Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39651) zippofcy válasza Lmh (#39649) üzenetére


zippofcy
senior tag

Én plazma párti vagyok.
DM-Fan majd felvilágosít melyik plazmát érdemes most 150 ezer Ft körül venni.

De ha mégis LCD mellett döntenél szvsz a keretedbe egyetlen NORMÁLIS képminőségű TV fér bele, az általam fentebb is említett, akcióban (metro, auchan, MM, stb) 140 ezer Ft körülért adott 40-es (vagy 42es nemtom de mind1 is :) ) IPS paneles LG cinema 3D család legkisebb tagja.
Haveromnak abból van az 55-ös és az egyetlen LCD a mai napig amit nem rókázok le ha néznem kell (meg láttam egyszer egy 21:9-es vagy milyen képarányú Sharpot ami szintén tetszett de az akkor 4 milla volt ;] ) szal ezen fellelkesülve a helyi MMben a 40-es változatát is megvizslattam a haverom LGjének és az is jó.

Hibája a 3Dben a felezett felbontás (passzív 3D) de az aktívoknak (mint pl. az én plazmám) meg a crosstalk (kivéve a minden évben épp aktuális Pana csúcsmodellt). Bár a 3D úgyse kell, viszont plazmában lehet tud olyan "jóképű" TVt mondani neked DM-Fan amiben nincs benne, de szvsz LCDből nincs olyan. Bár lehet vmi kínai noname gyártó összerak IPS paneles igényes elektronikás TVt 140 ezer alatt 40-est de én vhogy kétlem ;]

A "minél nagyobb" meg ... szvsz a keretedbe csak 40es fér bele. Az 50esek még talán megérik ár/érték arányban de az 55-ösök ára totális lehúzás, a haver 55-öse fél milla volt 1 éve, az én 50es plazmám 2 éve fél milláról volt akciózva 3 kilóra azért is vettem meg. Persze van az a havi fizu amiből már megéri 55-öst vagy 60-ast venni de itt a balkánon nem általános, sajna :(

A TN paneles "LED" TVket meg inkább kerüld ha jót akarsz ;]

Ja még annyit hogy véleményem szerint a plazma / LCD között az a különbség hogy én még nem láttam olyan plazmát aminek a képére azt mondtam volna hogy sz@r (még az anno sokat szidott LGket sem) de LCDből a fent említett IPSes LG-k ig (amik 2 éve jelentek meg) az összesre azt mondtam. (2006-ban vettem egy Sony LCDt ami akkori csúcsmodell volt, fél áron vettem mindenhol azt írták rá új mérföldkő (ez még saját gyártás volt Spanyolból) de csak addig örültem neki míg meg nem láttam egy Pana plazmát. 2 év múlva le is cseréltem egy olyanra.
Viszont a plazma durván 3x (4x?) annyit fogyaszt, ha nem filmeket nézel hanem éjjel nappal megy a háttérben a TV csatorna akkor ez nagy érvágás. Plusz ilyenkor be is ég nagy valószínűséggel.

Vagyis én azt mondom ha TV adást nézel "háttérTVzésként" akkor vedd az LG LCDt, ha meg főleg filmeket akarsz nézni rajta akkor vegyél plazmát (feltéve hogy belefér a keretbe). Ha meg gyerek is nézi felügyelet nélkül akkor is az LG LCD.

Mint látod én nem vagyok elfogult egyikkel szemben sem, a megfizethető AMOLED-et várom már, a 4k-s TV szvsz baromság (a mostanin is kijön a filmek felénél a gyenge optika - igaz főleg a régebbieken de pl. az új Total Recall "öltözős" jelenetében is láttam az 1080p-s változaton - chromatic aberrationt asszem ez a korrekt neve-, ezért inkább a 720-as verziót hagytam meg belőle) az "okos"ságát sose használtam a TVmnek (vagyis egyszer egy média-kommunikáció szakos csajszit kábítottam vele ;] ) a 3Dt is hülyeségnek tartom bár minden filmet megnézek 3Dben amire rá tudom rakni a kezem de max a TV árának egyötödét éri pluszban szvsz. Vagyis ha van egy jó TV 100 ezerért ami nem 3Ds meg egy másik ami kb. ugyanolyan "jóképű" de 3Dt is tud 120 ezerért akkor ez utóbbi a jobb vétel de ha már 130 akkor annyit nem ér.

[ Szerkesztve ]

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#39652) zippofcy válasza zippofcy (#39651) üzenetére


zippofcy
senior tag

Jah az lemaradt miért tartom hülyeségnek a 3Dt:
Mert iszonyat változó a minősége. Nem csak TVnként de filmenként, sőt ugyanazon filmen belül is.

Vagyis a filmek egy részében crosstalkos. Más részében (akár ugyanannak a filmnek is) nem crosstalkos de "nem is adja ki" vagyis alig látszódik. Pl. az Avatarban is voltak részek amik gyönyörűek 3Dben, meg vannak amik nem. Ilyenkor a "rossz" részek lehúzzák az egész élményt. (pl. az Aranyhajban is mikor a ló szimatolt a pasi főszereplő után aztán lezuhantak na abban a jelenetben tetszett, máshol meg volt hogy nem).
Arról nem is szólva hogy az aktív 3Ds TVk hajlamosak a crosstalkra, a passzívokon meg a felezett felbontás miatt közelről látszanak a felbontás "csíkjai". Távolabbról nézve nem, de úgy meg a 3Ds élmény nem az igazi, hiszen pont az a lényeg hogy a periférikus látómeződben is még a 3D legyen. Ezért olyan jó az IMAX is pl. (többek között).

Szal a 3Ds film számomra olyan mint egy David Lynch film: amikor kiadja nagyon jó, de mikor nem (és többnyire nem) akkor borzalmas. (ezért nézek inkább Cronenberget az szinte mindig kiadja ;] Naked Lunch, Crash, mekkorák már :C )

Na ennyi elmentem aludni ;]

[ Szerkesztve ]

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#39653) Ispy válasza Lmh (#39649) üzenetére


Ispy
veterán

Igazából egy "milyen tv-t vegyek" topicot kerestem

Jó helyen jársz, ez volt a topik leánykori neve :D

150k-ból a tavalyi 42ut50 jön ki, panashopban lehet még kapni, most +1 év garival. Hátránya, hogy nincsen rajta bevonat ezért tükröződik a felülete, ablakkal szembe nem szabad rakni.

A 3D és az okos funkciók most már sajnos alapból járnak, kapod, ha kell, ha nem.

Az időpont a vásárlásra nem túl szerencsés, mert a tavalyi modellek már szinte mind elfogytak, az ideiek meg még nagyon drágák. Ha nem sürgös a dolog, akkor érdemes lenne várni november-decemberig, mert addigra jelentős árcsökkenés várható, és tudsz még ahhoz a 150k-hoz spórolni, hogy kijöjjön belőle egy 50''-os tévé.

Ja és plazmára nem javasolt PC-t kötni, mert nem szereti a statikus képtartalmat.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#39654) DM-Fan válasza zippofcy (#39648) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nekem PX80-am volt anno, a PV8-asodban még 2007-es panel van, a PX80-ban már 2008-as volt. Hogy mennyit érhet most a 42PV8? Szerintem konkrétan nagyon maximum 40 eFt-ot, de lehet, hogy azzal is sokat mondok. Ahogy írtad: full fapad, nagyon régi panellel, erősen korosan. Nem biztos, hogy van értelme pénzt kiadni rá.

Lmh: ebből a keretből jelenleg vagy az Ispy kolléga által említett Panasonic 42UT50, vagy mondjuk a Panasonic 50X50 vagy 50X60-as HD-Ready-je jön ki. Szerintem is érdemes lenne várnod, picit bővíteni a keretet és év végén 200-220 eFt körüli áron lecsapni a Panasonic 50ST60-ra. Az már kellően nagy is és a tükröződéssel sem lesz gondod.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39655) Mankó válasza zippofcy (#39651) üzenetére


Mankó
veterán

Írd már le, hogy melyik típusú LG Cinema 3D tv-ről van szó, pontosan!
A fogyasztás, sok játék, beégés miatt lehet a végén majd LCD-t kell vennem, s akkor tudni kellene, melyik modellt bevállalni képminőség terén is.
Jöhet privátban is.

(#39656) Fogash válasza Mankó (#39601) üzenetére


Fogash
tag

én kib***nám az egész vitrines részt, ahol a mostani tévé van (ott úgyis csak hülyeségeket tart az ember) aztán tök jó helye lenne egy 50es tévének (azok olyan 118-120cm szélesek szoktak lenni).

ha nagyon kell az asszonynak, akkor a két felső elemet megvágatnám, hogy ne 3 ablak, csak 2 ablak magas legyen a felső szekrény, úgy a nagyobb tévé fölött maradna neki hely a csecsebecséknek. Ja, és erre a helyre én nem tenném fel a falra, hagynám a lábán állni, hogy ne legyen annyira mély "lyukban" szegény tévé.

[ Szerkesztve ]

(#39657) sad_Vamp


sad_Vamp
őstag

kérdésem még mindig fenn áll: az U20, S20, ST20 típusok valamelyikén volt már az a szűrő cucc? (a 3 közül valamelyik van a szomszéd szobában, de mindig elfelejtem megnézni hogy melyik)

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#39658) ZEN1TH válasza sad_Vamp (#39657) üzenetére


ZEN1TH
őstag

ST20 nem volt, az S20-on volt egy bevonat, de közel sem olyan hatékony mint egy G20-on ami ugyebár már NeoPDP panelt használt.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#39659) Gabor970 válasza sad_Vamp (#39657) üzenetére


Gabor970
addikt

törölve...

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#39660) n.dani válasza Mankó (#39655) üzenetére


n.dani
tag

42LW5590

"...bármiből épülhetsz a föld egy iskola, istenből van minden ezért nincs nyoma..."

(#39661) sad_Vamp válasza ZEN1TH (#39658) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Akkor nincs mese, meg kell néznem mos már melyik van, mert ez is eléggé tükröződő, most ha van rajta és magamnak szűrőnélkülit veszek akkor az öngól :)

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#39662) Dorian válasza zippofcy (#39647) üzenetére


Dorian
félisten

"ha Panát veszel elfelejtheted a beégést"

Az ilyen általánosításoknak nemhogy semmi értelmük, de még hülyeség is. az adott szériától függ, de még azon belül is az adott példányoktól. (Nálam pont a Samu volt képes ghost után egy nagyságrenddel -pedig az nem kevés- gyorsabb regenerációra)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#39663) Sifre válasza Dorian (#39662) üzenetére


Sifre
senior tag

Tegnap kemény 10 percig néztem az AXN-t zoom nélkül és utána a szoftverfrissítés menüpont szürke hátterén látszott is a kis téglalap. Persze pár perc változó képtartalom nyom nélkül kimosta, de amíg ilyen logók léteznek addig nem lehet elfelejteni a beégést.

(persze reklám alatt képesek lehalványítani a logót :((( )

(#39664) mhmpista válasza mhmpista (#38874) üzenetére


mhmpista
aktív tag

Akit erdekel es koveti szeretne a vateras csoda eladot aki 100kert szerzi be a 64es plazmakat :)
Csak azoknak! Valaki megis rajott hogy valami gigszer van, mert nem mert utalni.

(#39665) mp54 válasza Mankó (#39638) üzenetére


mp54
senior tag

A hosszanti megoldás nem jön szóba, mert az ablak előtt van a sz.gép egy sz.gép asztalon.
Na és...? Oda van betonozva, hogy nem lehet elrakni onnan egy 6! m hosszú szobában??? Ez egy segítő szándékú kérdés...

(#39666) Oldfighter válasza mp54 (#39665) üzenetére


Oldfighter
senior tag

Ugyanez fordult meg az én fejemben is, tekintve, hogy nekem is van egy számítógép(asztal) a szobában. El nem tudnám képzelni keresztbe az audió/videó rendszert.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#39667) kovadika válasza Mankó (#39655) üzenetére


kovadika
őstag

Ne haragudj, de ez lenne a legnagyobb butaság. Főleg akkor, ha a kisszobába vennéd a plazmát, kizárólag mozizásra (úgy emlékszem végül ebben maradtál). Gondolom ez esetben tévéadást a hálószobában lévő kis LCD-n néznél(arra még szódával elmegy).
A filmezés, sorozatozás során mi éghetne bele a plazmába? Ráadásul így nem is használnád annyit, szerintem átlagosan naponta 2-3 óra használattal is sokat mondok, bár nem ismerem a filmezési szokásaidat. Az a +párszáz forint többletfogyasztás ne legyen már szempont, ha kategóriákkal jobb minőségű képet tudsz nézni.
Ráadásul 140 ezerért nem kapsz olyan 40"-os(még kisebb is, mint a plazmák) LCD-t, ami akár az UT szintjét megközelítené. Ilyen áron a 6030, 6100, 620 készülékek futnak, amiknek olyan a képminőségük, hogy engem vallatni lehetne vele.

[ Szerkesztve ]

(#39668) Gabor970 válasza Dorian (#39662) üzenetére


Gabor970
addikt

Hát én is épp ezen kaptam fel a fejem, ahány beégés/tartós ghost itt felmerült, az szinte mind Pana esetén volt. Három éves a PS50C430-am, sosem foglalkozom vele mit mennyi ideig nézek, ZOOM-olás kizárva, utálom ha nem a saját legjobb felbontásában megy valami a tévén, mégsincs semmi beégésem. Tartós ghost sem. Az, hogy elkapcsoláskor még egy kis ideig esetleg valami halvány árnyéka marad egy csatorna logónak, amit percekkel később nem látok, hát ez a max. Cserébe jó a szürkém, és nincs kadenciám :) Szerencsére sorozatoknál nincs baj azzal sem, mostanság a heti 1 film mellett, szinte csak sorozatokat nézünk és TV műsort. Continuum az épp aktuális, ajánlom bátran!

Hopp és szentségtörés: rádiónak használjuk :D kikapcsolt képernyővel.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#39669) Dorian válasza Gabor970 (#39668) üzenetére


Dorian
félisten

Máshogy ghostolnak. Samun nagyon rövid állandó képelemnél kialakul, de mást nézve percen belül eltűnik. Panánál hosszabb idő alatt alakul ki, és sokkal makacsabb. Az itt lévő tapasztalatokat azért nem kell általánosnak venni, mert a sokkal több Pana tulajból több a hibalehetőség is.

Ránézek majd arra a sorozatra, épp most lettem munkanélküli, rá fogok érni :U

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#39670) Expendable


Expendable
aktív tag

Sziasztok szakik :)

Segítséget szeretnék kérni. Szüleimnek kinéztem egy ilyet: Panasonic TX-P50X60E
Próbáltam róla teszeket keresni vagy valami értékelés félét, de nem sok használhatót találtam.(elolvastam az összefoglaló első hsz-t is)
A plazmákhoz semmenyire nem értek, ezért szeretnék esetlegesen erről a típusról valami használható infót kérni, legfőképpen hogy megéri-e megvenni (170k) vagy ha nem akkor valami alternatívát.
Kb. 3m-ről néznék, főként sportot.

Köszönöm előre is.

(#39671) kovadika válasza Expendable (#39670) üzenetére


kovadika
őstag

Szia!
Itt van róla teszt. Szerintem jó választás, ha olcsón akartok jó tévét venni. Ha főleg tévéadás menne rajta, akkor nem is fontos a Full-HD. Pár hónapot talán érdemes még várni, amíg lejjebb mennek az árak.
A következő lépcső az 50ST60, ami legjobb esetben is 220-250 felé megy majd le év végén (jelenleg 300k). Ez már Full-HD, kevésbé tükröződő, jobb képminőségű modell, de ez az árán is látszik.
Esetleg a Samsung F5000-re érdemes még várni. Jelenleg 240 ezer, de év végére 180 alá is beeshet az ára. Ez már Full-HD modell.

[ Szerkesztve ]

(#39672) sad_Vamp válasza ZEN1TH (#39658) üzenetére


sad_Vamp
őstag

hmm S20as van, valami tipp, hogy az S20 és UT50 mennyire különbözik tükröződés ügyben?

Azért az UT50 az akárhogy is nézem fél ár a GT60hoz képest a smart funkciók meg nem igazán érdekelnek, amiért kár az a feljátszás, meg hogy csak 2drb hdmi van rajta....

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#39673) kovadika válasza sad_Vamp (#39672) üzenetére


kovadika
őstag

Az S20 az egy 3 éves modell. Hol szerzel olyat újonnan, garanciásan? Amúgy szerintem gyengébb, mint az UT. Feketeszintben biztos elmarad. 1. hsz táblázatban látod a különbségeket.

[ Szerkesztve ]

(#39674) sad_Vamp válasza kovadika (#39673) üzenetére


sad_Vamp
őstag

nem jól érted az S20 csak az összehasonlítási alapom, azt látom nézem hetente. :) A képe elég jó, nem ég bele semmi pedig kímélve nincs....

Amit vennék az a UT50 vagy GT60 (esetleg GT50 de az esélytelen, mert amire lenne rá pénz sehol sem lenne végképp), csak már az első sem kis falat, nem még a többi, főleg hogy egy nyomorék konzol is 120-180€ körül van hozzá. Azért gondolkodom ennyire nagyon.

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#39675) kovadika válasza sad_Vamp (#39674) üzenetére


kovadika
őstag

Jah értem. Szerintem az S20-on semmilyen bevonat nincs, ergo ugyanúgy tükörként viselkedik, mint az UT. Az S30-on volt valamilyen tessék-lássék szűrő, ami valamivel többet ért, mint a semmi. Szerintem a 150k nagyon jó ár a 42"-os UT-ért 3 év garival.
42"-os GT60-at nem vennék, akkor már inkább 50ST60, ha szempont a játék, akkor 50"-os Samsung. Persze nem most, hanem később, mikor már mérséklődtek az árak.

[ Szerkesztve ]

(#39676) sad_Vamp válasza kovadika (#39675) üzenetére


sad_Vamp
őstag

akkor mostmár egyezzetek meg ZEN1TH kollégával :N

ST20 nem volt, az S20-on volt egy bevonat

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#39677) Mankó válasza kovadika (#39667) üzenetére


Mankó
veterán

Hajlamos vagyok elcsábulni pillanatokra az LCD-khez, de mindig lehangolnak az ott olvasottak és a tükröződés mértéke. De pl. az ajánlott modell nekem nem jön be. Ízlések és pofonok. Árak ugyanott vannak, szóval nagyon nyerni nem tudnék ott sem, ha lcd-t vennék.
Nem csak filmek, 3d lesz rajta, hanem szeretnék sokat játszani is rajta (xbox-xal). Tényleg elképzelhető, hogy az ST50-es szériában javíthatják az input lagot? Mert akkor az best buy széria lehetne. Kár hogy egy fél évet mindenképpen várni kell a vásárlással.

mp54: A sz.gép asztal L alakú egyenlő szárakkal, akárhova nem tehetem mert pont a mostani helyére lett tervezve.

(#39678) Expendable válasza kovadika (#39671) üzenetére


Expendable
aktív tag

Köszi szépen.
Tehát akkor azt mondod, hogy egy megvehető darab, ha az embernek nem kell semmi (smart, 3D, stb) extra.

(#39679) DM-Fan válasza sad_Vamp (#39676) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Tudtommal sem volt bevonat az S20-on.

Expandable: abszolút korrekt darab az 50X60, pláne 160-170 eFt-os kategóriában. Ha főként SD-adás, DVD megy rajta, akkor panelfelbontást tekintve még jobb valasztás is, mint egy fullHD. Ugyanakkor a HD-anyagok sem fognak rosszul kinézni rajta. Sajnos általános képminőséget tekintve picit azért elmarad a felsőbb kategóriás modellektől, de messze jobb választás, mint bármelyik LCD 200 eFt alatt, pláne ha megnézed, hogy mértre is 50"-ról beszélünk.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39680) ZEN1TH válasza DM-Fan (#39679) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Kb. ugyan az a szűrő volt az S20-on mint az S30-on, vagyis a semminél több, de nem sokat ért.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#39681) Expendable válasza DM-Fan (#39679) üzenetére


Expendable
aktív tag

Köszönöm szépen neked is :)

(#39682) zippofcy válasza DM-Fan (#39654) üzenetére


zippofcy
senior tag

Köszi, anyámnak venném TV adást nézni arra még sok is szvsz. Más az ha egy 40 ezres TV ég be mintha egy 200 ezres ;]

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#39683) sad_Vamp válasza DM-Fan (#39679) üzenetére


sad_Vamp
őstag

akkor most szerintetek érdembeli különbség az UT50 és S20közt tükröződés szempontjából?

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#39684) zippofcy


zippofcy
senior tag

TV tesztelő hogy írhat le ilyet??
"For low-resolution sources (DVD, SD TV, etc.), you're better off leaving upscaling to a latest-generation console (PS3, XBOX 360, etc.). If you don't have a console, try upping the sharpness setting to artificially increase image definition for a sharper-looking result."

Mikor pont hogy fordítva kell, kisfelbontású anyagnál a képélességet minél kisebbre (lehetőleg 0-ra) kell rakni. Így elmosott (smooth-os) lesz ugyan a kép, de ha az ellenkezőjét tesszük ahogy ez az idióta javasolja akkor az összes hibát felnagyítva fogjuk látni, gyakran "szellemképes" kettős élekkel, teljesen mesterséges képi hatást keltve. Az eleve hiányzó részleteket nem lehet a semmiből odavarázsolni !

Gratulálok a tesztelőnek ... az evidens hogy az upscalinget mindig a legdrágább cucc végezze mert valószínű abban van a legjobb elektronika vagyis az csinálja meg a legszebben de azok is pont hogy erősen mossák olyankor a képet.

Pl. az 50C7000-emen az SD sokkal szebb ha a lejátszót SD natív felbontásba ba állítom és a TVre bízom az egészet. Nem csak a 10 ezres médiaplayerem esetén hanem a PS3 esetén is (bár itt már nem annyira látványos a különbség). A sharpness Full HDnál is 10esre van állítva. SDnél is. Sose nyúlok hozzá. Gondolom az ilyen tesztelő felhúzná 100-ra. :U Ja és másfél méterről nézem, számomra ennyi az ideális az 50"-hez. (a 42-est is ennyiről néztem, kicsit kicsi is volt)

Mondjuk lehet hogy az 50hz-es CRTkhez ajánlott távolságból nézi a TVt és akkor tényleg mindegy ha élesíti a képet az is ;]

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#39685) Gabor970 válasza zippofcy (#39684) üzenetére


Gabor970
addikt

hát, én mióta itt olvastam, azóta az élesség nálam a samun is 0-ra van véve, és szerintem is ez minden esetben pont így jó.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#39686) DM-Fan válasza zippofcy (#39684) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Mikor pont hogy fordítva kell, kisfelbontású anyagnál a képélességet minél kisebbre (lehetőleg 0-ra) kell rakni."

Már bocs, de pontosan te élsz tévedésben! Az élesítésnek pontosan egy helyen van értelme: az SD anyagnál. Mi is ezt szoktuk javasolni. Ahol nincs létjogosultsága, az a HD-anyag (nagyon maximum akkor van létjogosultsága, ha a TV a 0 beállításon mos egy picit, de ez nem általános).

Nem az az élesítés lényege, hogy nem létező részleteket varázsoljon oda, ilyenre nyilvánvalóan nem képes - a tesztelő sem erre utal -, hanem az, hogy a túlzottan is mosott részleteket picit megpróbálja kiemelni, kontúrosítani.

Az meg nagyon is életszerű javaslat, hogy mondjk a PS3-ra bízza az ember az SD-konverziót, mert bizony sok TV elég pocsékul skáláz fel 720x576-os jelet 1920x1080-ra. A PS3 skálázóelektronikája pedig elég jó, ahogy a normálisabb DVD-/BD-lejátszóké is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39687) zippofcy válasza DM-Fan (#39686) üzenetére


zippofcy
senior tag

Hát én inkább a saját szememnek hiszek, az pedig a mosás mellett szavaz. :D
Javaslom mindenkinek próbálja ki ugyanazt a DVDt 0-50-100-as élesség mellett és meglátja neki hogy a jobb.
Mondjuk én olyan TVt még nem láttam ami számomra élvezhető képet produkált volna (akár Full HD anyag esetén is) 50-es élesség felett.

Az én TVm meg a haver 55-ös LG LCDje is egyaránt szebben jeleníti meg az SDt ha nem felskálázva kapja a jelet. Ezt is mindenki könnyen kipróbálhatja otthon. A 2006-os (vagy 2005-ös) Sony LCDmnél még más volt a helyzet, elismerem ;]
Ha az ember belegondol hogy vajon egy többszázezres TV vagy egy többtízezres médiajátszó / konzol képjavító elektronikája-e a jobb ... :D

De ahogy mondtam nem kívánok ezen vitát nyitni, mindenki döntse el maga.

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#39688) DM-Fan válasza zippofcy (#39687) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Mit vársz egy 50%-osra vagy 100%-osra húzott élességtől? :Y Senki nem mondta, hogy akár SD-anyag esetében is ilyen túlzó értéket kell beállítani. Ésszel! Az tény, hogy bizony némely SD-anyagnak kell az élesítés, de az nem azt takarja, hogy megcsutkázod. Lépcsőnként pöcögteted és megállsz ott, ahol jónak véled. A HD-anyagnál erre semmi szükség.

Hidd el, én sem hülyeségből mondom, hogy a TV-k gyakran pocsékul skáláznak. Eleget meresztettem a szemem a TV előtt azt vizsgálva, hogy melyik készülékem skáláz jobban. Legtöbbször az jött ki, hogy a már nem mai Faroudja DCDi Cinema skálázó-elektronikával szerelt H/K erősítőm is köröket ver a legtöbb TV SD-ből való skálázó chip-jére, pedig az a Faroudja chip már tényleg nem új konstrukció.

Egy többszázezres TV elektronikája is lehet pocsék, azt ne gondold már, hogy egy médialejátszó azért kerül csak mondjuk 50 eFt-ba, míg egy középkategóriás TV meg 300 eFt-ba, mert utóbbiban annyival jobb a skálázóelektronika. Meglepődnél, hogy milyen drága eszközökbe is mennyi szar, másodosztályú alkatrészt belepakolnak.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39689) Lehiñito válasza Mankó (#39677) üzenetére


Lehiñito
senior tag

Szia.

