Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15201) gzbotii


gzbotii
veterán

Srácok,

Mindenki ingyon egy teát, kicsit engedje ki a gőzt. Felesleges és értelmetlen köröket futunk itt, amik néha flamebe hajlanak, mintha a topicban bárki lenne ráhatása a Rev politikájára.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#15202) INGJOKE válasza hunluigi (#15197) üzenetére


INGJOKE
veterán

LOL

(#15203) Somatom válasza kovisoft (#15198) üzenetére


Somatom
veterán

A hsz. -ekből nekem úgy tűnik, hogy nem egyedül én aggódom itt az ellenőrzésnek ezen módja miatt. A "ne használd", az nem jó tanács. Sztem a jó tanács az, hogy úgy használd, hogy csak annyi pénzt bízz rájuk, amennyi nem fáj, ha visszatartják.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#15204) Tuomas válasza Cyberbeni (#15199) üzenetére


Tuomas
addikt

Nem a szolgáltatás használatában, hanem az utaláson nincs nekik hasznuk. Szerintem.

We were here

(#15205) Tuomas válasza gzbotii (#15201) üzenetére


Tuomas
addikt

Ide már tátra tea kéne :DDD :C

We were here

(#15206) Tuomas válasza Somatom (#15203) üzenetére


Tuomas
addikt

Persze, mivel valaki beír valamit, ami esetleg fals, vagy nem teljes infó, a többi meg összekakilja magát, hogy elveszik a pénze.l, és akkor jön a szemét revolut duma, meg a gyűlölethullám, holott nincs semmi konkrétum.
Ahogy most is. Odalett valakinek a pénze? Nem. Nem fér valaki hozzá a pénzéhez? Nem. Akkor miről beszélünk?

[ Szerkesztve ]

We were here

(#15208) kovisoft válasza Somatom (#15203) üzenetére


kovisoft
őstag

Az "úgy használd, hogy csak annyi pénzt bízz rájuk, amennyi nem fáj, ha visszatartják" valóban jó tanács a többség számára. Azoknak viszont, akik használják, de közben telesírják a topikot, hogy milyen szemét a Revolut, mégiscsak a szimpla "ne használd" a jó tanács. ;]

(#15209) viktorhu válasza Somatom (#15203) üzenetére


viktorhu
veterán

Ha rendszeresen vásárolsz a kártyával az utazásaid során, akkor megismernek, és nem lesznek gyanúsak az utalások sem. Ja nem is utalsz, csak feltöltöd kisebb összegekkel, és vásárolsz, akkor nem is rólad szól ez a történet a gyanús tranzakciókról. Ha csak utalni akarsz, akkor talán inkább a Transferwise.

(#15210) Kiskopika


Kiskopika
senior tag

Akkor ha virtualis kartyaval gpayen keresztul fizetwk akkor jo vagyok a revhez?

(#15211) Somatom válasza viktorhu (#15209) üzenetére


Somatom
veterán

Teljesen normálisan használnám. Van egy Revo virtuális kártyám, amit ráállítanék EUR -ra és betenném Curve alá. Ezt használnám EUR, kártyás, kinti vásárlásokhoz és kinti, ATM -es, EUR pénzfelvételhez. A Revo fizikai kártya pedig maradna az itthoni, Forintos vásárlásokhoz és pénzfelvételekhez. Legalábbis ez a terv. Elvileg jövő héten érkezik a Revo és a Curve kártyám.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#15212) viharhozo válasza Tuomas (#15194) üzenetére


viharhozo
addikt

Egyetlen egy jogszabalyi hivatkozas nincs a szovegben. Sehol. Ellenben az a mondat, amit linkeltem ott van: azert csinaljuk, mert megengedted.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#15213) Tuomas válasza viharhozo (#15212) üzenetére


Tuomas
addikt

Akkor a pénzmosás elleni törvény mi? Estimese? :U
Elolvastad amit linkeltem? És az áfsz-t?
Abban van törvényi hivatkozás, mégpedig a pénzmosás elleni törvényre.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#15214) kalapacsolok


kalapacsolok
senior tag

Sziasztok, csak annyi a kérdés, h létezik még a 3000 forintos revolutos akció új felhasználóknal? Vagy már 1800ra lett csökkentve?

(#15215) Tibro5 válasza kalapacsolok (#15214) üzenetére


Tibro5
senior tag

most 2222 Ft-ot lehet kapni meghívásért

(#15216) bigdady válasza kalapacsolok (#15214) üzenetére


bigdady
nagyúr

1750 már csak nálam

(#15217) anadroid válasza Tibro5 (#15215) üzenetére


anadroid
senior tag

1750-et, a hét folyamán futottak ki a 2222-esek.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#15218) INGJOKE válasza anadroid (#15217) üzenetére


INGJOKE
veterán

Igen nálam is 1750 most. :)

(#15219) petipetya válasza bigdady (#15216) üzenetére


petipetya
nagyúr

Hála a jó égnek.

"nincs rá lezsóidő"

(#15220) Tibro5 válasza anadroid (#15217) üzenetére


Tibro5
senior tag

nekem még 2222Ft, azt írja még 2 napig

(#15221) fraba


fraba
aktív tag

Sziasztok!

Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy a fizikai Revolutos kártyámmal történt valami, mivel nem megy a paypassos, érintés nélküli fizetés. Hiába tartom oda a POS terminál elé, nem történik semmise. Ilyenkor mit lehet tenni? Különösebb fizikai behatás nem érte a kártyát. A másik bannkártyám mellett van a pénztárcában, azzal tökéletesen működik az érintés nélküli fizetés.
Lehet kérni másik kártyát? Ha igen, azt hogy? Írjak nekik chatben, hogy nem megy a kártya, és szeretnék újat? Ez fizetős lesz várhatóan, és ha igen, akkor tudja valaki mennyibe kerül? Az összefoglalóban említett 4.99£ + szállítás?

Másik kérdésem, hogy a számlám alapértelmezett devizanemétől eltérő devizanemben (pl AED) miért nem lehet fizetési hivatkozással pénzt kérni? A küldölfi devizanem fajtájától függetenül azt irja hogy "a címzett országában egyelőre nem használható magyar forint pénznem." Van erre valamilyen megoldás?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#15222) instantwater válasza Somatom (#15211) üzenetére


instantwater
addikt

Én a következőt javaslom Neked:

Töltögesd a Revolutot rendszeresen kisebb összegekkel, használt külföldön Eurós fizetésre, használd otthon Forintos fizetésre, és ha néhány hónapig folyamatos, rendszeres, életszerű tranzakciókat generáltál, akkor nem lesz baj abból, ha havonta hazautalsz még pártízezer forintot.

Nagységrendileg mennyi a havi hiteled?
Ha csak pár tízezer, és mellette a mindennapi vásárlásaidra többet elköltesz, akkor nem lesz baj az utalásnál.

Ha havi százezrek, de mellette nem használod a kártyát akkor pénzmosónak fognak nézni.

Használd a kártyát mindenhol, minden országban ahol jársz. Mindent ezzel vegyél a boltban, ezzel fizess az Alin, ha szükséged van készpénzre, akkor azt is Revoluttal vedd ki.

Magyarországon is használd rendszeresen, hogy lássák vannak váltásos tranzakciók is, és akkor nem lesz ismeretlen a HUF az algoritmusnak.

Én rendszeresen használtam neten, külföldön, hónapokig, majd 2 egymást követő hónapban kimaxoltam az ingyenes váltási limitet, ami többezer font, feltöltöttem, átváltottam, kiutaltam, és mégsem zároltak, mert előtte megismertek.

Tudod mikor zároltak? Amikor kiderült, hogy 2 országban is van fiókom. Ott be kellett zárni az egyiket. De nem reklamálok, én voltam a sáros. Továbbra is boldogan használom a szolgáltatásukat.

Van az a mondás, hogyha valami ingyen van, akkor te vagy a termék. Itt ingyenes az utalás, de cserébe fizetned kell oly módon, hogy használod a kártyát, sokszor vásárolsz idegen pénznemben, amin nekik hasznuk van, és a kártyás vásárlásod történetében pedig bányásznak, és pénzt csinálnak belőle.

Ez egy elsősorban bankkártya használatra épülő szolgáltatás, ami mellesleg ingyenes utalást is biztosít. Ha nem használod a kártyát, csak havi százezreket akarsz utalni, az annyira nem rendeltetésszerű használat, hiába nyernek a váltási tranzakciódon.

Ha nehézséget okoz a kártyát használni mindenhol ahol csak lehet, akkor javaslom a TransferWiset. Olcsóbb mint a bank, drágább, mint a Revolut. Ott feltöltöd az utalandó összeget, ők kiküldik, ahova mondod, kifizeted a feet, és mindenki boldog.

Ne legyél már ennyire vészmadár. Használd rendszeresen, ismerjen meg az algoritmus, és nem lesz baj.

(#15223) Somatom válasza instantwater (#15222) üzenetére


Somatom
veterán

Köszi! Írtam korábban, hogy a kártyahasználatra nem lesz panasza az algoritmusnak

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#15224) Andralin válasza Tuomas (#15183) üzenetére


Andralin
aktív tag

> - feltölti, majd el is utalja egyből, mert ugye revolutról ingyenes az utalás, és leleményes ember a magyar,

Már miért lenne leleményesség egy felkínált, elérhető szolgáltatást jóhiszeműen igénybe venni??? Ezt kifejtenéd kicsit bővebben? :F

Én 8 hónapja már csinálom ezt, hogy havonta kb. 1000 EUR körüli összeget rátöltök, átváltom HUF-ra és azonnal utalom is tovább HUF bankszámlára. Már több milliós összeget mozgattam így át és több tízezer forintot megspóroltam vele. :R
Sehol nem láttam leírva, hogy ez a váltás visszaélés lenne. Én egyszerűen csak egy elérhető szolgáltatást veszek igénybe.

És 8 hónapig nem is volt semmi gond belőle, amíg havonta egyszer váltottam csak. Viszont most a múlt héten, hogy az EUR megközelítette a 335-ös árfolyamot, 3 napon belül kétszer is eljátszottam ezt a váltást 1200 + 1200 euróval, na ez már kiverte a biztosítékot és bekérték a doksikat ellenőrzésre. De amint írtam, minden funkció továbbra is működik, elérhető, a doksibekérés ellenére is.

Ha ez visszaélés, "leleményesség" lenne, gondolom már rég le lennék tiltva a francba. :U

Ja, a fenti váltogatáson kívül rengeteget utazok mindenfelé a világban és komoly összegeket fizetek mindenhol a Revolut kártyával (pl. szállás. kaja, stb.), illetve veszek fel vele KP-t ATM-ekből. És az utasbiztosítás funcióját is használom és perkálom a napi díjat minden utazásom során. Szóval elég sokoldalúan igénybe veszem a többi szolgáltatásukat is, nem csak váltogatásra használom.

(#15225) gzbotii válasza fraba (#15221) üzenetére


gzbotii
veterán

Írj a supportnak. Ők tudják erre a választ. Lehet, hogy ingyen küldenek újat.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#15226) Tuomas válasza Andralin (#15224) üzenetére


Tuomas
addikt

A visszaélés nem egyenlő a leleményességgel. Azért leleményes, mert a banki költségeket így csökkenti, amivel semmi baj, a revolut ezért van.

We were here

(#15227) n00n


n00n
őstag

Sziasztok!

Valaki tudja, hogy Angliában melyik ATM-kből lehet ingyen pénzt felvenni? Néztem a doksit: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhzm6/Revolut_FreeATM.xlsx?dl=0
De nincs benne semmi a UK-re...

(#15228) fap333 válasza fraba (#15221) üzenetére


fap333
aktív tag

Az érintéses fizetés nincs véletlenül kikapcsolva?

:U

10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

(#15229) lehella válasza n00n (#15227) üzenetére


lehella
senior tag

Furcsa tényleg, hogy nincs erről infó, lehet hogy mindegyikkel megy? Próbáld ki és majd írd meg :)

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#15230) instantwater válasza n00n (#15227) üzenetére


instantwater
addikt

A bankos saját ATMekből jellemzően ingyen lehet kivenni, de van rengeteg más ATM is amiből ingyen vehetsz fel.

