Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-03-18 13:02:18

LOGOUT.hu

Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#95151) ΞΔGLΞ


ΞΔGLΞ
nagyúr

Voice translator frissült 8.1-en az előbb, vagyis ezzel a magasan az egyik, ha nem legjobb applikációval még foglalkoznak.

(#95156) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hölgyek és Urak!

A topik tartalmának nagyjából tegnap déltől semmi értelme nem volt, így azt kukáztam, legyetek szívesek normális stílusban és személyeskedésektől mentesen folytatni a beszélgetést.

(#95161) btudos


btudos
Topikgazda

Sziasztok,

a napokban nem voltam túl erősen jelen, és tudom, hogy Joe Belfiore bejelentése sokak számára egyértelművé tette, hogy váltani kell, de:

Ez a topik maradjon meg annak a közösségnek, akik szeretnék, vagy kénytelenek tovább használni a Windows mobilos verzióját, ne a rengeteg off topik hozzászólásban kelljen megkeresni a valós információt. Ezért aki a váltáson agyal, kérem, hogy inkább a kiszemelt készülék topikját, vagy esetleg a “Milyen okostelefont vegyek?” topikot látogassa meg, és főleg kérném, hogy aki már váltott, ne jöjjön vissza téríteni, hogy neki milyen jó, mert nem erről kell szólnia a topiknak.

További jó fórumozást!
btudos

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#95162) betegphiu válasza btudos (#95161) üzenetére


betegphiu
senior tag

Ugyanezt leírtam,kitörölték :D
:C

(#95163) k-adi válasza btudos (#95161) üzenetére


k-adi
nagyúr

Teljesen érthető, hogy sokan akár innen is tanácsot kérnek. Aki már váltott, miért ne adhatna tanácsot annak aki váltani készül? Úgy gondolom egy volt WP-s (aki innen menekült) jól ismeri a rendszert és annak képességeit, így jobban tudna segíteni, mint a "Milyen okostelefont vegyek?" topik lakók akik általában a 4-5 bejáratott típust mondják mindig... de isten ments logika, inkább legyen hetente 2-3 ontopik komment egy halott rendszerről.

(#95164) TFSi


TFSi
őstag

Sziasztok!

Amíg nem jön meg az új telefonom, addig érdemes WDRT-zni a random képbehalás utáni újraindulás megjavításához, vagy ez is csak egy feature?

950XL "csúcsgépem" van...

k-adi: jogos.

[ Szerkesztve ]

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#95165) k-adi válasza TFSi (#95164) üzenetére


k-adi
nagyúr

Hát nézd.. sokat nem tudsz veszíteni már :D Ha zavar, addig WDRT-zz amíg engedi a WP :D (de persze csakis saját felelősségre..) ... főleg ha hamarosan jön új teló is

[ Szerkesztve ]

(#95166) Intruder2k5 válasza k-adi (#95163) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azért, mert ez még mindig Windows 10 Mobile topik, és ha valaki a kiszemelt Android-os telefonról, vagy annak oprendszeréről, funkcióiról szeretne érdeklődni, akkor egy hosszas OFF beszélgetés lesz belőle, amire joggal nem kíváncsiak azok, akik még kitartanak a W-s telefonjaik mellett. Ráadásul akik már a Droid-os telefonokat használják, azok többsége már jó eséllyel nem ezt a topikot figyeli, hanem az új telefonja saját témájában mozog. Lényeg a lényeg, mindenki tartsa magát a Topikgazda által leírtakhoz, ha hetente 10 hozzászólás lesz akkor annyi lesz, de a topik szétoffolása akkor sem megoldás annak életben tartására. Amíg tart az érdeklődés a téma iránt addig marad, ha pedig ez elfogy majd, akkor a topik is elsüllyed. A Windows XP topikba se megyünk a Linux Mint 18.2-t kibeszélni, csak mert XP-t már kevesen használnak.

(#95168) btudos válasza #32839680 (#95167) üzenetére


btudos
Topikgazda

Nem azzal van a gond, ha valaki kérdez, hogy hogyan lehet mondjuk MS fiókból Google alá költözni, hanem azzal, ha valaki csak úgy beírja, hogy váltott egy adott telefonra, és tökre nem bánta meg. Frankó. De ha ezt mindenki beírná, aki váltott, tényleg bezárhatnánk a topikot.

A rendszer halott, de használni még lehet, a topik a felhasználók életének megkönnyítésére marad fenn, azt a közösséget fogja össze.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#95169) Intruder2k5 válasza #32839680 (#95167) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Attól, hogy egy oprendszer támogatása megszűnik, a topik témája még nem változik meg. Vannak akik kitartanak a telefonjuk mellett jelen helyzetben is, és ez a topik továbbra is nekik szól.

Más kérdés, ha valóban tömeges igény mutatkozik az általad említett témakör megbeszélésére, akkor annak lehet létrehozni egy saját topikot, vagy esetleg írni róla egy LOGOUT blogbejegyzést, amibe aztán folyamatosan lehet gyűjteni ezeket az app-okat, kérdéseket és válaszokat. Korábbi példámnál maradva ez hasonlóan történt a Windows XP esetén is, a témában íródott egy cikk az oldalra, és az az alatt lévő topikban meg lehet beszélni a felmerülő kérdéseket, de ettől a Windows XP topik még marad a Windows XP-nek.

És most ezt a témát is zárjuk itt le, mert ez maga is szintén off, és egyébként sem vita tárgya, a cím adja a témát, és pont.

Köszönöm! :R

(#95172) #86952448


#86952448
törölt tag

Üdv!

Kérdésem van azokhoz, akik értik az összefüggéseket, és képesek helyesen következtetni.

Rövid visszatekintés: sony sola-ról menekültem lumia 610-re, mert belassult, és nagyon gondozásigényes volt a droid akkoriban. A 610 - leszámítva a szinkronizálás korlátait - rendszeresen leesett a mobilhálózatról, ezért lecseréltem egy 820-ra. A rendszer már ekkor szimpatikus volt. A 820 álomszerűen dolgozott nekem, mígnem meggondolta magát. Nem volt pénzem, ezért vettem egy 550-est - hátha a w10 jobb. Fagyott, akadt egy idő után. Nálam gyakran repülnek a dolgok, ha ellenem dolgoznak. Így lett nemrég egy 650-es telefonom. A 650-es még egyben van, de ezt is csak a gumitok mentette meg. Ez ritkán fagy, inkább csak akadozik, viszont leesik a wifiről, meg a blutusztról.

A készülékek szarok, vagy a rendszer? Nem kíváncsiságból kérdezem: https://www.microsoft.com/en-us/store/d/alcatel-idol-4s-unlocked/8r7wv7wmjtz1/34rl - ez nem drága.

https://www.youtube.com/watch?v=WrTJVYLRZ90 Itt hasonlítják össze, de nem a mai w10 verziók futnak a készülékeken. Az alcatel láthatóan lassabb.

A kérdés: Egy ilyen felsőkategóriás Windows mobil képes leküzdeni az eddig tapasztalt hibákat? Sejtem, hogy magyarországon keveseknek van ilyen, ezért szerintem a 950-ből kellene kiindulni.

Nem érdekel, hogy "halott" a rendszer, az sem baj, hogy nem gyártanak már Windows telefont, vagy hogy nem frissítenek. Nem akarok droidot, sem iPhone-t. Vagy ez, vagy egy ostoba, nyomógombos, esetleg nagymamatelefon.

Előre is kösz!

[ Szerkesztve ]

(#95173) btudos válasza #86952448 (#95172) üzenetére


btudos
Topikgazda

A BT hiba általános, 950 XL-nél ugyanúgy jelen van, mint egy 550-nél vagy esetedben a 650-nél. A többi hibát illetően... Sajnos a Microsoftnak nem sikerült az utóbbi időben egy épkézláb, nagy hibáktól mentes frissítést összehozni, ha meg is javítottak egy-két hibát, generáltak három másikat. :(

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#95174) #86952448 válasza btudos (#95173) üzenetére


#86952448
törölt tag

Köszönöm.

Tehát, ha megbékélek a hívásvárakoztatás-hangjelzés hiányával (ami talán csak nálunk van jelen), a BT-problémával és esetleg a wifis gondokkal, egyebekben egy 950-es - és talán egy ilyen alcatel teszi a dolgát? Fagyogatnak ezek a felső kategóriás készülékek? Belassulnak? Meg szabad venni?

(#95175) btudos válasza #86952448 (#95174) üzenetére


btudos
Topikgazda

Amennyire nyomott a 950-esek ára, ha találsz egy szép, hardveresen hibátlan példányt, meg szabad venni. Az Alcatelt nem venném, itthon gyakorlatilag nem létező készülék, ami nem előny, főleg ha valami gond lenne vele.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#95176) turbulencia8 válasza #86952448 (#95174) üzenetére


turbulencia8
őstag

Engem foleg az zavart a Lumia 950-ben, hogy az akkuido 3-4 ora SOT-ra csokkent (kb. egy eves akkuval). Belassulas a bongeszonel van: random lefagyhat masodpercekre, amugy a Messengeren kivul szerintem minden mas hasznalhato. A WP10 rendszerben van egy csomo praktikus megoldas, en az elocsempeket is imadtam. Mivel nem draga a 950, egy probat meger.

[ Szerkesztve ]

(#95177) egykori válasza btudos (#95168) üzenetére


egykori
őstag

Kedves btudos,

Egy picit összerezzentem, amikor azt olvastam hsz-edben, hogy "a rendszer halott" - ugyanis, nem vettem észre, amikor meghalt. Csak a szűk családi körben három (650, 930, 950) Windows-os telefont használunk a mai napon is úgy, mint mondjuk féléve.

Természetesen ismerem a sötét jövőről szóló híreket, de pl. arról is tudok, hogy e hó 17-én lesz az őszi - a beharangozás szerint az utolsó - nagy frissítés a pár napja, 10-én kiadott havi után. Lehet, hogy semmit sem fog számomra jelenteni a frissítés, de remélem rosszabb sem lesz.

Jelenleg az MS appokon kívül 29 egyéb alkalmazás van telepítve a 950-esemen és rendben működnek, használhatók.

Tudom, hogy többen szeretnék még húzni a telefon cserét későbbi időre, magam is így vagyok, úgyhogy jó lenne, ha tényleg maradna a Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik, Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik, mert ez esetben még sokak számára hasznos tudna lenni.

Üdv,
egykori :R

[ Szerkesztve ]

(#95178) btudos válasza egykori (#95177) üzenetére


btudos
Topikgazda

Pedig a rendszer halott, a Microsoft már nem fejleszti tovább.

Ez már nem sötét jövő, ez a jelen, sajnos. Persze, a Windows 10 Mobile ettől még használható, de ne legyenek illúzióink, innen csak lefelé vezet az út, a meglévő app gap csak nőni fog, a fejlesztők se fognak foglalkozni az alkalmazások fenntartásával, ahogy azt az elmúlt hónapokban is nem egyszer láttuk már.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#95179) #86952448


#86952448
törölt tag

Ha megengeditek... Számomra korábban hasznos volt megkérdezni, hogy milyen rendszerre váltsak, és nagyon kerek válaszokat kaptam. Így sikerült eldöntenem, hogy nincs alternatíva - egyelőre.
Egy ilyen nagy témában képtelenség információt találni altopikok nélkül, ezért azt gondolom, hogy aki választ akar kapni, az kérdezzen.
Tehát szerintem - ha nem passat résolajcsövekről megy a vita, a helyzetre való tekintettel elfér némi droid, vagy iphone off - nekem, mint kérdezőnek mindenképp.

---

Kösz a segítséget megint. Alcatel csúf, de új, és olcsó. Nem baj, ha nincs helyben szerviz, free a visszaküldés is a ms-hoz. 950 sajna nincs új, és nem nagyon van időm válogatni a leharcoltak közt. A HP meg drága.

(#95180) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Lumia 535 Dual Sim Win10-zel mennyire hajlamos az újraindulós bugra?
Lehet, hogy ami nálam van, azt csinálja :S

Mutogatni való hater díszpinty

(#95181) Francia91


Francia91
veterán

Érdekes, nekem semmi bajom a Lumia 950-esemmel bő egy év alatt... Pedig használom rendszeresen, GPS, böngészés, Messenger, meg sok egyéb. Ami van alkalmazás, azokkal sincs bajom...
Itt a topikban is javarészt csak olvasgatok.... Sőt, volt Lumia 1020-asom, de fogok egy olyat venni, bánom, hogy eladtam :(

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#95182) Bogyó bá' válasza Francia91 (#95181) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Én a Térképeken tegnap húztam fel magam: a motoron lévő GPS-nek a töltője megint megdöglött, így az ultimate eszközként nálam lévő 650-nel szerettem volna haza navigálni a Dunántúl északi feléről (Tata környéke) Kalocsára, fizetős utak érintése nélkül. 3x-os (!!!) hosszúságú útvonalat tervezett, a Balatont meg akarta volna velem kerültetni. Ilyenkor mi van?! :F

Autós beállítás, fizetős utak, földutak és komp tiltása.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#95183) scyllarus


scyllarus
veterán

Lássuk be, az alapvető alkalmazások érdekes módon hasznavehetetlenné válása nem a MS érdekei ellen való. A cégnek most már minden hibajavítás és patch csak kiadás, ami sosem térül meg. Minél hamarabb elszöknek a felhasználók, annál hamarabb megszűnik ez a teher.
Ezek a tények. Mindenki levonhatja a saját következtetéseit.

[ Szerkesztve ]

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#95184) this is life válasza Bogyó bá' (#95182) üzenetére


this is life
Ármester

Tudom nevetségesen hangzik ,de használj inkább sygicet ,az legalább értelmesen tervez ... Ha elég hang nélkül is akkor a próba verzió tökéletes alternatíva,amúgy szűk 6000ft.

workdontplay
Eaglenak van egy új dobozos 950-e , kérdés el e akarna adni ,és persze mennyiért ..amúgy a 950- preferalnam,akár használtan is ...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#95185) Spet válasza Francia91 (#95181) üzenetére


Spet
addikt

Én 4 hónapja használom a 950-et. Eddig egy darab random újraindulás volt, illetve a GPS elvesztette magát WDRT után (melegedett az aksi, beakadt a háttérben az EDGE), de havi frissítések javították ezeket.

Kíváncsi leszek a holnapi őszi frissítés miket tartogat majd.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#95186) egykori válasza Spet (#95185) üzenetére


egykori
őstag

Azért nem olyan rossz még ez a halott rendszer. ;)

Nekem 14 hónapja (2016 augusztus óta) működik úgy a 950, hogy sem lefagyás, sem hiba miatti restart nem volt. Jó pár hete volt egy ijesztő gyorsan merülős, melegedős időszaka, de a szeptemberi frissítés rendbe hozta.

Nem fogom kidobni addig, amíg nálam meg nem hal a rendszer, és azokra tudom használni, amikre nekem kell a telefon. Én már nem várom, hogy jobb lesz vagy jobb legyen a telefonom, de hirtelen halálra sem számítok.

(#95187) Francia91 válasza Bogyó bá' (#95182) üzenetére


Francia91
veterán

A Sygic-et még a Lumia 1020-asom idejében megvettem Windows Phone-ra. Kemény 6.700 Ft volt az Európa csomag élettartam frissítéssel. Térképek pár hete frissültek, a programverzió is. Tehát bőven megvan a frissítés rá. Ennyit megér egy normális navi szerintem, sosem hagyott még cserben, jó útvonalakat tervez Lengyelországba, Szlovákiába és Romániába is, eddig motoron mindig a Sygic volt a navim, és a Lumia 1020, majd később 950-es
Ráaádsul kb végtelen köztes pontot is megadhatsz benne, kiváló!

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#95189) univerzita válasza Francia91 (#95187) üzenetére


univerzita
addikt

A Sygic mutat sávokba besorolást ha többsávos a letérő?

(#95190) Francia91 válasza univerzita (#95189) üzenetére


Francia91
veterán

Igen! Ezért is szeretem többek között. Nagyvárosokban sokat segít

Ez csak egy netről gyorsan leszedett képernyőmentés WP-s verzióról

[ Szerkesztve ]

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#95191) univerzita válasza Francia91 (#95190) üzenetére


univerzita
addikt

Köszönöm.

(#95192) univerzita válasza Francia91 (#95190) üzenetére


univerzita
addikt

Köszönöm.Én megvagyok elégedve a Térképekkel is ( végre erre is jönnek a frissítések) de a Sygic grafikusan jobban tetszik. Elnézést hogy nem szerkesztettem.

[ Szerkesztve ]

(#95193) Francia91 válasza univerzita (#95192) üzenetére


Francia91
veterán

Amikor nekem a Térképek az 50 km-es út helyett csinált egy 90 km-es kerülőt Szegedre, onnantól kezdve nem is néztem arra az alkalmazásra... :D
Még jó, hogy ismerem a megyét :)
Ennek ellenére a régi Nokia Maps a Nokia N8-asomon nem csinált ilyen hülyeségeket, 2015-ben azzal navigáltam ki Erdélybe az 1 hetes motoros túrámra. Bár már Symbian-on is használtam a Sygic-et, akkor kedveltem meg

[ Szerkesztve ]

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#95194) Bogyó bá' válasza Francia91 (#95193) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Pár hónapja (kora tavasszal) még semmi baj nem volt a Térképekkel sem. Most kellett volna újra használnom, de nem jött össze.... :W Sygic ingyenes verzióm van, de valahogy eszembe sem jutott, még soha nem használtam.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#95195) karway válasza starr (#95188) üzenetére


karway
csendes tag

így szokott ez lenni, a halottak napja után mindig jön a feltámadás, újjászületés napja :)

Never Settle

(#95196) egykori válasza Bogyó bá' (#95194) üzenetére


egykori
őstag

Ha nem használtad még a prémium verziót, akkor 7 napig lehet kipróbálni és így eddig lesz hangnavigáció is.

Én is pont úgy és valószínűleg akkor vettem meg, amikor Francia91 fórumtárs. Nyáron Csehországba utaztunk, kíválóan működött.

Hogy most megvenném-e, így a halott rendszerre? - nem tudom...

[ Szerkesztve ]

(#95197) betegphiu válasza starr (#95188) üzenetére


betegphiu
senior tag

KI TUDJA... azért ezt odaírták a végére :D

(#95198) ΞΔGLΞ válasza karway (#95195) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Csak győzzed kivárni. :DDD

(#95199) ΞΔGLΞ válasza egykori (#95196) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ezt a programot, Belfiore bejelentése ellenére is érdemes megvenni.
Valószinűleg 2018 elején már nem lesz használható, a kérdés, hogy a Sygic kitalál-e valami "engedményt" egy esetleges platformváltásnál, vagy úgy tesz, mint az MS. Letojik mindenkit, meg nem (is) az ő sara, hogy így alakult...

[ Szerkesztve ]

(#95200) mtomi95 válasza egykori (#95196) üzenetére


mtomi95
senior tag

Hogy most megvenném-e, így a halott rendszerre? - nem tudom...
Vedd és ha már nem lenne áruház, mentsd le külső forrásból majd developer kereteken belül rá-vissza teszed. :B
Most nem jut eszembe a WP-re milyen kiterjesztésű fájlok a telepítők. Az viszont biztos, hogy a 8.1-re írtak is mennek a 10-en. Egy-két kivétellel.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.