Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20451) Ryder62


Ryder62
őstag

Hali

Mostanában a Win7 elkezdte azt csinálni hogy az üdvözlő képernyő után megfagy és nem tölt be. Csak az egér látszik a fekete képernyőn. Eddig 3 alkalommal csinálta ezt. Ilyenkor nem is tölt semmit.
Mivel routert használok, lehetséges az hogy valamiért nem találja a hálózatot, vagy valami hasonló miatt fagy le mert azt keresi? Gép bekapcsolása elött mindig bekapcsolom a routert. Az első alkalommal mikor ezt művelte kikapcsoltam a routert és resetet nyomtam a gépnek és betöltött. Ma reggel is eljátszotta ezt kétszer is egymás után. A második után kapcsoltam ki a routert így harmadik próbálkozásra már betöltött.

Azért gondolok a routerre mert már párszor láttam hogy valamiért nem érzékelte a hálózatot rendesen, egy sárga felkiáltójel volt a hálózat ikonján és ilyenkor barom lassan töltött be a gép. Ilyenkor ki majd be kell kapcsolni a routert és megjavul.

(#20452) vilmaboy válasza Ryder62 (#20451) üzenetére


vilmaboy
őstag

hát amiatt, hogy nem talál rootert még betöltene... Inkább azt mondanám azért nem találja a hálózatot mert nem áll fel rendesen a rendszered. Első körben azt mondanám oprendszer hiba. Okozhatja a jelenséget memória, winchester is, de befolyásolhatja még pár dolog. Első lépésben megtesztelném a memókat memtest86-al, de előtte rákacsintanék a winyóra HDD Sentinellel, hátha az a ludas (mivel ez nem tart sokáig). Bár továbbra is tartom, hogy ilyesmit leginkább az oprendszer hibája szokott okozni.

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#20453) Ryder62 válasza vilmaboy (#20452) üzenetére


Ryder62
őstag

Nos, mind a kondíció és a teljesítmény 100%-os. Semmi hibát nem talált a vinyón.

(#20454) vilmaboy válasza Ryder62 (#20453) üzenetére


vilmaboy
őstag

akkor -1 hiba :) Hogy csatlakozol a rooteredhez? Lan vagy wifi?

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#20455) Ryder62 válasza vilmaboy (#20454) üzenetére


Ryder62
őstag

Lan. Egyébként azért gyanakodok a routerre mert a net kábelem eléggé lötyög ebben a routerben (valami gagyi csatlakozója van a kábelnek) ezért mikor sárga ikon volt a tálcán akkor nem volt épp rendesen bedugva a kábel, valahogy mindig kilazul. Meg mint írtam, párszor már a hálózat keresése lelasította a rendszert és ilyenkor mindig az lett a vége hogy kidobta a sárga ikont így mehettem megigazítani a kábelt a routerben meg újra indítani. Hogy ez okozhat ilyen teljes bénulást nem tudom viszont érdekes hogy miután kikapcsoltam a routert rögtön elindult a rendszer.

(#20456) Hauserjoci válasza brd (#20449) üzenetére


Hauserjoci
csendes tag

ÜDv.

2 winyóm van, amelyiken a Win7 van az 2 felé van osztva, és a C-n van a Windows. (ez erre van fenntartva, illetve a szokásos programokra, elvileg ez az aktív). a másik winyót ha szükséges ki tudom addig venni, ezt csak adattárolásra használom, nincs rajta semmi oprendszer vagy programok, csak filmek meg ISO-k..

(#20457) vilmaboy válasza Ryder62 (#20455) üzenetére


vilmaboy
őstag

Hát nagyon extrém esetben el tudom képzelni, hogy emiatt nem indul egy oprendszer, de máris megtudjuk, amint kihúzod a lan kábelt és úgy indítasz párszor. Majd ah bebootolt, akkor bedugod. Hálót kell találjon így is úgy is. Második lépés ként vagy vegyél egy lankábelt, avgy vidd be a sajátod egy szervizbe, akik ha jókedvűek, akár 200Ft-ért is csinálnak rá rendes csatlakozót. :K Ha indul minden esetben lankábel nélkül az op, akkor lehet, hogy ez okozza, de esélyét nem sokat látom.

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#20458) #68216320 válasza vilmaboy (#20457) üzenetére


#68216320
törölt tag

Egyszer az egyik ismerősöm csináltatott magának egy 15 méteres lan kábelt egy boltban. Úgy csinálták meg neki, hogy egyetlen ér sem ért el a dugó végéig, csak a vezeték végére rásajtolták a dugót és kész :) Csak úgy eszembe jutott. Igazi szaki csinálhatta.

(#20459) vilmaboy válasza #68216320 (#20458) üzenetére


vilmaboy
őstag

;] gondolom ;]

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#20460) Hauserjoci válasza brd (#20449) üzenetére


Hauserjoci
csendes tag

Egyébként lehúztam az egyik vinyót, megcsináltam amit mondtál, mostmár nem azt írta ki, hogy bootmgr nem található, hanem valami hibát hogy futtassam a javítót, de nem csinált semmit. Valószínűleg ami nekem van Win7 DVD nem ugyan az, ami fel volt telepítve (azt sajnos egyik ismerősöm annyira összekarcolta hogy használhatatlan lett... :W ), így elképzelhető hogy ez miatt nem sikerült. Rávettem magam újratelepítettem (úgyvoltam vele lassan úgyis itt az ideje), első próbálkozásra ugyanezt írta ki, második nekifutásra úgynézki jó lett.
Köszönöm a segítséget. :R

(#20461) Cola111


Cola111
aktív tag

Sziasztok,

Egy kérdésem lenne, vettem egy ssd-t majd formáztam a hdd-t. A lemezkezelés résznél azonban a HDD típusa dinamukus, nem tudom, ez baj-e.

Köszi

(#20462) Ryder62 válasza vilmaboy (#20457) üzenetére


Ryder62
őstag

Azt még nem írtam hogy mikor rosszul érzékelte a netet akkor úgy indult az egész rendszer hogy az üdvözlő képernyő után kb 5-10 másodpercig fekete kép egérrel, majd betölt, lassan kidobja az időjárás app-ot is az asztalon, ilyenkor a tálcán a net ikonnál pörög a töltésjelző, majd kb 1 perc múlva átvált felkiáltó jelre.

Legelső alkalomnál kb 1 percet vártam aztán nyomtam a resetet neki. Most már csak kb fél percet. Lehet betöltene baromi lassan, csak nem vártam ki.

Egyébként meg mindig gyorsan indul, üdvözlő kép után egyből az asztal jön s rá kb 5 másodpercre már bedobja az időjárás app-ot is.

A hálózat keresése is gyors, kb ahogy bekapcsolom a routert rá 5 másodpercre van már net.

(#20463) looser


looser
addikt

Helló, amikor le szeretnék választani egy usb-s eszközt, ott látszik a két sata hdd is. Letiltható ez valahol? Nem szeretném véletlenül 'leválasztani'...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#20464) flash-


flash-
veterán

sziasztok.
miért lassu a windows telepitő?
pedig pendriveról megy...
ddr2 2gb ram...
a hdd egy új wd green

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#20465) ZetorGumi válasza flash- (#20464) üzenetére


ZetorGumi
addikt

A pendrive miatt.
Nekem is lassú volt a pendrive miatt a telepítésem.

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#20466) brd válasza looser (#20463) üzenetére


brd
nagyúr

Nem tudod véletlenül leválasztani, mert kiírja, hogy most nem lehet. Legalábbis az OS-ét biztos nem, mert azon mindig lesz megnyitva file.
Indításnak. De erősen driverfüggő a dolog, kell hozzá némi szakértelem. Esetleg, ha olyan az alaplapod (és hozzá a driver), akkor a BIOS-ban lehet állítani portonként, hogy hot-swap legyen-e.

The only real valuable thing is intuition.

(#20467) allein


allein
addikt

Üdv. mindenkinek. Következő kérdésem lenne: Milyen módon lehet két vagy több gépet úgy összekötni, hogy azok a módosítások amik történnek egy adott programban, láthatóak legyenek az összes gépen? Csak lanon lehet vagy lehet wirelessen is? Azért itt tettem fel a kérdést mert gondolom köze van a windowsnak, amúgy egy számlázó programról lenne szó.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#20468) albert8 válasza Sub-ZeRo (#20096) üzenetére


albert8
addikt

Tehát DX, nv driver csere megvolt 2x. Leszedtem mindent ami hozzá tartozott, vissza raktam az alap W7 témát meg mindent. MSI afterburnert sem kapcsoltam és a hiba ugyan az, de mostmár BF3-ás Batman AC alatt is produkálja. Most 285.62-es driver van fent. :W

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#20469) Sub-ZeRo válasza albert8 (#20468) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Akkor próbáld ki, hogy újra telepíted a rendszert és csak a DX-et meg egy régebbi drivert telepítesz és a játékot. Ha jó, akkor valami programoddal akad össze. Ha nem jó, próbálj másik drivert de ilyen driver szvíper vagy mi a sz@rral ne próbálkozz, mert az úgy is csak elkúrja a gépet. Nekem sikerült 2x-er azóta nem használom. Ha akkor sem jó, akkor vga csere.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#20470) vlevi válasza looser (#20463) üzenetére


vlevi
nagyúr

Azthiszi, eSata, pedig nem.

[link]

(#20471) #68216320 válasza allein (#20467) üzenetére


#68216320
törölt tag

Úgy, hogy a számlázó programok egy közös adatbázisból dolgoznak. Valamelyik gép lesz a szerver és a többi programot be kell állítani, hogy ők is azt a gépet használják adattárolásra.

Amúgy ez nem windows függő, hanem a programnak kell többfelhasználósnak lennie hozzá. Újabb számlázók nagy része ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#20472) allein válasza #68216320 (#20471) üzenetére


allein
addikt

Köszönöm szépen :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#20473) flash- válasza ZetorGumi (#20465) üzenetére


flash-
veterán

de dvdről is lassan ment.

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#20474) ZetorGumi válasza flash- (#20473) üzenetére


ZetorGumi
addikt

Gondoom sima HDD-re telepítesz, nem SSD-re. Az is lehet a hiba oka.

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#20475) lijo


lijo
csendes tag

Szervusztok!

Kérem valaki segítsen a következő problémámban:
a közel múltban rászántam magam, hogy lecseréljem a korosodó gépem. A konfiguráció a következőkből áll: Asus P8Z77 M-Pro, Intel 3570k, Samsung 830 -as SSD a rendszernek, 8 giga Kingston Ram. Az összerakása nem is jelentett gondot, ám a W7 feltelepítése már sajnos inkább. Maga a telepítés rendben lement, de amikor először indulna el a Windows, akkor folyton újra indul, nem bootol be.
Telepítésnél az SSD miatt nem kötöttem be winyót, és többször áttanulmányoztam a W7 telepítése más szemszögből.... című írást.
Ha valakinek van valami ötlete, kérem segítsen.

Köszönöm

(#20476) vlevi válasza lijo (#20475) üzenetére


vlevi
nagyúr

Húzva van valamilyen alkatrész? proci, memória, vga? Első körben ezt ellenőrizném, és kapcsolnék ki mindent.

(#20477) lijo válasza vlevi (#20476) üzenetére


lijo
csendes tag

semmi nincs húzva, összeraktam, installáltam, első induláskor nem bootol be :W

Elég egy smiley is!

[ Módosította: CoolMan ]

(#20478) NEMO1968 válasza ZetorGumi (#20465) üzenetére


NEMO1968
őstag

A pendrive márkája sem mindegy sajnos.
Nekem 15 perc alatt fent volt egy WIN7 vinyóra.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#20479) ZetorGumi válasza NEMO1968 (#20478) üzenetére


ZetorGumi
addikt

Ez biza lehet.

Nekem valami gagyi pendrivem van, mégis gyorsan felugrott a rendszer.

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#20480) fodor0410


fodor0410
tag

Barátom gépéről van szó. Mindig csak úgy sikerült neki feltenni oprendszert, hogy valaki elvitte a HDD-t és rárakta a saját gépéről, majd visszahozta és visszarakták az ő gépébe és úgy ment. A saját gépéről nem tudja újrarakni a gépet, mert miután felmásolja win7 telepítő a fájlokat újraindítja a gépet és utána csak megy a gép, monitoron no signal és ennyi. Most az én gépemről raktuk fel hdd-re a win7-et, nálam elindítottuk hogy megy-e és tökéletesen ment és visszavittük beraktuk és először működött, majd telepítette a drivereket és kérte h indítsuk újra és megtettük és utána megint ez volt mint feljebb írtam, sötét képernyő és semmi. És eddig nem volt ilyen, amikor visszahozták és betették.

Mi lehet a baj?

(#20481) looser


looser
addikt

brd & vlevi: köszi az infót srácok, inkább nem fogok félni tőle :-)
GB P35-ös deszka egyébként.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#20482) NEMO1968 válasza ZetorGumi (#20479) üzenetére


NEMO1968
őstag

Ja,van amikor a gagyi cuccok jobbak,relatíve gyorsabbak,mint a márkák.
A mérete sem mindegy,meg az,hogy milyen konfigra teszed fel.
Hiába jó a vinyó és a pendrive,ha a proci gyengécske,vagy kevés a RAM,stb...
Szal sztem sok mindentől függ egy pendrives(és nem csak olyan) telepítés sebessége.

[ Szerkesztve ]

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#20483) ZetorGumi válasza NEMO1968 (#20482) üzenetére


ZetorGumi
addikt

Persze, ez így van.
De ha csak úgy nézzük az egészet, hogy ugyanarra a gépre más-más pendrivéval telepítünk, azért néha az olcsóbb jobban kijön.

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#20484) Zsocó


Zsocó
aktív tag

Az mitől van, hogy ha huzamosabb ideig megy a gép, akkor lassan áll le a windows7 és aHDD hamarabb leáll mint az SSD.? 10 alkalomból kb 3x. :F

(#20485) dodopek


dodopek
addikt

Sziasztok!
Van ötletetek, hogy ez mi lehet, és kell e valamit tennem ellene? A Windows naplóban találtam a bejegyzést:
A(z) 'WMPNetworkSvc' szolgáltatás nem indult el megfelelően, mert a CoCreateInstance(CLSID_UPnPDeviceFinder) szolgáltatás '0x80004005' hibát észlelt. Győződjön meg arról, hogy az UPnPHost szolgáltatás fut, és a Windows UPnPHost összetevője megfelelően van telepítve.

Köszi!

(#20486) pethYeti


pethYeti
addikt

Korábban volt Windows 8 a gépemen, de úgy "töröltem" hogy Reflect progival visszaállítottam a win7-et. Ezután apró problémám akadt, hogy pl ubuntu is és más is win 8-nak látja a rendszert(boot alapján). Csináltam egy Bootrec.exe /FixMbr féle javítást, de semmit nem csinált neki.

(#20487) potyi23


potyi23
senior tag

hali.Tegnap raszurtam a telefonom gepre,es az osszes kepem elveszett rola. :W Tudnatok ajanlani valmi nagyon jo,es gyors visszaállito programot ?

(#20488) #68216320 válasza pethYeti (#20486) üzenetére


#68216320
törölt tag

ubuntu is és más is win 8-nak látja a rendszert(boot alapján)

Ubuntu alatt a GRUB betöltöt érted gondolom. Mert akkor azt kell szerkesztened/frissítened, hogy ne annak lássa.

(#20489) pethYeti válasza #68216320 (#20488) üzenetére


pethYeti
addikt

Megvan a hiba oka, az a gond hogy hogy visszaállításkor a win 8 100megás partíciója megmaradt ezért látja rosszul, most valami olyasmit kéne keresni ami újraírja ezt a 100mb-os kis partíciót.

(#20490) Tacsika válasza potyi23 (#20487) üzenetére


Tacsika
aktív tag

A telódon vissza tudod nézni?

(#20491) #68216320 válasza pethYeti (#20489) üzenetére


#68216320
törölt tag

Bootrec.exe /FixBoot

(#20492) pethYeti válasza #68216320 (#20491) üzenetére


pethYeti
addikt

Azt már próbáltam az nem javítja meg, az megoldott ha a 100 mb-os partícióról áthelyeztem a boot fájlokat c-re. Akkor újragenerálta teljesen, de nekem az kéne hogy ugyanoda hozza létre csak teljesen írja újra.

bcdboot paranccsal lehet valahogy, csak nem tudom pontosan hogy paraméterezzem.

(#20493) ::Trunks::


::Trunks::
senior tag

Sziasztok.
Adott egy Omnia 7-es mobil, eddig tokeletesen mukodott , valami oknal fogva most 100%-ra toltott akisinal is lemerul egy perc(!) alatt ha facebookot ,vagy jatekot hasznalok.
Telefonalasnal,smsnel siman birja, mint eddig, ezert az akku problemat kizarnam.
Uj frissitest nem hoz a Zune , tudnatok segiteni?
Koszi!

::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/

(#20494) #68216320 válasza pethYeti (#20492) üzenetére


#68216320
törölt tag

Ez alapján próbáltad már? Persze a meghajtók betűjelére figyelni kell. És persze a 100 megás legyen aktív partíció.

[ Szerkesztve ]

(#20495) Воланд válasza ::Trunks:: (#20493) üzenetére


Воланд
titán

itt vagy itt tedd fel a kerdesedet.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#20496) ::Trunks:: válasza ::Trunks:: (#20493) üzenetére


::Trunks::
senior tag

Sry,topikot tevesztettem :D

::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/

(#20497) pethYeti válasza #68216320 (#20494) üzenetére


pethYeti
addikt

Igen, csak a 100-asnak nem tudom mi a betűjele, mert nincs, lehet adni kellene neki, de most már mindegy átraktam a boot fájlokat c-re a 100-ast meg töröltem.

(#20498) #68216320 válasza pethYeti (#20497) üzenetére


#68216320
törölt tag

Én is úgy használom a 3 rendszer/3 partíció elvem miatt az SSD-n :)

(#20499) Ayg0


Ayg0
senior tag

Üdv!

Találkozott már valaki ilyen hibával?

Az utóbbi időben egy M$ doc viewer-en kívül nem telepítettem semmit, tehát gőzöm sincs minek köszönhető az ikonok felszívódása. Ötlet valakinek? A rendszervisszaállítás nem játszik, ki van kapcsolva.

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#20500) €uro


€uro
őstag

Hálózati meghajtóként csatlakoztattam egy jelszóval védett NAS-on lévő könyvtárat. A hálózati meghajtóra később nem volt szükségem, bontottam a kapcsolatot.

A problémám az, hogy a Windows-ról most már jelszó nélkül is böngészni lehet a NAS könyvtárait. Hiába szüntettem meg a hálózati kapcsolatot, a hitelesítési adatokra gondolom továbbra is emlékszik a rendszer.

Hogy lehet ezt orvosolni, hogy ismét kérje a felhasználói nevet és a kódot, ha a hálózaton el akarom érni a NAS-t?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.