Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39751) DjKoxi válasza Mankó (#39746) üzenetére


DjKoxi
senior tag

Egy barátom vett LG LCD-t 42"-t, (fémkeretes, kb 250e Ft), mikor mutattam neki milyen hibát nem látna az ugyanannyiba kerülő 51"-os Samsung plazmán, akkor mondta miért nem hamarabb mondtam. A méretbeli különbség csak hab a tortán.
LCD akkor alternatíva, ha tartósan monitorként is akarod használni.
Záhony körzetében szívesen megmutatnám a különbségeket. LG 32" LCD tv, LG 23" IPS LCD, Samsung 51" plazma, Infocus full HD DLP proji 110".

(#39752) tisn


tisn
addikt

Ma megvettem az utolso csomagolt pana 50ut50-et az auchanban, 195k-ert :)

(#39753) kovadika válasza tisn (#39752) üzenetére


kovadika
őstag

Az remek vétel volt! :Y Használd egészséggel!

(#39754) DjKoxi válasza tisn (#39752) üzenetére


DjKoxi
senior tag

:C Jó tv, jó áron!

(#39755) mayday00 válasza tisn (#39752) üzenetére


mayday00
őstag

Annyiért tényleg jó vétel volt :)
Készülékkel is meg leszel elégedve :)

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#39756) Cha-b válasza tisn (#39752) üzenetére


Cha-b
senior tag

A biztonság kedvéért azért egy üzemidő ellenőrzéssel indíts. :) Grat hozzá !

CSAKAKISPEST!!!!

(#39757) tisn válasza Cha-b (#39756) üzenetére


tisn
addikt

Koszi mindenkinek a jokivansagokat, tetszik a masina, csak a gyerekek lenyultak mesenezesre :)

(Uzemidot nem tudom van e ertelme, minden aprosag a gyari hegesztett tasakban, kavan meg mindenhol rajta a vedofolia. Kicsit felek a szervizmenutol.)

(#39758) DM-Fan válasza tisn (#39757) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az semmit nem jelent, hogy ott a védőfólia. Anno én sem szedtem le az első 50G20-amról, ami nálam volt még majdcsak 1 hétig, amíg megkaptam a cserét a pixelhiba miatt. Ezalatt az idő alatt majdcsak non-stop ment és be tudtam volna égeti, ha nem figyeltem volna oda rá. Persze odafigyeltem és ugyanolyan állapotban adtam vissza, mint ahogy kaptam, de biztos belement vagy 80-100 óra. Ki tudja, később mi lett a sorsa, de nem hiszem, hogy 1 szubpixelhiba miatt ne adták volna el másnak attól, hogy nekem így nem felelt meg. Ráadásul a cserekészülék gyári hegesztett kiegészítőivel lett visszaküldve a készülék és a pixelhibás már beüzemelt távját, kiegészítőit tartottam meg, mert azok ugyebár úgyis ugyanazok.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39759) Ispy


Ispy
veterán

Ma kaptam emailt egy cégtől (nem tudom hogyan, miért?!), ahol van még 50UT50 207k-ért, ha valakinek kell, nyomozza le.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#39760) junkpod válasza Piftuka (#39730) üzenetére


junkpod
nagyúr

Hát pedig ilyen tv nem létezik, ezek irreális elvárások és leginkább agymosó-marketing infókra alapulhatnak, amiket hírdetésekben és "szakmai" cikkekben lehet olvasni. Szerintem gondold át és a valós saját igényeidet írd össze:)

Box's don't touch!

(#39761) Mankó válasza DjKoxi (#39751) üzenetére


Mankó
veterán

Full hd, 3d, 1-2 avi es xbox, ritkan tv adas, foleg sport musorok, foci, tenisz a felhasznalasi terulet. Monitornak nem kivanom hasznalni, se most se kesobb. Gondolom ezekre a teruletekre ajanlottak a plazmak.

Most akarok venni egy zyxel nsa 310-es nast, s arrol streamelnem a filmeket a plazmara. Akinek hasonlo nas-ja van, elmondhatna a velemenyet, hogy hogyan muzsikal! 3d filmekhez is eleg lesz a sebessege? Egy 300 mbites wifi-m van hozza es arra nem nagyon szeretnek mar kolteni. Persze, ha azt mondjatok keves, megoldom a cseret.

(#39762) Alex91 válasza Mankó (#39761) üzenetére


Alex91
félisten

Ha lehet, akkor kabelez! Wi-Fi nagyon esetleges.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#39763) Mankó válasza Alex91 (#39762) üzenetére


Mankó
veterán

A tv-hez megoldhato a kabel. Kabellel nem lesz problema a megadott feltetelekkel?

(#39764) DM-Fan válasza Mankó (#39763) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem a kábellel lesz gond, hanem a TV beépített médialejátszójával. Arra már most készülj fel, hogy venned kell majd egy külső lejátszót! Szerintem a beépített nem is igen hozható össze NAS-sal, a külsővel ellenben gyerekjáték lesz, plusz ugye csak a külső lejátszó lesz képes kadenciahelyes lejátszásra. Nálam egy DNS-320-as NAS üzemel gond nélkül, kábelen az égvilágon minden átmegy megfelelő sebességgel.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39765) Mankó válasza DM-Fan (#39764) üzenetére


Mankó
veterán

A kulso media lejatszo mar be van tervezve egy medx600 szemelyeben. Gondolom boven eleg lesz a wifi nelkuli verzio, vagy ajanlott a wifi is mondjuk mediatar kiepitese eseten a boritokhoz es leirasokhoz?
Akkor kabelen a kis zyxel 310 essel se lesz gond?

[ Szerkesztve ]

(#39766) DM-Fan válasza Mankó (#39765) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Fölösleges a WiFi. Nekem is van a Popcorn-hoz, de gyorsan rájöttem anno, hogy sokkal praktikusabb a kábel, onnantól kezdve meg soha nem lesz szükség a WiFi-re, mert a kábeles kapcsolat mindig él.

A Zyxel tudtommal kiváló ár/érték arányú NAS-okat gyárt, szerintem a 310-es is elég lehet otthoni felhasználásra, bár én több fiókosban gondolkodnék a helyedben, mert egy HDD-t nagyon hamar ki lehet nőni - bár ez abszolút felhasználási szokások függvénye.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39767) Shadowbull válasza tisn (#39752) üzenetére


Shadowbull
addikt

grat :) aztan mit szolt a csalad?

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39768) Mankó válasza DM-Fan (#39766) üzenetére


Mankó
veterán

Lehet erdemes varnom egy hasznalt zyxel 320 vagy 325os modellre, persze ertelmes aron, mert ujonnan dragak.
Persze egy gigabites switchre fogom raakasztani a nast is.

A dns 320-ban milyen hardver van egyebkent?

[ Szerkesztve ]

(#39769) Mankó válasza Mankó (#39768) üzenetére


Mankó
veterán

Most neztem a zyxel 310-nek erosebb a hardvere, mint a dlink 320-nak, csak az ugye 2 tarhelyes. Akkor eredetileg a 310-es zyxelnek is elegnek kellene lennie.

(#39770) DM-Fan válasza Mankó (#39769) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Alapvetően nem kell erős hardver egy NAS-ba, viszont az, hogy több HDD-t is fogad, az eléggé pozitív. Funkciókat tekintve egy gyengébb hardver is közel ugyanazt tudja, ráadásul lehet buherálni az eredeti firmware-t, ha valami nem tetszik gyárilag. A 320-asnak egyetlen hibája van: apró a gyári ventillátor és emiatt zajos, ha a legnagyobb fordulatba kapcsol. Célszerű a 4 cm-es ventit 8 cm-esre cserélni és úgy már rendben van a dolog, vagy úgy elhelyezni a NAS-t, hogy ne legyen szempont ha van is ventizaj.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39771) Mankó válasza DM-Fan (#39770) üzenetére


Mankó
veterán

Furcsa mod a nas topikban nem ajanljak. Csak tudnam mire alapozzak! :U

(#39772) DM-Fan válasza Mankó (#39771) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Azért, mert a Dlink profilja alapvetően nem a NAS és tény, hogy egy Zyxel vagy Synology körökkel jobb. Csakhát utóbbiaknál az árcédulán is nem ritkán egy helyiértékkel nagyobb összeg szerepel. Nem mindegy, hogy 25 eFt-ért veszel NAS-t, vagy 125 eFt-ért - mindkét esetben HDD-k nélkül. Egyébként a Zyxel-nek már vannak tényleg korrekt áron, 100 eFt alatt is jó NAS-ai. Ettől függetlenül a Dlink készülékei is bőven megfelelnek egy otthoni környezetben, ahol az a cél, hogy kiszolgálj egy médialejátszót/tabletet/telefont vagy hogy távolról, a világ bármely részéről elérd neten keresztül a NAS-odat és a rajta tárolt adatokat. Nálam teljesen stabil a kétfiókos 320-as - soha nem fagyott, soha nem lassult be, a pótolhatatlan adatokat (családi fotók/videók) automatikusan tükrözi, teszi a dolgát, ahogy kell. Én nem használom olyan extra dolgokra, mint pl. torrent, de sokan pl. emiatt is veszik. Ilyen célra mondjuk nyilván jobb egy drága NAS, de nekem erre nincs szükségem. A hűtésmod-ot érdemes megcsinálni, hogy teljesen néma maradjon teljes terhelés alatt is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39773) Piftuka válasza kovadika (#39736) üzenetére


Piftuka
veterán

Végigolvastam a hozzászólásaitokat. Köszönöm a választ mindenkinek!

Van még jó néhány kérdésem, ha nem baj...

Például:
1. Mi az az" input lag probléma", amiről fentebb szó van?
Mi az a "ghost"-olás?
Hogyan kell "bejáratni" a plazma TV-ket?

"Minden plazma be tud égni, oda kell rá figyelni."

2. Hogyan kell erre odafigyelni? Illetve hogyan védekezhetek ellene?

"A többiek által ajánlott X60 sem rossz vétel, de kontrasztban és képminőségben jelentősen le van maradva az ST60-tól, bevonat sincs rajta, ezáltal eléggé tükröződik. Viszont olcsó(bb)."

3. Ha és amennyiben szűrő/bevonat nélküli plazma TV mellett döntök, mennyire kell elsötétíteni a szobát az élvezhető televíziózáshoz? A sötétítő függönyök elhúzása elégséges?

"0% THM-es akció miatt ne rohanj a boltba, mert minden nagy multiban van már szinte kéthavonta. Általában felváltva: MM, ED, Euronics, Tesco... stb."

Nem amiatt "rohanok a boltba", de mivel elromlott a másik TV, így kell valami helyette most. Mint említettem kicsit későbbre volt tervezve a vásárlás, de ha már így alakult, akkor a legjobbat próbálom kihozni belőle, nyilván a lehetőségekhez mérten. És mivel mindenképpen kamatmentes részletre szeretnék vásárolni, így most kell lépnem az ügyben.

Megjegyzés az "alacsony fogyasztással" kapcsolatos véleményekre:
Számomra az energiatakarékos működés nem csak a havi számla csökkentése szempontjából fontos. A Föld védelme, az energiafelhasználás minimalizálása, ill. optimalizálása, a környezettudatosság elve is szempont számomra. (Szintén a lehetőségek által engedett mértékig, figyelembe véve minden szempontot.)
Mindez független attól, hogy mennyi a jövedelmem, és mennyiért szeretnék/tudok TV-t vásárolni.
Éppen ezért az a kérésem, hogy ezt a témát ne ragozzuk tovább! Kérlek, tartsátok tiszteletben a véleményemet!

Egyébként elolvastam a fogyasztásra vonatkozó elméletet is, és éppen emiatt még mindig lehetséges alternatív a plazma.

MÁS: tudomásul vettem, hogy a médialejátszás funkció olyan, amilyen.
4. Viszont mi a helyzet a TV adás rögzítésének képességével?
Arra alkalmas valamelyik modell, hogy mondjuk USB kulcsra rögzítsen?
Esetleg ezt a feladatot is csak valami médialejátszóval/adatkártyával/külső merevlemezzel lehet megoldani? Ha igen, melyik a legegyszerűbb módszer?

MÁS:
5. Mit gondoltok az alábbi 4 típusról?

Panasonic TX-P42GT50E (Ezt most a helyi boltjukban meg is tudom nézni, mert van készleten.)

Panasonic TX-P42ST60E

Mi a fő különbség a két modell között?

[Samsung PS51E490B1WXXH] Ezt most 199.000 forintba kerül az Euronics áruházban.

Samsung PS51F5000AWXXH (239.000 forint.)

A fenti kettő között melyek a legfontosabb különbségek (a Full HD felbontás, a szűrő, és a "beégés védelem" képességein kívül)?

6. Ha boltban megtekintem a plazma TV-ket, akkor mire érdemes odafigyelni?

Várom a további válaszokat köszönettel! :R

Üdv: Piftuka

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#39774) zippofcy válasza tisn (#39757) üzenetére


zippofcy
senior tag

Szervízmenütől nem kell félni, belépsz megnézed nem állítasz el semmit és kész, én számtalanszor megnéztem a Panámban az üzemidőt, sajna a Samum tök idióta ahányszor belépek lenullázza hát így mi értelme van? :U

De ha minden bontatlan volt akkor szerintem is felesleges most megnézned, nézd meg mikor már szerinted benne lehet 4-500 óra és akkor ha tényleg benne van vagyis már bejárattad, felhúzhatod maxra a kontrasztot, stb.

Amúgy a Samum ghostolása kb. 3x olyan erős volt míg bejáratós volt, ha a beégés is ugyanekkora mértékben volt nagyobb akkor jól tettem hogy kíméletesen járattam be anno.

Sajna fogalmam sincs hány óra lehet most benne de most már szinte egyáltalán nem ghostol (GH6 egy-egy stage összes dala végigjátszva konstans HUD-al, a számok között max 20mp-ig HUD nélkül és a HUD ghostja eltűnik 1 perc alatt az összesen kb. 40 perces menet végén).

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#39775) Ijk válasza Piftuka (#39773) üzenetére


Ijk
nagyúr

42-eseket felejtsd el, egyszerűen a jelenlegi árakon nem érdemes megvenni, 50"-ban gondolkodj mindenképp.
200k elég necces, főleg most hogy kezdő árak vannak. Ebbe a Pana 50X60 fér bele, és még futja egy médialejátszóra is mellé.
Felhasználásod tekintve tökéletesen megfelel az X60, azért a sötétítést legalább egy függönnyel oldd meg.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#39776) zippofcy válasza Piftuka (#39773) üzenetére


zippofcy
senior tag

A médiarögzítést tudják (legalábbis a 3 éves Samum tudja akkor már az idei Panáknak is tudniuk kell ;] ) de amire felveszed azt nem tudod pl. számítógépen visszaolvasni vagyis a rögzített műsor az másolhatatlan lesz.

A set top boxok másolhatóan rögzítenek, pl. az én WayteQ HD-95CXem amit csak mediaplayernek használok (igaz DTSt jogdíj miatt nem játszik le de a lehúzott mkv-knál kb 30-ból egy olyan van amiben CSAK DTS hang van, AC3 nincs magyarul. Ami meg jobb film az BDre megy és a PS3 játssza. Meg hátha lesz egyszer hax :D ). Ezt 8500 Ftért vettem mikor 1 év után behalt a 10 ezres Himedia mediaplayerem ami DTSt is tudott és tökéletesen elégedett voltam vele. Havernak van egy 30 ezres torrentet is tudó "neves" mediaplayere, hát se a kép se a hang nem szebb vele se az én se az ő TVjén, csak annyival rosszabb hogy coaxial digital kimenet nincs rajta csak optikai, az én erősítőmön meg az összes optikai bemenet foglalt már. (PS3, PC, xbox)

3Dt is lejátszik minden player (a TV beépítettje is) mivel az csak olyan mkv (BD) amiben egymás mellett vagy felett két film van szal nem kell hozzá semmi extra tudás, a PCs lejátszóproggik is letolják, a TV csinál a két képből egyet, akkor van gáz ha a TV nem támogatja vmelyik fajtát, pl. a haverom fent említett 3Ds projektora csak azt a fajta 3Dt tudja amikor nem két kép van egyszerre hanem felváltva van a két kép frame-enként na arra lejátszani egy 3Ds filmet kész kínlódás na de aki olyat vesz meg is érdemli ;] ) Vmi PCs lejátszóprogramot túrt hozzá nagy nehezen de az egész egy kalap .... ha engem kérdezel :D

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#39777) dedy70 válasza Piftuka (#39773) üzenetére


dedy70
tag

1. Az input lag csak akkor okoz problémát ha játékra is használni szeretnéd a tv-t. Késéssel jeleníti meg a képet külső forrásról.
A ghost ideiglenesen megmaradó képtartalom. Statikus képelemek, leggyakrabban csatornalogók szoktak ghostolni. A ghost egy idő után eltűnik változó képtartalom esetén, extrém esetben megmarad, de akkor már beégésről beszélünk, kis odafigyeléssel kezelhető probléma.
Bejáratni az első kb. 300 órában kell. Kerülni kell a tartós képtartalmakat. A csatornalogókat ki kell zoomolni, minimalizálni kell a panel képarányától eltérő tartalmakat. Amennyiben mégis nézel ilyen tartalmakat a tv-n érdemes utána teljes kijelzőt képernyőt tartalommal homogenizálni a kijelzőt.
2. lásd előző pont utolsó bekezdése.
3. Filmezéshez a szűrővel rendelkező tv-k esetén is érdemes besötétíteni. Tv nézésnél még elmegy a nappali fény, persze csak akkor, ha nem a tv háta mögött van az ablak.
Az energiatakarékossághoz néhány gondolat. Nem az a pár watt fogja megvédeni a Földünket amivel a plazma többet fogyaszt mind az lcd. A hűtőt, tűzhely, porszívó, klíma stb. többszörösét fogyasztja a tv-nek. Az ország energia fogyasztásának elenyésző részét teszi ki a háztartási energiafogyasztás az iparihoz képest. Inkább ültess fákat, közlekedj kerékpárral, ezekkel többet segítesz a Földön.
4. ST-től fölfelé mindegyik Pana tudja rögzíteni a tv adást merevlemezre, a VT sd kártyára is.
5. Az említett 4 modell közül én a Panasonic TX-P42GT50E-t ajánlanám, ha nem lenne csak 42"-os. A Samsung PS51E490B1WXXH semmi esetre sem ajánlott, mivel nem tudja kandencia helyesen lejátszani a 24p-s filmeket (a hd filmek 95%-a ilyen).
6. Pixelhiba mentesség, homogenitás, üzemidő, tápzúgás.

(#39778) dedy70 válasza zippofcy (#39776) üzenetére


dedy70
tag

Igazi 3D-t pont, hogy nem játszik le minden lejátszó, a beépített meg végképp nem. Amit mkv formátumban kikölcsönzöl az mind felezett felbontású, nem is érdemes velük foglalkozni. Az igazi a BD3D, ezt vagy bd lejátszóval tudod lejátszani, vagy erre alkalmas mediaplayer-el (pl.: DUNE BASE 3D).
Egyébként hatalmas tévedésben vagy már megint. Az általad egy kalap ...-nak titulált váltott képes 3D adja az igazi térélményt full hd felbontásban. Pont, hogy csak ezzel érdemes foglalkozni és a többit (felezett felbontású szörnyszülötteket kell egy életre elfelejteni.

(#39779) zippofcy válasza dedy70 (#39778) üzenetére


zippofcy
senior tag

No offence but:

"Az általad egy kalap ...-nak titulált váltott képes 3D" - funkcionális analfabétizmus mond neked vmit?" :P

gyk.: "Vmi PCs lejátszóprogramot túrt hozzá nagy nehezen de az egész egy kalap .... " A mondat alanya: lejátszóprogram. Egy dolog tudni olvasni, másik dolog értelmezni azt amit olvas az ember. Az "egész" pedig ebben a szövegkörnyezetben egyértelműen arra való utalás hogy nem csak a program vacak de az a megjelenítő se ér vmi sokat ami ezeket 3Ds filmeket csak egyetlen lejátszóprogrammal lejátszva tudja értelmezni mert nincs benne támogatva csak egyfajta 3D. BD3Dről szó se volt. "mivel az csak olyan mkv (BD) amiben egymás mellett vagy felett két film."-ezt írtam. Mert szerintem azokat nem letölti az ember hanem megveszi. Így aztán nem is mediaplayerrel játssza le őket hanem BD lejátszóval vagy esetleg PS3-al.

Viszont a "váltott képes 3D adja az igazi térélményt full hd felbontásban" kijelentéseddel a passzív 3Ds TVk gyártóinál reklamálj, mivel azok közül egyik sem képes ilyesmire. Bár az én TVm aktív és nem passzív mégse vetemednék arra hogy leszarozzam a passzívokat. A crosstalk sokkal jobban hazavágja a 3Dt mint a felbontás. Ez utóbbinak jóval kevesebb köze van a térélményhez mint pl. annak hogy a periférikus látómezőben se legyen benne a valós környezet (vagyis a képernyő méretének). De persze biztos van olyan aki 720p-s forrásnál nem látja a 3Dt. ;]
Te egyébként hány méterről is nézed a TVd? Mert ha kettőnél többről egy 50"-est akkor ezek szerint neked még a BD3D se ad "igazi térélményt". ;]

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#39780) junkpod válasza Dorian (#39742) üzenetére


junkpod
nagyúr

Sőt, egy crthez kell hasonlítani!
Illetve 5 eves időszakot nézve még mindig a plazma takarékosabb hiszen a fogyasztás különbség sokszorosával olcsóbb a készülék mint egy lcd ami meg rosszabb is.

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#39781) Mankó


Mankó
veterán

Tudja valaki, hogy BD3D iso-t lejatszik-e a medx600?

(#39782) kene84 válasza Mankó (#39765) üzenetére


kene84
senior tag

Szia!

Jómagam is ezt a párost használom.
Med600 + Zyxel-310 kábelen egy tp-link gigabites routerrel.

Probléma nélkül mennek a BD50-ek is.

(#39781) Mankó: A válasz igen. Lejátsza a BD3D iso-t.

[ Szerkesztve ]

(#39783) cintula187


cintula187
addikt

Kis Euronics sztori:

Pénteken benéztem hozzájuk. Plazmából semmijük sincs. Sőt igyekeztek nagyon lebeszélni erről a HALOTT technológiáról. Amikor mondtam hogy elsősorban UT ST kifutóra vadászom, jött az eladó avval még, hogy a Panasonic befejezte a feljesztést, gyártást. SŐŐŐTTT ki is vonul itthonról és megszünteti a szervízhálózatot is. :) Ha jól emlékszem azt az okot mondta hogy az EU nak a torkán nem tudják lenyomni a nem "A" energiafogyasztásos termékeket.
Egy erősen alsó közepes Toshiba LED-et mutogatott. Ezt Hogy milyen jó az üveg talpa és az ezüst káva. Aha pláne éjjel nézve... pff

Alszom rá egyet mondtam, utánanéztem hogy milyen TV is, mert toshikról zérót sem tudtam. Másnap visszamentem valami miatt és kérdezte hogy akkor visszük e. Mondtam hogy nem. Plazma lesz? (kérdi)
bolintottam erre majdnem leköpött. Hogy hát ez olyan mintha valaki ajánlana egy mercit meg egy trabantot és nekem a trabant kéne. Ez van barátom :) Eléggé feqrta az agyvizem ez a stílus.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#39784) DM-Fan válasza Piftuka (#39773) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az első két kérdésedre kapásból választ ad az #1. HSZ-t, olvasd el, ráadásul ott van minden oldal tetején!

3. Szerintem ha egy mód van rá, ne vegyél bevonat nélküli TV-t! Ha mégis, akkor készülj fel, hogy napos időben a színek fakónak, a kép kontraszt nélkülinek fog tűnni, illetve a közvetlen fénysugarak helyén nem is nagyon fogod látni a képet - pont, mint egy CRT-nél. A mesterséges fény is ugyanilyen problémát okoz, ha közvetlenül esik a panelre. Szóval sötétíteni erősen ajánlott ilyen fényviszonyok mellett.

"Mint említettem kicsit későbbre volt tervezve a vásárlás, de ha már így alakult, akkor a legjobbat próbálom kihozni belőle, nyilván a lehetőségekhez mérten."

Akkor maradj is az eredeti elképzelésnél, mert a mostani a lehető legalkalmatlanabb időpont a TV-vásárlásra: a tavalyi modellek már zömében kifutottak, az ideiek meg még nagyon drágák.

"Számomra az energiatakarékos működés nem csak a havi számla csökkentése szempontjából fontos. A Föld védelme, az energiafelhasználás minimalizálása, ill. optimalizálása, a környezettudatosság elve is szempont számomra."

Akkor ne vegyél semmilyen készüléket, azzal teszed a legjobbat a Földnek! Csak a sötétzöldek gondolhatják úgy, hogy pár tíz Wh-al alacsonyabb fogyasztású készüléket vásárolva, standby-üzzemmódot kikapcsolva, készülékeket kihúzva megváltható a világ, visszafordítható az üveházhatás. Bullshit! Nem ez a fő probléma, hanem a világ megnövekedett tempója, az hogy az emberek hajlandóak lettek évente TV-t (és minden egyebet is) cserélni, aminek következtében a termelés tempója iszonyatosan nőtt, ahogy a veszélyes hulladékok mennyisége is. Ez tesz be a Földnek, nem a 180 Wh-t megkajáló plazma a 90 Wh-t megevő LCD-vel szemben.

4. Pendrive-ra csak a Panasonic csúcsmodelljei tudnak rögzíteni, egyébként csak 160 GB-nál nagyobb HDD-re működik a dolog.

5. Mindkettő kiváló készülék, a GT50 a tavalyi második legjobb TV volt a csúcsmodell VT50 után, az ST60 pedig az idei belépő fullHD modell, aminek az input lagja azonban magas, érdemes ezért hardveres vagy szoftveres revízióra várni és halasztani a vásárlást.
Az említett Samsung-okat felejtsd el, nyomába sem érnek az említett két Panasonic-modellnek!

6. Arra, hogy elnyerik-e a tetszésedet.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39785) DM-Fan válasza cintula187 (#39783) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Erre azt tudom mondani, hogy a kiváló üzletükből kettő is volt a környékemen, idén januárra mindkettő végleg bezárt, ki is ürítették az üzlethelyiségeket. Ennyit arról, hogy a tényleges vásárlói igényekkel érkezőket "leköpik" - ahogy írtad és nem a valós igényt akarják kielégíteni.

Get Moded!

(#39786) Sasi82


Sasi82
csendes tag

Sziasztok!

Olyan kérdésem volna, hogy van egy Plazma tv, ami igencsak porosodik és olyan tisztító eszközre lenne szükségem, ami esetleg egy kicsit portaszító hatású.
Vagy szeretnék tőletek ötletek kérni, hogy mivel lenne a legegyszerűbb takarítanom?

Köszönöm szépen a válaszotokat.

Eléggé OFF jellegű a kérdés, remélem tudtok nekem segíteni.

Adva volna egy Sony tv (régebbi tipus, nem lcd vagy plazma), amit a kertben szeretnénk nézni.Sajnos a kábel tv koaxát, nem tudjuk kivezetni oda, ezért olyan megoldásra lenne szükségem amivel tudnánk 1-2 alapadót fogni.A TV-n van egy antenna kábel és scart csatlakozó.(Nem sima, szoba antennára gondolok)

Igazából az M1 lenne fontos, hogy a Forma-1-es közvetítéseket tudjuk nézni, nem napi használatra kellene a kertbe.

Előre is köszönök szépen mindenfajta segítséget.

Szép napot!

Üdv.
Gábor

(#39787) Jenő76 válasza DM-Fan (#39784) üzenetére


Jenő76
tag

Szerinted ha az ST 60-nak lesz hardveres vagy szoftveres revíziója akkor azt a gyártó jelöli majd valami tipuszsámban, hogy esetleg már azt vegyed meg?

(#39788) Dorian válasza Sasi82 (#39786) üzenetére


Dorian
félisten

Rossmanban van saját márkás Pronto Duster koppintás harmad áron, azzal egyszerű és biztonságos leporolni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#39789) Ijk válasza DM-Fan (#39784) üzenetére


Ijk
nagyúr

Az a gond hogy a bevonat jókora ugrást jelent árban, pedig az X60 neki megfelelő lenne.
Kár hogy nem tesznek már minden típusra, nem tudom mekkora többletköltséget jelentene.
Másik amiért haragszom a Panára, hogy az X20-as szérián még 3 hdmi volt, újabban csak 2. Márpedig szerintem sokan rákötnek médialejátsztó, dvb-s beltérit, és valami konzolt. Gondolom hogy ez is üzletpolitika, vedd meg a jóval drágább ST60-at, de tapsolni nem fogok hozzá.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#39790) Kernel válasza Sasi82 (#39786) üzenetére


Kernel
nagyúr

Kell egy antenna, de ezt így nem lehet megmondani távolról, hogy nálatok milyen a térerő, milyen antennára van szükség, illetve azt milyen magasra kell szerelni, vagy elég lelökni a TV mellé.

A MinDigTV vételéhez kell egy DVB-T MPEG4-kompatbilis set top box, 10 ezer alatt már kapható, ami az ingyenes adókat behozza (kártyafogadó nélküli), illetve anélkül az analóg adókat nézheted még, amíg le nem kapcsolják.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#39791) DM-Fan válasza Sasi82 (#39786) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Portalanításra a Pronto Duster portörlő pamacsnál még nem találtam jobbat.

A kertben való TV-zés az átállás/analóg sugárzás leállítása miatt csak SetTopBox-szal fog majd menni a jövőben.

Jenő76: a firmware-változásokat a Panasonic honlapján nyomon lehet követni.ma hardveres revíziókat a Panasonic viszont nemigen szokta külön jelölni.

Ijk: ezért mondtam, hogy a jelenlegi időpont meglehetősen alkalmatlan a TV-vásárlásra. Az 50ST60 ára jövő év elejére akár 60-80 eFt-ot is eshet és akkor már nem kérdés, hogy azt kell preferálni. A HDMI-k számával gondolom úgy vannak, hogy egyre többen használnak AVR-t és úgyis 1-2 bemenetre van szükség, de egyébként tényleg rakhatnának többet az ilyen filléres alkatrészekből.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39792) Fantomas80


Fantomas80
tag

Hello!

Nekem is ZyXEL 310 es Nasom van az ST50-es készülékemhez.
Meg egy csoda Dlink DIR-636L es ruter.
Wifin tökéletesen át viszi a a filmeket zenéket. Igaz egy szobába vannak a készülékek.
Nagyobb méretű Mkv 20G-ásakat is.
De ahogy a többiek is írják a beépített lejátszó csak olyan szükség meg oldás amíg nem veszel média lejátszót.
Én egy Pioneer BDP150 es készüléket vettem, ezt használom média lejátszásra.
(amikor a csoda routernek van kedve csatlakozni hozzá! :W )
Ilyenkor tökéletes kép nincs apró szaggatások.
S amikor így hozzászoksz a külső lejátszóhoz akkor tűnik fel a belső lejátszónak
rosszabb minőségű képe.
Mert van amikor nincs kedvem vacakolni a routerel s tv lejátszóját használom. :(

Más
Itt nálunk is kiraktak egy 42GT50 est EDigitalba.
Na lényeg mivel eddig nem láttam működés közbe ilyen Tv-t.
Tényleg szebb képe van az ST50 es hez képest.
Szerintem a rég emlegettet letakart kávájú sötétszobába lévő tesztnél is szerintem meg lehet ne állapítani hogy melyik tv melyik. :)

Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)

(#39793) mayday00


mayday00
őstag

Ha valakit esetleg érdekelne, Budakalászi Auchanban 50UT50 180k.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#39794) Mankó válasza kene84 (#39782) üzenetére


Mankó
veterán

Tökéletes, akkor már meg is van befutó hármas. Pedig hogy lebeszéltek volna róla a NAS fórumban, de hát ha ez is kiszolgálja az igényeimet.

Különben milyen, mekkora tv-re?

[ Szerkesztve ]

(#39795) obiwankenobi


obiwankenobi
csendes tag

Sziasztok!

Jelenleg lakásfelújítás kellős közepén vagyok, s a végén úgy néz ki, a végére marad egy kis pénz tévé vásárlására. Jelenleg egy 50G30-ast nyüstölök, nagy megelégedésemre. De átkerülne egy másik szobába, s a helyére vennék egy új, s nagyobb versenyzőt.
Azt szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogy az idei ST60 modell a G30-hoz képest javult-e képminőségben, mert nálam ez a legfontosabb. Továbbá, mit tudtok róla, a VT60-as tévék itthoni forgalmazása mikortól indul, s várható áráról mi a sejtésetek? A GT60-at azért nem említem, mert 50"-nál nagyobb méretű tévét szeretnék vásárolni.
Aztán - egy kis szentségtörés a plazma topickban - nagyon dícsérik a Samsung F8000 LED-jét is, mi a véleményetek, az mennyire rúghat labdába képével e kíválónak ígérkező plazmák mellett?
A felhasználási terület: fele-fele arányban tévébambulás és BD filmek. A többi csingilingi parasztbutítás baromira nem érdekel.

Üdv: Kenobi

(#39796) Ijk válasza obiwankenobi (#39795) üzenetére


Ijk
nagyúr

Panashopnál még van 65ST50 500k-ért, habár nem tudom hogy mennyire nyüstölt lehet, esetleg érdemes utánanézni. 65ST60 740k, a 65F8000 1200k. Az LCD árából egy VT60 is majd egész biztos kijön, főleg ha vársz őszig. A VT60 pedig a hdtvtest-en referencia minősítést kapott.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#39797) kene84 válasza Mankó (#39794) üzenetére


kene84
senior tag

A TV egy 51"-os Samu D550 palzma, ami 2011-es modell.

Egyébként tudom ajánlani olvasgatni az alábbi totyikot a NAS-hoz és jobban átlátod, hogy megfelel-e Neked.

[nsa-310]

40/20- as netem van, ha filmezek és megy a letöltés transmisson-el akkor azért megadja magát a NAS.
De ha már csak feltöltés(akár 2,5MB/sec) megy akkor nem akad meg semmilyen film.

A Nas fórumban mivel indokolták a véleményüket?

[ Szerkesztve ]

(#39798) DM-Fan válasza obiwankenobi (#39795) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az ST60 képileg már simán hozza a G30-as szintjét, picit tán jobb is nála. A VT60 forgalmazása szerintem maximum 1-2 hónapon belül beindul.

Szerintem a Samsung LED-je nem rúghat labdába se már a GT60-as Panasonic mellett sem, nemhogy a VT60/ZT60 mellett. Mindhárom TV (GT60, VT60 és a ZT60) is referencia minősítésű készülék. A TV-bambulásra (főként ha SD is van benne) képminőséget tekintve mindenképp jobb a plazma (a logókkal való küzdelmet leszámítva), bár ezt gondolom G30 tulajként már magad is tapasztaltad.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39799) Mankó válasza kene84 (#39797) üzenetére


Mankó
veterán

Nekem is 40/20-as a netem. Wifi-n vagy kábelen mennek a filmek és a letöltés?
Én majd úgy akarom bekötni, hogy a NAS, a gép és a 300-as N-es wifi (10/100-as LAN-okkal) egy Gigabites switchbe megy bele. NAS-ból kábel a MEDX600-ba, az meg a tv-re, mellette meg még ott lesz az Xbox 360 is lesz. Abba is mehet egy LAN kábel.

Ha rossz az elképzelés, mondjatok jobbat, hogy legalább a terv részét lezárhassam végre. Szerintem a NAS, média lejátszó beszerzése májusra tevődik, TV majd valamikor év végére.
NAS ba milyen 2 Tb-s winyót ajánlotok? Nézegetem ezt a WD Red hdd-t 27k-ért, kicsit drága mulatság. Megéri az 5k-s felárat az 5 év gari? Vagy mondhattok jobb verziót is.

DM-Fan: A logókat nem lehet valahogy kitakartatni? Valahol olvastam róla, hogy tervezgetnek, de hogy mire jutottak ki tudja.
Engem igazából az zavar, hogy ugye én szeretnék rajta majd játszogatni és a játékok hudjai ne égjenek majd bele a tv-be. Érdemes ilyenkor mondjuk 2 óránként tartani egy változó képtartalmas 15 perces szünetet? Ez a kímélő üzemmód csak a bejáratás idejére vonatkozik, vagy mindig ajánlott?

Tv-t falra vagy fali-tartóra érdemes rakni? (Szellőzés része ha falra rakom, nem lesz probléma? De túl sok hely már tényleg nincs abban a szobában, hogy lehessen tologatni a TV-t. :F ) 50-es Panasonic-ban gondolkodok. A fal elég vékony (10 cm-s), amire megy a tv. Meg fogja az tartani, vagy megint kezdhetek másban gondolkodni? (Esetleg egy vékony ágynemű-tartóra is mehetne.)

(#39800) Dorian válasza Mankó (#39799) üzenetére


Dorian
félisten

A logókat nem lehet kitakarni.
Változó képes szüneteket később is ajánlott beiktatni, 2 óránként 15perc még kevés is lesz.
"falra vagy fali-tartóra" Közvetlenül nem tudod a falra, így mindenképpen kell fali-tartó.
10centis fal nem probléma, a fal anyagának megfelelő tiplit kell használni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.