Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40851) Dorian válasza kovadika (#40850) üzenetére


Dorian
félisten

Szerintem félreérteted a mondanivalóját és egy véleményen vagytok.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#40852) Fogash válasza kovadika (#40850) üzenetére


Fogash
tag

eddig arról beszéltél, hogy AKADOZIK. Most meg azt mondod, hogy az akadozás JÓ. :F

(#40853) kovadika válasza Fogash (#40852) üzenetére


kovadika
őstag

Én nem beszéltem arról, hogy akadozik (lehet félreérthetően fogalmaztam, de szerintem egyértelmű volt a mondanivalóm). Sokan, akik először látnak kadenciahelyesen lejátszott 24p anyagot észreveszik, hogy nem elég folyamatos, kamera pásztázásakor akadozó. Ez azért van, mert a 60Hz-re erőltetett anyagot szokták meg.
Szerintem a topic törzsközönsége nem szokott panaszkodni a 24Hz-es lejátszásra, sőt. Erre szoktunk biztatni mindenkit. Akit pedig ennek ellenére is nagyon zavar az "akadozás", annak ott az IFC, amivel el lehet szórakozni.

(#40851) Dorian

Szerintem is, de ő is félreértett engem.

[ Szerkesztve ]

(#40854) liszi70 válasza Fogash (#40852) üzenetére


liszi70
nagyúr

"eddig arról beszéltél, hogy AKADOZIK. Most meg azt mondod, hogy az akadozás JÓ."

Így van! A 24p judder, az végül is akadozás, szaggatás, de természetes velejárója a 24Hz-es lejátszásnak, tehát ha nem is jó, de szükséges rossz! Én is, csak eredeti kadenciával vagyok hajlandó filmet nézni, még ha nem is szeretem azt a 24p juddert. (Ki szeretné?)

[ Szerkesztve ]

(#40855) JaniS


JaniS
senior tag

24p!=24Hz

(#40856) Mankó válasza Fogash (#40845) üzenetére


Mankó
veterán

A nagyobb szoba nekünk a nappali, de ott is alszunk. A kis szoba a meló szoba, számítógéppel, oda akarom rakni az 50-est, full hd-re, játékra, mert máshova nem is megy be.
Ahol alszunk oda kell valami 42-es tv, amire elaszok este, de azért meg lehessen rajta nézni 1-1 full hd-t, avi-t is igény esetén.
A "hangrendszer" az egy gagyi régi bögre szett, nem is nevezemném hangrendszernek

(#40857) Kernel válasza Fogash (#40849) üzenetére


Kernel
nagyúr

Az 50Hz hagyományos tévék se villogtak-szakadoztak (igaz a régi CRT foszforlagja segített simítani a képet), a 100Hz CRT maga volt a Zisten.

Akkora foszforlagja nincs*, csak kisebb képernyőt távolabbról nézve nem olyan zavaró, hogy 50 félképet közvetít másodpercenként, váltottsoros módon, vagyis egyszer a páros, utána a páratlan sorokat. Tehát végeredményben ez alkot 25 teljes képet (PAL), a hagyományos televíziózásban.

*Bizonyíték erre, hogy a TV mellett elnézve, az ember "szeme sarkában" nagyon jól látszik a vibrálás, mert a periférikus látómező evolúciós okból igen érzékeny (a veszélyhelyzetek észlelése miatt).

A 100 Hz-es képcsöves TV-k megjelenését a méretek növekedése indikálta, ugyanis 66 cm és felette már kezdett egyre zavaróbbá válni a vibrálás (ez a laikusok és bolti eladók által "72 centisnek" nevezett kategória, ami soha nem is létezett, valójában a sarokcsavarok voltak 72 centis távolságban, míg a képátló ténylegesen csak 66 cm ezeknél).

Nem véletlen, hogy ennél kisebb méretű TV gyakorlatilag nem létezett 100 Hz-es változatban, mert felesleges is, gazdaságtalan is.

Plazmakijelzőn viszont, a nézési távolsághoz képest relatív nagy méret miatt, az 50 Hz interlaced üzem már nehezen lenne tolerálható, szemből nézve is.

A 24p kadenciahiba pedig egy külön téma, arról sok szó volt már itt.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#40858) özil válasza Kernel (#40847) üzenetére


özil
csendes tag

Csak a bekapcsolásszámot és az eltelt időt szeretném valahogy ellenőrizni.

(#40859) tom_tol


tom_tol
addikt

Miért nem tudnak a beépített lejátszók kadenciahelyes 24p-t?

(#40860) sad_Vamp


sad_Vamp
őstag

Na, voltam az üzletben 2 logó beégve (lehet csak ghostolva, mert gondolom egész nap az a csatorna ment)... úgy hogy nem kockáztatok. Pedig elég szép képe volt és pixelhiba mentes.

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#40861) kovadika válasza tom_tol (#40859) üzenetére


kovadika
őstag

Jó kérdés. Szerintem úgy vannak vele a gyártók, hogy vedd meg tőlük a Blu-ray-, médialejátszót is, az tudni fogja.

[ Szerkesztve ]

(#40862) Kernel válasza özil (#40858) üzenetére


Kernel
nagyúr

Elhiszem, illetve gondolom, az LG-nél a szervizmenüben valahol megtalálható, de egyébként ez olyan dolog, hogy a szervizmenü még a TV-k javításához is igen ritkán szükséges, én például 20 év alatt is aránylag kevés alkalommal voltam ilyenre rákényszerülve. Márkaszerviz soha nem voltam, hivatalos forrásom nincs, így én is általában azt tudom, ami az Interneten is megtalálható. Vagy néha konzultáltam egy-egy márkaszervizes kollégával, olyan is előfordult.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#40863) tom_tol válasza kovadika (#40861) üzenetére


tom_tol
addikt

Ok. de hw. vagy sw ?
Egyáltalán milyen program illetve hardver van ezekben a TV-ben?

(#40864) WhiteWalker


WhiteWalker
nagyúr

Off vagy nem off nem tudom , de on-ba rakom , végülis tévézéssel kapcsolatos...Most olvastam a hírt , hogy az idei BL döntőt adja az UPC 3D-ben, viszont side-by-side 3D-s jelbe kódolt adás lesz..milyen minőségű lehet? Mint egy mkv? Lehet akár BD film minőság is?

[ Szerkesztve ]

(#40865) TCr válasza WhiteWalker (#40864) üzenetére


TCr
veterán

Nem igazán értek a 3D-hez, de ha jól tudom az SBS az felezett felbontás, ami elvileg nem lehet BD3D minőségű.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#40866) FerNandor válasza liszi70 (#40841) üzenetére


FerNandor
őstag

átállítottam akkor "auto"-ra. viszont a menühöz külön nem találtam beállítási lehetöségeket a wd tv-ben.

----

ilyen IFC-t se találtam a tv beállításai között.

egy kérdés: a plazmák úgy kapcsolnak be, hogy kattannak egyet, meg kikapcsoláskor is?

a tv-re van még több, mint fél év garancia és 117ezerFt volt (50PV350). nekem nagyon megérte, most már szerintem a kép sem zavar. de lehet, hogy csökkent is kicsit ez a vibrálás, szuper a kép. lejjebb vettem a fényeröt, kényelmes szintre. ha film megy, akkor az meg mozi nézetben van, az LG lcd-met is így használtam.

érdemes egyébként frissítenem a firmware-t? láttam, hogy van egy frissebb a honlapon.

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#40867) Fogash válasza FerNandor (#40866) üzenetére


Fogash
tag

az enyém igen, bár az erősítő nagyobbat kattan, gondolom le van relézve, azért van hangja.

(#40868) roomi válasza Mankó (#40522) üzenetére


roomi
tag

Na mi pont ezt csináltuk. Tv vásárlas evvegen. De mit???