Ha vársz őszig a a tévévásárlással, akkor még az is lehetne egy opció, hogy meghirdeted pár helyen a neten a szekrénysort. Hátha elkel addig és vehetnél egy másik nappali bútort aminek jobb lenne az elosztása és elférne az 50".

(#39690) BBéci válasza Lehiñito (#39689) üzenetére


BBéci
titán

500e forintért vette, szerinted mennyit bukna rajta? Ráadásul szereti tetszik Neki, elégedett vele.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#39691) anonym1s válasza BBéci (#39690) üzenetére


anonym1s
őstag

En ugy emlekszem nem irta hogy mennyiert vette, csak annyit hogy az erteke 5 kilo korul van. Lehet naszajandek volt, vagy tartozas fejeben kapta, vagy butorkeszito es o csinalta, esetleg arveresen jutott hozza negyed aron, vagy kapta a lakassal egyutt amit vett.
Ha 5 kilot fizetett volna erte, ketlem hogy opcio lenne szamara az, hogy egy asztalos szet barmolja :)

[ Szerkesztve ]

(#39692) savini


savini
csendes tag

Vagy én vagyok türelmetlen, vagy pedig szar példányt fogtam ki, most néztem meg egy szélesvásznú filmet, és még fél óra teljes képernyő után is ugyanúgy látszik fekete háttér előtt a csík nyoma. Normális ez?

(#39693) anonym1s válasza savini (#39692) üzenetére


anonym1s
őstag

Hali. Nekem x50 van, ezen 5 perc teljes kepernyo utan nem latszanak a csikok egyaltalan..

(#39694) savini válasza anonym1s (#39693) üzenetére


savini
csendes tag

42x50e van nekem is, de csak van valami gebasz. Még ha bejáratós is, nem hiszem, hogy ilyen sokáig kellene visszamaradnia rajta a cuccnak.

(#39695) janos666 válasza savini (#39692) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az az IR, ami csak fekete képen látszik, világos képtartalmon nem, azzal kár foglalkozni. Akkor kezdj aggódni, ha többféle színen is zavaróan felbukkan és napokon keresztül sem akar fakulni.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#39696) savini válasza janos666 (#39695) üzenetére


savini
csendes tag

A színeken nem látszik, meg világoson sem, csak feketén. Ezek szerint normális, hogy ilyen sokáig látható?

(#39697) janos666 válasza savini (#39696) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az alakul ki leggyorsabban és legkönnyebben, ami csak feketén látszik. Ugyanakkor viszonylag ritkán látsz olyan jeleneteket, ahol ez megzavarhatja az eredeti képet (már persze ha nem direkt ezt keresed és erre figyelsz). Illetve egy átlagos LCD-n kapásból ott lenne fixen ennyi inhomogenitás, ami sohasem múlik el.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#39698) anonym1s válasza savini (#39694) üzenetére


anonym1s
őstag

Az enyem 50x50 es en normal modban hasznalom gyari beallitasokkal.
Lehet te mozi modban hasznalaod, vagy onalloan toltad oda a kontrasztot/fenyerot, es azert marad tovabb.
Az enyemen nagyon konnyen visszamaradnak az "allokepes nyomok", eleg nehany perc, de ugyanolyan gyorsan el is tunnek a teljes kepernyos modtol.

[ Szerkesztve ]

(#39699) Franky2Ster


Franky2Ster
senior tag

Nekem 50UT50-van de még egy ghostot sem láttam. :) Pedig megy az xbox 360 is egész nap!Meg a Csatorna logo-k is a HD adásoknál. :K

(#39700) savini válasza anonym1s (#39698) üzenetére


savini
csendes tag

Normál módban van, úgy kalibrálva, ahogy DM-fan javasolta. Ghost nekem is eltűnik azonnal, csak a fekete csík nyoma nem.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.