Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3101) gzbotii válasza Challanger (#3100) üzenetére


gzbotii
veterán

Mivel a Curve az egy UK based szolgáltatás, UK kártyának érzékeli, és rá is kérdez, hogy inkább ne GBP-ben top-upoljon erről? [kép]

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#3102) Jamesch


Jamesch
tag

Most beszéltem az Erste-vel, azt mondták minden Revolut feltöltés utalásnak számít, ami ELVILEG hitelkártyáról necces, mert azonnal kamatozik (bár nincs fix költsége mint a kp felvételnek). Végülis nálam se jelent meg kamatterhelés, egyik alkalommal se, viszont Erste forint jóváírást se kaptam, valamint az ügyintéző azt mondta látott már másnál emiatt kamatterhelést, bár jeleztem hogy ezt kétlem, mert akkor nem használnák az emberek a hitelkártyát feltöltésre.

Azt hozzátenném, hogy direkt 3 féle képpen (ahogy kell Curve-ön keresztül, direkt top-up, revolutról bekérve EUR majd hitelkártyaadatok megadása) is próbáltam hogy mi lesz a különbség és mindegyik ugyanaz az eredmény.
Ez a jövőben szívás lehet ha bekeményít az Erste és elkezd kamatot szedni.

Curve-ön keresztül az MCC kódok továbbítását az is alátámasztja, hogy az azon alapuló Erste Forint visszatérítések ugyanúgy működnek mintha direkt a hitelkártyát használnám.

Mondjuk mult hónapban EUR kp-t is vettem fel külföldön ATMből Curve-el hitelkártyáról és semmi szankció nem volt, valsz az is vhogy kamatmentes utalásnak minősül. Erre nem mertem direkt rákérdezni :)

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3103) mZoleee


mZoleee
senior tag

Sziasztok!

Az Apple Pay működik revolut kártyával? Ha igen melyik típussal?
Köszönöm!

(#3104) KTU válasza mZoleee (#3103) üzenetére


KTU
addikt

Nem

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#3105) milotek


milotek
újonc

Sziasztok!

Én nemzetközi kamionosként élvezem előnyeit, viszont fizetőkapus útdíj fizetésre még nem használtam.

Esetleg valaki próbálta már?

(#3106) gzbotii válasza milotek (#3105) üzenetére


gzbotii
veterán

Ha más MasterCard/Visa megy, nem látom, hogy ez miért ne működne.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#3107) hedgehog válasza gzbotii (#3106) üzenetére


hedgehog
senior tag

Azért ez nem teljesen van így, pl. automata benzinkutakat nem szereti a Revolut.
De ha jól emlékszem, Horvátországban fizettem vele autópályán... de biztosra azért ne vedd, legyen nálad tartalék kártya/kp.

-- aka p3d3str1an

(#3108) DavidQ válasza milotek (#3105) üzenetére


DavidQ
tag

Nyáron megyek Olaszországba, és én is Revoluttal gondoltam fizetni a kapuknál. Ha (konkrétan) erről lenne majd tapasztalatod, kérlek ne tartsd magadban! :R

Nem minden kínai szirszar szar!

(#3109) instantwater válasza gzbotii (#3106) üzenetére


instantwater
addikt

Ez prepaid, nem debit kártya. Van ahol nem szeretik.

(#3110) mekkGyver válasza instantwater (#3109) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

Persze, mert általában egy debit kártya mögött ott a folyószámlád teljes összege, ami elvileg nagyobb biztosítékot jelent, mint egy feltölthető kártya. Az más kérdés, hogy szerintem a hazai lakosság nagy részénél az csak pászázezer forint, és az is csak fizetés után pár napig. Sajnos az átlag magyar máról-holnapra él...

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#3111) milotek válasza DavidQ (#3108) üzenetére


milotek
újonc

Amennyiben járok arra, mindenképp megosztom, viszont ha te mész arra hamarabb és próbálod a kártyádat, előfordulhat, hogy csak a 2. vagy 3. próbálkozásra fogadja el az automata.

(#3112) szabo.csabi


szabo.csabi
tag

Kérlek segítsetek nekem!

