- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
macilaci78 #196279 üzenetére
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
erre az 1500 körüli alapjárat ingadozásra, tud valaki esetleg megoldást (nem mindig csinálja Octavia 1 1.6 BFQ) :
https://youtu.be/Ypb27XltK-E
Bocsánat, a videót nem tudtam elforgatni. :) -
vwpolooo
csendes tag
válasz
Mágus2 #195984 üzenetére
Előzmény:
"Nem tudom, hogy valaki találkozott e már a következő jelenséggel?.
1.6 Cr tdi. 200e km.
Semmi gond nem volt az autóval, egyszer csak elindulás után pár száz méter múlva elkezdett rángatni, gázadáskor is, nyomaték nélkül rángatva ment. Félreálltunk, leállítottuk, utána elindítva mintha semmi nem történt volna, ment rendesen.
Majd most 3-4 hónappal az eset után, újból csinálta, csak annyi különbséggel, hogy leállítás után újra csinálta. Félreálltunk vele, majd fél nap múlva, hogy megyünk a kocsiért, hogy elhúzzuk megint semmi baja nem volt.
Másnap már folyamatosan produkálta a jelenséget, akkor amikor megy az auto pár száz méter után, félreállva ha hagyjuk alapjáraton akkor egyenletlen járás, de ha leállítjuk és újból elindítjuk megint egyenletes, addig míg el nem indulunk vele.
Sajna most 2 ünnep között senki nem vállalta a hibakeresését, és nagy szükségünk lenne az autóra."Sziasztok!
Tesómék kocsijából nem sikerült áttenni a 4 injektort, mert kettő (2-es, 4-es) nem akart kijönni, így azt nem feszegettem. Viszont a négy injektoromat elküldtem beméretni, megállapították, hogy kopott mindegyik, felújították és visszaküldték.
Berakás és felprogramozás után láss csodát.
Az autó szépen jár, erő több van benne mint előtte, alacsony fordulatszámról ha gyorsítok (eddig kicsit bekopogott és lomha volt) nagyon szépen húz.
Első indulás után végigment szépen a részecskeszűrő regenerációja is.Köszönöm a segítséget.
Még egy kérdés, érdemes végigcsináltatni az alapjárati minimális üzemanyag korrekciót?
Annyit lehet érezni, ha pl. lámpánál látjuk,hogy meg kell állni, és lassan gurul az autó üresbe kivesszük, megállunk, akkor ahogy a fordulatszám visszaesik 800-850-re, előtte kicsit beremeg a motor. -
molnarpeter
nagyúr
#hajónapló: az SDI, mint kiderült, lábon kihordta a kétoldali hátsó rugó törést
egyik oldalon félbe törött majd kiugrott (parkolt állapotban, de volt terhelve csomagtartó felől - úgy találtuk meg a feleket a ház előtt), másik oldalon osztódással 3 felé szaporodott a spirál… régebben kaptam egy párt, beszerelve, mindenki happy. Aztán majd megy olaj+hátsó fék szervizre, de rugó nélkül nem indultunk volna el azért. Sofőr ajtót lehet babrálom még egy kicsit, meg akarom nézni a kábeleket az átvezetőben.
-
6030D
őstag
88e Ft lett az első szerviz Vácon, ebben van olaj (39e Ft) minden szűrő meg a munkadíj (30eFt). Érdekes, hogy két éve a Schillernél is 90e Ft-ot mondtak első szervizre, azt tippeltem, hogy több lesz az áremelkedések miatt.
A rendszámvilágítást fogják cserélni gariban, vissza kell menni. A nem egyenes felületen alapjáraton a remegést (szerintem motortartó bak) nem tudták előhozni, valamint szerintük ez a manuális váltó ilyen, nem akad + hideg van (ők ugye nem mentek vele, és a 2 fokos autó kb 2 km-t ment a szervizig, szóval nem volt meleg az olaj). Ha gond van, még van két évem, vigyem vissza, megcsinálják.címkék: Octavia 3 1,5 TSI kézi váltó
-
L1ZRRR
senior tag
LA chiptuningról vélemény?
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Skoda Fabiak.ban mennyire vagytok otthon? Esetleg tapasztalat?
Adott egy 2001.es évjáratú Hengerűrtartalom1 390 cm³ Teljesítmény74 kW.
Mennyire jól sikerült motorok ezek? Esetleg tipus híbák magán az autón? A fabia is hajlamos akár nyulvány, lengőkar rohadásra mint egy régi swift?
Köszönöm. -
kazsolt
tag
Sziasztok!
2005-ös Seat Alteaban VCDS szerint bexart a tolatóradar csipogó. (warning buzzer)
Hol keressem, jobb hátul nem találtam a lámpa-sárvédő résznél a kárpit mögött.-úgy rémlett, ott csipogott még mikor működöttNormális rajzot nem találtam sajnos
Tudna valaki segíteni?
Szép napot! -
nagy89tamas
csendes tag
Szia!
Octavia 1.5 TSI E-TEC MHEV ACT AMBITION DSG
2021.02.12-én rendelve. Jelenleg ott tart,hogy múlt héten lett csak alvázszáma. A befejezés és szállítás nincs is dátumozva. Lehet 2 hét múlva vagy jövőre is.
Kollégám szintén octavia-ja fél éve lett rendelve és 2023.03 a várható szállítás. -
igen. és akkor még hivatalosan is 30-34 hetes szállítási időt mondtak. szóval november környékén ide kellett volna érnie, de dec. közepén azt hiszem még nem volt gyártásban. már nagyon megbántam, hogy nem peugeot-t kértem, azt akkor 10-12 hétre hozták volna. de ez van. a volt csajom szintén áprilisi rendelését már átvette októberben. mondjuk az egy egyszerűbb life, én meg style-t kértem elég sok extrával. ez nem tudom számít-e? de annyiban biztos, hogy tuti több chip kell bele
-
molnarpeter
nagyúr
Olajos gyári periódus szerint cserélődik az olaj, és egy anyag van benne, száraz esetén élettartam töltet, két külön fajta olajjal. Innentől kezdve ha újat veszel, akkor maszekban le tudod cserélni mindkét részben, és úgy talán jobbak az esélyeid, hogy tartós lesz… használtan lutri, mivel gyakorlatilag senki nem csináltatja meg
-
Reggie0
félisten
Az alapjarati fogyasztas nohet az alapjarati kompenzaciotol? Es az alapjarati fordulatszam?
(Erzesre igen, de azert jo lenne egy szakerto velemenye is).
-
Immy
őstag
válasz
focvis #196228 üzenetére
Köszi, írtam BigBlackDog-nak, aki mesélte, hogy 30ezret belehajtott ilyen motoros pólóba.
@Pfiucska: szerinted elmondtad a lényeget, hogy mindennapi közlekedésre jónak tűnik. De akkor felteszem a kérdést, hogy más mire veszi az autót ha nem mindennapi közlekedésre?
@yodamester10: akkor inkáb BEV
@zoo8800: igen a karakterisztika az agyon elektronikázott autóknál hagy kívánni valót maga után. De egyenlőre nem keresem a lelkét a motornak
@grizlisandor: száraz dsg-t tesznek mellé. Igen az 1.5 biztos erősebb meg jobb, csak hát +700k felárat sokallom érte. Természetesen minden csak nézőpont kérdése
@macilaci78: Köszönöm válaszod.
Ami felmerült még kérdésként, hogy mindenhol azt írják, hogy akarban kell tartani az DSG/S-tronic váltókat. De ez pontosan miben nyílvánul meg, pláne ha "száraz" autómatáról beszélünk?
-
Immy
őstag
Egy sima Octaviara 72! hetes szállítási ajánlatot kaptam, pedig tényleg semmi komoly "extra" nem volt bepipálva.
Azért ez már kezd egy kicsit sok lenni. Gondolom nincs rajta akkora profit és mindenkit a drágább modellek és/vagy SUV-ok felé akarnak terelni, de akkor is...
Írtam nekik, hogy esetleg van-e olyan felszereltség, amiket esetleg korábban szállítanak vagy ez teljesen vakvágány...@bandus: 2021 április óta vársz?
@f4lcon: ha 30hétről indulna akkor is az még csak 50hét lenne, most meg már 70hétről beszélünk...
-
válasz
szabonagyur #196267 üzenetére
60 ezernél gyújtógyertya.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
CZD motor veheto? 1.4 TSI 150LE. 55e km van benne, van ennyi kmnel van valamelyik nagy szerviz? -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
molnarpeter #196263 üzenetére
Dízelből nincs hybrid az alsó-közép kategóriában. Megszűnt az 1.6 dízel, let helyette 2.0TDI evo: 85kW, 110kW, RS vagy GTD 140kW.
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Pár alkalommal írtam ide egy passat cc-vel kapcsolatban.
Érdekes hírekkel tudok szolgálni….Ugye az volt a gond, hogy padlózásnál remegett a kocsi.
Kapott egy felújított kettőstömegűt. Erről is ment itt eszmecsere h nem biztos, hogy jó ötlet volt, mert a probléma ugyanúgy fent állt.
Hogy kiszűrjük a szerelővel a további problémák lehetőségét kapott motortartó bakot és féltengelyeket is.
Ezután sem lett jó az autó.Ekkor jött az ötlet, hogy nézessem meg nincs e chip a kocsin mert az is csinálhat ilyet. Ezt teljesen hülyeségnek tartottam, mert érzésre sem tűnt úgy az autó mint ami chippelve van, meg valamiért ezt el is vetettem volna.
De azért a siker érdekében megnézettem….
Az autón valami okádék szarul megírt chip volt. Túl volt húzva a kocsi…
A chipesek csak fogták a fejüket, hogy ilyet ki csinálhatott, és csoda hogy nem ment szét a motor.Visszarakták nekem a lachipes srácok a gyári programot és egyből minden problémám megoldódott. Már nem remeg az autó padlózáskor, a karakterisztikája is teljesen más. És egyébként jobb vezetni.
A kérdés:
Mekkora esély van rá, hogy valami szétment az autón?
Most egyelőre semmi furcsa zajt nem hallok, az autó szépen jár és megy is.
Nem rég kapott új porlasztókat is, meg ugye akkor a kettőstömegű is ki van cserélve.
Esetleg a turbo kaphatott még, de nagyon bízom benne, hogy azzal sincs gond. -
D4rkm4n
őstag
Sziasztok!
Az autóm (Golf 8.) minden indítás után pár perccel kiírja, hogy a "Vészjelzés jelenleg korlátozva van". Holott az SOS gomb működik. Ilyenkor mi a teendő?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Egyik kollégám Skoda Octavia-t kap céges autónak, 2.0 dízel...de csak 116 LE. Ez valami új koncepció? Eddig 150 LE volt a leggyengébb...vagy csak a Superb-ben?
-
refu
friss újonc
Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra, így regisztráltam és írok is, hátha tudtok segíteni.
Olvastam vissza, találtam ilyen-olyan információt már.Tervben van egy autó vásárlása, leginkább a VAG autói közül szeretnék választani.
A használat az 90%-ban rövid távon lenne kb. 5km-t futna egy indítással, így benzinesre gondoltam.A keret az max 2.5m forint. Ahogy néztem ennyiért TSI motoros autókat lehet kapni, de ott is voltak olyanok amelyek nem ajánlottak, volt olyan ami ajánlott, de azért igényelnek törődést rendesen (pl. CAXA - 60-80k km vezérléscsere).
Mit ajánlanátok?
-
monosgeri21
tag
Sziasztok!
A kocsi A3 2007.
Egy az egyben ilyen hangja van a kormányművemnek, mint emberünknek a videóban: [link]
Lassú tempónál menet közben is van hangja ergya úton gurulva. Talpas/toronycsapágy/kormányösszekötő frissen cserélve, így azt kilőném, mert előtte is ilyen hangja volt.
A Golf 5/A3/Octavia 2 kormányműve kicsit más, ott a képen mindkét bekarikázott ponton kellene állítani az előfeszítést? [kép] Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, megoszthatnáKöszi!
-
JSandor
tag
Sziasztok!
7-es Golf 1.6 CR TDI motoros típusokhoz létezik 6 fokozatú manuális váltó vagy mindegyik évjárathoz 5 fokozatú ? Automata váltóval szereltek meg gondolom ez a DQ200-as 7 fokozatú száraz kuplungos. Ezek mennyire ajánlottak ? Sok gond van velük ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest