Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39301) Morris válasza Shadowbull (#39299) üzenetére


Morris
veterán

Ilyen megoldást találtam bocs ha volt már :U

(#39302) Shadowbull válasza Gabor970 (#39300) üzenetére


Shadowbull
addikt

17,5 cm tegla. nem ertek hozza egyaltalan, de arra gondoltam, hogy valami horonymaroval kivagnam a helyet, abbol asszem van olyan is ami szivja a port, nem lesz feltetlenul tiszta mocsok minden. Fel eve lakunk benn, uj a haz. nem biztos hogy ilyen rovid ido utan szet akarnek bombazni mindent. Persze en vagyok a hulye, miert nem gondolkodtam elore :D

(#39301) Morris

ez sem lenne rossz, a gond akkor van ha be akarsz huzni mondjuk meg egy kabelt :)

[ Szerkesztve ]

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39303) Morris válasza Shadowbull (#39302) üzenetére


Morris
veterán

Igen, akkor borul a dolog! :W
Mondjuk ahogy látom biztos nem olcsó megoldás. Ez a kábeltakarás nagyon nehéz feladat. Sokaknak eszébe sem jut, csak akkor amikor már a tévé fenn van a falon.
Én a helyedben "építenék" neki egy kis falból kiugró úgymond dobozt bútorlapból. A földtől a tévé magasságáig. Arra mehetne a konzol. Abban pedig hátul jöhet lefele az összes vezeték.
És ezt is le lehet tapétázni.

Ilyesmire gondoltam

Esetleg még ez!

[ Szerkesztve ]

(#39304) Shadowbull válasza Morris (#39303) üzenetére


Shadowbull
addikt

nem igazan lehet ilyet epiteni, mert egy 2,5 meteres nyilasban van a teve helye. Alatta mar megvan a teveszekreny (azt is rengeteget kerestunk, mire talaltunk egy normalisat) , meg aztan az asszony ki is vagna egy ilyennel :)

Na mindegy, lehet majd megkerdezek egy villanyszerelot, mert nehany konnektort is jo lenne lejjebb rakni, mert az uj szekreny nem takarja el oket teljesen.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39305) tisn válasza Shadowbull (#39302) üzenetére


tisn
addikt

egyutt bereld a horonymarot + porszittyot (szoval utobbi is ipari cucc legyen)
es igy is lesz eleg sok por (foliaval takarj le mindent, festosboltban van)

(#39306) Shadowbull válasza tisn (#39305) üzenetére


Shadowbull
addikt

nagy valoszinuseggel ha belevagok akkor csinaltatni fogom. de ha nem lehet megoldani por nelkul, akkor inkabb hagyom a francba.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39307) TCr válasza Shadowbull (#39306) üzenetére


TCr
veterán

Lehet vésni horonymaró nélkül is, csak úgy nagyobb szívás, viszont nem lesz (sok) por.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#39308) ЯΞNΞGΔT


ЯΞNΞGΔT
aktív tag

Sziasztok hozzáértők!

Plazma tévét vásárolnék, de szerencsétekre nem az a kérdésem, mint sok más embernek, hogy melyiket is vegyem. Ezt már a fórum olvasgatásával eldöntésre került. Pana 42ST50 lesz, mielőtt javasolnátok, sajnos nagyobb nem fér el Pio asztalon ezért ez a méret a tuti, most amúgyis egy 32-es LCD van ami méretre nekem megfelel ~1,5méterről nézzük.

A konkrét kérdés az az, hogy mivel egy használt (bár csupán két hónapos) készülékről van szó szeretném tudni, hogy mire figyeljek az átvételkor. Van-e valamiféle teszt amit ilyenkor javallott megcsinálni? Mivel nem ismerem a menürendszert, ilyet, hogy üzemóra stb hol találom majd?
Plussz a kolléga akitől veszem azért adja mert őt zavarja a táp zümmögése fehér kép megjelenítésekor (pl. havas táj) - ez a jelenség tényleg tud ennyire zavaró lenni?

A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm szépen! :R

Üdv

A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.

(#39309) Fogash válasza Shadowbull (#39306) üzenetére


Fogash
tag

a téglafalban tolt horonymaró porszívózással is őrült nagy kosszal jár, mert a vágótárcsa egy gyémántszemcsés acélkorong, ami púderfinomságú, de vörös színű téglaport "gyárt". Ezt baromi nehéz kiporszívózni, a sima porszívók csapágyazását simán tönkre is teszi (a hepa-filtert meg 3 másodperc alatt eltömi és akkor megsül a porszívód) szóval akárki is csinálja, csak a fóliázás véd ellene.

Vagy véső+kalapács, és akkor össze tudod porszívózni a falat. Téglát (pláne porotherm-jellegűeket) tök könnyű vésni. Én ezt fogom tenni, de én sima 50mm-es szennyvízcsövet gondoltam bevésni, a végén 45 fokos könyökkel, azon átmegy a DIN-szabvány dugvilla is. A festő meg majd elgletteli, aztán mehet rá a fösték. :)

(#39310) nightshadow válasza Shadowbull (#39306) üzenetére


nightshadow
veterán

Szerintem ez se egy rossz megoldás a kábelekre, s vésni sem kell.

[ Szerkesztve ]

(#39311) kovadika válasza ЯΞNΞGΔT (#39308) üzenetére


kovadika
őstag

Egyszínű Full-HD képekkel(paintben tudsz csinálni) nézd meg, hogy van-e rajta pixelhiba. Sávosodás kiszúrására legalkalmasabb mondjuk a foci, golf felvételek, ahol homogén felületen svenkel a kamera. Üzemidő ellenőrzése.
Táp zümmögése nagyon változó lehet, általában megfelelő távolságból nem hallatszik ha nincs néma csönd a filmben. Nézd meg, hogy téged zavar-e.

[ Szerkesztve ]

(#39312) Gabor970 válasza Shadowbull (#39302) üzenetére


Gabor970
addikt

hát szerintem nem kell annyira megijedni tőle! Kipakolni a nappalit, lenylonozni az ajtót, flexxel bevágni két csíkot, vésővel kiszedni amit kell, és be lehet a csatornát rakni a falba. Veszel obiban, vagy bárhol vakolóanyagot, felhúzod, és kész. Nem több, mint egy délutános meló. Mivel tapétázás lesz, én biztos ezt csinálnám. Ha szakemberrel maratod be (minden valamire való villanyszerelőnek, vagy viz-gáz szerelőnek van) az tisztább, és neked könnyebb, csak kicsit költségesebb. Semmiképp sem hagynék kábeleket, vagy kábelcsatornát falon kívül! 10cm X 6cm-es csatornát raktam be én a falba, az asszonnyal tapétáztuk le a TV falát utána. Szerintem jó érzés, mikor kész, és még jó is lett :)

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#39313) ЯΞNΞGΔT válasza kovadika (#39311) üzenetére


ЯΞNΞGΔT
aktív tag

Köszi szépen! :R

A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.

(#39314) Shadowbull


Shadowbull
addikt

kosz a tippeket, meg gondolkodom rajta. ahogy igy olvasom hogy mekkora kosszal jar ez az egesz, asszem megiscsak egy mulo szeszely marad a falban vezetett kabel.

Nem baj majd a kovetkezo haznal elore gondolkodom :D

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39315) Cha-b válasza Shadowbull (#39314) üzenetére


Cha-b
senior tag

Kosszal jár, de 1 nap belevésni, utánna 1 nap kitakarítani, és kész. A kábeleket, kábelcsatornát viszont évekig nézegetheted. Nálam is minden vezeték a falban illetve a padlóban megy a betonban parketta alatt.

CSAKAKISPEST!!!!

(#39316) BBéci válasza Shadowbull (#39314) üzenetére


BBéci
titán

Nehéz úgy előre gondolkozni, hogy minden stimmeljen a végére. Tudtam, hogy a falra szeretném helyezni a tévét, mégsem került oda konnektor és kábelcsatorna. Pedig a hangrendszer kapott külön 230 voltos ösvényt, a 4 db háttérsugárzó és a vetítő kábelei számára az aljzatbetonban és a falban vannak a csövek. Utóbbi számára az áramellátásról is gondoskodtam. Kénytelen vagyok külső kábelcsatornát alkalmazni a tévéhez.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#39317) tisn válasza Fogash (#39309) üzenetére


tisn
addikt

yémántszemcsés acélkorong, ami púderfinomságú, de vörös színű téglaport "gyárt". Ezt baromi nehéz kiporszívózni, a sima porszívók csapágyazását simán tönkre is teszi (a hepa-filtert meg 3 másodperc alatt eltömi és akkor megsül a porszívód) szóval akárki is csinálja

Azert a 200-300k-s ipari porszittyok mar nem mennek tonkre, es jol is szivnak, de persze rengeteg por marad igy is. Nekem van horonymarom, es sima porszivoval hasznaltam, nem nagyon szerette ;) Utana ugy neztem ki, mint egy hoember.

(#39318) tisn válasza Shadowbull (#39314) üzenetére


tisn
addikt

A tapetazas miatt kipakoltok, nem?
(En a tapetarol lebeszelnem az asszonyt. Nalunk szerencsere nem kell :D)

(#39320) BBéci válasza tisn (#39318) üzenetére


BBéci
titán

Mit tegyünk a falra tapéta helyett?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#39321) TCr válasza BBéci (#39320) üzenetére


TCr
veterán

Mondjuk könnyen felhordható, jó minőségű falfestéket? :K

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#39322) Gabor970


Gabor970
addikt

nekem is tetszik a sötét, kevés mintás vagy anyagában mintás vastag tapéta TV mögötti falon.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#39323) BBéci válasza TCr (#39321) üzenetére


BBéci
titán

A csupasz, festett fal iszonyúan visszhangos. Beszélgetni sem kellemes olyan helyiségben. A gondolatától kiráz a hideg. Arra is kellene gondolni, hogy annak milyen hatása van a házimozi rendszer hangjára.
Nézheted 65 colos ZT60-on a filmeket, de jó hang nélkül csak fele élvezet. Éppen ezért Halltex tapétára gyűjtök. Sajnos 7-10000 Ft/nm. De még a fűrészporos is jobb akusztikailag, mint a festett fal.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#39324) tisn válasza BBéci (#39320) üzenetére


tisn
addikt

festeket

(#39325) tisn válasza BBéci (#39323) üzenetére


tisn
addikt

Beszélgetni sem kellemes olyan helyiségben.

Ne viccelj mar, 20 eve csak festett falu lakasokban lakom.

(#39326) BBéci válasza tisn (#39325) üzenetére


BBéci
titán

Az nem mond ellent annak, amit én állítottam. Te szereted a visszhangzó, kongó falakat, ami nem baj. De sem zenehallgatásra, sem házimozizásra nem alkalmas egy olyan helyiség. Valamint - szerintem - barátságtalan is. Laktam olyanban, (tapétás után) érzem, tapasztalom a különbséget.
Lakhatnék barlangban is, de inkább innen választok falburkoló anyagot. :K

Használd a szerkesztés lehetőségét!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#39327) spiky03 válasza BBéci (#39323) üzenetére


spiky03
veterán

A másik fórumon még a folyékony textil tapétát is jónak mondják akusztika szempontból.
Ezt

Van akinek a külön moziszobája van ilyennek "kikenve".

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#39328) BBéci válasza spiky03 (#39327) üzenetére


BBéci
titán

Gondolkoztam olyanon, de akusztikával és házimozik építésével foglalkozó szakemberek lebeszéltek róla.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#39329) Shadowbull válasza tisn (#39318) üzenetére


Shadowbull
addikt

nem az egeszet tapetazzuk, csak a teve mogotti falat meg a vele szemben fal egy reszet. A tobbi marad feherre festve.

Igy ki sem kell pakolni, bar nincs sok butor a nappaliban. A porral az a gond, hogy a haz tobbi reszet nem nagyon tudnam elszigetelni, mert a nappalibol megy a lepcso fel meg le, es azon a nyilason nincs ajto, a konyhan meg csak egy toloajto van. Persze meg lehet probalni lefoliazni a nyilast.

[ Szerkesztve ]

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39330) Gabor970 válasza Shadowbull (#39329) üzenetére


Gabor970
addikt

én azt mondom, vedd a fáradtságot, fóliázás, és "vágj" bele!!! A falba :) Egyszer berakod a csatornát, és mindig elégedetten fogsz hátradőlni: "de szép, mintha egy kép lenne a falon"

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#39331) DM-Fan válasza Fogash (#39309) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nálam anno, mikor a klímát szereltettem, kértem a kivitelező céget, hogy horonymaróval vágjunk és rejtsük el a csöveket, vezetékeket. Hozta a cég az ipari gépet, porszívósat. Természetesen mindent fóliáztam, de elmondhatom, hogy közel sem járt akkora kosszal, mint vártam. Némi mikronos por volt ugyan a fólián, de ahhoz képest, hogy 4 méter hosszan marni kellett, minimális. Ráadásul ha 10 perc volt az egész művelet, akkor sokat mondok: úgy vágta a hornyot a téglafalba, mintha forró kést toltam volna a vajban. Ami macerásabb, az a visszafalazás része. Na, az pöcsölős. Viszont cserébe semmilyen kábel vagy cső nincs a falon kívül, csak a beltéri egység van a falon. Persze, utána elkerülhetetlen a nagytakarítás, mert mikor leszeded a fóliát, akkor azért felverődik némi mikronos por, de ez már a legkevesebb része a dolognak.

TV-nél is célszerű ezt megcsinálni: minőségi kábeleket kell beépíteni kis ráhagyással és többet, mint amire most szükség van. A TV mögött elfér, senkit nem zavar, nem látszik.
Hangfalkábelek elvezetésére pedig már lehet kapni kiváló parkettaszegőléceket, amelyekbe vastagabb kábelek is elférnek. Én is rühellem, ha kábelt látok, ezért mindent falba rejtek, vagy két festés között ideiglenesen minimum felragasztható külső kábelcsatornába. Még az is esztétikusabb, rendezettebb hatású, mint a semmi és kvázi ingyen van.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39332) mp54 válasza Gabor970 (#39330) üzenetére


mp54
senior tag

OK, de ha később átrendezi a szobát....?

[ Szerkesztve ]

(#39333) DM-Fan válasza mp54 (#39332) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Azért az elmondható, hogy házimozis szempontból olyan sok ideális elrendezési lehetőség nem szokott lenni egy lakószobában. Jó, ha egy van egyáltalán. Azt kell megtalálni és ha azzal tartósan együtt tud élni az ember, akkor horonymarni.

Egyébként akkor sincs semmi, ha később átrendezi a szobát: snitzerrel levágja a fal síkjában a kábel végét, legletteli és nyomtalanul eltűnt. Elfér a falban, senkit nem zavar utána sem.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39334) Fogash válasza BBéci (#39323) üzenetére


Fogash
tag

a falat jó esetben szana-széjjel tördeled mindenféle könyvespolccal, falon lógó képpel, bútorral, satöbbivel. Az igazán rossz akusztikát a padló adja (előző munkahelyemen volt járólapos és szőnyegpadlós iroda is, ég és föld).
Nem tudom, itt mennyire audiofil az úri közönség, de a 7-10.000Ft/m2 tapéta az HANGSTÚDIÓBA való, nem egy társasházi lakás falára, pláne nem panelba... Olyan, mint a Bang&Olufsen hifi a kispolszkiba...

(#39335) Shadowbull válasza mp54 (#39332) üzenetére


Shadowbull
addikt

a nappali elrenderese miatt ez igencsak valoszinutlen, azaz a beepites megerne...

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39336) Fogash válasza DM-Fan (#39331) üzenetére


Fogash
tag

miből van a falad? Az azért sokat számít, egy ytonggal közel se lehet akkora port csinálni (pláne nem gipszkartonnal), mint egy jó keményre kiégetett téglával. Indulj ki abból, hogy ha sima téglafalba fúrsz egy közönséges lyukat, akkor az onnét kijövő téglaport a sima porszívók nem képesek nyomtalanul felszívni a fehérre festett falról (mondjuk az 1cm vízszintes felületről, ami a lábazatként felragasztott járólapok tetejét, felső élét jelentik). Ha meg beletörölsz, szárazon olyan, mint egy színes kréta, nedvesen meg mint a vízfesték. Szóval azért annyira nem egyszerű az élet, egy berendezett, beszőnyegezett szobában örökre ott bír maradni a téglapor...

tisn: "Azert a 200-300k-s ipari porszittyok mar nem mennek tonkre, es jol is szivnak, de persze rengeteg por marad igy is. Nekem van horonymarom, es sima porszivoval hasznaltam, nem nagyon szerette"

mint írtam, a SIMA porszívót ki lehet vele nyírni egész könnyen. Egy méter horonyért meg nem vesz (tán nem is bérel) az átlag-user 300eFt-ba kerülő porszívót.

Ja, amúgy ha úgyis van hozzá asztal, akkor miért nem ÁLL a tévé, miért akasztod a falra? A tévé saját lába csodásan elrejti az összefogott kábeleket. :)

[ Szerkesztve ]

(#39337) Shadowbull válasza Fogash (#39336) üzenetére


Shadowbull
addikt

szerintem sokkal jobban nez ki a falon egy nagy teve, mint a sajat laban allva. Masreszt meg nem is tudom mennyire biztosan all a laban, gyerekek is elofordulnak mifelenk (1 sajat, meg neha a szomszedok) nem lenne jo ha egy ovatlan pillanatban magukra boritanak, majd 50 kilo egy ilyen keszulek. Harmadreszt meg venni akarok egy erositot es azt akarom alatenni, mert az egyrerszt nem fer be a szekrenybe, masreszt meg nem jo neki zart helyen.

Igazabol vannak mar jol kinezo fem kulso kabelcsatornak is, azzal is meg lehet oldani esztetikusra, de az igazi az lenne ha minden a falban menne.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#39338) DM-Fan válasza Fogash (#39336) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A lakás tégla természetesen, de az érintett fal vastag vakolat-réteggel volt ellátva, szóval volt fehér por rendesen. A téglába való fúrást nekem épp ezért nem kell bemutatni, tele van a falam 2 méter hosszú IKEA-s lebegőpolcokkal, amelyeket 3 helyen kell minimum 2-2-2 csavarral felfúrni, szóval fúrtam már eleget. Megvan a technikája hogyan kell odatenni a porszívót a fúrógép tokmánya alá, de akkor sincs semmi, ha összekened a falat a téglaporral: sima vizes ronggyal letörölhető nyomtalanul. Rutinból már nincs hiány nálam: lézerrel szintezek, fúrok, tiplizek, csavarozok bármit.

Nyilván aki nem tekeri fel a szőnyeget egy horonymarás idejére, az magára vessen, hogy örökre ott marad a nyoma. Egyébként korrekt áron bérelhetők akár óránkénti díjszabással ezek az ipari gépek. Én biztos nem szenvednék mással: ennél esztétikusabb megoldás nincs. Persze nyilván van, ahol bitang nehéz marni

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39339) Dexar007 válasza Shadowbull (#39337) üzenetére


Dexar007
veterán

Vagy vegyél egy ilyen állványszerűséget.: [link]
Így nem a talpán áll,hanem rendes konzolra van felcsavarozva,viszont mégsem a falon,hanem ott ahol éppen szeretnéd. A vezetékeket pedig a csövekben/csövek mellett el tudod vezetni (A képen mondjuk nincs elvezetve semmi,mert szerelés után készült rögtön).
Ja,és végül: a gyerekek sem tudják leverni,mert maga az asztal 35-40 kg+ a tv súlya,úgyhogy megmozdítani alig lehet.

Give me your cum,bull!

(#39340) BBéci válasza Fogash (#39334) üzenetére


BBéci
titán

Olvasd el a Halltex honlapon a vásárlói véleményeket! Senki nem hangstúdiót burkolt velük, hanem lakó és hálószobákat. Nekem van igényem a jó akusztikára és nem kell a teljes falfelületet Halltex-szel burkolni, mert az túlságosan csillapított lenne. Így például nálam elegendő 12 nm, ami nem olcsó, de annyit érdemes az akusztika javítására szánni.
Amikor autóhifis Magyar Bajnokságon bíráskodtam, volt a versenyzők között Kispolszki is, méghozzá komoly rendszerrel és jól is szólt. A B&O inkább lifestyle és dizájn cuccokat gyárt, amik nem a hangzásra vannak kihegyezve.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#39341) Voice24


Voice24
őstag

Kanizsai Tescoban nézelődtem a kiárusítós soron: Panasonic 3D szemüveg (típusszámot nem jegyeztem) 9 ezer és pár száz forint. Műszaki részen: Samsung 3D szemüveg 2 db-os csomagolás 5.990- forint.

[ Szerkesztve ]

(#39342) Neszójábe válasza Voice24 (#39341) üzenetére


Neszójábe
senior tag

És?

Peace

(#39343) Neszójábe


Neszójábe
senior tag

Na tessék...

Májustól megvásárolható az LG hajlított OLED tévéje

Peace

(#39344) Jenő76


Jenő76
tag

Vajon a Panasonic magyar honlapjára mikor érkeznek meg az új tipusok ? :)

(#39345) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#39331) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"(...) már lehet kapni kiváló parkettaszegőléceket, amelyekbe vastagabb kábelek is elférnek."

Például ilyenek. Én is most vettem egy adagot a felújítandó nappaliba. Műanyag, de amikor odaraktam a kiválasztott laminált padlóhoz, akkor hirtelen meg sem tudtam mondani, hogy hol is kezdődik a szegélyléc (mellesleg a laminált padló is műanyag.)
És még az enyhén hullámos panellakás falihoz is jól idomul mert a szélei rugalmas anyagból vannak, szépen felfekszenek a hullámokra, míg egy merev szegély mindig el fog állni.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#39346) BBéci válasza M_AND_Ms (#39345) üzenetére


BBéci
titán

Tudtommal a laminált padló fatörmelék összepréselésével készül, csak a teteje műanyag fólia. De az is lehet, hogy tévedek. Azt viszont nem értem, miért annyira népszerű. Az olcsósága miatt?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#39347) Franky2Ster


Franky2Ster
senior tag

Egy kérdés,hogyan tudom észrevenni a ghostot?
Próbáltam sötét szobában,hogy átkapcsolok HDMI2-re akkor fekete a kép de nem láttam semmit... :)

(#39348) Ispy válasza BBéci (#39346) üzenetére


Ispy
veterán

Az ára biztosan szempont volt nálunk, nekem ami igazán tetszett fa padlólap annak 15k volt m2-re, a lamináltnak meg ha jól emlékszem 2k. Nem mondom meg melyiket vettük végül :N

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#39349) savini válasza Franky2Ster (#39347) üzenetére


savini
csendes tag

Jó neked. Én már egy hete látom a film után maradt fekete csíkokat, pedig lement már azóta tizenvalahány óra teljesképernyő. Igaz, csak fekete képernyőn, egy méterről látni, haloványan.

(#39350) Franky2Ster válasza savini (#39349) üzenetére


Franky2Ster
senior tag

Én vegyesen használom HD adások, 1080p-s mkv filmek,xbox 360 játékok ma ment 3 órán át az Assassin Creed 3 féltem,hogy a térképet jelző kör megmarad de semmi! :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.