Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14101) Grande Ale válasza Gabás (#14088) üzenetére


Grande Ale
őstag

Tökéletesen működött, köszönöm!

(#14102) __Zs__ válasza Tuomas (#14098) üzenetére


__Zs__
tag

Szia!

Megköszönve a visszajelzésedet: nem, nem siklottam el felette, és nem is kevertem össze a 2 kódot. :)
Ha az "alkalmazás kódja" az 4 számjegy, ami ahhoz kell, hogy egyeltalán belépjek a Revolut app-ba, hogy elérjem a funkciókat (Számlák, Elemzések, Fizetések, stb.), akkor az teljesen más kód, mint amit a "PIN-kód megjelenítése" menüben az app-ból ki tudok nézni. Az ATM-nél ez utóbbit adtam meg. Ami ezek szerint valami miatt nem OK. Egyébként, ha nem tudnám az alkalmazás kódját, akkor a PIN-kód megjelenítő funkciót sem érném el az app-ban. ;)

Egybként ezért is kezdtem el feszegetni a fizikai kártya PIN kód megadásának módját (kártya igényléskor?), és az app fent nevezett funkciójában megjelenített PIN-kód kapcsolatát (külön kézzel kell megadni, vagy a fizikai kártya igénylésekor megadott PIN automatikusan bekerül ide). Mert azt tudom elképzelni, hogy a kártya igénylésekor megadott PIN nem egyezik meg azzal, amit az APP megjelenít (ha ilyen egyeltalán előállhat; ld. kézzel külön felvitt PIN, mintha egy sajtfecnire írtam volna fel --> lássuk be nem sok értelme lenne egy ilyen magas szinten online banki/pénzügyi szolgáltatást nyújtó cégnél, appnál).
A másik lehetőség pedig az, amit az összefoglaló is ír:
"Chip & PIN fizessünk (a kártyát a POS terminálba helyezve) vagy egy ATM-ben próbáljuk megváltoztatni a PIN kódunk (akár ugyan arra)"
Tehát nem kp-felvétel az aktiválás, mert az már tranzakciónak minősül, ami egy fizikailag még inaktív kártyával nem működik. Szóval hétfőn ezt fogom kipróbálni (vagy vásárlás, vagy ATM-nél PIN-kód csere). Már csak az kavarhat be, ha a tegnapi 5 próbálkozés zárolásba vitte a PIN-t. Ha így van akkor majd próbálkozom az app-ban lévő feloldás (3 újabb próbálkozás) funkcióval. :)

Egyébként eleve azt írja az app is, hogy PIN kódot bármelyik ATM-ben tudok változtatni. Tehát az app-ban nem, különben ott lenne rá egy menü-pont. Mivel nem vagyok szakma beli (és most a neten sem néztem utána), ezért én ebből arra következtetek, hogy a PIN kód a kártyára tárolódik (mágnescsík, vagy CHIP), amit csak simán egy app-on belüli átírással nem igazán lehetne megtenni. Ide kapcsolódóan egy kérdés azért még maradt bennem: az ATM-ben megváltoztatott PIN miként "kerül vissza" az app-ba? Feltételezem az informatikai rendszereken keresztül, de ez már gondolom mélyen és feleslegesen szakmai lenne. :)

Még egyszer köszönöm a segítő szándékú visszajelzést! Tényleg örülök neki, hogy jönnek az észrevételek, tanácsok, tapasztalatok mert így amennyire lehet felkészülten indulok majd neki a hétfőnek.

__Zs__

[ Szerkesztve ]

(#14103) KTU válasza __Zs__ (#14092) üzenetére


KTU
addikt

"Elképzelhető, hogy az appban lévő PIN kód megnéző funkció tényleg csak megnéz (mintha egy cetlire felírtam volna)?"

Nem.
Megváltoztattam a kártya PIN kódját ATM-be, ahogy elléptem az ATM-től, az alkalmazásban már új kártya PIN-t láttam.

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#14104) Tuomas válasza __Zs__ (#14102) üzenetére


Tuomas
addikt

Még mindig nem érted, és túlbonyolítod, az összefoglalóban van írva két példa, de a lényeg az, hogy a kártya aktiválását egy chip&pin tranzakcióval tudod megtenni. Ha az ATM-be bedugod a kártyát és megadod a pin kódot, akkor tök mindegy, hogy te pin kódot változtatsz, egyenleget kérsz le, vagy kp-t veszel fel, az chip&pin tranzakció, magyarán aktiválod vele a kártyát. Ugyan úgy, mint egy bolti bedugós vásárláskor. Ugyan az az eredmény: chip&PIN!
Tehát a kpkfelvételnek a te esetedben mindenképpen működnie kellett volna, ha aktiválva van a kártyád, ha nincs, de...
...egyértelmű, hogy valahol valami kódot elírtál, rosszat adtál meg, vagy keversz valamit, nem véletlen, hogy az automata is azt jelezte, és az alkalmazáson belül a tranzakció is, hogy rossz a kód!

We were here

(#14105) anadroid válasza bigdady (#14095) üzenetére


anadroid
senior tag

Én az Erste leállás miatt biztos, ami biztos alapon tegnap húztam át onnan százezret, semmit nem kért, mert a kártyámmal ez már a sokadik ilyen akció.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#14106) __Zs__ válasza Tuomas (#14104) üzenetére


__Zs__
tag

Szerintem meg nem bonyolítom túl (ld. a legelső hozzászólásomat amikor a számomra nem teljes egyértelműségről írtam a tapasztal viselkedés kapcsán)! De ha te így látod, legyen neked igazad! :)

Amúgy nem tudom, hogy ezen mi nem egyértelmű (#14077):
"Ha így van, akkor viszont mi lehet az oka az általam tapasztalt működésnek / ATM-től kapott üzenetnek? A PIN-kódomat biztosan jól adtam meg, az első sikertelen próbálkozás után, elővettem a telefont, és megnéztem, hogy nem-e azt rontottam el. De, nem!"

Tehát már a legelső alkalommal is azt a PIN-kódot adtam meg, amit az app is visszaad!

Ha most azzal jössz, hogy biztos vak vagyok, és nem tudtam leolvasni a telefonom kijelzőjét, vagy, hogy béna és ezért nem jól gépeltem be, akkor esküszöm hara-kirit követek el. :))

(#14107) Tuomas válasza __Zs__ (#14106) üzenetére


Tuomas
addikt

A chip&pin dolgot bonyolítod túl.

És amit az app visszaad kód, azt adtad meg a kártya rendelésekor is?

We were here

(#14108) __Zs__ válasza Tuomas (#14107) üzenetére


__Zs__
tag

"És amit az app visszaad kód, azt adtad meg a kártya rendelésekor is?"

Hét ez az! Épp ezt kezdtem el én is feszegetni 2 korábbi hozzászólásomban:

"...
Elképzelhető, hogy az appban lévő PIN kód megnéző funkció tényleg csak megnéz (mintha egy cetlire felírtam volna)?
Azért kérdezem, mert elképzelhető, hogy az app-ban letárolt PIN nem egyezik meg azzal, amit regisztrációkor megadtam (ha jól emlékszem ott kellett megadni a PIN-t)? Arra nem emlékszem, hogy az app-ba milyen PIN került: külön kellett megadni (és lehet, hogy egy számjegyet elgépeltem, vagy eleve az került ide bele - minden újabb beírás nélkül - amit a kártya-regisztrációkor megadtam (ha tényleg meg kellett akkor adni).
..."

"...
Mert azt tudom elképzelni, hogy a kártya igénylésekor megadott PIN nem egyezik meg azzal, amit az APP megjelenít (ha ilyen egyeltalán előállhat; ld. kézzel külön felvitt PIN, mintha egy sajtfecnire írtam volna fel --> lássuk be nem sok értelme lenne egy ilyen magas szinten online banki/pénzügyi szolgáltatást nyújtó cégnél, appnál).
..."

Tehát a lényeg:
1) eltérhet a fizikai kártya megrendelésekor megadott PIN, attól, amit az app mutat, feltételezve azt, hogy a kártya kézhezvétele óta biztosan nem történt PIN módosítás ATM-ben, illetve még PIN megadását igénylő tranzakció sem (a tegnap esti sikertelen kp-felvételtől eltekintve)?

2) Tovább menve, lehetséges az app-ban megváltoztatni a PIN-t? Pláne úgy, hogy a fizikai kártya még egyszer sem volt PIN-nel használva, azaz fizikialag aktiválva? --> Ezt ezért kérdezem, mert ha ez lehetséges, akkor elképzelhető, hogy megváltoztattam a PIN-t "véletlenül" a funkciók próbálgatása közben, úgy hogy "észre sem vettem" (egyébként elég egyértelmű a felület, és tényleg nem emlékszem, hogy ilyesmivel szórakoztam volna)?

Szóval van egy kártyám, ami a legelső PIN-t igénylő tranzakciókor (ATM-es kp felvétel) az app által tárolt/visszaadott PIN-kódot már ezen első alkalommal is helyesen megadva úgy néz ki, hogy nem fogadja el ezt a PIN-t.

