is,működik szépen.viszont egy olyan helyzet áll fent,hogy a laptoppal a wifi hálózatomhoz kapcsolódok,de nem a repeaterhez elvileg /azt külön jelzi az elérhető hálózatok listáján/,hanem a technikolorhoz,amivel nincs is baj,mert így is akartam,viszont egyrészt simán be tudok lépni a repeaterbe annak ellenére,hogy nem ahhoz vagyok kapcsolódva,illetve a technikolor elérési címe 192.168.0.1 /a 192.168.1.1 nem elérhető,pedig az volt eddig/ a repeateré 192.168.2.1 a leírás tanácsára adtam ezt!a laptop ip-je a repeater beüzemeléséig 192.168.1.13 volt,most a repeater beüzemelése után 192.168.2.113!
a repeateren beállítottam az upnp-t és a port forwardingot a 192.168.2.113-as ip-re amit most használ a laptop és a tecnikoloron is átállítottam.
és az a gondom,hogy a kliensben alul piros felkiáltójel van,a kliens beépített tesztjénél zöld pipát kapok,viszont mentésre nyomva nem vált át,viszont a torrent oldal is aktívnak mutat és a le/fel töltésem is rendben van és a tracker is elszámolja a le/feltöltést....
szerintetek ez mennyire normális mind a kliens mind a hálózat beállítási dolgok?

Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...

(#33031) cascada


cascada
senior tag

Sziasztok!

Melyik lenne az a legolcsóbb Router, aminek a legerősebbek a WiFi antennái, a legjobban szórnának és amit még érdemes lenne megvenni? Elég lenne a csak 100Mbites LAN port, USB és VPN támogatásra, és egyéb extrákra nincsen szükség. Az Internet csak ADSL lenne. Én valami olcsóbb TP-Linkre gondoltam pl a 841ND-re. Mit szóltok hozzá? Köszi előre is!

(#33032) mezis válasza cascada (#33031) üzenetére


mezis
nagyúr

Tökéletes választás lenne, ha lenne USB portja. keress tovább pl ugyanennél a gyárnál...

Mindegyik ruoternek kb ugyanannyi a kisugárzott rádiófrekvenciás teljesítménye: a megengedett maximum. Ezt vagy 2 dBi-s vagy 5 dBi-s antennával csinálja, a végeredmény ugyanaz.

mezis

(#33033) cascada válasza mezis (#33032) üzenetére


cascada
senior tag

Rendben. Köszi! Akkor te inkább a 842-őt mondanád?

(#33034) Gubek-Einste válasza cascada (#33033) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha kell USB port akkor igen, ha nem szükséges akkor elég lehet egy 841ND is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#33035) VegyesTamás válasza mezis (#33023) üzenetére


VegyesTamás
senior tag

Akkor elmondom, hogy néz ki a helyzet :) 5éve volt egy laptopom, ott ismerkedtem meg a wifivel mint olyannal, és nagyon érdekelt. Kezdődött egy sima usb stickel aminek a nyomtatott áramkörön volt az antennája. Össze vissza rohangáltam vele a lakásba mert mindig nyílt wifiket kutakodtam, mert élveztem, és mert nem volt más netem. Aztán jött a barkácsidőszak. Mindenféle gyűjtőtányért, kályhacsövet stb.. pakoltam mögé, hogy erősebb legyen a jel. Irámyítottam, próbált meghatározni, hogy honnan jöhet a jel, és aszerint állítottam be az antennát, eközben bőszen kacsingattam az usb-s parabola wifi antennákra vaterán, aztán sosem lett belőle semmi, mert lett netem, és elhaltak ezek a dolgok. Viszont, most kíváncsi volnék hány AP-t látok, milyen a környék meddig látok el stb, ..a keret kb10-15k :) szóval nem kéne konkrét megoldás, csak "szórakozás" szinten :D

eINN: Ez a válaszom neked is! :)

[ Szerkesztve ]

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#33036) cascada válasza Gubek-Einste (#33034) üzenetére


cascada
senior tag

Rendben. Köszi!

(#33037) mezis válasza cascada (#33033) üzenetére


mezis
nagyúr

A leírás alapján igen. "USB Sharing : Support Samba/FTP/Media Server/Printer Connection"
(Nincs vele tapasztalatom. A cégnek jó a supportja.)

mezis

(#33038) mezis válasza VegyesTamás (#33035) üzenetére


mezis
nagyúr

Ez pl. belefér a keretbe egy USB-s stick + kábellel együtt....
Nincs vele tapasztalatom.

mezis

(#33039) VegyesTamás válasza mezis (#33038) üzenetére


VegyesTamás
senior tag

Na ezaz :)! Köszi :)

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#33040) eINN válasza VegyesTamás (#33035) üzenetére


eINN
csendes tag

Ja az más, akkor ahhoz nem kell ennyi pénz. :))

http://www.youtube.com/watch?v=Wx_YyBwAD_I

Üdv:

eINN

(#33041) eINN válasza cascada (#33031) üzenetére


eINN
csendes tag

Szia!

A TP-Link jó választás, ha átállítod a régiót (country) Amerikaira, akkor az antenna kimenő teljesítményét feljebb fogja állítani. Nem mindegy ugye, hogy hol 100mW a kimenő teljesítmény. :)
(Nem tudod használni a 12-13-as csatornát, de az mind1.)

Nekem nem voltak jó tapasztalataim az USB használatával, egyik ismerősömnél egy pár napos használat után a rákötött 1 TB-s külső HDD fájlrendszere úgy szált el mintha kötelező lett volna. :W
Nem tudom mi volt a konkrét ok, áramszünet vagy nem állította le mielőtt levette róla. Mindenesetre én azóta óvatos vagyok.

Üdv:

eINN

(#33042) eINN válasza upsyka (#33030) üzenetére


eINN
csendes tag

Szia!

Nekem olyan olyan érzésem van, hogy mind a két router oszt IP címet.
Nem hagytad véletlenül a DHCP-server beállítást ON-on? Mert ez okozhat gondot.
A leírtakból nekem ez derül ki.

Üdv:

eINN

(#33043) upsyka válasza eINN (#33042) üzenetére


upsyka
aktív tag

Igen,aztán este utánaolvasgattam kicsit,az a leírás amit linkeltem nem említi,hogy ahol átírom a repeater címét,ott érdemes a getaway és local dns-nek a főrouter címét beírni,hogy az ossza a címeket,a dhcp-t autómatikusra állítottam,leírás is úgy írja,de átírtam és mostmár jó,bár még a torrentet nem néztem,majd babaúszás után :)

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...

(#33044) HIJ


HIJ
őstag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, h jelenleg mi a lehető legjobb és legstabilabb módja két Wifi AP vagy router vezeték nélküli összeköttetésére?

Az jelnlegi rendszer a következő:
- TP-Link WR1043ND router (DDWRT FW) nyílván ezen van a net
- TP-Link WA901ND v3 AP (Gyári FW) erre pedig LAN -on van kötve egy PC, de fontos lenne a wifin való elérés is.

Jelenleg universal repeater -ként kapcsolódnak, de az a gyanúm, hogy nem stabil a kapcsolat. Tervezek még berakni még egy ugyan ilyen AP -t, amit felvihetek a padlásra és akkor gyakorlatilag közvetlen egymásra látnának, de azért jó lenne megtudni, h mi a legcélszerűbb módja a két hálózat összeköttetésének.

(#33045) kisguly


kisguly
tag

Sziasztok!
Én még mindig birkózom a hálózat beállítással.
Elolvastam a belinkelt beállítást

"És ha a router után van egy Range Extender, majd még utána egy Acces Point repeaterként akkor is így beállítani az IP címet?"
Erre a kérdésre az volt a válasz hogy igen.
Csakhogy most is vacakol. A kérdésem most az lenne, hogy ua. a LAN IP cím az Extender-nek és a repeater-nek vagy nem.

[ Szerkesztve ]

(#33046) alienpapa


alienpapa
senior tag

A nagyobb helyeken - pl 1-2 kocsma vagy plázák - hogyan oldják meg azt, hogy mindenütt van megfelelő erősségű jel?

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#33047) bzoly


bzoly
aktív tag

Sziasztok,

12 dB jelerősség elég egy wds kapcsolathoz?
Egy 3 antennás routernek elég kivezetni az egyik antennáját külső antennához?
Köszi

Zoli

(#33048) ripla


ripla
őstag

végülis egy TP-LINK TL-741ND routert tudtam venni, ez volt raktáron.
ez is van olyan jó mint a 740N?

(#33049) eINN válasza HIJ (#33044) üzenetére


eINN
csendes tag

Szia!

Hát a stabil kapcsolatnak vannak követelményei, pl: Irányított antennák, mindkét oldalra.
Első körben meg kellene nézni, hogy milyen csatornát használsz, és ezt rajtad kívül ki használja. Mekkora interferencia van az adott csatornán. Lehet hogy csak ilyen egyszerű oka van.
Lehetőleg olyan csatornát kell beállítani, amit nem, vagy kevésbé használnak mások.
Ezt egyszerűen meg lehet mérni pl inssider-el.

http://www.metageek.net/products/inssider/

Tovább lehet javítani, ha 2.4 GHZ helyett 5 GHZ-et használsz. De ezek már komolyabb eszközök. Az sokat segít, ha az antennát (AP) megfelelő pozícióba teszed.

Üdv:

eINN

(#33050) eINN válasza alienpapa (#33046) üzenetére


eINN
csendes tag

Szia!

Sok antennával (AP), amelyek 15-20%-os átfedésben vannak egymáshoz képest. (A roaming miatt) Ezeket általában előzetesen tervezik, majd telepítést követően visszamérik, optimalizálják.

Üdv:

eINN

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.