Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39551) Viktor81 válasza Mankó (#39546) üzenetére


Viktor81
senior tag

Szia !
Ne kovesd el azt a hibat, hogy 300k adsz egy 42-es TV-ert... Foleg ne vegyel ekkora TV-t ha picit is erdekel a 3D. Nincsen olyan, hogy az 50-es nem fer el ! Ezt nem hiszem el senkinek. Ezeket a TV-ket ugy terveztek, hogy konnyeden falra szerelhetoek legyenek es ott esztetikusan mutassanak. Olyan lakast pedig meg nem lattam, hogy valamelyik fal kisebb legyen, mint az 50-es TV. Ha valaki akarja, konnyeden lehet neki helyet talalni, 50 ezres kulonbozetbol pedig barmilyen felfogatas megoldhato es a meretbel foleny tobbet szamit, mint az ST-GT kulonbseg. En mar a TV-m 1 honapos koraban eldontottem, hogy eladom es benevezek egy min. 60-asra. Most addig varok, amig a ZT 60"-os panelja lejjebb koltozik a VT-be (ugy remelem, ez ket even belul bekovetkezik) es akkor belevagok a cserebe. 1 eve azt gonoltam, boven eleg lesz egy 46-os TV, de miutan megvettem az 50-est rajottem, ez is "kicsi". Szoval, ha van 300-ad TV-re, ne 42-esert fizesd ki.
Udv.: V.

(#39552) Fogash válasza kovadika (#39550) üzenetére


Fogash
tag

ne csúsztassunk, kettes csomagban van 5000Ft-tól, vagyis minimum egy ötöst rá kell áldozni akkor is, ha neked csak egy darab kell. Más kérdés, hogy ha valaki 2-300eFt között akar tévére költeni, akkor valóban ez a 2-3-5ezer Ft lesz-e a döntő tényező...

@Viktor81:
Így igaz, az 51-es Samu tévé 119cm széles. 120 centis falra fel lehet tenni. Nálam (akár samu, akár pana) egy ajtó és egy ablak közötti 135 centis falszakaszon fog vigyorogni az 50-51"-os tévé... Ha nem valami hülye beugróban, vagy szekrénysor közepében lakik a tévé (anyám berendezésében a 72 centis CRT se fér el rendesen), akkor fel lehet ugrasztani a falra. :)

[ Szerkesztve ]

(#39553) Mankó válasza Viktor81 (#39551) üzenetére


Mankó
veterán

Igen, ezeken a gondolatokon én mind-mind átestem a tervezéskor, de sajnos a szoba elrendezése olyan, hogy faltól falig szekrény van, aminek a magassága úgy 240cm lehet. (A szekrényt már nem szeretném cserélni a tv miatt.) Elemekből áll össze, gondoltam én is hogy kiveszek 2-t s felteszem a falra a tv-t. De annyira elütne az összképtől, hogy ejtettem is az ötletet. A tv-nek ugye van egy helye a szekrényben, oda max egy 82-es fér be, de ha ráengedem a az egyes részek összetételére a leendő tv-t , akkor még épp el fér a 42-es.
Ezt úgyis megakartam kérdezni tőletek, hogy nem lesz-e így gond, hogy nem mindenhol van meg az ajánlott 4-5 cm távolság. Elől, hátul több is, oldalt semmi. Nem lesz ebből gond a későbbiekben? Ajánlott így is a plazma tv vétele, vagy a körülményeket figyelembe véve lehet meg kell elégednem az LCD-vel?

Mivel a méret most már adott, még mindig ajánljátok a 3D-s tv-t, vagy ne is foglalkozzak ezzel a problémával a kis méret miatt, inkább vegyek egy jó képet adó full hd-t, a normálisabb 3D-s filmekért meg menjek el moziba?

(#39554) sad_Vamp válasza Viktor81 (#39551) üzenetére


sad_Vamp
őstag

emberek akkora fér neki be... mit nem lehet ezen megérteni?! :F Az ST60-t meg elcseszték az input laggal, ennyi. A pana bezárta a kört, elég rosszul... még én is agyalok hogy ne inkább UT50-est vagy ST50est vegyek, ha még tudok valahol.

Amúgy kérdés az U20, S20, ST20 típusok valamelyikén volt már az a szűrő cucc? (a 3 közül valamelyik van a szomszéd szobában, de mindig elfelejtem megnézni)

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#39555) kovadika válasza Fogash (#39552) üzenetére


kovadika
őstag

Lehet kapni itt aprón 2-2500Ft-ért darabját, nem csúsztatás.

(#39556) Shadowbull válasza Viktor81 (#39551) üzenetére


Shadowbull
addikt

" Nincsen olyan, hogy az 50-es nem fer el !"

Nyilvan nem akar mindenki komplett butorzatot cserelni a szobaban a teve kedveert...

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39557) Morris válasza Shadowbull (#39556) üzenetére


Morris
veterán

Nekünk is csak a 42-es fér el. Ez van 42m2. pici lakás.

(#39558) rappit4 válasza Morris (#39557) üzenetére


rappit4
őstag

TV elé kinyúló állvánnyal meg lehetne oldani. Ha a bal szekrényt nyitod, akkor jobbra told a tv-t.

(#39559) TCr válasza rappit4 (#39558) üzenetére


TCr
veterán

LOL! Az aztán szép mutatvány lenne.

[ Szerkesztve ]

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#39560) Shadowbull válasza Morris (#39557) üzenetére


Shadowbull
addikt

hasonlo volt nalunk is a regi szekreny, azert vettem bele egy 42est, hogy addig is nezzunk valamit, amig le nem csereljuk a butort.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39561) Viktor81


Viktor81
senior tag

Akkor is azt mondom, csak kifogasok....
Oldalso falra is fel lehet tenni, egy forgathato kinyulo alvannyal, amin be lehet forditani a szekreny ele es passziv allapotban "ratolni" az oldalso falra. Nekem olyan elrendezes van, hogy ketto terbol all a szoba, igy ha a kanaperol vagy az agybol nezem, akkor a ketto kozott 90 foknyi elteres van. Tehat arra falra, melyre fel van szerelve, derekszogben fordithato mindketto iranyban. (a felfogatast en terveztem, de akkor is) Csak annyi kell, hogy legyen egy falikar, ami hosszabb, ment a TV szelessegenek a fele es tobb ponton csuklik. Igy a fal sikjatol kihuzva 180 fokot fed le a TV. Nem szabad leragadni... Arrol nem is beszelve, hogy 50 ezerbol egy ugyes asztalos, kb. 10-szer atalakitja a szekrenysort ugy, hogy befer a TV, de a hasznalhatosagnak nem megy a rovasara. A lehetosegek szama szinte vegtelen (ahogy mondani szoktak), csak akarni kell...
V.

[ Szerkesztve ]

(#39562) Hobbbyt válasza Morris (#39557) üzenetére


Hobbbyt
őstag

Nem pici az, csak nem szabad tele rakni. :) Meg persze kérdés, hogy mennyi emberre..
Én mindig úgy rendezek, tervezek, hogy tv-hangcucc ágy szépen a helyén, ahogy kell, és ezek után hova fér a szekrény, meg a többi.. :)
De nyílván mindenki más szempontok szerint él.

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

(#39563) BBéci válasza Viktor81 (#39561) üzenetére


BBéci
titán

Az ablak elé helyezett kerekes állványon tutira jó helye lehetne akár 60 colos tévének is.
Szerintem sincs olyan, hogy nem fér el egy normális méretű TV, csak akarás kérdése.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#39564) sad_Vamp válasza BBéci (#39563) üzenetére


sad_Vamp
őstag

ez már-már vallási fanatizmus :N :)) :N

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#39565) Gabor970 válasza Morris (#39557) üzenetére


Gabor970
addikt

én spec kivenném a kétoldali szűk szekrényt, már ha nem életbevágóan fontos annak tárolókapacitása. Nem biztos, hogy jól el tudom képzelni a 42m2 szűkösségét.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#39566) Morris válasza rappit4 (#39558) üzenetére


Morris
veterán

És szerinted az még mindig esztétikus lenne? :U ;]

"A lehetosegek szama szinte vegtelen (ahogy mondani szoktak), csak akarni kell..."

Akkor majd mondom a munkáltatómnak, hogy jól jönne egy kis fizu emelés. Sőt, szólok a banknak is, hogy engedjen már el vagy 3 hónap lakáshitelt, mert újra be szeretném rendezni a lakásomat. :D

Mindent meg lehet oldani, igazad van, de mivel ketten vagyunk (jelenleg - tervben van a család következő tagja) így a 42m2 nem nagy. Sajnos erre volt keret. Igazából megfelel nekünk így is bőven. Nem mondom, hogy nem örülnék egy 65"-os ház méretű tévének, de sajnos az anyagi és a megélhetés nem épp könnyebb lett manapság.
Mivel kicsi a hely, mindent ötször át kellett gondolni, hogy a lehető legésszerűbben tudjuk berendezni a lakást.
Akár ki is dobhatnám a jelenlegi szekrénysort és lehetne csinálni egy másikat., de akkor már jöhetne a másik tévé is egyből. Nekünk most nem ez az elsődleges, de természetesen tervben van a dolog ;] . Az asszonyt (akinek van tudja) meggyőzni nem egyszerű. :N

Jah, a szekrénysor korábban így nézett ki. Kidobtam a középső elemet és a jelenlegit csináltam a helyére.

Gabor970: Az átalakítással már nem fogok foglalkozni. Helyette csinálok egy vadi újat majd. Modernet, duzájnosat. Mert valljuk be, ez nem kimondottan a tévét helyezni az előtérbe, hanem a tárolást.

[ Szerkesztve ]

(#39567) BBéci válasza Morris (#39566) üzenetére


BBéci
titán

Feleségemet arról nem tudnám meggyőzni, hogy elég nagy a 42 colos TV. Mikor legutóbb, úgy két éve akkorát kellett tesztelnem, kérdezte, adtak-e hozzá távcsövet? :K
Hozzáteszem, nálunk 3,8 m a nézési távolság. Olyan messziről szinte olvashatatlan 42 coloson a filmek felirata.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#39568) Morris válasza BBéci (#39567) üzenetére


Morris
veterán

Nálunk (de tényleg nagyon) max 3 méter a nézési táv. Nem rossz, de nyilván jobban örülnék egy 50 vagy 55 vagy 65"-nak. Sőt, már pedzegetem neki, hogy én egyszer szeretnék úgy igazából mozizni itthon. Szóval választhat: projektor vagy plazma. ;] :D

(#39569) TCr válasza BBéci (#39567) üzenetére


TCr
veterán

Nem minden feleség egyforma, ezt is el kell fogadni.
Szerencsére ezen a téren én is szerencsés vagyok (ahogyan Te is), egy szavam sem lehet.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#39570) BBéci válasza TCr (#39569) üzenetére


BBéci
titán

A nők szeretnek moziba járni, feleségem is. Amíg nem volt itthon vetítő és vászon, addig majdnem minden héten mentünk a Duna Plázába, később a Lurdyba. Moziban hatalmas a vászon, ha valaki azt élvezi, akkor otthon sem lehet kifogása a nagy képméret, akár TV akár vászon ellen.

(#39568) Morris
Maximum 2 m távolságból tudnám élvezni egy 42 colos TV képét.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#39571) TCr válasza BBéci (#39570) üzenetére


TCr
veterán

Ezt ne nekem magyarázd meg kérlek. :)
(Többek között ezért is írtam azt, hogy szerencsés helyzetben vagyunk)

[ Szerkesztve ]

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#39572) tom_tol válasza BBéci (#39570) üzenetére


tom_tol
addikt

"Amíg nem volt itthon vetítő és vászon, addig majdnem minden héten mentünk a Duna Plázába, később a Lurdyba."

Szerintem itt van a lényeg.
Az itt lakók szinte kivétel nélkül úgy kezelik a TV-t mintha az egy médialejátszó megjelenítője lenne, én is.
Elég nagy bánatom hogy a Philipsen kívül senki nem akart 21:9 arányú TV-t gyártani, lehet azért mert a TV-t alapvetően tv nézésre készítik.
A házimozi nem hiszem hogy TV-re való, arra vetítő kell. Ha pedig kompromisszumot kell kötni valamilyen okból akkor akár a 42" TV is beleférhet ha a delikvens nem akar nagyobbat.

(#39573) madgie válasza TCr (#39571) üzenetére


madgie
titán

Én nem látok ebben semmi szerencsés helyzetet :P :DDD

(#39574) TCr válasza madgie (#39573) üzenetére


TCr
veterán

Másik oldalról megközelítve valóban, de azért nem rossz dolog ám az, hogy a vágyam és közém nem áll az asszony. :)
(Legalábbis amíg ésszerű az a vágy, szerencsére általában az szokott lenni)

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#39575) Viktor81 válasza Morris (#39566) üzenetére


Viktor81
senior tag

Minden tiszteletem a tied, de nem szeretem, ha kiforgatjak a a szavaimat. Nem penzugyi lehetosegekrol beszeltem ! Az egesz onnan indult (kettovel a Te korabbi hsz.-od elott, hogy Manko kolleganak rendelkezedre all a penz, de o egy dragabb, kisebb modellt venne, mire en azt mondtam, hogy az olcsobb, nagyobb modell arkulonbozetebol meg lehet oldani az elhelyezest. Nem azt mondtam, hogy ki kell dobni a szekreny, el kell venni a gyerek elol az etelt, vagy lemondani barmirol a TV kedveert, hanem, hogy a konkretan kb. 50 ezres kulonbozetbol megteremtenem a helyet a nagyobb TV-nek. (mondom megegyszer, az osszeg itt rendelkezesre all) Jelen esetben a pazarlas a 42-es GT modell valasztasa. Ezt sokan nem kepesek belatni, hogy nem feltetlenul az az olcsobb, ami kevesebbe kerul. Bar itt meg ez sem all fenn.

(#39576) Morris válasza Viktor81 (#39575) üzenetére


Morris
veterán

Ezzel viszont maximálisan egyet is értek! :K
Az ő esetében én is a nagyobbat venném, ha meg lenne a lehetőségem rá. (pláne ha olcsóbb mint a 42-es kistestvére)

(#39577) Mankó


Mankó
veterán

Egyszerre sok emberkének kellene válaszolnom, így inkább írok egy nagyobb mindenkinek szóló hozzászólást.
Ha lesz itthon egy értelmes fényképező, vagy telefon csinálok egy képet is, hogy át láthatóbb legyen.

Szóval 42-es játékra is vállalható plazmát vennék. A szekrény faltól falig ér kb. 6m hosszúságban, 2.40 magas. amely a bal oldali falra is rálóg 1.5-2 m szélességig. A fali kar így kiesik, kivéve, ha nem a tv mögé menne a falra, de akkor meg minek felrakhatom a falra is. (Bár, akkor már próbálnák mindent vízszintesre igazítani.) A jobb oldal tiszta ablak. Ha nagyobb tv-t akarnék berakni, akkor 2 elemet kellene kivennem, ami nagyban rontana az összképen, vagy 2 elemet kellene átalakítani, hogy az összkép ne romoljon.
Vagy marad minden ahogy van, a tv-t kicsit kijjebb húzva a mostani helyére menne az új (42-es) és kicsit rálógna az összetétekre. Egyik se túl jó és szép megoldás.
Kicsit belegondoltam a dolgokba és bútorossal meg lehetne csináltatni, hogy a káposzta is megmaradjon, meg a kecske is jól lakjon. (Bár nem lenne egyszerű és olcsó megoldás, s kitudja egyáltalán szép lenne e.)

Játék tekintetében olyan modellt kell keresnem, amin nem szaggat, akad a játék. Azt ST60-as széria kiesik, a GT 60 drága. Esetleg régebbi 50-es szériákból melyiket ajánlanátok és miért? ST50, GT50, UT50? 50 collban, ha mégis a bútoros megoldás kerülne előtérbe? (Ha lesz kép mindenki elmondhatja, melyik verziót csinálná.) Árban és feltételekhez igazodva melyik modellt ajánlanátok így látatlanban, még? S melyiket majd ha lesz kép (5 óra körül, feldobok néhányat, hogy jobban átlássuk a helyzetet).

(#39578) Shadowbull válasza BBéci (#39567) üzenetére


Shadowbull
addikt

En 4,5 meterrol is gond nelkul olvasom a feliratokat. Meg a teve sajat lejatszojanak a feliratait is, pedig az hiresen szar karaktereket hasznal. Dune-nel meg lehet nagyitani a feliratot, ha ugy kenyelmesebb.

Lehet hogy a reszleteket is jobban latom akkor? ;]

"a valaki azt élvezi, akkor otthon sem lehet kifogása a nagy képméret, akár TV akár vászon ellen."

Csak nem biztos hogy az ember a sajat lakasabol is mozitermet akar csinalni. Adott helyen egy 65os teve siman agyonutheti a helyseget. Van aki ilyesmire is gondot fordit...

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39579) JaniS válasza Mankó (#39577) üzenetére


JaniS
senior tag

Játék tekintetében olyan modellt kell keresnem, amin nem szaggat, akad a játék.

Tudtommal ehhez a tv-nek nincs köze. Ezért nem is értem, amit a típusokról írsz. :F Játéknál az inputlag szokott kérdés lenni, azonban ez plazmáknál sem vészes.

Ispy: Aha, ezt nem olvastam, akkor fenti stornó.

[ Szerkesztve ]

(#39580) Ispy válasza JaniS (#39579) üzenetére


Ispy
veterán

Sajnos az ST60-as szériába sikerült a panának ezt jó elb.....ni, volt már róla szó itt, linkelve is lett fórum, ahol ezzel foglalkoznak részletesen.

(#39577) Mankó

Én a helyedben bepróbálnám a tavalyi GT50-et, ED-ben még kapni.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#39581) Ispy válasza Ispy (#39580) üzenetére


Ispy
veterán

Sőt panashopban is lehet még kapni tavalyi GT-t, ráadásul itt van +1 év gari.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#39582) rappit4 válasza Shadowbull (#39578) üzenetére


rappit4
őstag

Az 50" szerintem az arany középút, elég nagy filmezéshez viszont esztétikailag már nem túlságosan nagy.
(#39566) Morris: Azt nem mondtam :) Csak felvázoltam, hogy meg lehetne oldani :DDD

[ Szerkesztve ]

(#39583) Gabor970


Gabor970
addikt

hát nekem nem bántaná a szememet a 65"-es TV, az tuti. Igaz, gyakorlatilag üres az a fal, amin a TV-m van, csak alul fut 4m hosszban végig alacsony szekrény (kb 50cm magas tán)

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#39584) membrandj


membrandj
nagyúr

Üdv! 150-160 ezer forint környékén melyik 42 colos tv most a best-buy? Ha kicsivel drágábban sokkal jobbat kapni, akkor az is érdekel. Smart tulajdonságok nem lényegesek annyira. Az viszont jó lenne, ha mediacard-ot fogadna( upc-s, vagy később digi-s, ha egyáltalán ott létezik.) LG? Samsung? Sony? Ha tudnátok írni egy párat, azt megköszönném!

Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.

(#39585) Cha-b válasza membrandj (#39584) üzenetére


Cha-b
senior tag

Sony kiszállt már rég a plazma gyártásból, lg elmarad nagyon a samu és pana minőségétől, én a keretedből a 42 UT50-et ajánlanám, ha nem esik rá közvetlen fény. [link] 2+1 év gari van rá jelenleg.

CSAKAKISPEST!!!!

(#39586) membrandj válasza Cha-b (#39585) üzenetére


membrandj
nagyúr

Jelenleg egy "rég" kb 7-8 éves Panasonic plazmánk van. Még most is sokat fogyasztanak? Vagy már dolgoztak ezen is? Ha feljebb mehetnél az összeggel,akkor mi lenne a következő amit ajánlanál?

Illetve ez amit linkeltél fogad ilyen kártyát? Jó lenne box helyett.

[ Szerkesztve ]

Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.

(#39587) Cha-b válasza membrandj (#39586) üzenetére


Cha-b
senior tag

Többet fogyasztanak vmivel mint a ledesek, de nem annyit mint régen, mostmár szinte elhanyagolható a különbség, már nem is "fűtenek", ami régen még jellemző volt, ebben a 2 dologban sokat fejlődtek. Hát 42 ST50 jöhetne szóba, de olyat már nem fogsz kapni sztem. + azért az jókora ugrás a 150k Ft-hoz képest. Ezenkívül az idei modellek közül az ST60 jöhetne szóba mondjuk nov-dec. környékén, akkorra lesz "megfizethető", de akkoris messze lesz a 150któl. (190-200k körül sztem)

CSAKAKISPEST!!!!

(#39588) membrandj válasza Cha-b (#39587) üzenetére


membrandj
nagyúr

Panasonic Tx-p42st50e, ilyet találtam 200-210 környékén.

TX-P42GT20 ez viszont "csak" 180ezer forint. Mivel tud többet, mint az eredeti általad linkelt?

Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.

(#39589) DM-Fan válasza Morris (#39566) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Alaposan tele van nálatok a szoba szekrénnyel. Kicsit értetlenül is állok előtte, szerintem meglehetősen idejétmúlt berendezési tárgy a szekrénysor: rendkívül nagy helyet foglal és ugyanakkor közel sem nyújt akkora tárkapacitást, mint amekkorát ígér. Nálam a nappaliban csak lebegőpolcok vannak, a gardrób az előszobában és a hálószobában van. Így nem veszítek el a nappaliban komplett falfelületek, ellenben a polcokat úgy tudom felerősíteni és olyan elrendezésben, ahogy mondjuk adott esetben a TV, vagy bármi más megkívánja. Szabadon variálható és marad a rengeteg tárkapacitás is.

Get Moded!

(#39590) janos666 válasza membrandj (#39588) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A GT20 emlékeim szerint egy kifejezetten gyenge modell volt. A G20-al ellentétben 3D-t is tudott, de talán 2D-ben is gyengébb volt egy kicsit, mint a sima G20. Az ST50 ahhoz képest látványos előrelépés, ennyi felárat már pusztán a képminőségbeli fölénye is megér, arról nem is beszélve, hogy a GT20 az 2010-es, az ST50 pedig 2012-es széria, így valószínűleg 2 évvel fiatalabb készüléket kapsz, ami szintén önmagában is ér ennyi felárat.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#39591) membrandj válasza janos666 (#39590) üzenetére


membrandj
nagyúr

Köszönöm neked és Cha-b -nak is a segítésget. Ami előtt értetlenül állok,hogy a samsung,lg,panasonic is csak 2 év garit az a termékeire. Ez botrányosan kevés.

Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.

(#39592) DM-Fan válasza membrandj (#39588) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A GT20-at kerüld messziről, ahogy janos666 kolléga is írta: a G20-szal ellentétben a GT20 nagyon gyengére sikerült modell volt, rendkívül erős foszforlaggal. Felejtős. Az ST50-nel viszont jól jársz.

Az alap garancia sehol sem több, mint 2 év, azonban a Panasonic korábban rendszeresen (évente többször is) csinált garanciakiterjesztős akciókat, amely kapcsán ingyen kiterjesztették 5 évre a garanciát, ha az adott hónapban vásároltál hivatalos kereskedőtől. Sajnos ez tavaly elmaradt, de pl. a Panashop-ban állandóan adott a lehetőség, hogy az alap 2 évet kiterjeszd 3 vagy 5 évre. Előbbiért a vételár +5%-át, utóbbiért +15%-át kell letenned.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39593) kovadika válasza membrandj (#39591) üzenetére


kovadika
őstag

Mihez képest kevés? Szinte az összes szórakoztatóelektronikai cikkre két év garancia jár, + éveket akcióban lehet kifogni. Szerintem a 42ST50 nem ér meg +60 ezret, kevesebb garanciával, és bizonytalanabb forrásból mint a 150-be kerülő 42UT50(3 év garival, Panashopból).
Ha 200 fölé mennél árban én azt mondom, hogy inkább az 50"-os készülékeket nézegesd, mert sokkal jobb ár/érték arányúak, mint a kisebb modellek. Az is fontos lehet, hogy mikor esedékes a vásárlás? Év vége fele 42ST60(ami, jobb mint az UT50, ST50) 190 körül, az 50ST60 pedig 250 körül hazavihető lesz.

[ Szerkesztve ]

(#39594) Morris válasza DM-Fan (#39589) üzenetére


Morris
veterán

Kb 6 éve amikor a párom vette a lakást, csak erre futotta neki a keretből. Úgy voltunk vele, maradhat, annyira még nem retro. Persze, tudom én is, hogy ennél lehetne egy szebbet, esztétikusabbat, praktikusabbat de ez már nem szempont. Mégpedig azért nem, mert egy nagyobb projekt van kilátásban (kertes ház), amit a nulláról kell szalonképes állapotba hozni. Ott viszont mindent úgy fogunk csinálni, hogy az a kívánalmainknak megfelelő legyen! Teccik érteni! :B

Ott is lesz(nek) tévé(k) ;] :K

Lebegő polc - ami nálunk is elengedhetetlen ;) [link], [link]

[ Szerkesztve ]

(#39595) Franky2Ster


Franky2Ster
senior tag

Hamarosan a nappalikban világ első hajlított OLED TV-je: [link]

(#39596) membrandj válasza kovadika (#39593) üzenetére


membrandj
nagyúr

Köszönöm a válaszod neked is és DM-Fan-nak is!
Közeljövőben lesz esedékes. Most azt írod,hogy 3 év garanciával 150 ezer az ut50, közben alapesetben pedig 2 év garit írtok,gondolom csak elírtad. Hát szerintem az lenne a normális, ha alap esetben minimum 3 , de inkább 5 év garancia lenne.

Szerk.: Gondolom a +1 év garira gondoltál, de az csak az alkatrészekre vonatkozik tudtommal, nem teljes körű.

[ Szerkesztve ]

Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.

(#39597) kovadika válasza membrandj (#39596) üzenetére


kovadika
őstag

A Panashop most 3 év garanciával forgalmazza. Gyári garancia kiterjesztése, tehát teljes körű.
Persze nekünk az lenne az ideális minél hosszabb a garanciaidő, de a gyártók nem a mi érdekeinket tartják szem előtt. :)

[ Szerkesztve ]

(#39598) spiky03


spiky03
veterán

Ma voltam az Aréna plázában az MM-ben
Kivan téve egy LG UHD tv, 84"-os, 6 millába kerül. :D
Két csávó ott fényképezkedett előtte. :DDD

Nem mndom szép képe volt, amikor arra jártam rápillantottam, de igazából még nem nagyon hoz lázba ez za UHD, meg a 4K sem.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#39599) Nyirike


Nyirike
csendes tag

Hali!

Van egy ilyenem:
http://lc-power.hu/index.php?dispatch=products.view&product_id=910

Tök jó mert ha kikapcsol a tv akkor ez is (egy idő után). A gond az hogy mikor indítom a tv-t nem indul a cucc. Így az időzített felvétel (Panasonic Viera G30)-t nem tudok benyomni.

Hogy lehet ezt valahogy jól megoldani?

Köszi.

(#39600) StLui válasza Morris (#39594) üzenetére


StLui
veterán

Ez az egyetlen szerencséd, hogy tudtál bemutatni legalább lebegő polcot, mert ha ez se...... :Y

Szerintem aki idetéved már beírni sem mer lassan, mert lehet nem megfelelő az ittenieknek az ő falfestési, tapétázási szokása, padlóburkolási elképzelése, illetve lakásának szekrényekkel való berendezése.

:))

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.