Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdman
őstag
válasz kiki22 #90341 üzenetére
Soproni vagy? Én általában a villámszervizbe szoktam vinni, ott van ismerősöm. Most éppen a Cargo-ba (höflányi utca) fogom vinni hétfőn v kedden, mert az egyik üzemanyagcsövem szivárog a bilincsnél. De már jártam a Florasca telepnél, a Best fitness mellett/mögött, a Baross uton a garázsoknál, stb
[ Szerkesztve ]
Sopron city :)
-
K Norbi
addikt
Használ valaki ilyesmit? melyiket lenne érdemes megvenni? [link]
-
Fboy
aktív tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy 4es golfot. (2000, 1,6 AKL) Az a problémám, hogy nagyobb gázadásra(gyorsításkor) rángat. Nincs rá hibakód és egész véletlenszerűen csinálja. Talán a benzin pumpa lehet?
A másik az olajfogyás. kb. 2000km alatt eltűnt majdnem 2 liter olaj belőle. Alatta nincs olajfolt és nem is látszódik, hogy kéken füstölne, úgy hogy fogalmam sincs hova tűnik ennyi olaj. Mobil1 5w40 van benne jelenleg. -
tresh
veterán
válasz MunezXBK #90390 üzenetére
Nem tudom, en a fizikabol indulok ki pl hideg motornal csak praktikusabb ha hamarabb tudja felkapni az olajat. Plusz a gyari konyvebe mind a ketto szerepel 5w/10w is emlekeim szerint. Nem tudom ott a "hozzaertok" fele (akik mind autoszerelok ) avval jottek hogy az 5w az csak dragabb marketing fogas...na mindegy csak felb*ssztak vele mert megindokloni nem tudta.
-
nagyúr
-
mmdms
addikt
válasz Brumi˘ #90387 üzenetére
Akkor legközelebb én vásárolok be olajcsere előtt. Nem értem a szerelők miért nem követik a gyári adatokat, ráadásul a környéken mindenki hozzá viszi az 1,9 (pd)tdi-ket, és sose volt rá panasz.
Morris: Az olajat természetesen 10k után cserélem mindig, már másodszor ment bele ez a 10w40-es. 1 évbe több mint 30k-t megyek, nem lenne igazán jó az éves csere. Viszont még mindig 70 fokos vízzel járok, nem megy feljebb. hüje termosztát.
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Morris
veterán
A meleg oldallal nincs gond. Az 5W annyit jelent, hogy jó eséllyel teljesen szintetikus olajról van szó, illetve, hogy hidegen vékonyabb, azaz könnyebben szivattyúzható és hamarabb eljut a kenendő helyekre.
Az idő nem gáz, de a futott km igen.
Olajcsere intervallum: 10-15km-enként vagy 1 év. Attól függ melyiket éri el hamarabb.Pl.: Ha egy évben csak 4km-t méssz, akkor évente kell cserélned.
Ha az első hónapban már mentél 15k km-t akkor egy évben 12-szer kell olajat cserélned.[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
Nem az való bele? Nekem mindegyik szerelő azt mondta, úgyis visszatekert motor, jobb a 10w40 castrol, mindenkinek azt öntik. Akkor milyen kell bele pontosan? Szervízkönyves 230k van a kocsiba, ha számít a futásteljesítmény.
Morris: május óta van ez az olaj benne és 25k km-t mentem így, okozhat ez valami kárt? Nagyobb kopás az gondolom van.
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
tresh
veterán
Na ma megint okosabb lettem audi adok veszek be kioktatak hogy az 1.9 tdi be 10w40 kell. Mondtam neki hogy turbos autoba nem valo igazan. De megmagyarazta hogy a melegoldal ugyan az viszko...mondom gratulalok.meg jo hogy a hideg oldalrol beszeltunk ja es szerinte mivel higabb az olaj jobban koptatja hidegen na itt lettem kesz..jah es o autokat szerel
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok!
Vettünk üléshuzatot az Octaviara 2004-es szedán. Viszont a fejtámláknál nem tudom, hogy kéne megoldani a dolgot. A gyári műanyag cuccot le lehet valahogy pattintani, hogy az alá betuszkoljam az üléshuzatot? Mert most elég gyatrán néz ki, mintha szét lenne szakadva az anyag. (Muszáj volt ugye szétvágni a lyukaknál...
