Új hozzászólás Aktív témák

• regvoltrossz

aktív tag

válasz Orionk #77294 üzenetére

Az amit itt leírtál,(nettó 160-180körül)) nem más mint a szakmunkás minimálbér. És ez pont az az összeg ami miatt tömegesen menekülnek a 10-15-20 év tapasztalattal rendelkező szakemberek a vasúttól, energetikától,és még egy csomó más "állami" helyről, ahova pedig korábban még bejutni sem volt egyszerű, sőt egy csomó extra juttatás és pótlék is járt. 10 évig nem volt béremelés, max kiigazítás az egyre magasabb és magasabb adók miatt, aztán most szakmunkásnak számít mindenki és ugyanannyit keres az is, aki úgy esett be valóban szakmunkás vizsgával az utcáról és az is aki mondjuk 20-25 éve csak a szakmájának él és egy csomó szakképesítéssel, fősulival, egyetemi végzettséggel rendelkezik. Ma már nincsenek pótlékok, illetve ami van az minimális, 15 éve nem emelkedett, és csak arra jó, hogy a pótlékod teljes összegét elvigye az állam adó formájában. Viszont eszetlen túlórázás, munkavédelmi szabályok felrugása és hasonlók van bőséggel már csak az egyre emelkedő létszámhiány miatt is. Én is ezek miatt szeretnék állást váltani. Aztán ha hisztizel a képedbe vágják, hogy amint pár hozzászólással korábban írták is, az önkormányzatnál, eü-nél meg egy csomó helyen még a szakmunkás minimumra való kiigazítás sem történt meg úgyhogy csak fogd be a szád! Bár most a szegedi önkormányzat épp tegnap döntött arról, hogy saját forrásból kiegészíti az utóbbiak bérét az állam helyett, de ez sem megoldás.
    De ezen kitérő után csak annyit szerettem volna írni neked, hogy -ha elfogadod egy idősebb tanácsát- nehogy belődd magad nettó 180-ra, mert akkor örök életedre egy szerencsétlen ember leszel, aki mindig a legalját fogja keresni mindenhol! Lődd be magad -ahogy Rick is írta- nettó 400-ra aztán csak hadd kerekedjen a szemük amikor meghallják! Ha valóban kellesz nekik és nem akarnak nettó 400-at adni, akkor majd alkudozni kezdenek, de hidd el nekem, hogy azt sem 180-ról fogják indítani, hanem mondjuk 250-ről. Ha meg nem kellesz nekik, akkor hidd el akkor is csak max a legalja munkákra, meg pofozógépnek vennének fel, ha 180-at mondasz, de azt is csak azért, mert"főnök itt egy hülye aki akit ki lehet használni és megalázni"!
    Egyébként meg a tököm ki van azzal, hogy miközben a munkaerőpiacon én vagyok az árú, akit meg kellene venni, és állítólag egyre magasabb az értékem, arra se veszik a legtöbben a fáradtságot, hogy egy fizetési sávot, és/vagy a náluk elérhető pluszokat (kafetéria, szakképzések etc.)megadjanak, ha már álláshírdetést adnak fel. Pedig már az elején el tudná akkor dönteni az ember, hogy egyáltalán érdemes-e velük foglalkozni, vagy hagyjam őket a fenébe. Nem! Ehelyett elvárják, hogy semmitmondó lózungok alapján nulla tudással a cégükről, amikor elbeszélgetnek velem még mutassam is, hogy mennyire lelkesedem és csak a cégüknél akarok dolgozni, meg olyan hülye kérdésekre válaszolgatni hogy milyen állat szeretnél leginkább lenni és ha kutya akkor milyen fa alá pisilnél a legszívesebben (nem kamu, egy 15 év gyakorlattal rendelkező gépészmérnök haveromtól ilyeneket kérdeztek, amikor jelentkezett egy multicégnél). Ha meg a fizetésről van szó, akkor én alázkodjak meg és mondjak valami nevetséges összeget, mert jajj mi van ha a másik még kevesebbet kér? Egy felsővezetői pozíciónál még látom értelmét a bérigénynek, de ott nyilván úgy pályázik valaki, hogy előtte megírja miben tudna több nyereséget hajtani a cégnek, és ennek viszonyításául ennyit kér. De amikor egy echte melóstól is ilyet kérnek akkor vagy kizsigerelni akarnak szarér-hugyér, vagy tényleg csak arra jó, hogy utána olyanokat olvasson az ember, hogy ugyanabban a szobában, gépteremben ugyanazt a melót végzők között akár több tízezer, vagy százezer van a nettóban, mert egyik mert kérni az interjún a másik meg nem. Aztán csodálkoznak, hogy lépnek a népek tőlük!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés