Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3851) Tuomas válasza brainticket (#3849) üzenetére


Tuomas
addikt

Hát azért az, hogy nem olvassa el a használatra vonatkozó feltételeket, információkat az eléggé user error. Az életben sok mindent úgy tanul meg az ember, ha utánajár. Ha elolvasná, legalább tudna készülni rá utazás előtt ha lefotózza pl. Persze már többen is írták, csak erre a szolgáltatásra egy nyaralásnál nem lehet támaszkodni, főleg ha regisztráció után az az első, hogy kb a havi minimálbérnek megfelelő összeget feltolják rá.
Tw-al párhuzamosan már bátrabban lehet használni kint, elég kicsi esély van rá, hogy egyszerre fuccsol be mindkettő. Ráadásul az összeg is két részre oszlik.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#3852) HoTDoG


HoTDoG
tag

Egy éve használom a Revolut-ot, az elején rögtön bekezdtem néhány alkalommal milliós nagyságrendű utalásokkal, sosem volt gondom.
De tartok Tőle ha úgy jártam volna, mint ahogy sok új felhasználó az elmondások alapján, lehet már nem lenne meg a kártyám. Azért ez írtó ciki. Az elején a Revolut büszkén hirdette, hogy őket nem érdekli a biztonság, most úgy látszik átestek a ló túloldalára.
Hozzáteszem ha nem fórumozol és olvasol utána nagyon alaposan, a hétvégi átváltási felár sem triviális...

(#3853) brainticket válasza Tuomas (#3851) üzenetére


brainticket
aktív tag

le van írva valahol a feltételekben hogyha rátolsz 368 eurót akkor zárolni fognak?
meg könyörgöm ez pláne nyugaton tényleg aprópénz.
nem mondtam hogy csak erre akar támaszkodni egy nyaralásnál, de ahogy most felkúrta magát, gondolom nem is fog ezek után.
én egy éve vagyok revoluton, ezek szerint szerencsém van, vagy apróbb tranzakciókkal indítottam, de ez így akkor is gáz.

[ Szerkesztve ]

(#3854) Tuomas válasza HoTDoG (#3852) üzenetére


Tuomas
addikt

Pedig a hétvégi felár is le van írva.

We were here

(#3855) Tuomas válasza brainticket (#3853) üzenetére


Tuomas
addikt

Semmi ilyen konkrétum nincs leírva, de az le van írva, hogy milyen dokumentumokat kérhetnek be a pénz forrásának igazolására.
Nyilván ha lenne konkrét összeg megadva, akkor mindenki ügyeskedne. Nem tudom, hogy ez a dokumentumlista mennyire teljeskörű.
Az pedig, hogy nincs összeg odaírva azt jelenti, hogy 1 € feltöltése esetén is kérhetik, meg 500€ esetén is. Az, hogy valójában mi alapján zárolnak és kérnek be ilyet, a jó ég tudja, de azzal, hogy elfogadod a feltételeket, te ebbe belemész, és tudomásul veszed, hogy ez lehetséges, hogy meg fog történni.
Ez van, el kell fogadni. Lehet van okuk rá, nem tudjuk, olvastam cikket, volt valami biztonsági malőrjük, lehet azóta vezették be. Ez van.

#3856

Vagy ahogy írtam, több szolgáltatás használata, amivel feleződnek az összegek, vagy átmeneti megoldásként több kp. Közel sem pótolhatatlan az alkalmazás, és vannak hátrányai, de előnyei is szép számmal.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#3856) brainticket válasza Tuomas (#3855) üzenetére


brainticket
aktív tag

viszont akkor az új felhasználók tényleg apránként kell hogy feltöltsék a számlájukat ami elég szánalmas.

(#3857) Lizingrider válasza Tuomas (#3854) üzenetére


Lizingrider
csendes tag

A hétvégi felár tiszta, de ez a ne tölts fel 100k-t mert zárolunk ezt tényleg sehol nem látom leírva. Én is most először kis összegekkel töltögetem, hogy nyaralásnál ne legyen gond. Szvsz ezt lehetne hangsúlyosabban kommunikálni...

(#3858) Tuomas válasza Lizingrider (#3857) üzenetére


Tuomas
addikt

Erre is van utalás, konkrétumok nélkül. Hogy miért konkrétumok nélkül, azt nem tudom, lehet, hogy a trükközések kiszűrése miatt.
Ebből a szövegből én azt sejtem, hogy ha valaki limit közeli összeggel tölti fel, attól kérnek be dokumentumokat. Aztán lehet, hogy nem így van, lehet, hogy random a dolog és azt sem tudom, hogy régen, pl amikor Hotdog fórumtárs nagy összegeket utalt rá, létezett-e ilyen. Ez csak az én következtetésem azok alapján amiket itt olvasok, és amit a súgóban olvastam.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#3859) Oliverda


Oliverda
félisten

Nem zárol automatikusan, ha feltöltesz rá x összeget. Több szempont alapján dönt a rendszer, amiben benne van a nemzetiség, a lakóhely, a megadott adatok, a befizetéshez használt kártya, illetve annak kibocsátója, és még jó néhány más paraméter ami nem publikus.

How we use machine learning to protect you from fraud

What is KYC and why do we need it

Érdemes ezeket elolvasni.

Szerintem, ha valaki tisztességesen megcsinálja a regisztrációt (értsd: feltölti az összes kért személyazonosságot igazoló dokumentumot), beaktiválja a fizikai kártyát, illetve nem egy frissen hozzáadott, verifikáció nélküli kártyával próbál első próbálkozásra 100+ ezret feltölteni, akkor nem fogják zárolni.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#3860) adabra válasza Tuomas (#3851) üzenetére


adabra
senior tag

"Hát azért az, hogy nem olvassa el a használatra vonatkozó feltételeket, információkat az eléggé user error."

Elolvastam, de honnan lehet megtudni , hogy mennyi a top up limit? Szerintem sehonnan. Így azért elég nehéz tisztán "user error"-ról beszélni...

Ez a link is remek: https://www.revolut.com/help/profile/are-there-any-top-up-limits/

(#3861) streng válasza brainticket (#3856) üzenetére


streng
csendes tag

Általában mindig mindig kiderül, hogy valami trükközés van a zárolások mögött. Pl.: nem azonosított személy. nem küldted még be a személyit, más bankkártyájával töltötted nem a saját neveden lévővel, két-3 telefonra is felteszed, stb, stb
Többen vagyunk akik régen használjuk probléma nélkül több 100e forgalommal és összeggel jelenleg is a számlán

(#3862) Tuomas válasza adabra (#3860) üzenetére


Tuomas
addikt

Hát ezt mondom, hogy sehonnan nem tudod, de mivel le van írva készülnöd kell rá, hogy bármikor bekérhetik. Akár nyaralás kellős középen. Ami tény, hogy szívás, de ez van, nyilván nem direkt szop@tásból zárolják neked, miközben a tengerben sodródsz a kokakólás matracon.

We were here

(#3863) brainticket válasza streng (#3861) üzenetére


brainticket
aktív tag

a nevével volt valóban probléma az elején, mert elég általános neve van, feljött egy hosszú lista hogy akkor most mszp-s képviselő-e, jobbikos funkcionárius meg stb, és nem nagyon ment az "egyik se"-re kattintani az app-ban, aztán elvileg megbeszélte a supporttal és azt mondták hogy oké kell hogy legyen így.

(#3864) vnorbi


vnorbi
aktív tag

Ez a "zárolás" dolog nekem továbbra sem tiszta. Ugye azzal kezdték, hogy a fiók korlátozva van, de semmi bővebb, hogy mondjuk mit nem engednek mostantól. Amikor befejeztem a dokumentumfeltöltést, akkor hajlandóak voltak elárulni, hogy a kártyás vásárlás addig is működik, amíg ellenőriznek. Viszont ez működött akkor is, amikor már korlátozva volt, de még nem töltöttem fel dokumentumot.

Gondolhatnám, hogy ha csak a kártyás vásárlásra írták, hogy működik, akkor ezen kívül minden más tiltva van. Mindenesetre inkább vásárlással kinulláztam az egyenlegem, aztán most várok, de addig meg sem próbálok új pénzt feltölteni, amíg nem tisztázzuk, hogy ezt milyen rendszerességgel fogjuk eljátszani, mert ha csak azzal takaróznak, hogy automatizmus, meg biztonsági szabály konkrét limitek elárulása nélkül, akkor inkább hagyjuk egymást. Ha az én adataimban bankszámlakivonat meg adóbevallás szinten turkálnak, akkor ezek után ne jöjjenek azzal, hogy majd egy automata eldönti, hogy milyen összegnél leszek megint gyanús.

Ez most így full piramisjáték. A pénzt elfogadják, aztán kóstolgatnak, hogy mennyire tűröm, ha nem adják vissza. És még ha nem is szándékos, maga a módszer nagyon bizalomromboló. Arról nem is beszélve, hogy a saját maguknak felállított határidőt nem tudják tartani, chaten pedig elérhetetlenek.

[ Szerkesztve ]

(#3865) Rage47


Rage47
veterán

na már 350ft/nap a biztosítás

(#3866) Tuomas válasza vnorbi (#3864) üzenetére


Tuomas
addikt

#3861-es hsz-ben leírtak valamelyike fennáll nálad?
Nem akarom védeni őket, de a piramisjáték kifejezés egy kicsit túlzás..
"A pénzt elfogadják, aztán kóstolgatnak, hogy mennyire tűröm, ha nem adják vissza."
Ezt nem értem, mert itt meg azt írod, hogy hozzáfértél a pénzedhez:
"...hajlandóak voltak elárulni, hogy a kártyás vásárlás addig is működik, amíg ellenőriznek..." "...Mindenesetre inkább vásárlással kinulláztam az egyenlegem..."
Magyarán akkor a pénzedhez hozzáfértél, csak nem tudtál újból feltölteni jól értem? Az messze van attól, hogy "nem adják vissza a pénzed"

Supporttal eddig egyszer volt dolgom, pár perc alatt kaptam ügyfélszolgálatos embert, aki tudott is segíteni, így én nem tapasztaltam problémát ezzel.

We were here

(#3867) vnorbi válasza Tuomas (#3866) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Két telefonon van fenn az app, de én azt találtam, hogy ezzel nincs baj.

Ha új felhasználóként a második napon azt tapasztalom, hogy pénz befizetése után azonnal korlátozzák a fiókomat, akkor azért megfordul a fejemben, hogy az a pénz ilyen alapon még benn is ragadhat.

Ha csak arra alapozok, amit kommunikált felém az app, akkor az van, hogy amíg össze nem szedem, amit kérnek (akár napokig), addig fogalmam sincs, hogy egyébként a kártyás vásárlás meg működik, mert ez addig titok, amíg fel nem töltök valamit. Lehet, hogy a pénz feltöltés is működne most is, de addig nem kísérletezek, amíg ennek nincs vége. Az sem segíti a bizalom kiépülését, hogy az is titok, hogy mi van korlátozva.

[ Szerkesztve ]

(#3868) Mr.Csizmás válasza vnorbi (#3867) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

nézd az üzemeltető szemszögéből: ha bevezeted, hogy 200 tallér felett ellenőrzés várható, az átlag drogdíler/pénzmosoda/stb. szerinted mit fog tenni? n<200 összegekben fogja átfuttatni a rendszeren a pénzét :U nem nyilvános és változó a limit, korábban írtam hogy heurisztikus valószínűleg - mint pl. az fb, ha földrajzilag távoli helyről, új loginnal cserélsz jelszót, jó eséllyel zárolni fog.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#3869) Tuomas válasza vnorbi (#3867) üzenetére


Tuomas
addikt

Jogos és érthető. Most viszont már tudjuk ezt is, hogy használható, köszi, hogy ezt megosztottad, szerintem hasznos lesz, másnak is.
Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy ezt rendszeresen el fogják játszani, mert ha egyszer már átmentél a szűrőn akkor talán van olyan az algoritmusban, hogy ne ellenőrizzen még egyszer, vagy legalább kisebb eséllyel.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#3870) Roija


Roija
csendes tag

Sziasztok, reg előtt vagyok, kérhetnék privátban free card + free shipping -hez infót. Hálás köszönet! :R

(#3871) Tuomas válasza Roija (#3870) üzenetére


Tuomas
addikt

Megy pm

We were here

(#3872) TOZ válasza Rage47 (#3865) üzenetére


TOZ
addikt

A legtobb (osszes Mo-i?) banknal a MC kartyakhoz (lehet a Visakhoz is, olyanon nincs) egy viszonylag elfogadhato limittel rendelkezo utazasi biztositas is jar. (Kvazi be van arazva az eves dijba). Ezt erdemes figyelembe venni, illetve utana kerdezni a bankotoknal.

[ Szerkesztve ]

(#3873) DavidQ válasza Rage47 (#3865) üzenetére


DavidQ
tag

Ezt megéri használni? Az EU-s egészségügyi kártya elvileg ingyenes ellátásra jogosít bárhol az EU-ban. Vagy itt pénzt kapsz vissza baleset esetén? Vagy mi ennek az értelme?
Csak azért kérdem mert hamarosan utazok külföldre, és gondolkodom egy utasbiztosításban, de ha ez legalább olyan jó alternatíva akkor kipróbálnám!

Nem minden kínai szirszar szar!

(#3874) viharhozo válasza brainticket (#3856) üzenetére


viharhozo
addikt

A ceggel sok a balhe, Sokan sokfele allitottak, h nagyon gyengen probaltak szurni a penzmosast, ezert nekik ment a hatosag. A tulaj meg amugy is eleg nagy sfej, folyton cserelgeti a vezetest, hatalmas a fluktuacio, MLM-rendszerekben latott modokon kell uj ugyfeleket toborozni annak, aki ott akar dolgozni.

Ez alapvetoen teged mint ugyfelet nem erint, csak annyit veszel eszre, h most mar inkabb mindenkit zarolnak eloszor.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#3875) Tuomas válasza DavidQ (#3873) üzenetére


Tuomas
addikt

A biztosítás nem csak sérülésre, hanem lopásra, anyagi kárra is vonatkozhat.
Az EU-s tb kártya pedig asszem csak egy alap ellátást biztosít, de javítsatok ki, ha tévedek.

We were here

(#3876) DavidQ válasza Tuomas (#3875) üzenetére


DavidQ
tag

Tehát lényegében ez egy utasbiztosítás? Baleset + ingóságok: teló, laptop, kocsi?
Egyébként valaki próbálta már? Milyen adatokat kér a "szerződéskötéshez"?

Nem minden kínai szirszar szar!

(#3877) Mr.Csizmás válasza Tuomas (#3875) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

"orvosilag szükséges" a definíciója, amire kiterjed.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#3878) Tuomas válasza DavidQ (#3876) üzenetére


Tuomas
addikt

A revolutos biztosítás nem tudom mire terjed ki, én egy átlag utasbiztosításra gondoltam az előbb. Az pedig csomagfüggő, hogy mit tartalmaz, de pár ezer ft-ért van már olyan amibe ezek benne vannak.

We were here

(#3879) Atti0925


Atti0925
tag

Sziasztok!
Olvasva ezt a pár hozzászólást kicsit elbizonytalanodtam,hogy használjam-e a Revolutot?!
Viszonylag nagy összegeket(számomra nagy,100ezres nagyságrendek,de ha bejön,akkor többet is) mozgatnék rajta havi szinten(legálisan).Az alábbi kérdéseim lennének,mivel sajna nincs összefoglaló:
-milyen iratokat kérnek az azonosításnál(a szokásos személyi,bankszámla,stb)?
-ft alapú számla mellett lehet alszámlám euro alapú,és ehhez rendelve eurós kártyát használni pénzmozgatásra?
-a fizikai kártyájuk most jelenleg mi,ha rendelek,Visa vagy Mastercard?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Realme Narzo 30 5G

(#3880) Rage47 válasza DavidQ (#3873) üzenetére


Rage47
veterán

Nálam nem opció az EU-s kártya, mert lejárt és 1 hét múlva utazok, és azt mondták a kormányablakban, hogy 20 nap múlva lesz kész...
Megnézem a bankkártyás dolgot, köszi.
Szerk.: hiába van OTP Premium kártyám, ahhoz nem jár biztosítás sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#3881) koxkids válasza Rage47 (#3880) üzenetére


koxkids
őstag

Nekem tök gyorsan készen lett Budapesten. :)

De amúgy az OTP-nek is van biztosítása (nekem is Prémium kártyám van), éves díja talán 6.000Ft. Érdemes utána nézni itt.

[ Szerkesztve ]

(#3882) hedgehog válasza Rage47 (#3880) üzenetére


hedgehog
senior tag

Szerintem köss egy rendes utasbiztosítást a netrisken...

-- aka p3d3str1an

(#3883) brainticket válasza hedgehog (#3882) üzenetére


brainticket
aktív tag

meg a biztosítót legalább azonnal eléred ha baleset ér, nem úgy mint a revolut supportot.

(#3884) horrortown válasza Rage47 (#3880) üzenetére


horrortown
csendes tag

20 nap? Wtf? Nekem ott helyben 2 perc alatt kiadják, ha arra a kék kártyára gondolsz. Azt helyben nyomtatják elvileg, legalábbis nekem eddig mindig így volt.

(#3885) xcsabo válasza DavidQ (#3873) üzenetére


xcsabo
senior tag

Netrisk.... Én ott szoktam. 5 napra 2 embernek most kötöttem 4000 körül volt repülő biztositassal együtt.

(#3886) DavidQ válasza xcsabo (#3885) üzenetére


DavidQ
tag

Rendben, akkor ennek a Revolutos egészségbiztosításnak nem én vagyok a célközönsége, majd kötök Netrisken.

Nem minden kínai szirszar szar!

(#3887) Tuomas válasza horrortown (#3884) üzenetére


Tuomas
addikt

Szerintem te a sima TB kártyára gondolsz.
Az EU-s egészségügyi kártyát nem ott nyomják mert az egy plasztik kártya, amire rányomják a tb számod, neved stb, és kizártnak tartom, hogy a kormányablakban/okmányirodában legyen ilyen préselős nyomtatós kártyagyártó gép.
Én tavaly igényeltem, 20 napon belül kipostázták.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#3888) Dluinet válasza hedgehog (#3841) üzenetére


Dluinet
nagyúr

vodafone előfizetéses kártyák NFC képesek.
Legalábbis 4-5 éve már azok voltak.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#3889) evrynet0 válasza Rage47 (#3880) üzenetére


evrynet0
csendes tag

EU-s kártyát azonnal megcsinálják okmányirodába, van ilyen nyomó gépük és már nem 1-2 évre adják mint régebben hanem legalább 5, ez biztos szal nyugodtan bemehetsz és azonnal elkészítik.

Azonban azt tudd, hogy ezzel a kártyával csak sürgősségi ellátást vehetsz igénybe, pl levágtad a lábad de ha mondjuk fosol mint állat akkor nemigen fognak ellátni. A Revolut-os biztosítás magánklinikán és magánnkórházakba biztosított ellátást (ellenben a TB kártyával ami csak állami intézménybe) és a nem életmentő beavatkozásokat is téríti viszont van önrész, asszem 75 font szal nem a legideálisabb.

(#3890) Mr.Csizmás válasza evrynet0 (#3889) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

civilizáltabb helyeken a kórházi napidíj 3 számjegynél indul, keményvalutában. (és akkor még orvos nem is látott, csak betoltak az épületbe)

(#3891) evrynet0 patikában nekem 10 éve vény nélkül adtak frankó fájdalomcsillapítót, egy fogam lázadozott. elregéltem, utána adta a dobozt szó nélkül, és 2 eurót kért. (Bregenz)

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#3891) evrynet0 válasza Mr.Csizmás (#3890) üzenetére


evrynet0
csendes tag

az igaz, de ha csak egy orvoshoz akarsz elmenni egy lázcsillapítóért mert 30 fokos lázad van, akkor ez a 75 fontos önrész nem annyira kellemes a 100 fontos vizidíjhoz képest :(

@Mr.Csizmás: oké, ezzel azt akartam mondani hogy nem csak kórházi ellátásra lehet szükséged, bármi másra pl. kitörik a fogad egy esésnél síelés közben, akkor se kórházba mész feltételnül hanem egy fogorvoshoz.

[ Szerkesztve ]

(#3892) SpeaK


SpeaK
tag

Sziasztok
Kp felvetel bármennyi lehet amíg nem érem el a 60e-t? Milyen atmbol érdemes feletti, vagy teljesen mindegy?
Köszönöm előre is.

A siker titka a nem kézenfekvő dolgok megszervezése.

(#3893) evrynet0 válasza SpeaK (#3892) üzenetére


evrynet0
csendes tag

igen, a darabszám nincs limitálva, magyarországon az összes nagy bank ATM-je díjmentes.

(#3894) Reinkz válasza Reinkz (#3829) üzenetére


Reinkz
senior tag

Erre vki?
jegyezte-e meg másnak is cvc-t?

[ Szerkesztve ]

(#3895) streng válasza Reinkz (#3894) üzenetére


streng
csendes tag

Igen

(#3896) hedgehog válasza Dluinet (#3888) üzenetére


hedgehog
senior tag

NFC-képesek, vagyis tudnak kommunikálni az NFC-chippel közvetlenül, ahogy írtam. Úgy nem tudnak működni, ha nincs a telefonban gyárilag NFC.
Lásd a Vodafone-s pdf második oldalán: A fizetés nem tud létrejönni, ha a telefonon az NFC funkció, [...] nincsen bekapcsolva

-- aka p3d3str1an

(#3897) hedgehog válasza Reinkz (#3894) üzenetére


hedgehog
senior tag

korábban írta is, hogy a következő topupnál már nem fogja kérni a kártyaadatokat, nem tudom most ez lemaradt-e

-- aka p3d3str1an

(#3898) nyirzoz válasza Reinkz (#3894) üzenetére


nyirzoz
aktív tag

A második topup-nál nekem még kérte a cvc-t.(debit)

[ Szerkesztve ]

(#3899) horrortown válasza Tuomas (#3887) üzenetére


horrortown
csendes tag

Tavaly is csináltattam. Ahogy lentebb írták, már 5 évre adják. Kék plasztik kártya, helyben nyomtatják.

(#3900) anadroid válasza Tuomas (#3887) üzenetére


anadroid
senior tag

Bp. 13. kerület, Teve utca elején jobb oldalon (a Zsarupalota mögött) márciusban fél óra várakozás után 10 perc alatt megvolt 2 db. A Róbert Károly körútról jövet kb. 50 méter a saroktól.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.