(#40869) BBéci válasza Fogash (#40845) üzenetére


BBéci
titán

A Genius bögreszettet barokkos túlzás hangrendszernek nevezni. ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#40870) BBéci válasza FerNandor (#40866) üzenetére


BBéci
titán

Mivel újonnan 150000 alatt is lehetett kapni, annyira azért nem számít jó árnak a 117000 Ft. Két éves modellről van szó.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#40871) FerNandor válasza BBéci (#40870) üzenetére


FerNandor
őstag

hát a mezönyt elnézve, de. az meg, hogy 2 éves modell engem aztán nem nagyon izgat. több pénzt úgy se adnék ki tv-ért. nem is néztem plazmát, csak lcd-t 42"-ig, de valahogy ráakadtam egy plazmára, mondom hát ez meg ilyen "olcsó".. elkezdtem nézegetni és szerencsére megtaláltam ezt. árban, háttérismerettel ez volt a legjobb. de nekem nagyon tetszik, úgyhogy nincs hiba. amúgy 190-ért vették. 2011 végén.

szerk:

Dual XD Engine képjavító áramkör

24p Real Cinema
Film Mód (3:2 / 2:2 Pull down)

xvyCC

itt vannak pl ezek. 24p real cinema, film mód, mittudomén, ezeket a TV automatikusan csinálja, ha ilyenek vannak? mert ilyen beállításokat nem láttam sehol...

[ Szerkesztve ]

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#40872) DM-Fan válasza Fogash (#40845) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Alapvetően ott koncepcióhibás nála a dolog, hogy a nappali a jelen formájában teljesen alkalmatlan a mozizásra: nemcsak a TV elhelyezése lehetetlen a jelen felállásban, de a normális hangrendszer telepítése is - szintén helyhiány, illetve akusztikai problémák miatt. Itt az egyetlen hathatós megoldás a szekrénysor likvidálása lenne, ez teljesen egyértelmű.
Lehet vele barbárkodni, átszabni, szétrobbantani, de szerintem esztétikailag csak rosszabb helyzet állhat elő a jelenleginél és ráadásul a bútor értéke is tovább csökkenne a beavatkozás hatására - kvázi eladhatatlan lesz. Mentsvárnak ott a kisszoba, de természetes, hogy az sem ideális a mozizáshoz, de a nappalinál mindenképp könnyebben kezelhető és kevésbé körülményes helyzetről van szó.
Az igaz megoldás szerintem a szekrénysor eladása és a nappali teljes újratervezése lenne, igazán jó házimozi-környezetet ebben a lakásban csak ezzel lehetne kialakítani.
A szekrény peremén történő TV-elhelyezés - mindezt úgy, hogy rá is lóg egy vagy több nyitható elemre - eleve rémálom, fel sem merülne bennem. Az ilyen helyzetekből szokott az következni, hogy amikor már mindenki megszoka, hogy vigyázni kell, akkor fogja valaki lezúzni/lerántani, stb. és ott a többszázezres kár, amit senki nem térít meg. Istenkísértés és gányul is néz ki, ezt én mindenképpen elvetném, nem szabad, hogy alternatíva legyen.
Szerintem oda-vissza végigtáncoltuk az összes lehetőséget már az elmúlt 2-3 hétben, itt már csak az elhatározás és a megvalósítás hiányzik. Vagy már megvan, csak arra vár, hogy nyerjen az általa elképzeltekre is önigazolást x mennyiségű fórumozótól.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#40873) Mankó válasza roomi (#40868) üzenetére


Mankó
veterán

Év végén GT60-ban gondolkodok, de ha megoldják az input lag problémát az ST60-ban, 230 környékén az lenne nekem a best buy.

DM-Fan: Tökéletesen összefoglaltad a lényeget, sajnos én is így látom, ezért is lett szinte elhalasztva a vásárlás. Egy fél év múlva lejjebb mennek az árak is, s addig még akár átrendezésre is sor kerülhet. Max az addig vásárolt 42-es, akkor abban az esetben átkerül a kisszoba falára.

[ Szerkesztve ]

(#40874) Dorian válasza FerNandor (#40871) üzenetére


Dorian
félisten

"Film Mód (3:2 / 2:2 Pull down)"

Ezt nem értem. Ha tud 2:2 pull down-t, akkor mi értelme a 3:2-nek?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#40875) FerNandor válasza Dorian (#40874) üzenetére


FerNandor
őstag

én nem tudom, azt se tudom, mit jelent, lg holnapról szedtem. na de akkor ezeket magának kapcsolja, érzékeli vagy hogy vannak ezek?

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#40876) Dorian válasza FerNandor (#40875) üzenetére


Dorian
félisten

A 24p módot automatikusan, a különböző film módokat menüben lehet állítani. (Korábbi Samsungomnál volt 2 fajta, (ill. a "ki") én semmi hatását nem láttam. 24p-nél ezek nem aktívak.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#40877) DM-Fan válasza Fogash (#40852) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha láttál már 24p kadenciával futó filmet egy jól beállított rendszeren, akkor tudod, hogy ez az "akadozás" nem olyan, mint amire leginkább panaszkodni szokás. A 24p judder természetes mozifilmes jelenség, ami bizony észlelhető, de még mindig ilyen lejátszási módban a legmakulátlanabb a filmélmény. Ugyanakkor nem gondolom, hogy innen ne kéne továbblépni: nagyon is életképes elgondolás, hogy többszörözni kell a jövőben a képkockasebességet (a Hobbit 48p-je meglepően jó volt, de el tudnék képzelni még magasabb képkockaszámot is), nem kell ragaszkodni a korszerűtlen techonlógiához, legyen csak innováció ilyen téren is! Igen: le kell cserélni a kamerákat, a vetítőket, a TV-ket, a lejátszókat, az erősítőket, stb., de ez megvolt a fullHD-re történt váltáskor is. Megérte? Nagyon is! Emiatt is megérné? Mint a szél! Én nagyon várom, hogy ilyen téren is megtörténjen a technikai áttörés. Sokkal nagyobb (és értelmesebb) dolognak tartom, mint a 3D-t!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#40878) mp54 válasza mayday00 (#40606) üzenetére


mp54
senior tag

mayday00 írta:
Ha tökéletes a készülék, ennyi pénzt simán megér
Szerintem jó vétel lenne. Ha tökéletes a készülék, ennyi pénzt simán megér
Szerintem jó vétel lenne.

BBéci ugyanarra:
Rettentően vacak képminőségű TV, felejtsd el! Volt nálam a PK760-as és nem írtam róla cikket, mert az LG-sek kitértek volna a hitükből, ha meglátják. Boldog voltam, amikor végre elvitték.
A PV350 még gyengébb minőségű.

Kedves mayday00!
Képes vagy-e a fentiekből levonni azt a következtetést, hogy esetleg a tanácsadást mellőznöd kellene, kivéve azt az esetet, ha direkt ki akarsz b.....ni a kérdezővel?!

(#40879) mayday00 válasza mp54 (#40878) üzenetére


mayday00
őstag

Ha BBéci -nem nem tetszik valami az nem azt jelenti, hogy másnak sem tetszik. Lehet éppen nem volt jó tesztüzemmódban és azért írta azt.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#40880) DM-Fan válasza mayday00 (#40879) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Akkor halkan megsúgom én is: az általad javasolt TV az egyik legrosszabb plazmatelevízió a piacon! Rohadtul nem értesz a témához és félrevezetsz másokat!

Get Moded!

(#40881) FerNandor


FerNandor
őstag

akkor én megvettem a szarabbnál is szarabbat? :DDD

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#40882) tom_tol


tom_tol
addikt

Mesterek!
Mekkora tárhely kell egy hockey meccs felvételéhez ?

(#40883) liszi70 válasza DM-Fan (#40872) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Az igaz megoldás szerintem a szekrénysor eladása és a nappali teljes újratervezése lenne, igazán jó házimozi-környezetet ebben a lakásban csak ezzel lehetne kialakítani."

Ezzel egyetértek.

"A szekrény peremén történő TV-elhelyezés - mindezt úgy, hogy rá is lóg egy vagy több nyitható elemre - eleve rémálom, fel sem merülne bennem."

Ezzel nem értek egyet. Sem látványban, sem funkcionalitásban nem okozna komoly gondot, tapasztalatból mondom. Semmivel sem kompromisszumosabb kényszermegoldás, mint a kisszobába súvasztani egy nappaliba való szórakoztató eszközt, aminek így jócskán csökken a használati és élvezeti értéke.

[ Szerkesztve ]

(#40884) Csabroncka


Csabroncka
addikt

Lemaradtam kicsit pár hozzászólással előbb az optimális nézési távolságon! Utoljára szemüvegben próbáltam ki a mintaképet, akkor bejött az ajánlott nézési távolság, de most a szemműtétem után 4 hónappal nagyjából 2 méter 30 cm-től mosódnak a csíkok a 42"-es TV-n :DD .

Azt kell mondjam kiváló és nagyon örültem neki, de ennyiért azért akinek nem kell nagyon szemüveg vegyen ST60-at, árban közel azonosak ;]

"in medias res"

(#40885) st81 válasza Csabroncka (#40884) üzenetére


st81
tag

üdvözletem!

A szobám hamarosan átalakításra kerül. 5X3 méteres és most hosszában van elhelyezve a házimozi.
E miatt a nézési távolság 4 m.
Hamarosan viszont keresztbe lesz fordítva az egész (nem kell átmászni két szék mellett a szekrényig, a vendég nem az ágyra ül, valamint az ablak sem lesz takarva).
Az új felállásban 2,7 m lesz a nézési táv.
Megnéztem a Panashop-nál az idei Panasonic tv-ket. Kb. fél millió lenne a vásárlási keret.
Így elsőre egy 50 collos is elegendőnek tűnik, de az 55-ös is tetszik. A falon gyakorlatilag egy kétméteres vászonnak is van hely, tehát ez nem akadály.
Nem tudom, hogy az 50-esből a távolságból adódóan inkább a kisebb, de jobb "képű" GT-t vegyem vagy az ST-ből az 55-öst, esetleg év végén/jövő év elején talán az 55"-os VT is beleférhet.
A tv-hez a jelenlegi körítés: Denon AVR-3808, Rubicon RHK-1000 szett, Velodyne CHT-8 sub, Popcorn-A110.
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ebből a távolságból elegendő lenne-e az 50-es, vagy érdemes akár 100e+ Ft-ot elkölteni a plusz 5 collra?
Szoba képei: Régi

Tervezett:

(#40886) liszi70 válasza st81 (#40885) üzenetére


liszi70
nagyúr

"ebből a távolságból elegendő lenne-e az 50-es, vagy érdemes akár 100e+ Ft-ot elkölteni a plusz 5 collra?"

Neked nem 5 collra kell költeni 100-ezret, hanem venni kell a rászánt összegedhez pontosan illeszkedő Panasonic 65ST50-es tévét! Indokolja a nézési távod és az anyagi kereted is. Ráadásul még kapni is lehet, de már nem sokáig!

"A falon gyakorlatilag egy kétméteres vászonnak is van hely, tehát ez nem akadály."

A vászon más kategória anyagilag is, ha jót akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#40887) Csabroncka válasza st81 (#40885) üzenetére


Csabroncka
addikt

agyonlinkelve: opt. nézési távolság

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#40888) DM-Fan válasza st81 (#40885) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Csak megerősíteni tudom: 500 eFt-ból megáll a Panasonic 65ST50 és ennyiért valami hihetetlenül jó vétel! Ekkora keretből a legjobb és egyben legnagyobb TV, amit kaphatsz. Tökéletes lesz a szobádba, oda leszel meg vissza a gyönyörtől. Ne is gondolkozz máson, fölösleges!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#40889) janos666 válasza st81 (#40885) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én nem szeretek ágyból képernyőt nézni, csak fotelből, de ez a te dolgod.
Az 55" jobb lenne, viszont általában kedvezőtlenül jön ki ezeknek az ára a két szomszédos méret közt.

Ha árulnak még 65ST50-et, akkor én is arra szavazok.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#40890) liszi70 válasza janos666 (#40889) üzenetére


liszi70
nagyúr

Törölve, félreértés!

[ Szerkesztve ]

(#40891) gógyi


gógyi
aktív tag

Mesterek!
Az 50 GT60 mikorra eshet 390-400-ra? Nem bírom már karácsonyig :O

(#40892) aldebaran válasza gógyi (#40891) üzenetére


aldebaran
őstag

Igényeljen Cetelem hitelkártyát és azonnal 10% kedvezménnyel vásárolhat szaküzleteinkben!

404.910 Ft-ért elvihető!

[ Szerkesztve ]

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#40893) rogozsin


rogozsin
csendes tag

Szeretnék végre plazmára váltani, mindenképpen pana-t szeretnék, több kérdésem is lenne, az egyik az, hogy nagy különbség van a gt50-es és az újabb gt60-as széria közt? Mert árban jóval olcsóbb a tavalyi?, és ha nincs nagy különbség, akkor nekem az jobban megérné szerintem.
A másik kérdés, hogy szolgáltatókkal kapcsolatban van valami tapasztalat? Eddig egy gagyi lcd-m volt digis műholdas szolgáltatással, mondanom sem kell, hogy egyik sem volt jobb.
Mindenképp minimum a Digi digitális kábelesére váltanék, de hátha van tapasztalatotok:)

Előre is köszönöm:)

(#40894) DM-Fan válasza rogozsin (#40893) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"nagy különbség van a gt50-es és az újabb gt60-as széria közt? Mert árban jóval olcsóbb a tavalyi?, és ha nincs nagy különbség, akkor nekem az jobban megérné szerintem."

Kinek mi számít nagynak! Azt tudni kell, hogy már a GT50 is brutálisan jó TV volt, de az tény, hogy szoftveresen ennek ellenére elcseszték, mivel a professzionális képmódok nem voltak jól kalibrálhatók és a feketeszint itt emelkedett volt az egyéb képmódokhoz képest. A GT60-nál ez a hibajelenség már (még) nincs meg, ezen felül tovább javult a kontrasztátfogás és a színkeverés is, tovább javult a feketeszint, illetve funkciókkal is bővült a TV. Elsődlegesen nekünk, videofileknek jelentősek a változások, laikusok számára már a GT50 is tökéletes választás lehet.

"Mindenképp minimum a Digi digitális kábelesére váltanék, de hátha van tapasztalatotok:)"

A Digi kábeles megoldását igencsak pocséknak mondják.

Get Moded!

(#40895) BBéci válasza DM-Fan (#40894) üzenetére


BBéci
titán

Szerintem éppen dicsérni szokták a kábeles Digit. Minden nap úgy kelek fel, hátha ma végre nálunk is elérhető lesz. A városban egy kivételével az összes ismerősöm, rokonom Digi előfizető.
A műholdasuk tényleg vacak, de már elkezdték fejleszteni.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#40896) DM-Fan válasza BBéci (#40895) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hát, nem tudom. Az én ismeretségemben eléggé szidják a digitális tévéadását. Szerencsére nekem nem az van, az én szolgáltatóm csak átveszi a Digi-specifikus csatornákat (Digisport-ok - azokkal egyébként nincs is baj minőséget tekintve), így semmilyen hátrányom nincs abból, hogy nem náluk vagyok.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#40897) janos666 válasza DM-Fan (#40894) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én is épp azt fejtegetem többeknek (privátokban), hogy az 50-es széria is van már olyan jó, hogy nem is kéne hogy kérdés legyen egy 50ST50 vagy 42GT60 közül melyiket válassza az ember (akár akkor, ha szabadon tologatható a fotel/kanapé, de főleg ha sohasem jut ~1.5m közelségbe az ember, amit a 42" kérne).

Persze, ha valaki maximalista, és tudja mit kell nézni egy TV képén bíráló szemmel, akkor találhat majd előnyöket 50-esről 60-as szériára lépve. (És itt közben mellesleg jegyezzük meg, hogy neki még a ZT60 sem lesz "tökéletes".)
A képméret viszont bárki számára egyértelmű, még akkor is ha 1.5m-re oda tud mászni valaki a 42"-hoz, az 50" akkor is kényelmesebb, kellemesebb.
Eközben pedig már az ST50 is kiváló képminőséget nyújt (amit bár van még hova fokozni, mint látjuk is a 60-ast, és majd a 70-es szériát, de nem létszükséglet, nem kötelező, az 50-es is megüti a kiváló szintet, ami legtöbbeknek már szinte tökéletes).

Szóval itt most napjainkban szerintem mindenki, aki minimum egy UT50-ben gondolkozik (nem HD-Ready modellek és/vagy LG, Samsung, hanem 2012+ Panasonic plazma) a méretre hajtson, akkor is ha nem hiszi, hogy szüksége van legalább 50"-os, vagy esetleg még nagyobb képátlóra.

Ha már tényleg felesleges lenne a nagyobb képátló (mert már a szomszédba kéne áttolni a fotelt a falon át), de még van lehetőség és hajlandóság a pénzköltésre, akkor kell lépkedni felfelé a típusok közt. Lehetőleg a GT60-ig (vagy ameddig ér az ember pénztárcája, de már egy UT50 sem igazán okozhat csalódást).

HD-Ready kategóriában pedig nagyon egyszerű a képlet,mert a Samsun elbénázta egy kicsit ezt a kategóriát (is, csak ezt már korábban is, de még mindig), így kb. a Panaosnic X szériája marad.

Én ezt viszont csak szélsőséges esetekre ajánlom, ha vékonyak az anyagi lehetőségek vagy hajlandóságok, hogy ne futná UT50-re, ST60-ra, stb, de tényleg olyan messziről nézik, hogy az 50" is túl kicsi. (Előbb-utóbb azért ugye elfogynak az utolsó 50-esek. Csodálom hogy még van pár.)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#40898) DM-Fan válasza janos666 (#40897) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Egyetértek, bár én azt mondanám, hogy ST50 alá azért ne nagyon menjen a vásárló - jól jöhet az a bevonat, akárhogy is zömmel sötétben néz filmet az ember - de ugye ha a tavalyi modellek kikopnak, akkor ez már nem is lesz kérdés, mivel az ST60 lesz a belépő fullHD modell a Panasonic-nál.
A HD-Ready bizonyos felhasználási körnél kifejezett előny - idősebbek/csak SD TV-adást nézők számára optimális és pénztárcakímélő megoldás lehet és igen, ahogy mondod, itt elsődlegesen az X-széria ajánlott, pláne ha becsúszik néha némi HD-tartalom, amit kadenciahelyesen kéne megjeleníteni.
A képátló nagyságát pedig nem lehet eléggé hangsúlyozni: az 50" kvázi mindenki számára minimumnak kellene lennie, hiszen meglehetősen kevesen nézik a TV-t 1,5 méterről, vagy közelebből, márpedig ezen a távon kívül (pláne HD-anyagoknál) erősen indokolt ez a méret.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#40899) liszi70 válasza janos666 (#40897) üzenetére


liszi70
nagyúr

Tökéletesen szívemből beszélsz, amikor a képméret fontosságát emeled ki. Nem véletlenül döntöttem én sem úgy, hogy az 50ST50 helyett nem 55VT50-re hajtok, hanem 65ST50-re, az adott, nem szívesen emelhető keretből. Az ST-től képminőségben lehet, hogy van feljebb, viszont akkora élvezeti-értéket, élményfaktort ad a nagyobb méret, hogy roppant kérdéses számomra, hogy egy 55VT50 (ami hasonló árban van vele), tudná-e überelni az élményt. Volt egy pár hónap vacillálás, tapasztalatszerzés, mire eldöntöttem, hogy inkább a méret mellett szavazok. (Persze hozzátartozik, hogy általában 3 méter+ nézési távolságról van szó.)

[ Szerkesztve ]

(#40900) Oldfighter válasza st81 (#40885) üzenetére


Oldfighter
senior tag

Két csatornás marad a hangrendszer? A háttérsugárzóknak nem látom ugyanis a helyüket. Egy 5.1-es rendszernek elégé kártékony ez a keresztben mozizás. Három méter a frontok és a hátterek között nem sokat ér.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.