Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61546) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Korábban írtam itt nektek, hogy sajnops engem a posztkovid megütött, s lassan már longkovidként is lehet említeni.

Alaphelyzet, Dilatatív cardiomyopathia (örökölt, anyai ágon édesanyám és nagymamám is a szívévevel halt meg 5x évesen, de nekik kezeletlen volt).

Nálam elég egyedi is volt a helyzet, mivel ideje korán fel lett ismerve, s elég egyedi módon nálam még javult is a szívem, az átlagostól jobb értékekre álltam vissza (pl. a szív összehúzó ereje nagyon gyenge volt, s az első kezelések után az átlagostól is jobb értékeket tudott, s ez meg is maradt - ennél az alapbetegségnél az ilyen változás nem általános; volt olyan, hogy még szegedről is kerestek, hogy lejönnének Nyíregyházára valamilyen egyedi ingereket vizsgálni, stb, mert annyira nem általános eset ez, hogy az ilyen egyedi esetkről bár tudnak, de sem európai, sem világszinten nincs még szakirodalma (ezen dolgoznak) - később ez más ok miatt meghiúsult).

02.02-én volt a pozitív teszt, 02.12 -én már negatív volt.
Viszonylag enyhén, vagy az enyhétől erősebben végigment, de aktív pihenéssel.

Viszont nekem is és a páromnak is magas volt utána a vérnyomásunk, pulzusunk ingadozott. Páromnak kb. , hét után szerencsére ez helyre állt :K

Nálam viszont maradt a magas vérnyomás és a pulzus (38 év, 160/100 körüli érték többször, és változóan vagy alapban magas pulzus, vagy 100 méter gyaloglás után is akár 140-150-es), s még a napokban is volt emellé alvásból felkelve, vagy 1 óra fekvés után 120-as pulzus, illetve kovid óta folyamatos szűnni nem akaró fejfájás.

(a 100 méter után majd összeesek érzés ~4 hét után elmúlt; korábban: negatív teszt után nem sokkal, amikor az ingadozó vérnyomásomat stabilizálni akartam egy kis mozgással - összeesést és ájulást követően mentő vitt el, akkor vérkép alapján örülhetek, hogy hogy nem lett komoly szíviszomgyulladásom (Igen, rájöttem már akkor, hogy hiba volt :D ))

Kardiológia kivizsgálások megvoltak.

Első ultrahang és ekg rendben volt, szívem egészségesnek tűnt, viszont van egy erős feszítő érzés ott a mellkasomon szívtájékon, s amiatt aggódtam. Kardiológusom viszont jelezte, hogy egy nagyon kicsi ponton a szív összehúzó ereje nem működik (egyébként teljességében viszont rendben van). Elmondta, hogy nem kell megijedni, lehet az alap betegség miatt is, de csináljunk egy terheléses tesztet.

Terheléses ekg (ez már ~ ez már kb 1,5 hónappal volt a negatív teszt után): viszonylag hamar Ugrott nagyot a pulzus/vérnyomás, de itt már stabilan kitartott (végig tudtam csinálni, ill befejezni). 210/100 -as csúcsponton felyeztük be 160-as pulzussal.

A vérnyomásom tekintetében a DIA érték viszont masszívan magas volt az elmúlt időkben.

Ismét szedtem azt a gyógyszer párost, ami 100%-osan helyrerakott korábban az alapbetegség tekintetében (Coverex talliton), de az első beállítás semmit se segített, ua .

Kardiológus asszisztensét elérve kérte, hogy mivel a doki most két műszakot visz, helyettesítve mást is, ezért egyeztessek a háziorvossal, ápr 29-ei kontrollon meg átnézzük.

Coverex talliton mennyiség változtatás már 4 nap után sokkal jobb értékeket mutat.

145/87 körülre beállt a vérnyomásom, pulzus is normalizálódni látszik.

Viszont, ami továbbra se oldódik meg hiába ment le a vérnyomásom: Folyamatos, szűnni nem akaró fejfájás már több, mint 2 hónapja, folyamatosan beesettnek érzett szemek :( Gyarkolatilag non-stop (2, lassan már 2,5 hónapja azért ez rendesen lezabálta az idegrendszeremet). Fájdalomcsillapítók nem nagyon segítenek, most nap 2 cataflam-val el vagyok, de igazából a fejfájás nem akar megszűnni (másf fájdalomcsillapítók tompítják az agyamat, s még kisebb sikert érnek el, cataflam legalább úgy enyhíti kicsit, hogy agyilag végre top szinten tudok működni, kommunikálni - voltak ezzel is kisebb zavarok a 'toronyban'' - attól legalább pörög a nyelvem). de lassan 3 hete cataflamon élni se optimális. :(

Van erre valakinek valamilyen személyes pozitív megoldása, vagy olyan szakirodalom, ami érdemében segíthet?

Erre valakinek van valamilyen személyes tapasztalata?

(lábjegyzet: most végre megejtek egy vérvizsálatot megint, illetve a neurológiát is meglátogatom, de túl sok reményt nem fűzök hozzá, s igazából semmi érdemit nem tudtak segíteni (tudok mást is, akinek a fejfájás megmaradt utána, bár szerintem enyhébb, mint nekem))

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.