Csak néhány helyen fizetős mint pl reptér, vagy ha az az egyetlen automata a környéken, mert ilyen esetekben megtehetik, hogy pénzt szednek, de ezt minden esetben kiírja, ha van díja, tehát nem ér meglepetésként.

(#15231) gzbotii válasza n00n (#15227) üzenetére


gzbotii
veterán

Tudtommal ott minden ATM ingyenes...ilyet olvastam Rev fórumon (de ez nem 100%).

szerk.: Olvasnivaló
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#15232) Somatom válasza instantwater (#15230) üzenetére


Somatom
veterán

Ausztriában az autópálya melletti kutakon Erste ATM -ek vannak. Azokról van vmi infó? Néztem az összefoglalóban levő táblázatot, de abban nincs benne. Kíváncsi lennék, hogy ha fizetős, akkor mennyit von, mert utazás közben nem nagyon van módom válogatni.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#15233) n00n válasza gzbotii (#15231) üzenetére


n00n
őstag

Köszi mindenkinek.

(#15234) instantwater válasza Somatom (#15232) üzenetére


instantwater
addikt

Utazz annyi pénzzel ahogy eddig, és nézd meg, hogy számítanak-e fel díjat, és így nem ér meglepetés.

(#15235) Somatom válasza instantwater (#15234) üzenetére


Somatom
veterán

Eddig, amikor megállt tankolni a busz, akkor bedugtam az Erste kártyámat az automatába és kivettem a lóvét. :) Ezt persze továbbra is megtehetném, csak hát ....

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#15236) instantwater válasza Somatom (#15235) üzenetére


instantwater
addikt

Ha eddig nem számított fel díjat, akkor a Revolut miatt nem fog.

75.000 a limit, erre figyelj, mert utána a Revolut számol fel díjat.

Én eddig azt hittem magyar céggel nemzetközizel, és kamionnal jársz haza Magyarországra. :)

[ Szerkesztve ]

(#15237) Somatom válasza instantwater (#15236) üzenetére


Somatom
veterán

Fogalmam sincs, hogy eddig mennyit számított fel, mivel nem nagyon volt más opció. Felhívtam az Erste -t, osztottunk/szoroztunk és az jött ki, hogy számomra ez a legkedvezőbb lehetőség arra, hogy az Erste Eurós számlámról, Euró kp -hez jussak. Olcsóbb, mint ha Magyarországon, egy Erste fiókban vennék fel Eurót. Csak, itt Erste kártyáról van szó, Erste automatában. A Revolut kártyára símán számolhat magasabb díjat. Konverzió ugyebár nincs, csak kezelési költség.

Nem. Én német cég alkalmazottja vagyok. Kiutazok Oszkárral a munkahelyemre, beülök a kamionba, lenyomok két hetet, többnyire Németországban, aztán hazajövök két hetet heverni. A fizumat pedig Magyar Erste Eurós számlámra utalják.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#15238) viktorhu válasza instantwater (#15236) üzenetére


viktorhu
veterán

A Revolut idegen kártya az Erste automatának, az Erste kártya meg nem. Attól, hogy a saját kártyájával nem számol fel díjat, idegen kártyával simán kérhet pénzt.

Egyébként nem úgy van, hogy pont Erste VISA esetén annyira nincs is jelentősége a Revolutnak, mert ott a VISA vált, és nem a bank?

(#15239) viktorhu válasza Somatom (#15237) üzenetére


viktorhu
veterán

Szerintem nincs jobb megoldás, mint hogy kipróbálod, ha más eddig nem tette. Ki fogja írni az automata, ha pénzt kér a tranzakcióért.

(#15240) Somatom válasza viktorhu (#15239) üzenetére


Somatom
veterán

Pont azért kérdeztem, hátha más már tette. De, akkor marad a próba, cseresznye. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#15241) viharhozo válasza Somatom (#15232) üzenetére


viharhozo
addikt

Annyit tudok hozzatenni, h a Skrill-kartyaval nem szamolt fel semmi extrat (ugyanugy angol kibocsatasu MC).

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#15242) Somatom válasza viharhozo (#15241) üzenetére


Somatom
veterán

Köszi! Meglássuk.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#15243) hedgehog válasza fap333 (#15228) üzenetére


hedgehog
senior tag

Biztos nem ez nála a hiba, mert a terminál ilyenkor is megpróbálja levonni a pénzt, csak a Revolut elutasítja, vagyis elutasított lesz a tranzakció, amiről a terminál ilyen papírt is nyomtat.
Mindenképpen a chattel beszélnék, szerintem pótolni fogják a kártyát.

-- aka p3d3str1an

(#15244) Andralin válasza Papa-Het (#15030) üzenetére


Andralin
aktív tag

Friss infó neked. Ma délelőtt utaltam sima kiutalással OTP-s HUF számlámra 150e Ft-ot 11:03-kor indítva az appból az utalást.
11:50-kor megjött az SMS az OTP-től, hogy befutott a pénz. :))

(#15245) gzbotii válasza viktorhu (#15238) üzenetére


gzbotii
veterán

Magyarországon a bankok ATM-jei nem számolnak fel extra költséget.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#15246) instantwater válasza viktorhu (#15238) üzenetére


instantwater
addikt

Idegen kártya?
Jah, Angolisztánban ez a fogalom sem létezik.

Itt bizonyos "maszek" automaták számolnak fel díjat olyan helyeken ahol "megtehetik", mert nincs más alternatíva a környéken.
A többi automata ingyenes, mindegy milyen kártyád van.

De tudom, keleten minden máshogy megy.

Egy biztos, Magyarországon nem számolnak fel extra díjat a Revolut miatt.
Ausztriában csak fizettem vele, kpt nem vettem fel.

(#15247) viktorhu válasza instantwater (#15246) üzenetére


viktorhu
veterán

Ausztriáról volt szó, teljesen irreleváns az angol rendszer a kérdés szempontjából. Ráadásul a múltbeli tapasztalat sajnos nem mond semmit a jövőről. Régebben sehol nem raktak díjat az automaták a külföldi kártyás készpénzfelvételre, aztán pár éve egy-egy helyen megjelent, én úgy 5 éve Csehországban találkoztam először ilyennel, ma meg már ahhoz vagyok szokva, hogy teljesen random módon számítani kell rá külföldön.

(#15248) freelancer68 válasza fraba (#15221) üzenetére


freelancer68
tag

Nem működik az érintéses fizetés.
Győződj meg róla, hogy a fizetőterminál, amelyet használni szeretnél, lehetővé teszi az érintéses fizetést. Azt is érdemes ellenőrizni, hogy be van-e kapcsolva ez a funkció a biztonsági beállítások között.
Ha az Európai Gazdasági Térség területén fizetsz, és már egy ideje nem fizettél chipolvasós terminálon PIN-kóddal, akkor előfordulhat, hogy túllépted a PSD2-előírásokban foglalt fizetési limiteket. Nullázd le a limitet az appban, vagy fizess PIN-kóddal egy chipolvasós terminálon, és tovább fizethetsz érintéssel.
Ha korábban még sosem fizettél üzletben a Revolut-kártyáddal, vagy most kaptad meg a kártyát, akkor először végre kell hajtanod egy chipkártyás fizetést, mielőtt érintéssel fizethetnél.
Ha a fizikai kártya megsérült vagy elkopott, cserekártyát igényelhetsz. A kézbesítés várható dátumát a kártya megrendelésekor láthatod.
[link]

(#15249) hedgehog válasza freelancer68 (#15248) üzenetére


hedgehog
senior tag

Szép hosszú idézet, de ebből csak az utolsó sor a lényeg. A többiről kapott volna visszajelzést, és a terminál felismerte volna a kártyát, csak a tranzakció nem jött volna létre.

-- aka p3d3str1an

(#15250) anadroid válasza Somatom (#15232) üzenetére


anadroid
senior tag

Júliusban nem számolt.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.