Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64151) zsiga68 válasza rendzso (#64142) üzenetére


zsiga68
senior tag

Esetleg tiltsd le próba képpen a bluetooth-ot.

(#64152) littlemamba


littlemamba
aktív tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, ide irányított egy kedves fórumtárs hozzátok, az ő kérdései mentén talán pontosabban le tudom írni mi a problémám. Bocsánat, hogy hosszú lesz.

Körülmények:
Adott egy Huawei HG8245H routerem, ami 6,5 éves, telekomos, kicsi csomaggal (Netmania L – azt hiszem 30-as csak). Kicsi a lakás, 40 nm, annak a hozzávetőleg a közepén helyezkedik el router. A társasház, téglából van, 6 emeletes, a 4-en lakom, jelen pillanatban alattam és mellettem is van 1-1 lakás, ami nem lakott. 13 wi-fit látok laptoppal az enyémmel együtt. Általában néhány eszköz használja a wi-fi hálózatot a lakásban (egyszerre max 3 laptop, 2 telefon, 1 okosóra). Eddig nem igazán volt vele gondom, a hálóban fut egy 9 éves notebook, amit jobbára csak este használok, az szokta érezni, hogy gyenge a jel körülötte, nem igazán okoz gondot. Mindent wi-fin használok, nem kábelen.
Probléma: január elején elkezdődött a probléma, hogy amikor játszom pc-n (laptoppal, wi-fin, steamen, x-box kontrollerrel, csoportban), akkor kidobál a játékból azzal, hogy nem jó az internetem. Kilépek azt látom a laptopon, hogy fullon van a wifijel, visszalépek újra kidob, telefonon is fullon van a jel, streamet tudok nézni, videótelefonálni jól tudok. Újraindítottam a routert, frissítettem a beállításokat, a hibajelenség ugyanaz. Aztán azt gondoltam, hogy a játék szerverével van a gond, olvastam hasonló jelenségekről, de hetek alatt nem oldódott meg.

Megoldáskeresés level2: Így tegnap este kitaláltam, hogy mi lenne, ha berendelnék egy routert, aztán kicserélem. A másik topicban elmagyarázták már nekem, hogy mivel ez modem, így nem tudom egy az egyben kicserélni egy másik routerre.

Továbblépés:

1)Van bármi javaslatotok, hogy mit csináljak?

2) Ha csomagot váltok, akkor adnak másik eszközt, az lehet, hogy megoldja? (Ezeket ajánlja fel a csomagomhoz: 1000/1000-eset +3000Ft/hóval drágábban a mostanihoz képest, de van még 500/150<+2500Ft> és 250/70 <+1500Ft> is. Egyébként nem lenne szükségem nagyobb netre, de nyilván váltok, ha ez tuti megoldja. Nem játszom sokat, nem vagyok gamer, egy nyomorult játékkal szeretek játszani a barátokkal. Egyébként átlag user vagyok, streameket nézek, hallgatok, videókat, munkában max teams vagy zoom megbeszélések kellenek, vpn-nel használom az irodai hálót, minden öröm boldogság).

3) Ha átkötöm a huaweit modemnek „csak”, akkor milyen másik routert ajánlotok kiegészítésnek?

[ Szerkesztve ]

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64153) Alex91 válasza littlemamba (#64152) üzenetére


Alex91
félisten

Eloszor kabeles proba, hogy wifi gond-e...
Bar, ha mas meg megy normalisan, akkor lehet, hogy megis a szerver a problema...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#64154) Lali-213 válasza littlemamba (#64152) üzenetére


Lali-213
senior tag

Üdv itt is. :)

Egy wifi diagnosztikát érdemes lenne lefuttatni, pl. telefonon egy wifi analyzerrel, hogy olyan csatorna van-e beállítva, ami szabad (azaz a környékbeli routerek nem ezen sugároznak).
Ami játéknál kulcsfontosságú az az alacsony ping. Ezt is érdemes megnézni, hogy a játék szervere mennyire érhető el gyorsan.

(#64155) littlemamba válasza Alex91 (#64153) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Rendben, köszönöm. Most irodában vagyok, de este kipróbálom a káblet (remélem találok otthon).

@Lali-213 Üdv itt, köszönöm! Remélem büszke voltál rám, már sokkal jobban összefoglaltam a kérdéseid után a helyzetet :)) Szerintem. Kipróbálom a tesztet is, amúgy egyet már lefuttatam, de nem tudtam mit kell nézni az eredményen :N

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64156) Lali-213 válasza littlemamba (#64155) üzenetére


Lali-213
senior tag

Szerintem közelebb fogunk kerülni a megoldáshoz. :)

Az alábbi kép talán segít, hogy megtudd melyik csatorna lenne jó neked. A 2.4 GHz-es sokkal telítettebb szokott lenni, mint az 5 GHz-es - bár azt feltételezem a mostani eszközöd nem tud 5 GHz-en sugározni.

(#64157) kpityu2 válasza littlemamba (#64152) üzenetére


kpityu2
őstag

Androidra van egy Ping Monitor nevű app, azzal érdemes megnézni, hogy mennyire stabil a neted.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#64158) rendzso válasza zsiga68 (#64151) üzenetére


rendzso
tag

Köszi mindenkinek a tippeket!
Közben kicseréltem a gépben a tápot, mert volt itthon egy jobb FSP. És ez valamiért megjavította a dolgot.. Azóta egyszer sem fordult elő, hogy ne látta volt a gép. Érdekes :F

(#64159) littlemamba


littlemamba
aktív tag

Köszönöm szépen még 1x a hozzászólásokat! Mindet! Nő vagyok, azt sem tudom milyen rendezvényen hálózati témában, szóval minden segítség! :R

Elkezdtem megvalósítani a javaslatokat, a Ping Monitorral nem boldogultam, de egy másikkal igen. ezek lettek az eredmények.

ez a speedtest eredmény:

ez a másik: Cranberry az enyém. Nektek biztos többet mondd, mint nekem, hogy mi van a képen.


Hazajöttem, beültem játszani, gondoltam tesztelem, hogy ma is kidob-e és utána megnézem kábellel, hogy legyen mihez viszonyítani. Kidobott 1-2 kör után.
Nos nem tudtam kábelre rakni, mert nincs olyan csatim a laptopon. Kábelt találtam, ami öröm, de így nem értem vele semmi.
Tehát vegyek egy Ethernet-USB átalakítós csatlakozót, amibe bele tudom dugni a LAN kábelt, hogy kiteszteljem? Pl ez jó lesz?

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64160) Lali-213 válasza littlemamba (#64159) üzenetére


Lali-213
senior tag

Az USB - UTP átalakító akár jó is lehet, bár személyes tapasztalatom nincs vele.

Sebességmérés: 30 Mbitből egész elfogadható a 27, de a közel 20 ms-os ping egy kicsit magasnak tűnik játékhoz.

Wifi analízis: a szürkével jelölt csatornákon nincs másik eszköz, érdemes átállítani azok egyikére (3, 4, 5, 7, 8) fixen beállítani. Az eredmények javulhatnak.

Akikkel játszol, szintén panaszkodnak, hogy kidobja őket a játék? Ha nem, akkor Kicsi az esélye, hogy szerverhiba lenne. Ha nem okoz gondot az optikai internet többletköltsége, érdemes beköttetni azt. Már a legalacsonyabb csomag is látványos sebességnövekedést hozna.

(#64161) littlemamba válasza Lali-213 (#64160) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Wifi analízis: köszönöm, átállítom, ha megmondod hol kell. Viszont azt vettem észre, hogy ezek itt változnak folyamatosan (van ami fix, mint az enyém a 9-en, de a többi ugrál, viszont amíg így nézegettem a 8-as szabadnak tűnik, szóval ha elmondod, hogy rakjam át magam, akkor megcsinálom) :R
ezek az ugrálós képek:


Amikor először volt ez a jelenség, akkor az is a szerver hibára engedett következtetni, hogy bár a társaim nem estek ki, de mások is eltűntek. Pl volt hogy csak a nővérem, aki egy másik országban él, elindult nélkülem duoban és 3 egymást követő körben is eltűnt a társa, pont úgy ahogy én is. Volt olyan hogy egem engedett menni 1 kört, de láttam, hogy mellőlem eltűnik 1 játékos. Viszont azóta minden hétvégén csak 1x-2x mentem be, fél-fél órára, így nagyon messzemenő következtetéseket nem tudok levonni. Azt gondoltam, hogy ha olyan tömeges lenne mint az első hétvégén, akkor biztos fellázadnának a népek, de ennek nem igazán látom nyomát, ezért is indultam el újra a saját eszközeim problémamegoldásán.
Egyébként a játékon is csináltam, egy fájl helyreállítást is, majd egy törlést és visszatelepítést is. Ezek sem oldották meg.

[ Szerkesztve ]

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64162) Lali-213 válasza littlemamba (#64161) üzenetére


Lali-213
senior tag

Mivel a digi letiltotta, hogy belépjek a modem webes admin felületére, így egy kicsit vakon vagyok, de a Telekom oldalán találtam egy kis segítséget az eszköz beállításához.

Egy részletesebb útmutató, szintén a Telekom oldaláról - a lényegi rész a 16. oldalon található.

Amennyiben helyes a leírás, akkor böngészőből felkeresed a 192.1681.254-es ip címet. Itt egy felhasználói név és jelszó párossal tudsz belépni. Talán az eszköz alján megtalálod az ehhez szükséges infókat (vagy a telekomos ügyfélszolgálat is meg tudja adni).
WLAN / WLAN Advanced Configuration / Channel - itt tudod beállítani a megfelelő értéket. Sokan automatán hagyják, ami nem túl szerencsés.

(#64163) littlemamba válasza Lali-213 (#64162) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Tökéletes volt az útmutató. Át is raktam magam a 8-asra ügyesen. :R

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64164) mezis válasza littlemamba (#64159) üzenetére


mezis
nagyúr

Mi a laposod típusa?

mezis

(#64165) littlemamba válasza mezis (#64164) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Amin játszom és amit főként használok az egy HP Envy 13-ba0002ne.
Amiről fent írtam még, hogy gyengén veszi be a jelet az egy Sony Vaio Pro 13-as, de szerintem nem arra értetted.

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64166) Lali-213 válasza littlemamba (#64163) üzenetére


Lali-213
senior tag

Majd tesztelgesd, hogy javult-e valamit a játékélmény. ;)

Ha jól olvastam a laptop specifikációit, akkor AX szabványú (6. generációs) wifi adapter van benne. Ha lenne egy ilyen routered és egy gigabites interneted, akkor az komoly sebességet jelentene már vezeték nélkül is. Nekem az AC-s, vagyis az előző generációból van access pointtal a telefonom 500 Mbit feletti sebességet hoz stabilan.

(#64167) mezis válasza littlemamba (#64165) üzenetére


mezis
nagyúr

Nem akartam elhinni, hogy nincs rajta RJ45-ös csatlakozó. Nincs.

A nagykönyv szerint jobb lenne a 6-os vagy 9-es csatorna. Esetleg 14-es.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#64168) littlemamba válasza Lali-213 (#64166) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Rendben! Most már este nem állok neki, mert akkor holnap hulla leszek a munkahelyen, de holnap kipróbálom mindenképpen. Illetve a napokban bemegyek majd a telekomba is, nem merem így online lenyomkodni a csomagváltást, bemegyek megérdeklődni.

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64169) littlemamba válasza mezis (#64167) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Igen? A 9-esről jöttem le, a 14-esen szinte mindig van fixen 2, a 6-oson ugrálnák. Talán akkor azt (6) kellene megpróbálnom. Holnap kitesztelem, köszönöm neked is! :R

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64170) Soma01


Soma01
veterán

A négyes tök üres. Azzal mi a baj?

(#64171) littlemamba válasza Soma01 (#64170) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Nekem az is jó lett volna akár, Lali-213 írta, hogy menjek át egy üresre. Nekem a 4-es pont olyan mint a 8-as volt, az összes fenti képen üres volt. Mivel a 8-as szimpatikusabb szám nekem ( :DD ), ezért azt választottam. Utána írta mezis, hogy az nagykönyv szerint (ezt én úgy értettem, hogy van mögötte szakmai érve, csak nem kezdte el magyarázni, mert látta, hogy full vakon vagyok) jobb lenne a 6, 9, 14 közül választani. Mivel tényleg full vakon vagyok, így támaszkodom a javaslatokra. Ha üreset javasoltok, akkor fogok egy üreset, így lett a 8-as, ha van konkrétum, ahogy mezis írta, akkor megpróbálom azokból az optimálisat kiválasztani.

