Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24059) Lapajbacsi


Lapajbacsi
aktív tag

Van egy windows7-em teljesen offline módban. Bios-ból letiltva a NIC, hálózati szervízek sem futnak. ( háló kábel viszont nincs kihúzva) Semmilyen más kapcsolat nem aktív. Elvileg teljesen hálózat mentes a konfiguráció. Mégis a tcpip.sys-t és a netio.sys-t betölti. (ami feladatkezelőből nem is látszik, csak kékhalál log-ban látszik, ezek a rezidensek a memóriában vannak). Három kérdésem merül fel.
1. ez miért van?
2. ezt hogy lehet megszüntetni (ne töltse be egyiket sem a két sys-közül)
3. jelent-e hátrányt, ha ezek nem rezidensek (tehát ha megoldottam hogy ne töltse be őket), egy offline oprendszernél van-e valós szükség rájuk?
(azt gondolom, ésszerűség szempontjából nyilván semmi szükség hiszen ugyebár ezek hálózati funkciókat ellátó komponensek és egy rendszerben ahol fizikailag nincsen hálózat, sem igény rá, sem elvileg semm efféle művelet se kéne hogy legyen (a háttérben titokban sem) értelemszerűen nincs semmi szükség rájuk, viszont mondjuk a Microsoft úgy fejlesztette ezt az oprendszerét, hogy valami mégis igényli (pl valamelyik létfontosságú alapszolgáltatás megköveteli) hogy be legyenek töltve és nélkülük a rendszer nem működik megfelelően)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.