- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluigi
senior tag
Abba futott már bele valaki, hogy paypalon keresztüli vásárlásnál, a kártya kibocsájtó váltson opciónál a revolut rosszabbul vált, mint a paypal váltott volna?
Ausztrál dollárról van szó.
-
viktorhu
veterán
válasz
Brandynew #14595 üzenetére
Addig volt érdekes, amíg sok helyen pin kód nélkül lehetett fizetni. Annak idején volt OTP-s Amexem, azzal vagy 10 évig nem kértek pin kódot a vásárláskor, csak egyszer Angliában, gondban is voltam, mert nehezen emlékeztem a kódra.
Ott elvileg fontos lett volna, hogy összenézzék a kártyára írt aláírást a blokkra írt aláírással, mert nem volt más biztonsági elem, de szinte soha nem tették meg. Most a paypass meg a chip&pin korában ennek nincs jelentősége, nem is tudják mivel összehasonlítani, mert nincs aláírás a fizetéskor.
-
Brandynew
őstag
válasz
Tuomas #14594 üzenetére
Én még csak legendákat hallottam erről a bankkártya névellenőrzésről, szerintem ez valamilyen pszichológiai kísérlet, hogy hány ember tesz meg valamilyen értelmetlen dolgot. Volt már legalább egy tucat bankkártyám az életem során, de olyan egy se, amelyikre ráírtam volna a nevemet, és bárkinek is hiányzott volna
-
Tuomas
addikt
válasz
Somatom #14592 üzenetére
A kérdésed az volt, hogy nem mindegy hogyan, milyen sorrendben írod a neved.
Erre én írtam, hogy: egy közértben mindegy, mert a pénztáros nem nézi össze semmi egyébbel.
Egy bankban, államkincstárnál, például viszont már lehet rá esély, hogy összenézik valami miatt, vagy nem, nem tudom, velem nem fordult elő. De az rá van írva a bankkártyára (az itthoniakra biztos), hogy csak aláírva érvényes. -
tobias88888
őstag
Sziasztok! Most regisztráltam revolutba. Ismerős fizikai kártya esetén tudott mastercard-ot kérni, de nálam az app csak a visa-t ajánlja fel. Van bármilyen különbség egyik másik javára?
-
Friczy
senior tag
válasz
Tuomas #14580 üzenetére
Aláírni úgy kell, ahogy aláírsz. Ennyi. Ne foglalkozz a kártyán lévő név formátumával.
Igazából az aláírásra jelenleg nem nagyon van szükség a kártyán, ahol paypass, vagy chipes olvasó van, eleve értelmetlen, mert az eladó nem is látja a kártyát. Régen, ahol a slipet alá kellett írni, volt értelme az aláírásnak (elvben), mert akkor az eladó össze tudta hasonlítani a kártyán lévő aláírással (sose hasonlította össze), valamint ha 'vasalóval' offline vásárolt valaki - csak dombornyomott kártyával -, akkor ott kellett az aláírás.
Több, mint húsz éve használok bankkártyát, sose volt szükség aláírásra. -
Somatom
veterán
válasz
JohnnyWeiss #14587 üzenetére
Akkor meg nem tök mindegy, hogy milyen sorrendben írom alá a nevemet a kártyán?
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
Somatom #14582 üzenetére
Az aláírásod az kvázi a te saját szignód. Lehet csak egy firka, a neved, a vezetékneved, stb..., akár egy egyiptomi hireoglifa is. Az a lényeg, hogy ha a bizonylatot/számlát valamiért alá kell írni egy bankkártyás fizetésnél, akkor nagyjából úgy nézzen ki, mint ami a kártyán is van. Mert ha nem akkor feltételezhetik, hogy más kártyájával (pl. lopottal) akarsz fizetni.
-
Tuomas
addikt
válasz
Somatom #14582 üzenetére
Bigdadyvel értek egyet.
Szerintem ti (vag, aki elkezdte ezt a fordítva le tusom/nem tudom leírni az aláírásomat dolgot) egybemossátok a neveteket és az aláírásotokat, holott a kettő nem ugyan az. A név áll vezetéknévből és keresztnévből, külföldön fordítva. Az aláírás viszont egy "szimbólum", amivel hitelesíted magad. Neked a neved lehet Kovács Béla, de attól az aláírásod lehet éppen K. Béla, vagy K.B is, ha te azt választottad.
Így kvázi a sorrendnek is úgy kell lennie, ahogy pl egy szerződést aláírtál. -
bigdady
nagyúr
válasz
Somatom #14582 üzenetére
Írhatsz csak vezetéknevet is aláírásnak ha úgy használod és meg van oldva. Nem kötelező kiírni mindent és olvashatónak sem kell lennie még hivatalos formában sem (ki kell írni melle nyomtattal a szerződéseken és kész).
Csak ugyanolyanok kell lennie mikor ellenőrzik ebben ennyi van semmi több -
Somatom
veterán
válasz
Tuomas #14580 üzenetére
De, attól még az az én nevem, és az én aláírásom, ami úgy néz ki, hogy vezetéknév -> keresztnév. Ha fordítva írnám alá, az nem lenne valós. Akkor sem, ha a kártya másik oldalára ők fordítva nyomják. Ha már bekérik azonosításra a hivatalos okmányaimat, akkor legyenek kedvesek megnézni, hogy azokban hogy van írva a nevem!
-
petipetya
nagyúr
válasz
erdey_a #14577 üzenetére
Olvasd el ismét: a sorrend vezetéknév majd keresztnév, csak ez előbbi a jobb oldalon, míg az utóbbi a baloldalon. Egyébként egyetértek, nem is értem honnan jött ez az elborult ötlete valakinek, hogy fordítva kell-e aláírni a kártyát vagy sem...
Dr ha már jött, bebizonyítottam, hogy gond nélkül lehetséges.
-
Tuomas
addikt
válasz
erdey_a #14577 üzenetére
Ha angolul írnak, akkor igen, balról jobbra írnak.
Ha te angolul írsz, vagy akár németül, akkor a keresztnevedet írod előre."meg ilyen a világon nincs, hogy azért mert valahol "fordítva" használják a nevet..."
A neved hivatalosan külföldön, vagy külföldi szolgáltatáshoz kapcsolódóan Keresztnév, Vezetéknév formában íródik. Lásd honosított sportolók is úgy használják a nevüket, ahogy itthon szokás, és a te neved sem véletlenül fordítva szerepel a kártyán. Azt, hogy így is kell-e aláírni, azt nem tudom.
-
erdey_a
addikt
válasz
petipetya #14576 üzenetére
nem tudom elkezdeni a keresztnével az aláírásom. aki aláírás gyanánt leírja igazából a nevét, annak lehet, hogy megy, de egy jól "kiírt" aláírásnál ez lehetetlen
meg ilyen a világon nincs, hogy azért mert valahol "fordítva" használják a nevet, fordítva is kellene aláírni...
az arabok talán európában hirtelen balról jobbra írnak? -
petipetya
nagyúr
válasz
UberMutant #14575 üzenetére
Pedig egyszerű, most próbáltam egy papíron. Az aláírásra fenntartott hely jobb oldalára írom a vezetéknevet (ugyebár ez alapesetben a baloldalon van), majd elé a keresztnevet. Tehát az aláírás sorrendje és dinamikája nem változik, ezáltal ugyanúgy néz ki.
-
sambenez
addikt
válasz
UberMutant #14563 üzenetére
Én tegnap használtam pp-n keresztül, semmi gondja nem volt.
-
-
Bling95
őstag
Szaiasztok!
Nem lehet valahogyan beallitani az applikacioban, hogy abban az esetben ha elfelezek egy számlát, akkor az analitikaban csak a tenylegesen elkoltott penz szerepeljen? Jelenleg kolteskent a tranzakciok osszeget irja ki, ami mivel tobb szamlat is elfeleztem massal, igy nem a valosan elkoltott penzmennyiseg.
-
freaghill
őstag
Megjött a kártya csütörtökön, hogy kell aláírni a hátulján?
Ahogy amúgy is szoktam (vezetéknév + keresztnév) vagy ahogy a kártyán is szerepel (keresztnév + vezetéknév)? -
Tuomas
addikt
válasz
UberMutant #14563 üzenetére
Meglátjuk 5-én nálam mi lesz a szitu.
#14564 Jofi81
PayPal alatt a Revolut kártya kóddal hitelesítve lett? -
Jofi81
őstag
válasz
UberMutant #14560 üzenetére
Fagyasztva nincs.
-
Jofi81
őstag
Éjszaka a Netflix próbálta levonni az előfizetési díjat PayPalon keresztül. A Revolutnak ez gyanús lett, igy elutasította mindkétszer. Most nem tudom megnézni egyik kártyám CVV kódját sem, hiába nyomok rá, hogy Unblock PIN/CVV, nem jelenik meg. Továbbá nem aktív a Reset contactless limit gomb. Most használtam PIN kóddal, de nem oldotta meg a dolgot. Mit tudok ilyenkor tenni?
-
tomp
félisten
válasz
Krethx #14556 üzenetére
Ami biztos, hogy működik Revolut fizikai és virtuális kártya érintéssel:
Pénzbefizetős ATM: [kép]
Érintő képernyős ATM: [kép]
Ahol nem teszteltem még:
Hagyományos "régi" fajta kiegészített NFC olvasóval: [kép]Ami még említésre méltó, hogy érintő képernyőssel GPay virtuális kártyával nem adja ki a pénzt. Amikor mégis kaptam kp-t, akkor a pénzbefizetős ATM-nél próbáltam.
-
tomp
félisten
válasz
petipetya #14551 üzenetére
Ami/ahol kell PIN kód GPay virtuális kártyánál: postai terminálok és ATM.
Sehol máshol nem kell PIN kód. De ez igaz fizikai kártya+GPay párosra is.Sajnos nekem nem volt a közelemben ügyfélszolgálat így közöltem telefonon, hogy akkor megveszem még 1x de ezt írják bele a panaszba mivel kérni fogom vissza a pénzt. Ezt nyugtázták is, hogy természetesen. Én még jobb helyzetben vagyok mivel nem okozott gondot még 1x megvenni de mi van egy olyan emberrel aki nem teheti ezt meg? Még azt is mondtam a hölgynek, hogy ha nem tudnám megvenni még 1x akkor a nem működő bérlettel utaznék és gyűjteném nekik a bírságról szóló csekkeket amit bevinnék nekik.
Na de most van egy külön Mobiljegyes illető aki foglalkozik a kellemetlenségemmel. Ha bármi gondom van, őt hívjam és ne az ügyfélszolgálatot. -
petipetya
nagyúr
Nek tudom, hogy kéri-e. Homályos még nekem ez, hogy mi kérne vagy nem kérne PIN kódot 5.000 Ft feletti érintéses fizetés esetén, ha a Google Pay alatt van a Revolut virtuális kártyám. Elviekben semmi sem kérne kódot, mert a teló biztonsági feloldása ezt helyettesíti, de itt a topicban mégis belefutottatok már olyan érintéses ATM-be, ami kérte a virtuális kártya PIN kódját.
A 31-i Mobiljegy frissítést este telepítettem, el is cseszte a bérletet. Pénteken munkába menet személyesen panasz jegyzőkönyvet rögzíttettem, és a papírkával utaztam befelé, de sehol sem ellenőriztek. Eszembe sem jutott volna duplán megvásárolni emiatt. Napközben telón értéekeztünk a nemzeti Mobilfizetéses emberrel, és hazafelé már a frissítés által javított bérlettel utaztam.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest