Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39101) DM-Fan válasza spiky03 (#39084) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én is most jövök a Vasember 3-ról, de én "csak" sima 2D-n voltam. Röviden, spoilermentesen: akinek tetszett az előző kettő, annak ez is fog.

Ja, amúgy makulátlan kép és hangminőség volt, rohadt nagy teremben az Aréna mozijában. Feliratosan néztem. Abszolút teltház volt.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#39102) savini válasza DM-Fan (#39077) üzenetére


savini
csendes tag

Megfogadtam a tanácsod, ahogy hazaértem melóból, beállította a leírtakra a tvt. Élességet 3-ra lőttem be, mert nekem elég elmosódott volt nullán a kép. Viszont tényleg élettel telibb lett kevesebb színnel, ill. -2 fényerőn.

(#39103) janos666 válasza gyula16 (#39087) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ezt magadtól csinálod, vagy google fodítóval tolod át magyarra (vagy magyarból előzőleg fordított mandarinból, vagy az anyanyelvedről, ha nem vagy magyar), aztán copy-pastel?
Az előbb egy percen át hsz-ről hsz-re röhögtem fel, ahogy görgeted itt a topicot. :C

Közben amúgy (valamikor nem túl rég) át lett nevezve a fórumtéma címe?

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#39104) DM-Fan válasza janos666 (#39103) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Igen, ma lett átnevezve a topic.

Get Moded!

(#39105) El Kebir válasza DM-Fan (#39104) üzenetére


El Kebir
őstag

"fantörpikus" [link]
nem értem miért jobb, a "téma" szó helyett, az angol "téma" szó magyar helyesírással :(
(de legalább lenne valami következetesség és nem össze-vissza minden verzió)

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#39106) rappit4 válasza savini (#39102) üzenetére


rappit4
őstag

Rakd nyugodtan 0-ra az élességet HD tartalomnál. Először fura lesz de kb. 5 perc és már nem is akarod vissza rakni.

(#39107) DM-Fan válasza El Kebir (#39105) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem én kérvényzetem az átnevezést, én is ugyanúgy szembesültem vele tegnap, mint bárki más.

Get Moded!

(#39109) pmheros


pmheros
senior tag

Üdv!

Van egy TX-P50C3E készülékem, aminél a TV műsor hangját szeretném egy régebbi Kenwood (nincs HDMI) erősítőre szeretném kilökni.

Belépő kategóriás TV-ként azonban nincs elkényeztetve kimenetekkel. Az összes rca hátulján, mind "IN" felirattal büszkélkedik, még a SCART is! A manuálokban is "érdekes" a megfogalmazás ez ügyben. Létezik hogy én erről a SCART -ról mégis tudnék levenni hangot ?
Valamint van egy 3,5 -es fejhallgató csatlakozó is, de nem tudom mennyit bírhat az ? Vagy ezeken csak elég hogy kimegy a jel, a többit megoldja az erősítő ? Nagyon nem értek hozzá azért kérdezhetek hülyeségeket. A fő aggodalmam, hogy véletlenül se okozzak kárt egyik készülékben sem.

Elsősorban azok véleményére lennék kíváncsi akik hasonlóan tudták megoldani a hang kivezetését. Persze minden más okosságot is szívesen meghallgatok. Előre is köszönöm a válaszokat !

nem vagyok tökéletes

(#39110) KTTech válasza pmheros (#39109) üzenetére


KTTech
veterán

Igen, Scart-RCA átalakítóval gond nélkül rá tudod küldeni a hangját az erősítőre (pl. egy ilyennel + RCA kábellel, vagy vannak egybe építettek is természetesen, ebben az esetben OUT-ost kell keresni).

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#39111) Kernel válasza pmheros (#39109) üzenetére


Kernel
nagyúr

SCART-ról levehető a sztereo hang egy SCART-RCA átalakító kábellel vagy adapterrel, amelyiken szokott lenni egy kis kapcsoló is (In/Out választó). Tudomásom szerint a Panasonicnál kiadja az analógra alakított digitális források jelét is.

A fejhallgató-kimenet fejhallgatóval terhelhető, hangerőszabályzott kimenet, amit nem illik vonalszintű kimenet helyett használni, mert bár le lehet szabályozni, de az már egy kisebbfajta végerősítő (teljesítményerősítő) kimenete, ahol magasabb a zajszint, általában a torzítás is, az idecsatlakoztatott erősítő annak kimeneti zaját is csak tovább erősíti.

A SCART, RCA vonalszintű kimenetek, ami nem terhelhető árammal, az csak feszültségforrás, jelforrás, ahogy jobban tetszik. Átlagos jelszint itt párszáz mV nagyságrendben van (illetve 0,775 V a nominális szint, teljes kivezérlésnél), míg a fejhallgatókimenet – amit jobb TV-knél külön végfok működtet, egyszerűbb esetben a hangszórókat is ellátó végfok jelét osztják le ellenállással –, ennél több feszültséget is le tud adni, ha felnyomod a szabályzót.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#39112) erdoke válasza Shadowbull (#39020) üzenetére


erdoke
titán

Számodra ezt jelenti a moziélmény, másoknak pedig a sport élmény azt, hogy élőben nézik a meccset, vagy maguk szeretik játszani, nem pedig térdig érő pocakba sört döntögetve terpszkednek a 65" előtt... Nem vagyunk egyformák. :N (Nem személyeskedés, én magam se vagyok egy fitnesz guru...)
Az pedig komoly tévedés, hogy csak állóképeknél veszel észre különbséget, ha 2,5 vagy 4,5 méterre ülsz a minőségi 50" tévétől.

A legjobb aláírás a héten

(#39122) tisn válasza liszi70 (#39036) üzenetére


tisn
addikt

"En nem azert veszek 65-ost, mert a 42-es ne volna tokeletesen eleg."
Ez azért elég vicces, nem gondolod? És nem félsz, hogy "kiégsz"? Te írtad, nem én!

Nem erted. Nekem van egy ronyo meganyom, ami tokeletesen megfelel arra amire hasznalom, belefer a csalad, elbirja a cuccokat, elvisz dolgozni.
De ha lenne penzem vennek egy BMW X5-t, bar semmilyen IGAZAN racionalis ervem nincs mellette. (Es dragabb lenne a szerviz, benya, nehezebb vele parkolni, kornyezetszenyezobb (zod vagyok), stb.) Na kb. ez a 42 vs 65-os tv kerdese is...

(#39125) liszi70 válasza tisn (#39122) üzenetére


liszi70
nagyúr

Akkor javítok!

(#39126) cintula187 válasza Ispy (#39124) üzenetére


cintula187
addikt

Feltennék én értelmes nem trollos topik pörgetős kérdéseket, de nem jut szembe :(

BTW nekem öröm és bodogság, hogy panashopnál még mindíg van a 42ut50 ből. JÁJJJ csak nehogy nekem is jöjjön valaki, hogy az kicsi meg gyűjtsek nagyobbra. :))

És nem félsz, hogy "kiégsz"? nem lehet hogy panel kiégésre gondolt? :R :DD

[ Szerkesztve ]

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#39129) tisn válasza cintula187 (#39126) üzenetére


tisn
addikt

BTW nekem öröm és bodogság, hogy panashopnál még mindíg van a 42ut50 ből. JÁJJJ csak nehogy nekem is jöjjön valaki, hogy az kicsi meg gyűjtsek nagyobbra.

Jobb, ha ugy jarsz, mint en, hogy a vasarol gomb felett jar a kezed, mikor hivnak, hogy tartostejet mar ne vigyel a meloba :W

(#39131) liszi70 válasza cintula187 (#39126) üzenetére


liszi70
nagyúr

"BTW nekem öröm és bodogság, hogy panashopnál még mindíg van a 42ut50 ből. JÁJJJ csak nehogy nekem is jöjjön valaki, hogy az kicsi meg gyűjtsek nagyobbra."

Pedig érdemes lenne, itt a legtöbben nagyobbat ajánlunk! :D

(#39132) Ispy válasza cintula187 (#39126) üzenetére


Ispy
veterán

Az kicsi lesz, gyűjtsél nagyobbra.

:DD

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#39137) Neszójábe válasza tisn (#39122) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Teljesen más a kettő.
Nekem 7 személyes Dacia-m van, de soha nem vennék helyette x5-t. Viszont a 42 colos tévé helyett simán vennék 65 colt.
Soha nem láttam, hogy itt bárkit megerőszakoltak volna, aki 42 colos tévét vett, ahogy engem se. Viszont jó páran buktak pénzt azon, hogy megvették a 42 colos tévét és el kellett adniuk, mert rájöttek, hogy kicsi és vehetnének nagyobbat. És az utolsó része a mondatnak is fontos. Itt soha nem hangzik el olyan, hogy vegyél fel hitelt a nagyobb tévéért, de ezt egyszer már leírtam, szóval nem is értem mi a fa**t kell itt kattogni ezen. Egy fórum eleve nem is lehet több, mint tanács. Az pedig teljesen normális, ha azt tanácsolja valaki, hogy mondjuk egy 42st50 helyett nézzen megy egy 50ut50-et és döntsön ő. Vagy ha van pénze nagyobbra, tesztelgesse a méreteket otthon valamivel, vagy nézze meg ismerősénél ezeket a tévéket, mert aki 6 (vagy 20) évvel ezelőtti technikáról vált, annak nincs tapasztalata, hogy ezek a tévék már milyen minőséget produkálnak otthon, megfelelő körülmények között.

Peace

(#39138) tisn válasza Neszójábe (#39137) üzenetére


tisn
addikt

Nekem 7 személyes Dacia-m van, de soha nem vennék helyette x5-t. Viszont a 42 colos tévé helyett simán vennék 65 colt.

Szerintem ugyanaz a tema, csak auto ugyben tenyleg maximalisan racionalisan dontottel, mig TV ugyben joval nagyobb teret kap a szubjektum ;)

OFF
es mennyire valt be a dako?
en is nezegettem, de inkabb megis valami cng-s csaladit kellene venni, ha meg racionalizalni akarok (vagy a ronyo megy masodik autonak.)

(#39139) kovadika válasza cintula187 (#39126) üzenetére


kovadika
őstag

Szerintem ne sokáig hezitálj, mert a Panashop akciója április 28-ig érvényes, tehát valószínűsíthető, hogy addig él a +1 év garancia is, ráadásul könnyen fel is mehetnek még az árak.

[ Szerkesztve ]

(#39140) Neszójábe válasza tisn (#39138) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Mijaza cng? :DDD

Teljesen bevált, eszméletlen ár/érték aránya van. Bátyám nagy márkabuzi, nagyon húzta rá a száját, aztán amikor beült visszaszívott mindent. 75e km-nél egy kormánytávtartó rudat kellett cserélni (azt hittem a román utakra van tervezve, de úgy látszik a magyar mégis kifog rajta... :) ), meg valami most zörög az alvázon, szerintem valami kipufogó tartó basz, ez minden. Viszont az új típust kell venni, aminek ezüst elől a logója, nem kék és pofásabb a hátulja. Több dolog van benne alapban és megerősítették az üléseket, amikkel probléma volt.

Peace

(#39142) BomiBoogie


BomiBoogie
MODERÁTOR

Megkérem liszi70 és Shadowbull kollégákat, hogy a szájkarate helyett szorítkozzanak szakmai kérdésekre, mert elárasztja a topikot a sok személyeskedésbe hajló magyarázkodás. Nem véletlenül van privát üzenetküldési lehetőség is.

Köszönöm!

A következő OFF topik hozzászólásnál személyre szóló moderáció következik!

[ Szerkesztve ]

(#39146) pmheros válasza KTTech (#39110) üzenetére


pmheros
senior tag

(#39110) KTTech Köszönöm a választ. Kapcsolós scart -om van is itthon :R

(#39111) Kernel Megint tanultam sokat. Köszönöm a kimerítő választ :R

nem vagyok tökéletes

(#39147) TCr


TCr
veterán

Srácok, Panasonic 50C3 használt plazma (garis) megér 120.000 Ft-ot?

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#39148) Gabor970 válasza TCr (#39147) üzenetére


Gabor970
addikt

Meddig garis? Amúgy sztem nem. Én olyan max 90-rd taksálnám.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#39149) TCr válasza Gabor970 (#39148) üzenetére


TCr
veterán

Ezt még pontosan én sem tudom.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#39150) kovadika válasza TCr (#39147) üzenetére


kovadika
őstag

Szerintem nem. 90 a plafon, de még annyit sem adnék érte. Inkább várnék és egy 50X60-at vennék. Pár hónapon belül a normális boltokban is meg lehet majd venni 140 körül, reméljük addigra már megbízható tesztek is lesznek róla.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.