Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14150) vlevi válasza qamu74 (#14147) üzenetére


vlevi
nagyúr

Tulajdonképpen semmitől sem függ. Legalábbis átlagos PC-s környezetben. Atom, Brazos és hasonlókra most nem térnék ki.
A memória manapság már olyan olcsó, hogy nem kérdés, nincs senki, aki egy új gépbe 1G ram-ot pakolna, kettővel meg már megy a 64 bit, de úgyis belelöknek 4-et, mert csak pár ezer forint a különbözet.
Processzorokból már régesrégen nem lehet olyat találni, ami ne futtatná a 64 bites kódot, szóval ez sem kérdés.
Akkor vagy meglőve, ha van valamilyen hardvered, amihez nincs 64 bites driver, és semmlilyen módon nem tudod működésre bírni, még 32 bites, vagy Vistás driverrel sem.
Például, Windows 8 64 biten képtelen voltam működésre bírni a Logitech kormányomat, mert a Logi még nem írta meg a Win8 drivert. De nem működött Win7, Vista, vagy XP kompatibilitási módban sem. Szóval szívás.
Viszont az USB3-as bővítőkártámyhoz adott 32 bites driver vígan működött Win8 64 biten. Pedig az is legfeljebb Win7-es driver, mert majd 2 éves az a kártya.
Az, hogy valami szoftver csak 32 bites windowson fusson, 64 bitesen ne, szerintem elég ritka. Ott már olyankor szerintem a vistás futtatással is gond van, nem a 64 biteel. Fő gond az UAC megjelenése szokott lenni az olyan programoknak, amik még mindíg a program files könyvtárba mentik a beállításaikat az appdata helyett. Vagy valami különleges módon nyúlnak a hardverhez, ami a Win98-at, XP-t még nem zavarta különösebben, de a Vista már zokon veszi.
Tehát, ha ilyen gondjaid vannak, és nem tudod megkerülni, akkor 32 bit, de akkor legfeljebb 4G RAM, amiből max 3.5-t fog látni a géped, de lehet, hogy csak 3.2-t.
Ha viszont nem áll fenn a probléma, akkor a 64 bittel nincs semmi baj.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.