Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz CoolMan #1907 üzenetére
Írtam, hogy nem W7 alól netezek, ergo update kizárva. Kizárólag fullos telepítő csomagot használok. IE9 36MB, de nem is akar netre menni, csak kiírja a hülyeségét.
!george!: Szar a net. Nálam a telenyomor gyakran telefon modem sebességgel sem megy, meg leakadozik, ráadásul az adatkorlátja is megvan (napi 100MB)... Hipernet, az, hogy dugják fel maguknak, "support" meg annyi, hogy hívjam fel őket telenyomoros telefonról ingyen, azaz vegyek szar telefont is (volt már). Amikor meg visszahívtak 1x, közölték, hogy két adótorony között vagyok. Az az érdekes, hogy vajon miért mászkálnak az adótornyok, hiszen néha olyan gyorsan megy a net, amire a T-Mobile leszabályoz, ha túl nagy az adatforgalmad... Szóval panasz, aztán másik szolgáltató.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
agressiv
addikt
válasz CoolMan #5866 üzenetére
Mint mondtam, van olyan játékom ami már isten tudja hány éve lett telepítve még XP-n és megy. A játékok nem telepítenek semmit a windows-ba összevissza, max a program futtatásához szükséges rendszerprogramokat, OpenAL stb. Ha a másik windows-on ezeket telepíted manuálisan, akkor el fognak indulni.
Attól, hogy windows 7-en telepíted a játékot még ugyanaz a játék kerül fel mint amikor XP alatt telepíted.Ha egy játék beállításokat ment a dokumentumok mappába, azokat indításkor újra megcsinálja, ha nincsenek ott.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
geprombolo
őstag
válasz CoolMan #5866 üzenetére
XP-n telepített játékok közül is megy néhány win7 alatt, némi trükkel. Van olyan játékom, amit még akkor telepítettem, amikor még a Vistát is Longhorn-nak hívták. És csak egy dll-t kellett betegyek a játék megfelelő könyvtárába, meg kompatibilitási módban, meg rendszergazdai jogokkal fut. A lényeg, hogy MEGY!
agressiv: azért vannak olyan gammák is, amik nem hajlandóak újratelepítés nélkül menni rendszerújratelepítés után, mert beír a winbe egy rakás dll-t. Ilyenkor inkább újrarakom, minthogy a dll-ek után kotorjak fórumokon, stb.[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
_ak_
addikt
válasz CoolMan #8408 üzenetére
A kérdéses modem driver pl az updateről jött le. Ezt a fajta újraindulgatást meg csinálta az eredeti német XP alatt is (mármint ami a lapihoz járt).
sfdrakex: még egy installt nem várok végig. Most működik minden. Ha nem ez volt a probléma akkor talán neki megyek mégegyszer.
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
klambi
addikt
-
ooloo
őstag
válasz CoolMan #9734 üzenetére
Biztos , hogy nem mozgatom . Lehet , hogy programfüggő ? Mondjuk ebben egy kicsit kételkednék .
(#9737) Gorneck23 Előzőleg VLC media player volt a gépen , de ott sem
működött a dolog .[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
ati888
senior tag
válasz CoolMan #10291 üzenetére
A rendszer visszaállítóval visszaállítottam egy frissítéssel régebbi állapotot és így elindult. Viszont a legutóbbi frissítés valójában nem is frissítés volt, hanem egy crack-elt játékprogram, amit windows frissítésként látott!?
Félek az kavart be valamit, most végignézem a noddal, meg valami trójai keresővel is, melyiket ajánljátok?
ati
-
ViZion
félisten
válasz CoolMan #10495 üzenetére
Látszik. Megadta magát a retek windóz az. Ubuntun szépen írt még, nem is tudom miért próbáltam meg ezt.
Közben lehet rájöttem, AHCI driver néha "elszáll" win meg belassul sata ügyileg. Csak tudnám mi a bánatos f¤#&@ miatt dobja el, gondolom megint "frissítette" hogy a ##&{@#@#Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz CoolMan #10497 üzenetére
Nah, frissítve minden. De eddíg 32 bites CD író progikat használtam / próbáltam (CD Burner, Burning Studio, Free Easy burner) egyik 32 bites sem talál írót, csak a DT virtuális BD disket.
InfraRecorder 64 bites megtalálta... öröm bódottá - viszont elég fapad a a Burning Studiohoz képest, de amúgy is ritkán írok win alatt, sebaj.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
nagyúr
válasz CoolMan #10875 üzenetére
Érdekes nálam az unlocker nem ment sem 32, sem 64 bit alatt.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz CoolMan #10877 üzenetére
Vista, xp alatt nekem is ment, de 7 alatt összefost@ magát.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
szasanyi
félisten
válasz CoolMan #10916 üzenetére
Leszedtem MemTest86+ (v4.20) USB változatát, majd lefutott Win7 memóriadiagnosztika után az is - egyik sem írt hibát.
MemTest86+ std módban (alapértelmezett) ment, azt nem tudom ott kell-e valamit állítani vagy így megfelelő. A Win7 memóriadiagnosztika esetén a legerősebb beállításokat választottam, és úgy futtattam. Tehát mint mondtam nincs hiba.
Mit lehet még megnézni, tesztelni ritkán előforduló fagyások okának kiderítéséhez? -
Luissimo
veterán
-
geprombolo
őstag
válasz CoolMan #11051 üzenetére
Végre megtaláltam a Chip 2011 januári lapjában a cikket, ami pont ide illik és végre tisztázza a dolgokat:
Igenis látja a 32 bites rendszer a 4 giga fölötti memóriát!
Idézem a Chip Magazin cikkét, remélem nem követek el vele szerzői jogi marhaságot, de amennyiben igen, kérem a moderátorokat, töröljék, vagy igazítsák ki hozzászólásomat, hogy megfeleljen a jognak.
"Mindenkit bánt, amikor kevesebbet kap a vártnál. A PC-felhasználók ezzel nap mint nap szembesülnek, amikor megnézik a Rendszertulajdonságokat (Számítógép helyi menü/Tulajdonságok). Itt a 32 bites Windows ablaka a valójában 4 Gbájt vagy több rendszermemóriának csak egy töredékét mutatja mint kezelt és aktív, hasznos rendszermemóriát. A 64 bites OS-nél ez a probléma egy csapásra megszűnik, no de nem mindenki szeretne csupán emiatt oprendszert váltani vagy lemondani az XP-ről. Több neves PC-gyártó is ragaszkodik a 32 bites rendszerekhez, mivel állításuk szerint így egyszerűbb a támogatás és a drivergondok megoldása is. Ugyanakkor ennek ellentmond, hogy ezek a gyártók már az egészen olcsó gépeiket is 4 GB rendszermemóriával hirdetik. Az alacsony memóriaárak is memóriabővítésre csábítják a felhasználókat, így pedig már nem is olyan nehéz elérni a 4 GB-os mennyiséget. Elegendő két darab 7-8 ezer forintos modult választani, amit majd’ minden alaplap támogat, és máris ott tartunk, hogy 4 vagy a már meglévő moduljainkkal együtt akár 6-8 Gbájtnyi memória került gépünkbe. A dupla csatornás kiépítésre ügyelve a memóriasebességgel nincs is gondunk, azonban amikor bekapcsoljuk a felbővített gépet, mégsem érezünk változást a PC teljesítményében – a Windows továbbra is a virtuális memóriát használja (a nagyságrendekkel lassabb merevlemezen), a rendszer pedig egyszerűen tudomást sem vesz a bővítésről. 