Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
Érdekesek ezek a beszámolók, hat igen amióta vármegye bérlet van azóta sokan vonatoznak.
-
sherlock82
senior tag
Nem gondoltam h január elsején a balaton irányából BP - re ennyi ember fog utazni vonattal. A kocsiban kb telttház volt.
Kelenföldön a kedvenc pizzásom nyitva volt, vacsora és a másnapi étel melóba ezzel meglett oldva.Aztán olvasta ill anyukám is értesített h Sátoraljaújhely közelében 4 ember utazott egy kocsiban ami vonattal utazott mindenki helyszínen meghalt. : / Nem indult jól az év.
Az éjszakás melóm tűrhető volt, legközelebb reggel 10 - én kezdek. -
Narxis
nagyúr
Na akkor kezdjük. Éjfélkor koccintunk.
-
Tomasz72
aktív tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Vasárnap nappal kezdek. Marhára várom...
Délelőtt hallattam kicsit a szolnoki máv állomás rádióit, ünnepi hangulat van már nagyon..Boldog új évet!
-
sherlock82
senior tag
Nem tudom ma éjjel dolgozik e valaki én majd másodikán, de addig boldog új éve kívánok a kis csoportunkat. Kitartást a 2026 - os évi éjszakákhoz !
-
Narxis
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
Szia, én is tudtam egy kicsit aludni. Nekem nem vészes, be szoktam vállalni az ünnepnapokat, hogy az lehessen otthon akinek van családja/gyereke. Na meg dupla pénz de igazából nekem ugyanolyan nap mint a többi.
-
sherlock82
senior tag
-
Narxis
nagyúr
Na kezdjük.
-
sherlock82
senior tag
-
Tomasz72
aktív tag
válasz
samu2062
üzenetére
Kemény! Ez nálam már az érthetetlen kategória...
Nagy Ő-vel egy házibuliban jöttem össze. Ott is ment az ivás, aztán mondtam, hogy ez nekem nem pálya.
Megkérdezte, hogy ha nem iszik többet, akkor maradok még?
Maradtam. Ő is betartotta az ígéretét. Idén karira vettünk egy cherry-t, lassan elszopogatjuk, de ahogy ismerem magunkat kitart újévig..
@sherlock82
Ez is miért jó!? Miért olyan természetes!?
Legutóbb Öcsémet csábítottam el egy szekrény cipekedésre.
Kérdem, hogy hozzak valami reggelit a pékségből?
Az volt a válasza, hogy egy-két hideg sör jól esne.
Hala istennek elvitte, nem nálunk itta meg... -
sherlock82
senior tag
válasz
Tomasz72
üzenetére
Szerda reggel 24 ben én is.
Múltkor reggel fültanúja voltam egy beszélgetésnek munkába menet, mikor beszélgettek az emberek, hogy hétvégén voltak bevásárolni és vettem 2 karton kólát, stb stb --- 2 láda sört, és kb úgy jött le hogy annyi mindig van otthon, meg ha jönnek hozzájuk akkor megtudják kínálni. Közben eszembe jutott hogy mennyi ismerőst látok a boltban aki ládában viszi ki a sört az üzletből és adja le a gönygöleges papírt hogy az előzőt vissza vitte.
Beszélgettem a kollegámmal mesélte h mennyire tetszik a település ahova költöztek, meg , nagyon jó szomszédjuk van rendes emberek, kár h most elköltöznek onnan, pedig jól telt az év, az egész nyarat is végig itták.
Na mondom fasza lehet.
-
samu2062
senior tag
válasz
Tomasz72
üzenetére
Egyik barátnőm jutott eszembe, 26 évvel ezelőttről. Én akkor katona voltam, de szerencsére itt, ahol lakom. Találkozgattunk azért. Nagyon sokat ivott és többször kértem, hogy ne tegye. Egyik nap a laktanyában mondták, hogy előző este elvitte a barátnőmet a mentő, az egyik bárból, ahova járogattunk. Délután a kimaradáskor egyből húztam a kórházba. Az orvos szerint 3,24(!) ezrelék volt az alkoholszintje. Azt hittem rosszul hallok, megismételtettem vele. Azt már tőle tudom, hogy az este folyamán 2 liter vodkát ivott meg tisztán és 8-10 energiaitallal kevert pezsgőt. Két nap múlva, amikor kiengedték a kórházból, ismét az ominózus bárban találtam meg. Na ott közöltem vele, hogy vége. Még próbálta menteni a helyzetet, de én már kiábrándultam belőle teljesen. Pedig olyan szép és kedves lány volt.
-
Tomasz72
aktív tag
Papírforma szerint még van két éjszakás műszakom, aztán két nappal, legközelebb január 4., nappal találkozom a kollégákkal...
Alkohollal kapcsolatban saját tapasztalatom nincs, a boros kóla is fejbe vág, nagyon nem jó érzés!
Ex-feleségem havi, kéthavi alkalommal öntött fel a garatra.
A 6. doboz sör után fogalma se volt, hol tart. Többször hívtak a Péterfyből, hogy haza vihetném, mert kevés a hely.
Az egyik ilyen alkalomnál közöltem vele, hogy nekem ebből elég.
Új életet kezdtem. Feleségem apja, szintén bajban volt az ivással, így nem kellett magyaráznom az ellenérzésemet.
Közvetve mindkettőjük haláláért felelős volt a pia. -
Narxis
nagyúr
Na akkor kezdjük.
-
samu2062
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Nekem anyám, apám és több rokonom is alkoholista volt sajnos. Minden nap ittak és ezt vették természetesnek. Fel sem merült abban az időben, hogy ez milyen gáz. Persze megtette hatását a rengeteg cigaretta és az alkohol. Bőven idő előtt távozott mindkettő.
Narxis nincs ebből gond, mert mi túrban járunk. Akire ráesik, az megy. Nekem így jött ki, hogy pont 25, 26 a pihenőnapom.
-
Narxis
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
Uhh, hát igen ez az alkohol...
Az nem rossz, akkor lesz időd kipihenni a dolgokat.
-
sherlock82
senior tag
válasz
samu2062
üzenetére
Alkohol kérdésben kb. 100 % - ban értek egyet veled, úgy h ezt nem is ragozom.
Egy dolgot leírok. Kollegám nyáron mondta hogy éjszakás melóból haza ment és lenyírta füvet közben megivott 4- 5 doboz sört, meg pár pálinkát hozzá, és hogy milyen jól esett neki. Úgy beszélt erről hogy meló után ez a világ legtermészetesebb dolga.Én 23 dolgozom 10.00-24.00 ig, 24 szabad, 25 reggel 24 órában. Aztán utána szabin vagyok az Évben.
01.02. az első munkanapom , ami amúgy munkaszüneti nap , úgy hogy talán az nyugis nap lesz. -
samu2062
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Ennek az országnak legalább a fele alkoholista.
Van közel egymillió igazolt alkoholbeteg.
Van minimum ugyanennyi, de inkább több akik nincsenek nyilvántartva hivatalosan, de full alkeszok. És még vannak a ”csak napi 1-2 sört iszok” típusú emberek, akik szintén alkoholisták, a rendszeresség okán, de főként mert nem tudják megállni soha, hogy legalább az az 1-2 ne legyen meg. Ezek alapján, nem létezhet az a szakma, hivatás, vagy munka, ahol nincsenek alkoholisták.Megyek 24 éjjel, 31 nappal, 1 éjjel.
Szenteste napján még jut idő fát díszíteni, ajándékozni, el lenni a gyerekkel. 25-én lazulás, 26-án nagy családi karácsonyozás, a tesóméknál gyűlünk össze. 31-én, 18-kor végzek, aztán kis készülődés és irány haveromékhoz házibuliban szilveszterezni. (Ez azon ritka alkalmak egyike, amikor azért én is iszok kicsit.)
Aztán 1-jén kipihenem magam, és megyek éjjelre. Ez a tervezet.
-
sherlock82
senior tag
Jó reggelt, egy ideje, nem írtam, trehány voltam.
Erre az ittas vasutas dolog benne van minden szakmában azt gondolom. Több ismerősöm azt mondta miért ne lehetne meginni - 1 - 1 fröccsöt munkaidőben. Mikor én azt mondtam h ne ám már annak kelljen örülni h valaki munka időben nem iszik ?!
Nyilván ő lényegesen többet ivott a 0 - nál.
December van ismét, évvégi ünnepekkel kapcsolatban kérdezem, ki mikorra van beosztva ? : )
-
Narxis
nagyúr
Na akkor kezdjük.
-
Narxis
nagyúr
Ébresztő éjszakások.
-
Narxis
nagyúr
Nem megmondtam, hogy szolgálatban ne igyatok? – alkoholhelyzet a MÁV-nál [link]
Kemény lehetett az a 80-as évek...
-
galervin93
addikt
válasz
Narxis
üzenetére
Ez nem feltétlenül "21. századi" kérdés, sokkal inkább egy teljes, a szakterületi oktatást, vizsgáztatást, kompetencia igazolások teljes területét érintő kérdéskör. Nem akarnék túl mélyre menni - közvetett érintettként -, de a jelenlegi környezetben szvsz. szerint a szabályozás megfelelő.
Nem degradálva senkit és senki munkáját, de akármennyire is "Szabó bakter" képe lebeg a legtöbb ember szeme előtt a "vasutas" címszó alatt, ezek az emberek nem a kefírt keverik össze a tejföllel a bolt polcán árupakolás közben, meg nem az alkatrészt teszik rossz helyre a szalagon... A munkakörülmények és az ezer éves eszközpark és az ezekből eredő problémák nem az ő hibájuk.
Szóval a probléma(kör) nem kicsi, de legalább nagy.
Kb. örüljünk, ha manapság egy vonat időben elindul és nagyjából időben a célállomására ér. -
Narxis
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Ez kemény.
Mondjuk szerintem a MÁV is beléphetne a 21. századba és befejezhetné ezt az ilyen papír olyan papír dolgot.
-
galervin93
addikt
válasz
Narxis
üzenetére
Mindegy hogy részeg vagy rosszul lesz, de igen, nyilván ha egy olyan munkakörben és munkavégzési helyen, ahol egyedül van, nem olyan egyszerű pótolni. Arról nem is beszélve, hogy mindenféle érvényes orvosi meg szakmai alkalmassági vizsgával rendelkezni kell. Most csak hasra ütök, de Gödre "alkalmas" szolgálattevőből, akit azonnal be lehet rántani egy ilyen esetben, van mondjuk 8 ember. Az országban. A világon. A világegyetemben.
Nyilván akik ott dolgoznak, meg egy-két vezetőjük. És ennyi. Hiába 10/10-es spíler valaki, keni-vágja az egész vasutat, ha nincs érvényes papírja az adott helyre, nem ülhet he dolgozni, csak és kizárólag az az X ember. Szóval nem úgy van, hogy szólok Józsikanak, oszt bejön...
Példa:
12 órás műszakban dolgoznak ott a szolgálattevők. Nappal történt az eset. Aki reggel hazament, azt nyilván napközben nem lehet visszahívni. Aki éjszakára jönne, azt ugyan be kehet, de neki is kell biztosítani előbb-utóbb váltást, mert ő sem dolgozhat annyi órát egyhuzamban. Szóval 2 ember már kiesett. Vannak szabadságolások, illetve sok embernek több helyre is van vizsgája, így lehet, hogy az A szolgálati helyre vizsgával rendelkező, amúgy behívható emberke éppen B-ben teljesít szolgálatot. Vagy onnan ment haza reggel, oda menne éjszaka.
És akkor elindul a dominó, keresni kell egy rakat helyre embert, a vasút meg közben áll, mert részegen instant vége a dalnak, tollat eldobni, berendezés kezelését azonnal befejezni stb.
Persze sokrétű a probléma, de jelen pillanatban, jelen infrastruktúrális viszonyokban, valamint szabályozási környezetben ez a módi. -
Amúgy én azt nem értem, hogy a 2025ben 1 ember kiesése miért okoz ekkora galibát?
-
Narxis
nagyúr
Rosszul lett egy vasutas Gödön, egész délutánra felborult a közlekedés a váci vonalon [link]
1 ember rosszul lesz és ekkora felfordulást okoz?
-
Narxis
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
Igen, modernebbnek tűnik.
-
sherlock82
senior tag
elvira.mav.hu továbbiakban nem használható
helyette
emma.mav.hu működik.
Modernebb és korszerűbb az oldal. Nekem eddig tetszik, nem mondom hogy jobb vagy rosszabb ,, más.
-
sherlock82
senior tag
-
Tomasz72
aktív tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Vasárnap talán nem olyan gáz, inkább a délutáni óráktól, koleszesek miatt...
Kollégám októberben menne Svájcba, Ő az ÖBB oldalán vette RJ-re a jegyet.
10 óra seggelés gyerekkel. Kíváncsi leszek az élmény beszámolójára, mert kiderült, hogy Ausztriában lesz egy laza 100-150 km-es pótlóbuszos közlekedés... -
sherlock82
senior tag
válasz
Tomasz72
üzenetére
Értem, köszi a tájékoztatást. : )
Reméljük továbbra is rend lesz.
Én vasárnap utazok, Bp .-eMás.
Cimborámmal ketten Dortmundba szerettünk volna utazni vonattal , aztán mikor megláttuk a jegyárakat, hogy csak oda a legolcsóbb vonatjegyet 50,000 Ft nál kezdődik , akkor azért átgondoltuk a dolgot.
-
Tomasz72
aktív tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Talán a lezárás második napján jöttem haza éjszakásból.
Nézem az infókat, az enyémet megelőző vonat időben elment.
Na mondom, csak sikerült értelmesen megoldani!30 percet seggeltem Rákoson. Volt olyan vonat, ami kőfelső és rákos között dekkolt 20 percet!
Azóta vagy szerencsém volt, vagy normalizálódott a helyzet. -
samu2062
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
"Ott dolgozol"
Hol?
230 km-re vagyok vasúton, a keletitől.
-
samu2062
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Én nem vagyok illetékes, de manapság mit nem fújnak föl?
-
sherlock82
senior tag
jó reggelt.
Kitartást neked és az éjszakázóknak is.A hónapban nekem ha semmi se jön közbe 3 éjjelem lesz csak. Pont elég !

Kérdés az illetékesektől !
- Valóban ekkora gondot okoz a keleti pályaudvar bezárása a közlekedésben vagy csak felfújják ezt az egészet ?
-
Narxis
nagyúr
Na akkor újra itt...
-
sherlock82
senior tag
Nálam is megy az éjszaka tegnap reggel adtam le a melót.
Pár szolgálat most még aztán jövő hét végétől egy hét szabi, 20 a is bele esik elmegyünk pár napra a dunakanyarba. 10 éve voltam utoljára kb.
Épp azon beszélgettünk a napokban a fiúkkal hogy a melónkkal alap esetben nincs baj, csak ettől az éjszakázástól kellene valahogy megszabadulni.
Hétfő reggel megyek legközelebb 24 - be addig pihi és sport hétvégén.
Kitartás annak aki hétvégén éjszakázik.
-
Narxis
nagyúr
Na toljuk keményen gyerekek. Az éjjel soha nem érhet véget.. ahogy a dal szól.

#37941 az szép. Én is dolgoznék olyan helyen.
-
-
Narxis
nagyúr
Na ide még nem írt senki az összeomlás óta? Hogy állunk az éjszakákkal?
-
Narxis
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
Sokat utazol vonattal.
-
sherlock82
senior tag
Hello mindenki.
Tegnap melóból vonattal indultam ismét haza a Balaton irányába.
2. o. kegyet vett ahogy szoktam is aztán megdöbbenve tapasztaltam h itt is ugyanolyan kényelmes, korszerű, klímás kocsik vannak mint ha az első osztályon utaznék, meg ilyen kis kendőt is volt a székemen.De amúgy az ünnepi könyvhétről és a magyar svéd meccsről is vonattal utaztam oda vissza, és nem volt fent akadás.
Ami viszont egyszer meglepődtem, hogy a fenti alkalmak egyike volt azaz eset mikor valami gubanc volt napközben a máv - nál és sokat késtek a vonatok. Az enyém nem mert korábbi időpontban mentem. Ettől függetlenül a vasút visszautalta a menetjegy árát. Kellemes csalódás volt.
-
fant0mi
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Mondjuk most megértem őket, már csak másodállásban vagyok olyan helyen, ahol éjszakázni kell. Legyen a főállásuaké az ünnep, ha igénylik.
-
fant0mi
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Ünnepi pénzért engem nem hívnak be.
-
fant0mi
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Ha alkalmas a kettő távvezérlésre, akkor nem.
-
Narxis
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
Narxis
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Gondolom akkor a kerekeknek nagyon nem tesz jót?
-
galervin93
addikt
válasz
Narxis
üzenetére
Így ránézésre nem ment a szinkron vezérlés (első mozdony vezérli a másodikat is), így a másodikon kipörögtek a kerekek.
Sokkal kisebb vasziszt, mint aminek így laikusként tűnhet, gyakorlatilag mintha autóval az indokoltnál nagyobb gázt adnál, és kipörögnek a hajtott kerekek, csak hát itt fém a fémen csúszik... Az hogy ebből mit érzékel a mozdonyvezető, az megint más tészta... -
Narxis
nagyúr
Itt mi történik? [link]
-
Narxis
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
Hát igen, nem leszünk már fiatalabbak.
-
sherlock82
senior tag
-
fant0mi
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
Eleinte volt éjfél után 2-3-4 óra csend, amikor lehetett aludni. Aztán amikor már több lett a feladat, akkor max ilyen 10 perces szundika volt párszor az éjszaka folyamán.
Ma már nem csinálnám szívesen. Az utóbbi pár évben megevett az élet, nem bírom úgy, mint harminc évesen. Váltottam. Egy hónapban egyszer, ha vállalok egy éjszakát, 24-et meg egyáltalán nem. -
Tomasz72
aktív tag
2 éjszakás 12 után bevállaltam egy rokonlátogatást.
Akkor még működő 150-en le Szabadszállásra, valamikor 9 után ért le a vonat.
Onnan 10 perc séta, 11 körül már rajtam vihogott mindenki, mert hol erre dőltem, hol arra...
Soha többet ilyet! -
sherlock82
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Engem a Budapestről kizötykölődés zavar a legjobban.
Talán a legjobb ( kényelmet tekintve ) mikor villamosra ülök és azzal megyek Kelenföldre.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- audio-technica ATH-S220BT vezeték nélküli fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Sajnos a gondolkodással van baj, túlságosan "menő" a részegség.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)