Adott Ft összeget szeretnék €-ra váltani az auto-exchange segítségével de nem igazán értem, hogy lenne ez jól kivitelezhető ...

Az 'Actions'-nál beállítom felül a pénznemet HUF-ra (ekkor mutatja az egyenlegem), alul pedig EUR-ra (ami most 0). Így középen mutat egy "1Ft = €0.0030" árfolyamot, a "Set target"-nél pedig azt kéne beállítanom, hogy milyen HUF/EUR (?) árfolyamnál akarok váltani tehát, hogy mikor lesz 1 Ft X €.

De ennek ilyen formában nem sok értelme van mert a rátát csak 4 tizedesjegyig lehet állítani, ami azt jelenti hogy egyrészt nem a számomra informatívabb háromszáziksz HUF/EUR formában mutatja az árfolyamot másrészt így válthatok 0.0030 rátánál 333,33 HUF/EUR árfolyamon, 0.0031 esetén 322,58 HUF/EUR, 0.0032 esetén 312,50 HUF/EUR árfolyamon de mi van a köztes HUF/EUR árfolyamokkal?

Miért nem tudom beállítani, hogy forintról euróra váltás esetén is a például 316.5763 HUF/EUR formátumú (jelenlegi) árfolyamot mutassa és ezzel váltson?

Tényleg ez a szitu vagy én vagyok béna / én nem értek jól valamit?

Korábban beállítottam "Price alert"-et 315 HUF/EUR és 318 HUF/EUR árfolyamra is de nyilván nem értesített. Gondoltam mikor átlépi a 318-at kapok egy értesítést és ha jól gondolom kellett volna is kapnom hisz most 316 az árfolyam.

[ Szerkesztve ]

(#3113) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Sziasztok!
Lenne egy laikus kérdésem :B . Online piactereken árulok ezt-azt és PayPal-re kapom a pénzt értük. Eddig volt egy normál bankkártyám a PayPal-el összekapcsolva, így ha szükségem volt rá, onnan tudtam pénzt utalni a kártyára is, most viszont lejárt a kártyám és gondoltam kipróbálnám a Revolut-ot. Van bármi akadálya, hogy ilyesmire használjam? Össze lehet azt is kapcsolni PayPal-el?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#3114) Laox válasza szabo.csabi (#3112) üzenetére


Laox
aktív tag

Ott van az átváltásnál a lefel nyíl, akkor ugye megcseréli, mintha eurót szeretnék forintra váltani, de arra a fél másodpercre jó az, úgysem fog változni.

(#3115) Fandango válasza jjeahh (#3113) üzenetére


Fandango
veterán

Miért annyira fontos a PayPal, nagyobb a bizalom, ha arra utalnak?

(#3116) Oliverda válasza jjeahh (#3113) üzenetére


Oliverda
félisten

Igen. Szvsz célszerű inkább a virtuálisat hozzáadni

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#3117) jjeahh válasza Fandango (#3115) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem én döntöm el sajnos, hogy hová utaljanak, hanem a piactér, ez az egy lehetőség van.

Oliverda: Ezt nem értem :B . Igen, van akadálya, vagy igen, össze lehet kapcsolni? Mi virtuális? :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#3118) szabo.csabi válasza Laox (#3114) üzenetére


szabo.csabi
tag

Így van, megcseréli viszont abban nem vagyok biztos, hogy menteni is az adott HUF/EUR árfolyamnak megfelelő EUR/HUF árfolyamot fogja!

Értsd: per pillanat 319,9381 HUF /EUR, ez másként (gondolom kerekítve) 0,0031 EUR/HUF. De ha mentem akkor szerintem azon az árfolyamon fog váltani, amit beállítottam, tehát 0,0031 EUR/HUF árfolyamon, ami ugye 322,58 HUF/EUR-nak fele meg (tekintve, hogy legfeljebb 4 tizedesjegyig számol a Revolut)? Szóval szerintem irreleváns, hogy a beállítás pillanatában mi az árfolyam, szerintem csak a 4 tizedesjegyig beállított értéket fogja figyelni a rendszer, nem?

(#3119) babe98 válasza szabo.csabi (#3112) üzenetére


babe98
csendes tag

Én ezt az anomáliát majdnem ugyanígy, ahogy te is leírtad, megírtam nekik kb 3 hete. Arra az esetre ha nem lenne ötletük, hogyan oldják meg, ( :D ) javasoltam, hogy az árfolyam megadásnál lehessen állítani a forrásdeviza értékét 1-ről 10-re, 100-ra, 1000-re, stb.
Na most vagy az van, hogy azóta is lázasan dolgoznak a megoldáson, vagy kacagtak egyet és törölték a levelemet. Mindenesetre választ nem kaptam..

(#3120) szabo.csabi válasza babe98 (#3119) üzenetére


szabo.csabi
tag

Nekem is azt írta az édzsent, hogy továbbította a visszajelzésemet. Remélem megoldják mert ha már van ilyen funkció akkor jól jönne ha hasznát is tudnánk venni mert így nagyjából semmit nem ér.

(#3121) _ATi_1 válasza milotek (#3105) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Szia!

Kb 5-6 országban használtam fizetőkapunál a kártyát gond nélkül. Szerintem nem lesz gond, de tartalék kártya nélkül sehova nem mernék elindulni.
Automata benzinkúton is használtam több országban is...Tulajdonképpen hitelkártyát igénylő autóbérlésen kívül mindenhol elfogadták eddig 15 különböző országban.

[ Szerkesztve ]

(#3122) milotek válasza _ATi_1 (#3121) üzenetére


milotek
újonc

Szia!

Köszönöm a válaszodat, természetesen, vannak nálam különböző kártyák, csak van mikor a tankolókártyát elutasítja az automata, olyankor a saját kártyát kell használni, így a legkedvezőbb számomra a Revolut.

Köszönöm még egyszer, hogy megosztottad a tapasztalatodat! :DD

(#3123) kdam


kdam
csendes tag

Sziasztok!

Mai nap próbáltam fizetni otp felületén keresztül Revolut virtuális és fizikai kártyaadatokkal, amire a következő üzenetet kaptam válaszul:

"A terhelendő kártya az üzletági követelményeknek nem felel meg."

Találkozott már valaki ilyennel közületek?

(Telenor kártyás feltöltés lett volna a tranzakció az otp oldalán keresztül, ha ez számít.)

U.i: Érdekes módon a Curve kártyával való fizetésnél is ez a kifogás... :((

[ Szerkesztve ]

(#3124) Oliverda válasza kdam (#3123) üzenetére


Oliverda
félisten

Mit próbáltál kifizetni?

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#3125) kdam válasza Oliverda (#3124) üzenetére


kdam
csendes tag

Most bele olvastam a Telenor fizetési feltételeibe ahol találtam egy ilyet:

"... meghatározott feltételekkel van lehetőség az OTP Bank által elfogadott belföldi kibocsátású, internetes vásárlásra alkalmas bankkártyával ..."

Ezek szerint komolyan veszik és külföldi kártyákkal nem is tölthetőek a telenoros egyenlegek. Gondolom azért lehet ez, amiért évente adategyeztetni is kell. (Terrorizmus megelőzés ha jól rémlik?)

(#3126) Oliverda válasza kdam (#3125) üzenetére


Oliverda
félisten

Passz, a Telekom engedi a Curve kártyát töltéshez.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#3127) jjeahh válasza jjeahh (#3113) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Erre senki semmi többet? Akkor megoldható ugyanúgy mint egy átlagos kártyával?

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#3128) KTU válasza jjeahh (#3113) üzenetére


KTU
addikt

PayPal-hoz be lehet regisztrálni Curve, Revolut, TransferWise kártyát.
A magyarországi kártyákat ki is vettem.

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#3129) jjeahh válasza KTU (#3128) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ok, köszi! :R

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#3130) KTU válasza kdam (#3123) üzenetére


KTU
addikt

Így hirtelen OTP, CIB, Barion fizetési felületen már biztos fizettem, nem volt gond.
Rendszeresen töltök Vodafone, Telekom kártyákat.
Icsekk alkalmazásban is OK.

Lehet múltévben mégis töltöttem Telenort 1x, Icsekk-ből.
Telepítsd fel az Icsekk-et, rakd be alá a Revolut-ot, így hátha megy.

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#3131) kdam válasza KTU (#3130) üzenetére


kdam
csendes tag

Köszi a tippet, megpróbálom legközelebb, most maradtam az itthoni kártyánál, bár ha lehet egyre kevesebb helyen használom, inkább a(z általam) megbízhatóbbnak ítélt oldalakon. A többi helyre meg Revolut virtuális kártya vagy a fizikai.

(#3132) gzbotii válasza kdam (#3123) üzenetére


gzbotii
veterán

Én múlt héten próbáltam román útdíjat kifizetni Revolut MC fizikai valamint Visa virtuális kártyával, aztán Curvevel is, egyiket sem fogadta el a weboldal. Írtam nekik, hogy nem megy az oldal, gondok vannak? Azt írták, hogy ők nem vettem észre semmit, mások tudnak fizetni.
Gondolom itt is a kártyák típusával volt bajuk..

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#3133) betyarr


betyarr
veterán

a fizetési linket hogyan lehet létrehozni?küldeni tudnék,de kérni nem tudok,mert hibát dob,pedig valaki már írta,hogy bármilyen összeggel működik.a curve-ről szeretnék 5 fontot átjuttatni.

(#3134) KTU válasza betyarr (#3133) üzenetére


KTU
addikt

Ha erre az üzenetre gondolsz:
"Sorry, for security reasons you need to top up more and use a card first before using this feature" kép

Két fióknál nekünk ezt dobja, viszonylag keveset használjuk €, $, £, tárcákat.
HUF forgalom van rajta.
Tárcákban van €, $, £ egyenleg, fizettem is mostanában vele párszor.

Gondolom nézi volt-e az adott devizában költésed,
mivel költségmegosztásra találták ki.

Igen, bármilyen összeggel működik, másik fiókba egyszerűen létrehoztam 1,36 £ fizetési linket,
és persze ki is fizettem Curve-vel, persze abban a Revolut fiókban van forgalom mindenféle devizában.

Úgy általánosságban a "hibát dob" hibaleírást, nem tartalmaz elegendő információt a hibáról.
:U
:)

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#3135) instantwater válasza kdam (#3123) üzenetére


instantwater
addikt

Én sem tudtam a Telenor oldalán keresztül egyenleget tölteni Revoluttal pár hónapja. Ugyanezt a hibát kaptam.
Vagy a külföldi kártyával, vagy a prepaid típussal van a baja.

Létezik még ATM vagy benzinkutas egyenlegfeltöltés?
Ott talán elfogadják. Persze online kényelmesebb lenne.

(#3136) Oliverda válasza instantwater (#3135) üzenetére


Oliverda
félisten

Mert a Telenor oldala csak és kizárólag Magyarországra kibocsátott kártyát fogad el.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#3137) betyarr válasza KTU (#3134) üzenetére


betyarr
veterán

igen,az lesz az,csak nem jegyeztem meg pontosan még eddig,hogy mit ír.
tehát,amíg nem használom az adott zsebet abban a valutában fizetésre valamilyen szinten,akkor addig nem is enged fizetési linket létrehozni :F

(#3138) McCartman


McCartman
senior tag

sziasztok,
lehetséges (magyar) paypal fiókról revolut számlára (dollárt) utalni? van vkinek tapasztalata ebben?
előre is köszi

[ Szerkesztve ]

Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

(#3139) Koczka


Koczka
tag

Végre sikerült hozzáadnom a CIB-es kártyát a Curve-hoz, DE ha jól láttam Revolutot nem lehet vele HUF-ban feltölteni.
Így nem igazán értem mi értelme ennek az egész Curve-os feltöltési mizériának.

(#3140) Dluinet válasza Koczka (#3139) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Gondolkozz!

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#3141) gzbotii válasza Dluinet (#3140) üzenetére


gzbotii
veterán

...vagy keressen vissza. Minden ötödik hsz erről szól.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#3142) RobexX10


RobexX10
aktív tag

Ha fizetési hivatkozással kérek pénzt annak van maximális limitje? 350.000Ft lenne euroba.

(#3143) roti13


roti13
tag

Sziasztok!
Hogy hogyan tudnám össze kapcsolni a revolut kártyámat a telefonom nfc-jével?
Sejtem hogy lerágott csont a téma már itt, keresgéltem is a hozzászólások között, de nem találtam semmi konkrét leírást ezzel kapcsolatban :F
A simple megoldás nem szimpatikus, hogy folyamatosan töltögessem a kártyák között a pénzt, a limit meg nekem nem elég a havi költésemhez.
Ha valaki esetleg veszi a fáradtságot és felvilágosít, azt megköszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Note9

(#3144) Tuomas válasza roti13 (#3143) üzenetére


Tuomas
addikt

Lehet h hülyeséget fogok írni, de miért nem adod hozzá revolut kártyádat (ha van) simple-hez?

[ Szerkesztve ]

We were here

(#3145) KTU válasza Tuomas (#3144) üzenetére


KTU
addikt

Ha megteszi akkor is csak a Simple virtuális kártyájával fizethet NFC-vel, QR kóddal
Mivel abban ugye nincs olyan opció mint Curve-be, hogy mikor melyik kártya aktív.
Limitált az összeg, de ingyen van.

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#3146) brainticket válasza roti13 (#3143) üzenetére


brainticket
aktív tag

Az NFC az csak a technikai háttere a dolognak, neked apple pay, google pay vagy samsung pay stb kellene, de amíg ezek nem elérhetők Magyarországon addig nem tudsz semmit tenni (vagy csak nagyon macerásan)

(#3147) hedgehog válasza roti13 (#3143) üzenetére


hedgehog
senior tag

Szia!

Meglehetősen kicsi az esély hogy menni fog, de hátha te benne vagy a szerencsések között. A módszer sem egyszerű, de ha nagyon unatkozol, kipróbálhatod:
Előfeltétel, hogy legyen Google Pay alkalmazás a telefonodon. Ha nincs, akkor kénytelen leszel vpn-es trükközéssel feltenni, ezt külön postba írom ha kell.
Ha ez van, akkor abban a Payment fülön + Payment method, megadod az adatokat, rögzíti a kártyát.
Ha ezen is túl vagy, akkor kártyát kiválasztva Set up in-store payments, itt beírod a cvc-t újra, és Continue.
Molyol-molyol, és 99%-ban azt fogod kapni, hogy ezt a kártyát sajnos nem lehet beállítani bolti fizetésre.
De hátha te vagy az 1%.

-- aka p3d3str1an

(#3148) Tuomas válasza KTU (#3145) üzenetére


Tuomas
addikt

Értem, bocsi! :)

We were here

(#3149) roti13 válasza hedgehog (#3147) üzenetére


roti13
tag

Köszi a választ, illetve a többieknek is, nemsokára megpróbálom össze ollózni a vpn-es megoldást :) annak lehet valami díja ha GPay -el fizetek "külföldön" (ami jelen esetben magyarország a vpn miatt)?

Samsung Galaxy Note9

(#3150) hedgehog válasza roti13 (#3149) üzenetére


hedgehog
senior tag

Nem, nincs semmi ilyen jellegű díj.

A VPN csak a Google Pay app feltelepítéséhez kell, utána már nem. Én most a MelonVPN-t használtam, az stabil volt annyira amennyire kellett...
A módszerhez kell két google-account a telóra, MelonVPN elindít, kiválaszt USA vagy UK (én megnéztem egy reklámot a VIP-hez, nem fájt). Utána Play Store applikáción->Info, Delete Storage, indít. Accountot kell váltani, és az már látni fogja a Pay alkalmazást.
Ha letöltődött és felinstallálta magát, ki is kapcsolhatod (és akár le is törölheted) a MelonVPN-t. A futtatáshoz már nem kell.

[ Szerkesztve ]

-- aka p3d3str1an

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.