32 bites OS alatt a rendszer összesen 2³²-en memóriát képes megcímezni, vagyis 4 294 967 296-ot, ami egészen pontosan 4 Gbájtnak felel meg. Sajnálatos módon azonban a különböző vezérlőknek, mint például a videokártya, a tv-kártyák, az USB vezérlő stb., szükségük van memóriacímekre, aminek ebbe kell beleférnie, így ezek nem elérhetők a memória megcímzéséhez. A kihasználatlan, feleslegesen áramot fogyasztó (igaz, nagyon keveset) memória mérete így 300-tól akár több gigabájtig terjedhet. Évek óta elérhető azonban egy technológia, amit a legtöbb alaplap támogat: ez a Physical Address Extension (PAE). Ennek segítségével hatékonyabban lehet kiosztani a különböző címeket, vagyis az eddig elérhetetlen rendszermemória speciális feladatokra címezhetővé válik. A korlátozó tényező innentől kezdve csupán a 32 bites üzemmódban dolgozó processzor címbusza. Azon felhasználók, akik még egészen régi, csupán 32 bites címzésre képes Intel Pentium vagy AMD K5 processzort használnak, nem érhetik el a PAE szolgáltatást. A Pentium Pro-tól kezdve az Intel processzorai már 36 bit szélességű buszt használnak címzésre, amivel akár 64 GB-nyi memória is megcímezhető, és elméletben egy 64 bites Intel vagy AMD CPU-val a 8 terabájtos rendszermemória sem probléma többé. Ehhez kapcsolódik a PAE, ami a Windows XP SP2-től kezdve alapértelmezetten engedélyezve kell, hogy legyen. Ugyanakkor a rendszer gyakran – tévesen – inkompatibilitást érzékel, és letiltja a PAE-t. A PAE-t manuálisan is egyszerű engedélyezni. XP alatt nyissuk meg szerkesztésre a C:\ gyökérkönyvtárban található BOOT.INI fájlt, ami akkor válik láthatóvá, ha előtte a Windows Intézőben az Eszközök/Mappai beállításai/Nézet pontban kikapcsoljuk Az operációs rendszer védett fájljainak elrejtése opciót. Ezt követően a Rejtett fájlok és mappák bejegyzésnél a megjelenítést választjuk, majd aktiváljuk mindkét beállítást az Alkalmaz és az OK gombokra való kattintással. Most már megnyithatjuk a BOOT.INI fájlt a Jegyzettömbbel, ahol az [operating systems] csoportban a Windows XP meghívásának sorához adjuk hozzá a /PAE kapcsolót. Mentsük el a fájlt, majd indítsuk újra gépünket. Az aktiválás sikerességét a Vezérlőpult/Rendszer alatt ellenőrizhetjük: a Számítógép processzorának és rendszermemóriájának kijelzése alatt meg kell jelennie a Fizikai cím ki-
terjesztése sornak.
32 bites Vista és Windows 7 alatt a következőképp járjunk el: A Start menüben a cmd-t begépelve rendszergazdaként indítsuk a parancssort (helyi menü/Futtatás rendszergazdaként), majd gépeljük be ezt: BCDedit /set PAE forceenable, és végül indítsuk újra a számítógépet.
figyelem! A PAE engedélyezését követően elsőként teszteljük rendszerünket, hogy továbbra is stabilan fut-e, és minden hardveres vezérlő tökéletesen működik-e. Elképzelhető, hogy egyes esetekben ehhez driverfrissítésre lesz szükségünk. Ha valami mégsem működne, tiltsuk le a PAE-t: XP alatt a BOOT.INI fájlból távolítsuk el a /PAE kapcsolót, Vista/Win7 esetén pedig a fenti parancsot használjuk forcedisable funkcióval. Ha minden rendben ment, az eddig elérhetetlen memóriaterület megjelenik a 32 bites oprendszer számára is, igaz, továbbra sem rendszermemóriaként, hanem egy ultragyors RAM diskként. Az ilyen ideiglenes tároló aktiválására kiváló eszköz a Gavotte ramdisk (DVD-nken).
RAM-meghajtó a lassú háttértár helyett
A program telepítése egyszerű: elsőként a kitömörített fájlok közül a ram4g.reg fájlra kattintsunk kétszer, ami hozzáadja a registryhez a beállításokat. Ezt követően indítsuk rendszergazdai jogosultságokkal a ramdisk alkalmazást, és telepítsük a drivert (Install Ramdisk). Néhány másodperc múlva elérhetővé válnak a program egyéb beállításai, ami a sikeres telepítést igazolja. Itt állítsuk be a RAM disk méretét, ami ideiglenes, minden kikapcsoláskor és újraindításkor törlődő háttértárként fog megjelenni rendszerünkben. Amint megbizonyosodtunk róla, hogy PC-nk stabilan és megbízhatóan kezeli a RAM disket, nagyobb méreteket is választhatunk, és elkezdhetjük megtölteni a villámgyors adattárolót. Ha minden jól ment, már megfelelően nagy kapacitás áll rendelkezésünkre, így például ide irányíthatjuk a Windows swap-fájlját. Ezt a Sajátgép/Tulajdonságok/Speciális/Teljesítménybeállítások/Speciális/Virtuális memória módosítás pontban érjük el. A C:-n tiltsuk le a lapozófájlt, az újonnan kreált RAM disken (például R: ) pedig engedélyezzük. "cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
válasz CoolMan #11115 üzenetére
Csak azért másoltam be a cikket, mert többször rá lett kérdezve (és gondolom még lesz is), hogy létezik-e megoldás arra, hogy a win32 lássa és valamilyen használható módon kezelje a 4 vagy több giga ramot. Többször láttam azt a választ, hogy nincs mit tenni, a 32 bites oprendszer képtelen erre, aki ki akarja használni a teljes memóriamennyiséget, annak bizony 64-esre kell váltani.
Szóval aki kérdezi, azt gondolom zavarja, hogy beletuszkolt a gépbe 8 gigát és csak 3-at lát. Az a boot.ini átírás nem egy vérsz@rás, a Ramdisk progi meg végképp, ha már valaki beleölt a memóriába annyi pénzt, akkor hát szánjon rá 10 percet és élvezze az eredményt!
Én sem láttam még mezei felhasználót, aki ilyet csinált volna, de itt az ideje, hogy ez megváltozzon. Azért kérdezik az emberek, mert igény van rá, csak a tudás úgy látszik nehezen terem meg a guglifán...cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Pityu.
nagyúr
válasz CoolMan #16592 üzenetére
diskskeepert nem sikerült még beállítanom,nem igazodtam el rajta pl hogy a funkciókat hogy kapcsoljam ki
Gorneck23
de igen leírás alapján,de azt írják ha ssd van a gépben autómatikusan kikapcsolja a beépítet töredezetség mentesítést
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz CoolMan #18685 üzenetére
Na végül egy trükkös megoldással sikerült megcsinálni....
Letöltöttem a EASEUS Partition-t, formázás-t nem engedélyezett rá, csak szétbontást, ezért leszedtem 1%-ok belőle, és akartam csinálni egy 99% nagyságú partíciót, végrehajtás alatt 80%-ig ment, és onnantól nem csinált semmit. Nem is lehetett megszakítani se. Feladatkezelőből bezártam a programot, ki-be dugtam a pendrivot, majd elindítottam megint a programot, és azt a 99%-os partícióját már látta, és lehetett is formázni programon belül (win alatt nem néztem meg akkor). Majd leformáztam EASEUS Partition-nal, és letöröltem ezt a particót, majd azzal a megmaradt 1%-al egyesítette. Utána programból kiléptem, és win7 kezelésnél "új egyszerű kötet..."-et csináltam belőle, majd formáztam, és lám hibátlanul megy, és simán is engedi már formázni...
[ Szerkesztve ]
-
jooker82
nagyúr
válasz CoolMan #18899 üzenetére
Köszi,most fogom az ultimate helyére rakni a Home premiumot..Mire kell ügyelnem a telepités során,hogy kompatibilis legyen mindennel? Mert az ultimatebe több programnál is átváltott egyszerű szinösszeállitásra,meg a program bezárója,meg az egész felső része hiányzott,stb...
És,ha csak a C meghajtót szeretném,h törlődjön,akkor a telepitésnél,elég,ha csak rákattintok egyszer és utána next?? Nem is kell formázni,meg ilyesmi??LG G2 32 GB 4.4 AOS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...