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64172) Doky586 válasza mezis (#64167) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Európában a 14-es csatorna tiltott, fel kéne jelenteni aki használja. :U

(#64173) Doky586 válasza littlemamba (#64171) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A nyolcas nem üres hanem félig foglalt. Minden képen. :((

(#64174) MaCS_70 válasza Doky586 (#64172) üzenetére


MaCS_70
félisten

Éppen ezt akartam én is beilleszteni ide.

A gond az, hogy a félig átfedő tartományok ténylegesen több gondot okoznak, mint az egymást faltól-falig érintők.

Az ilyen wifis környezet látványa engem egy kicsit felbosszant, különösen, hogy egyszer régen megpróbálkoztam egy társasházban rávenni a lakótársakat, hogy ugyan már, hsználjuk ésszel, egymás legkisebb zavarásával a wifit. A végén nekem kellett bocsánatot kérnem.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#64175) littlemamba


littlemamba
aktív tag

Értem, ez kicsit akkor bonyolultabb.
Ma reggeli állapot, így néz ki, akkor melyikre menjek?

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64176) Lali-213 válasza littlemamba (#64175) üzenetére


Lali-213
senior tag

Úgy tűnik, hogy a szomszédok nagy része automatán használja.

Kipróbálhatod a 7-es és 12-es csatornákat, de egyelőre hagynám a 8-ason.

Azt esetleg megnézed még, hogy az 5 GHz-es frekvencián hány hálózatot látsz? Nagy eséllyel a sajátodat nem fogod, mert nem csak 2.4 GHz-es a Huawei eszközöd.

Amennyiben kicsi a lakás és nem kell nagy távolságot lefednie a wifi eszköznek, akkor az 5 GHz-en gyorsabb és kisebb az interferencia is.

(#64177) Doky586 válasza littlemamba (#64175) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ez valami programhiba nálad, vagy ott mindenki a közeledben csak 10 MHz csatornaszélességet használ a szokásos 20 helyet..???? :W

(#64178) littlemamba válasza Lali-213 (#64176) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Rendben. Berendeltem egyébként egy csatlakozót is, így meg tudom majd nézni kábelesen is a helyzetet, ha minden jól megy. Kicsi a lakás, 40 nm.

@Doky586 Öööö nem tudom, megnézem majd mással programmal is. De lehet, hogy ez társasházi fétis tálunk...

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64179) Lali-213 válasza littlemamba (#64178) üzenetére


Lali-213
senior tag

Ha nem hordozod a gépet és megoldható az állandó kábelhasználat, az sokat tud javítani a sebességen és stabilitáson. Arra érdemes figyelni, hogy a kábel legalább Cat5e, de inkább Cat6-os legyen. Ezek bírják a nagy sávszélességet.

(#64180) mezis válasza littlemamba (#64178) üzenetére


mezis
nagyúr

Szomszédok zavarását lehetne nézni a WiFi AP-d kis környezetében (5 - 10 cm is nagy változást jelenthet), de arra az időre saját AP = Off. Azon a helyen a szomszédok inkább csak a "feltöltésedet" zavarnák.

Androidra én a WiFi Analyzer (open-sorce) VREM Soft-ot tudom ajánlani.

mezis

(#64181) dareee


dareee
tag

Sziasztok, lehet rossz topic, de talán ide illik.
Szeretnék venni egy TP-Link Archer T4U Plus, AC1300 USB-s wifi adaptert, az ilyenek képesek stabil kapcsolatra, most a labor körülmények között 867 Mbps sebességet nem várom el, de játékra kéne.
A PCI-E kártyák nem tudom mekkora, lehet a videókártya útba lenne, vagy a hűtését zavarná.
Használhatóak ezek az USB adapterek?

Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO

(#64182) Lali-213 válasza dareee (#64181) üzenetére


Lali-213
senior tag

Van esetleg különleges oka, amiért wifit szeretnél? Játékra sokkal jobb választás lenne az utp kábeles megoldás.

(#64183) dareee válasza Lali-213 (#64182) üzenetére


dareee
tag

Igen a kábel lenne a tuti, csak elég nagy munka lenne, emeletre elég nehéz lenne felvinni. Meg aztán el is kéne tüntetni a kábelt, macera most ez nekem :(

Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO

(#64184) lo_jo válasza dareee (#64181) üzenetére


lo_jo
senior tag

Nekem egy Archer TX3000E van, online játéknál sem volt eddig soha gondom (nem esport szint, hogy számítson az egy számjegyű ping, de azért nem is körökre osztott stratégia, ahol nem számít annyira: Assetto Corsa, ETS2/ATS, MSFS2020 kötelékrepülés és Reno Air Race), a gépről szokott menni a nappaliban lévő TV-re a plex is (PC-router-Chromecast útvonalon), ott sem problémázott soha. 432/649 Mbps a Windows szerinti link speed, helyi szerverrel 2-300 Mbps "átjön" az 500-as digi netből (közben párom épp video callban van a másik szobában és megy nálam is a céges laptop).

A VGA nekem egy EVGA 3070 FTW3 Ultra, a közvetlenül alatta lévő x1 PCI-E kilőve, utána egy x16, majd 2db x1 van szabadon. A legalsóba raktam, a táp csatornájától kb. 1 centire van a hűtése, így a videokártyának nem kavar be, 3 slotnyi hely van a kettő között.

[ Szerkesztve ]

(#64185) lipido


lipido
senior tag

Sziasztok, segitsegeteket szeretnem kerni. Letezik olyan router/modem/switch aminek a lan portjait lehet szabalyozni? Mmint a savszelt. Kommersz cuccra gondolok, nem a mikrotikra. Koszonom :R

(#64186) dareee válasza lo_jo (#64184) üzenetére


dareee
tag

Igen csak sajnos nekem occsó alaplapom van, a vga mellett van rögtön a két foglalat, abból 1et a hűtő el is takar, a másikat éppen hogy nem...
Amúgy most utánna olvastam, és valszeg ez a konnektor netet fogok alkalmazni, sose hallottam róla (powerline adapter), bár előtte felhivom a villany szerelő spancit mennyire ajánlja, mielőtt leégne a ház, vagy a hűtő felcsatlakozik a netre és öntudatra ébred :DD

Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO

(#64187) littlemamba


littlemamba
aktív tag

Sziasztok!

Meg is érkezett a tegnap este rendelt csatlakozó TP-LINK UE300. Kipróbáltam fél órára a játékkal és első körben pozitív tapasztalás volt: nem dobott le. Ami érdekes volt, hogy játék közben a jobb alsó sarokban néha elkezdett egy wi-fi piktogram villogni. (ilyen volt régebben is, de akkor nem kapcsolt szét), most mivel kábellel kapcsolódtam, így végképp nem tudtam ezt hová tenni. Az első tapasztalat pozitív de nyilván 30 perc tesztelésből még nem merek pezsgőt bontani.

Letöltöttem a amit Mezis javasolt appot és csináltam vele új teszteket:



Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64188) Lali-213 válasza littlemamba (#64187) üzenetére


Lali-213
senior tag

Sebességteszt milyen pinget mutat? Gyorsabb mint 20 ms, amit múltkor mértél?
A kábel azért szerintem éreztetni fogja a hatását.

[ Szerkesztve ]

(#64189) littlemamba válasza Lali-213 (#64188) üzenetére


littlemamba
aktív tag

az új app nem mutat sebesség tesztet (azt hiszem), a tegnapival csak sokkal rosszabb eredményeket tudok mérni

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64190) Lali-213 válasza littlemamba (#64189) üzenetére


Lali-213
senior tag

Laptopon a Speedtest CLI parancssoros tesztje pontos eredményt fog adni. Érdemes azzal tenni pár próbát.

(#64191) littlemamba válasza Lali-213 (#64190) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#64192) mezis válasza littlemamba (#64187) üzenetére


mezis
nagyúr

Ha kábellel tudsz csatlakozni, akkor a WiFi-vel nem kell foglalkoznod.
Ha gyanús hogy bezavar a párhuzamos kapcsolat, tiltsd le a WiFi-t.

mezis

(#64193) Lali-213 válasza littlemamba (#64191) üzenetére


Lali-213
senior tag

A ping nem lett jobb. Ha van időd többet játszani, próbáld ki mennyire stabil a net.

(#64194) hattrickuser


hattrickuser
tag

Sziasztok!
A témaösszefoglalóban: "N (300 Mbps): 80-130 Mbps" sebesség szerepel.
Ez alapján jól gondolom, hogy a 150 Mbps akkor elvileg 40-65 Mbps között várható?
Előre is köszönöm!
:R

(#64195) Dr.NX válasza hattrickuser (#64194) üzenetére


Dr.NX
addikt

Körülbelül igen, a helyi interferenciák függvényében.

Elfogadom a sütiket.

(#64196) iceQ!


iceQ!
addikt

Sziasztok,

Keresek hasonló megoldást WiFi jelerősítésre mint ez. Powerbankról megy egy eszköz, van hozzá két antenna, viszont az hogy 42 000 Ft, kicsit sokallom. Találtam egy ilyet az emagon, ez jó lehet vajon powerbank-ba dugva? Igazából kültéren lenne használva, a jel nem akadna meg semmiben.

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#64197) Gubek-Einste válasza iceQ! (#64196) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Teljesen ismeretlen eszköz, semmit sem lehet tudni róla így egyáltalán nem ajánlott megvenni. Kinézette alapján egy sima 2.4 GHz-es wifi adapter.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#64198) dokee78


dokee78
félisten

Lenne egy kérdésem.
Pároméknál gyenge a net,ehhez még hozzá jön,hogy az ő szobájukban még gyengébb a WiFi jel.

Ha már a kis fiú youtubeozik akkor már nagy a ping a bátyáék gepein.

A kérdés az lenne,hogy ha Serviioval osztok meg filmet laptopról az okos TV-re,az még gyengíti a Neten?

(#64199) iceQ! válasza Gubek-Einste (#64197) üzenetére


iceQ!
addikt

[link]

A WW2000-ről egy kis leírás, illetve egy videó. Valami hasonlót keresnék én is, aminek az ára nem 40 ezer Ft.... Valami ötlet esetleg van erre? USB-s powerbank + jelerősítő?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#64200) Borisz76 válasza dokee78 (#64198) üzenetére


Borisz76
veterán

"Pároméknál gyenge a net"
- Esetleg lassú de nem gyenge.
- Még is mennyi a le és a feltöltési sebességed ?

",ehhez még hozzá jön,hogy az ő szobájukban még gyengébb a WiFi jel."
- Ha a szoba messze van a router-től vagy sok falon kell átmennie akkor sajnos gyengül a wifi jel.

Erre megoldás lehet ha a router-től húzol egy utp kábelt az adott szobába és a végére akasztasz egy 2. routert Acces Point módba konfigurálva....vagy egy dedikált AP-t akasztasz a kábel végére.
Ezáltal lesz jó térerővel wifi és pár LAN csatlakozó is a vezetékes eszközök számára.
AP beállítása : így vagy így
Ha nincs 2. routered, akkor ajánlom a Milyen Routert ? fórumot.

"Ha már a kis fiú youtubeozik akkor már nagy a ping a bátyáék gepein."
- Jó lenne tudni, hogy melyik szolgáltató ?
- Milyen átvitel ? ( ADSL , koax , micro , optika ? )
- Milyen szolgáltatói eszköz ?
- Kábelen vagy Wifi-n nagy az a ping ?

"A kérdés az lenne,hogy ha Serviioval osztok meg filmet laptopról az okos TV-re,az még gyengíti a Neten?"
- Kérdés : Miért nem kötötd a laptopot a TV-re ?
Minek bűvészkedni külön wifi-vel....HDMI kábelt neki.
- Milyen TV , milyen csatlakozókkal ?
- Milyen laptop , milyen csatlakozókkal szerelt ?

Megjegyzés :
Amely eszközön van LAN csatlakozó azokat érdemes utp kábellel használni mert stabilabb , gyorsabb a kapcsolat mint wifi-n !

Ettől egyedül a TV készülékek kivételek mert a mai napig mindet csak 10/100-s azaz Fast Ethernet aljzattal szerelik őket.
Ha új a TV , akkor lehet benne 5GHz-s wifi és ha a router is tudja , akkor úgy már képes a Fast Ethernet sebességénél többet is átvinni.
Még 1X : HA a TV és a Router is tudja az 5GHz-t !
Ja...és nem árt ha 1 helyiségben van a 2 eszköz mert az 5GHz-s wifi jelet mégjobban árnyékolják a falak és a födém.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.