Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24456) priti válasza brd (#24455) üzenetére


priti
addikt

Az a gond, hogy nem néztem rendesen utána. Rágugliztam felületesen amikor a lemezkezelő felajánlotta a GPT-t, kidobta valami weblapon azt, hogy ebben nincs limit 2,2TB fölött. Mondom nekem elég 100GB a rendszernek ergó akkor a dém nagyobb kell legyen 2,2-nél, mert darabolni nem akarom szóval akkor ez kell nekem, mese nincs.
Onnan a kapkodás, hogy jött egy vevő az eddig engem kiszolgáló kisebb HDD-re, gyorsan elkezdtem átpakolni a cuccot, hogy üres legyen és tudjam odaadni, aztán rájöttem, hogy hoppá most perpill ez az új a leggyorsabb HDD a gépemben -mármint a 3TB-os sata3-as-, akkor már legyen ezen a rendszer, ami idáig az eladásra váró HDD-n volt. Lementettem egy lemezképbe a rendszert, aztán hoppá kéne egy rendszerpartíció, átmozgattam a partíciót a 3TB-oson, hogy a HDD elején legyen partícionálatlan terület, de nem gondoltam végig azt sem, szóval ott volt egy laza 5 órás pihenő, mire az lefutott=> jött az igazi kapkodás, aztán szembesültem a klónozó progiban az üzenettel, amikor rá akartam tenni a lemezképet a partícionálatlan területre, hogy az aktív partíció nem támogatott.
Na mondom ez izgi, na ez mi ez, gugli, hopi hát ezzel ez van meg az van, jó akkor MBR-re vissza, hopi konvertálni csak üresen lehet, de tele van cuccal amire idáig csak 5 órát vártam, hogy pakolássza :W Na én ahhoz már hozzá nem nyúlok, lexarom, elegem van és nincs hová pakolni elveszíteni meg nem akarom ami rajta van, szóval a kapkodásnak az lett a vége, hogy csüngök a hosszú cicin erősen és a rendszerem perpill egy 160GB-os noti vinyón van és dög lassú, de csak ezt találtam itthon, erre klónoztam át.

Á mondom szarni rá veszek egy SSD-t, haladok a korral és akkor maradhat GPT-ben ez az új. Megveszem az SSD-t, de mintha a fogamat húznák á mondom csak megnézem ezt az EFI/UEFI támogatást, aztán amikor kerestem a support-on friss BIOS-t az alaplapomhoz kiderült hogy a legfrissebb is csak 2010. év utolsó negyedévi és az is csak egy béta aminél annyi a leírás hogy valami SSD foltozás, na mondom akkor EFI/UEFI nem biztos hogy egyáltalán van, mert ilyen sort nem látok a BIOS-omban perpill, lehet máshogy hívják gigáéknál (ha igen az hasznos infó lenne) de a második gondolatom, hogy a mai SSD is simán lehet szívás lesz, ha azt kellett foltozni utoljára és azt is csak ilyen régen foltozták utoljára.
P55A-UD7 -es giga lap amúgy. Itt vettem az aprón, mert olcsó volt meg vizes és az a dilim, hogy kussoljon otthon a gép, mert egész nap egy szerverszobában ülök a melóban és idegem van a zúgástól, mire hazaérek, de melózni meg otthon is kell. Most annyit szopakodtam az otthoni gép telepítésével, hogy egy aprónyit utálom őt. Még kell egy kis idő amíg rászánom magam, hogy ezt az átmeneti állapotot rendbe tegyem, de ezt most nagyon benyaltam. Ketté kellett volna dobni 1-2TB MBR-re az új vinyót. Utólag már késő bánat. Ez van ha kapkodsz és 6 dolgot csinálsz egyszerre.

Hardverlesen

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.