Hétfőn tovább nyomozok egy ATM-nél!

(#14109) __Zs__ válasza KTU (#14103) üzenetére


__Zs__
tag

Értem!

Ez jó hír (nincs cetli-effektus: kvázi bármi bevihető kézzel az appon keresztül, amit nem egyezik a valós, kártyán tárolt PIN-nel).
Akkor hétfőn én is ezzel fogok próbálkozni. A bibi csak az, hogy gondolom, már a módosításhoz is kérni fogja a régit PIN-t, ami ugyanaz lesz, mint amit eddig is megadtam az app-ból kiolvasva. :(

No majd meglátjuk! :)

[ Szerkesztve ]

(#14110) Tuomas válasza __Zs__ (#14108) üzenetére


Tuomas
addikt

1-es, nem térhet el.l, ott az jelenik meg, ami a valós PIN kód.
2-es, nem lehet az appon belül megváltoztatni a PIN-t.

We were here

(#14111) Friczy válasza __Zs__ (#14108) üzenetére


Friczy
senior tag

A félreértést te magad okozod, amikor hol a regisztrációkor megadott PIN-ről írsz, hol pedig a bankkártya igénylésekor megadott PIN-ről. Én el tudom fogadni, hogy te mindkét esetben a bankkártya PIN-jéről írsz, csak ugyanazt kétféleképpen nevezed, viszont ezzel félreértést okozol annál, aki segíteni szeretne.

A regisztrációkor megadott PIN az alkalmazás belépési kódja. Ha te nem erre gondolsz, akkor ne ezt írd.

A kártyaigényléskor megadott PIN pedig a kártya PIN kódja. Feltehetően te végig erről írsz, csak kétféleképpen írtad le.

A problémádra nem tudom a választ, a kártya PIN-je az, ami az alkalmazásban is látszik, de a következő próba előtt ellenőrizd, hogy a kártya biztonsági funkciói közül nincs-e kikapcsolva a 'készpénzfelvétel bankautomatából' vagy a 'Lehúzásos fizetések' opció, mert mindkét beállítás blokkkolhatja az ATM használatot (nem feltétlenül, mert van olyan ATM, amelyik a chipet olvassa, ott a lehúzásos fizetés kikapcsolása nem számít).

(#14112) Tuomas válasza Friczy (#14111) üzenetére


Tuomas
addikt

Így van, elég nehéz kibogozni amit ír, ezért is írtam, hogy túlbonyolítja. A kevesebb néha több.

We were here

(#14113) __Zs__ válasza Tuomas (#14110) üzenetére


__Zs__
tag

OK!

Köszönöm!

(#14114) __Zs__ válasza Friczy (#14111) üzenetére


__Zs__
tag

"A félreértést te magad okozod, amikor hol a regisztrációkor megadott PIN-ről írsz, hol pedig a bankkártya igénylésekor megadott PIN-ről. Én el tudom fogadni, hogy te mindkét esetben a bankkártya PIN-jéről írsz, csak ugyanazt kétféleképpen nevezed, viszont ezzel félreértést okozol annál, aki segíteni szeretne.
..."

Igen, ez jogos! Tényleg félreérthető voltam, nem fogalmaztam kellő körültekintéssel! :R

Igen, végig a kártya-PIN-jére szerettem volna utalni, és helytelen volt az érintett hozzászólásban (14092) "a regisztrációra" hivatkoznom, ami értelmezhető a Revolut-ra/ba való regisztrációként, inkább kártya-igénylést kellett volna írnom. :B

Mentségemre szolgáljon, hogy aztán később (14102) ezt szerintem sikerült egyértelművé tennem:
"...
Ha az "alkalmazás kódja" az 4 számjegy, ami ahhoz kell, hogy egyeltalán belépjek a Revolut app-ba, hogy elérjem a funkciókat (Számlák, Elemzések, Fizetések, stb.), akkor az teljesen más kód, mint amit a "PIN-kód megjelenítése" menüben az app-ból ki tudok nézni. Az ATM-nél ez utóbbit adtam meg. Ami ezek szerint valami miatt nem OK. Egyébként, ha nem tudnám az alkalmazás kódját, akkor a PIN-kód megjelenítő funkciót sem érném el az app-ban.
..."

Mégis ezt követően lettem "lecseszve", hogy túlbonyolítom. :O
Köszönöm az együttérzést, azért megvagyok ám! :)
És tényleg nagyon hálás vagyok, és őszintén köszönöm, hogy a lehető legjobb szándékkal próbáltok segíteni, visszajelezni.

Kártya biztonsági opciók: miden be van kapcsolva (kék, nem szürke), azaz - ha jól értelmezem - mindegyik él, tehát bármilyen módon meg lehet csapolni a kártyát/számlát.

[ Szerkesztve ]

(#14115) UberMutant válasza __Zs__ (#14109) üzenetére


UberMutant
őstag

az én béta kártyámmal pont ez a gond. nem fogadja el az appban látható kártya pin kódot. (szerintem nálad is ilyen gubanc lehet, de majd hétfőn talán kiderül.)

(#14116) Tuomas válasza UberMutant (#14115) üzenetére


Tuomas
addikt

Mi az a "béta kártya"? :F

We were here

(#14117) __Zs__ válasza Tuomas (#14112) üzenetére


__Zs__
tag

Elfogadom! Legyen békesség köztünk mindenkor! :)

És, igen, néha tényleg sok tudok lenni, sokat tudok magyarázni! Legallább is remélem, hogy tényleg csak néha! :B

(#14118) Tuomas válasza __Zs__ (#14114) üzenetére


Tuomas
addikt

Nem lettél lecseszve, csak nagyon túlbonyolítod. :DDD A pontatlanság és a hosszú hozzászólások miatt is nehéz a problémát követni, én is ezért írtam azt, hogy 2 féle PIN kód van, mert valóban úgy tűnt, hogy kevered a kettőt.

We were here

(#14119) __Zs__ válasza Tuomas (#14116) üzenetére


__Zs__
tag

Igen, ez engem is érdekelne! Nem emlékszem, hogy találkoztam volna ezzel a kifejezéssel Revolut vonatkozásban. Van erre valamilyen hivatkozás a Revolut oldalán?

(#14120) Tuomas válasza __Zs__ (#14119) üzenetére


Tuomas
addikt

Nem tudom, hamarosan talán kapunk választ fórumtárstól.
Ha neked pedig hétfőn sem megy, akkor support lesz az embered, akik tuti tudnak segíteni, csak egy kis angol kell hozzá.

We were here

(#14121) UberMutant válasza __Zs__ (#14119) üzenetére


UberMutant
őstag

első találat a revolut beta card keresésre...
[link]

(#14122) __Zs__ válasza UberMutant (#14121) üzenetére


__Zs__
tag

Én tutira nem jelentkeztem a "RevP Beta" form-on keresztül. Egy ismerősöm hívott meg. Az ö invitációján keresztól regisztráltam a Revolut-ba.
Ettől függetlenül köszönöm a megjegyzést és a link-et! Ha hétfőn sem sikerült tovább lépnem, és a supporthoz kell fordulnom, akkor még jól jöhet.

(#14123) gzbotii válasza Tuomas (#14116) üzenetére


gzbotii
veterán

Rev P Beta

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#14124) anadroid válasza UberMutant (#14115) üzenetére


anadroid
senior tag

Nálam megy a béta kártyán is (aminek más a PIN-je, mint a normálé, ezt nem te választhattad, hanem ők adták meg).

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#14125) Tuomas válasza gzbotii (#14123) üzenetére


Tuomas
addikt

Köszkösz, azt nem tudtam, hogy ehhez van kimondott beta kártya is. :R

We were here

(#14126) anadroid válasza Tuomas (#14125) üzenetére


anadroid
senior tag

Más az eleje számsor is. 5273 4641 a normál MC, 5424 0240 a béta.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#14127) UberMutant válasza anadroid (#14124) üzenetére


UberMutant
őstag

sajnos elkövettem a hibát, hogy lecseréltem egy ATMben, azóta nem megy. a régire meg nem emlékszem. ennyi.

(#14128) Brandynew válasza tomp (#14080) üzenetére


Brandynew
őstag

Van egy kártya aktiválása gomb az appban, arra kell rákattintani. NEM kell bedugni a terminálba az aktiváláshoz.

(#14129) viktorhu válasza Brandynew (#14128) üzenetére


viktorhu
veterán

Viszont akkor is kiírja, hogy az első tranzakció a pin kód használatával történjen.

(#14130) Somatom


Somatom
veterán

A fizikai kártyát milyen módon postázzák? Síma levélként, vagy ajánlottként? Csak a dokumentumokban szereplő lakcímre, vagy külön postacím is megadható?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#14131) Brandynew válasza viktorhu (#14129) üzenetére


Brandynew
őstag

Igen, mert azt szokták meg a legtöbben, és egyszerűbb azt írni, mint elmagyarázni, hogy hol kell aktiválni az appban. Attól mi még aktiváltunk 4 kártyát az appban, talán azóta se volt bedugva POS terminálba egyik sem.

[ Szerkesztve ]

(#14132) Brandynew válasza Somatom (#14130) üzenetére


Brandynew
őstag

Sima levélként, bedobják a postaládádba.

Megadható tetszőleges cím.

(#14133) Somatom válasza Brandynew (#14132) üzenetére


Somatom
veterán

:R

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#14134) Fail3D!


Fail3D!
addikt

Udv! Segitsegre lenne szuksegem. Beregeltem. Rendeltem fizikai kartyat, aktivaltam a virtualis kartyat. A szamlan van mar 50$, de allirol hiaba akakrok vasarolni. Az nem megy es 0$ uzenetet kapok folyamtosan a revon. Mit allitsak be hogy tudjak vasarolni?

(#14135) KTU válasza Fail3D! (#14134) üzenetére


KTU
addikt

Kártyabeállítások --- kártya limit?
Nincs fagyasztva véletlen a kártya?
Máshol is nézd meg mi a helyzet, pl. eBay.

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#14136) Fail3D! válasza KTU (#14135) üzenetére


Fail3D!
addikt


Kartya nincsa fagyasztva. A fizikainainal az online vasarlas aktivalva. A tobbi funkcio nem elerheto ameg nincs itt. At ali miatt csinalnam ezt a kartyat.. Szoval nagyon nem akarok mashonnan vasarolni es tesztelni... Szoval mind2 kartya szammal probaltam mar vasarolni. Van a revolutnak magyar ugyfelszolgalata esetleg aki hivhatok vsgy irhatok nekik?

[ Szerkesztve ]

(#14137) bigdady válasza Fail3D! (#14136) üzenetére


bigdady
nagyúr

De ugye nem az aktiválatlan fizikaival akarsz fizetni?
Magyar nincs

[ Szerkesztve ]

(#14139) Fail3D! válasza R3dsnak3 (#14138) üzenetére


Fail3D!
addikt

Igen.. A virtualisat akarom hasznalni de nem megy....

(#14141) Fail3D! válasza R3dsnak3 (#14140) üzenetére


Fail3D!
addikt

Nincs.

(#14142) Fail3D!


Fail3D!
addikt

Dehogy csavarjak 1et... Kb 20 vasarlasbol. 1 osszejott utana megint nem tudok vasarolni...

(#14143) KTU válasza Fail3D! (#14142) üzenetére


KTU
addikt

Ahol összejött ott ali terhelés van.
A többi mi??
Google Pay ?
Nem használom a Google Pay -t. :B

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#14144) Fail3D! válasza KTU (#14143) üzenetére


Fail3D!
addikt

Mind ali terheles. A google pay csak annyit tesz hogy kitolti a kartyamezoket. Amugy ez ugy kb 4 $ a tobbi amiket venni akartam 20$ koruliek.. De nemtalalok max ertekhatart hol lehetne allitani ha esetleg ez a baj.

[ Szerkesztve ]

(#14145) KTU válasza Fail3D! (#14144) üzenetére


KTU
addikt

A többi nem ali terhelés. :U
Alin rögzítetted a Revolut virtuális kártyát.

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#14146) Fail3D! válasza KTU (#14145) üzenetére


Fail3D!
addikt

Mindent az alirol nyomtam.. 1 vasarlas ment amit linkeltme

(#14147) Lex Icon válasza R3dsnak3 (#14138) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Fizikai kártyával is lehet neten vásárolni akkor is, ha még nem jött meg és nincs aktiválva.

(#14148) viharhozo válasza Lex Icon (#14147) üzenetére


viharhozo
addikt

Ugy igaz, arra kell csak figyelni, h defaultban tiltja az online tranzakciot, azt engedelyezni kell.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#14149) Fail3D!


Fail3D!
addikt

Esetleg ha ez a kep segit, hogy mitol megy ilyen nehezen ez az alis vasarlas.. Amugy meg 1xer tudtam otr vasarolni, de ez is kb 15 masik sokadjara mas termek megvasarlasanal jott ossze... Egyszeruen nem ertem...

[ Szerkesztve ]

(#14150) MasterMark válasza Fail3D! (#14149) üzenetére


MasterMark
titán

Tippre össze-vissza nyomkodod. A google pay az nem csak az hogy kitölti. Ráadásul már úgy tűnik a nyomkodástól az ali is tiltja.

Nincs gond az alis fizetéssel, így néz ki normálisan:

szerk.: Ja egyébként pont azért von le 0 dollart mert valami korlátozásod van ali oldalon. A revolut nem is írja neked elutasítottnak.
Plusz ott írja amit raktál fel screenshot, hogy érvényesíteni kellene a fizetést a kért adatokkal...

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.