-
MunezXBK
nagyúr
válasz szőröscica #90363 üzenetére
Nem. Szerencsére nem ilyen jellegű a gond.
-
nagyúr
Hali. Valaki nem járt úgy véletlen, hogy a csomagtartón levő belső lámpa(right fog) nem világít? Leszedtem már a burkolatot, hogy megnézzem a kábelt, de sehol nem látok szakadást. Ha biztosíték hiba lenne, akkor szerintem a többi sem égne, égőnként tuti nem raknak egyet. Egy ideje már nem világít, eddig ha egy picit megütögettük a lámpát akkor helyre állt. Multiméterrel rámértem a hajlatig és nincs benne áram, tovább már nem tudom mert végigmegy az autó hosszán valszeg az ér, ott meg már nincs értelme, keresni, mert ott nem mozog a kábel.
[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz szőröscica #90358 üzenetére
Is-is.
Freaghill: nem tud visszajönni sajnos. Jövő héttől telón sem lehet elérni.
-
Morris
veterán
Urak!
VW Touareg-ről mi az általános vélekedés? Érdemes, nem érdemes? Ha igen, akkor benzin vagy dízel, esetleg motorkód ügyileg?
-
veterán
válasz Ferdzsoo #90351 üzenetére
Fél liter / 10 000 km teljesen normális, enyémben 154 ezer km van. Azért adnak meg 1 litert ezer kilométerre, hogy ne reklmálhasson a kedves ügyfél.
Minden motor eszi az olajat, max nem veszed észre, mert felhígul benzinnel, gázolajjal. Ha sokat használod autópályán, akkor könnyebben elpárolog az olajban lévő benzin, így látod a hiányt.Fogyimérőt bizonyára lehet kalibráltatni, Opel esetén 100%, nem hinnem, hogy VW-nél ne lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz focvis #90350 üzenetére
Hát akkor oké. Nekem 0.5l eszik kb 10k alatt olajból de a keriben azt mondták ez bőven jó.
Bár a fogyimérő nekem majdnem 0.5l-ert csal...
a haszn ut. -ban az áll hogy az 1l/1000km olajfogyi is normális. Nah az azért durva lenne. De miért esznek az új motorok olajat? 19 éves b-s corsánk 1 decit nem evett soha.
Cserébe zabálta a benzint de legalább nem is ment.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Nemtudom esetleg ki octavia III tulaj/fosőr, de nektek mennyit csal a fogyimérő?
Ill. Mennyi olaj fogy kb 10k km alatt?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
K Norbi
addikt
ßrainiac!!! Ha normális első lámpát szeretnél akkor ezt erősen ajánlom! [link]
(#90345) KaiotEch Én így biztos nem tettem volna fel még egy doblemezt sem.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Árulják a volt spoiler szettem! lool [link]
-
K Norbi
addikt
válasz szőröscica #90339 üzenetére
Én fasxhosszabbító néven ismerem a bmw-t.
-
tresh
veterán
válasz szőröscica #90339 üzenetére
Elhiszem De ebbol latszik hogy gazda fuggo is az auto
-
szőröscica
addikt
Nekünk volt egy, óra szerint 265-tel vettük, 385-tel adtuk el, nem hagyott egyszer sem az út szélén. Nagyon kellemes, megbízható utazóautó volt, a mai napig visszasírom, a mostani Nissanom egy budi hozzá képest.
Ettől függetlenül az biztos, hogy már nagyon komplex autó, és sok a leharcolt példány, ami megszívathat.
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz szőröscica #90327 üzenetére
Persze mert ha az 530d lerohad b*asszhatod,majd viszi az automento foleg ja e39-es bodeba van (mar pedig a toroktol vett 4szer visszatekert 370k futott auto le fog rohadni) a bmw is eleg messze van mar a megbizhatisagtol ahogy a vw is..regi 2-es golfok ma is rohogve mennek az utakon es a sarkon javithato egy szerszamos ladaval...bezzeg a tobbi
[ Szerkesztve ]
-
net84
őstag
Micsoda francia utalat van itt...
Csutortokon elhoztuk a C2-ot a szervizbol. Szelvedo csere, atvizsgalas es muszaki vizsga pipa. Mar a hahu-n van .
A zasszony megkerdezte a fonokot, hogy nem erdekli-e egy jo auto. Az eddigi legjobb poent hallottam:
Miert? A franciak csinaltak jo autot? Mert en eddig ugy tudtam, hogy az ágyat, a kulcsot es a kremest koszonhetjuk nekik... A tobbi csak szivas...
Mindezt az utan sikerult mondania, hogy kijott egy uj megan alol ("csak" a valtot kellett a helyere tuszkolni).Read only...
-
rob210
nagyúr
-
Cheesy
őstag
válasz rob210 #90322 üzenetére
1993 óta van Citroenünk a családban (1993 Citroen ZX Reflex --> 2003 Xsara Picasso), soha nem volt vele gondunk.
De úgy gondolom, ha egy autóra vigyáz a gazdi és megadja neki ami kell, megbecsüli, időben szervizeli, nem csapkodja-rugdossa, legyen bámilyen márka az meghálálja. Van aki úgy tekint az autójára mint egy másik használati tárgyra a kapa mellett. Ő valószínű nem így gondolkodikDe maradjunk a VW konszernnél inkább tényleg.
www.vakbelmutet.hu
-
rob210
nagyúr
válasz szőröscica #90317 üzenetére
Hát mindenkinek legyen ez a véleménye, addig olcsón kapok autót.
Mellesleg az enyém még egy kezemen meg tudom számolni, Hányszor szorult szerelésre.
Renault power
-
K Norbi
addikt
#90319) ßrainiac
Szabolcsi vagyok de ezt már egyszer letisztáztuk! he he[ Szerkesztve ]
-
rob210
nagyúr
válasz K Norbi #90311 üzenetére
Ne haragudj te nem beszari vagy hanem hülye.
Annak azért Örülök, hogy látatlanba megmondtam a hibátMinden esetre a következő csapágycserét megcsinálom neked.
Vésőm pajszerem kalapácsom nekem is van.
De ha gondolod csapágy lehúzóm is akad.Mágus ezt már tudja igazolni ami az én csomagtartómban nincs az nem is létezik
Renault power
-
addikt
válasz K Norbi #90311 üzenetére
ahogy én látom, max egy jó nagy szájkarate lehetett volna a reklamációból. semmi több. az ilyen szerelő egyszerű mint egy faék és persze annyira buta is.
eddig én csak 2 szerelővel találkoztam aki utánanéz a meghúzási nyomatékoknak, a többi meg csinálja a szakmát, bevállalják, lesz ami lesz, mert kell a pénz a megélhetéshez. az egyik kedvenc szerelőm viszont már elindult a lejtőn lefelé, mert nála is feltűnt a jelenség, hogy otthagyod az autót nála, mond egy kb időpontot mikor elkészül, de valójában az igazság az, hogy majd egyszer valamikor kész lesz és mehetsz érte. ez több hét késést is jelenthet
én általában vagy tiszta ideg vagyok, vagy hányingerem van, ha az autót szervizbe kell vinnem.:)
-
K Norbi
addikt
válasz Mágus2 #90308 üzenetére
Azt mondta a VW szervíz hogy a gyári tárcsámba van egy leheletnyi a kerék agy nem deformálódott el! bírta a kiképzést! meg szerintük eddig is ilyen volt, csak a csapágy rezgése meg búgása miatt elszoktam! mert nekem kb 2 éve kezdett el mohogni! és folyamatosan erősödött lehet van benne valami..
csak azt tudnám hogy lehet egy kicsi a tárcsába? félre tudnak ezek kopni? a másik mikor felemeltem a golfot megforgattam a kereket egy leheletnyit mintha éreztem volna mikor megfogtam a rugót hogy darál!
nincs kizárva hogy nem lett valami tökély a visszapréselés és hamarosan megint csapágyas lesz a bal eleje!
Voltam a szerelőnél, a haverom autóján cserélt bal első féltengelyt! Nem mondtam neki semmit, csak kezet fogtam vele.. nem mondtam neki egy mukkot sem. Én ilyen beszari vagyok sajnos. Már úgy voltam vele, hogy hozzá én az autót úgyse viszem. ami megtörtént visszacsinálni nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
kiki22
senior tag
-
-
emilio3
csendes tag
Köszi mindenkinek a vèleményèt, akkor lehet majd feldobok egy èrmèt, hogy GE, vagy Osram legyen è.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest