- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srob
tag
válasz
koppasz1986 #34340 üzenetére
-
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #34349 üzenetére
kösz
ha lesz megoldás, megírom -
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #34347 üzenetére
Nem.
Teljesen más az amikor médialejátszóval tekerek bele egy alsó sávon, gombnyomásra jön a következő fájl, stb, stb. A videóvágó az videóvágó
Csomó médiaplayer tud pluginokat, kiegészítőket, shadereket. Furcsa, hogy olyan nincs ami lut-ot kezelne. -
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #34345 üzenetére
Vegas-t használok, az tud LUT-ot.
De most a rengeteg anyag gyors átpörgetésére kéne egy médialejátszó, emészthető színekkel, kontraszttal.
A metadata tartalmazza, hogy ez most flat profile, dlog-m, stb. és az mpc-be már korrigáltan mutatja? Most nem ez a helyzet nálam. -
SunMount3r
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #34343 üzenetére
évek óta használom az MPC-HC-t, MPC-BE-t, de tudtommal ezek nem tudnak LUT-ot kezelni
-
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #34341 üzenetére
elolvastam
pontosan melyik része ad választ a kérdésemre? -
Márton
nagyúr
üdv,
épp megjöttem egy heti anyaggal a Wörti-tóról, többségében Action4 dlog-m, Action1 dcine, Mini4 pro, stb.
Gyorsan végigpörgetném a családnak, hogy mégis mit vettem fel, de ugye fakó, kontraszttalan az egész..
Még vágás előtt:
1. Létezik olyan médialejátszó win alá, ami esetleg kezel LUT-ot, vagy egy kicsit "kipofozza" az anyagot nézhetőre?
2. És ha igen, tudja-e hogy melyik fájlra, mit alkalmazzon, vagyis az mp4 metadata tartalmazza azt, hogy ez most milyen colorspace, gamma, stb?
-
drdr
senior tag
válasz
SunMount3r #34337 üzenetére
Rendszer -> kijelző -> HDR, majd alul a HDR-t lenyitva kapcsolható ki/be a "Dolby Vision mód használata".
Csak akkor kapcsolható ki, akkor aktívak az opciók, ha előtte a HDR mód be volt kapcsolva... -
drdr
senior tag
Hello,
Adott egy pc Nvidia Gtx 1050i-vel és Kodi 21.2-vel. Valami történhetett driver vagy Windows update, azóta a Kodi minden lejátszáskor DV-be kapcsolja a tv-t, még akkor is, ha a forrás csak HDR, természetesen zöld/lila a kép ilyenkor.Mi történhetett, találkozott már valaki ilyennel?
-
Jimy83
aktív tag
válasz
SunMount3r #34331 üzenetére
Aha na most mindent sikerult beallitsak az osszefoglalo szerint, mar csak egy gondom van nem tudok 60 hz-re valtani a kabel lehet a baj vajon ?
High Speed HDMI Cable van rairva nem High Speed HDMI Cable with Ethernet.
Vagy pedig az hogy a hdmi kimenet nem 2.0 ?
"PC-n a videókártyánk kezelő felületén állítsunk be a 3840x2160-as felbontást 60Hz-en"
Ezt az Intel Hd grafikus vezerlopultnal tudom csak.
Ha nem csatlakozok a tv-re, 1080p 60 hz-t tud a laptop. -
Jimy83
aktív tag
Udv olyan kerdesem lenne hogy a kovetkezo laptop eleg-e 4k filmek lejatszasara?
Intel Core i74710HQ 2.5 GHz
16 GB ram
240 GB SSD
Nvidia GeForce GTX 860M
Tegnap probaltam vlc playeren de nem az igazi, kicsit mintha lassu lenne a kep.
Esetleg valami codec pack vagy mas lejatszo ?
Illetve valamiert az intel hd integralt videokartyat hasznalja lejatszas kozben a gtx helyett.
Valaszokat koszi. -
Krissz80
senior tag
válasz
Space marine #34322 üzenetére
Akkor én maradnék a 640-nél, az a baj, hogy a low profile-osok sokszor az előző gen architektúráján alapulnak, és nem biztos hogy azok vinnék a 4K H265-öt.
-
Krissz80
senior tag
válasz
Space marine #34319 üzenetére
Amiket linkeltem az kb. max 70-75W (nem kell neki külön táp) de csak játék közben, idle módban 5W, és videó lejátszás közben is csak kb. 12-20W-ot vesznek fel.
Ha fontos a low profile akkor jó a 640, de annál lejjebb nem mennék, sztem az is 5,12-20W-okat eszik a fent említett esetekben. De ha befér a teljes kártya akko azok amiket én írtam a nagyobb és halkabb hűtés miatt jobbak. -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Nemrég váltottam Arrow Lake-re és azóta furcsán jelennek meg a feliratok az MPC-BE 1.8.4 lejátszóban.
Színes négyszögek veszik körbe a betűket
Ilyet tapasztalt már valaki?
Vagy az IGPU drivere miatt ilyen, vagy valami RAM hiba, vagy a felirat renderelő nem kompatibilis valamivel?
Milyen beállításokat tudnék megváltoztatni a lejátszóban, ami ezt eltűnteti? -
-
Krissz80
senior tag
válasz
Space marine #34315 üzenetére
Az RX640 az már eléggé az alja szerintem, én egy RX560-at használtam rá, de szerintem az RX460 is jó lehet még viszont ezek mind izmosabbak mint a 640.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Space marine #34314 üzenetére
Mire még?
-
PuMbA
titán
válasz
Space marine #34311 üzenetére
TV lejátszója a legegyszerűbb
-
Krissz80
senior tag
válasz
Space marine #34311 üzenetére
Nekem egy Core2Quad 9400-al is mentek az UHD filmek ha jó a videókártya. Az RX640 szerintem megbirkózik vele.
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok!
Van egy i7-4785T-vel szerelt DELL kis gépem, gondoltam be fognám film lejátszásra, de miután "enyhén" régi szegény "okosan" azt gondoltam, hogy mondjuk be rakok mellé egy lowprofile RX640-et, hátha együtt megoldják a lejátszást.
Működhet?
-
Probert75
addikt
válasz
Probert75 #34308 üzenetére
Meglett nagy nehezen.
MPC-BE/Nézet/Beállítások/Videó/Videó megjelenítő/Tulajdonságok/HDR oldala/Windows HDR: Allow turn on.
Ha teljes ablakba teszem a MPC-BE lejátszót a Ctrl+Enter gombkombinációval és ez után indítom el a HDR tartalmat, akkor a tv átvált HDR beállításra. -
Probert75
addikt
Sziasztok!
Feltelepítettem és beállítottam az összefoglalóban lévő MPC-BE lejátszót, de nem vált át vele a tv HDR beállításra. Ugyanazt a tartalmat KODI-val lejátszva átvált a tv HDR-re.
Milyen beállítást kellene még beállítani az MPC-BE lejátszóban, hogy a tv érzékelje rendesen a HDR tartalmat?
A segítséget előre is köszönöm! -
zoltanz
nagyúr
Próbáltam lejátszani MX player, Vlc -vel innen h.266, (VVC) videót, de nem sikerült. Melyik lejátszó és/vagy codec( ffmpeg) támogatja?
Köszi!
Úgytudom hardveresen Intel, Arm vonalon amLogic -on mennek -
belizs
újonc
PuMbA, thomasrc köszi, ezeket megcsináltam és jó lett.
alaves köszi, de egyenlőre maradnék a PC-s lejátszásnál, késő este nézek filmet és a hangot PC-ről streamelem a telefonom fülesébe hogy a családot ne zavarja a hang. -
alaves
addikt
válasz
belizs #34300 üzenetére
Az is okozhat ilyet ha van másodlagos monitor beállítva. Én csak akkor használok PC-s lejátszást ha nagyon muszály. Alapból a TV lejátszóját használom, amely kadenciahelyes és korrekt képet ad még a legjobb külső lejátszókhoz viszonyítva is.
Serviio a PC-re (utp-n) > TV 5GHz wifi-re (csat. 38-40) > lejátszás DLNA-n keresztül (LG-n így DV is van mp4 v. ts-ből). -
thomasrc
tag
Esetleg meg lehet próbálni kikapcsolni a hardveres ütemezést is:
Képernyő-beállítások -> Grafika -> Alapértelmezett grafikai beállítások
Hardveresen gyorsított GPU-ütemezés: KI24H2 ismert erről a jelenségről, de nem egységes, hogy kinél mi oldja meg a problémát...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Milyen TV-t vegyek?
- EAFC 25
- DUNE médialejátszók topicja
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Exkluzív órák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest