Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
válasz chaosmonger #94899 üzenetére
És ha úgy tekintesz erre az "elterjesztésre", hogy fent pontosan tudták, hogy a mi a helyzet, mi lesz a szankciós szavazás kimenetele, következménye, ezért jött ez a "rémhír " de fentről, és pontosan be is jött, ha követed a mai szalagcímeket...meg is van, hogy ki vagy mi is a hibás az egész córeszért, és hát ők semmit és semmiről se tehetnek....
ShadowX:
Másrészt igen, sok embernek tényleg munkaeszköz az autó, mint írtam is nálunk is kell a felségemnek (lásd: rolleres kérdés), ha csak nem akar 2*40-50 percet munkába járással tölteni, plusz 9-10 óra munka... Egyre többen járnak az agglomerációból, jó közlekedés szinte csak a lakótelepekről van Szeged belvárosába, vagy bárhova. Ha kisgyerekes szülő vagy, azért nem mindegy hogy mennyi idő alatt tudsz le egy kört. Ezt itt kiveséztük már. Én írhatnám ezt: ha két kamasz fiad van, akik fehérjezabálók(sport,gyúrás stb..), akkor amit eddig X forintért vettem most X*5-10 árban áll meg, és nincs alternatíva, ki kell fizessem, mert enniük kell. -
chaosmonger
tag
válasz ShadowX #94898 üzenetére
Valóban nem lesz sokkal kevesebb autó az utakon, de ha az utóbbi napok pánikvásárlása megszűnik, már az segít a helyzeten.
Egyébként az ostoba tömeg megint magának csinálta a bajt, elterjesztették hogy megszűnik az ársapka, erre mindenki tankolni kezdett mit az őrült, elfogyott a benzin ezért tényleg el kellett törölni a sapkát
De hát a tömeg már csak ilyen és ki se tudod magad vonni belőle, pl. én is rátankoltam tegnap fél tankra amit máskor sose szoktam. -
ShadowX
őstag
válasz martonx #94896 üzenetére
Megmondta a király, hogy a 2023-as ülési szezon első dolga lesz ratifikálni a csatlakozást.
Van okunk rá, hogy ne higyjük el neki?chaosmonger: ide a bökőt, hogy egy darabbal kevesebb autó sem lesz az utakon...ezzel bebizonyosodik, hogy az autó és a bele való üzemanyag ugyanolyan termék, mint a dohánytermékek és az alkohol. Akkor is meg fogják venni az emberek, ha éhezniük kell miatta. Mellesleg szerintem be fogja bizonyítani, hogy az ársapkára sem volt semmi szükség, pusztán marketingfogás volt.
-
veze
őstag
válasz martonx #94896 üzenetére
Ha valaki bespájzolt három négy kanna benzint (60-80 liter) az nem fog ráromlani
martonx: nem érnek rá...
ugy hiszik ez az egyetlen aduász maradt a kezükben cserébe a visszatartott milliárdokért. csak hát nem ugy tünik, minta ez mégse működne..az Eu ugyeszeghez csatlakozás működne, csak hát akkor böri lenne néhány joelvtarsnak, vagy ha nem is , kiderülne hogy meztelen a király, [link] hihi..[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
-
SirRasor
addikt
válasz ShadowX #94883 üzenetére
Gondolom ezért
https://www.youtube.com/watch?v=wsWn_w9Ffpw
Na kész, vége ennek a benzines hülyeségnek. Este 10-kor összeültek, 11-re már benne volt a Magyar Közlönyben, hogy eltörölték az ársapkát.Make Love not war!
-
GrotESC
aktív tag
válasz vizslakutya #94879 üzenetére
Szia!
Növéreméknél hasonló a felállás csak Tp-Link repeterekkel. Nincsenek megelégedve vele. A Mesh tapasztalatokról írnál néhány szót?Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
csoszogi
tag
válasz Frenky89 #94890 üzenetére
En csak beirtam, mert lattam ezt a webhely cimet. De mar targytalan. Mire elkuldom vege a sapkas uzemanyagarnak. Fizeti mindenki a piaci arat. Az meg hogy nincs sor csak azt jelenti, meglattak az emberek a kutfon a kirast hogy nincs benzin es mentek is tovabb. A szavatossagrol meg megoszlanak a velemenyek, meg nem az szamit, hanem a siker, hogy sikerult akar csak husz litert is de szerezni. Ez olyan mint nyaralaskor nem a palyan tankolni: a vegen kiderul hogy egesz nyaralasra vetitve 1-10% al dobta meg a koltsegeket, de ugy is nezheted, hogy plusz ket pizzat tudtal venni a sporolt penzbol, es meg folytathatnam ..
-
Frenky89
addikt
válasz csoszogi #94876 üzenetére
Hát, nemtom... A madaras tesco-s 98-as eddig mindig volt az automatából, max a manuális kutaknál ment a baszakodás a 95-ösért gondolom, megy a tolatgatés oda-vissza az automata és a manuális kutak között...
Ma meg a makkosházi OMV-nél voltam csomagért, a kúton nem volt nagy tumultus, de szemben a Mol-os sor vége kint állt a körúton vészvillogóval...
Meg aki most jól bespájzol - akár az autóba, akár a kádba - az amúgy a szavatosságról tud?
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
várom már , mikor akadozik majd a fütés is meg a villany...
de megvédjük a rezsicsööööökkentést és nem kell drága pénzt kiadni benzinért cukorért .. persze hogy nem, ha nincs is.. ez az igazi sporolás a csaladoknak -
őstag
-
ShadowX
őstag
válasz csoszogi #94881 üzenetére
Én ma már mindent kinézek mindenkiből és annak az ellenkezőjét is.
totya694: sok Hofi kabarét néztem, de ezt még nem láttam.Tegnap mesélte cimbora, hogy a céges kocsiba kellett tankolni és a 17. kúton sikerült neki. Meg a 18. kúton. És a 19. kúton lett tele a tank.
-
csoszogi
tag
válasz ShadowX #94880 üzenetére
Dehogy...legalábbis részemről, csak viccnek szántam, de lehet te is, hogy rákérdeztél. Meg erre hivatkoznak, hogy az emberek spájzolnak ezért nincs elég benzin...valahol ezt olvastam...én még lisztből, rizsből se tudok, mert a meleg lakótelepi nem létező kamrámban kikelnek pár hét alatt a lisztben lévő különféle ízeltlábúak petéi
-
vizslakutya
senior tag
Üdv,adott 1 kétszintes téglaépítésű lakás,felső szint egyik szobájában van Telekom modem,eddig Dlink mesh volt a jeltovábbító,egy a modem mellett kábellel,másik az alsó szinten,tegnap behalt a rendszer. Tanácsot szeretnék,vegyek 1 komolyabb routert,vagy drága Mesh-t,vagy elég 1jó minőségű Repeater? A 300 mega átvitel elég lenne, semmi különös nincs rajta,mobilok,2 tv, játék nincs. A Repeater az két különböző hálózat lesz,lépked a mobil köztük,attól függ melyik szinten vagyok?
[ Szerkesztve ]
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
csoszogi
tag
válasz martonx #94877 üzenetére
Gondolom Szegeden is hasonló lesz a helyzet előbb utóbb mint Pesten, vagy bárhol máshol az országban. Egyik helyen ezt, másik helyen más fajta benyát lehet majd kapni, vagy semmit. Én is otthon a kádban "készletezek" a lakótelepen, azért nincs gondolom a kutakon.. habár rohadt büdös, de mindent a spájzolásért...
Itt te tudod beírni mit tapasztaltál, csak az adott kútra kell ránagyítani és felugrik egy kis ablak. -
csoszogi
tag
Hasznos lehet, benzin infó, hol van és milyen fajta sima vagy hatósági áras, igaz írják nem hivatalos, de tájékoztatásnak jól jöhet:
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
!! H I R D E T É S !!
4 TB WD RED - 25,5k
Gyermeknek trambulin - 10k
Ja van egy ilyen Xiaomi Smartmi mérlegünk is.
Ha valakit érdekel, felrakom féláron.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
PowerBuldog
veterán
Ha valaki szemezne vele karácsonyra:
LEGO 75331 UCS Star Wars Razor CrestEladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
macilaci78
nagyúr
válasz SirRasor #94871 üzenetére
Neked nem a Boneco nem vált be, hanem a légmosó. Bármelyik légmosó ugyanígy párásított volna.
A félár pedig jellemző, nézd meg például a használt Midea készülékeket.Száraz légtisztítót keress, ami szimplán csak szűrővel, esetleg UV-vel dolgozik. De ezek mind túlárazottak lesznek. A lelke a HEPA-szűrő, amit évente cserélni kell. A többi a burkolat, a ventilátor, elektronika. Ezeket összedobálhatod egy kartondobozba is. Ha időzítőt, vagy szoftvert is szeretnél, akkor löksz mellé egy Ardiuno-t is. Ózongenerátort is lehet kapni alkatrészként, borítás nélkül.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
SirRasor
addikt
válasz macilaci78 #94870 üzenetére
Boneco iszonyat mód túl van árazva Légmosójukról írtam fentebb, nem vált be.
Ráadásul a régit is alig tudtam eladni, féláron[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
macilaci78
nagyúr
válasz SirRasor #94867 üzenetére
Írtam, a légmosó, ami ugye vízzel dolgozik, párologtat.
Ez már egész jó készülék, csak tudd megfizetni, meg az évi 40k-t a szűrők cseréjére.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
csoszogi
tag
válasz SirRasor #94867 üzenetére
Germicid lámpa: [link]
Ez csak egyféle, de többféle is van, ha van fénycsöves foglalatod, akkor vehetsz csak germicid fénycsövet is. Egy helyiség pár óra alatt tele lesz jellegzetes ózon illattal. Időzítővel kapcsolod ki-be.
Miért is piszkos Szeged levegője: [link] Érdemes megnézni, mit csinálnak a szerb szénerőművek...szomorú... -
SirRasor
addikt
válasz macilaci78 #94866 üzenetére
"Ha egyébként se divat nálatok a szellőztetés"
Dehogynem, de télen a füstös-büdös levegő miatt ritkábban szellőztetünk.Légmosó nem jó, mert...volt BONECO W200, brutálisan párásít és emiatt max télen használható, cserébe nem éreztem annyira tisztának a levegőt, mint egy HEPA-szűrőssel szemben (volt 1 éve kis xiaomi...nem volt rossz, de a venti minimum fordulaton is nyikorgott, úgyhogy elálltam, azóta meg nincs semmi).
UVC külön vételén gondolkoztam már, ha az egész cuccost magamtól rakom össze, de egyszerűbb volna egyben.
ShadowX jogos, amit láttam házi tákolmányok, ott vagy pici venti ment, vagy maga a porszívó hajtotta meg
Viszont a légmosóból 2 féle van: vagy a tárcsás, ami egész jól párologtat, de nem porlasztja a vízbe teljesen a leveőt, tehát annak hatásfoka nem a legjobb.
A másik a...ami a Boneco W200: ott egy szivacsszerű nyavaja megy körbe, de azt meg rendszeresen kell mosni, vízkőteleníteni és nem valami masszív; könnyen szakad.Páracsinálást elengedem, elég macerás és még feláras is. Teregetéssel úgy is kb. 40% fölött tudjuk tartani. Akkor csak szimplán tisztítsa a levegőt, minél olcsóbban. UVC+HEPA, ózon az bónusz.
Most találtam egy ilyet: Rohnson R-9440 - beépített "ózongenerátor light" (ionizáló) és uvc.
Vagy másik, ahol a nevén is nevezik, csak már drágább: Klarstein Tramontana 6-in-1Make Love not war!
-
macilaci78
nagyúr
válasz SirRasor #94860 üzenetére
A hatékony légtisztító vagy HEPA-filteres és cserélgeted évente a filtert, vagy légmosó és a vizes tálat mosogatod sűrűn, na meg az ezüst fertőtlenítő patront cseréled évente és ez még párásít is, ha kell, ha nem. És mindezt minimális szellőztetés mellett, hogy a kinti levegőminőség ne hígitsa a bentit.
Ha egyébként se divat nálatok a szellőztetés, akkor Bonair hepa-szűrős légtisztító elég jó. Vagy Xiaomi-nak is van hasonlója.Ahogy írták: légköbméterre veszed, ha a légáramlat megkívánja, a lakás több pontjára kell kihelyezni.
UVC ne zavarjon, megveszed az 5, 12 V ledet és beépíted.
Ózongenerátor valid, tényleg használ. Én Apámnak rendeltem tavalyelőtt még Spanyolországból 18-20k körül, megéri. Garázs, autó, csirkeól, stb. Szépen tette a dolgát. Az ózon (O3) ugye agresszív maró hatású, de van felezési ideje. Érdemes akár időkappcsolóval kombinálni, munkába induláskor bekapcsolod, jár 1 órát és mire az első ember hazaér, addigra le is bomlik.[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz SirRasor #94864 üzenetére
Hát nekem Smartmi Humidifier van még itthon, mert télen 40% alatti a páratartalom és vattát lehet köpni. Az is hasonló, mint amit linkelsz, de UVC abban sincs. Légmosó kvázi. Vízbe fújja a levegőt és közben párologtat a tárcsáról.
Hogy miért nem csinálnak? Szerintem azért mert nem lehet vele nagy légmozgást elérni.
Kínai az ózongenerátor, most valamelyik black micsodán volt 14K szállítással együtt EU raktárból.
Ha érdekel odaadom kipróbálni, mert nem mindenkinek jön be.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz ShadowX #94863 üzenetére
Linket tudnál dobni az ózongenerátorhoz? Hallottam róla, de akkor még ebayről akartam olyat venni, de ott is drága volt (20+k).
Xiaomi légtisztítókat néztem, de csak a legdrágábban van UVC, pedig filléres dolog
Vízszűrős volna a legjobb, mármint ami vízbe porlasztja a levegőt és úgy szívja ki, de ilyet még nem láttam bolti kivitelben.
https://www.youtube.com/watch?v=o8bgYI4XfnU
Ehhez már csak egy UVC lámpa kell és kész is a tökéletes légtisztító. Miért nem csinálnak ilyet a gyártók?Make Love not war!
-
ShadowX
őstag
válasz SirRasor #94858 üzenetére
Ha légtisztítózol azt fontos tudni, hogy 1 db nem lesz elég, lehet akármekkora, inkább több kicsi kell szétszórva a lakásban.
Amit én csinálok most az két légtisztító (3 is simán elférne...gondolkodom is rajta) és időnként ózongenerátorozás. Az ózonnal jelentősen lerövidíthető a gyerek betegségének hossza. Csak nyilván addig nem lehet a lakásban tartózkodni. Légtisztítóból a Xiaomi új compactját használom. Ahogy írták a helyén kell kezelni ezeket az eszközöket (nálam elsősorban a szállópor mennyiségének csökkentése volt a cél).
-
SirRasor
addikt
Itt a téli fűtési szezon és a levegő minősége brutális.
Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek minden nyavaját hazahoznak az iskolából/óvodából és mindig valaki szipog/köhög.Ki-mit használ légtisztításra? Költséghatékony megoldást keresek, ami tényleg csinál is valamit.
Make Love not war!
-
fradi81
veterán
Defekt nem jellemző ezekre ahogy olvasom. A lényeg hogy fel legyen jól fújva, mert attól megy tönkre hogy kidörzsölődik ha laposabb. xiaomi 1s pumpa jó ha van. Hagyományos pumpák ehhez nem igazán jók, levételkor sok levegőt kieresztenek. Benzinkúti pumpa használhatatlan.
Xiaomi owner's guide v2.5-1 szerint ajánlott keréknyomás:
10 × 2,5" kerékméret esetén*
testtömeg első hátsó | e. h.
70 kg alatt 3,0 3,5 bar | 44 51 PSI
70-90 kg 3,5 4,0 bar | 51 59 PSI
90-100 kg 4,0 4,5 bar | 59 66 PSI
100-120 kg 4,5 5,0 bar | 66 73 PSI
8 × 2" kerékméret esetén
testtömeg első hátsó
70 kg alatt 3,5 4,0 bar | 51 59 PSI
70-90 kg 4,0 4,5 bar | 59 66 PSI
90-100 kg 4,5 5,0 bar | 66 73 PSI
100-110 kg 5,0 5,5 bar | 73 81 PSI
110-120 kg 5,5 6,0 bar | 81 88 PSI[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
macilaci78
nagyúr
válasz csoszogi #94854 üzenetére
A Ninebot-nak van lengéscsillapítója és nagyobb a kereke is. 24-25 km/h gyárilag, szvsz még így is kellemetlen elesni. Én inkább a defektet választom, mint az kényelmetlen utazást. Pesten a BuBi bringák első szériája is defekmentes abroncsokkal voltak szerelve és szidták őket. Ha körültekintően használod, akkor nem sűrűbben kapsz defektet, mint bringával. Padkára felemeled, nem felbaktatsz, akkor nem csípi ki a gumit a felni.
-
csoszogi
tag
válasz Stylewars_kp #94853 üzenetére
Igen, többféle okból is: lakótelepen nincs megfelelő, megbízható tároló, nehéz. Számításba vettük, még nyáron, aztán elvetettük.
[ Szerkesztve ]
-
csoszogi
tag
Ismerem a Bertalan hidat kb 25 éve járok át rajta munkába bicajjal gyalog vagy autóval. Mostanában gyalog, azért is írtam sokféle embert látok ott meg mindenfele is, menni különféle rollerekkel. Valahogy megoldják, de igaz bizonyos részek gyalog is durvák. Mindegy. Feleségem Csillag tér-Auchan viszonylatban megy, a surranópályán, bicajjal azt mondja nem vészes az út. A bicaj jó, de mégsem az. És igen, én is tudom igencsak veszélyes üzem a roller...
-
Vicoo
senior tag
válasz csoszogi #94849 üzenetére
Hát nem mindegy szegeden merre megy. Pl Bertalan híd egy rémálom mindkét oldalon. Rengeteg olyan járda és bicikliútnak csúfolt valami van, amivel a szart is kirázza a gépből.
Nekem egy kormánytörést sikerült összeszednem, igaz tömör gumival (inkább egy törés nekem, mint a folytonos defekt meg pumpálás). A következő beruházás valószínűleg előre egy teleszkóp lesz...
Ha a Kossuth Lajoson kell menni, akkor az a Párizsi krttól egész jó, de az Anna kútig KO. A József Attila szintén elég jó végig, főleg hogy felújították. De a Széchenyi téri bicikliúton a sétány ahol keresztezi, szépet koppan szegény roller a köveken. A Tisza Lajoson kb mindegyik zebránál szintén a szar is kirázódik a rollerből és vezetőjéből is, a sín miatt. -
csoszogi
tag
válasz Rawulf #94848 üzenetére
Először is köszönöm mindenkinek a az eddigi infót. Munkahelyen van hova tennie a feleségemnek, magas sarkú nem probléma mert nincs neki , habár láttam már aki abban nyomta... és a műkörme se törik le, lift van a házban, ha meg nincs beteszi a ház előtt parkoló autóba és én felcipelem mikor hazaérek
-
Rawulf
őstag
válasz macilaci78 #94846 üzenetére
+ magassarkúban
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Stylewars_kp
őstag
válasz macilaci78 #94840 üzenetére
Arra is kell gondolni, hogy a munkahelyen hova teszi?
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
macilaci78
nagyúr
válasz fradi81 #94845 üzenetére
Más az, amikor egy férfi cipeli. Nagyobb is vagy, jobban találsz rajta fogást és mellette ugye erősebb is vélhetően.
Ugyanezt a 13 kilós rollert egy 45-50 kilós nő másként látja, ha cipelni kell. Szövet kabátban, retiküllel a vállán, szatyorral a kézben.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
fradi81
veterán
válasz macilaci78 #94840 üzenetére
Az tuti, nálam most csak 1 emelet és 13 kg ez nem gond. Ezeknek a hibáira van megoldás szerencsére.
moto g72, Ninebot d28e
-
SirRasor
addikt
Make Love not war!
-
-
SirRasor
addikt
válasz csoszogi #94837 üzenetére
Amit nem írnak nagyon sehol, de 1-1,5 éve feltúrva a fél netet én ezt vettem feleségemnek:
Sencor Scooter One
2 év gari, tömör gumikerekek (nincs defekt, cserébe érzékenyebb az úthibára, DE picivel gyorsabban tud menni). Egy hasonló árú xiaomit próbáltam: semmiben se rosszabb.Ahogy nézem, van már Sencor Scooter Two, aminek hatótával 25km-ről 45-re nőtt.
Érdemes az értékeléseket végigolvasni, én most se vennék mást. Jól sikerült széria.
Make Love not war!
-
macilaci78
nagyúr
válasz fradi81 #94839 üzenetére
Egyik partner a Ninebot-nál kötött ki Budapesten. Többet is próbált. A függőleges kormányszárat tartó egyik csavart kellett kicserélni, mert eltört és a hátsó sárvédő csak elöl a tövénél van rögzítve a dizájn végett, egy laposvasat hajlított hátulra U-alakban a sárvédő alá, ami tartja, de ennyi. Utóbbi ismert típushiba.
Azért ha nincs lift, a 15-25 kilós rollert cipelni a lépcsőházban nem akkora buli.
-
fradi81
veterán
válasz csoszogi #94837 üzenetére
Ha van bicikliút/alacsony forgalmú autóút a munkahelyig akkor érdemes venni. Nekem Mi 3 van még kihagyhatatlan áron vettem, ez teljesen jó, legnagyobb gyengesége a 8,5 kerékméret, kerülni kell minden úthibát, ha veszek még valaha akkor az majd 10-es lesz. Xiaomi és Segway amik között érdemes választani ezek megbízhatóak, a rolleres topikban ma is kommentelve az a kis összehasonlító táblázat amiben fel vannak sorolva.
moto g72, Ninebot d28e
-
csoszogi
tag
Kérdéssel fordulok hozzátok:
A feleségemnek aki 8km-re jár munkába azon gondolkodtunk, hogy jó lenne venni egy elektromos rollert. Panelben lakunk, elektromos biciklin is gondolkodtunk, de nincs megfelelő tároló, mindegy is arról lemondtunk. Itt visszaolvasva, nincs sok hozzászólás e témában.
Azt szeretném kérdezni, kinek milyen tapasztalata van, mit ajánlana, mit hallott, első hátsó meghajtás a jobb, hol lehet venni, jó a 200ezres, vagy csak a 500ezres a jó stb...
Kösz a válaszokat előre is.[ Szerkesztve ]
-
csoszogi
tag
Esetleg egy ilyenből kialakítani a szerszámfalat:
[link] ebből van két lyuksoros is
És hozzá a tartó:
[link] 60kg-ot bír, igaz a termék értékelésénél írják, hogy balra jobbra elmozdul, ezért akasztónak lehet valamit még mókolni kell, vagy két lyuksorosat keresni :És akár polcot is kialakíthatsz, ha úgy van kedved.
Vagy esetleg itt is szétnézhetsz, írnak teherbírást is:
-
macilaci78
nagyúr
Üzletberendezések között néznék szét. Anno fegyverboltban ilyen rácsos rendszerezőkön voltak a termékek zöme. A linken vannak karok, kosarak is.
Teherbírás érdekes kérdés. A kampó tövében több, a hegyén kevesebb értelemszerűen. Nem tudom, hogy a kerti gép hol terheli.
Kábelnek, hosszabbítónak, porszívócsőnek két nagyobb kampót fúrtam be, erre akasztottam fel mindent. Ami nem fért fel, arra madzagot kötöttem (mint egy befőttesgumit U-alakban tetettem rajta) és felakasztottam, ez van a kampó tövében alul.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
őstag
Nekem a gépeim a dobozukban vannak nagy teherbírású polcon. Pont a kisebb kéziszerszámoknak vettem mágneses tartót a lidl-ben, ami fel van durva. Polc, vagy fúrás nélkül nem tudom hogy lehetne megoldani.
Esetleg il [link] yen fali kampóval, de ehhez is fúrni kell. Ilyen van Praktikerben, Obiban is, de Lidl-ben is van néha csomagban.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Ötleteljetek!
Szeretném a szerszámgépeimet feltenni egy szerszámfalra. Nem a kéziszerszámokat hanem a fúrót, sövényvágót, kiszúrófűrészt, stb.
Kapni ilyet nem lehet, vagy még nem találtam. Az Neten talált szerszámfalaknak csak rövid tartói vannak és sehol sem írják a teherbírásukat. Gondoltam 3 tartónak elég kellene, hogy legyen. Kettő a gépnek, egy a feltekert kábelnek. A garázs falába nem szeretnék 33 lyukat fúrni.Van valami ötletetek a megoldásra?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Rawulf
őstag
válasz attilav2 #94826 üzenetére
Jobb, ha egy villanyszerelővel megnézeted.
Ahova én költözöm év végén (panel), ott nem volt földelés és ALU kábelek mentek.
Az alu már csak a lámpáknak maradt meg (átmenetileg), de földelve lett minden és az új konnektorok réz kábelt kaptak.
Elektromos irányból villám védelem és FI relé is telepítve lett. Biztos ami biztos.
Egyébként az összes kismegszakítót (dobozzal együtt), kapcsolót és konnektort ki kellett cserélni, mert mind vacak állapotban volt már.
Még az ősrégi kaputelefont is cserélni kellett.[ Szerkesztve ]
-
Polemius
senior tag
-
fecus
őstag
válasz attilav2 #94823 üzenetére
Földelt van, de ellenőrizni kell. Engem jól megcsípett a PC, mert nem volt bekötve a piros . Ott volt csak nem kötötték be. Igen, sorba volt, ezért a többi sem kapott földet.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
válasz pulutodurumo #94825 üzenetére
Úgy tudtam hogy az alu kábelezést valamikor a 80-as években szüntették meg, de ezekszerint a rendszerváltásig ragaszkodtak hozzá.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
tisn
addikt
most hogy all a benyahelyzet? lassan kellene toltenem a yarisba...
-
őstag
Nem tudja valaki hogy a 80-as években épült szegedi panelekben már a szobában is földelt konnektorok vannak ? Alu vagy réz vezetékesek a 80-as években épült panellakások ? A szobai konnektorok sorbakötése ugyanúgy jellemző ?
Csak a 70'-es években épült paneleket ismerem, 80-as évekbeliben még nem jártam/laktam.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
-
őstag
válasz ShadowX #94819 üzenetére
Én vasárnap este nem vártam ki a sort azon az OMV kúton. Szemben lévő MOL kúton nem volt csak prémium dízel, ahogy írod. Sándorfalvin lévő MOL kúton sima benzin és dízel nem volt, nem álltam sorba. Algyőin a SHELL-nél sem volt sima benzin, így a LUKOIL kúton tudtam 20 litert tankolni. Nagyon gáz... Majd tegnap egy pálya melletti MOL-nál tankoltam tele.
-
GrotESC
aktív tag
Eladó Intel Core i3-3240 [link]
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
ShadowX
őstag
Makkosházi krt-on MOL kútnál kvázi nincs üzemanyag, OMV-nél vele szemben 150 méteres sor. Előre megyünk, nem hátra.
-
ritkaság
aktív tag
Nálunk be van kötve a telefon, mert a lányom is Digis és így ingyen beszélünk egymással.
-
fecus
őstag
válasz Ted_Beneky #94814 üzenetére
Azt nem tudom, de mi tettünk rá telefont és az anyukámnak is van rajta és a nyugdíjasok hívogatják is egymást.
Fel is szoktam venni nappal, ha szabin vagyok, meg választáskor és félreteszem az automatát.
Hadd keressenek pár guruló fillért!"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
veze
őstag
válasz martonx #94809 üzenetére
nálunk ugy jött ki, hogy hűség idő 1 év vállalása továbbá annak vállalása hogy a számlát elektronikus formában küldik csak és minden hónapban határidőre befizetem = ugyanannyi lesz a számla mint eddig. Az emelést ez a két tényező kinulázza.
mondjuk az eddig is alap volt, hogy kifizetem határidőre , nem is értem hogy ezt miért jutalmazzák külön 500 Ft -al-
nálunk sincs telefon rádugva azt tuti nem veszi fel senki soha , a számát se tudom[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
-
fecus
őstag
válasz Rawulf #94810 üzenetére
Simán lehet. A telefon bevétel az érkeztetés miatt. Ahányszor felveszed csörög nekik a kassza.
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Akinek esetleg Flip-je van tudna mondani véleményt róla? Gondolkodom a váltáson, mert a Digi árat is akar emelni meg hűségidőt is szeretne jövőre (mondjuk azt nem sikerült kiolvasnom az ÁSZF-ből hogy mennyi lesz az emelés). Eddig úgy voltam vele hogy pár ezer forint nem érdekes, de most agyalok mert olcsóbbra jönne ki a Flip relatíve sokkal...
-
lorcsi
veterán
Felsovarosban masnal is vsn aramszunet ?
itt meg a futes is szunetel
eladó: vadi új soundcore motion+
-
regvoltrossz
aktív tag
Valakinél a fiók mélyén esetleg nem lapul egy conax modul? MinDigTV -hez használom, de ami jelenleg van nekem, az úgy néz ki érintkezési hibás lett.
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
Rawulf
őstag
Foglalkozik valaki műanyagnyomtatással itt a topikban?
-
lorcsi
veterán
tervez valaki a topikból rendelni az ecipőtől ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
martonx
veterán
válasz Stylewars_kp #94792 üzenetére
Egs! Én már arra sem emlékeztem, hogy kinek ajándékoztam az előzőt, nem azért említettem.
Én kérek elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest