Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69006) King Unique válasza peter889 (#69005) üzenetére


King Unique
titán

Mármint ha a megfelelő partícióeltolásra (alignálás) célzol, akkor pl. a Windows 7 és XP egy gépen bejegyzés is eleve azzal kezd, hogy a W7 telepítővel particionáljuk a célmeghajtót, mivel a buta XP még azt is elcseszi SSD-nél, a régi CHS módszer szerint csinálja. De lehet akár utólag is igazítani külön particionáló programmal (példa), viszont ha már adott a lehetőség, akkor nyilván az előbbit célszerű. Viszont akkor is még ott van, hogy az SSD-re lehetőleg AHCI módban kellene telepíteni a Windowst, ami az XP-nél megint problémás lehet, külön tákolást igényelhet, aztán az XP nem ismeri SSD-nél a TRIM-et sem, az sem fog működni, vagy max. csak külön programmal optimalizálva a partíciót, stb.

Vagy másik megoldásként nem kellene már erőltetni a muzeális, durván elavult és EOL státuszú XP éles használatát, hanem W7 alól pl. virtuális gépen futtatni, amihez adottak a VirtualBox, VMware Workstation Player stb. programok. + Akár az XP-mód, amiről még itteni bejegyzés is van.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.