Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14101) vilmaboy válasza demerion (#14099) üzenetére


vilmaboy
őstag

akkor nyilván az a gép a bakis, amelyiken nem megy. Az oksa, hogy driver reinstall volt, de tutira jó az a driver? Wifiről beszéllünk gondolom. Ha lan-t nyomsz a gépedbe, akkor felmegy a rooterre?

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#14102) demerion válasza Laccoss (#14100) üzenetére


demerion
tag

Semmilyen szűrés nincs beállítva.

@vilmaboy: driver a gyártó honlapjáról származik, eddig is ez volt fent. LAN-on sem csatlakozik

[ Szerkesztve ]

(#14103) lck válasza Hegyirabló (#14094) üzenetére


lck
senior tag

Wise Registry Cleaner

CCleaner népszerűbb - Wise meg jobb :)

(#14104) polonic válasza Hegyirabló (#14094) üzenetére


polonic
félisten

Nem kell a registry tisztításával foglalkozni.

Több, mint 1 éve, lassan másfél éve van feltelepítve a rendszer és semmi pucoló programot nem használok. Ugyanúgy működik most is a rendszer, mint a legelején.

(#14105) vilmaboy válasza Hegyirabló (#14094) üzenetére


vilmaboy
őstag

Ccleaner szerintem egész jó...

[ Szerkesztve ]

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#14106) spiritex válasza sz.j (#14049) üzenetére


spiritex
veterán

Azt nem lehet megoldani (biztos meg lehet a W7 alapértelmezett programjainak beállításai között), hogy ne a win-es képnézővel nyissa meg, hanem mondjuk az XnView-val?

Amúgy nagyon tetszik ez a nosztalgia, hogy még mindig a win98-as stílust használod! Én is sokáig tartottam magam, aztán győzött a csicsa-micsa! :B

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#14107) Hegyirabló válasza polonic (#14104) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Rendben, de akkor kérek segítséget Tőled!

Van egy EA - BioWare játékom, eredeti. Véletlenül felraktam hozzá warez DLC-ket. Leszedtem, kiváltottam az eredeti DLC-t, de hiába rakom fel, akkor is wareznak ismeri fel.

Amikor legutóbb hasonlóképpen jártam, szintén EA játékkal, az egész rendszert újra kellett raknom, mert hiába volt eredeti a játék, folyamatosan azt jelezte, hogy warez, csak azért, mert kipróbálás idejére felraktam egy órára a warezt.

Többieknek is köszönöm!

Aquila non captat muscas.

(#14108) Sub-ZeRo válasza sz.j (#14049) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Mert mentsd le a képet és akkor tudod elforgatni.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#14109) polonic válasza Hegyirabló (#14107) üzenetére


polonic
félisten

Aha. Azt gondoltam, hogy általános karbantartás miatt kérdezted.

Registry táján kell szétnézni szerintem. De nem vagyok biztos benne, hogy megodlja egy ilyen pucoló program. De azért megpróbálhatod, hátha segít.

Ha mégsem, akkor uninstallálnék mindent játékhoz kapcsolódó dolgot, utána maradék mappákat is kitörölném, aztán a végén regeditben egyesével kitörölgetném az összes bioware, ea kulcsot.

(#14110) Hegyirabló válasza polonic (#14109) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Az jó móka lesz.

Köszönöm, kereslek, ha elakadok!

Aquila non captat muscas.

(#14111) HENE


HENE
aktív tag

Sziasztok!

Van arra lehetőség, hogy a Windows Media Centerben a filmek almappákban jelenjenek meg? A merevlemezen több mappában vannak rendezve, de a MC-ben ömlesztve jelennek meg. Elég sok film van, és így elég áttekinthetetlen és nagyon belassul a keresés.

Köszi!

(#14112) sladka_pani


sladka_pani
aktív tag

Üdv!
Egy kis rejtély előtt állok, amivel elsőre nem tudom hogy birkózzam meg. Hoztak egy gépet, BOOTMGR hiányzik indításnál, volt már ilyen, loaderek, egyéb hülyeségek szétcseszik a bootfájlokat, nem indul a gép, win reinstall, kuncsaftnak elmagyarázni ne használjon hülyeségeket. De a mostani elmondás szerint:
- Egy külső Linux rendszerű HDD-t (Médialejátszóhoz való) akart felismertetni a géppel, majd partícionálni (Partiton Magic 8-al ami nem is fut rendesen Win7en plusz a Lemezkezlője többet tud szerintem a rendszernek alapból), de nem tudom sikerült-e, végül is kifagyott a gép elmondása szerint. Újraindította, eltűnt a D meghajtó, 400 GB adattal. Hogy utána mit csinált nem tudom, de egy újboli bekapcsolás után már a BOOTMGR hibával akad meg a POST után. Vélemény eme rejtély megoldására? Partition Magic vagy a Linux rendszerű vinyó vágta tönkre? Illetve ha tudja valaki ezt hogy tudnám neki NTFS-re formázni? Egyszer régen hoztak ilyet is, de Win fel se ismerte szegényt :D
..és a LEGFONTOSABB: hogyan hozzam vissza szegénynek az adatait? Most az én gépembe áttéve a Win7 lemezkezelő látja, de nem tudja megnyitni, max újraparticionálni, formázni engedné azt a 432GB-os helyet. Végső esetben a könnyebbik megoldás marad, újrarakom, de jó lenne valami megoldás. Köszönöm!

...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...

(#14113) sz.j válasza Sub-ZeRo (#14108) üzenetére


sz.j
nagyúr

Mint utóbb kiderült nem mindegy, hogy hová mentem le a képet ..., mert ha az asztalra, akkor tudom a Windows7 Képnézegetővel forgatni, de ha a a Képek mappába (a helyére). akkor nem.
Ilyenkor mindig valamelyik képnézegető/képszerkesztő progit kell használnom (pl. XnView), mert ha azzal lementem, akkor már a win7 képnézegetője is képes forgatni a képeket.

@ spiritex
Az az igazság, hogy az XP stílusát/színeit még valahogy eltudtam viselni, de a win7-t már nem ( :N ), ezért inkább "visszatértem" a Classic formátumhoz. Ez kissé "ósdi", de legalább nem nem zavar.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#14114) sladka_pani válasza sladka_pani (#14112) üzenetére


sladka_pani
aktív tag

Adatmentés sikeres, GetDataBack okos volt, mindent szinte sikerült megmenteni :) A többire azért várnám a véleményeket.

...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...

(#14115) creed33


creed33
aktív tag

Sziasztok!
[link] ezen oldalon található info segítségével szerettem volna a System Volume Information” mappából törölni a felesleges fájlokat.
Sajnos saját ostobaságomnak köszönhetően sikerült annyira szétbarmolnom a rendszert hogy most csak csökkentett módban tudok bejelentkezni,a régi profilom eltűnt.
Azzal volt a gond hogy bejelentkeztem adminisztrátorként,de a mappa beállításainál hiába akartam megjelentetni operációs rendszer védett vagy rejtett fájlait ,a System Volume Information” mappa nem jelent meg.
Ekkor a C: tulajdonságok-biztonság-szerkesztésnél próbáltam a users illetve administrators parancsot kiadni itt szinte mindenhol

az lett az eredménye hogy most csak csökkentett módban tudok bejelentkezni.
Tudja valaki hogy tudnám visszacsinálni?
Előre is köszönöm!

(#14116) Sari


Sari
tag

Sziaztok!

Lenne egy kérdésem. Telepítettem a Windows 7-et. Loaderrel aktiváltam és mikor elindul a gép akkor mindig választani kell, hogy melyik opredszert töltse be. A windows 7-et vagy a ~Loadert.
Nem lehet ezt a választást kiiktatni, hogy a Windows 7 induljon el automatikusan?

Köszönöm!

(#14117) TigerCat válasza Sari (#14116) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Vegyél egy eredeti Windows-t és nem lesz gondod vele.
Ez persze csak saját vélemény és egyben jó tanács.

Egy loader mint oprendszer?! Érdekes...

[ Szerkesztve ]

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#14118) Sari válasza TigerCat (#14117) üzenetére


Sari
tag

igen, erre már én is gondoltam

(#14119) TigerCat válasza Sari (#14118) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Vagy ha mindenképp win kell, tegyél fel próbaverziót, használj portable programokat és x naponta tedd újra. Senki nem kövezhet meg érte...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#14120) netboy válasza Laccoss (#14071) üzenetére


netboy
senior tag

A sw-ben a sw által kezelt vlanokat kell beállítani. A gép nem tud kommunikálni a hálózaton addig amíg nem tud az adott vlanon kommunikálni.

(#14121) Laccoss válasza netboy (#14120) üzenetére


Laccoss
addikt

Ahogy én tudom viszont a sw hozza létre a vlan-t, és a rá kapcsolódó gépeket csoportokba, virtuális lanokra bontja. És ezt a sw portján állítod be, vagyis hogy az sw melyik portja melyik vlan lesz.

A VLAN-tagság kiosztása [szerkesztés]

Két fő megközelítés létezik egy hálózati csomópont VLAN-tagságának meghatározására:

Statikus VLAN-ok
Dinamikus VLAN-ok.

A statikus VLAN-okat port-alapú VLAN-oknak is nevezik. A statikus VLAN-hozzárendelés úgy történik, hogy a switch portjait egy-egy VLAN-hoz rendelik. Ahogy a végponti eszköz belép a hálózatba, automatikusan a porthoz tartozó VLAN-ba kerül. Ha a felhasználó egy másik portra kerül, szükség esetén a hálózati rendszergazdának kell a switch manuális konfigurálásával biztosítania, hogy a megfelelő VLAN-ba kerüljön.

A dinamikus VLAN-okat szoftvercsomagokkal (pl. CiscoWorks 2000) hozzák létre. Egy VLAN Management Policy Server (VMPS) segítségével a rendszergazda dinamikusan rendelheti hozzá a switchportokat egy-egy VLAN-hoz a portra csatlakoztatott eszköz MAC-címe, az eszközbe belépő felhasználói fiók vagy más hasonló információ alapján. Ahogy az eszköz belép a hálózatra, a szoftvercsomag lekérdez egy adatbázist, hogy megállapítsa a VLAN-tagságát. Ingyenes, nyílt forrású VMPS kiszolgálóra példa a FreeNAC csomag.

[ Szerkesztve ]

(#14122) somasz


somasz
addikt

Erre senkinek nincs ötlete?

Hol lehet beállítani, mi legyen az alapértelmezett billentyűzetnyelv a bejelentkező képernyőnél? Miért nem ugyanaz, mint ami utána működik bejelentkezés után, a francia? :F

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#14123) Borgi válasza sladka_pani (#14114) üzenetére


Borgi
aktív tag

Hi,

Nekem volt ilyen gondom már, asszem 200 giga ment a levesbe, a probléma az, hogy a PM nem tudja kezelni a win7 rendszerü ntfs-t és elbarmolja, getdataback-et én is próbáltam (PM normál helyzetbe 1 pill alatt helyreállítaná de ebben az esetben ő okozta), látott is mindent de visszaállítani nem bírta mert hogy a particiók szerinte töredezettek (7K-t csengettem érte hogy visszaállítani is tudjon... azóta se volt telepítve sehova)... ami igen érdekes, szóval végül átnéztem mim is van abban az adatmennyiségben és rádöbbentem hogy a 200 GB ból 1,5 gb nem volt meg máshol, a többi még 2 helyen (nem véletlen) így csak megformáztam és azóta is happyn használom PM nélkül a gépet.

Bár azóta az a vinyó már nincs használatban eredeti formályában bár müködő win7 rajta van még, kapott egy usb 3.0-ás házikót és teletömbe van sorozatokkal. A rendszer profól ultimate-re és 64 bitesre nőtt, illetve egy SSD re és tárnak mögé egy 1,5 terás vinyó került.

Tanúlság, hogy PM -et el kell felejteni win7-es környezetben, amíg nem jön ki egy olyan verzió, pedig a legjobb progik közé tartozik.

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#14124) sladka_pani válasza Borgi (#14123) üzenetére


sladka_pani
aktív tag

:R

...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...

(#14125) polgcsabi válasza Sub-ZeRo (#14073) üzenetére


polgcsabi
aktív tag

A driver volt a hiba!
A realtek oldaláról letöltöttem 1-et, instal, és minden jó lett

(#14126) MasterMark válasza pzstm (#14098) üzenetére


MasterMark
titán

Az IDE csatlakozón nem nagyon lehet semmit állítani. :U

Switch Tax

(#14127) Motaba78 válasza demerion (#14099) üzenetére


Motaba78
őstag

nálam volt ilyen probléma, de egy router áramtalanítás 20másodpercre, majd miután felállt a router 2 perc múlva működött minden tovább.

(#14128) spiritex válasza demerion (#14099) üzenetére


spiritex
veterán

Nem telepítettél adobe csomagot? Mert nálam az avval feltelepült Bonjour Service tette ugyanezt! Totál elment a net tőle! A Service-ek között legfelül található, ha fent van, csupa fura karakter, és szám jelzi a kilétét. Illetve a Program Files alatt a Bonjour könyvtár..

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#14129) somasz válasza somasz (#14122) üzenetére


somasz
addikt

Megtaláltam a bejelentkezésnél a billentyűváltoztatás problémámra a megoldást:

Control Panel -> Region and Language -> Administrative -> Welcome screen and new user accounts -> Copy Settings

Hátha kell másnak is...

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#14130) Sickboy25


Sickboy25
addikt

sziasztok

Solid edge V10-et szeretnék telepíteni win7-re, de sehogy nem akarja az igazságot! Hiába állítom át a .exe fájlnál a kompatibilitást nem hajlandó felrakni... OS kompót hibát ír ki folyamatosan...

Valaki segítsen, mert nagyon kellene a progi...

Köszönöm :R

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#14131) cintula187


cintula187
addikt

Sziasztok!

Van arra valamilyen mód, hogy a win hangkeverő vagy a realtek audio managerben még jobban erősítsem a hangerőt? Halk a fülesen minden maxon van, előerősítés is.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#14132) vilmaboy válasza cintula187 (#14131) üzenetére


vilmaboy
őstag

Épp nincs előttem win7, de a vezérlőpulton a hangeszközökben van rá lehetőség, hogy a microfont erősítsd és ha jól emléxem ott lehet adni egy kis tuningot a hangfalakra is. Reméllem nem tévedek... :))

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#14133) Vukmir


Vukmir
aktív tag

Másnál is van olyan hiba, hogy a 64 bites Pro nem hajlandó betölteni akkor amikor aksiról megy a notebook?

Elmegy a logóig aztán kész, lefagy, ellenben van amikor hiba nélkül képes betölteni.

"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing

(#14134) cintula187 válasza vilmaboy (#14132) üzenetére


cintula187
addikt

maxon van az előerősités :S

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#14135) Sanyabá


Sanyabá
senior tag

Fényképező gépről lementettem a képeket,és átszeretném méretezni hogy feltudjam a netre tölteni. De ha átméretezem, akkor oda lesz a kép fele. Mit nem csinálok jól? Az XP-nél nem volt gond.De a új gépen már Win 7 Ultimate van,és ez valahogy még idegen nekem.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#14136) Laccoss válasza Sanyabá (#14135) üzenetére


Laccoss
addikt

Ennek nem lesz köze a win7hez. Mivel méretezel?

(#14137) MasterMark válasza Sanyabá (#14135) üzenetére


MasterMark
titán

Paint -> Átméretezés

Switch Tax

(#14138) n0rbert0


n0rbert0
senior tag

Sziasztok!
Távoli asztal hozzáférést szeretnék biztosítani hálózaton kívülről. A windows alapértelmezett programját szeretném erre használni (mstsc).
Routerem is van (smc) itt beállítottam a Virtual Servert (igaz nem tudom hogy jó e így...), de sajnos nem működik. Úgy próbáltam, hogy a külső ipcím::protszám-hoz kapcsolódjak, de így nem jó. Esetleg valaki tudna segíteni?

(#14139) n0rbert0 válasza n0rbert0 (#14138) üzenetére


n0rbert0
senior tag

Lényegtelen sikerült.

(#14140) vilmaboy válasza cintula187 (#14134) üzenetére


vilmaboy
őstag

ne egy csuszkát keress, hanem egy bepipálható kockát. Sajna itt nincs előttem win7, mint írtam, de ha hazamegyek megnézem neked, ha nem oldódik meg addig. Valamelyik tulajdonságokban vagy opciókban vagy ilyesmikben kell kutakodni, ott ahol mondtam. A mikrofonnak tuti van ilyen opciója, a speakereknek nem vagyok benne biztos. :F

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#14141) cintula187 válasza vilmaboy (#14140) üzenetére


cintula187
addikt

Megköszönöm ha megnézed mert én ezt nem találtam.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#14142) qamu74


qamu74
őstag

sziasztok !

Mitől függ gépileg ,hogy a 32,vagy 64 bites verziót telepítem?

thx

(#14143) vilmaboy válasza qamu74 (#14142) üzenetére


vilmaboy
őstag

4gig memónak már kell a 64bit, mert a 32 már nem kezeli... plusz vannak olyan hardverek amik jobbak a 64bittel és szoftver is létezik, ami 64-re van már optimalizálva. elsődlegesen a memória szerintem...

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#14144) Sickboy25 válasza qamu74 (#14142) üzenetére


Sickboy25
addikt

Attól, hogy mennyi memóriát fog kezelni illetve milyen hardverekkel használod...

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#14145) qamu74


qamu74
őstag

8gb memóriát,de a vasak az adataimnál!

(#14146) vilmaboy válasza qamu74 (#14145) üzenetére


vilmaboy
őstag

8gigához csak a 64bites oprendszer mehet...

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#14147) qamu74 válasza vilmaboy (#14146) üzenetére


qamu74
őstag

köszi a válaszokat!
64 bites van fenn, csak érdekelt,hogy mitől függ 32,vagy 64 bites verziót telepítem.
THX!

(#14148) vilmaboy válasza qamu74 (#14147) üzenetére


vilmaboy
őstag

első körben mindig a memó méretétől :) :R

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#14149) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Olyan problémával fordulnék hozzátok,hogy a tálcán van 5db ikon ebből mind az 5 ugyan úgy néz ki az-az a mozzila ikonja van kint.
Az asztalon szintén ugyan ez a helyzet.49 ikon ugyan úgy mozzila ikonnal kivétel a sajátgép és a lomtár.
A programok fent vannak és ha belépek a programfiles-ba akkor onnan tudom is indítani őket.

Szerintetek erre van valami gyógymód vagy újra kell telepítenem az egész gépet?

Reggel még jó volt aztán mentem suliba,hazajöttem és ez várt. Nem tudom öcsém vagy anyum állított-e el valamit.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#14150) vlevi válasza qamu74 (#14147) üzenetére


vlevi
nagyúr

Tulajdonképpen semmitől sem függ. Legalábbis átlagos PC-s környezetben. Atom, Brazos és hasonlókra most nem térnék ki.
A memória manapság már olyan olcsó, hogy nem kérdés, nincs senki, aki egy új gépbe 1G ram-ot pakolna, kettővel meg már megy a 64 bit, de úgyis belelöknek 4-et, mert csak pár ezer forint a különbözet.
Processzorokból már régesrégen nem lehet olyat találni, ami ne futtatná a 64 bites kódot, szóval ez sem kérdés.
Akkor vagy meglőve, ha van valamilyen hardvered, amihez nincs 64 bites driver, és semmlilyen módon nem tudod működésre bírni, még 32 bites, vagy Vistás driverrel sem.
Például, Windows 8 64 biten képtelen voltam működésre bírni a Logitech kormányomat, mert a Logi még nem írta meg a Win8 drivert. De nem működött Win7, Vista, vagy XP kompatibilitási módban sem. Szóval szívás.
Viszont az USB3-as bővítőkártámyhoz adott 32 bites driver vígan működött Win8 64 biten. Pedig az is legfeljebb Win7-es driver, mert majd 2 éves az a kártya.
Az, hogy valami szoftver csak 32 bites windowson fusson, 64 bitesen ne, szerintem elég ritka. Ott már olyankor szerintem a vistás futtatással is gond van, nem a 64 biteel. Fő gond az UAC megjelenése szokott lenni az olyan programoknak, amik még mindíg a program files könyvtárba mentik a beállításaikat az appdata helyett. Vagy valami különleges módon nyúlnak a hardverhez, ami a Win98-at, XP-t még nem zavarta különösebben, de a Vista már zokon veszi.
Tehát, ha ilyen gondjaid vannak, és nem tudod megkerülni, akkor 32 bit, de akkor legfeljebb 4G RAM, amiből max 3.5-t fog látni a géped, de lehet, hogy csak 3.2-t.
Ha viszont nem áll fenn a probléma, akkor a 64 bittel nincs semmi baj.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.