Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
camaron
csendes tag
üdvözlet!
a problémám a következő, amire szeretnék tőletek segítséget kérni.
adott egy win7 home premium egy laptopon. egyik napról a másikra olyat produkált, hogy nem reagál az touch pad a kattintásra és a billentyűzet sem működik. mikor betölt a win akkor kb fél percig működik minden, aztán csak az egeret tudom mozgatni a képernyőn. újraindítás után u.ez a helyzet. csökkentett módban tökéletesen működik minden. frissítést nem szedett le a gép mostanában. vírust nem találtam a gépen nod32-vel.
ha vkinek lenne rá ötlete, megköszönném.
üdv -
prebuds
aktív tag
Furcsa, ámde egyszerű kérdésem van: windowsra (w7) van olyan program, mint androidra a titanium backup? Nem tudom jobban körülírni A lényeg, hogy a rendszer újratelepítése után ne kelljen minden programot külön felraknom, beállítgatnom total commanderben a háttérszínt stb...
-
TRob1
veterán
válasz prebuds #21352 üzenetére
Én csak kimásolom az .ini és egyéb hasonló fájlokat (pl. a TC esetében a wincmd.ini-t), aztán újratelepítés után bemásolom/felülírom.
Évek óta így csinálom. Az igaz hogy így viszont az appokat is mindig újra kell rakni - persze droidon Titaniumot használok én is[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
BroCreSt
aktív tag
20GB elég a telepítéshez?
Külön partícióra akarom.Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
TRob1
veterán
válasz BroCreSt #21354 üzenetére
20Gb az nagyon kevés.
Mire akarod telepíteni? 40gigás winyóra hogy sajnálod a helyet tőle?(#21357) BroCreSt:
Az ilyen minimális helyekkel az a baj, hogy később kevesek lesznek. Majd már egy win update-et sem tudsz csinálni... (Én pl. 40-50 alatt nem csinálnék neki - és nem is csináltam soha. Igaz, nem is kellett soha panaszkodnom hogy most mi legyen, mint sokan teszik mikor elfogy a hely. )[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
BroCreSt
aktív tag
Nem sajnálom, csak a minimális érdekel.
Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
-
Werkly
őstag
Win 7 Prof. 64 bit alatt működik a Free Download Manager nevű program?
-
Voice24
őstag
Bebiggyesztem ide is a problémámat, hátha tud valaki segíteni:
"Hali!
Múltkor már írtam ide a gondom miatt, amikor egy fagyást követően nem indult el többet a win7, még javítási mód többszöri futtatása után sem. Akkor maradt az újratelepítés, utána jó lett. Ez nem volt túl régen (még két hete sem), és ma újra előjött a dolog. Használat közben lefagyott a gép, és azóta hiába próbálkozunk, nem akar rendesen menni. Délelőtt az indítási javító többszöri futtatása után végre elindult, de akkor meg valami olyasmit írt ki, az usb eszköz illesztőprogramját sikeresen újratelepítette, indítsuk újra. El is indult, ekkor próbaképpen elkezdtem futtatni a lemezkarbantartót a C-re. Sajnos ennek végeztével ismét nem nagyon indul a win7. Közben kicseréltem az usb-s vezeték nélküli billentyűzetet egy ps2-re. Ezután kb. 20 perc alatt felépült a rendszer, de most meg azt írta ki, hogy sikeresen újratelepítette a ps2 illesztőprogramot. Ismét újra kellett indítani, de már kb. 10 perce a leállítás megy.Valami nagyon nem jó, csak azt nem tudom laikusként, hogy mi. Hardveres gond lehet, vagy a win7 lehet hibás? Belegondolva, ha a hdd lenne hibás, akkor telepítés sem menne rendesen, és utána sem működne pár napig hibátlanul."
Még annyit hozzá, hogy hd sentinel szerint a vinyó tökéletes. A sok próbálkozásom során a win7 csökkentett módban szépen működött, gyors volt, de amint újraindítottam normálban, azonnal jött a hihetetlen belassulás.
Nem tudom, számít-e, de egy 30 gigás partícióra volt téve. -
Sada987
csendes tag
Nagyon lámát kérdezek, de nem jövök rá hol tudnám azt beállítani, hogy ha telepítek vmit, akkor ne a C-re csomagoljon alapból, és ne a C legyen az alapértelmezett letöltési és telepítő hely.
36GB-os csak az SSD-m azon megy win7. Minden mást egy 500GB-os lemezre szeretnék tenni. -
szasanyi
félisten
válasz Sada987 #21362 üzenetére
Ez így nagyon általános, én nem feltétlenül Win kérdés. Attól függ mit használsz kicsomagoláshoz (WinZIP, WinRAR, TCM) és milyen böngészőt (letöltésvezérlőt)a letöltéshez. Sztem minden esetben készíts a nagy HDD-n ezekhez való mappát és mutasd meg (állítsd) be alapértelmezett tároló mappaként.
-
Sada987
csendes tag
válasz szasanyi #21363 üzenetére
Ha például telepítek egy programot (game), akkor az SSD-re kezdi az ideiglenes fájlokat pakolni, mert az az alapértelmezett. PL most mountoltam a lányomnak a Sims3-at, de előbb az iso-t kicsomagolja a telepítés előtt. Ezt szeretném, hogy kapásból oda semmit se akarjon rakni, ami nem a rendszerhez tartozik.
-
vlevi
nagyúr
válasz BroCreSt #21354 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, lehet, hogy az első telepítés felmegy 20 gigára, de pillanatok alatt betelik. 40 határeset, de én 80-asnál kisebb partícióra nem raknám, hacsak nem akarsz állandóan a géppel foglalkozni.
Mondjuk nekem ott a hibernálás, a page file, kettő együtt az is egy tizes, de ami nagyon megnő, az a win7 DLL gyűjteménye, a windows\winsxs könyvtár. Nálam az laza 7 giga, 1 hónapja telepített windowssal.
Jelenleg én 50egynéhány gigánál tartok. Windows, Office, Visual Studio, satöbbi apróságok. Csak a "legszükségesebb" user fileok vannak rajta, zene videó, képgyűjtemény az nincs. Tudom, ezen lehetne még optimalizálni, hogy még kevesebb legyen, de elférek, ezért nem variálok vele. De ha ebből leveszem a hibernálás, pagefile tíz gigájt, akkor is kell 40giga hely, cipőkanállal.
Rendszervisszaállítási pontok is biztos, hogy foglalnak, és arról nem vagyok hajlandó lemondani, egyszerkétszer már hasznos, hogy volt.[ Szerkesztve ]
-
Sada987
csendes tag
Akkor azt nemlehet állítani, hogy ne a C legyen az alapértelmezett háttértár? A telepítéshez szükséges ideiglenes fájlokat elméletileg törli, no és meg tudom határozni a meghajtó betűjelét kicserélve akár a telepítés helyét. A problémám hogy ne oda akarjon kibontani ideiglenest se.
-
Kispaprika
tag
Sziasztok tud valaki az bios-i ahci bekapcsolásában segíteni,optimalizáltam a rendszert a leírtak alapján minden készen van csak a bios ahci beállítása hiányzik?
Standard cmos features
Advanced bios features
Integrated peripherals
itt melyikben kellene megpróbálni.
Előre is kösz ha segít valaki. -
sfdrakex
nagyúr
válasz Kispaprika #21369 üzenetére
Belépsz mindegyikbe, és ahol megtalálod, ott állítod.
(#21361) Voice24
Memóriák rendben vannak? Ha van több modul akkor egyesével próbáld ki, vagy lehet elég ha kiveszed visszateszed, mert esetleg elmozdult, érdemes átnézni minden alkatrészt a gépben hogy a helyén van-e rendesen. Eszközkezelőben nincsenek ismeretlen eszközök? Mindenhez rendben vannak a driverek?
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Újrahúztam tegnap az oprendszert. Lefuttattam a windows rating-et. Lefutott szépen.
Ma is le akartam futtatni egyet, de nem indul el. Pontosabban elindul de a csík nem mozdul és vár....
Kitöröltem az összes XML-t de a helyzet változatlan. Mitől lehet ez?
-
D@ni88
addikt
Sziasztok.
A munkahelyemen van egy általunk Delphi 6-ban fejlesztett program, XP-n megfelelő a sebessége, viszont Win7nél az adatbázisból lekérdezett 25000 sor betöltése 2x annyi időt vesz igénybe.
Valami tippet tudtok mondani mi lehet?
A progi ugyan az, a sebesség között mégis van különbség...Mindkét rendszer 32bites
Köszi Dani
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz D@ni88 #21372 üzenetére
Elsőre próbálkozz a legegyszerűbb megoldással, azaz futtasd XP módban az alkalmazást(ha még nem tetted) és meglátjuk.
A másik, hogy a BDE-nek mi a pontos verziója?Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
Kis hardverigényes kérdést tennék fel. A sytem req-et meg tudom googlizni, de nekem valami felhasználói visszajelzés kellene. Lenne egy régebbi egyszerű kis gép:
G31-es lap
E1200
1GB ddr2
egy 160-as winyóEzen futna egy w7 :
1. Melyik verziót lenne érdemes felrakni, hogy csökkentsük a gépigényt és a felhasznált merevlemez méretét?
2. Office, Internet, youtube, pdf, torrent, skype, film a felhasználási terület.
3. A gépigény lenne kérdés pár ezerest esetleg rászánok +1-2GB -ram illetve nem tudom a proci idővel hogy gazdálkodik a W7, esetleg egy E3*** vagy E4*** játszhat de többet nem szánnék a gépre. Érdemes vagy elmegy az E1200-assal is normálisan?A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz MZsoltee #21374 üzenetére
Az adatlapomon lévő, Asus EEE 1000H típusú netbookon elfut használható sebességgel. Abban 1,6 Ghz-s N270-es Atom proci van. 2 GB DDR2-es ram, 160 as vinyó, integrált vga. A verzió mindegy, nincs különbség rendszerigényben. Ami ajánlott szerintem az plusz 1 giga ram a meglévő 1 giga mellé.
-
MZsoltee
veterán
Ahogy látom akkor az elfoglalt merevlemez mérete is ugyan az, csak a 32bit 16 a 64-es meg 20GB?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
félisten
válasz MZsoltee #21376 üzenetére
Nem az elfoglalt, hanem amekkora területre telepíthető és azon már elfut és még bőven marad szabad hely is.
A ténylegesen elfoglalt terület(amennyit valójában telepít), az nincs 6GB sem, csak pluszban létrejön 2 fájl még. Az egyik a pagefile-sys(virtuális memória) és a hiberfil.sys(hibernáláshoz kell), amelyek együttesen akkorák, mint a fizikai RAM-od méretének a kétszerese.Amikor még ez a minimális rendszerigényt megjelentették(x86 esetén 1GB RAM mellett, x64 esetén 2GB mellett), akkor a home user kategóriában nem volt gyakori, hogy 4/8/16/32GB RAM figyelt a gépekben.
(virtuális memória kihelyezhető/tiltható, hibernálás szintén tiltható, így marad 6GB sem, amit a W7 ténylegesen elfoglal telepítést követően)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
MZsoltee
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #21377 üzenetére
Akkor nyugodtan felpakolhatom egy 20GB-os partícióra.
6GB a vin +akkor engedélyezek neki 2GB page file-t akkor + frissítések, akkor legyen 10 office torrent vlc spybot stb max 5Gb, akkor még marad 5Gb szabad hely...Ez azért érdekes mert van egy pár hónapos windows mappám ami 15,7GB
-
félisten
válasz MZsoltee #21378 üzenetére
Mekkora meghajtóról is beszélünk? Mert azért ki nem kell centizni a dolgot, ha amúgy meg van hely rendesen.
Ezt csak érdekességképpen, hogy mi nem fér el(ebben az esetben) egy 64GB-os SSD-n: [link]Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
MZsoltee
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #21379 üzenetére
Egy 160-as hdd lenne, amiből 20GB-os partíción van jelenleg a rendszer XP-vel, kényelmesen elfér. Ha elég lenne a 20 GB, akkor nem kellene újra particionálni...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz MZsoltee #21380 üzenetére
Szerintem jobban jársz ha átparticionálod 40 gigásra a rendszernek. Easus Partition MAsterrel le tudsz vágni könnyen a D meghajtó elejéből 20 gigát és a C hez csapod. Az nagyon fontos hogy az elejéről vágj le, ne a végéről, az elején lévő adatokat át mozgatja ilyenkor, nem veszik el semmi.
-
picur27
csendes tag
Újraindítottam Win7 frissítés miatt a Lenovo Y580-as gépemet, és azt írja ki, hogy BOOT MGR is missing
Press CTRL+ALT+Delete to restart
és nem csinál semmit.
MiIt csináljak, hogy elinduljon ez a szutyok?
előretelepített Win7 Home Premium van rajta -
gaben1000
tag
Sziasztok!
Eddig minden Windowssal volt ez a gondom, hogy a nézetet mi a fenéért nem bírja megjegyezni? Adott mappában beállítom a lista nézetet, kilépek, majd egyből visszamegyek, de már vmi idióta nézet van. Nem lehet ezt valahol lefixálni, hogy mindenhol lista nézet legyen?
-
rétisün
veterán
válasz picur27 #21384 üzenetére
nem veszik el, elvileg ilyenkor az adatoknak semmi bajuk, csak a bootolást nem tudja megcsinálni. win7 lemez nélkül viszont nem tudom mit lehet vele kezdeni. gondolom parancssor sincs (nálam hál'isten már régen volt ilyenem, nem emlékszem )
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Johnny Cage
addikt
válasz gaben1000 #21385 üzenetére
intézővel nyisd meg valamelyik meghajtód root könyvtárát, állítsd listanézetre, majd rendezés / mappa beállításai / nézet és "beállítások alkalmazása az összes mappára". utána sajátgépben a partícióidon egyenként jobb klikk, tulajdonságok, testreszabás => mappa optimizálása a következőhöz; ezt én szokásos elemekre szoktam állítani. alatta "ez a sablon vonatkozzon az összes többi almappára is" pipa. apró gond, hogy a C-n ezt a meghajtó betűjelére kattintva nem tudod megcsinálni, egyenként kell végigmenned a könyvtárakon + a library-s akkor is maradni fog a régi nézetben, azt is külön be kell állítanod. nálam így végre minden mappa ugyanabban a nézetben jelenik meg (a win7 egyébként a mappabeállítások megjegyzésében még rosszabb, mint az előző windows-ok, konkrétan szart se lehet testreszabni)
ha az ablakok méretét/pozícióját is szeretnéd megjegyeztetni, ezt a progit érdemes lecsekkolni: [link]
-
törölt tag
válasz Kispaprika #21369 üzenetére
Milyen alaplap? Mert ami az adatlapodon van az pl pont nem így nevezi a BIOS fő menüpontjait...
-
gaben1000
tag
válasz Johnny Cage #21388 üzenetére
Köszönöm a kielégítő választ.
A vezérlőpultos dolog nem jön be, akkor is mindenféle nézet van, csak az nem, ami kéne. De azért neked is köszi. -
Werkly
őstag
Dobozos 64 bites Home Premium melyik üzletben van? Link?
-
Kispaprika
tag
MSI P6n Sli PLATINUM ez egy régebbi gép.
Trim beállítást csináltam és nullát kaptam.
Ha a telepítéssel megvagyunk, Windows 7/2008 R2 alatt ellenőrizzük, hogy az operációs rendszer elküldi-e a TRIM utasítást. Ehhez parancssorban írjuk be, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell. Fontos hangsúlyozni, hogy ez a beállítás még nem jelenti azt, hogy a TRIM valóban működik. A Windows egy TRIM-et nem támogató SSD-nek vagy HDD-nek is elküldheti a TRIM utasításokat.
Windows alatt indítsuk el az msinfo32 nevezetű programot (parancssorba: msinfo32), majd az Összetevők/Tárolás/Lemezek almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket osszuk el 4096-tal (azaz 4 kB-tal). Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó helyen kezdődik
Itt egész értéket kaptam csak simán feltelepítettem.
Az SSD-nek nincs szüksége a töredezettségmentesítésre, a prefetch-re, a SuperFetch-re és az indexelésre. Valójában a töredezettségmentesítés, amit a legfontosabb és mindenképpen ajánlott kikapcsolni (a Windows 7/2008 R2 elvileg így is tesz, ha SSD-re telepítjük), mert egyrészt az SSD minden egyes adathoz azonos sebességgel fér hozzá (tehát nem áll fenn a merevlemezeknél megszokott probléma), másrészt a töredezettségmentesítés azon kívül, hogy felesleges, még öregíti is az SSD-t, hiszen sok kis írási/olvasási műveletről van szó.Ezt a négy funkciót mindenképpen érdemes kikapcsolni.
Tapasztalataink szerint a böngészési előzmények áthelyezése merevlemezre vagy RAM-diskre valóban megfontolandó, mert a böngészés közben rengeteg miniatűr kis fájlocska töltődik le a gépre melyek egy nap alatt elérhetik akár az 1 GB-os mennyiséget is (aktivitástól függően), és ezek szinte 100%-ban kis fájlok, tehát erősen rövidíthetik az SSD élettartamát.
Egyetlen fontosabb funkció bekapcsolását érdemes még megemlíteni, ez pedig az Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása; ez az írási műveleteket hivatott felgyorsítani. Ezeken kívül léteznek még más, a regisztrációs adatbázis buherálását igénylő kis "tweak"-ek, melyek elvileg a sebességet és az élettartamot hivatottak kitolni, de egyik sem igazán lényeges.
Bentről kifelé haladva az első alaplapi porton van csatlakoztatva az ssd,utána a 2.
kb. ezeket csináltam meg hd sentinel lejárt na most nem tudom van e köze a kondícióhoz vagy sem...mert ott rosszat írt teljesítményre jó,kondíció rossz....hozzátenném előtte meg 100%-os volt. -
tbalint3
tag
Hello,
Lecseréltem a gépemen a Windowst (XP-ről win7-re, tiszta telepítéssel). A BIOS-ban átállítottam, hogy a meghajtókat (CD/DVD,HDD) AHCI módban kezelje IDE emuláció helyett (erre eddig azért volt szükség, mert az Asus XP-hez nem adott ki SATA drivert). Viszont eztán a Win7 tálcáján folyamatosan ott van a "Hardver biztonságos eltávolítása" és mutatja, hogy el lehet távolítani a HDD és DVD meghajtómat (természetesen nem lehet, csak hibásan írja). Ezt a problémát valahogy nem lehet megoldani, (mert elég zavaró ez így)?
Alaplap: Asus p5ql-pro (minden driver telepítve az asus weblapjáról)
HDD: samsung sata2 hdd
CD/DVD: LG sata2
OS: (legális) Win7 Home Premium SP1 (minden frissítés telepítve a Microsoft Update-ről)Köszönöm.
-
gaben1000
tag
válasz Johnny Cage #21388 üzenetére
Tényleg működik, így partíciónként pár kattintás, és minden ok.
C meghajtón tényleg nem lehetséges mondjuk, de nekem szerencsére az nem baj, ott nincs semmim a Windowson kívül, szóval az nem érdekel. -
Kispaprika
tag
-
m0rd0k
senior tag
Sizasztok!
Épp egy zenegépre raknék zenéket,viszont amiket felrakok bele kellene irni egy txt fájlba,elérési úttal együtt,hogyan tudom ezt automatán,egyszerűen kivitelezni,anélkül hogy be kellene pötyögnöm több ezer sort.
ilyen formában van a txtben: /music/BAKELIT KLASSZIKUSOK/THOMAS BANGALTER - Ventura.mp3
Köszi.
Minden szinten,szinte minden.
-
nagyúr
válasz m0rd0k #21398 üzenetére
http://spreadsheetpage.com/index.php/tip/getting_a_list_of_file_names/
Próbát megér.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
janos1988
addikt
Hali.
Hogy lehet megoldani azt, hogy boot után késleltetéssel induljanak el bizonyos programok. Tehát bebootol és mondjuk 1 perc után induljanak el a megadott programok. Az csak +1, hogy ha lehet a sorrendet variálni és lehet feltételeket megadni, mint pl. internet kapcsolat megléte esetén ne induljon el ez vagy az.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest