Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2251) hedgehog válasza Darkylmx (#2249) üzenetére


hedgehog
senior tag

egyértelműen Revolut, mert a TW-n van a pénzváltásnak díja, Revon meg havi 6000€-ig nincs

-- aka p3d3str1an

(#2252) Darkylmx válasza hedgehog (#2251) üzenetére


Darkylmx
tag

Köszönöm szépen.
Szép napot.

(#2253) brainticket válasza hedgehog (#2251) üzenetére


brainticket
aktív tag

viszont én nagy összegek mozgatására nem merném használni mert valószínűleg zárolják a számládat amíg nem igazolod hogy honnan van a pénz, a tiéd e tényleg, és egyáltalán.

(#2254) Laox válasza brainticket (#2253) üzenetére


Laox
aktív tag

Aztán igazolja és minden megy tovább...

(#2255) madrac válasza Oliverda (#2246) üzenetére


madrac
őstag

Az nem jelent semmit, hogy neked sikerült.
Ha elfoglaltak, akkor nem kapcsolnak elő személyt. Az, hogy utólag Agent aláírással visszaírnak valami általános választ, fixed app issue-ra hivatkozva, meg elég semmitmondó.

(#2256) brainticket válasza madrac (#2255) üzenetére


brainticket
aktív tag

azt ugye tudod, hogy ha a support chat-be beírod hogy live agent akkor élő személyt kapsz, mondjuk lehet órák mulva, de legalább nem chat robot.

(#2257) pomk


pomk
őstag

Tudja itt valaki, hogy mi a feltétele, akadálya annak hogy egy adott országban bevezetésre kerüljön az Apple Pay? Ez bank, Apple vagy az adott ország hatáskörébe tartozó döntés? Fizetni kell valakinek valami sápot az Apple felé ha ilyet használ a kedves ügyfél? Kinek? Banknak, ügyfélnek, stb.?
Van olyan, aki ezzel rosszul jár anyagilag? Ha senki sem fizet utána és ez mindenkinek csak jó, akkor mi a f@szért nincs még ilyen Magyarországon? :DDD

(#2258) Madwe válasza pomk (#2257) üzenetére


Madwe
nagyúr

Bankokkal kell szerződnie.

Az apple vesz le sápot, talán 0.15%ot. Ezt a sápot a bank jobb szeretné maga levenni, ezért balkániában dívik, h nem köt senki velük szerződést. Mondjuk nem értem miért, tekintve h appleről van szó és iosen más megoldás nincsen :D

Btw hanyatló nyugati országokban is gyakori, h bizonyos bankok nem szerződnek velük, sőt!

Ráadásul olyan is van, h bizonyos helyeken nem fogadják el - pl wallmart sokáig ilyen volt, tavaly év végén adta be talán derekát. Szóval sok országban ahol paypass van, ott tuti megy, de sok országban külön helyekkel is le kell szerződniük...

Mellesleg nem tudom volt e mobilfizetéses droidotok, nekem két évig volt, tök vicces elején párszor poénból azzal fizetni, de igazából nincs olyan élethelyzet ahol hasznos lenne. Ok, apple watchal egy pillanattal gyorsabb lesz a fizetés, nade nem sokkal, mert ott is hitelesíteni kell ám a fizetést :)

De pl miután (hivatalosan) mindig maganál (kéne) hordanod a személyid lakcímed, ezért amiket abban hordod, csak elfér a bankkártyád is? Ha bkvzol akkor kell bérlet is ha vezetsz akkor meg jogsi forgalmi.

Szóval tök jópofa h otthon hagyhatnád a kártyád, de ameddig nincs mobilon használható személyi, lakcím, bkk bérlet, forgalmi és jogsi addig tök mindegy, nem?

Meg tök jó lehet ha lemerül a telefonod s pénzed se lesz több (se jogsid se bérleted se stb:D)

Szóval sztem felesleges ezen görcsölni, ha ennyire kell vegyél droidot használd fél évig s jöjj rá magadtól te is :D

Az egyetlenegy dolog ami tök jó apple paynél az az, amikor más imessages ismerősök között tudsz pénzt utalni (ez meg nincs is eleve minden apple pay képes országban). Ilyet tud pl revolut is, de pont az az előnye, mint imessagesnek általában: az összes appleös ismerősödnek van (ha beállította az apple payt, mondjuk...)

[ Szerkesztve ]

(#2259) Rage47 válasza Madwe (#2258) üzenetére


Rage47
veterán

Csuppán kényelmi dolog ez. Nem kell előkaparni a tárcád és keresgetni a kártyád, hanem előveszed a telód és bamm kész a fizetés. Órával meg 2x oldalsó gomb megnyomás és kész is.

(#2260) Madwe válasza Rage47 (#2259) üzenetére


Madwe
nagyúr

Értem én, de ezért tényleg megéri görcsölni ezen? Egy 2000 forintos praktikus pénztárcával a megspórolt idő fele meglenne, a másik fele pedig az ezen való görcsölés elhagyása lenne :D Meg mondom, telefont ugyanúgy elő kell kapni majd face id vagy touch id-val azonosítani, szóval az még szerintem macerásabb is... Órával jobb a helyzet mert előkapni se kell, ezt nem vitatom, én is szívesen használnám órámmal, de azért tényleg nem nagy tevékenységről van szó :D

Nem beszélve arról, h akkor revora tesz pénzt az ember majd monzora, azaz lehet h a fizetés pillanatában 1mp-et spórolt, de minden (tegyük fel) hónap elején több percet tölt el, h az adott hónapban menjen :D

[ Szerkesztve ]

(#2261) Laox válasza Madwe (#2260) üzenetére


Laox
aktív tag

Nem tudom, hogy mikor vezette be az OTP a telefonos fizetést, talán 2 éve, azóta csak azzal fizetek. Készpénzt talán 2-3 alkalommal vettem ki a bankból. Ennél kényelmesebb és praktikusabb újítás az utóbbi években nem volt telefonra, a leghasznosabb dolgok egyike. Én pl. nem szeretem a pénztárcát, az irataim egy kis autóstáskában vannak, amíg nem tudtam mobillal fizetni, addig az autós táskát nyomtam oda a terminálhoz, mert úgy is működött, de pl. a barátokkal az esti sörözéshez nem viszek táskát, csak telefont.

(#2262) Oliverda válasza Madwe (#2260) üzenetére


Oliverda
félisten

Szerintem a szögegyszerű PayPass matrica a legjobb megoldás. Nem is értem miért nem terjedt el jobban. Okostelefon hátuljára feltehető, működése nem függ a készülék állapotától, illetve a Google/Apple számára sem kell jutalékot fizetni.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#2263) Madwe válasza Laox (#2261) üzenetére


Madwe
nagyúr

Készpénzt én se használok évek óta, minek ahhoz mobilfizetés :D? S akkor máris lehet egy vékonyabb pénztársát használni, mint pl ez: [link] Vagy ennél drágább s szebb cuccokat, a lényeg h máris nem egy ormótlan valami és nem kell benne órákig keresni a kártyádat...

(#2264) hedgehog válasza Madwe (#2260) üzenetére


hedgehog
senior tag

Napi szinten fizetek telefonnal.
Van nálam a zsebemben tartalék kártya, de azt előszedni körülményesebb, mint a telefont, ami általában amúgy is a kezemben van.
Ráadásul mivel abba a szerencsés körbe tartozom, akinek megy a GooglePay, nekem 5ezer forint fölött sem kell pin-kódot megadni, szóval ez már egy újabb plusz kényelem.

Egyébként valóban, csak pár perc spórolás, meg kényelem stb... de ugye a Revolut is csak pár forint nyereség, mégis itt vagyunk egy 2000+os threadben ami erről szól :)

-- aka p3d3str1an

(#2265) hedgehog válasza Madwe (#2263) üzenetére


hedgehog
senior tag

Nekem ez túl nagy, az én "pénztárcám" a bkk-s műanyag bérlettok, félbevágva :)
abban van 2-3 kártya, abból kell kikapirgálni a tartalék kártyámat, hogy fizetni tudjak (a személyi is abban van, az is nfc-s, vagyis nem tudom csak a tokot a terminálhoz tartani).

Egyébként én inkább azt nem értem, miért zavar másokat, hogy vannak akik szeretik a mobilfizetést, és szeretnék ha ios-re is lenne? (nekem mondjuk nincs gondom, mert ios-eszköz ingyen se nagyon kellene, de ez mellékes :) ).

-- aka p3d3str1an

(#2266) #33403648 válasza Madwe (#2258) üzenetére


#33403648
törölt tag

Ukrajna ilyen szempontbol kicsit kilog Apple Pay szempontjabol a maga 7 bankjaval 😉 persze a kivetelek csak erositik a szabalyt. Nyilvan ott is megvan az a penz erdek ami miatt eppen, hogy jo nekik. Lehet hamarabb lesz pénztaros Lölő erdekeltsegebe tartozo bankoknal ( lassan osszeolvadva a a 3 kicsibol) itthon, mint gondolnank 😀

(#2267) Fandango válasza Laox (#2261) üzenetére


Fandango
veterán

OTP-nél mivel megy a telefonos fizetés, Simple app-al?

[ Szerkesztve ]

(#2268) Madwe válasza Fandango (#2267) üzenetére


Madwe
nagyúr

Droidon igen. Azt egyébként használhatja másik bank is, csak akkor topupolni kell

[ Szerkesztve ]

(#2269) anadroid


anadroid
senior tag

Ma euróban akartak nekem fizetni Budapest Bankos vállalati internetes kártyával (küldtem díjbekérőt). Többször is elutasította a rendszer. OTP-ből, Erstéből, osztrák bankból, német bankból simán megy. Van valakinek hasonlóan rossz BB-s tapasztalata?

Az elutasított fizetésnél megjelent 1,29€ költség, ami remélhetőleg nem lett levonva (hogy a küldő félnél mi történt a számlán, csak holnap tudja megmondani).

A többedik próbálkozás után most pending státusszal áll.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#2270) bg24 válasza Madwe (#2268) üzenetére


bg24
csendes újonc

Én imádom a simple - t. legalább látom hogy hol költöttem. Nem kell várni a net bankra, nincs belépési procedúra. És nem kell pin kód 5000 felett sem. Sajnos nem olyan csili-vili mint a revolut vagy a Curve hogy összesít vagy ilyesmi. De elég jó. Legalább is arra hogy vissza nézd mikor mit....

(#2271) anadroid válasza bg24 (#2270) üzenetére


anadroid
senior tag

Visszairányba nagyon nem jó a Simple. Egyszer küldtek vele pénzt, a 8. napon meg is kaptam. Remélem, többé nem fognak azzal küldeni.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#2272) bg24 válasza anadroid (#2271) üzenetére


bg24
csendes újonc

Kaptam tőlük kérdőívet hogy miket szeretnék az app-ban. Írtam hogy mindent amit a revault tud főleg az push pénz küldés és a jó statisztikát emeltem ki. Gondolom a kozéphez közelebbi váltás esélytelen.

(#2273) Reinkz


Reinkz
senior tag

Valahogy abba fura helyzetbe kerültem, hogy revolutról kéne felvennem forintot.

Bármelyik otp-s automatból feltudok majd venni?

(#2274) takcslajos1 válasza Reinkz (#2273) üzenetére


takcslajos1
tag

Nekem eddig mindig sikerült, bármely bank automatájánál. Sőt, csak Revolutrol veszek fel pénzt, mert hiába a 150 ezer forintos havi 2 ingyen pénzfelvétel, a számlavezetés akkor 0 ft, ha nem veszek fel KP-t. (Különben a felvett pénz és az adott havi jóváírás hányadosával, de legfeljebb 1-el szorozzák az amúgy eléggé magas számlavezetési dijat, mely hányados ugye esetemben nulla.)
A havi 200 Euróban meg bőven benne vagyok, alkalmanként kell 1-2000 forint jó kis jalapeñora a piacon :D

[ Szerkesztve ]

(#2275) sajti_pajti válasza Oliverda (#2262) üzenetére


sajti_pajti
tag

Azt a címkés paypass kártyát nem védi uyanúgy semmi, mint a fizikait. Ha a mobilban van, akkor előbb fel kell oldani azt egyébként hozzáférhetetlen.

(#2276) Oliverda válasza sajti_pajti (#2275) üzenetére


Oliverda
félisten

5000 HUF felett védi a PIN, ha pedig elhagynád, az alkalmazásban egyszerűen letiltható.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#2277) pomk válasza pomk (#2234) üzenetére


pomk
őstag

Hmmm...
A feltöltéskor 10€-t töltöttem fel, 3180 Ft-ot vont le. Ma ránéztem a számlatörténetre: 3234 Ft-ot terhelt be végül a bank. Így 10€ feltöltésén 54 Ft-ot "buktam".

(#2278) Oliverda válasza pomk (#2277) üzenetére


Oliverda
félisten

Ezért kell Curve-t használni a feltöltéshez.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#2279) Dluinet válasza pomk (#2277) üzenetére


Dluinet
nagyúr

A bankoddal váltottál?

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#2280) pomk válasza Dluinet (#2279) üzenetére


pomk
őstag

Miért, máshogy is lehet abban az esetben ha bankkártyáról töltöm fel? :U

(#2281) bg24 válasza pomk (#2280) üzenetére


bg24
csendes újonc

Első feltöltésnél bele fér a veszteség. De többet ne ezt a csatornát használd. Va pár alternatíva, a Curve a legjobb de működik a transferwises is. esetleg a simple visszatérítés. Itt minden le van írva csak kicsit tekerj vissza.

[ Szerkesztve ]

(#2282) pomk válasza bg24 (#2281) üzenetére


pomk
őstag

Curve-ra fogok váltani...
Köszi mindenkinek!

(#2283) instantwater válasza Darkylmx (#2249) üzenetére


instantwater
addikt

Brexit árfolyamesés "kivédésére" én nyitottam egy CHF számlát a bankomnál (HSBC), mert ingyenes, és Revoluton keresztül váltottam GBPt CHFre, majd visszautaltam a CHFes IBAN (HSBC) számlaszámomra.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a CHF számlához nem tartozik kártya, így csak utalni tudok, ha kell a pénz (mondjuk Revolutra, majd váltani amilyen pénznemre szeretném) amiért a bank meg fog sarcolni, de még mindig olcsóbb, mint az esetleges veszteség többezer fontnál.

Közben leszavazták Teri nénit, és felment az árfolyam, úgyhogy lassan megint vehetek némi CHFet.

Azért CHF, mert ha tényleg csökken az EU tagok tábora, akkor akár az EUR is gyengülhet, bár nem vagyok közgazdász, de úgy gondolom egy brexit esetén a CHF stabilabb mint az EUR.

[ Szerkesztve ]

(#2284) DavidQ


DavidQ
tag

Egy kérdésem lenne. Én is igényeltem egy Curve kártyát (még nem érkezett meg, ezért nem annyira értem hogy hogyan fog működni).
Egy nagyobb összeget (2M forint) szeretnék euróba váltani és tartani a Revoluton. Mi ennek a leggazdaságosabb módja? Gondolom ekkora összegnél azért már számolni kell extra költségekkel. Valahogy így gondolom:
1. Forint küldése a Curve-re
2. Forint átváltása EUR-ra Curve-ön belül.
3. EUR küldése Revolutra.

Kérdéseim a következők:
Milyen havi limitek vannak, amik a díjtalanságot illetik (Curve és Revolut is érdekelne)? Ki lehet valahogy backelni ezeket a díjakat? Akár úgy hogy több részletben küldöm a pénzt? Illetve, ha egy összegben váltanám át/küldeném át akkor hogy jönnék ki?

Nem minden kínai szirszar szar!

(#2285) Dluinet válasza DavidQ (#2284) üzenetére


Dluinet
nagyúr

ilyen nagy összeg esetében még szóba jöhet a transferwise

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#2286) Ghard válasza hedgehog (#2264) üzenetére


Ghard
őstag

A googlepay-nek nincs köze a simple apphoz :) Csak képernyőzárral vagy ujjlenyomat feloldással megy a simple app nfc fizetése, ez helyettesíti a pin kódot.

(#2287) KTU válasza DavidQ (#2284) üzenetére


KTU
addikt

Ha nem sürgős, én több kisebb összegben váltanám át, és figyelnék az árfolyamokra, 1 hét vagy 10 nap, de akár pár óra alatt is változhat az árfolyam 2 - 3 Ft-ot,
100 e Ft-nál kb. 700 - 1000 Ft. Ennyit bukhatsz vagy nyerhetsz is a tranzakción az árfolyamváltozássál.
Ez talán nagyobb összeg is lehet, mint a konverzió díja. :U

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#2288) hedgehog válasza Ghard (#2286) üzenetére


hedgehog
senior tag

Hogy jön ide a Simple app? Én négy különböző alkalmazást használtam már mobilfizetésre, amiből a Simple volt a legrosszabb, legalábbis az akkori telefonom képességeihez.

-- aka p3d3str1an

(#2289) Ghard válasza hedgehog (#2288) üzenetére


Ghard
őstag

Most visszaolvasva már én sem tudom, hogy sikerült a simple-t idekevernem. Túl sok topik között váltogattam. :B

(#2290) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Sziasztok!

Akik már rendeltek Revoluttól kártyát, az meg tudná mondani, hogy kb. hány napon belül jött meg? Nekem adtak egy Február 1-es kézbesítési dátumot, ami 9 munkanap az igényléstől számítva.

Olvastam a honlapon, hogy ez reális, de mégis érdekelne, hogy Magyaroszágra kinek milyen gyorsan jött meg. Tehát korábban az igért 9 naptól vagy később? Esetleg pontosan?

(Fontos lenne tudnom előre mire számítsak)

:R

(#2291) Dluinet válasza Vasinger! (#2290) üzenetére


Dluinet
nagyúr

4-5 munkanap

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#2292) Madwe válasza Vasinger! (#2290) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nekem pontosan aznap jött (3 nappal rendelés után)

(#2293) instantwater válasza DavidQ (#2284) üzenetére


instantwater
addikt

Váltásra jó a Revolut, viszont én nagyobb összeget nem tárolnék rajta, mert ugyan kaptak banklicenszet, de nincs még garancia a bent lévő pénzre.
Én nyitnék egy EUR számlát valamilyen banknál, vagy szereznék egy EURos N26 számlát, és azon tartanám, nem a Revoluton.

(#2294) N0R


N0R
csendes tag

Szerintetek az miért van, hogy az HBOGO tiltja a Revolut kártyás fizetést? HelpCenter szerint MC és VISA kártyát elfogadnak, más kikötést nem írnak, ÁSZF semmit nem említ. A tranzakció pedig elutasításra kerül azzal, hogy nem Mo.-on kibocsátott kártya. És? Kérdezem az ügyfélszolgálatot, de semmi jogszabályi hivatkozás vagy magyarázat, csak azt írják, hogy Magyarországon kibocsátott bankkártyát fogadnak el. Ezt megtehetik? Saját fizetési eszközöm, saját pénzem. Ez nem ütközik EU-s jogba, vagy nem tilt ilyet a kártyatársaság? ÁSZF-ben csak azt találtam, hogy a szolgáltatás igénybe vehető az EGT országokban.

[ Szerkesztve ]

(#2295) Ixion77 válasza N0R (#2294) üzenetére


Ixion77
őstag

Valószínűleg megtehetik. Én már sok olyan szolgáltatásba belefutottam a neten amit csak adott országban kibocsájtott kártyát fogadott el. Volt amelyik rengeteg országot elfogadott, de Mo.-t nem. De gyakori a "csak Schengen-övezet" elfogadás is.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#2296) N0R válasza Ixion77 (#2295) üzenetére


N0R
csendes tag

Gondolom azt a célt szolgálná, hogy az eltérő árképzés miatt valóban csak az adott országban élő személy vehesse igénybe/vásárolhassa meg a szolgáltatást/terméket. De a mai világban ez nem lenne célravezetőbb pl. lakcím igazolás alapján? Miért ne használhatnám fizetésre akármelyik saját bankkártyámat? Nem értem, ha ez a gyakorlat, akkor miért nem említi az ÁSZF? Olyan kicsinyes ez az egész, hogy ettől én is kicsinyes lettem: igenis adjanak elfogadható jogi magyarázatot erre a gyakorlatra. Ha nem mellébeszélnek, én nyitott vagyok és megértem, ha elfogadni nem is lesz könnyű.

(#2297) Dluinet válasza N0R (#2294) üzenetére


Dluinet
nagyúr

"magyar bankkártya használatával vagy bármely más fizetési módon, amely elérhető a Weboldalon."
Marad a PayPal.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#2298) N0R válasza Dluinet (#2297) üzenetére


N0R
csendes tag

OK, megvan: 4.1, akkor szerepel az ÁSZF-ben. Ettől még a kérdésem ugyanaz, ez így vajon jogszerű gyakorlat?

(#2299) bg24 válasza N0R (#2294) üzenetére


bg24
csendes újonc

Azért tilt a HBO amiért a sopotify. Minden országban más áron adja a szolgáltatást és a kártyával szür, hogy azok jussanak olcsóbban hozzá akik az adott országban rendelkeznek kártyával. Ergo itt élnek. Biztos van aki ezzel vissza tud élni és nem hajlandó 8£-ért spotyt venni. Mert magyar számláról csak 5€.

(#2300) MrPeekaboo válasza DavidQ (#2284) üzenetére


MrPeekaboo
senior tag

Szerintem ennyi pénzt ne küldj rá, mert azonnal zárolni fogják a számlád, aztán lehet küldeni a papírt nekik, amivel igazolod, hogy honnan van. Ilyen miatt korábban a hivatalos fórumon volt aki csak hónapok múlva kapta meg a pénzét...

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.